ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ



Παρ' ότι δεν είμαι αμιγώς και παραδοσιακά ΄΄μπασκετικός΄΄ οπαδός όπως σαφώς είναι ο Draza και ο Σάββας, διαβάζω πράγματα που αφορούν τον επικείμενο τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1, που μου ανεβάζουν την πίεση και δείχνουν το κλίμα που μας περιμένει. Διαβάζω λοιπόν στο πάντα ΄΄έγκριτο΄΄ βαζελέτα την ανακοίνωση του ζέλα που αφορούσε τον δεύτερο τελικό, που μας βρήκε θριαμβευτές και αυτούς στα συνηθισμένα 4.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα της σειράς των τελικών των πλέι οφ απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ απέδειξε ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας, σωματικής ή λεκτικής.

Για το λόγο αυτό τα στελέχη της ΚΑΕ κατέβαλαν προσπάθειες, παίρνοντας ακόμα και το μικρόφωνο, ώστε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος των αντιπάλων μας.

Όλα αυτά συνέβαιναν κάθε φορά που οι διαιτητές διέκοπταν τον αγώνα λόγω υβριστικών.

Φαίνεται όμως ότι η στάση μας δεν εκτιμήθηκε ούτε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ούτε από τους διαιτητές.

Στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών στο ΣΕΦ βρεθήκαμε σε μια κατάσταση διαφορετική. Όχι ως προς τα υβριστικά συνθήματα σε βάρος αθλητών μας, αλλά ως προς την αντιμετώπιση από τους διαιτητές Χριστοδούλου, Πηλοϊδη και Φούφη που δεν διέκοψαν ούτε μία φορά τον αγώνα όπως είχε συμβεί στο ΟΑΚΑ!

Έχουμε να κάνουμε με το ίδιο περιστατικό, αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση. Το "γιατί" το γνωρίζουν μόνο εκείνοι που επέλεξαν αυτές τις κραυγαλέες αντιθέσεις.

Ως ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαιτούμε το αυτονόητο: Ίση αντιμετώπιση. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε από τους διαιτητές της αναμέτρησης της Πέμπτης διαφορετική αντιμετώπιση απ' εκείνη που είχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητό!

