ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2012-13



Στο επίσημο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός της 30ής Ιουνίου 2013, που αφορά τη σεζόν 2012-13. Ας τον δούμε αναλυτικά.
 

 

 

 

 
Συμπεράσματα
 
α) Το καθαρό αποτέλεσμα του ισολογισμού είναι κέρδη 68.295 ευρώ. Πιο καθαρά.
 
68 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΣ'' ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΥΣΙ.
 
Πω πω ''παντελόνι''. Ίσαμε 200 καράβια παραγγέλνει ένας εφοπλιστής με τέτοια ''υπερκέρδη'', όπως μπορεί να μας έλεγε και κάνας έγκριτος αναλυτής σαν τον Στηβ Κακέτση. Βέβαια αυτό έρχεται σε σύγκρουση με όσους πέρυσι έκαναν υπολογισμούς από το μπακαλοτέφτερο του μυαλού τους και κατέληγαν ''πού πήγανε τα λεφτά από την πώληση Μιραλάς χοντρέ; Πού πάνε τα εκατομμύρια από το Champions League; Πόσα κονομάς από τον Θρύλο, θα μας πεις;'', αλλά τι να ξέρει κι αυτή η ''τυχάρπαστη'' η Deloitte, που έκανε τον έλεγχο; Τι δηλαδή, επειδή ελέγχει χιλιάδες εταιρείες κάθε χρόνο, όλο τον χρόνο, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ξέρει το τι γίνεται και στο γαύρο; Μαλάκες σκιντζήδες οικονομολόγοι της δεκάρας, με τα μαϊμού πτυχία, τραβάτε να ρωτήσετε αγνούς γαύρους του Internet και των ραδιοφώνωνε, να σας ΚΣηγήσουνε το τι παίζει και το πώς μπορείς να παντελονιάσεις μαγειρεύοντας τα στοιχεία.
 
β) Το ''υπόλοιπο ζημιών από προηγούμενες χρήσεις'' διαμορφώθηκε φυσικά κατά 68 χιλιάρικα μικρότερο, ήτοι στα 64,6 εκ. ευρώ. Πιο καθαρά.
 
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 64 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΗ 63 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ) ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΑΕ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ. ΦΡΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
 
Ούτε σεντ μπήκε στην τσέπη του ΜΑΡΙΝΑΚΗ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός αυτά τα 3,5 χρόνια που είναι μεγαλομέτοχός της. ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ, ξαναγράφουμε. Αυτά βέβαια, τα λένε οι οικονομολόγοι και οι ισολογισμοί ''μιας κάποιας'' Deloitte. Δεν είναι και η αλήθεια σώνει και ντε. Αν θέλει κάποιος την αλήθεια, ας ακούσει ραδιόφωνα και ας χωθεί στο Internet, όπου συχνάζουν έντιμοι και αγνοί γαύροι, που ΚΣέρουν. Μην αρχίσει τώρα κανένας τα δικηγορίστικα τύπου ''δείξε μας ρε φίλε τα μερίσματα της ΠΑΕ, να δω τι κονόμησε ο χοντρός κι εγώ μετά θα είμαι μαζί σου'', μια συζήτηση που καταλήγει πάντοτε στο να σφυρίζει κλέφτικα ο αποδέκτης της παραπάνω ερώτησης. ''Ο χοντρός κονομάει''. Τέλος. Αξίωμα, όχι θεώρημα.
 
γ) Παρά τα συσσωρευμένα ελλείμματα, η ΠΑΕ έχει θετικά ίδια κεφάλαια ύψους 3,4 εκ. ευρώ. Ρευστό δηλαδή στα ταμεία για τις άμεσες υποχρεώσεις της υπάρχει. Πιο καθαρά.
 
ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ-SUPERLEAGUE-ΕΠΟ-UEFA-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΜΕΣΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ή ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.
 
Με λίγα λόγια, όπως μας λένε οι έντιμοι γαύροι που δεν τρώνε κουτόχορτο, με το συνεχές και συστηματικό ''παντελόνιασμα'' των εσόδων της ΠΑΕ, έχει καταστρέψει τον Ολυμπιακό ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
 
δ) Το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός διαμορφώθηκε στα 37,5 εκ. ευρώ, στις 30/6/2013. Αν συγκρίνουμε αυτό το ποσό με το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 30/6/2010, όταν μπήκε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, θα δούμε πως τότε ήταν 106 εκ. ευρώ.
 

