ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΕΑ



Κυκλοφόρησε χθες το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορά τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν λέμε ''κυκλοφόρησε'', εννοούμε στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ. Μήνες πριν μιλούσε γι'αυτό ο Τουίτης (μέχρι και στη συνάντησή του με τους οργανωμένους οπαδούς-υπαλλήλους της Μπύρας 13 αναφέρθηκε σε ''δικαστικές εξελίξεις που έρχονται''), ενώ ο ''σαγόνιας'' ΑΡΔ Κυριάκος Θωμαϊδης μας ενημέρωνε συχνά από το blog του για ''τσουνάμι εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με κασέτες από τους υπερκοριούς της ΕΥΠ''. Αυτή είναι η πρώτη και καλύτερη απόδειξη για το ποιος είναι η ομάδα ''του συστήματος'', η ομάδα ''με τις άκρες στη Δικαιοσύνη'' και όλα αυτά τα ωραία που λένε κατά καιρούς τα βαζελάκια και μηρυκάζουν τα ''δικά μας'' βαζελογαυράκια.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΣΚΑΪ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ. ΜΕΣΩ ΣΚΑΪ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
 
Προχωρώντας, βλέπουμε το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το βούλευμα. Είναι ο Αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας, που έχει τη θέση και του αθλητικού εισαγγελέα. Μιλάμε για έναν κύριο που σύμφωνα με τη ''μαύρη χήρα'' του DPG MEDIA, δηλαδή σύμφωνα με site του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου και όχι σύμφωνα με κάποιο ''γαυρο-site'', συνδέεται με τον κύριο Νικόλα Πατέρα, πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Πώς συνδέονται Παπαγεωργίου, Μπίκας, Λαμπρόπουλος, Πατέρας, Κορέας; Όποιος το βρει κερδίζει εισιτήρια διαρκείας σε γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα και δωρεάν νομικές συμβουλές από μεγαλοδικηγόρο.
 
Θυμίζουμε πως ο κύριος Πατέρας πριν λίγους μήνες κατέθεσε στη δίκη Ψωμιάδη πως είναι φίλος με τον πρώην παράγοντα της ΑΕΚ και της Καβάλας, πως τον αποκαλεί ''αδερφούλη'' και πως τον χρησιμοποιούσε για να μαθαίνει γεγονότα της ''ποδοσφαιρικής πιάτσας''. Δίχως την παραμικρή συνέπεια για τον ίδιο τον Πατέρα όλα αυτά, έτσι; Αντίθετα, ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έφαγε δύο ποινικές διώξεις ως τώρα επειδή ''μιλούσε με τον Μπέο'' (κι άλλη μία bonus για το Γιάχο πέρυσι στο ΟΑΚΑ από τον Καϋμενάκη της Τρίπολης). Θυμίζουμε επίσης πως ο κύριος Κορέας διέταξε το 2012 ''κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα'' για τον στοιχηματισμό του κυρίου Γιαννακόπουλου στη Μαλαισία, για το ματς Ξάνθης-ΠΑΟ 3-2 το 2008, η κατάληξη της οποίας αγνοείται και σήμερα. Πριν λίγους μήνες μάλιστα είχε κάποιες ''ενδιαφέρουσες'' συναντήσεις με τον κύριο Γιαννακόπουλο, πιθανώς γι'αυτό το θέμα.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
 
Tο συγκεκριμένο βούλευμα αφορά μία πρόταση του αθλητικού εισαγγελέα να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών και να ληφθεί υπ'όψιν στην ποινική δικογραφία. Τι θα πει αυτό σε απλά ελληνικά; Δεν μιλάμε για κατηγορητήριο. Η έρευνα συνεχίζεται και κανείς αυτήν την ώρα δεν κατηγορείται για τίποτε. Το βούλευμα αυτό αφορά την προκαταρκτική εξέταση του θέματος και όποιος διαφωνεί ή θίγεται, μπορεί να ασκήσει έφεση.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΤΟ: ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΦΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
 
