ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ



Σήμερα θα δούμε όλη την ιστορία γύρω από το σήμα μας, το δαφνοστεφανωμένο έφηβο των Ολυμπιακών Αγώνων. Γνωστά είναι λίγο πολύ αυτά, αλλά υπάρχουν και φωστήρες-ερευνητές, που ''έχουν στοιχεία'' για την ιστορία μας. Εδώ δεν ξέρουν πότε ιδρύθηκε η ομαδούλα τους, ο Παναθηναικούλης, αλλά πάνε να μας κάνουν και μαθήματα για τον Θρύλο.
 
Το 1976, σε μια σειρά άρθρων του στην ''Απογευματινή'', ο σκηνοθέτης Αλέκος Σακελλάριος παρουσίασε την άγνωστη ιστορία του Ολυμπιακού, κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, παίρνοντας στοιχεία από το σχετικό βιβλίο που συνέγραψε ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 21-3-1976
 

 

 
Ο Νότης Καμπέρος, λοιπόν, σχεδίασε το σήμα μας. Δική του ήταν η έμπνευση. Δεν δανείστηκε την εικόνα από κάποιο υπάρχον, τότε, σχέδιο. Θέλησε να αναπαραστήσει το νικητή έφηβο των Ολυμπιακών Αγώνων της εποχής του και του βγήκε έτσι. Όσον αφορά το γιατί επελέγη το δάφνινο στεφάνι και όχι ο κότινος, την απάντηση μπορούμε να την βρούμε σε πολλές εγκυκλοπαίδειες, αλλά και σε ανθρώπους που έγραψαν την ιστορία των Ολυμπιακών μεταλλίων, όπως ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιβέρης στην ''Ηχώ'' το 1970, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου εκείνη την χρονιά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1970
 

 

 

 

 
Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1896 και μετά, το δάφνινο στεφάνι σταδιακά αντικατέστησε τον κλάδο ελαίας, επειδή θεωρήθηκε σύμβολο αθλητικών θριάμβων, σε αντίθεση με τον κότινο, που ήταν πιο ''soft''.
 
Αυτά φυσικά αφορούν όλους εμάς, τους οπαδούς του Θρύλου, που νοιαζόμαστε για την ιστορία του. Προς τους υπόλοιπους, που μιλούν για Γανυμήδηδες (για το μύθο της αρπαγής του νεαρού Γανυμήδη από τον Έλληνα Θεό Δία, του Γανυμήδη από την Τροία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ''συμμετοχές'' που μπορούσε να'χει ένα μυθικό πρόσωπο από πολύ μακριά στους αρχαίους και όχι στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τους οποίους εμπνεύστηκε το σήμα μας ο Νότης Καμπέρος, αλλά και με το μύθο της αρπαγής του από το Δία να συμβολίζει το ότι οι Έλληνες φάγανε τα νιάτα των Τρώων και όχι το πουστριλίκι που έχουν μέσα τους τα βαζέλια), αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο.
 

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

καταρχήν, πρέπει να είσαι φανατικός ομοφυλόφιλος, για να ισχυριστείς, ότι ο συνονόματός μου που γάμησε τις μισές γυναίκες της παγκόσμιας μυθιστορίας, που σκαρφιζόταν κάθε πιθανή εκδοχή για να χωθεί σε γυναικεία γεννητικά όργανα και έκανε την Ηρα να έχει εφιάλτες (όπως ο Σωκράτης τους ζελέδες) και να μπει στη κλιμακτήριο στα 24, είχε "γουστα" βαζελικα....

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%AF%CE%B1%CF%82_(%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

τα κορίτσια που αναφέρονται στο link είναι σταγόνα στον ωκεανό. Οι γκόμενες του συνονόματου χρειάζονται όλα τα terabyte του google για να καταχωρηθούν.
Τώρα κάποιες εξυπνόφατσες ζελέδες μπορεί να μας φέρουν link που να λένε ότι ο Δίας ήταν σαν τα μούτρα τους. Είναι σαν αυτά που λένε οι εβραιοπισωκίνητοι λακέδες, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες την κουνούσαν την αχλαδιά, Ο Σωκράτης με τον Πλάτωνα γυάλιζαν το μπαστούνι,ο Κολοκοτρώνης ή ο Διάκος τύλιγαν το πούρο και άλλες εκλεκτές βαζελιές.

