ΘΕΙΟ...ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΟΥΛΑ, Νο.23!


Tags: -

Για ποιόν βαράει, απόψε, η καμπάνα; Ποιές εθνικές ομάδες θα πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στην Βραζιλία; Οι πρώτες αναμετρήσεις-διαβάθμισης έδειξαν με το καλησπέρα, δύο φαβορί. Την Ελλάδα και την Ουκρανία. Όχι πως έχουν εξασφαλίσει 100% την πρόκριση, αλλά όπως και να το κάνουμε, το 3-1 και το 2-0, αντίστοιχα είναι κάπως, ασφαλή μαξιλαράκια, έστω και αν απέναντί τους θα έχουν την Ρουμανία και την Γαλλία, στις έδρες τους. Η ελληνική ομάδα μετράει μόλις δύο ήττες σε 19 αναμετρήσεις με τις αποδόσεις που την προσφέρουν, ως φιλοξενούμενη. Βέβαια και στην πρώτη αναμέτρηση δεν είχε νικήσει ποτέ, αλλά ανέτρεψε το αλγοριθμικό σκηνικό για να προκαλέσει το... χάος! 
Στα άλλα παιχνίδια προβλέπεται να γίνει Ο χαμός! Τόσο η Σουηδία με την Πορτογαλία, όσο και η Ισλανδία με την Κροατία έχουν ίσες πιθανότητες να προκριθούν σε βάρος των αντιπάλων τους. Πάω κατευθείαν στα ματς που επέλεξα:

264: ΣΟΥΗΔΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, 2 (2,55)

Η Σουηδία ηττήθηκε για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση από την Πορτογαλία, χωρίς να δείξει το παραμικρό, στην Λισαβόνα. Ο Ρονάλντο έκανε πάρτυ, σε αντίθεση με τον Ίμπρα, αλλά και πάλι, το αναιμικό αν και πάντα πονηρόν 1-0, δεν εξασφαλίζει τίποτε στους Ίβηρες. Με τον κόρακα, καταστροφέα των γηπεδούχων, Γουέμπ, στο τερέν οι Πορτογάλοι θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη-πρόκριση που, μάλλον θα "εύχεται" και η ΦΙΦΑ, μιας και η εμπορικότητα των φιλοξενούμενων στην Βραζιλία, θα είναι εξασφαλισμένη.

265: ΓΑΛΛΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, over (1,80)

Για να σας πω την μαύρη αλήθεια μου, το πρώτο σημείο που μου έρχεται στο νου είναι το "Χ". Η Γαλλία είναι όλο φρου -φρου και γαλλικά αρώματα, πλημμύρα στην αλαζονεία και στη διχόνοια μεταξύ των ποδοσφαιριστών της και μετά την κατραπακιά, στο Κίεβο θα πρέπει να υπερβεί λόγγους-βουνά-ραχούλες για να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ, απέναντι σε μια ομάδα που την νίκησε για πρώτη φορά στα χρονικά των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Από την άλλη σκέφτομαι το πως οι... Froggs έχουν πάντα, τον τρόπο να ανατρέπουν δυσάρεστες καταστάσεις, έστω και αν έχουν, συνήθως, την έξωθεν βοήθεια των κοράκων.

129: ΑΓΓΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2 (2,25)

Άλλο ένα φιλικό, υψηλής διαβάθμισης, στο Γουέμπλεϊ, ανάμεσα στους άσπονδους εξαδέλφους, Άγγλους και Γερμανούς. Η Αγγλία επιβεβαίωσε την κάκιστη παράδοσή της με την Χιλή και μας πρόσφερε το μεγαλειώδες διπλόν, την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί δεινοπάθησαν κόντρα στην Ιταλία, αν και δεν ηττήθηκαν. Η παράδοση ευνοεί τα "πάντσερ", που δεν πρόκειται να αδιαφορήσουν κόντρα στα πάντα, αλλοπρόσαλλα, εγγλεζάκια.