Άμεση συνέπεια του παραπάνω, είναι η στάση των ΜΜΕ, η οποία βλέπουμε να στηλιτεύεται τις τελευταίες ώρες ακόμη και από ''δικούς μας'' οπαδούς δεξιά κι αριστερά, στη λογική ''κοίτα ρε τα δημοσιογραφάκια, πάνε να κουκουλώσουν το θέμα, τους ελέγχει όλους ο Μαρινάκης''. Φανταζόμαστε πως δεν γουστάρει κάποιος να βλέπει το όνομά του να διασύρεται στα ΜΜΕ όχι πριν δικαστεί, αλλά πριν καν τον κατηγορήσει κάποιος επισήμως για ένα θέμα. Αυτό πρέπει να είναι σε θέση να το καταλαβαίνει ο καθένας, ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΤΑ ΜΜΕ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
 
Μπαίνουμε τώρα στην ουσία της υπόθεσης. Αντιγράφουμε κομμάτια του βουλεύματος, τα οποία θα σχολιάσουμε.
 
Από τη διάταξη του άρθρου 132 Ν. 2725./ 99 όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 78 Ν. 3057/2002 (ΦΕΚ Α 239/10.10.2002) και αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 13 του Ν. 4049/2012 (ΦΕΚ Α 35/23.2.2012} προβλέπεται ότι ''Όποιος παρεμβαίνει με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό να επηρεάσει την εξέλιξη, τη μορφή ή το αποτέΛεσμα αγώνα οποιουδήποτε ομαδικού ή ατομικού αθλήματος, τιμωρείται με φuλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή από εκατό χιλιάδες (100.000) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ ....... §4. Εάν από την αξιόποινη πράξη των προηγούμενων παραγράφων 1 έως 3 επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης ή αν ο αγώνας του οποίου το αποτέλεσμα αλλοιώνεται, περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού, τότε ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών.
 
Προκαλούμε λοιπόν τον οποιονδήποτε που θα διαβάσει το πόρισμα να μας υποδείξει ΕΝΑ τέτοιο περιστατικό που περιλαμβάνεται σε αυτό. Ποιο ματς προσπάθησε να ''στήσει'' ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και με ποιο τρόπο; Συγκεκριμένα στοιχεία περιμένουμε, γιατί εμείς δεν τα βλέπουμε. Δίχως συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες για συγκεκριμένα ματς, δεν γίνεται να τιμωρηθεί κάποιος πρόεδρος και πόσο μάλλον η ομάδα του.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ Η ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ''ΣΤΗΜΕΝΑ'' ΜΑΤΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.
 
Με την από 20.12.2012 παραγγελία της Διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μου ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης αυτοπροσώπως ή δια των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων, σχετικά με την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας της ΚΕΔ - ΕΠΟ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012 - 2013. Η ως άνω δικογραφία με ΑΒΜ:Ω/2012/176 , σχηματίστηκε με αφορμή δημοσίευμα του δημοσιογράφου Θάνου Μπλούνα στο φύλλο της 18ης Αυγούστου 2012 της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Στο ανωτέρω δημοσίευμα περιλαμβάνονταν απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του πρώην αντιπροέδρου της ΚΕΔ Χρήστου Σάββα, ο οποίος υποστήριζε ότι η διαδικασία κατάρτισης των πινάκων ήταν ''στημένη'', ότι υπήρξε εκβιασμός των ενώσεων και ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ κ. Σαρρής έχει ''νταβατζήδες''. Επίσης, αναφέρονταν στην παραίτηση του Χ. Σάββα, την επομένη ημέρα κατάρτισης των πινάκων και στην σχετική ανακοίνωσή του, με την οποία χαρακτήριζε τη διαδικασία ''παρωδία που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου'' και τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σαρρή, ''ενορχηστρωτή της παρωδίας''.
 
