Η ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



Όπως έχουμε αναλύσει σε σειρά άρθρων μας (εδώ κι εδώ), θεωρούμε πως υπάρχουν πολλές αιτίες για τη μειωμένη προσέλευση του κοινού φέτος στα παιχνίδια μας στο Καραϊσκάκη. Είναι σίγουρα η οικονομική κρίση, που έχει γονατίσει τον κόσμο, είναι η έλλειψη ενδαφέροντος και ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα, είναι και η βαζελοποίηση μιας μερίδας του κόσμου μας. Υπάρχουν οι πολλοί που θέλουν να πάνε στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούν, γιατί δεν έχουν ούτε 5 ευρώ στην τσέπη τη σήμερον ημέρα και αυτοί είναι αδέρφια μας που κάθε άλλο παρά πρέπει να τους κατηγορούμε. Υπάρχουν οι λίγοι βαζελοποιημένοι που μπορούν, αλλά δεν θέλουν να πάνε γήπεδο, για τους δικούς τους λόγους που βγαίνουν από την κοιλιά τους και μόνο. Μέσα σε αυτούς, είναι η χειρότερη κατηγορία ΒΑΖΕΛΟΓΑΥΡΩΝ. Είναι οι τύποι που έχουν αγοράσει διαρκείας και δεν πατάνε γήπεδο σε πολλά παιχνίδια. Γι'αυτούς, μια σωστή κίνηση που μπορεί να μιμηθεί η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι αυτό που κάνει η Μπάγερν.
 

 
Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως υπάρχουν αδέρφια μας από την επαρχία, οι οποίοι αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας, αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους να πηγαινοέρχονται Πειραιά και πίσω στην πόλη τους μια και δυο φορές την εβδομάδα κάποιες φορές. Δεν αφορά αυτούς το θέμα και δεν τους προσάπτουμε τίποτε. Μιλάμε για όποιον αγοράζει διαρκείας, μένει στο Λεκανοπέδιο και ενώ για κάποιο λόγο δεν μπορεί να πάει γήπεδο, δεν φροντίζει να δώσει την κάρτα του σε κάποιο φίλο που δεν έχει εισιτήριο, ώστε να πάει αυτός στη θέση του. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να χάσει τη δυνατότητα ανανέωσης του διαρκείας του για 1 χρόνο, αν δεν εμφανιστεί π.χ. στα μισά ματς του πρωταθλήματος η κάρτα του χτυπημένη στα τουρνικέ του Καραϊσκάκη. Το θέαμα των κεντρικών θυρών του γηπέδου μας, που σε ορισμένα ματς είναι άδειες, είναι αποκρουστικό. Ξέρουμε πολύ καλά πως έχουν διατεθεί εισιτήρια διαρκείας εκεί. Δεν σημαίνει αυτό πως και σε άλλες θύρες δεν υπάρχουν κάποιοι που κάνουν το ίδιο. Προφανώς κι αυτοί κατακριτέοι είναι, αλλά μαζικά το πρόβλημα παρατηρείται στις κεντρικές θύρες. Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρέπει να ακολουθήσει τη συνταγή του μεγαθηρίου αυτού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που λέγεται Μπάγερν Μονάχου. Κι αν κάποιος πει ''ρε φίλε, αν το κάνουμε αυτό, ποιος θα έρθει στη θέση τους να πάρει διαρκείας; Δεν λες πάλι καλά που βρίσκονται κι αυτοί και δίνουν κάποια λεφτά στην ΠΑΕ;'', θα τους πω εγώ προσωπικά πως τέτοιους γαύρους δεν τους θέλω στο γήπεδο. Ποιος είμαι εγώ που το λέω αυτό και κάνω τέτοιες υποδείξεις στον κόσμο του Ολυμπιακού; Εγώ είμαι αυτός που είμαι και όσοι διαβάσουν το κείμενο είναι αυτοί που θα με κρίνουν για όσα γράφω. Κατανοητό το να μην μπορείς κάποιες φορές να πας στο γήπεδο, αν και έχεις διαρκείας. Σε όλους μας έχει συμβεί. Το να επιμένεις όμως να μην δίνεις το διαρκείας σου σε κάποιον άλλο (όχι μια-δυο φορές, που κι αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά πολλές), δεν γίνεται και δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου. Κι επειδή ξέρουμε πολύ καλά πως αρκετοί που κάθονται σε αυτές τις θύρες έχουν τη νοοτροπία ''είμαι πελάτης κύριε, πλερώνω κι απαιτώ καλό θέαμα'', ας δούνε τι συμβαίνει με άλλους πελάτες σε ομάδες-θηρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τον γκρινιάρη ''πατατάκια'' δεν τον θέλουν ούτε στη Γερμανία. Τη ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΣΗ την πολεμούν μέχρι και οι ''ξενέρωτοι'' Γερμανοί...

Σχόλια

Εικόνα nikos michalopoylos

Kαι δεν πατανε οι "πατατακηδες" και οταν ερχονται μας βαζουν χερι γιατι βριζουμε τη δεσποινιδα κοντοε π.χ!
Υ.Γ. Δεν μπορουν να φανταστουν τι τους περιμενει με κατι τζαβελες και κατι λαγοτριανταφυλλοπουλους ομως!

Εικόνα μαουνιέρης

Έχω ζήσει κάμποσα χρόνια στη Γερμανία. Ουδέποτε συμπάθησα έστω και στο ελάχιστο τη Μπάγερν. Τη θαυμάζω όμως. Τη θαυμάζω απεριόριστα. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Η ΟΜΑΔΑ! Αυτό αποδεικνύεται και από τη διαχείριση των εισιτηρίων διαρκείας.