Βαζελάκια για άλλη μια φορά περαστικά , και για να ξεκουράζετε τη στοματική σας κοιλότητα βιξ για τα λαιμά...

Εικόνα savvas gridlock

Kοίτα, για τους άλλοι δεν ξέρω, πάντως ο Πλάτωνας ήταν μεγάλη πατόσουφρα.

Εικόνα μαουνιέρης

Του γίγαντα του Πλάτωνα του άρεσε πολύ ο Πειραιάς.
Πώς ξεκινάει την "Πολιτεία" του; Βάζει τον Σωκράτη νά λέει: Κατέβην χθες εις Πειραιά μετά Γλαύκωνος του Αρίστωνος...
Είχε κάτι φιλαράκια εκεί και πήγε να τα βρει να τα πούνε...

(Μην τον χαρίζουμε στα βαζέλια... - εν τάξει πλάκα κάνω, ω γαυρόπαιδες!)

Εικόνα savvas gridlock

Σίγουρα πάντως μέγας γαύρος ήταν ο Διογένης και αρχιβάζελος ο μπουμπούκος της αρχαιότητας, ο Ισοκράτης. Για τους άλλους Αρχαίοι, δεν ξέρω...

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Λυσίας, γαυράκι, έχει γράψει "Ολυμπιακό" λόγο! (Εν τάξει, ήταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εκτός από τον πατόσουφρα Πλάτωνα, που λέει κι' ο Σάββας, μέγας βάζελος και μπινές υπήρξε ο Σωκράτης κατά πολλούς. "Διαφθείρει τα ήθη των νέων" ήταν η κατηγορία. Ως γνωστόν, στην αρχαία Ελλάδα η παιδεραστία δεν ήταν αδίκημα, αρκεί να μην πηδούσαν παιδιά ευγενών. Ο Σωκράτης, λοιπόν, ασέλγησε στο "ανυπεράσπιστο" κορμάκι του Κριτία, ενώ δεν κρατήθηκε όταν αντίκρισε το θεσπέσιο κωλαράκι του Αλκιβιάδη, ανεψιού του Περικλή. Έτσι, αφού τον πήδηξε, αντιμετώπισε την κατηγορία για "διαφθορά των νέων. Το ήπιε λοιπόν.... το κώνειο και ησύχασε.

Μια μικρή ιστοριούλα για τον Αλκιβιάδη. Ο τύπος είχε τον καλύτερο κώλο και ήταν πολύ όμορφος. Τον έπαιρνε από πίσω, αλλά τον έδινε κιόλας σε πολλές γυναίκες. Όταν πήγε στη Σπάρτη πήδηξε τη γυναίκα του βασιλιά και φυγαδεύτηκε στην Περσία. Εκεί πήδηξε πάλι τη γυναίκα του βασιλιά και την έκανε. Και πούστης και γαμιάς.

Υ.Γ. Οι απόψεις, για να είμαστε δίκαιοι και ακριβείς, είναι πολλές και αυτή που έγραψα παραπάνω είναι μία από τις αυτές.

Υ.Γ.2. Σωκράτη μπινέ, πουτάνας γιε Παναθηναϊκέ!

Υ.Γ.3. Γάμα τους τη μάνα μέγα Δία, δειξ' τους τι θα πει να έχεις τρία!

Υ.Γ.4. Και ένα παλιό δικό μας, που έμαθα από κάποιον, "ο Σιδέρης κατεβαίνει με την πούτσα σηκωμένη κι' ο Δομάζος περιμένει με την σούφρα ανοιγμένη"!

Υ.Γ.5. Καλή επιτυχία στο Θρύλο μας την Τετάρτη! Ζήτω ο Ολυμπιακός!