Εδώ βλέπουμε τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας. Δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας της ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ'' του Αλαφούζου. Η καταγγελία του Χρήστου Σάββα έχει εξεταστεί σε προηγούμενο άρθρο μας. Εκεί είδαμε το δημοσίευμα του ΜΑΝΩΛΑΡΟΥ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗ στο ''ΦΩΣ'' της 10ης Απριλίου 2013, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Χρήστου Σάββα-Σαρρή, στην οποία ο Σάββας παραδέχτηκε πως ''καθοδηγήθηκε από την Εισαγγελία''.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΚΤΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
 
Ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος υπηρέτησε το χώρο του ποδοσφαίρου περίπου για τρεις δεκαετίες, από τη θέση του διαιτητή, του προέδρου της ΕΠΣ Κοζάνης, του συμβούλου της ΕΠΟ και του αναπληρωτή πρόεδρου της ΚΕΔ καταγγέλλει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αποτελούν, ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ως πρόεδρος rης ΕΠΣ Μεσσηνίας και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Νικόλαος Προύτζος ως μέλος της ΕΠΣ Αρκαδίας, για τον οποίο αργότερα, στην προσπάθειά του να προστατεύσει, αναφέρει ότι διατηρεί επιφυλάξεις, μετά από διευκρινήσεις που του δόθηκαν προσωπικά. Κατά τον Χ. Σάββα, η ανωτέρω εγκληματική ομάδα αντί να προστατεύει και να εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, εκβιάζει παράγοντες και διαιτητές. Εκτός των ως άνω περιγραφόμενων πράξεων, οι οποίες τελέστηκαν με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ, εμφανίζουν και άλλου είδους εγκληματική συμπεριφορά η οποία συνίσταται στο εξής. Ασκούν ψυχολογική βία σε εκείνους τους διαιτητές που δεν ελέγχουν, καλλιεργώντας τους παράλληλα την εντύπωση, ότι κάνουν εκείνο που επιθυμούν στο χώρο του ποδοσφαίρου, λέγοντάς τους ότι σε περίπτωση που δεν βοηθηθεί η ομάδα για την οποία ενδιαφέρονται, θα έχουν πρόβλημα στη διαιτητική τους καριέρα, με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, να επιτυγχάνονται τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα για τις ομάδες που ενδιαφέρονται. Ταυτόχρονα, διεκδικούν από τους προέδρους των ομάδων, τους οποίους εξυπηρετούν, οικονομικά οφέλη, δηλώνοντάς τοuς ότι είναι επιβεβλημένο να τα έχουν καλά μαζί τους για να βοηθηθούν, αφού ελέγχουν πλήρως το χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Β. Γκαγκάτσης, επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει ο Χ. Σάββας, προσθέτοντας στις ένορκες καταθέσεις του, νέα στοιχεία για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των υπόπτων, με την περιγραφή συγκεκριμένων περιστατικών. Ένα τέτοιου είδους πεpιστατικό αναφέρει και επιβεβαιώνει ο μάρτυρας Δημήτριος Μπουσχανετζής, πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Δράμας, ο οποίος κατέθεσε ότι πριν τις εκλογές της ΕΠΣ Δράμας, ο Α. Μπριάκος (μέλος της ΚΕΔ) επισκέφθηκε ανθρώπους της τοπικής ένωσης τους οποίους διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής της παράταξής τους, η οποία ήταν φίλα προσκείμενη στο κ. Σαρρή, θα εnιλέγονταν διαιτητής του συνδέσμου. Κατέθεσε επίσης ότι όπως πληροφορήθηκε, στις 11 8.2012 ο Χατζησαρόγλου νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας επισκέφθηκε με άλλα μέλη της ένωσης την ΕΠΟ, λαμβάνοντας κατά την αποχώpησή τους φάκελο με 10.000 ευρώ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αντίτιμο εξαγοράς ψήφων της διοίκησης ποu επιθυμούσε η ΕΠΟ να εκλεγεi στις τοπικές εκλογές της ΕΠΣ Δράμας (σημείωση: εκκρεμεί προκαταρτική δικογραφία στην Εισαγγελία Δράμας).
 
