ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΒΑΓΓΕΛΑ



Με αφορμή την ονομαστική γιορτή του φανταστικού Προέδρου μας, Βαγγέλη Μαρινάκη που ο Θεός να μας κόβει κλικς και να του δίνει χρόνια, θα ήθελα να μιλήσω λίγο για την άδικη συμπεριφορά που του επιφυλάσσουν οριζμένοι φίλαθλοί μας. Μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι ο πόλεμος που δέχεται ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού από μεγάλη μερίδα οπαδών μας είχε τη βάση του μόνο σε πολιτικά κίνητρα. Τελευταία διαπίστωσα ότι απλά, πολλοί συνοπαδοί μας έχουν ψυχολογικά προβλήματα.
Έχει περάσει μόλις μια βδομάδα απ’ τον άτυχο αποκλειζμό μας από τη φάση των 8 του τσάμπιονς λιγκ κι η πίκρα μέσα μας δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα. Είχαμε μια καλή ευκαιρία να βρυχηθούμε κάπως στην Ευρώπη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ε, όσο και να φαίνεται περίεργο, αυτό αποδίδεται εν πολλοίς στο Βαγγέλη Μαρινάκη. Δηλαδής για να το κάνουμε λιανά, φτάσαμε όπου φτάσαμε χάρη στους παίχτες, στον προπονητή, στον κόζμο της ομάδας, αλλά αποκλειστήκαμε εξαιτίας του Βαγγέλα. Όταν μάζευες 10 βαθμούς στον όμιλο, χάνοντας μόνο από το Παρίσι μέσα- έξω, προφανώς και δεν υπήρχε καμία συμμετοχή του Βαγγέλα. Όταν κέρδαγες στο Ναό τη Μάτζεστε σε μια βραδιά που έφυγες μεθυζμένος από το γήπεδο, κάνοντας ακόμα και τους Άγγλους να παραδεχτούν ότι ήμασταν καλύτεροι και το σκορ ήταν δίκαιο, ο Πρόεδρος δεν είχε καμία συμβολή. Όταν αποκλείστηκες από τη Μάτζεστε, τότε μόνο μπήκε στην εξίσωση ο Βαγγέλας. Εκεί τ’ ακούσαμε όλα. Τι «δεν έχουμε παίχτες με προσωπικότητα, μας λείπει ένας Γκαλέτι, ένας Ζιοβάνι», τι «δώσαμε το Μήτρογλου» μέχρι και το (γαμάτο) «φταίει που έδωσε το Βάις». Σ’ αυτά όλα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ, ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;
Πιάνοντας τις ως άνω αιτιάσεις ανάποδα, ξεκινάμε από το Βάις. Ήμασταν όλοι κοντά του στο δράμα που έζησε με το σκύλο του το παιδί, είναι φανερό ότι του στοίχισε πολύ αυτή η ιστορία. Ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, σφαιράτος, με αρκετά καλά τελειώματα που ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Τακτικά τρύπιος ο ίδιος, τρύπαγε και την ομάδα, επιβαρύνοντας τον μπακ που έπαιζε από πίσω του. Ένας παίχτης που απέκτησε μια θέση στην καρδιά των φιλάθλων (όψιμα βέβαια, όχι όσο ήταν στο ρόστερ) χάρη στο γκολ που έβαλε στο εντός με το Παρίσι, ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ 4-1. Ο Βάις ήρθε στο τζαμπέ αυτό το καλοκαίρι (αν δε λαθεύω πληρώσαμε ένα μύριο στον ατζέντη του) και για τη μεταγραφή του πήραμε τσεπάτα τριάμισυ χαρτιά για έξι μήνες που τον είχαμε στην ομάδα. Με το κέρδος των δυόμισυ μυρίων φέραμε τον ΠΑΙΧΤΑΡΑ Πέρες, που είναι το ίδιο γρήγορος και καλός με την μπάλα, τακτικά ΑΡΤΙΟΣ, σε