Αυτό το κύπελλο είχε ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ


Tags: -

Ο ΘΡΥΛΟΣ του βόλεϊ κατέκτησε χτες στο κλειστό της Καλαμάτας , για 15η φορά το Κύπελλο Ελλάδος . Τις αγωνιστικές λεπτομέρειες θα τις διαβάσετε σε άλλα ερυθρόλευκα site. Λεπτομέρειες για τον μεγάλο τελικό ΔΕΝ θα βρείτε εύκολα στα ΑΡΔικειμενικά site . Οι ξευτιλισμένες ΑΡΔικειμενικές φυλλάδες? Με ποιο μικρά γράμματα δεν μπορούσαν να αναφερθούν στα πρωτοσέλιδά τους… αλλά στα φρύδια μας….

Παρακολουθώ το τμήμα πάνω από 30 χρόνια  και έχω ζήσει όλες τις μεγάλες επιτυχίες αυτής της περιόδου με αποκορύφωμα την κατάκτηση ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ. Ένα τμήμα που όσο κι αν ενοχλούνται μερικοί, αναγεννήθηκε ΚΑΙ αυτό από τον μέγιστο των ΓΑΥΡΩΝ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΑΛΛΗ.  

Φέτος η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, αν και συντελέστηκε η μεγάλη επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια του CEV Champions League. Βασική αιτία ο τραυματισμός στο ξεκίνημα του Γιορντάνωφ, αλλά κυρίως η αμφισβήτηση και η μουρμούρα για κάποιες επιλογές επιστροφής παιχτών.

Στον όμιλο με την πανίσχυρη Ρωσική Μπελογκόριε, την Νόλικο και την Οστράβα, πήρε τελικά την τρίτη θέση, προκρινόμενος έτσι στους 8 της δεύτερης Eυρωπαϊκής διοργάνωσης CEV CUP. Η κλήρωση έφερε στο δρόμο μας ΑΛΛΟ ΕΝΑ μεγαθήριο την επίσης Ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ. Το πώς και το γιατί του άδοξου αποκλεισμού από το Final Four του CEV CUP το έχουμε εξηγήσει.
 
Στο πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο είχαμε μεγάλη αστάθεια. Κάναμε απρόβλεπτες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός. Ενώ ήδη είχαμε αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του League Cup.

Από τη χτεσινή μας αντίπαλο Κηφισιά μετράγαμε φέτος τρεις ήττες. Μία στο League Cup και δύο στο πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε όμως ισόβαθμοι στη βαθμολογία, αλλά όπως είναι λογικό δεύτεροι.  Η Κηφισιά έχει μια νεανική ομάδα πολύ καλά δουλεμένη από τον προπονητή της. Οι «ξερόλες» έχριζαν για τον τελικό φαβορί τον ΘΡΥΛΟ κυρίως λόγω φανέλας και εμπειρίας. Αντικειμενικά όμως η Κηφισιά είχε καλύτερη εικόνα μέχρι…. Χτες.

Χτες «κάποιοι» μετά την απώλεια του πρώτου, άρχιζαν να χαμογελούν πιστεύοντας ότι αυτή η κούπα θα χαθεί και θα βγάλουνε πάλι τη γνωστή θρασύτατη γλώσσα τους. Μεταξύ αυτών ο ΑΡΔακος που μετέδιδε τον αγώνα συντροφιά με τον γνωστό αντιολυμπιακό Δρίκο που είναι ο «ομοσπονδιακός» προπονητής.

Με τα χαμόγελα έμειναν. ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ. Υποτιμούν τη φανέλα αυτού του συλλόγου. Υποτιμούν τη δύναμη που τροφοδοτεί ο δαφνοστεφανωμένος κάθε αθλητή που έχει την τιμή να τη φοράει.

