Ιβάν ο τρομερός



Επειδή κάτι ψυλλιαστήκαμε από το άδειασμα Πούτιν προς τον «μεγάλο επενδυτή» Ιβάν και επειδή όταν λιβανίζουν τα ΑΡΔακια υπάρχει κρυμμένη μεγάλη λαμογιά, είπαμε να ψάξουμε λίγο, θεματάκια από τη βόρειο Ελλάδα. Για να δούμε λοιπόν.
 

19/7/2013

 

http://www.sofokleousin.gr/archives/138391.html

 

Με τίμημα 3,3 εκ. ευρώ μεταβιβάσθηκε στην Donskoy το 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, το οποίο κατείχε η υπό εκκαθάριση ΑΤΕbank (το προβληματικό κομμάτι της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας).

 

Αγόρασε λοιπόν μια καπνοβιομηχανία λιγότερο από το Φέισα!

Ποια είναι η ΣΕΚΑΠ?

http://www.sekap.gr/index_gr.html
 

Στη βιομηχανική περιοχή της Ξάνθης λοιπόν, η εταιρεία διαθέτει οικόπεδο 112.000 τ.μ (112 στρέμματα) με συνολική επιφάνεια κτιριακών εγκαταστάσεων 59.000 τ.μ.! Απασχολούνται 315 εργαζόμενοι, και διαθέτει και δύο υποκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου απασχολούνται 102 εργαζόμενοι. Η Κυβέρνηση Σαμαρά λοιπόν θεώρησε ικανοποιητικό το τίμημα των 3,3 εκατομμυρίων.  Τι αντικειμενική αξία έχουν άραγε 59.000 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή της Ξάνθης?

Ας δούμε τον  ισολογισμό του 2012

http://www.sekap.gr/media/pdf/2012%20SEKAP%20isologismos%20DPXA.pdf

 

Εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά χαμηλό το τίμημα αγοράς από τον αβέρτο Ιβάν, αλλά εγώ είμαι Ολυμπιακός. Καλύτερα ξέρει ο Τσώχος. Για να δούμε παρακάτω….

7/8/2013
 
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=106551%3Ao-kalos-ergodoths-iban-sabbidhs-apoluseis-kai-meioseis-misthon-sth-sekap&catid=74%3Asites&Itemid=54
 
Στην πρώτη του εμφάνιση στη ΣΕΚΑΠ ο νέος Πρόεδρος Σεργκέι Σαμποτνίσκι, την Τρίτη, έδωσε τον τόνο με τον οποίο θα κινηθεί έναντι των εργαζομένων ο νέος ιδιοκτήτης ( ο Ιβάν ντέ…)  και που κινείται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των εξαγγελιών που υπήρχαν πριν και όσων διέδιδαν οι «υποστηρικτές» του ομογενή επιχειρηματία.
Με το «καλημέρα» ο νέος Πρόεδρος, αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση στους απλήρωτους εργαζόμενους για το χρόνο κατά τον οποίο θα πληρωθούν. Ήταν όμως σαφής στην ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους ότι θα υπάρξουν απολύσεις και μειώσεις μισθών!

Άλλα έλεγε πρίν αλλά μόλις την έβαλε στο χέρι το γύρισε στο καλαματιανό. Πάλι καλά που δεν τους είχε τάξει για μάνατζερ τον Ροναλντίνιο!

Το σοκ που δημιουργήθηκε, προκάλεσε διάφορες συζητήσεις και κόντρες μεταξύ των στελεχών (οι πληροφορίες λένε ότι ασκήθηκαν πιέσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη να προχωρήσουν σε απολύσεις) και τελικώς την Τετάρτη στο εργοστάσιο υπήρξε ανακοίνωση που καλεί σε οικειοθελείς αποχωρήσεις του εργαζόμενους με αποζημίωση.

Πως ασκήθηκαν οι πιέσεις λεβέντες? Με sms όπως με το Δώνη?