όλα του εξαιρετικός. Μόνο τα τελειώματά του δεν είναι τόσο καλά (θυμίζω ότι τα τελειώματά του είναι όλα σε πλήρη ταχύτητα, έτσι για να μη νομίζετε ότι τα πάντα είναι εύκολα), θα δούμε στο μέλλον πώς θα πάει σ’ αυτόν τον τομέα. Ο Πέρες ΠΑΤΑΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ, πηδάει για τις κεφαλιές, δε φαίνεται να έχει σκύλο, τσαμπουκαλεύεται όταν χρειάζεται και έχει καλή απόδοση σε όλα τα ματς. Προσωπικά μιλώντας, είναι ο δεύτερος παίχτης του Ολυμπιακού στη θητεία του Βαγγέλα στην ομάδα που με κάνει να θέλω να αγοράσω φανέλα με το όνομά του, ύστερα από τον Ορμπάιθ. Μου φαίνεται τελείως ανόητο να κάθομαι να συγκρίνω τους δύο παίχτες, η διαφορά τους είναι όσο η κλανιά με τη γκανονιά, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο για όλους.
Μήτρογλου: στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό που φάνηκε κάπως να κάνει πράγματα που του ζητούνται από το μπροπονητή, θυσιάζοντας λίγες από τις ανάσες που πάντα κρατούσε για τα τελειώματα, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας κυρίως, αλλά και –κάπως λιγότερο- στην αμυντική της λειτουργία, ο Μήτρογλου ήταν βασικός συντελεστής της πρόκρισης από τους φετινούς ομίλους του τσου λου. Πέτυχε ένα κάρο γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη (και στην Εθνική) με αποτέλεζμα να ανέβει η εμπορική του αξία τόσο, ώστε να φτάσει στο μυθικό ποσό των δεκαπέντε μυρίων. Αυτό που δυσκολεύεται να καταλάβει ο πολύς ο κόζμος είναι το οικονομικό κομμάτι διαχείρισης μιας ομάδας. Άξιζε ο Μήτρογλου 15 μύρια; Θα σας το πω αλλιώς: αν ο Πρόεδρος έδωνε 15 μύρια για να φέρει έναν παίχτη σαν το Μήτρογλου, με μιάμιση μόνο γεμάτη σεζόν, εγώ θα περίμενα απ’ αυτόν το μπαίχτη να με πάει κάθε χρόνο μόνος του στους 16 του τσάμπιονς λιγκ. Τα 15 είναι μεγάλο ποσό για να το προσπεράσεις έτσι, πόσο μάλλον όταν σου ζητείται να δώσεις έναν παίχτη, από τον οποίο δεν προσβλέπεις σε μεγάλη βοήθεια στο κοντινό μέλλον λόγω του τραυματιζμού του. Είδαμε όλοι τι βοήθεια έχει πάρει η Φούλαμ φέτος από το Μήτρογλου, τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι σε μας θα έπαιζε; Τίποτα. Όσα είπα αφορούν όσους λένε «ας τον κράταγε μέχρι το καλοκαίρι να τον πουλήσει τότε». Σε όσους λένε «δε διώχνεις τέτοια παιχτούρα άμα θες να φτιάξεις ομάδα», το μόνο που έχω να πω για να απαλύνω λίγο το μπόνο τους είναι ότι με τα λεφτά από το Μήτρογλου ο Πρόεδρος αγόρασε και κάτι μηχανήματα που ανιχνεύουν χρυσό μέσα στη γη. Θα βάλει το λοιπόν ανθρώπους δικούς του να βρουν τις λίρες του Αλή Πασά για να πάρουμε μετά το Γκριστιάνο Ρονάλντο. Έτσι το λοιπόν μας βγαίνουν οι αριθμοί και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.