Η ομάδα ισοφάρισε τα σετ, αλλά στην αρχή του τρίτου ο ΣΟΒΑΡΟΣ τραυματισμός του Σμαραγδή επανέφερε τα χαιρέκακα χαμόγελα. ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ. Αντί η απώλεια του Σμαραγδή να μας επηρεάσει , λες και χαλύβδωσε όλη την ομάδα. Ο «Μπόμπι» είχε ξεκινήσει τις πτήσεις, ο Χροστοφιδέλης και ο Κουρνέτας έπαιζαν σαν 25αρηδες, ο Καλντέιρα μεταμορφώθηκε, ο Κιόσης που αντικατέστησε το Σμαραγδή έκανε εκπληκτική εμφάνιση και ο Στεφάνου έβγαζε τις υποδοχές για πλάκα. Στα μέσα του τέταρτου σετ τραυματίζεται και ο Στεφάνου. Αναγκαστικά πέρασε στον αγώνα ο αναπληρωματικός λίμπερο Βολουδάκης. Αυτά για όποιον παρακολουθεί βόλει ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Δυο τραυματισμοί παικτών σε αγώνα βόλεϊ? Δεν μπορώ να θυμηθώ αν το έχω ξαναδεί. Ε και? Όποιος και να έπαιζε χτες , ΕΒΓΑΛΕ τέτοια ΜΑΓΚΙΑ η ομάδα,  που έκανε τους αθλητές τις Κηφισιάς να ξεχάσουν την πιθανότητα διεκδίκησης του τροπαίου. Ακόμα και όταν από λάθος των διαιτητών, στο πιο κρίσιμο σημείο του τέταρτου σετ, δόθηκε πόντος στη Κηφισιά από ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ μπλοκ άουτ,  όπως φάνηκε στο ριπλέι, που όμως το «είδε» ο Δρίκος από την εξέδρα, στα μάτια των παικτών φαινότανε η πίστη και το πάθος για την κούπα. ΧΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Στο μυαλό μου ήρθε το Final Four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1992. Στον ημιτελικό μια μεγάλη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ (των 7 ευρωπαϊκών τροπαίων τότε) με 3-0 μας έφερε αντιμέτωπους με την τρομερή εκείνη την εποχή Μεσατζέρο  Ραβένα. Στις τάξεις της είχε τους χρυσούς ολυμπιονίκες Κίραλι και Σίμονς.  Στην προθέρμανση του τελικού τραυματίστηκε το μεγάλο μας «αστέρι» Ράιμοντς Βίλντε. Και φυσικά χάσαμε τον τελικό.

Αυτό το τμήμα έχει πολύ βαριά φανέλα. Έχουμε δει απίστευτες νίκες με αντίξοες συνθήκες (Μίλκοβιτς με διάστρεμμα να παίζει και να πανηγυρίζει τρελά σαν να ήταν γαύρος από παιδί). Κόντρα σε ατυχίες και τραυματισμούς, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, είναι ο μοναδικός σύλλογος που έχει φέρει στη χώρα ευρωπαϊκούς τίτλους. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟ. Πρέπει να στηριχτεί  από ΟΛΟΥΣ, για να φέρει και φέτος το πρωτάθλημα στον Πειραιά.
 
ΥΓ1. Συγχαρητήρια στη Θ7 που στηρίζει τον ερασιτέχνη, στον πρόεδρο του ερασιτέχνη τον Μιχάλη Κουντούρη που πάλεψε να ξεχρεώσει το σύλλογο και τα κατάφερε, αλλά και στον Χρήστο Φλάμπουρα που βοηθάει οικονομικά όλο το σύλλογο. Με καλό σχεδιασμό το καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσουμε  και πάλι στα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

ΥΓ2. Κάποιος καλύπτει το συμβόλαιο του παιχταρά μας του Γιορντάνωφ. Είναι αυτός που κάποιοι ΑΔΑΕΙΣ γαύροι τον κατηγορούν ότι έκανε το ΘΡΥΛΟ εταιρία. Μεγάλε ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ , άξιε διάδοχε του Σωκράτη , είσαι κι εσύ ένας από μας….

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

H φανέλλα μας του βόλλεϋ είναι κόκκινη από το αίμα. Από το ΑΙΜΑ των παιχταράδων που την έχουν φορέσει.

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

διαφωνώ μόνο με το "η Καλαμάτα ήταν Πειραιάς".Οχι η Καλαμάτα δεν ήταν Πειραιάς,αντίθετα η πλειοψηφία των θεατών ήταν αντίθετη με την ομάδα μας,χεοροκροτούσαν και στήριζαν την Κηφισιά όχει φυσικά επειδή ήταν κηφισιώτες αλλά επειδή είναι απλά θύματα του αντι-Ολυμπιακού μετώπου κάποιων άφραγκων παραγόντων και της μεγάλης πλειοψηφίας των ΑΡΔ.

