Σαν Σήμερα 21/2



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
21/02/1954  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  Ημιτελική Φάση  Κύπελλο Ελλάδος  1-1    46' ΔΡΟΣΟΣ, 70' Καμάρας
 

 
21/02/1960 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ  16η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Ελλάδος    1 – 0  45' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
 
O Oλυμπιακός, έχοντας τα ατού του σε πολύ κακή μέρα, κερδίζει πολύ δύσκολα με 1-0 τον Παγκορινθιακό στο Καραϊσκάκη μπροστά σε 20.000 γαύρους, που απογοητεύτηκαν από την κακή εμφάνιση της ομάδος.
 

 
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης νικά δύσκολα και κολόφορδα τον Παναιγιάλειο, όπως διαβάζουμε (αλλά αυτό δεν μας ξαφνιάζει). Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αναφέρεται όμως κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και "πρωτότυπο". «Ο Παναιθηναικός υποστηριζόμενος από την «συνέταιρόν του» ΑΕΚ και άλλα σωματεία, επανέφερε τον κ. Βγενόπουλον στην διοίκησιν της ΕΠΣΑ». ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ από πάντα λοιπόν τα δυο κωλοσωματεία! Για να κυριαρχούν και να ελέγχουν το παρασκήνιο στην Αθήνα. Βέβαια μετά τους περιελάμβανε ο ΘΡΥΛΟΣ και τους μετέτρεπε σε σάκους του μποξ.
 
 
21/02/1962 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΤΕΑΓΚΟΥΛ ΜΠΡΑΣΟΒ   1η Αγωνιστική Ομίλων  Βαλκανικό Κύπελλο  1-0  31' ΥΦΑΝΤΗΣ
 
Ο μετέπειτα Βαλκανιονίκης Ολυμπιακός κερδίζει μπροστά σε 20.000 γαύρους στο Καραϊσκάκη (τόσους περίπου χωρούσε τότε, πριν την ανακατασκευή του) την τότε κάτοχο του Βαλκανικού Κυπέλλου ρουμάνικη ''Ερυθρά Σημαία''=Στεαγκούλ Μπράσοβ. Πολύ καλή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες του Θρύλου σε ακόμη ένα διεθνές παιχνίδι.
 











 
21/02/1965 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  19η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής   1 – 0  35' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
Με πρωταγωνιστή τον Πολυχρονίου, ο Ολυμπιακός κερδίζει δύσκολα και με πολύ κακή εμφάνιση τον Παναιγιάλειο στο Καραϊσκάκη, στο τελευταίο από τα 6 άγονα χρόνια των οργίων του βαλιτσοφόρου Μαντζεβελάκη.
 







 
21/02/1971 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  4-0   50' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ, 74' ΓΙΟΥΤΣΟΣ, 77' ΠΑΠΠΑΣ, 88' ΣΙΩΚΟΣ
 
Ο Ολυμπιακός διαλύει το Φωστήρα στο Καραϊσκάκη, σε ματς που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή. Ο Γουλανδρής, που μόλις είχε αναλάβει Γενικός Αρχηγός στον Θρύλο, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και προαναγγέλει μεταγραφική ενίσχυση.
 







 
 
21/02/1979  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  Προκριματική Φάση 16  Κύπελλο Ελλάδος  2-2 (6-5 πέναλτι) 7' Γκουερίνο, 17' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, 51' Κερμανίδης, 61' ΡΟΡΜΠΑΧ
 
Γκουερίνο, Ορφανός, Περσίας και Κυράστας αστόχησαν και ο Παναγιώτης Κελεσίδης ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι έδωσε την ΠΡΟΚΡΙΣΗ στο ΘΡΥΛΟ.
 





 
Την ίδια μέρα, στο βόλεϊ, ΦΑΠΑ στον αιώνιο πελάτη παναθηναικούλη, 3-2 σετ στο Σπόρτιγκ, και εξασφάλιση ενός ακόμα πρωταθλήματος.
 
 
21/02/1982 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ  21η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0   6' ΕΣΤΑΒΙΓΙΟ
 
Στην σκιά του σκανδάλου Μπουμπλή, που βρισκόταν στην κορύφωσή του και απειλούσε να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κερδίζει δύσκολα και έπειτα από μέτρια εμφάνιση τον Ηρακλή μπροστά σε 30.000 γαύρους στο Καραϊσκάκη.
 





 
Την ίδια μέρα είχαμε "ομορφιές" στο τοπικό ντέρμπι κουλας-παναθηναικούλη. Επεισόδια και 38 (ΤΡΙΑΝΤΑΟΚΤΩ) συλλήψεις πριν τον αγώνα. Μιλάμε για την εποχή της «βαρδινογιαννικής ΤΑΞΗΣ και ΗΘΙΚΗΣ». Τα πάντα στο ποδόσφαιρο ήταν άψογα και καθαρά. Μετά ήρθε ο Κόκκαλης και οι ΑΡΔ έβαλαν την πίσω κίνηση από χόμπι …
 
 
 
21/2/1999 Ο Ολυμπιακός του Μπάγεβιτς με πολύ καλή εμφάνιση διαλύει τη Βέροια, στην τελική ευθεία πριν τα ματς με τη Γιουβέντους που σημάδεψαν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μας ιστορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γεωργάτος. Αριστερό μπακ-χαφ να κάνει χατ τρικ βλέπουμε πολύ σπάνια όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 
 
Άμα είσαι ΒΑΖΕΛΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ…..
Νίκη του βάζελου 1-0 επί  του Εθνικού Αστέρα είναι ΟΡΜΗ ΤΙΤΛΟΥ!
Νίκη του ΘΡΥΛΟΥ 5-0 επί της Βέροιας μεταφράζεται «γλίτωσε» ο ΘΡΥΛΟΣ από το χατ-τρικ  του Γεωργάτου. Από τη μέρα ίδρυσής τους πίσω κίνηση….