Το άλλο, τέλος, αυτό με τους παίχτες με προσωπικότητα που μπορούν να σου πάρουν μόνοι τους ένα ματς, ανήκει στο χώρο ενός άλλου μύθου που έχει φροντίσει να καταρρίψει ο Μύτος. Όλοι παραδέχονται το Βαλβέρδε και υποκλίνονται στις ικανότητές του (το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε το Μήτρογλου για δύο χρόνια τον είχε εκτός ομάδας μάλλον το προσπερνούν αγέρωχα). Πόσοι παίχτες με προσωπικότητα που έπαιρναν τα ματς μόνοι τους έπαιζαν στην ομάδα; Ψάχνω να βρω Γκαλέτι και Ζιοβάνι στην ομάδα του Βαλβέρδε και δε βρίσκω. Γιατί ο Βάσκος μας δίδαξε ότι πρώτα φτιάχνεις ομάδα και ύστερα, μέσα στην ομάδα, αν υπάρχει χώρος, αναπτύσσεις το ταλέντο σου. Έτσι, με Ζιοβάνι και Γκαλέτι πήγαινες από φάπα σε φάπα, ενώ με τους άχρωμους, άοζμους και άγευστους παίχτες του Βαλβέρδε τρόμαξε το μάτι ολωνώνανε στα ευρωπαϊκά σου παιχνίδια. Φυσικά, κανείς δε λέει όχι σε παίχτες που είναι τακτικά άρτιοι και έχουν και προσωπικότητα, απλά τυχαίνει αυτοί οι παίχτες να κοστίζουν όσο όλη η ομάδα μαζί. Όταν θα είμαστε σε θέση να φέρνουμε παίχτες όπως πχ ο Λαβέτσι και φέρνουμε αντ’ αυτού το Μπέρες, τότε ας γκρινιάξουμε. Αλλά αμανείναι να φέρουμε παίχτες στιλ Σκόκο, Βιεϊρίνια και δε συμμαζεύεται (μη γελάτε, τα ακούω συχνά αυτά τα ονόματα), ας το πάρουμε μέρος σε κανα πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’80, μπας και δείξουμε πόσο γαμάτοι είμαστε.
Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει επιτύχει τους στόχους της. Πήρε το πρωτάθλημα, έκανε αξιοπρεπή πορεία στο τσάμπιονς λιγκ, αποκλειόμενη από τη μπρωταθλήτρια Αγγλίας σε ένα παιχνίδι που λίγο η ατυχία, λίγο η διαιτησία και λίγο τα ατομικά λάθη στοίχισαν τη μπρόκριση (άξιζες ή δεν άξιζες ένα τουλάχιστον γκολ με τη Μάτζεστε;). Μας μένει να δούμε το πώς θα διαχειριστούμε το υπόλοιπο της σεζόν και αν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Η διαχείριση του υλικού είναι άψογη, το ρόστερ μας αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία και πρώτη φορά φτάνουμε προς το τέλος της σεζόν και δεν ακούς δεξιά και αριστερά ότι χρειαζόμαστε καμιά εκατοστή παίχτες. Τα έσοδα από τις μετεγγραφές παιχτών εξισορρόπησαν την απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια και τους χορηγούς, ο προπονητής κρίνεται επιτυχημένος και η ομάδα χαίρει άκρας υγείας σε όλα τα επίπεδα. Όλα αυτά είναι επίτευγμα του Βαγγέλα, αυτού του ανθρώπου που έχει δεχτεί τόσες επιθέσεις από εχθρούς και φίλους. Όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, όλοι για να κριθούν θέλουν το χρόνο τους. Οι παίχτες θέλουν το χρόνο τους, οι προπονητές θέλουν πιο πολύ χρόνο και οι Πρόεδροι ακόμα περισσότερο χρόνο. Στο τέλος της σεζόν θα μιλήσουμε συνολικά για την προσφορά του Βαγγέλα για τη ντετραετή θητεία του στην ομάδα, τώρα μιλάμε μόνο για τις επιλογές του στο φετινό ρόστερ και κυρίως για τις επιλογές του στη μετεγγραφική περίοδο του Γενάρη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  