Η πρώτη παράγραφος έχει απαντηθεί πλήρως εδώ. Για τη δεύτερη παράγραφο, στεκόμαστε σε μία καταγγελία του κυρίου Μπουσχανετζή, με βάση την οποία πρέπει να δεχτούμε πως χρηματίστηκαν ποδοσφαιροπαράγοντες της Δράμας για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς του Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΣ Δράμας. Η καταγγελία αυτή ερευνάται από την Εισαγγελία Δράμας, αλλά στοιχείο χειροπιαστό δεν υπάρχει ή εν πάση περιπτώσει δεν αναφέρεται στο βούλευμα. Πού είναι τα λεφτά; Βρέθηκαν; Ομολόγησε κάποιος πως τα πήρε; Μήπως πρέπει να σταθούμε σε κάτι που καταγγέλλει κάποιος, έτσι επειδή το λέει αυτός;
 
Επίσης ο Ιωάννης Κατρής, πρόεδρος του τοπικού σωματείου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου «Ατρόμητου Διμηλίας», στην από 26.6.2013 ένορκη κατάθεσή του, καταγγέλλει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΌ Γιώργος Σαρρής την 22.5.2013, λίγο μετά το κλείσιμο του απολογισμού και μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της τοπικής ένωσης, κατέθεσε το ποσό των 10.000 ευρώ σε λογαριασμό της ένωσης, το οποίο αναλήφθηκε αυθημερόν και διατέθηκε προς τα τοπικά σωματεία για την εξαγορά ψήφων υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού, επίσης φίλα προσκείμενου της διοίκησης Σαρρή. Μάλιστα καταγγέλλει ότι το ως άνω περιστατικό επαναλήφθηκε και σε άλλες ενώσεις και ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν η πλειοψηφία στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας και αποφεύγονταν οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα. Εκτίμηση του μάρτυρα αποτελεί οτι η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη διαδικασία εκλογών της ΕΠΟ. Το ανωτέρω περιστατικό επιβεβαιώνεται και από τον Παναγιώτη Διακοφώτη μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο οποίος κατέθεσε, ότι μέρος του ποσού των 10.000 ευρώ δόθηκε στους εκλέκτορες Ιωάννη Μανούσογλου και Ιωάννη Σκιαθίτη, ενώ το υπόλοιπο δόθηκε σ'ε τοπικά σωματεία. Ο προαναφερόμενος μάρτυρας κατέθεσε επίσης, επιβεβαιώνοντας τα όσα κατήγγειλε ο Σάββας και ο Γκαγκάτσης, ότι οι ενώσεις εκβιάζονται και οuσιαστικά έχουν να επιλέξουν μεταξύ του να δεχθούν χρήματα με τη μορφή επιχορήγησης και οικονομικής στήριξης και να υποκύψουν σε ό,τι επιθυμεί η αρχηγική ομάδα της ΕΠΟ ή διαφορετικά να πορευθούν απομονωμένοι και χωρίς καμία χρηματική βοήθεια από την Ομοσπονδία.
 
Καταγγελίες δίχως στοιχεία, δίχως το παραμικρό τεκμήριο και δίχως να επιβεβαιώνεται η κίνηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ξαναλέμε, εξετάζουμε τώρα το βούλευμα, το οποίο ενδεχομένως να παρουσιάζει ελλείψεις. Πάντως με αυτά που διαβάζουμε εδώ, απλώς μαθαίνουμε τους ευσεβείς πόθους του κυρίου Κορέα, ειδικά στο σημείο της ''εκτίμησης'' του μάρτυρα πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ. Τι ωραίες ''εκτιμήσεις''... Προσπερνούμε αντίστοιχες ''καταγγελίες'' δίχως τεκμηρίωση για τις μηνύσεις του Παλάσκα και τις γραπτές εξετάσεις των διαιτητών με τις ''προκαθορισμένες απαντήσεις'', πράγματα που φαίνονται αστεία μόνο που τα διαβάζεις, σκέψου να μπεις στη λογική να τα ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και ασχολούμαστε μόνο με ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό.
 
