ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ



Θα εξετάσουμε σήμερα το πώς ΑΚΡΙΒΩΣ ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός και το παρασκήνιο γύρω από το πώς πήρε το όνομά του. Αφηγείται ο μεγάλος παράγοντας ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ, που ήταν παρών σε όλα τα γεγονότα και καταγράφει ο μεγάλος δημοσιογράφος του Ολυμπιακού, ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ. Συνάντηση δύο Ολυμπιακών γιγάντων.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 14-2-1965
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 17-2-1965
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η αρχική φωτογραφία της ανάρτησης προέρχεται από το προσωπικό αρχείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΡΜΗΓΚΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 21-2-1965
 

 
Περιττό φυσικά να τονίσουμε πως αυτά που περιγράφονται πιο πάνω, καλό θα ήταν να τα γνωρίζουμε όλοι οι γαύροι.

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

ΔΕΟΣ και ΛΑΤΡΕΙΑ για τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ,ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΙΡΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΥΣ.
ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ!

Εικόνα ThomasK

Σάββα και λοιποί σύγγαυροι,
καλύτερα διάλογο με ένα τούβλο παρά με έναν καμένον βάζελο (και
κάθε καμένον αντιΟλυμπιακό).

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΙΤΛΟΥΣ
ΟΠΟΙΟ ΒΛΗΜΑ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΣ ΨΑΞΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΛΑΜΠ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Εικόνα Romain

Μπράβο Σάββα, είναι μεγαλείο η ιστορία του Ολυμπιακού και είναι ωφέλιμο να την μάθουμε και να διδαχθουμε.

Εικόνα Εν Αθήναις

Αυτό, ναι, είναι όμορφο θέμα και διαβάζεται και από αλλόθρησκους.
Και όταν δεν το «διανθίζετε» με αντι-παναθηναϊκά παραληρήματα, έχει μεγαλύτερη αξία.

Ο Ολυμπιακός του Καμπέρου, του Μανούσκου και των Ανδριανόπουλων σίγουρα δεν είναι ο ίδιος Ολυμπιακός με αυτόν του Κόκκαλη και του Μαρινάκη...

Εικόνα NovoCeLats

ΤΟ ΠΙΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΓΛΟΙΩΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΘΡΙΒΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Ο ΠΟΑ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΑ ΑΝΕΞΕΡΕΤΩΣ ΗΤΑΝ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ, ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΟΧΟΥΝΤΟΣΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΟΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλά. Ο ίδιος Ολυμπιακός είμαστε. Ολυμπιακός είμαστε εμείς οι οπαδοί του, κανένας Κόκκαλης ή Μαρινάκης. Όλοι οι πρόεδροι εκθειάζονται στο βαθμό που το σέβονται αυτό, πρώτα και κύρια. Όταν φτάσουν σε σημείο να μην ακούνε εμάς τον κόσμο, αποδεικνύονται αναλώσιμοι.

Εικόνα Εν Αθήναις

Δεν είστε ο ίδιος. Κάποια στιγμή θα το παραδεχτείς, γιατί για χαζό δε σε έχω.
Μιλάμε για τελείως διαφορετικούς συλλόγους. Σε όλα.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Άντε να βάψεις κανένα κάγκελο

Εικόνα savvas gridlock

Την ιστορία με το πώς έφυγε ο Κόκκαλης το 2010 την ξέρεις, έτσι? Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο για να φανεί η δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού?

Εικόνα Εν Αθήναις

Ναι, ναι...Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον έδιωξε τον Κόκκαλη...

Θα ήθελα να ακούσω πάντως τη δική σου ιστορία. Με μία στραβή χρονιά που τερματίσατε πέμπτοι, ζητούσατε κεφαλές επί πίνακι. Εάν κάνατε και δεύτερη συνεχόμενη παρόμοια σεζόν θα διαλυόσασταν.
Μαθημένοι στην εύνοια γαρ...
Πρωτάθλημα με κάθε μέσο, δε μας νοιάζει. Είναι βέβαιο πως τρίζουν τα κόκαλα των Ανδριανόπουλων και των ιδρυτών σας. Άλλον Ολυμπιακό παρέδωσαν, άλλον βλέπουν από εκεί ψηλά τώρα.
Και δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα περήφανοι με τους εν ενεργεία παράγοντες σας και τις μεθόδους που ακολουθούν για να κρατούν το σύλλογο σε τροχιά πρωταθλητισμού...