Σχόλια

Εικόνα savvas gridlock

Ο μεγάλος μας πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, να'ναι χιλιόχρονος και να γεμίζουμε τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη επί των ημερών του. Επί των ημερών του όσο κι αν ψάξει κανείς, δύσκολα βρίσκει λάθη. Ένα μεγάλο λάθος έγινε με την απόλυση Ζαρντίμ και τώρα το Γενάρη έγινε ένα (πολύ μικρότερο φυσικά ) λάθος με την απόκτηση Βαλντέζ. Μπορούμε να το πούμε, αφού πέρασαν τα ματς με Γιουνάιτεντ και αυτό που φοβόμασταν το είδαμε. Ελάχιστα μας βοήθησε σε αυτά τα 2 ματς ο Βαλντέζ. Μια χαρά παίκτης είναι ο Βαλντέζ και πολύ σωστά πουλήθηκε το Γενάρη ο Μήτρογλου, αλλά αν ψάχνεις το Γενάρη παίκτη να αντικαταστήσει άμεσα τον επιθετικό των πολλών γκολ που σου'φυγε, δεν ψωνίζεις παίκτη από το Κατάρ, που προερχόταν κι από απραξία. Με τέτοια μεταγραφή, ήξερες πως ο Βαλντέζ δεν θα σε βοηθούσε άμεσα στα ματς με τη Γιουνάιτεντ. Δεν νομίζω να ψάχναμε παίκτη να μας βοηθήσει στην Ελλάδα. Παίκτη για τη Γιουνάιτεντ θέλαμε. Σωστά; Μπορούσες να πάρεις επιθετικό που'χε παιχνίδια στα πόδια του κι αν δεν έβρισκες, είτε επειδή ζητούσαν κάποιες ομάδες τον ουρανό με τα άστρα, είτε επειδή ήθελες να ψαχτείς με άνεση το καλοκαίρι, μπορούσες να πάρεις δανεικό για 6 μήνες κάποιοι παροπλισμένο επιθετικό από καμιά καλή αγγλική-ισπανική ομάδα. Καλογυμνασμένος θα'ταν, αφού θα χτυπούσες ποδοσφαιριστή από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και θα'χε κίνητρο το Τσου Λου και το να επιστρέψει στην ομάδα του το καλοκαίρι με καλύτερο βιογραφικό. Ένα παραπάνω αν είναι (ή προσδοκά να είναι) και διεθνής σε ομάδα που θα παίξει Μουντιάλ το καλοκαίρι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κολυμπώντας θα ερχότανε δανεικός και δεν θα επιβάρυνες και τα ταμεία της ΠΑΕ ιδιαίτερα. Το καλοκαίρι μπορούσες να κινηθείς για Βαλντές, που ξαναλέω, είναι πολύ καλός παίκτης και σωστά βρίσκεται στο ρόστερ, ενώ πιστεύω πως πρέπει να τον αγοράσουμε το καλοκαίρι, πόσο μάλλον αν τον γουστάρει και ο Μίτσελ. Επίσης ξαναλέω πως πολύ σωστά πούλησες το Μήτρογλου το Γενάρη, αφού μόνο παλαβός λέει όχι σε τόσα λεφτά.

Εικόνα clark gheibol

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούσες να φέρεις φορ δουλεμένο το Γενάρη. Αν μπορούσες και δεν έφερες, τότε το επιρρίπτω κι αυτό στο Βαγγέλα. Αλλά είναι δύσκολο να πάρεις καλό παίχτη σ' αυτή τη μετεγγραφική περίοδο, καθώς φαντάζομαι και η γκρίνια των οπαδών θα είναι αντίστοιχη μ' αυτήν των οπαδών στην Ελλάδα. Απ' την άλλη, είχες και καβάτζα τον Ολαϊτά, οπότε είπες να κάμης συντήρησις.
Άλλωστε τίποτα δε σε βεβαιώνει ότι θα πέρναγες με τη μπροσθήκη ενός καλού φορ, μπορεί να ήταν όλα διαφορετικά. Πόσα χρήματα ρισκάρεις;
Με άλλα λόγια αυτό που λέω: αν δεχτούμε το παραπάνω, ότι δηλαδή το Γενάρη πληρώνεις το μπαίχτη παραπάνου, πόσο παραπάνω είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για να πάρεις φορ, έτσι ώστε ν' αξίζει το γκόπο; Αυτό το παραπάνω πρέπει να διαιρεθεί με το ποσοστό ρίσκου να μη μπεράσεις τη Μάτζεστε για να βρεις τη ντελική χασούρα σε αναλογικούς αριθμούς. Θα έχεις βέβαια και το πλεονέκτημα της έγκαιρης ενσωμάτωσης του παίχτου στην ομάς και δε θα περιμένεις το καλοκαίρι για να τον δεις, αλλά άμα μιλάμε για ισπανικό πρωτάθλημα, δεν το χρειάζεσαι καν αυτό. Ο Πέρες γιατί παίζει λες και είναι στη μπέμπτη του σεζόν;
Τέσπα, επειδής δε γκζέρουμε το παρασκήνιο, θα πρέπει να συμπλεύσουμε με το Μπρόεδρα. Θα πιστεύεις αυτόν που ξέρεις.