Ο Κούγιας καταγγέλλει ότι οι πίνακες διαϊτησίας είναι αποτέλεσμα παρανόμων συμπεριφορών παραγόντων και υπαλλήλων της ΕΠΟ , ότι οι πίνακες δεν έχουν την σκοπιμότητα να αναδείξουν έντιμους και ικανούς διαιτητές, πρόθυμους να διευθύνουν με δίκαιο τρόπο ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, ότι το ποδόσφαιρο διοικείται από εγκληματική οργάνωση που επιλέγει στους πίνακες, ως επί το πλείστον, διαιτητές αδίστακτους οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της οργάνωσης και των παραγόντων, ιδιοκτητών και προέδρων των ομάδων, ότι με τον τρόπο αυτό τελείται το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που επιχορηγεί την ΕΠΟ, σε βάρος του ΟΠΑΠ που διοργανώνει το νόμιμο στοίχημα, σε βάρος των εντίμων διαιτητών, σε βάpος των ποδοσφαιριστών και σε βάρος των ιδιοκτητών των ΠΑΕ και ότι από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ο ίδιος, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής ζημιωθηκε με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου . Ισχυρίζετcιι επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης τελούν το αδίκημα της εκβίασης σε βάρος διαιτητών, παραγόντων, προέδρων ενώσεων και ιδιοκτητών ΠΑΕ. Ότι την εγκληματική οργάνωση αποτελούν οι Σαρρής , Παπακωνσταντίνου, Παπανικολάου, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Υφαντής, Προύντζος, Δούρος, Μπpιάκος . Ότι πpοστάτης των ανωτέρω προσώπων είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος διοικεί ουσιαστικά την ΕΠΟ, την ΚΕΔ και τις επιτροπές της Ομοσπονδίας, ότι εκείνος (Μαρινάκης) είναι υπεύθυνος για την μη άνοδο της Παναχαϊκής στη SUPER LEAGUE, καθώς επίσης και για την επιλογή Σαρρή στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ. Ότι η κυριαρχία του Μαρινάκη στην ΕΠΟ και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποδεικνύεται και απο το γεγονός ότι το σύνολο των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών μεταγράφεται με ιδιαίτερη ευκολία στον Ολυμπιακό, χωρίς μάλιστα να αναφέρονται χρηματικά ποσά και ότι για τον ίδιο λόγο παραμένουν στην ανώτερη κατηγορία ομάδες όπως ο Πανιώνιος και η Βέροια. Ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ελέγχει μέσω του υπαλλήλου του Γιάννη Μόραλη τη SUPER LEAGUE αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων να τον υποστηρίζουν προκειμένου να βοηθηθόύν από τον Ολυμπιακό. Τέλος, ότι ο έλεγχος των άλλων ΠΑΕ από τον Ολυμπιακό πραγματώνεται και μέσω του δανεισμού ποδοσφαιριστών ιδιοκτησίας του, σε άλλες ομάδες, οι οποίες εκλιπαρούν, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας, να τους παραχωρηθεί ως δανεικός κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού. Τα ανωτέρω, όπως ισχυρίζεται ο μαρτυρας, αποτελουν προσωπικες του διαπιστωσεις και εκτιμήσεις, καθώς και πληροφορίες που κατόρθωσε να συλλέξει , προσεγγίζοντας ως φίλος την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ δηλώνοντας τους «υποταγή».
 
Παρακολουθούμε με ''ενδιαφέρον'' τις ''προσωπικές διαπιστώσεις'' και ''εκτιμήσεις'' του Αλέκου του κωλοτούμπα να υιοθετούνται πλήρως από τον ''αδέσμευτο'' εισαγγελέα Κορέα. Λες και βρισκόμαστε σε τηλεοπτικό πάνελ της ''ΔΙΚΗΣ'' του ''σαγόνια'' ένα πράγμα ρε παιδί μου. Στοιχείο πάντως και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ καταγγελία, τύπου ''δώθηκαν αυτά τα λεφτά γι'αυτόν τον σκοπό, ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ'' ή ''η τάδε ομάδα δωροδοκήθηκε, ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ'' δεν μας κάνει την τιμή να μας εμπιστευτεί ο Αλέκος ο Κούγιας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ''πληροφορίες που κατόρθωσε να συλλέξει'', οι οποίες μάλλον αποτελούν κρατικά μυστικά και δεν κοινοποιούνται.
 
