ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - ΜΠΕΛΟΓΚΟΡΙΕ 3



Σήμερα είχαμε την αναμέτρηση του Θρύλου με την Μπελογκόριε στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής του κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων της Ευρώπης CEV CHAMPIONS LEAGUE. Το τελικό αποτέλεσμα, η ήττα με 0-3 από την Ρωσική ομάδα κάθε άλλο παρά έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί . η Μπελογκόριε ίσως είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στο κόσμο αυτή την στιγμή, με βασικό κορμό την Εθνική Ρωσίας που είναι η καλύτερη Εθνική ομάδα αυτή την εποχή και παίκτες παγκοσμίου κλάσης όπως ο Μουσέφσκι, ο Γκρόζερ, ο Τετιούκιν και η υπόλοιπη παρέας τους. Μια ομάδα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ στο μπλοκ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ στο σέρβις, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αμυντικά και φυσικά ΚΟΡΥΦΑΙΑ επιθετικά. Ας δούμε λίγο πως κύλησε το παιχνίδι ανά σετ.
 
1ο σετ
Στην αρχή του σετ και του παιχνιδιού είχαμε τους Ρώσους να σημαδεύουν τον Καλντέϊρα, μια επιλογή που τους έδωσε αέρα 3-4 πόντων στην αρχή, μια διαφορά που την διατήρησαν πρακτικά έως το τέλος του σετ. Στον αντίποδα η ομάδα μας δεν ήταν κακή, αλλά απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους αυτό δεν αρκεί. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είχαμε πολύ καλύτερη υποδοχή, μετά το πρώτο  τεχνικό τάιμ άουτ, με τον Στεφάνου και τον Χριστοφιδέλη να έχουν πολύ καλή παρουσία σε αυτό τον τομέα. Στην επίθεση η μπάλα περνούσε δύσκολα, ειδικά δε όταν περίμενε στημένο μπλοκ δεν περνούσε καθόλου. Τις όποιες φορές καταφέραμε να παίξουμε με μυαλό και ταχύτητα είχαμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον πόντο. Η εικόνα μας στο πρώτο σετ γενικότερα ήταν η καλύτερη φετινή μας. Το πρώτο σετ έληξε εύκολα υπέρ των Ρώσων με 19-25. Στα θετικά ότι μετά το πρώτο μούδιασμα είχαμε την πολύ καλή λειτουργία της υποδοχής με την ταυτόχρονη κάλυψη της ΄΄μαύρης΄΄ τρύπας σε αυτόν τον τομέα, τον Καλντέϊρα, από τους Στεφάνου και Χριστοφιδέλη.
 
2ο σετ
Αρχίσαμε το σετ δυνατά, πηγαίναμε πόντο πόντο μέχρι πρακτικά τον 20ο πόντο του παιχνιδιού, αλλά κάπου η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μας έφερε μια σύγχυση, μια χαλάρωση, πατήσανε λίγο το γκάζι και οι αντίπαλοι και το σετ έληξε με 21-25.Αυτό που κρατάμε από το δεύτερο σετ είναι η πολύ καλή υποδοχή μας, η ταυτόχρονη χαλάρωση στο σερβίς των Ρώσων μας επέτρεψε να είμαστε ανταγωνιστικοί για μεγάλο διάστημα του σετ. Ήμασταν καλοί επιθετικά, με τον Γιορντάνοφ να ανεβαίνει σε απόδοση αλλά με την σημερινή μας αντίπαλο το πρόβλημα είναι άλλο και το έχουν όλοι οι αντίπαλοί της. Υπάρχει κάτι που ισχύει νομοτελειακά στο βόλευ.  Αν κάνεις καλή υποδοχή, καλή πάσα και καλό τελείωμα τότε θα κερδίσεις τον πόντο. Ε,  αυτό δεν ισχύει με αυτούς. Η ταχύτητα που στήνουν άμυνα και μπλοκ ειλικρινά είχα πολλά χρόνια να την δω και θυμήθηκα κάτι από τα παλιά με την ομαδάρα των Σβαρτς και Κίραλι που μας στέρησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
 
3ο σετ
Στο τρίτο σετ είχαμε μια άλλη εικόνα. Ξεκινήσαμε φοβερά σε άμυνα και επίθεση και προηγηθήκαμε με 7-3, με σούπερ επιθετικά τον Γιορντάνοφ. Οι Ρώσοι απάντησαν και έκαναν γρήγορα το 7-7 και από εκείνο το σημείο το παιχνίδι ήταν πάλι πόντο πόντο, αλλά αυτή την φορά ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι στον αντίπαλό μας. Κάπου στον 20ο πόντο πάλι είχαμε μια χαλάρωση κάτι που επέτρεψε στους Ρώσους να ξεφύγουν με 20-23 και να πιστέψουν ότι όλα τελείωσαν. Ο Θρύλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα εκπληκτικό σερί προηγηθήκαμε με 25-24. Το σετ όμως και το παιχνίδι τελείωσε με 25-27 υπέρ των Ρώσων. Κρατάμε την εκπληκτική εμφάνιση του Κοκκινάκη. Αυτός ο παίκτης είναι ΑΡΩΣΤΙΑ να τον βλέπεις. Όλη η ομάδα στάθηκε πολύ καλά στο 3ο σετ σε άμυνα και επίθεση και σίγουρα θα μπορούσε να κερδίσει το σετ, κάτι που απέναντι σε αυτή την αντίπαλο ήταν και ο στόχος για το σημερινό παιχνίδι.
 
Σίγουρα μετά το σημερινό παιχνίδι υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα που χρίζουν συζήτησης και βελτίωσης όπως η άμεση βελτίωση του σερβίς μας (σήμερα σε σύγκριση με αυτό των αντιπάλων μας θύμιζε παιδικό πρωτάθλημα) αμυντική τοποθέτηση της ομάδας, η μονόδρομη επιλογή στο παίξιμο του Γιορντάνοφ ακόμα κι όταν ο παικταράς μας δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την φάση, αλλά κυρίως από το σημερινό παιχνίδι κρατάω σαν μεγαλύτερο αρνητικό την θολούρα και την τρικυμία μετά τον 20ο πόντο του σετ σε κάθε σετ.
Σίγουρα κρίνω την εμφάνιση με βάση τον αντίπαλο και λέω ότι προσωπικά την θεωρώ ως την καλύτερη της χρονιάς μέχρι σήμερα. Με τέτοια εμφάνιση όπως αυτή του 3ου σετ έχουμε ελπίδες με τους Βέλγους για να διεκδικήσουμε κάτι καλό από την φετινή διοργάνωση. Με εμφάνιση όπως αυτή του 1ου σετ δεν έχουμε καμιά ελπίδα, γιατί μπορεί η Νόλικο να μην είναι Μπελογκόριε, αλλά δεν παύει να είναι μια πολύ καλή ομάδα στην διοργάνωση. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η ομάδα με την επιστροφή του Γιορντάνοφ δείχνει μια πρόοδο παιχνίδι με το παιχνίδι και αυτό είναι πρακτικά το ζητούμενο.
 
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.