Το ΣΥΣΤΗΜΑ, και τα ΘΥΜΑΤΑ



Στον απόηχο των τελευταίων πολλών γεγονότων στο ποδόσφαιρο (απ τον ημιτελικό στη Μόρντορ και μετά, αλλά και λίγο πιο πίσω) θα προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα από μια απόσταση, για να αναδείξουμε κάποια πράγματα που δεν αναδείχτηκαν όσο πρέπει και όπως πρέπει.

Ξεκινώντας απ το τέλος, χτες είχαμε την έναρξη των πλευ οφ του πρωταθλήματος.
Η υπερομάδα του Αλαφουσκου και του Μουρίνιο απ τη Μπρέβεζα, αυτή που εξαιτίας της τα (παραδοσιακά) βαζελολάγνα και αντικειμενικά ΜΜΕ υγραίνουν ακατασχέτως και αδιαντρόπως τις κυλότες τους, τσίμπησε με τα χίλια ζόρια βαθμουλάκο στο Περιστέρι.

Το Σύστημα (Σύστημα: κάθε είδους εξουσία, ταγμένη από πάντα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαπατοφόρου σωματείου, και να μάχεται οτιδηποτε Ολυμπιακο), δεν πρέπει να μεινε ικανοποιημένο απ αυτή την εξέλιξη, μιας και στα υγρά και καταπράσινα όνειρά του, το απόσταγμα των τρομερών ακαδημιών απ το Απήλιον που συνθέτει τη Μπαρτσα της Νεας Εποχής,  μαζεύει στο τέλος 18 βαθμούς, κονιορτοποιώντας κάθε αντίπαλο και επίδοξο διεκδικητή της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το Σύστημα όμως, είναι μεν βαζελολάγνο και ταγμένο να υπηρετεί το Λαπατοφόρο σωματείο, δεν είναι όμως αφελές.
Ξέρει ότι η ομάδα του ζελέ, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και με αντιπάλους όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας, ακόμα και ο Ζμπαουγκ, δεν έιναι τίποτα δεδομένο. Ετσι, μεδοθικά και με ζηλευτη προσήλωση στο στόχο, εχει φροντίσει εδώ και καιρό, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος προς τη δεύτερη θέση.

Τι έγινε λοιπόν χτες, στο πρωτο και σημαντικό ματς του θεωρητικά ισχυρότερου αντιπάλου για την πρωτη θεση στα πλευ οφ; Ένα Χ, από δω μέχρι τη Μόρντορ. Αρα, δεν έχασε και τίποτα η ζέλα με το δικός της Χ στο Περιστέρι.
Και πως ηρθε το Χ στη Μορντορ; Εν μέσω αποδοκιμασιών και ουρλιαχτών από τα Ορκ (αυτά που αποθέωναν πριν λίγες μέρες οι διάφοροι κατσαπλιάδες  και πρωην ποδοσφαιριστες που συνθέτουν το συνοθύλευμα του Ζμπαουγκ). Πριν, τα Ορκ ειχαν επισκεφτεί την προπόνηση των κατσαπλιάδων και τους την πέσανε άσχημα ζητώντας τους ευθύνες για την 4αρα και την ξεφτίλα απ τη Ζέλα. Κι όλα αυτά, μέσα στην αναμονή για την επικείμενη τιμωρία (και την γνωστοποίησή της τελικά πριν την έναρξη του αγωνα) για τα όσα συνέβησαν στις πύλες της Μπαρ-αντ-Ντουρ τη Μ. Τετάρτη.

Μεσα σ’ αυτό το άρρρωστο κλίμα λοιπόν, ο κυριος ανταγωνιστής της Ζελας για τη δεύτερη και προνομιουχο θέση, καλείται να ανταπεξέλθει  και να διεκδικήσει τους βαθμους που θα του επιτρέψουν να παιξει στα προκριματικά (όχι ότι μας νοιάζε, δε μπα να πέσει στη Γ’, δε μπα να βαλουν φωτια στη Μορντορ και να αυτοπυρποληθούν, άλλος είναι ο λόγος που ασχολούμαστε).

Μονο που αυτή η νοσηρή κατάσταση, δεν προέκυψε τυχαία. Είναι ο,τι ακριβώς εμπνεύστηκε, σχεδίασε, και εν τέλει πραγμάτωσε το Σύστημα, ώστε η Ζέλα να παίξει στην ουσία μόνη της στα πλευ ωχ, χωρίς σοβαρό αντίπαλο.