Εικόνα savvas gridlock

Άλλο ''στραβή χρονιά'', που μπορεί να έρθει και είναι μέσα στο πρόγραμμα και άλλο ''παρατημένη ομάδα''. Το δεύτερο στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει, ειδικά αν έχει μεσολαβήσει η σεζόν 2003-04. Στον ΠΑΟ υπάρχει ακόμη και σήμερα αυτό το ''παρατημένη ομάδα''. Τώρα όσον αφορά την εύνοια που λες, την περίοδο της μπουγάδας ο ΠΑΟ συμπλήρωσε 82 σερί ματς πρωταθλήματος δίχως να σφυριχθεί πέναλτυ εις βάρος του. Κάποιος διέδιδε στο Κολωνάκι ότι ''με 3 εκ. ευρώ τους αγόρασα όλους'', ο Βασσάρας δεχόταν επιθέσεις στα Καμίνια, διαιτητές γέμιζαν με λάπτοπ και ρολόγια και έχω κι άλλα αν θες. Αν δεν θες, μπορείς να μας εξηγήσεις το πώς το εννοείς αυτό το ''πρωτάθλημα με κάθε μέσο''. Τι ακριβώς κάνει ο Μαρινάκης που είναι ανέντιμο-ανήθικο? Μόνο μην με παραπέμψεις σε όσα λένε άλλοι ''Ολυμπιακοί'' για το Μαρινάκη, γιατί αυτούς τους άλλους εγώ τους θεωρώ βάζελους, όπως νομίζω είναι δικαίωμά μου. Μαζί μιλάμε και όπως σου λέω την γνώμη μου, έτσι ζητώ να μου πεις τη δική σου, όχι την γνώμη κάποιου άλλου. Τι ανέντιμο-ανήθικο-παράνομο κάνει ο Μαρινάκης? Δεν σου ζητάω αποδείξεις, γιατί δεν είμαστε δικαστήριο, απλώς να μιλήσεις συγκεκριμένα ζητάω. Και για τους Ανδριανόπουλους, αν πιστεύεις πως είχαν την αποδοχή όλων των Ολυμπιακών, κακώς το πιστεύεις. Υπήρχαν περίοδοι που δεν μπορούσαν να πατήσουν στο γήπεδο από τους εξαγριωμένους γαύρους και ειδικά ο Γιώργος, ο ''Ποδάρας'', που ήταν πρόεδρος του ΟΣΦΠ.

Εικόνα Εν Αθήναις

Τότε μάλλον έχετε πολλούς «βάζελους» Ολυμπιακούς πια.
Εντάξει, επειδή άκρη δε θα βρούμε, ο Μαρινάκης είναι έντιμος-ηθικός-νόμιμος και τα λάθη των διαιτητών στον τελικό του κυπέλλου ήταν ανθρώπινα.

Ο Ανδριανόπουλος όντως δεν είχε την αποδοχή όλων των Ολυμπιακών, προφανώς -και- γιατί είχε καλές σχέσεις με τους δικούς μας παράγοντες, κάτι που ίσως πολλοί γάβροι δεν μπορούσαν να δεχτούν.

Το σίγουρο είναι πως, με μεγάλη ευθύνη και του προέδρου σας, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον, οι παλιές καλές εποχές που ξεκινούσαν τρία φαβορί για τον τίτλο (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και όσο ο δικός σας έχει εξασφαλισμένα, με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, τα 25 μύρια του Τσου Λου από το καλοκαίρι, κανένας σώφρων άνθρωπος δε θα αποτολμήσει να μπει σοβαρά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Εκτός εάν είναι τρελός (Σαββίδης) ή λαμόγιο (Μελισσανίδης).

Έχετε μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει και κάποια στιγμή θα σας γυρίσει μπούμερανγκ αυτό. Θα το καταλάβετε όταν θα δίνετε προκριματικά για να περάσετε στους ομίλους, καθότι καμμία άλλη ελληνική ομάδα δε θα μπορεί να συλλέγει βαθμούς για τη συνολική βαθμολογία της Ελλάδας.

