ΝΤΟΥ ΓΑΥΡΩΝ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 13 ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΫ



Μάιος 1971. Ο ΠΑΟ έχει προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του Χουντέμπλεϋ και ετοιμάζεται για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου στις 2 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ. Τα επίσημα παιχνίδια του για τις ελληνικές διοργανώσεις έχουν αναβληθεί. Λίγο πριν αποχαιρετίσει την Ελλάδα, δίνει ένα φιλικό αγώνα στη Λεωφόρο απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-5-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-5-1971
 

 
Στο περιθώριο αυτού του παιχνιδιού, διαβάζουμε την παρακάτω είδηση στα ''Παναθηναϊκά Νέα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ 22-5-1971
 

 
Ντροπή σας ανθ-ΕΛ-ληνοι γαύροι. Εδώ η ''Επανάσταση'' έστελνε το καμάρι της στο Χουντέμπλεϋ κι εσείς φωνάζατε ''Άγιαξ'' έξω από τη 13 στη Λαγοφλώρο, περικυκλώνοντάς την σε παιχνίδι του Ασλανιδιακού; Δεν είστε πατριώται; 
 
Περιττό να τονίσουμε πως δεν υιοθετούμε τέτοιες πρακτικές, απλώς τις καταγράφουμε, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Παιδιόθεν διακρίνομαι για τον συλλογικό φανατισμό μου. Και τώρα που έχω σχεδόν γεράσει, έχω γίνει φανατικότερος. Κανένα εθνικό ιδανικό δεν είχα στη ζωή μου, ο αρνησίπατρις, ο άπατρις, το χαμένο κορμί. Ντροπή μου!

(Κι επειδή όλοι μας έχουμε -υποθέτω- συλλογικές συμπάθειες στο εξωτερικό, θα σας πω σύγγαυροι ότι από μικρό παιδάκι είμαι φανατικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς και του Άγιαξ - και εξακολουθώ να είμαι... Εννοείται ότι αυτό δεν ισχύει με αντίπαλο τον Θρύλο.)

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή δεν γοητεύτηκες από τον ασύγκριτο ΕΛ-ληνικό πολιτισμό ρε Γιώργο; 40.000 π.Χ. διδάσκουν τα πάντα οι ΕΛ-ληνοι σε όλο τον πλανήτη, όπως μας ενημερώνουν διαπρεπείς ερευνηταί σαν το Δημοσθένη Λιακόπουλο, τον Άδωνι Γεωργιάδη και το συγχωρεμένο το Φουράκη. Τώρα στα υπόλοιπα τα χαλάμε λίγο με την Μπόκα στην Αργεντινή, αλλά δεν πειράζει. Εγώ είμαι Ολυμπιακός και Ιντεπεντιέντε και συμπαθώ την Μπιλμπάο και τη Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, αφού η άλλη η βαζελο-πουτάνα του Νησιού μου την δίνει στα νεύρα. Απλώς ορισμένες φορές δεν ξέρω τι με πιάνει και ταυτίζομαι και με κάποιες άλλες ομάδες. Να ας πούμε το 1996 βγήκα και πανηγύριζα την πρόκριση του Άγιαξ επί του ΠΑΟ στο Πασαλιμάνι. Και μου'κανε εντύπωση που βρέθηκαν 5.000 ακόμη οπαδοί του Άγιαξ στον Πειραιά. Πώς βρέθηκαν τόσοι Ολλανδοί ξαφνικά στο Λιμάνι ρε Γιώργο, ε; Περίεργα πράγματα...

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα, για την Ιντεπεντιέντε (αλλά και για την Οδηγήτρια) το ξέρω, και respect, που λένε και στην... καθαρεύουσα. (Και, βεβαίως, δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε στις οπαδικές προτιμήσεις του... έξω κόσμου). Αλλά, πες μου, ειλικρινώς δεν εγνώριζες τίποτα για την ολλανδική παροικία του Πειραιά; Εκπλήσσομαι τα μάλιστα! Κερατσίνι, Πέραμα, Δραπετσώνα, Κοκκινιά, Ρέντης - πήχτρα στους Ολλανδούς είναι. Να φανταστείς ότι και στη... μικρή Κέρκυρα υπάρχει και ευημερεί κραταιά ολλανδική παροικία. Καμμιά πεντακοσαριά είχαν μαζευτεί τότε στο Πεντοφάναρο και τους συνάντησα κι εγώ ο αρνησίπατρις, ο οπαδός του Άγιαξ! (Για εκείνη την ημέρα, του αη-Γιώργη Λιτμάνεν, θα γράψω ένα κειμενάκι, κι αν σου αρέσει το κρεμάς.)