Όπως είναι λογικό, στην εταιρία έχει προκληθεί τεράστια αναστάτωση και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών έχει προγραμματίσει στάση εργασίας και συνέλευση για το μεσημέρι της Πέμπτης. Η κατάσταση είναι έκρυθμη και συνιστά ειρωνεία, καθώς όλοι ενθυμούνται όσα απίθανα είχαν ακουστεί κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την εξαγορά της εταιρίας, προκειμένου να πειστούν εργαζόμενοι και κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα εξαγοράς από τον Ιβάν Σαββίδη, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Και συνεχίζουμε ….
 
3/9/2013
 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/09/2013_516921

 

Σε 48 απεργία προχωρούν, από την προσεχή Πέμπτη, οι 258 εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, όπως προέκυψε από τη σημερινή, έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα δύο σωματεία τους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ενός εκ των δύο σωματείων Κώστας Γαβριηλίδης, οι εργαζόμενοι ζητούν ενημέρωση από τη διοίκηση, με την οποία έχουν ζητήσει επανειλημμένα να συναντηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για το μέλλον το δικό τους και της εταιρείας όσο και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ η παραγωγή της εταιρείας βαίνει διαρκώς μειούμενη, σε 70.000 με 100.000 τόνους μηνιαίως, έναντι των 140.000 πριν από λίγα χρόνια.
Στο μεταξύ, όπως επεσήμανε ο κ. Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν νέα έκτακτη γενική συνέλευση, το μεσημέρι, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους, ανάλογα και με τις κινήσεις που ενδεχομένως κάνει η διοίκηση.

4/9/2013
 
http://www.balladoros.com/nea.php?news=1315
 

 
Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας για την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν. 
  
Το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν προειδοποιητική στάση εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις και των δύο Σωματείων που αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες. 
  
Παράλληλα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας το μεσημέρι της Δευτέρας. 4 ζητήματα έθεσαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της απεργιακής τους κινητοποίηση και αναζητούν απαντήσεις: 
  
1) Ποιο είναι το μέλλον της εταιρίας, 2) ποιο είναι το μέλλον των εργαζομένων, 3) πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, 4)με ποιους όρους πούλησαν οι δύο μεγαλομέτοχοι και γιατί δεν έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις των εργαζομένων.

Τι γίνεται ρε σεις με τον Ιβάν? Τελικά τον ενδιαφέρει ο Μπάοκ? Ή οι μπίζνες στη Βόρειο Ελλάδα? Μετά το Μακεδονία Παλλάς και τη ΣΕΚΑΠ έχει σειρά τίποτε άλλο? Το νεράκι ας πούμε της συμπρωτεύουσας? Μήπως ο Μπάοκ είναι ο Δούρειος Ίππος?  Είναι καλός εργοδότης ο «μεγαλοεπενδυτής»? Δεν βλέπω ούτε τα θεματάκια του Ιβάν να τα ψάχνουν τα ΑΡΔάκια. Είχαμε τα αμέτρητα σκάνδαλα της πράσινης ΔΕΚΟ, τώρα έχουμε και τα «θεματάκια» του ιδιοκτήτη  της ΔΕΚΟ σφολιάτα….

 

Σχόλια

Εικόνα V0R4D0R

Τα ίδια κάνουν και στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ οι ομοεθνείς του Ιβάν που την αγόρασαν. Πήραν ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ επιχείρηση για ένα κομμάτι ψωμί και αμέσως σταμάτησαν τις πληρωμές και άρχισαν τους εκβιασμούς. Αυτοί είναι οι Ιβάνηδες. Όρνεα που γυροφέρνουν τα κουφάρια κατεστραμμένων χωρών για να κερδοσκοπήσουν. Του Ιβάνη του έκατσε και η στρούγκα με τα μπουγατσοπρόβατα, οπότε μπορεί να κάνει τη δουλειά του και πιο εύκολα. Άσε που συναντιέται με υπουργούς και πρωθυπουργούς όποτε γουστάρει.