Στις 14.3.2014 κατέθεσε ενόρκως ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, με αφορμή σχετική δήλωσή του με την οποία κατήγγειλε τα όσα κατά την άποψή του συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Διευκρίνισε ότι ευνοημένη διαπητικά ομάδα είναι κατά την άποψή του ο Ολυμπιακός, που αυτή τη στιγμή διαθέτει και την καλύτερη ομάδα, ενώ το ποιες ομάδες θα ευνοηθούν αποφασίζεται προς τα μέσα του δευτέρου γύρου, όταν και σχηματίζεται το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για τη σωτηρίά τους... Διευκρίνισε επίσης ότι ο Ολυμπιακός με τη πολιτική του δανεισμού των παικτών, αν και νόμιμη, δημιουργεί ''σχέσεις'' και ''υποχρεώσεις'' με τις ομάδες που ωφελούνται, όπως Πλατανιάς, Εργοτέλης, Πανιώνιος κ.λ.π.. Χαρακτηριστικά δε ανέφερε ότι το περασμένο καλοκαίρι κατά την μεταγραφική περίοδο, προτάθηκε από τον Ολυμπιακό στην ομάδα του, να αποκτήσει ως δανεικό πολύ γνωστό και ιδιαίτερα ικανό ποδοσφαιριστή που ανήκε στον Ολυμπιακό, καθώς και να προσληφθεί από την ομάδα του Απόλλωνα, προπονητής της επιλογής του Ολυμπιακού και παλιός παίκτης της ομάδος του Ολυμπιακού, τα ονόματα των οποίων δεν επιθυμεί να αποκαλύψει, προτάσεις της οποίες και απέρριψε, επειδή επιθυμούσε να αποφευχθεί σχέση εξάρτησης της ομάδος του από τον Ολυμπιακό.
 
Κατάθεση του Βελλή με ένα κάρο αοριστολογίες. Του πρότεινε ''κάποιος'' που δεν μας λέει ποιος είναι, να πάρει ''κάποιον προπονητή παλαίμαχο του Ολυμπιακού'', τον οποίο δεν μας κατονομάζει, όπως και να αποκτήσει ως δανεικό έναν ικανό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που επίσης δεν μας κάνει την τιμή να μας εμπιστευθεί το όνομά του, αλλά αυτός αρνήθηκε, επειδή είναι φτωχός πλην τίμιος οικοδόμος, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. Επίσης, μαθαίνουμε πως ο Ολυμπιακός ευνοείται διαιτητικά και πως αρκετές ομάδες της Superleague είναι παραρτήματά του, επειδή δανείζονται παίκτες από αυτόν. Είπαμε, δεν μιλάμε για εισαγγελικό βούλευμα. Μιλάμε για το πάνελ της ''ΔΙΚΗΣ'' του ''σαγόνια''.
 