 
Πιο καθαρά.
 
Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΜΕ 4/4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, 2 ΚΥΠΕΛΛΑ (ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ) ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 3 ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ''16'' ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ (ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΟ 2010, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΚΤΕΣ). ΔΕΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ. ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ.
 
Μιλάμε για πραγματική λαίλαπα ΜΑΡΙΝΑΚΗ, έτσι; Έχεις καταστρέψει τον Ολυμπιακό ρε πρόεδρε. Ντροπή σου.
 
ε) Το κυκλοφορούν ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 24,6 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων της ΠΑΕ διαμορφώθηκε στα 24,9 εκ. ευρώ. Πιο καθαρά.
 
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ''ΜΑΖΕΥΤΕΙ'' ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
 
Αυτή είναι η αιτία για τις καλύτερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού του 2013, σε σχέση με το τι συνέβη π.χ. το καλοκαίρι του 2012. Υπήρχε περισσότερο ρευστό. Βέβαια, στις υγιείς εταιρείες πρέπει το κυκλοφορούν ενεργητικό να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, αλλά σε αυτές τις εταιρείες οι μεγαλομέτοχοι κονομάνε από τα κέρδη τους, αφού εκδίδονται μερίσματα. Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (και στις υπόλοιπες ΠΑΕ για να'μαστε σωστοί, αλλά εξετάζουμε τη δική μας τώρα) ούτε ο Νταϊφάς, ούτε ο Κοσκωτάς, ούτε ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ούτε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ κονομήσανε από τα κέρδη της, γιατί κέρδη δεν υπήρξαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κανείς από αυτούς δεν την είδε ως εταιρεία. Εξαίρεση ο Ανάργυρος, που και επί των δικών του ημερών δεν εμφανίστηκαν κέρδη στους ισολογισμούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά έγιναν άλλες ''ομορφιές'', που έχουμε δει εδώ.
 
στ) Στις σημειώσεις του ορκωτού ελεγκτή, βλέπουμε και πάλι την γνωστή ιστορία με την Τράπεζα Κρήτης, που έχουμε δει σε αρκετά άρθρα. Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για την ΠΑΕ από αυτήν τη μεριά και δεν χρειάζεται να γράφουμε τα ίδια. Πέραν αυτών, δεν προκύπτει κάτι άλλο που να απειλεί τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Ούτε ανέλεγκτοι φορολογικά έχουμε μείνει, ώστε να μας βγάλει κάποιος φοροφυγάδες σαν κάποιους άλλους, όνομα και μη χωριό, ούτε εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να υπερχρεώσουν τα ταμεία της ΠΑΕ (αγωγές εις βάρος της ΠΑΕ ύψους 4,7 εκ. ευρώ έχουν ασκηθεί από τρίτους, δεν είναι κάποιο τρομερό ποσό ακόμη κι αν χαθούν όλες οι υποθέσεις). Πιο καθαρά.
 
ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ''ΦΩΣΤΗΡΕΣ'' ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΚΑΚΕΤΣΗΔΕΣ, ΟΥΤΕ Η ΕΦΟΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
ζ) Το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος, βάζοντας τα πάντα όλα μέσα, διαμορφώθηκε στα 47,5 εκ. ευρώ. Εμφανίστηκε μειωμένο κατά 12,5 εκ. ευρώ, από τα 60 εκ. ευρώ που ήταν τη σεζόν 2011-12, μια μείωση που είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο και είχαμε εξετάσει κι εμείς εδώ σε αρκετά άρθρα το προηγούμενο καλοκαίρι. Παρ'όλα αυτά, για τον περυσινό Ολυμπιακό δαπανήθηκαν 47,5 εκ. ευρώ. Πιο καθαρά.
 
ΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΕΤΑΞΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 47,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-13, ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ; ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΕΓΕΘΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΕ ΠΑΟ-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ;
 
Π.χ. τα της ΠΑΕ ΠΑΟ τα είδαμε. ''Έξοδα ποδοσφαιρικού τμήματος'' ήταν 22,5 εκ. ευρώ. Με υπερδιπλάσιο μπάτζετ κατέβηκε ο Θρύλος στο πρωτάθλημα, αλλά κατά τα άλλα για τους 37 βαθμούς διαφορά των δύο ομάδων στην τελική βαθμολογία του περυσινού πρωταθλήματος, φταίγανε οι μασόνοι και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ του Ιβάν, το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 15 εκ. ευρώ περίπου. Μικρότερο από το 1/3 του δικού μας μπάτζετ. Φυσικά, για τους Μακεδονομάχους Κόλλλκες, φταίει ''το κράτος της Αθήνας, που δεν με αφήνει να χαρώ ρε φιλλλαράκι''.
 
Σε γενικές γραμμές και με βάση αυτά που νομίζουμε εμείς εδώ ότι πρέπει να γνωρίζει ο μέσος φίλαθλος του Ολυμπιακού, αν βεβαίως θέλει να ασχοληθεί με τέτοια θέματα, αυτή είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Φυσικά, ένας ισολογισμός έχει κι άλλα μεγέθη, όπως ''αξία κτήσης'', ''αποσβέσεις'', ''πλασματική αξία ποδοσφαιριστών'' κτλπ.. Όποιος θέλει, ασχολείται και με αυτά, αν και είναι για λίγους. Οι πολλοί, μπορούν να συγκρίνουν τα φετινά με τα περυσινά και να δούνε το πώς ''τρέχει'' γενικά σε αυτά τα 3,5 χρόνια που είναι στην ΠΑΕ το ''μαγαζί'' ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Ό,τι γράφαμε και πέρυσι, λίγο πολύ γράφουμε και φέτος, αν και τα οικονομικά μεγέθη της ΠΑΕ έχουν βελτιωθεί αισθητά. Η συνέπεια στην οικονομική διαχείριση είναι υποδειγματική και βέβαια έχουμε κάθε χρόνο τίτλους και καλούτσικες, τουλάχιστον, πορείες στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, θα κλείσουμε το άρθρο όπως πέρυσι. Σεβαστό το να μην ασχολείται κάποιος καθόλου με όλα αυτά. Σεβαστό το να την βλέπει ''μπαλίτσα κάθομαι να δω φίλε, δεν θα γίνω οικονομολόγος''. Σεβαστό το ''δεν είμαι λογιστής φίλε''. Σε έναν τέτοιο γαύρο, δεν λέμε τίποτε. Αν όμως αυτός που λέει τα παραπάνω αρχίσει τα ''πού είναι τα εκατομμύρια από το Τσου Λου που κονομάς κάθε χρόνο χοντρέ;'' και ''πού πήγανε όσα παντελόνιασες από την πώληση Μιραλάς, γιατί δεν έφερες κάναν παίκτη;'', δηλαδή αν αυτός που δεν είναι λογιστής όποτε μιλάμε για τα έξοδα της ΠΑΕ, γίνεται μια χαρά λογιστής για τα έσοδα της ΠΑΕ, ας θυμηθεί το τι ακολούθησε μετά τα περυσινά ''πόσο το έπαιξες χοντρέ;'' στο ντέρμπυ με το βάζελο στο Καραϊσκάκη. Η ανοχή τελείωσε. Όποιος έχει στοιχεία που αναιρούν τα παραπάνω, ας μας τα δείξει κι εμείς όλοι θα πάμε μαζί του, βάζοντας τον πρόεδρο απέναντι. Μέχρι να το κάνει, εμείς μένουμε στα επίσημα έγγραφα του κράτους που δημοσιεύονται σε ΦΕΚ, αλλά και σε αυτά που μας λένε εταιρείες σαν τη Deloitte. Αν δεν έχει στοιχεία όμως και συνεχίζει τα ψέματα, για το ''Μαρινάκη που παντελονιάζει'', δίνοντας λαβή στους διαφόρους αντιολυμπιακούς να λένε ''ορίστε, οι γαύροι μαρτυράνε χωρίς ξύλο'', προβλέπω να μένει για πολύ καιρό ''αντιστασιακός του Internet''. Στο σπίτι του ο καθένας βάζει όποιον θέλει. Στο σπίτι ΜΑΣ λοιπόν, ψεύτες και προπαγανδιστές εις βάρος του Θρύλου δεν έχουν θέση. Στην παρέα τους, στα ραδιόφωνα, στο internet ή όπου αλλού συχνάζουν, ας λένε ό,τι θέλουν. Αν αποφασίσουν όμως να εμφανιστούν στο γήπεδο, ας έχουν φροντίσει να αλλάξουν μυαλά. Αλλιώς προβλέπουμε να αλλάζουν κωλοτρυπίδες...