Φυσικά και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους μας η σημασία και ο σκοπός της ανακοίνωσης. Κατ΄αρχήν να πούμε ότι όντως υπήρχε διαφορά σφυριγμάτων στον πρώτο με τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος. Στο χθεσινό παιχνίδι ΔΕΝ είδαμε να σφυρίζεται αντιαθλητικό φάουλ όταν ο αντίπαλος βρίσκει ΜΟΝΟ μπάλα, δεν είδαμε ο έκτος, ο έβδομος και ο όγδοος μόνιμος πάικτης του εξάφαπου μέσα στο παρκέ να μένουν αδιάφοροι στα πάμπολα φάουλ των λαπατοφόρων μέσα κι έξω από την ρακέτα, δεν είδαμε η γηπεδούχος ομάδα να έχει 1 φάουλ σε 9,5 λεπτά παιχνιδιού στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο του παιχνιδιού (παίζει να είναι ακόμα ένα ρεκόρ του εξάφαπου) και βέβαια στα 4-5 σφυρίγματα στο τελευταίο δεκάλεπτο που φυσικά έκριναν ΚΑΙ αυτά το αποτέλεσμα - όλα ενάντια στην ομάδα μας. Οπότε όπως καταλαβαίνουμε είναι θέμα το τι εννοούμε εύνοια διαιτητική. Όταν ο τράκης συνήθισε να έχει τα τελευταία 15 χρόνια σίγουράκι 80-20 εντός έδρας την διαιτησία και να την βαφτίζει 50-50 στην καλύτερη των περιπτώσεων, τότε ναι τον συμπονώ για τα άναρθρα ουρλιαχτά που βγάζει τώρα μετά τον μπέουλο που έφαγε εχθές.
Διαμαρτύρεται επίσης για την διακοπή του παιχνιδιού λόγω των συνθημάτων που ακούστηκαν εν χορώ απ' όλο το γήπεδο και διαμαρτύρεται ότι αυτοί κάνουν νταντά τους οπαδούς τους και τους βάζουν πιπέρι στο στόμα όταν ακούγονται ανάλογα συνθήματα. Όταν βέβαια κάποιος θυμάται τα λεγόμενα του πατέρα και του θείου του όταν ούρλιαζε στο αλαλιασμένο πλήθος και αποκαλούσε τον τότε προπονητή μας (και ταυτόχρονα τεχνικό της Εθνικής ομάδας) καραγκιόζη, τότε αναρωτιέμαι από που πηγάζει η ψευδαίσθηση ήθους που βγαίνει από τα εσώψυχα του τράκεως. Σε αυτό το σημείο θα υπενθυμήσω στον τράκη ότι όλοι εκνευριστήκαμε εχθές με τον υπάλληλο της καε που ούρλιαζε από το μικρόφωνο όταν φωνάζαμε για το διαμάντι ηθικής, τον νέο Γκάλη, τον φτυσάκια (όχι φθισικό για να μην παρεξηγηθεί κι η Δέσπω του Ελληνικού μπάσκετ μαζί με τους αμέτρητους οπαδούς της). Το κομβικό σε αυτό το θέμα είναι αν φωνάζαμε κάτι που είναι δυσφημιστικό ή όχι, γιατί το σύνθημα ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ δεν περιέχει τίποτα το ψευδές μέσα του άρα για ποιό λόγο παρεξηγήθηκε ο τράκης δεν καταλαβαίνω.
Ο ζέλας συνοπτικά διαμαρτύρεται κυρίως γιατί δεν υπήρχε διακοπή του αγώνα μόλις ακούστηκαν αυτά τα συνθήματα, όπως είχε γίνει μια φορά στο οακα (και που διακόπηκε τι ακριβώς έγινε δηλαδή?). Αυτό στα δικά μου ολυμπιακά μυαλά μου ακούγεται σαν άλλοθι για όσα πρόκειται να συμβούν στο επόμενο παιχνίδι στην έδρα του τράκη. Αυτό αρχικά ήταν μια αίσθηση, μετά την δήλωση όμως του Λάσμε έγινε βεβαιότητα.
«H σειρά βρίσκεται στο 1-1 μετά απ' τον αγώνα στο ΣΕΦ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Για εμένα τα πράγματα είναι απλά: Αγώνες σαν τον μεθαυριανό (29/5) είναι αυτοί στους οποίους πρέπει να παρουσιαστούν οι άντρες...! Και στο παρκέ, και στην εξέδρα. Αγώνες σαν τον μεθαυριανό είναι που πρέπει να τα δώσεις όλα για να βοηθήσεις την ομάδα της οποίας τη φανέλα φοράς ή την ομάδα την οποία υποστηρίζεις. Εμείς θα 'μαστε εκεί και θα προσπαθήσουμε μόνο για τη νίκη. Ξέρω ότι αγαπάτε την ομάδα, ότι τη στηρίζετε, ότι είστε "πράσινοι", όπως μας έχετε πει πολλές φορές, όπου έχουμε συναντηθεί. Έχετε δείξει ότι είστε εκεί για την ομάδα και για εμάς. Αυτό ακριβώς περιμένω και πιστεύω ότι θα δούμε και στον μεθαυριανό (29/5) αγώνα εδώ, στο ΟΑΚΑ... Στο σπίτι μας!» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδος ο 31χρονος Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού.

Πρέπει λοιπόν να φανούν άνδρες (εχθές μάλλον ήταν γυναικούλες) αυτοί αλλά κια οι κάφροι το φορέα της τρεχάλας από την κερκίδα. Αρχίζω να φέρνω στο μυαλό τις δηλώσεις των παικτών του μπουγατσόβλαχου κλάους μετά τον ημιτελικό της ντροπής στην τουμπίτσα. Κάπως έτσι είχε δικαιολογήσει κι αυτός αυτά τα πρωτοφανή αίσχη που προηγήθηκαν στο γήπεδο. Άνδρες όλοι σας φαίνεστε ΜΟΝΟ με τον γαύρο (για τον αν είστε κιόλας ούτε λόγος), ατιμώρητοι μετά την επίδειξη του ανδρισμού σας παραμένετε μόνο με τον βιαστή σας σε όλα τα αθλήματα Ολυμπιακό, μια ζωή θα περιμένετε έναν αγώνα με τον γαύρο για να αισθανθείτε ΄΄άντρες΄΄ και μετά νούλα και αράζουμε.
ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ αρχηγέ και τιτανοτεράστιε αθλητή, ηγέτη  και αρχηγέ μας, πάρε στις πλάτες σου την ομάδα όπως την έχεις πάρει άπειρες φορές στο παρελθόν και όλοι μαζί γαμήστε τους μέσα εκεί, κάντε το μπρέικ και πάρτε το πρωτάθλημα. Παίξτε σαν να μην υπάρχει αύριο γιατί στο επόμενο παιχνίδι κρίνεται εν πολλοίς ο μεγαλύτερος εγχώριος τίτλος, όλη η φετινή χρονιά. Παλέψτε τέλος πάντων και δεν πρόκειται να σας πει κανένας νοήμονας οπαδός του Ολυμπιακού τίποτα, οι ήττες είναι πάντα στο πράγραμμα σε τέτοιο υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Πρόεδροι μέχρι στιγμής παίρνετε πολύ καλό βαθμό στην προστασία της ομάδας, συνεχίστε την καλή δουλειά!!!

