ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΠΑΟ 2012-13



Στο επίσημο site της ΚΑΕ ΠΑΟ, δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός για τη σεζόν 2012-13. Ας τον δούμε (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 

 

 

 
Παρατηρήσεις.
 
α) Την προηγούμενη σεζόν, 2011-12, όπως είχαμε δει κι εδώ, το μπάτζετ της ΚΑΕ ΠΑΟ, δηλαδή τα ''έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος'', ήταν 13 εκ. ευρώ. Το είχαμε σχολιάσει αυτό το ποσό με διάφορους τρόπους. Τη σεζόν 2012-13, τα ''έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ ήταν 7,1 εκ. ευρώ. Δηλαδή πέρυσι οι Σχορτσιανίτης, Μπράμος, Κάρι, Ματσιούλις, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Γκουίν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος, αλλά και οι Άρμστρονγκ, Κίτσεν, Πάνκο, Καπόνο, Μπανκς που αγωνίστηκαν στη διάρκεια της σεζόν στον ΠΑΟ, μαζί με τον Ανάργυρο a.k.a. RG και το επιτελείο του, όλοι αυτοί μαζί με συμβόλαια και εφορία μέσα, δίχως να δώσει σεντ πουθενά αλλού η ΚΑΕ ΠΑΟ, π.χ. για έξοδα μεταφοράς στα δεκάδες ταξίδια για τα εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα, κόστισαν 7,1 εκ. ευρώ. Σύντομη παύση για ένα βιντεάκι.
 

 
β) Συνεχίζουμε με το λειτουργικό αποτέλεσμα της ΚΑΕ ΠΑΟ. Ο ισολογισμός κλείνει με κέρδη 342.851 ευρώ. Στην Ευρωλίγκα που η κατάκτηση τροπαίου δίνει 250.000 ευρώ και στην ελληνική Α1, που τα παιχνίδια της δεν τα βλέπει κανείς (πλην τελικών play off και αναμετρήσεων Ολυμπιακού-ΠΑΟ γενικά) ούτε μέσα στη χώρα μας, ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος κατάφερε και βρήκε τη γωνία στο δεκάρικο. Έφτιαξε ρόστερ που έφτασε μία ανάσα από το final 4 του Λονδίνου, πήρε νταμπλ στην Ελλάδα και εμφάνισε και κέρδη στον ισολογισμό της ΚΑΕ. Ας δούμε άλλο ένα βιντεάκι.
 

 
γ) Η καθαρή θέση της εταιρείας, τα ίδια κεφάλαιά της, διαμορφώθηκαν αρνητικά στα 9,3 εκ. ευρώ. Πρέπει να μπουν άμεσα τουλάχιστον 9,3 εκ. ευρώ στην ΚΑΕ ΠΑΟ από την τσέπη των Γιαννακόπουλων ή όποιου άλλου, με λίγα λόγια, ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Η τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, αγνοείται στον χρόνο, όπως έχουμε παρουσιάσει εδώ. Τι είναι όλοι, Αγγελόπουλοι, για να καλύπτουν τις τρύπες που αυτοί δημιουργούν με ζεστά μετρητά ''κασερωτά'', όπως κάνανε και πριν λίγους μήνες με άλλα 12 εκ. ευρώ; Πηγαίνοντας εδώ, που είναι όλα τα ΦΕΚ που αφορούν την ΚΑΕ ΠΑΟ, δεν βλέπουμε κάποια τροποποίηση καταστατικού, ώστε να αυξηθεί το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοντινό μέλλον. Πιστεύει κανείς πως θα δούμε σύντομα;
 
δ) Το μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ ΠΑΟ παραμένει σταθερό και ακλόνητο. 311.375 ευρώ. Την ίδια ώρα, τα ''ποσά προορισμένα για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου'', λεφτά που ΘΑ μπουν στο μαγαζί, αλλά δεν έχουν μπει ακόμη στα ταμεία από την τσέπη των μετόχων της ΚΑΕ, διαμορφώνονται στα 48 εκ. ευρώ, με μικρή αύξηση 500.000 ευρώ περίπου σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, που είχαν διαμορφωθεί στα 47,5 εκ. ευρώ. Νέο ευχάριστο διάλειμμα.
 

 
ε) Ο ισολογισμός παρουσιάστηκε και σε άλλες ιστοσελίδες. Είδαμε ας πούμε αυθόρμητα άρθρα στο έγκριτο sentragoal.gr, το site της Μπομπολο-εφημερίδας GOAL NEWS.
 