 
 
21/02/2008 Ιστορική μέρα. Η ΑΕΚ που ''άξιζε το πρωτάθλημα και της το πήρε ο γαύρος στα χαρτιά'' γίνεται γιο γιο από τη Χετάφε στην Ισπανία και χάνει με 3-0. Ο ''ευρωπαίος'' ΠΑΟ, που στο πρώτο ματς είχε φέρει 0-0 στην Σκοτία, προηγείται με 1-0 των Ρέιντζερς στη Λεωφόρο μέχρι το 81', για να ισοφαριστεί από το μεγάλο Νάτσο Νόβο οε οε οε. Αποκλεισμός και για τις δύο άχρηστες ομαδούλες, κλάμα το Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο.
 
 
 
21/02/2009 Ο Βαλβέρδε τελειώνει ουσιαστικά την κυρία Λέτα από τον Ολυμπιακό, μία παίκτρια που με το παρταλίκι της μας είχε βγάλει την πίστη, αφήνοντάς την εκτός αποστολής για το ματς στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. Ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να μεσολαβήσει για να κατευνάσει τα πνεύματα που είχαν οξυνθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει. Αν δεν υπήρχε η ρήτρα στο δανεισμό της Λέτας από τη Λίβερπουλ για να πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών σε επίσημα ματς, αλλιώς θα πληρώναμε έξτρα λεφτά, δεν θα ξανάβλεπε ενδεκάδα.
 
 
21/02/2013   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΝΤΕ  2ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Europa League  0 – 1  9' Μάρτινς
 
Ο Ολυμπιακός χάνει και στο Καραϊσκάκη εύκολα με 1-0 από τη Λεβάντε και σε συνδυασμό με την ήττα με 3-0 στην Ισπανία, μένει έξω από το Γιουρόπα. Ο κόσμος ξεσπάει, αποδοκιμάζει την ομάδα και φωνάζει ''αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό''. Ο Μαρινάκης δηλώνει πως και ο ίδιος ονειρεύεται αλλιώς την ομάδα και όχι να αποκλείεται με κάτω τα χέρια από τη Λεβάντε, αλλά πληρώνει την αναίτια, αψυχολόγητη και από κάθε πλευρά άνω ποταμών απόλυση του Ζαρντίμ τον Ιανουάριο, που έκανε άνω κάτω το ποδοσφαιρικό τμήμα.
 
 
 
21/02/2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   23η Αγωνιστική Super League   4 – 0   10' ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ, 65' ΠΟΥΛΙΔΟ, 74' ΚΑΜΠΙΑΣΟ, 85' ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
 
 
 
21/02/2019   Ντιναμό Κιέβου - Ολυμπιακός    UEFA Europa League | Round of 32 | 2nd Leg |  1-0   32’ Σολ
Γήπεδο: «NSK Olimpiyskiy» -  Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
 
Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Βέρμπιτς (90’+2 Σμιρνί), Σεπέλιεβ, Σολ (90’+2 Ρουσίν), Σαπαρένκο (76’ Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοβ, Κεντζιόρα.
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (65’ Νάτχο), Ντίας (46’ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Χασάν.
 
Άλλος ένας άδοξος αποκλεισμός του ΘΡΥΛΟΥ. Χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες τόσο στο Καραισκάκη, όσο και στο Κίεβο (Μασούρας, Χασάν, Γκερέρο χάσανε απίστευτες ευκαιρίες, ειδικά ο τελευταίος). Δυστυχώς πληρώσαμε άλλο ένα αστείο γκολ που δεχτήκαμε στη πρώτη ευκαιρία της Δυναμό, αλλά και το γεγονός ότι ΠΟΤΕ η ομάδα αυτή, όσα χρόνια τη βλέπουμε, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.
 
 
 

 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το 2008 λείπουν χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα που προκαλούν τον γέλωτα.Αυτό της Ψ-Ώρας των Σπορ:
http://news247.gr/newspapers/Sport/ora_gia_spor/article139332.ece/BINARY...

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω αυτό της φυλλάδας του Κώστα Γκόντζου,που τότε εκδότης ήταν ο Αντώνης Δελλατόλας,αυτός που έχει την εφημερίδα "Το Ποντίκι"

Εδώ τα πράσινα πρωτοσέλιδα πριν το παιχνίδι:
http://erythrolefkometerizi.blogspot.gr/2008/02/blog-post_5919.html

Τι έγραψε το ΦΩΣ τότε:
http://news247.gr/newspapers/Sport/fos_ton_spor/article139331.ece/BINARY...