Σχόλια

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

και αν πείς στα μπαόκια:"47 εκ. μπάτζετ έχουμε και 15 εσείς,πώς να μας ανταγωνιστείτε;",θα σου απαντήσουν το γνωστό:"Ναι αλλά εσείς έχετε σίγουρα τα 20 εκατομμύρια του τσουλου".

Αυτά τους έχουν βάλει στο άδειο τους κεφάλι οι κόλκες και οι πετρουλάκηδες.

Εικόνα apostolos gaganis

Το αρθρο δεν εχει αναγκη απο χειροκροτημα. Και΄γω χειροκροτητης δεν ημουνα ποτε. Οταν ομως συνδυαζει μοναδικοτητα και ισχυρη τεκμηριωση, τοτε αν δεν το επαινεσεις, εισαι μικροψυχος. Και του λογου μου μικροψυχος δεν ημουνα, επισης, ποτε. Αυτα αρκουν. Μου δινει ομως < πασα >, για το τελευταιο επεισοδιο ( ΕΟ3 ) του σχολιου μου με τιτλο ΤΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ ΩΣ ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Το προηγουμενο επεισοδιο ( Ε02 ) ειχε δημοσιευθει στις 22.01.2014 κατω απ΄την αναρτηση με τον Πινοκιο και την προπαγανδα της Ψ-ΩΡΑΣ για τα εισητηρια της... ταλαιφρονος προσφυγος συγκριτικα με εκεινα του ΘΡΥΛΟΥ.

...Τονισαμε οτι η ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ ειναι ΝΕΥΡΩΣΙΚΟ φαινομενο. Ποια θα ηταν η σωστη, η φυσιολογικη αντιδραση για το γνωστο τριο της συμφορας; Να πουν, μαζι με ολα τα ΑΡΔακια που τους < μιμουνται > : Ρε φουστη μου, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας πηδαει γιατι απλουστατα οι προεδροι του δινουν του κερατα περισσοτερα απο΄μας και φερνουν παιχταραδες, εχει συγχρονο γηπεδο και εγκαταστασεις, πιο πολυ λαο, πιο πολλα εσοδα, σωστη και ικανη Διοικηση ( οχι ο,τι φαμε κι ο,τι πιουμε ) κ. α. Να κοιταξουμε λοιπον και΄ μεις να τους μοιασουμε ( οσο και αν μπορουμε...) κανοντας κατι αναλογο και ν΄αφησουμε τις μακακιες για το... ποπολο. Αντ΄αυτου, οι ηγετες των 3 αλλοθρησκων ( ο ενας... κατι δινει ) ριχνουν κατ΄επαναληψη ξυλα στη φωτια του ΜΥΘΟΥ και την αναζωπυρωνουν, υποδαυλιζοντας ακαταπαυστα αφ΄ενος το ΜΙΣΟΣ των οπαδων τους προς εμας και αφ΄ετερου επιδιωκοντας τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥΣ, απο φοβο μη σκορπισουν ( τα ΜΠΑΟΚΙΑ αποκλειεται, λογω πνευματικου πηλικου...)