Στην ανωτέρω δικογραφία συσχετίστηκε η με ΑΒΜ: Ω2012/67 προκαταρτική συναφής δικογραφία, η οποία μου χρεώθηκε προς επεξεργασία, από την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με την ως άνω δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο ηθικός αυτουργός της τοποθέτησης και της έκρηξης βόμβας στο κατάστημα που διατηρεί στην Καλαμάτα ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας , ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από κακοποιά στοιχεία φανατικών οπαδών του Ολυμπιακού κατόπιν εντολής του Mαρινάκη, ότι με εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού ξυλοκοπήθηκαν ο Νίκος Καραχάλιος, οι δημοσιογράφοι Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Βασιλαράς, ενώ ο ίδιος ο Μαρινάκης επιτέθηκε και κτύπησε τον εκδότη Γιώργο Ταμπακόπουλο. Ότι απειλούνται διαιτητές, επόπτες, παράγοvrες της ΕΠΟ και δημοσιογράφοι που κινδυνεύουν να έχουν την τύχη του Κωνοταντινέα, ότι ο Μαρινάκης διατηρεί ''στενές επαφές'' στο χώρο της δικαιοσύνης και της ελληνικής αστυνομίας, καθώς και με τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, μέσω του οποίου ορίζει, τόσο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες της ομάδας του όσο και άλλων ομάδων, τους διαιτητές που επιθυμεί και ότι η-μεταξύ τους επικοινωνία πραγματοποιείται με καρτοκινητά. Από την μέχρι σήμερα αυτοπρόσωπη προκαταρτική εξέταση που διενεργήσαμε για τη διερεύνηση των ως άνω καταγγελλομένων προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: Ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού από το Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011, όταν και παραιτήθηκε στα μέσα Ιουνίου του 2011, ημέρα κατά την οποία είχε προγραμματιστεί η απολογιστική συνέλευση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κατέθεσε ενόρκως ότι δέχθηκε επίθεση από τον Αιμίλιο Κοτσώνη, στενό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαριvάκη και δύο άγνωστους άνδρες της ασφάλειας του προέδρου του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεσή του, οι ανωτέρω δράστες τοu επιτέθηκαν εξυβρίζοντάς τον και απειλώντας τον με τη φράση " ... τι είναι αυτά που λες για τον πρόεδρο ... » (σχετ. η από 6.4.2012 ένορκη κατάθεση). Ο ανωτέρω μάρτυρας δήλωσε ότι δεν υπέβαλε και δεν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση σε βάρος των προαναφερομένων δραστών. Ο δημοσιογράφος Γεώργιος Ταμπακόπουλος, ο οποίος εργάστηκε μέχρι την 1.8.2011 ως Διευθυντής της εφημερίδας ''ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ'', καταθέτει ότι το Δεκέμβριο του 2011, σε εστιατόριο του Χαλανδρίου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αφού τον χαστούκισε δυο φορές, του απηύθυνε τη φράση «...γι' αυτό ρε κωλόπαιδο δεν ήρθες τη Δευτέρα? .... πήγες στον Αλαφούζο?) (σχετ. η από 27.4.2012 ένορκη κατάθεσή του). Ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος τον Σεπτέμβριο του 2011 δέχθηκε φραστική επiθεση και απειλές σε βάρος της ζωής του την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, από αλλοδαπούς άγνωστους δράστες (βλ. από 4.4.2012 ένορκη κατάθεση). Ο δημοσιογράφος Νικόλαος Βασιλαpάς την 12.2.2012 κατέθεσε ότι δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από άγνωστους δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους από την οποία και τραυματίστηκε. Ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά το περιστατικό απολύθηκε από τις ιστοσελίδες ''gazzetta.gr'',. και ''leoforos.gr'' όπου και εργάζονταν, μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως φέρεται να τον πληροφόρησε ο εργοδότης του (βλ. την από 4.4.2012 ένορκη κατάθεσή του). Στα ανωτέρω περιστατικά θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός της πρόσφατης απόλυσης του δημοσιογράφου Βασίλη ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ιστοσελίδας «gazzetta.gr». Συγκεκριμένα ο ανωτερω δημοσιογράφος καταθέτει ότι απολύθηκε από την ως άνω ιστοσελίδα εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη, η απόλυσή του δε αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε σε βάρος του η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά το τέλος τοu αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 που διεξήχθη την 4.3.2014. Ανέφερε επίσης οτι και παλαιότερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε διαμαρτυρηθεί στην ιδιοκτησία της ανωτερω ιστοσελίδας, επειδή διαφωνούσε με το περιεχομενο της αρθρογpαφίας του ανωτέρω δημοσιογράφου, αναφορικά με την ομάδα του Ολυμπιακού. Ο πρώην διαιτητής της SUPER LEAGUE Δημήτριος Κύρκος, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα της SUPER LEΑGUE της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός, το οποίο έληξε υπέρ της ομάδας της Τρίπολης, κατέθεσε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αφού εισήλθε, κατά παράβαση του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου {ΚΑΠ) στα αποδυτήρια των διαιτητών, του απηύθυνε μεταξύ άλλων τη φράση « .... πρέπει να ντρέπεσαι για τη σημερινή σου διαιτησία .... να προσέχεις από δω και πέρα να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό ... ". Ότι μετά από το ανωτέρω περαστικό διαιτήτευσε μόνο σε ένα αγώνα της FOOTBALL LEAGUE και στον αγώνα Κυπέλου Ξάνθης - Πανσερραικού και ότι δεν συμπεριλήφθηκε στους πίνακες διαιτησίας 2012- 2013. Ισχυρίστηκε επίσης ότι άγνωστοι δράστες του έστησαν ενέδρα στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και κατοικεί, η οποία απετράπη μετά από ενέργειες αστυνομικών (βλ. την από 17.7.2012 ένορκη κατάθεση). Τα ανωτέρω, κατατέθηκαν από τον πρώην διαιτητή και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην πρώτη δίκη που διεξήχθη για προσυνεννοημένους αγώνες με κατηγορούμενους τους Μάκη Ψωμιάδη, Βίκτωρα Μητρόπουλο κ.λ.π., ο οποίος κατέθεσε, μετά από σχετική ερώτηση της έδρας, ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι φοβισμένος.
 