Εικόνα red apple

ΣΥΜΦΩΝΩ

Εικόνα red apple

Μόνο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπορεί να χαρίζει τέτοιες στιγμές δόξας στα παιδιά του, ήγουν, σε όλους εμάς εδώ, τους "υπαλλήλους"!
Με ανατριχίλα άκουσα να αναφέρεται το όνομα του Γιώργαρου Ντράκοβιτς, της θρυλικής γαύρικης μορφής που κυριαρχούσε στο φιλέ. Κι αν ο κόσμος μας απέχει, εντάξει, κατανοητό ως ένα σημείο, μιας και το βόλλει στην Ελλάδα διανύει το bas empire του, αυτά τα χρόνια.
Στα χέρια- ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ είναι να το ανορθώσει ξανά και ο κόσμος μας θα ανταποκριθεί αμέσως.

Άιντε και στο πρωτάθλημα και του χρόνου, νταμπλ και τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης

ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΤΙΤΑΝΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ!

Εικόνα jimakos

Πάντα οι νίκες του ΘΡΥΛΟΥ,οι επιτυχίες του και οι κούπες, που αναπόφευκτα ,έρχονται μου δίνουν ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ και μου δημιουργούν ένα αίσθημα ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ(υποθέτω όπως και όλων σας εδώ στο RATM). Οι νίκες όμως του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κάνουν το χαμόγελο μου λίγοοο μεγαλύτερο και με ψηλώνουν από υπερηφάνεια λίγοοο περισσότερο. Ίσως γιατί νιώθω ότι στα τμήματα Ερασιτέχνη προσφέρω κι εγώ, όπως και κάθε ανώνυμος οπαδός, με την μικρή οικονομική ενίσχυση, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές,πέρα από την υποστήριξη (νοερή όταν είσαι μακρυά ή με το πάθος της εξέδρας). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Μιχάλη Κουντούρη και στον Χρήστο Φλάμπουρα.
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΥΡΩΠΗ σε όλα τα αθλήματα και στο υψηλότερο επίπεδο γιατί αυτό αξίζει στον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Υ.Γ. Ήθελα να σχολιάσω τον ΑΡΔ που μετέδιδε τον αγώνα αλλά το έκανε ο Διας και άλλοι σύγγαυροι. Θα πω απλώς ότι απλώς ότι μου θύμισε τον Χατζηπαπάρα όταν μεταδίδει τον ΠΟΑ(τι στο διάλο γραμμή τους δίνει;)

Εικόνα red apple

Έτσι, όπως το έγραψες. Παίρνουν γραμμή! καρατσεκαρισμένο. Πρέπει να γνωρίζεις, όπως και τα άλλα τα καλά παιδιά που μπαίνετε εδώ μέσα, πως η λέξη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην Δημόσια Ξευτιλισμένη Τιβούλα τους, όπως και στην παλιά ΕΡΤ είναι απαγορευμένη λέξη. Το διαβατήριο για την ανέλιξη σε αυτό το κωλοχανείο είναι οι λέξεις ΠΟΑ, ΜΠΑΟΚ, ΚΟΥΛΑ και τα άλλα ευαγή σωματεμπορεία

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
ΥΣΤ.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΤ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ...

Εικόνα yiage

Μια ομαδα μονο προκαλει ΚΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ. ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Να ενα ωραιο αρθρο για το βολλευ, επι τελους! Μονο κατι ΑΡΔακια βλεπω πια να γραφουνε αραια γιαυτο το αθλημα, με μια γραφη πλαδαρη και προ παντων << αντικειμενικη >>... Ενα αθλημα που μας εχει δωσει ΜΕΓΑΛΕΣ διακρισεις, μας εχει κανει πολλες φορες περηφανους και που οταν παιζεται σε υψηλο επιπεδο, ειναι χαρμα οφθαλμων! Απ΄τον καιρο του Γκουντακου, του Ντραγκοβιτς, του Τριανταφυλλιδη, και ακομα παλιοτερα, θυμαμαι παιχνιδαρες και σκισιματα...Μπραβο συγγαυρε!

Εικόνα yiage

Συμφωνω απολυτως μαζι σου Αποστολε. Μετα το ποδοσφαιρο για μενα ομορφοτερο αθλημα το βολλευ και εχουμε παρει μεγαλες χαρες απο τον Θρυλο μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συγχαρητήρια στο ένδοξο τμήμα του βόλεϊ για τη χθεσινή κούπα! Εξαιρετικά δύσκολο το κύπελλο που κατακτήθηκε χθες δεδομένων πολλών συνθηκών. Φυσικά, οι δύο τραυματισμοί, που λες κι' εσύ Δία, θα μπορούσαν να στοιχίσουν ανεπανόρθωτα, αλλά είμαστε Θρύλος και δε λιποψυχούμε στα δύσκολα. Γινόμαστε χαλύβδινοι και προχωράμε πιο γρήγορα. ΘΡΥΛΟΣ!