ΥΓ. Τα ΕΛ-ληνοειδή είναι ό,τι σιχαμερότερο κυκλοφορεί εντός της ελληνικής επικρατείας. Αμαθέστατοι, ανιστόρητοι, κολλημένοι σε φαντασιοκοπίες αποκλειστικώς δικής τους επινοήσεως, πουλάνε ΕΛ-ληνοτρέλα. Έχουν όμως μπόλικα πεκούνια (ποιός τους χρηματοδοτεί;) και έτσι όχι μόνο προπαγανδίζουν τη βλακεία που τους δέρνει, αλλά και, δυστυχώς, επηρεάζουν αθώο και αφελή κόσμο, έτοιμον να καταπιεί μια Βαϊκάλη ανοησίας κι έναν Αμαζόνιο μπουρδολογίας με μια γουλιά.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πάντως και γαμώ τα κωλόχαρτα το diana.

Ένα άρθρο που σας εκθέτει, εσείς το βαφτίσατε «ντου των γάβρων στη 13». Εν έτει..1971.
Λες και τότε ήταν όπως σήμερα, που ούτε να διανοηθεί Ολυμπιακός να μπει στη 13 ή Παναθηναϊκός στην 7.

Το ωραίο πάντως είναι πως τα Παναθηναϊκά Νέα τα συμβουλεύεστε, κι απ' ότι φαίνεται τα εμπιστεύεστε κιόλας για ό,τι σας συμφέρει.
Αφού έχεις κόψει διαρκείας στη Λένορμαν ρε Σάββα λογικά θα έχεις βρει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στα Π.Ν.
Γιατί δε μας τα παρουσιάζεις κι αυτά;

Εικόνα savvas gridlock

Όλα θα τα βγάλω, μην ανησυχείς. Εδώ διαβάζουμε καθημερινά ''ΠΡΑΣΙΝΗ'', λες να μην διαβάζαμε ''Παναθηναϊκά Νέα''? Πού μας εκθέτει όμως το απόκομμα των ''Παναθηναϊκών Νέων'' δεν κατάλαβα.

Εικόνα jimakos

Ντροπή και αίσχος....Πάντα αλήτες και Εθνοπροδότες αυτοί οι ΓΑΥΡΟΙ ρε παιδί μου.
Υ.Γ. Χριστόφορε την έχω κι εγώ αυτή τη φανέλλα.Την έχω κρατήσει ακόμη αν και τώρα δεν χωράω μέσα της.
Σε λίγο μάλλον, για το γήπεδο, θα χρειάζομαι αντί για φανέλλα ένα από τα πουκάμισα του Μαρινάκη

Εικόνα savvas gridlock

Αληταράδες γαύροι, Τζιμάκο. Από τη μία οι θρυλικοί Ρουλαλάδες της θύρας 13, με το λαμπρό ήθος κι από την άλλη τα κατακάθια του Πειραιά.

Η καλύτερη φανέλα όλωνε των εποχώνε, που λέει κι ο Μητσάρας, είναι η άλλη, με την Τράπεζα Κρήτης. Όποτε την βλέπω συγκινούμαι ρε πούστη...

Εικόνα xristoforas

για να τα λεμε ολα..υπηρχαν οι Ολυμπιακοι που 2,5 δεκαετιες πριν τον γιαρι υποστηριζαν ενθερμως τον ερυθρολευκον αζαξ (οχι της ηπειρου..της ολλανδιας εννοω)...αλλα υπηρχαν και Ολυμπιακοι που στο παο-εθνικος αστερας υποστηριζαν τον παο με πανο μεσα στη λεωφορο(χουπηδες?)
επειδη ομως ειναι χαμουρες οι παναθηναικοι γιαυτο δε θελουμε να κουνιουνται τα αιδοιοπανα!
στο σχολειο μου φερειπειν...τις επομενες ημερες του μεγαλου διπλου του αγιαξ (0-3 αντι για 0-7)...φορουσαμε ολοι τη φανελα του αγιαξ (πολυ ωραια εμφανιση ερυθρολευκη,προσωπικα φορουσα μια diana στο γυμνασιο...μια που ειχα απτο δημοτικο διοτι δεν ειχα ψηλωσει,με μαυρο δαφνοστεφανωμενο εφηβο σαν κεντημενο επανω στις ριγες αλλα και μαυρο puma στο δεξι μερος οπως την κοιταει αυτος που τη φοραει..και αφηνα τους συμμαθητες μου να ειναι εγγεγραμμενοι στον πειραιωτικο συνδεσμο φιλαθλων αγιαξ)
καλο βεβαια θα ειναι να μη γινονται αυτα....εκτροπα μεσα στην περιβολα (χαρισμα δημου αθηναιων) απο φανατικους οπαδους του Αγ...εεε του Ολυμπιακου...ντροπης πραμα...τς τς τς....

Εικόνα savvas gridlock

Κι εγώ είχα βγει στο Πασαλιμάνι να πανηγυρίσω τη μεγάλη νίκη του Άγιαξ Χριστόφορε κι εκεί πέτυχα αυθόρμητα άλλους 5.000 οπαδούς της μεγάλης ολλανδικής ομάδας. Τι έγινε ρε πούστη λέω. Πολλούς Ολλανδούς έχει ο Πειραιάς...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μα τι κακοί που είμαστε.