 
''Με σφικτή, σωστή και μελετημένη διαχείριση'' ο κύριος Δημήτριος Γιαννακόπουλος κατάφερε να ''μαζέψει'' την ΚΑΕ, σύμφωνα με την έγκριτη GOAL NEWS. Aγνοώντας την παράθεση των οικονομικών στοιχείων του ισολογισμού, εστιάζουμε στο σχόλιο της εφημερίδας.
 
Οι «πράσινοι» δείχνουν να εμφανίζουν ζημιά (από όλες τις προηγούμενες εταιρικές χρήσεις) 57.712.700,72 ευρώ. Το νούμερο είναι μεγάλο, αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς καλύπτεται συνεχώς με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από την οικογένεια Γιαννακόπουλου που αποτελεί τον στυλοβάτη, τον αιμοδότη και τον απόλυτο χρηματοδότη της ομάδας και έχει βάλει (μέσω αυξήσεων ΜΚ) περίπου 48 εκατ. ευρώ!
 
Όταν μπαίνουν μετρητά στα ταμεία μίας ανώνυμης εταιρείας, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η πράξη αυτή δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με βάση το νόμο. Τροποποιείται το καταστατικό της ανώνυμης εταιρείας, άρα πρέπει να ενημερωθεί το επνεδυτικό κοινό. Περιμένουμε να μας παρουσιάσει η εφημερίδα τα ΦΕΚ όπου φαίνονται αυτά τα 48 εκ. ευρώ στα ταμεία της ΚΑΕ ΠΑΟ. Εδώ είναι όλα τα σχετικά ΦΕΚ με την ΚΑΕ ΠΑΟ, από το επίσημο site του Εθνικού Τυπογραφείου. Αν υπάρχει κάποια άλλη πηγή και μας έχει ξεφύγει, θα χαρούμε να ενημερωθούμε από το έγκριτο Μπομπολο-μέσο ή από όποιον άλλον ενδιαφερθεί.
 
στ) Όπως είχαμε σχολιάσει και στο άρθρο για τον προηγούμενο ισολογισμό της ΚΑΕ ΠΑΟ, η ΚΑΕ είχε μείνει ανέλεγκτη φορολογικά από το 2009 και είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε φορολογικό έλεγχο για τη σεζόν 2011-12. Στο φετινό ισολογισμό διαβάζουμε στη σημείωση 2), στη ''Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη'' πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και για την περυσινή σεζόν, 2012-13. Δεν αναγράφεται όμως κάτι για τον έλεγχο που έγινε στην εταιρεία για τις χρήσεις μέχρι το 2012. Προφανώς ο έλεγχος έγινε και δεν προέκυψε κάτι αρνητικό. Μπήκανε δηλαδή οι ''ράμπο'' του ΣΔΟΕ στην ΚΑΕ ΠΑΟ, κάνανε φύλλο και φτερό τα πάντα όλα στο μαγαζί και σιγουρεύτηκαν πως τα 13 εκ. ευρώ ως έξοδα του καλαθοσφαιρικού τμήματος, για την περίοδο 2011-12, ήταν φυσιολογικά. Πληρώθηκε η εφορία για όλα τα συμβόλαια, καλύφθηκαν χρέη του παρελθόντος, που σύμφωνα με τον κύριο Δημήτριο Γιαννακόπουλο του'χε κληροδοτήσει ο θείος του,
 

 
ενώ δεν βρέθηκαν κι άλλες ανοιχτές εκκρεμότητες, όπως π.χ. οφειλές προς το κρατικό ΟΑΚΑ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε αυτό το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ενημερωτικά πάντοτε, ως ΕΛ-ληνες πολίτες. Δεν φανταζόμαστε πως έχει να κρύψει κάτι το ΕΛ-ληνικό κράτος από όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς. Σωστά; Ας κάνουμε άλλο ένα ευχάριστο διάλειμμα.
 

 
Άντε και το γλέντι στο Μινόρε...
 