Εικόνα apostolos gaganis

Το σχολιο μου εχει να κανει με τα οσα λενε εδω περα, τα πολυ δυνατα χαρτια ( μπλου τσιπς )...

Ολα ξεκινανε, νομιζω, απο το τί επιπεδου πρωταθλημα εχουμε, και ποσα λεφτα ειμαστε διατεθειμενοι να ξοδεψουμε και για ποιο σκοπο...Εφ΄οσον λοιπον δεχομαστε ΟΛΟΙ οτι οι στοχοι της ομαδας καθε χρονο ειναι το ΝΤΑΜΠΛ σ΄αυτο το ποδοσφαιρο πουχουμε΄δω ΚΑΙ μια καλη πορεια στην Ευρωπη, θεωρω οτι ο Μαρινακης το κουμανταρει αριστα το καραβι...
Ολα τ΄αλλα για παιχτες κλπ. εχουν φυσικα τη σημασια τους, αλλα αυτη ειναι ΣΧΕΤΙΚΗ, με δεδομενο οτι το ανοιγμα της ψαλιδας στην ηπειρο μας ηταν, ειναι και θα ειναι ΜΟΝΙΜΩΣ πολυ μεγαλο και ΑΠΙΑΣΤΟ για τα ελληνικα δεδομενα...Για παραδειγμα, οταν το Transfer Market σου αναφερει προσφατα οτι η Γιουναιτεντ εχει σκοπο ν΄απλωσει γυρω στα 300 εκατομμυρια ευρω στα ποδια του David Mojes για να ΄΄χτισει΄΄ τη νεα ΜU ( εφ΄οσον τον κρατησει ), πού πας ρε Καραμητρο;...Ειναι βεβαια το ατιμο το δεντρο συνεχεια μπροστα μας, αλλα μη χανουμε και το δασος ρε παιδες... Εχουμε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. Τελεια και παυλα. Το να ριξουμε καποια χρονια και μια φωτοβολιδα στη Ευρωπη, ενταξει χαρα θα κανουμε, αλλα δεν λεει και πολλα... Σημασια εχει ( και αυτο ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το καταφερουμε ) να προχωραμε καθε χρονια βημα-βημα ολο και ψηλοτερα, ωστε τελικα να καταξιωθουμε σαν ενα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΛΑΜΠ. Υπομονη, οικονομικη επαρκεια, καλη οργανωση, καλες δημοσιες σχεσεις, προσεκτικος σχεδιασμος με εξυπνες κινησεις, αποφυγη χοντρων λαθων και ικανη δοση τυχης ( ΠΑΝΤΑ ), χρειαζονται...

Στο μεταξυ, δεν πρεπει φυσικα να αμελουμε και τις...εγχωριες υποχρεωσεις μας με τους γνωστους, ακρως ενοχλητικους, αλλ΄αναγκαστικους ( τί να κανουμε;) συντοπιτες ΄΄ ανταγωνιστες΄΄ μας...Γιαυτους, δεν υπαρχει αλλο χρεος παρα μονο ενα, παραφραζοντας το κλασικο ΄΄αιεν αριστευειν΄΄: ΑΙΕΝ ΞΕΚΩΛΟΝΕΙΝ ...

