ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ 1971



Τετάρτη 9 Ιουνίου 1971, Στάδιο Καραισκάκη. Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1970-71. Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει στη διοίκησή του ως Γενικό Αρχηγό, τότε, το ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Στον πάγκο τεχνικοί είναι το δίδυμο ΔΑΡΙΒΑ-ΜΟΥΡΑΤΗ και όλα δείχνουν ότι έφτασε η ώρα να μπει τέλος σε μία στείρα διετία, δίχως κανέναν τίτλο. Το άτυχο παοκάκι θα δεχτεί 3 κατραπακιές και θα ηττηθεί με σκορ 3-1. Τα γκολ του Θρύλου θα πετύχουν οι Αγγελής, Γιούτσος και Παμπουλής. 14ο Κύπελλο σε 26 διοργανώσεις για τον Θρύλο, τότε, δηλαδή και πάλι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ. Από εκεί και πέρα, για το τι ακολούθησε, καλύτερα να μιλήσουν οι εικόνες, γιατί δεν μιλάμε για ένα απλό γλέντι, αλλά για
 
ΠΑΝΖΟΥΡΛΙΣΜΟ
 
'Αρματα να βγαίνουν μέσα στο γήπεδο και μετά να κατευθύνονται προς την Ομόνοια, οπαδοί του Ολυμπιακού να πηγαίνουν με τα πόδια στην Αθήνα και να βουτάνε στην Ομόνοια, άλλος να βάφει το σπίτι του κόκκινο στην Καστέλλα, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ πάνω στο άρμα να χαιρετάει τον κόσμο, ο παλαίμαχος του Θρύλου ΜΙΜΑΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ να σηκώνει στους ώμους τον πρωταγωνιστή του ματς Δεληκάρη, 40.000 γαύροι να κλείνουν όλους τους δρόμους στο Πασαλιμάνι και να εγκλωβίζουν στη Λέσχη του Ολυμπιακού στη Ζέα όσους συμβούλους του Ολυμπιακού είχαν μείνει εκεί, στην Κέρκυρα να βουτάνε οι γαύροι μέσα στη θάλασσα, στην Πάτρα να γεμίζουν τους δρόμους σαν να έχουν καρναβάλι, τα ''κέντρα διασκεδάσεως'' να γεμίζουν με γαύρους που γιόρταζαν τη νίκη, σε γαύρους καλλιτέχνες σαν τον Τόλη Βοσκόπουλο που συμμετείχαν στο γλέντι, αλλά και σε παοκτζήδες σαν τον Στράτο Διονυσίου που στράβωναν και πολλά πολλά ακόμη. Το είχε ανάγκη ο λαός του Θρύλου αυτό το ξέσπασμα. Είχε καταντήσει αηδία το σκηνικό με την αβάντα προς την ομάδα του χούντας, τον Παναθηναικό και η οικονομική επιφάνεια του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, δημιουργούσε μεγάλες προσδοκίες στους γαύρους για ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Και φυσικά οι υποσχέσεις που άφησε τότε ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ και τα όνειρα με τα οποία γέμισε ο λαός του Ολυμπιακού, πήραν σάρκα και οστά τα επόμενα χρόνια, παρά τον πόλεμο των χουντικών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-6-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-6-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-6-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-6-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η ΘΡΥΛΙΚΗ 11ΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΤΣ.
 
ΜΥΛΩΝΑΣ
 
ΓΚΑΙΤΑΤΖΗΣ
 
ΣΙΩΚΟΣ
 
ΚΟΥΡΕΑΣ
 
ΑΓΓΕΛΗΣ
 
ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΠΑΠΠΑΣ
 
ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ
 
ΠΑΜΠΟΥΛΗΣ
 
ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 
ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ
 
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν εκείνη την ημέρα στην κερκίδα των γαύρων, ήταν τα παρακάτω.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΡΑΖΙΛ
 
Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ
 

Σχόλια

Εικόνα red devil 7

ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!!

Εικόνα μαουνιέρης

Παιχνιδάρα! Αλησμόνητος και σημαδιακός τελικός: 14/26. Με τους Γιώργο Δαρίβα και Ανδρέα Μουράτη στον πάγκο. Να σου σηκώνεται η τρίχα ώς τα ουράνια.