Υ.Γ. Κύριοι Αγγελόπουλοι, αν δεν θέλετε να προχωρήσετε αυτά τα θέματα μέχρι το τέρμα, κάνουμε μία πρόταση. Πάρτε τους στο μεζέ. Κυριολεκτικά. Προσκαλέστε τον κύριο Δημήτριο Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ, στο πρώτο ματς των τελικών των play off ή αν συναντηθούμε με το καλό στην Ευρωλίγκα και στείλτε του στα επίσημα ή στον πάγκο της ομάδας του Παναθηναϊκού που θα βρίσκεται, μία μερίδα ΚΟΚΟ-ρέτσι, μαζί με άφθονη ΚΟΚΑ-κόλα. Σκεφτείτε το, πλάκα θα'χει και τουλάχιστον θα γελάσουμε, αντί να χαλιόμαστε τώρα τζάμπα και να ανεβάζουμε πίεση. Μην μείνει και νηστικός, με τόσο άγχος που θα'χει για τη νίκη της ομάδος του...

Σχόλια

Εικόνα ser

Οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τηρήσουν τη στάση που έχουν και να μην του δώσουν καμμία σημασία. Όσο αλήτες είναι αυτοί τόσο κύριοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φαίνονται εκείνοι. Ούτε προσκλήσεις όυτε χειραψίες. Βγήκαν οι πρόεδροι και τους κατήγκειλαν, επομένως δεν κάνεις δημόσιες σχέσεις με αλήτες και φοροφυγάδες. Αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και το νοικοκύρη. Και μομφές εκέι που πρέπει. π.χ. δεν θα έπρεπε να αφήσουν ασχολίαστη τη στάση του σωλήνα στη μεταγραφή του Καββαδά.

Ανελέητο κηνύγι χωρίς να τους δίνεις αξία.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι μπράβο. Τους κυνηγάς, εξαντλείς όλα τα νόμιμα μέσα και διατηρείς τις αρχές σου, το ήθος και τις αξίες σου, δίχως να λερώσεις τα χέρια σου. Κυνηγάς όμως, δεν στυλώνεις τα πόδια όταν βλέπεις ότι σε κλέβουν. Κάνε ό,τι μπορείς σε νόμιμα πλαίσια κι αν δεν φτάσει, όχι μόνο δεν θα σου πούμε τίποτε, αλλά θα βγούμε όλοι μπροστά και θα τους τσακίσουμε. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι το κράτος σε αυτήν τη χώρα, θα μασήσουμε από τον κάθε Τράκη;

Εικόνα manos

Σάββα, είσαι γάτος μεγάλος και πολλά συγχαρητήρια για τον κόπο σου και τη δουλειά σου. Απίστευτο το πως "έπεσα" πάνω στο μπλογκ σου...

Εικόνα savvas gridlock

Καλώς ήλθες φίλε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ξεβράκωμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Συγχαρητήρια Σάββα, κάνεις αφιλοκερδώς αυτό που θα έπρεπε να κάνουν αυτοί που πληρώνονται και που πληρώνονται για να μην κάνουν.

Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται με τα αλισβερίσια Γιαννακοπουλαίων (μέσω της ΒΙΑΝΕΞ) και κράτους, αλλά η κοινή λογική λέει ότι το κράτος δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει λεφτά από την εταιρία. Προφανώς, τα ασφαλιστικά ταμεία του κράτους χρωστάνε πολλά λεφτά στα χόμπιτ. Από την άλλη, το "άνοιγμα" της αγοράς που προωθείται από τον Άδωνι -ντρέπομαι να τον λέω έτσι- καταργεί το μονοπώλιο της ΒΙΑΝΕΞ και βάζει και άλλες εταιρίες στο κόλπο του ξεζουμίσματος του ελληνικού λαού. Εξ ου και η αντίδραση της μολόχας αλλά και η αυθόρμητη αντίδραση από τους λαχανί "οπαδούς". Τώρα, πώς γίνεται και ενώ η εταιρία παρουσιάζει αύξηση στα καθαρά έσοδα, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη, κατά 25% το 2011 και κατά 10% περίπου το 2012 και παράλληλα χρησιμοποιεί την κρίση ως πρόσχημα για να φύγει από την ΚΑΕ ή τουλάχιστον να ρίξει το μπάτζετ, ένας θεός το ξέρει.

Έχω δει το βίντεο της αποχώρησης εξαιρετικά πολλές φορές. Κάθε φορά αλλάζω γνώμη ως προς τη σκοπιμότητα του Πουστράκεως. Δύο είναι οι βασικοί άξονες, ο ένας είναι ότι προσποιείται και ο άλλος ότι δεν προσποιείται. Αν προσποιείται τα σενάρια της στημένης αποχώρησης είναι πολλά. Αν δεν προσποιείται τότε τι σκατά γίνεται εκεί μέσα ρε πούστη μου; Δε λέω για την ΚΑΕ, αφού αυτό το ξέρουμε, ένα μπουρδέλο είναι. Για την οικογένεια μιλάω. Την επόμενη κιόλας μέρα ήταν αγκαλιασμένοι θείος και ανεψιός.