Εικόνα clark gheibol

έτσι που το λες είναι. Αυτό που ζητάμε από την Ευρώπη είναι αξιοπρέπεια. Να ιδρώνουν να σε περάσουν, να μη σε έχουν στη φάπα. Βασικά το βραχυκύκλωμα στους οπαδούς το προκάλεσε η νίκη με 2-0 εντός έδρας που έδωσε μεγάλες προζδοκίες για πρόκριση. Ο άτυχος αποκλειζμός έσταξε φαρμάκι στις καρδγές τους και έπρεπε να βρουν ένα φταίχτη. Για τους παίχτες δεν είχαν να πουν τίποτα, αφού μας είχαν ευχαριστήσει στο εντός με τη Γιουνάιτεντ. Για το μπροπονητή θα ήταν αχάριστο, έτσι τα έριξαν στο Μπρόεδρο και στην έλλειψη του (τραυματία) Μήτρογλου. Ο vagio λέει ότι τα έβαλαν όσοι ήταν στην Αγγλία και με παίχτες, πχ με το Μανιάτη. Μπορεί να μη μας αρέσει το α λα Πλατινί με το κεφάλι ψηλά στιλ του με την μπάλα όταν κάνει τσαπχές στο κέντρο του γηπέδου, παίχτη όμως με τις ικανότητες και τις παραστάσεις του Μανιάτη για να το μπάρεις πρέπει να πληρώσεις.

Εικόνα nikos michalopoylos

Χρονια πολλα στον προεδρα και ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα yiage

Χρονια Πολλα στη Προεδραρα μας τον Βαγγελη!!! Να τον Εχει ο Θεος Γερο και Δυνατο να ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΟΥΠΕΣ(+9)για το 5ο και για το 6ο αστερι και οχι μονο!!!

Εικόνα vagio

Το τι ακουστηκε μετα το ματς στα περιξ του γηπεδου, του μαντσεστερ και στο αεροδρομιο, δε λεγεται..
Οπως τα λες κι εσυ, διαφορες θεωριες κατα του Μαρινακη. Ελα μωρε ελεγε ο αλλος, ο μαλακας ο μαρινακης που να πας με Μανιατη, Μαρκανο και Μανωλα. Ναι ρε μαλακα, μεχρι και για το Μανωλα, τον επομενο μετα μητρογλου πιο εξελιξιμο και ακριβο μας παιχτη. Λες κι εχουμε κανα μπατζετ 300 εκ καιδεν το ξεραμε..
Μεσα στον πονο σου, να ακους και τον καθε τρομπα.. Αλλα ετσι ειναι, ο καθενας πρεπει να πει και κατι αμα διαβαζει goal news.

Εικόνα clark gheibol

είναι που πρέπει πάντα κάποιος να φταίει. Άμα δε φταίει κανένας τότε γιατί αποκλειστήκαμε; Το Μανιάτη τον πουλάς χαλαρά 4 μύρια και παραπάνω με τόσες συμμετοχές γεμάτες στο τσου λου. Να δεις που όπως τότε με το Βαλβέρδε μάθαμε στο επιθετικό ποδόσφαιρο το οποίο ξαφνικά "είναι στο ντι εν έι μας", έτσι και τώρα παίχτες των 5 εκατομμυρίων και άνω τους πέφτουν λίγοι. Τώρα τα εκατομμύρια τα έχουμε για να τα σκορπάμε
Κάτσε να δεις για την αποτίμηση της τετραετίας που θα γράψουμε όλα όσα έσουραν στον Πρόεδρο, από το Βαλβέρδε το μιζαδόρο μέχρι το ξεπούλημα του Βάις, όλα θα γραφούν, έτσι για να θυμηθεί ο κόζμος τι έχει πει μέχρι στιγμής ενάντια στο Μπρόεδρο

Εικόνα Count Cagliostro

Θα διαφωνήσω για τον Μήτρογλου. Καλώς έκανε και τον πολύλησε και τα πρόσφατα νέα που τον θέλουν να πηγαίνει για αποκατάσταση στην Μπολόνια επιβεβαιώνουν την ορθή πώληση. Όμως, η ομάδα έμεινε γυμνή μπροστά.