 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

ωραία τα γράφεις, αλλά δεν έπρεπε να αποκαλύψεις ότι τα παιδιά είναι μπασκετικοί. Μπορεί να σε διαβάζουν και γνωστοί τους

Εικόνα dono

Τους ζήτησα ήδη συγγνώμη...

Εικόνα savvas gridlock

Αφού λες πως θες ίση αντιμετώπιση από τους διαιτητές, ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ, βάλε στο ΟΑΚΑ έναν αντίστοιχο Φουντεδάκη του ΣΕΦ και μόλις αρχίσουν να βρίζουν οι χαρτζιλικωμένοι σου (αυτοί που τους κερνάς εισιτήρια και εκδρομές, για να κρεμάνε τα ''αυθόρμητα'' πανιά τους κατά του Άδωνι, ξέρεις εσύ...) τον Ολυμπιακό ή τους διαιτητές, να ουρλιάζει ''φίλαθλοι, σταματήστε τα υβριστικά συνθήματα''. Αν δεν το κάνεις, οι γκρι οφείλουν να διακόψουν το ματς, ώστε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Στο ΣΕΦ αυτά γίνονται αυτόματα, δίχως συστάσεις από τους διαιτητές. Στο ΣΕΦ επίσης απομακρύνονται αυτοί που κουβαλάνε λέιζερ. Ίση αντιμετώπιση δεν λες ότι θες; Δώσε εντολή στα τσιράκια σου της Μπύρας 13, που τους πληρώνεις μεροκάματο να παριστάνουν τους σεκιούριτι και να βάζουν τζάμπα κόσμο μέσα, να απομακρύνουν όποιον δουν να κρατάει λέιζερ. Όλα τα άλλα που λες, είναι για να τα καταναλώνουν οι έμμισθοι τσάτσοι σου, που παριστάνουν τους μπασκετικούς ΑΡΔ. Και τώρα που δεν υπάρχει Φουντεδάκης εδώ μέσα, άκου την αλήθεια.

ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ-ΠΟΥΛΕ.

Σε ψάχνει ο ''Κουνέλης'', πουστοπρέζονο της Αιόλου...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα τον πείραζε τόσο πολύ το σύνθημα, που αφιερώνεται στην πάρτη του. Πάμε όλοι μας με πιο δυνατή φωνή, με τις φλέβες ευδιάκριτες από χιλιόμετρα: ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ-ΠΟΥΛΕ, ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟ-ΠΟΥΛΕ!

Άρχισαν τα όργανα Σάββα. Ο ορισμός των διαιτητών πρέπει να μας προϊδεάσει για ροκ σκηνές την Πέμπτη. Ο Σχινάς θα διασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα με κόσμο στις κερκίδες, ό,τι κι' αν γίνει. Αυτό από μόνο του δίνει εκ των προτέρων μεγάλη ασυλία στα βαζέλια να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ο Κορομηλάς θα είναι ο γνωστός υποτακτικός του Τράκεως, ενώ ο Ψαριανός θα έχει πάλι γύψο στο χέρι. Και οι τρεις θα προασπίσουν την "ανδρεία" των παιχτών του βάζελου και θα τιμωρούν τη δική μας έκρηξη αδρεναλίνης. Δεν ξέρω, αλλά ψυχανεμίζομαι μεγάλη σφαγή και πολλές αλητείες από τη μήτρα που τις γέννησε, τον Τράκη. Είναι απαραίτητο πλέον να ξαναπάει ένας εκ των δύο Αγγελόπουλων στο ΟΑΚΑ μαζί με συνοδεία για να προστατεύσει την ομάδα. Ως τώρα δεν έχω παράπονο. Ακόμα και τα σφυρίγματα που πήρανε στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό είναι σφυρίγματα έδρας, από αυτά που δε με προβληματίζουν. Περιμένω προστασία στις διαφαινόμενες αλητείες. Με τον αντίστοιχο ζήλο που προσπαθούν τόσα χρόνια οι υπεύθυνοι της ομάδας μας να προστατεύσουν τον βάζελο στο ΣΕΦ...

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνω με το σχολιο σου. Η παρουσια Αγγελο- στο ματς, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, κι αν δει οργια, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Πιστευω οτι θα τα΄χουνε σκεφτει ΟΛΑ οι προεδροι απο πριν και θα΄χουνε πλανο δρασης. Να ΄΄βοηθησουν΄΄ ομως κι οι παιχτες μας σ΄αυτο, με την εμφανιση τους. Ετσι στεριωνει και δικαιωνεται γερα, η οποια - ακραια - αποφαση. Οχι με διαφορα του κερατα σε βαρος μας.