Όπως λέει και ένας φίλος μου, μία κόκα σε υγρή μορφή.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν είναι ακριβή τα στοιχεία του ''Ριζοσπάστη'' για τη ΒΙΑΝΕΞ, Θωμά. Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία του 2012 για όλες τις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες.

http://img571.imageshack.us/img571/673/ko4b.jpg

Aν προσέξεις στη θέση 19 τη ΒΙΑΝΕΞ, θα δεις ότι ο κύκλος εργασιών της, ο τζίρος ας το πούμε έτσι, έπεσε κατά 20% σε σχέση με το 2011, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 9,3% και σε απόλυτο αριθμό κατά 3 εκ. ευρώ. Κι έρχεται τώρα και το ''νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Αδώνιδος'', σύμφωνα με newsbomb.gr και ΠΡΑΣΙΝΗ, για να τσακίσει κι άλλο την εταιρεία.

Ρίξε και μια ματιά στη θέση 2. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες μακράν σε όλα τα Βαλκάνια, ενώ έχουν αύξηση κύκλου εργασιών κατά 15%, βλέπουν τα κέρδη προ φόρων τους να μειώνονται κατά 35%. Πάνω από 8 δισ. ευρώ κύκλος εργασιών, αλλά κέρδη που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 100 εκ. ευρώ. Όταν βλέπεις αυτούς να σφίγγονται, σκέψου πόσο σούργελα είναι όσοι λένε ''βάλε λεφτά ρε χοντρέ στον Ολυμπιακό, εκτός αν δεν έχεις μία'' ή ''τι μας εκβιάζετε ρε, ο Ολυμπιακός δεν χάνεται. Αν φύγει ο Μαρινάκης, ουρά θα κάνουν να τον πάρουν οι μεγαλοκαρχαρίες''. Αν σε αυτήν τη χώρα η μαλακία ήταν άθλημα, οι Ολυμπιακοί νέας κοπής θα παίρνανε με διαφορά το πρωτάθλημα, παρέα με τους φίλους τους, τα βαζελάκια των greenwebfans της αυλής του τριορόφου...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τότε, δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου για την κατρακύλα της ΒΙΑΝΕΞ! Καλό κλείσιμο!

Τι νούμερα είναι αυτά γαμώ το κεράτό μου. 8 δις, 100 εκ. ευρώ. Δεν το λες και μεγάλο σφίξιμο, απλώς συγκριτικά με παλαιότερα κέρδη είναι τίποτα.

Σήμερα ο Τράκης απηύθυνε κάλεσμα στους Αγγελόπουλους να πάνε στο ΟΑΚΑ. Ευκαιρία των αδερφών να πάνε και μετά να τα κάνουν όλα πουτάνα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Αν δεν το κάνουν είναι γκέι.

Χαίρομαι πολύ παιδιά που το σάιτ το παρακολουθούν και το σχολιάζουν όλο και όλο και όλο και περισσότεροι. Ανταμοιβή των κόπων σας και των δικών μας μέσω της διαφήμισης που σας κάνουμε.

Εικόνα savvas gridlock

Κανόνισε να ζητήσεις ποσοστά για τη διαφήμιση που μας κάνεις...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μπορώ, πριν σου απαντήσω, να συμβουλευτώ τον ατζέντη μου;

Εικόνα savvas gridlock

Κανόνισε μωρή κουφάλα τι θα ζητήσεις. Μέχρι έναν καφέ από το Coffe Time, 2 ευρώ, κερνάω, παραπέρα δεν έχει...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δηλαδή να ξεχάσω τη σαντιγί;

Εικόνα crazywaters7

Σάββα, η πρόταση προς τους Αγγελόπουλους είναι φοβερή ιδέα!

Εικόνα savvas gridlock

Eγώ σου υπόσχομαι πως αν δω κάτι τέτοιο, θα ηρεμήσω και δεν θα ζητήσω ποτέ ξανά να αντιδράσουν, ό,τι κι αν ετοιμάσουν οι απέναντι. Ας τους πάρουν στο χαβαλέ τουλάχιστον...