Ο Ολαϊτάν δεν είναι σέντερ φορ όσο κι αν επιμένει ο Μίτσελ. Ο Κάμπελ το ίδιο. Τον Στσέποβιτς και τον Πελέ δε τους γουστάρει ο Μίτσελ καθλοτι τις θεωρεί δικαίως παρεμβάσεις του προέδρου. Αν είναι να κάνει παρεμβάσεις να τις κάνει όπως ο Κόκκαλης που έγερε τον Τζιοβάννι κι όχι για αυτούς τους δύο. Ο Βαλντέζ κλήθηκε να παίξει αυτό το ρόλο αλλά πάνω στην κάψα του Μίτσελ η απότομη. μετάβαση από τα Εμιράτα μας κόστισε 2 θλάσεις σε έναν μήνα. Μάθαμε και πρόσφατα πως "λειτουργεί καλύτερα μαζί με 2ο επιθετικό" (WTF?). O Σαβιόλα το ίδιο και τελειώνει η χρονιά χωρίς να μπορεί να βγάλει 90λεπτο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να πας στο ματς της δεκαετίας με 3η αλλαγή τον Βέργο, να κάνεις 12 τελικές που κατέληξαν στην αγκαλιά του Ντε Χέα. Ας μην μας ξεγελούν οι 4άρες με ανύπαρκτους κι αυτό επειδή στα ντέρμπυ όχι μόνο χάσαμε παταγωδώς αλλά βάλαμε μόλις ένα γκολ. Αυτό καταλογίζω στον πρόεδρο, αλλά κι εγώ στη θέση του μάλλον τα ίδια θα έκανα...

Εικόνα clark gheibol

σου θυμίζω ότι με τον Ολαϊτάν φορ κερδίσαμε το εντός με τη Μάτζεστε. Το μόνο που θεωρητικά μπορεί κάποιος να επιρρίψει στη Διοίκηση είναι η μη αντικατάσταση του Μήτρογλου με παίχτη εγνωζμένης αξίας. Υποθέτω ότι αν μπορούσες να βρεις έναν πολύ καλό φορ με ασπούμε 5 μύρια, Γενάρη μήνα θα έπρεπε να το κάνεις. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανες με τον Πέρες. Η μετεγγραφική περίοδος του Γενάρη είναι πάντως λίγο περίεργη. Αν θες παίχτη καλόν θα τον πληρώσεις ακριβά. Εδώ δώσαμε δυόμισυ για τον Πέρες που έληγε σε 6 μήνες το συμβόλαιό του. Ο Βαλντές ήταν γνωστός στο Μίτσελ, θα έμπαινε γρήγορα στην ομάδα, αλλά είχε κι αυτός τραυματισμούς. Έμειναν έξω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλοι σου οι φορ.
Τώρα, για τις τελικές που λες, όπως θα θυμάσαι, δεν τις έκαναν τα φορ, αλλά τα εξτρέμ. Το ίδιο και στο πρώτο ματς που ο Ολαϊτάς έφκιανε χώρους για τους πλάγιους που μπούκαραν. Επίσης δε θεωρώ ότι το πρόβλημα στα ντέρμπι ήταν πρόβλημα σκοραρίζματος, ειδικά στο παιχνίδι με το βάζελο η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα μπροστά. Στην κρίση για την αξία των παιχτών συμφωνούμε. Ας δούμε αν θα είναι ικανός ο Βαλντές του χρόνου να παίξει μπάλα, μπορεί να αποδειχτεί τελικά καλή και φτηνή μετεγγραφή.
Ο Πελέ πάντως είναι παίχτης κέντρου, όχι επίθεσης και δεν είμαι σίγουρος αν ήταν επιλογή Προέδρου. Ο Σέποβιτς απ' όσο ξέρω ήρθε πακέτο με τη μετεγγραφή Φέισα στην Μπενφίκα

Εικόνα apostolos gaganis

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

1. Ειμαι ευχαριστημενος απο την πορεια της ομαδας μου στην Ευρωπη, γιατι ξερω τις δυνατοτητες της σε σχεση με τους γιγαντες-ανταγωνιστες της και τα πρωταθληματα που αυτοι παιζουν και δεν πεταω στα συννεφα. Στοχος της επομενης χρονιας, να παω ακομα καλυτερα.