Ήδη σας γυρίζει μπούμερανγκ, σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία. Όχι μόνο δεν κερδίζετε νέους οπαδούς, αλλά χάνετε και τους -ήδη ξενερωμένους- παλιούς. Όχι πως αλλάζουν ομάδα, αλλά το «Γ. Καραϊσκάκης» θα μετράει και φέτος πολλά κενά καθίσματα.
Ξέρω ένα σωρό ομοϊδεάτες σου που έχουν παρατήσει προ πολλού να ασχολούνται με τον Ολυμπιακό, κι ας κερδίζουν κάθε χρόνο τον τίτλο. Τελικά δεν είναι όλοι οι γάβροι «πρόβατα».

Το μπασκετάκι (που αγνοείτε επιδεικτικά όταν κερδίζετε nothing, αλλά έχετε στα ώπα-ώπα όταν παίρνετε κανένα Βρωπαϊκό), θα είναι και πάλι πρώτο άθλημα φέτος σε ενδιαφέρον.

Την μπαλίτσα, που μας έκανε οπαδούς πρώτα από όλα τα υπόλοιπα, την κηδέψατε και τώρα τελούνται τα μνημόσυνα της.

Του χρόνου 41 του παραχρόνου 42, και;

Ποιος τους χαίρεται αυτούς τους τίτλους; Μόνο η Θύρα 7, οι θρησκευόμενοι επιστήμονες, ο «45 χρόνια βάζω γκολ στους βάζελους», Κεντρωτής, ο Μπαρμπής, ο Πεσετέρος και εσείς.

Μπες την επόμενη του τελικού κυπέλλου στα σχόλια των γάβρων σε redplanet, gavros, gazzetta και θα γίνεις σοφότερος. Εάν δε γίνεις, houston we have a problem...

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τι ακριβώς προσπαθείς να κάνεις; Μήπως να μας πείσεις για όλα αυτά που έχεις κατεβάσεις αμάσητα; Για ποιόν τελικό μιλάς; Για το περσινό; Μάλλον άλλο ματς είδες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μιλάς για εκείνον με τον χέρι του Μανιάτη που το έκανε σημαία ο Γκαίμπελς ο εξυγειαντής σου. Που ήταν ολόιδιο με το φετινό του Μπεκεν-κουτρουμπή, για το οποίο η μηχανή προπαγάνδας δεν αφιέρωσε ούτε μισή στήλη.
Για ποιό μπασκετάκι μιλάς; Για εκείνο που έμαθες να παίρνεις με... θεμιτά και αθέμιτα μέσα;; Δε βλέπω να χάλασε τη... δημοφιλία του αθλήματος πάντως.
Άσε φίλε βαζελάκο, οι μασημένες τσίχλες είναι ό,τι πιό άνοστο υπάρχει, έχουν χάσει εκείνη τη γλύκα τους και κουράζουν και τα σαγόνια... (παρεμπιπτόντως... να τον χαίρεστε και τον Σαγόνια)
Άντε γειά...

Εικόνα savvas gridlock

Για ποια λάθη στον τελικό Κυπέλλου μιλάς? Γι`αυτά εδώ, που λίγο έλειψε να μας στοιχίσουν το τρόπαιο, από τον ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΓΙΑΧΟ?