Απ το ματς πρωταθλήματος με μας εκεί πάνω, μεχρι τις αγκαλίτσες του Τουιτη και του Σκαρπινοφορου (ενιοτε και εσαρποφόρου) απ το Χάρκοβο, και τα μπινελίκια των Ορκ στα γιουσουφάκια των ζελέδων, ηταν ένα καλα μελετημένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια Σχέδιο.
Εχοντας υπόψη του το Σύστημα ότι μετα το ματς για το πρωτάθλημα με μας στη Μορντορ, ακολουθούσαν οι ημιτελικοί για το κυπελλο, και ότι –κυρίως αυτό- ο επαναληπτικός ήταν εκει πάνω, πόνταρε όλα του λεφτά στο μαύρο. Μετά τα όσα εγκληματικά συνέβησαν στο ματς πρωταθλήματος με μας, το Σύστημα άρχισε να αποθέωνει το Ζμπάουγκ και την Μορντορ ταΐζοντας εντέχνως την αφέλεια και φυσικά τη βλακεία των Ορκ, επιδοτώντας την παρανοϊκή και παράλογη πεποίθησή τους (την οποία το Συστημα τρέφει και συντηρεί εδώ και άπειρα χρόνια) ότι για όλα και κυρίως την ανυπαρξία τους, φταίει ο Ολυμπιακός. Και ότι αυτοί, είναι που θα ρίξουνε τελικά τη Χούντα.

Ολο αυτό, συνεχίστηκε μεχρι τον ημιτελικό στο Καραϊσκάκη, και κορυφώθηκε στο διάστημα μέχρι τον επαναληπτικό.
Αποτέλεσμα; Ο Βορβορος της Τουμπας… Μια κατάσταση που θα έβλαπτε ΚΑΙ τον Ολυμπιακό (μιας και το να βλάψουν το Θρύλο είναι ο κύριος σκοπός της ύπαρξης του Συστήματος) αλλά και τον Ζμπάουγκ φυσικά μιας και αυτός ήταν ο άμεσος αντίπαλος για τους δυο στόχους, στρώνοντας με ροδοπέταλα το δρόμο της βαζέλας για την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης.

Οι  Ζμπάουγκ, διοχετεύοντας μέχρι εξαντλήσεως όλη τους την άρρωστη ύπαρξη στον ημιτελικό με μας, πήγαν στον τελικό ως πρόβατα επι σφαγή: αποδεκατισμένοι και εξαντλημένοι αγωνιστικά και άδειοι ψυχολογικά, τους ξεπάτωσαν ο Αμπεϊντ και ο Μπεργκ .  Για τέτοια θύματα μιλάμε…
Τυρι Φιλαδελφεια στο ψωμί της Ζελας η κατάσταση λοιπόν.

Μεχρι τον τελικό, συνέχισαν να ταιζουν την υπερτροφική βλακεία των ζμπαουγκτζήδων αποφεύγοντας να θίξουν όπως έπρεπε τα όσα εγιναν στον ημιτελικό με μας (περιορίστηκαν σε κάτι ανοητα και ανουσια γενικόλογα και κλισέ αναθέματα για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου), γιατι μιας και ο ενας στόχος επιτεύχθηκε, έπρεπε να εστιάσουν στον άλλον και πως θα βλάψουν το προφίλ του Θρύλου. Αποτέλεσμα όλα αυτά τα χαριεντίσματα και τα γλωσσόφιλα μεταξύ των δυο σε κάθε επίπεδο (διοικήσεων και οπαδών) ώστε να αναδειξουν ως τον κακό της υπόθεσης, το Θρύλο, με αποκορύφωμα τους εμετικους  από κάθε άποψη εναγκαλισμούς του Γιαννάκη και του Ιβάν.

Και μετά;Ακριβως μετά, έπρεπε να υποστηρίξουν οσο μπορουσαν το παραμύθι με τον κακο το Δρακο απ το Μπειραιά, και μας μιλαγαν περίπου για τον καλύτερο τελικό όλων των εποχών, ότι κέρδισε το ποδόσφαιρο: ευτυχως, σήμερα μπορούμε να μιλάμε ΜΟΝΟ για ποδόσφαιρο, κι αυτό είναι το μεγάλο κερδος, αναφωνουσαν ολες μαζι σα συνεννοημενες οι αντικειμενικές λούγκρες. Μα φυσικά, σε έναν τελικό που συμμετείχε η ζελα και θριάμβευσε κιόλας, δε θα μπορουσε παρα έτσι να είναι τα πράγματα, άσχετα αν ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ κλπ στον «καλυτερο τελικό όλων των εποχών». Σκόπος αλλωστε, δεν είναι η αληθεια, αλλα η αποθέωση της ζελας.

Λιγο μετα από όλα αυτα βέβαια, επεφύλασσαν στους μπουγατσόμυαλους την τύχη που επιφυλάσσει ο κάθε ένας στις παλλακίδες του μετά την ολοκλήρωση των σκοπών για τους οποίους υπήρξαν αναγκαίες.
Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά, στο τι έγραφαν οι μεχρι πρότινος, και όψιμοι, αποθεωτές και αβανταδόροι του μεγαλείου του ζμπάουγκ, μετά την (αστεία έτσι κι αλλιως) απολογία των εκπροσώπων της Μόρντορ για τα επεισόδια στον ημιτελικό με μας: μες στην ειρωνία και στάζοντας χολή, έλεγαν στα μούτρα των περιστασιακά "συμμάχων": αντε και γαμηθείτε τωρα, μαλάκες.

Μ’ αλλα λόγια, και για να μην το κουραζουμε άλλο:
ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ, ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ.

ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΤΟΥΙΤΥ.

ΥΓ.: Για την τιμωρία του ζμπαουγκ που ανακοινωθηκε χτες, παρ' ολο που πιστεύουμε οτι αυτο το γηπεδο θα πρεπε εδω και χρόνια να χει θαφτεί κατω απο τόνους τσιμέντου οπως το Τσέρνομπιλ, δεν ειμαστε τοσο αφελείς να περιμένουμε να ισχυσει. Θα γίνει η έφεση, και ως συνηθως, θα τη σκαπουλάρουν πάλι.
Εκεί που εμεις περιμενουμε να τους τσουξει, ειναι στο θεμα με την μπανάνα στο Σαλίνο, απ την ΟΥΕΦΑ. Η συγκυρία άλλωστε, είναι εξαιρετική, μιας και διαφορα κρουσματα και σε πολυ μεγάλα μεγεθη (πχ προσφατα με τον Αλβεζ της Μπαρτσα) και γεγονοτα γυρω απο αυτο το θεμα συνεβησαν τελευταια.


 

Σχόλια

Εικόνα Chief Bromden

ΜΜΕ! Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εδώ, το ζουμί της όλης ιστορίας, το δακτυλίδι του ‘’άρχοντα΄΄ ακολουθώντας το πνεύμα του Γαβρόντα !
Εφημερίδες, διαδίκτυο, κανάλια ! και ο γάιδαρος θα πετάξει αν έτσι πρέπει να γίνει…
Διαμορφώνονται γνώμες, επηρεάζονται αποφάσεις και αλλοιώνονται συνειδήσεις …

Ο νέος στόχος και η γραμμή που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα αποκαλύφθηκε όπως πολύ σωστά γράφει και ο Γαβρόντας μετά και τον τελικό του παράφορου έρωτα , τελικός που θύμισε παλιές ελληνικές ταινίες που οι μεν συγγενείς του γαμπρού πανηγυρίζουν κάτω από το ματωμένο σεντόνι του άγριου ξεσκίσματος και οι δε της νύφης καμαρώνουν και χαίρονται για την τιμή και την υπόληψη της.
Στόχος τους η απομόνωση του Ολυμπιακού μας, θα προβάλουν σε κάθε ευκαιρία το «καθαρό» που μάχεται το «βρώμικο», Θα ακούμε για την ύπαρξη υγιών στοιχείων που θέλουν να προσφέρουν αλλά δεν τους αφήνουν, θα βλέπουμε μονιασμένους οπαδούς να φτιάχνουν ανθισμένα μαγιάτικα στεφάνια και θα διαβάζουμε αναλύσεις για την ελληνική οικογένεια που «εκδιώχθηκε» από τα γήπεδα… (σταματάω γιατί με έπιασε αναγούλα)…
Όπλο μας ως οπαδοί του ΘΡΥΛΟΥ η συσπείρωση όπως γράφει κ ο κύριος Απόστολος και η ενεργητική αντίδραση σε γήπεδα,site, δρόμους και καφενεία, μπροστάρης στον πόλεμο όμως θα πρέπει να μπει η διοίκηση, πρώτη γραμμή άμυνας τα ΜΜΕ…. Στον τομέα αυτό δυστυχώς υπολειπόμαστε των απέναντι και πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες, χιλιοειπωμένο αλλά το κανάλι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, το κανάλι χτυπιέται μόνο από κανάλι…

Εικόνα apostolos gaganis

Απο το τροπαριο της Κασσιανης, τη Μεγαλη Τριτη: ΟΙΣΤΡΟΣ...ΟΙΣΤΡΟΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ, ΖΟΦΩΔΗΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΣΕΛΗΝΟΣ...

Εμεις απ΄τη μερια μας:
1. Ξυπνημα απ΄το ληθαργο του κορεσμου σε εγχωριους τιτλους.
2. Συσπειρωση σαν μια γροθια γυρω απο την ομαδα και τον Προεδρο.
3. Καλοπροαιρετη κριτικη και εποικοδομητικες επισημανσεις. Οχι στην παθολογικη εσωστρεφεια.
4. Τα ματια μας ορθανοιχτα στο τί ΄΄παιζεται΄΄ σε σχεση με το αντι-Ολυμπιακο μετωπο, τοσο στο προσκηνιο οσο και -κυριως -στο παρασκηνιο. Μας αφορα, εξ ορισμου. Και το RATM...εδω ειναι.

Υ.Γ. Ολα καλα στην αναρτηση σου Σαββα, εκτος απο ενα: Αυτη η φωτογραφια πουχεις βαλει για τους πνευματικα κρυψόρχεις του...βορειου ημισφαιριου, πολυ τους κολακευει ρε παιδι μου! Τους την εκανες παλι τη χαρη. Αντε...

Εικόνα apostolos gaganis

Εχεις την ταπεινη μου συγνωμη Γαβροντα, για την αθελητη...Σαββοποιηση σου. Τί μας εχει κανει τελος παντων αυτο το παιδι...