2. Ειμαι ευχαριστημενος απο την ανετη κατακτηση κι αυτου του πρωταθληματος. Και το επομενο, δικο μας ειναι.

3. Ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες, απο την μπαλλα που βλεπω να παιζουμε φετος. Του χρονου, θαμαστε σιγουρα καλυτεροι. Χρειαζεται προγραμματισμος και ειμαι βεβαιος οτι υπαρχει.

4. Ειμαι πικραμενος και πεισμωμενος απο τις δυο ηττες της ομαδας μου με τους δυο κυριους εγχωριους ανταγωνιστες της. Δεν τις κανω παραμερα με τιποτα.

5. Θελω φετος του κερατα, το Κυπελλο Ελλαδας, με μεγαλες νικες κοντρα σε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ ( αν προκριθει ). Το θελω για να βουλωσω το βρωμοστομα τους. Τον πρωτο τον περιφρονω, τον δευτερο τον σιχαινομαι. Δεν θα δεχτω απο τους παιχτες, σε περιπτωση αποτυχιας, καμια απολυτως δικαιολογια.

6. Ο Μητρογλου βοηθησε παρα πολυ φετος, μεσα-εξω. Μετα τον τραυματισμο του παντως και για την ωρα, ειναι αγνωριστος. Καλως πουληθηκε. Μην ξεχναμε: Εχθρος του καλου, ειναι το καλυτερο.

7. Ο Βαις ηταν πολυ ταλαντουχος παιχτης, αλλ΄αυτο δεν αρκει. Επαιζε μια και ηταν ανυπαρκτος τρεις. Το ιστορικο του, ελεγε πολλα. Πρεπει ναχεις και τον καταλληλο χαρακτηρα, για να κανεις μεγαλη καριερα. Καλως πουληθηκε κι αυτος.

8. Με τον Βαγγελη Μαρινακη στο τιμονι του Ολυμπιακου, ειμαι ησυχος. Ξερω οτι εχω προεδρο ικανο, που λατρευει τον Θρυλο και κανει ο,τι περναει απ΄το χερι του για το μεγαλειο του. Τηρουμενων παντα των αναλογιων. Οσοι αγωνιζονται, μπορει καποτε να κανουν και λαθος. Μονο οι κλανιαρηδες και οι απραγοι δεν κανουν γκελες ( καμια φορα κανουν κι΄αυτοι...). Προχωρα λοιπον Βαγγελη Μαρινακη και χρονια σου πολλα! Προσεχε μονο τα κιλα σου... Στο λεμε, γιατι σ΄αγαπαμε και σε χρειαζομαστε! Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ, Σ΄ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΚΙ΄ΟΛΟΨΥΧΑ! ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα clark gheibol

τα είπες όλα. Ευελπιστούμε να ξεπλύνουμε τις δύο ήττες του πρωταθλήματος από βαζέλες και μπουγάτσες με τρεις εκκωφαντικές εμφανίσεις. Αλλά φαντάσου πόσο καλύτεροι θα είμαστε του χρόνου με ίδιο προπονητή, με το ρόστερ πάνω κάτω το ίδιο και με 3 καλές προσθήκες. Και, αν έχουμε κατακτήσει και το Κύπελλο, για πρώτη φορά ίσως δε θα έχουμε αμφιζβήτηση από τα φιλικά του Αυγούστου

Εικόνα Hank

Πρόεδρε, χρόνια πολλά, και να κάθεσαι πάντα έτσι κατω απ' το "Ι".
Και οι άλλοι, να κάθονται πάνω στο "Ι"

Εικόνα ze ηλιας

Χρόνια σου πολλά πρόεδρε
και χρόνια πολλά να μείνεις στο Θρύλο μας

ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ

Εικόνα Chief Bromden

Χρόνια σου πολλά Πρόεδρε! συνεχίζεις δυνατά και εμείς από κοντά...
Την άλλη Τετάρτη κέρνα τα παιδιά που θα κατέβουν μπουγάτσα με σκορδαλιά για την ονομαστική σου εορτή...