http://www.youtube.com/watch?v=d0XCtpByjCw

Ο Ανδριανόπουλος ούτε καν πάταγε στο γήπεδο και όποτε εμφανιζόταν ακούγονταν σχόλια ''έρχονται εκλογές, ψήφους ψάχνει ως υποψήφιος της ΕΡΕ''. Μάλιστα πολλοί γαύροι έγραφαν σε επιστολές τους στο ΦΩΣ και στην ''Ηχώ'' την εξαετία 1959-1965 ''πιο συχνά βλέπουμε το Μαντζεβελάκη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, παρά τον πρόεδρό μας Ανδριανόπουλο''. Μετά τα γεγονότα του ημιτελικού Κυπέλλου του 1964, που διεκόπη από εισβολή οπαδών ΠΑΟ-Ολυμπιακού στο γήπεδο, ο Ανδριανόπουλος κατηγόρησε τον κόσμο του Θρύλου και δη τους οργανωμένους οπαδούς ως ''πράκτορες της Ένωσης Κέντρου'', με αποτέλεσμα να γίνει χαμός και να αναγκαστεί να τα μαζέψει. Μην τα γυρνάς όλα στη δική σου ομάδα, δεν κρίνονται οι διοικούντες τον Ολυμπιακό από το αν έχουν καλές σχέσεις με παράγοντες του ΠΑΟ αλλά πρώτα και κύρια, από το αν ακούν τον κόσμο. Κι αν το θες κι έτσι, το να'χεις καλές σχέσεις με τον Πανουργιά ή το Χατζησαράντο, που ήταν παράγοντες-κοσμήματα για τον ελληνικό αθλητισμό, δεν είναι κατακριτέο. Το να'χεις καλές σχέσεις όμως με το ''Δαλάι Λάμα'', δεν σε κάνει απλώς αντιπαθή, αλλά κάνει τον κόσμο να σου χρεώνει και πράγματα για τα οποία δεν φταις.

Δεν υπάρχουν αθέμιτα μέσα γύρω από το πώς παίρνουμε το πρωτάθλημα. Μόνο ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΙ ή ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ πιστεύουν πως σε μία σεζόν που η βαθμολογική διαφορά πρώτου-δεύτερου άγγιξε τους 20 βαθμούς, χρειάστηκαν αβάντες στο παρασκήνιο για να στεφθεί αυτός ο πρώτος πρωταθλητής. Η αγωνιστική διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους είναι ΧΑΩΔΗΣ και όσο κι αν χτυπάνε τον κώλο τους κάτω ΑΡΔ-ικειμενικοί και αντιολυμπιακοί, αυτό δεν αλλάζει. Το γήπεδο είναι καθρέφτης. Στοιχειώδης σχέση να υπάρχει με τον αθλητισμό σε κάποιον παρατηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου, το καταλαβαίνει αυτό που σου γράφω με τη μία. Ή άμπαλοι είναι όλοι αυτοί που μας ζαλίζουν με τις διαιτησίες, ή κομπλεξικοί.

Μακάρι να μην αποκτήσει ποτές ενδιαφέρον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μακάρι να τα παίρνουμε όλα κάθε χρόνο εύκολα και να καταλήξεις να παίζεις στην Αλεπότρυπα, Κυριακή 12 το μεσημέρι, Γ' ΕΠΣΑ. Αυτό σου αξίζει, για όλα όσα έχει κάνει το ΓΛΟΙΩΔΕΣ και ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΙΚΟ σωματείο που υποστηρίζεις. Από τότες που ιδρύθηκε, όποτε κι αν είναι αυτό, κάθε χρόνο, μα κάθε χρόνο, απάτες και παρασκηνιακές ενέργειες για να ευνοηθεί ο Παναθηναικούλης έχουμε. Το παραμύθι ''ποιος να επενδύσει με τέτοια κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο?'' καταρρίπτεται για πλάκα με την περίπτωση Μαρινάκη και δεν πάω πιο παλιά με τον Κόκκαλη. Ο Γουλανδρής γιατί μπήκε επί χούντας και πήρε κούρσα τον Ασλάνα το βάζελο, βάζοντας 40 εκ. δραχμές από την τσέπη του τη δεκαετία του '70, ένα ασύλληπτο ποσό για τα τότε δεδομένα? Ο Κόκκαλης πώς μπήκε τον καιρό της παντοδυναμίας σε όλα τα επίπεδα του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη του πουσταρά και ξόδεψε 200 εκ. ευρώ τουλάχιστον από την τσέπη του μόνο για το ποδόσφαιρο, χώρια το μπάσκετ και τα λοιπά ερασιτεχνικά τμήματα που κατά καιρούς συντηρούνταν με δικά του έξοδα? Ο Βαγγέλας πώς μπήκε? Γιατί έβαλε 50 μύρια από την τσέπη του το 2010? Γιατί δεν μάσησε από τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός κι από την μπουγάδα που είχε ξεπλύνει ο πρώην φίλος του? Γιατί δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ παράγοντας του ΠΑΟ να κάνει το ίδιο, να ξεχρεώσετε και να ξαναγίνετε ισχυροί οικονομικά και αγωνιστικά? Μεγαλοπιαστήκατε με το νταμπλ της μπουγάδας και τα 82 σερί ματς δίχως πέναλτυ εις βάρος σας στο πρωτάθλημα και ονειρευόσασταν δυναστείες. Άντε τώρα στην Β' Εθνική του χρόνου με τον Τουίτη και τραβήξτε ντουγρού για Αλεπότρυπα, παρέα με το άλλο καρκίνωμα της ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη. Παίρνετε ό,τι αξίζετε.