Να φερω αλλο ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗΣ, < για να δεσει η συνταγη >: Η ασχημη γεροντοκορη δεν εχει παντρευτει βεβαια, ειναι σε προχωρημενη ηλικια και οταν τη ρωτανε γιατι ( οποιος τη ρωταει τελος παντων ), αυτη ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΕΙ το γεγονος οτι ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (= ντροπη για τον εαυτο της ), λεγοντας οτι < δεν εχει βρει ακομα τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ αντρα >..... Αν ομως ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΤΗΣ, την αντιμετωπιζε με ΧΙΟΥΜΟΡ, φροντιζε να εκμεταλλευτει ταλεντα και χαρισματα που ενδεχομενως ειχε και βαδιζε το δρομο της ζωης πιο αισιοδοξα και θαρεττα, τα πραγματα θα ηταν σιγουρα καλυτερα. Το ΧΙΟΥΜΟΡ ειναι κι΄αυτο ενας απο τους ψυχοδυναμικους μηχανισμους αμυνας του ΕΓΩ, απεναντι στις επωδυνες εμπειριες της ζωης. Αλλα ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ....

Εικόνα figurered

Είναι απλά τα πράγματα : Ολυμπιακός=λαός του Ολυμπιακού.

Αυτό μόνο ο ΠΑΟΚ ίσως μπορεί να το νιώσει λίγο (σαν λαός βέβαια γιατί σαν ομάδα ...δεν), να το αγγίξει, αλλά μέχρι εκεί.

Από τη στιγμή που υφίσταται αυτή η ταυτότητα, ΤΕΛΟΣ. Ό,τι και να κάνουν δευτερότριτοι θα είναι.

Γι' αυτό άλλωστε και το παραμύθι "μα επί Βαρδινογιάννη, δεν τα έπαιρνε συνέχεια ο βάζελος" : Δεν είχε σημασία ποιος τα έπαιρνε αλλά να τα χάνει ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα όλοι ευχαριστημένοι.

Τώρα, το γεγονός ότι χτυπάνε το ΛΑΟ του Θρύλου τα ΑΡΔάκια με δημοσιεύματα του τύπου "γύρισαν την πλάτη τους στην ομάδα" δείχνει ότι χρησιμοποιούν το τελευταίο τους αποκούμπι : την εκ των έσω διαβολή.

Αμ δε. Μπορεί να έχει γίνει μόδα ο Θρύλος - υπό την έννοια ότι πήγαν πολλοί μετά το 97 για να τους δείξει η κάμερα, παίρνοντας μαζί γκόμενες, εκλογικές ψήφους ή ό,τι άλλο - αλλά ο Θρύλος απλά δεν είναι αυτοί. Αυτοί είναι οι αναλώσιμοι που στην πρώτη στραβή θα γλείφουν αλλού. Ο Λαός του Θρύλου απλά γουστάρει ό,τι είναι ο Θρύλος, από μια ανάμνηση ξέρω γω των χατ τρικ του Αναστόπουλου στην παιδική του ηλικία μέχρι την αλητεία του Γεωργάτου και τους καλπασμούς του Τζόλε. Αυτό είναι αξία ανεκτίμητη που απλά όσοι δεν νιώθουν δεν μπορούν να καταλάβουν.

Προσωπικά, τελευταία, διαβάζω για την Παλιά Θύρα 7. Την αφέλεια - με την καλή έννοια - και την τρέλα των 80s.

Δεν μπορούν να νιώσουν...

Εικόνα nikos michalopoylos

Η τελευταια παραγραφος ολα τα λεφτα γιγαντα και μεγαλε γαυρε Σαββα! Οποιος δεν εχει στοιχεια περι του αντιθετου τον λοπου και σπιτι του γιατι θ αρχισουν οι κλωτσες και τα κουτουλιδια!

Εικόνα vagio

Το χειρότερο της υπόθεσης είναι πως αυτές τις μαλακιες για το Μαρινακη τις λένε γαύροι!!
Κάτι φίλοι μου αλλοθρησκοι που συζηταμε, τον βρίζουν δεν τον πάνε και, και, αλλα παραδέχονται ότι 'είναι οπαδός μας'
σε αντίθεση με άλλους προέδρους, και πως έχει βάλει λεφτά. Μπορεί οι άλλοι δηλ να λένε πως έχει την.καβατζα του τσου λου(άλλη κουβέντα αυτή, τεσπαν) , αλλα κλέφτη δεν τον λενε.
Εμείς τα λέμε, τόσο μαλακές έχουμε γίνει.