Για να το κλείσουμε, το να κάνουμε νέους οπαδούς εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου. Είτε έχω άλλους 100 γαύρους δίπλα μου στο γήπεδο, είτε άλλους 100.000, το ίδιο μου κάνει. Η ΘΥΡΑ 7 και όλοι οι άλλοι που αναφέρεις ότι χαίρονται τα πρωταθλήματα που παίρνουμε, είναι οι γαύροι με τους οποίους εγώ γουστάρω να μιλάω, γιατί πρώτα και πάνω από όλα, είναι ΠΙΣΤΟΙ. Τους σχολιογράφους που μιλάνε για ''παντελονιάσματα'' του Μαρινάκη, αναρωτιούνται ''πόσο το έστησες χοντρέ?'', φέρνουν την καταστροφή με το παραμικρό, ισοπεδώνουν τα πάντα και ό,τι κι αν γίνει στην ομάδα, βρίσκουν κάτι στραβό να πουν, σου τους χαρίζω. Βαζελάκια είναι και δεν το ξέρουν. Στο redplanet και στο gavros.gr μπαίνω για να γελάσω με τις μαλακίες που γράφουν οι γαύροι από κάτω. Όχι οι δημοσιογράφοι, που είναι πολύ καλοί και δικά μας παιδιά. Οι σχολιογράφοι κάτω από τις αναρτήσεις λέω. Το ότι ταυτίζεσαι μαζί τους, κάτι σημαίνει. Μόνος σου το κάνεις.

Εικόνα NovoCeLats

SAVVAS

ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΠΑΔΙΚΟ ΣΑΙΤ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ... ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ... ΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ.

ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...

Εικόνα red apple

Πέραν της συγκίνησης για το ξετύλιγμα της ιστορίας μας, θα ήθελα, ως δημοσιογράφος που λατρεύει τη γλώσσα μας, να σχολιάσω το λογιότατο κείμενο, με τις περικοκλάδες του... Χρονογράφημα ολκής! Αφιέρωμα για τους Άξιους να αποκαλούνται δημοσιογράφοι και όχι ΑΡΔίτες, όπως εκατήντησαν!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΕΓΑΑΑΛΗ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ

Εικόνα savvas gridlock

Κόσμημα της ελληνικής δημοσιογραφίας ο Άρης Μελισσινός, ένα από τα καλύτερα στελέχη στην ιστορία του ''Φωτός'' μαζί με τον άλλο γίγαντα, τον Σεραφείμ Ευαγγελίου...

Εικόνα red apple

ΚΟΣΜΗΜΑ, αυτή η λέξη ταιριάζει σε αυτούς τους γίγαντες του λόγου και του ήθους

Εικόνα ΔΙΑΣ

και ομως ! ο ΘΡΥΛΟΣ ειναι ακομα άστεγος! ναι μεν ο γιγαντας Σωκρατης εφτιαξε το ναο, αλλα το γηπεδο ανηκει στο βαζελολαγνο ελληνικο κρατος οπερετα! την ιδια ωρα που σκανδαλωδως μεθοδευονται χαριστικες παροχες στους πουθεναδες ολων των αποχρωσεων....

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ό,τι πιο ωραίο και συγκινητικό διάβασα εδώ μέσα! Χίλια μπράβο σας αξίζουν παίδες.

Εικόνα μαουνιέρης

Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο ! ! !

Αθάνατοι και ο Καμπέρος και ο Μέρμηγκας και ο Μανούσκος, και όλοι οι γεννήτορες του Θρύλου μας.