Εξετάζουμε λοιπόν τις ''ενδείξεις'', που αναφέρει και το βούλευμα.
 
- Ο Καραχάλιος ΛΕΕΙ ΠΩΣ δέχθηκε ΦΡΑΣΤΙΚΗ επίθεση από τον Αιμίλιο Κοτσώνη και κάποιους άνδρες της ασφάλειας του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ. Δεν προχώρησε σε μηνύσεις, ώστε να ελέγξουν οι Αρχές αν όντως έγιναν τα πράγματα όπως μας τα περιγράφει, αλλά αυτό σημειώνεται από τον ''αδέκαστο'' εισαγγελέα Κορέα.
 
- Ο Καρπετόπουλος καταθέτει πως του την στήσανε αλλοδαποί έξω από το σπίτι του και τις άρπαξε. Αυτό τι σχέση έχει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την ΠΑΕ Ολυμπιακός γενικότερα; Συνελήφθησαν οι αλλοδαποί, ανακρίθηκαν και ομολόγησαν πως τους έβαλε ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ να την πέσουν στον Καρπετόπουλο; Δεν μας διαφωτίζει ο ''αδέκαστος'' Κορέας.
 
- Ο νυν υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟ κύριος Nik Nik Nik Lara Βασιλαράς καταθέτει πως έφαγε ξύλο και λίγο μετά απολύθηκε από τον όμιλο του vazeletta. Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης που καταγγέλλει, ώστε να δούμε αν έχουν σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός; Δεν το ξέρουμε. Ομολόγησε ο υπεύθυνος του vazeletta πως απέλυσε το Nik Lara μετά από πιέσεις του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ; Δεν αναγράφεται στο βούλευμα. Ξύλο έφαγε ο Βασιλαράς και στο Caravel παλιότερα από το Φορέα των υπαλλήλων της μπύρας 13, αλλά δεν βλέπουμε να κατέθεσε γι'αυτό. Επίσης, ακόμη κι αν δεχτούμε πως παρενέβη στο vazeletta ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ώστε να απολυθεί ο Nik, τι σχέση έχει αυτό με την ''εγκληματική οργάνωση'' την οποία εξετάζει το βούλευμα; ΑΠΑΙΤΗΣΕ-ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ NIK LARA; Αν ναι, ποιος ΤΡΙΤΟΣ το επιβεβαιώνει; Δηλαδή όποιος παράγοντας παίρνει τηλέφωνο σε ένα ΜΜΕ, ζητώντας εξηγήσεις για την στάση κάποιου δημοσιογράφου, είναι ''εγκληματίας''; Καλή φάση να το ισχυριστεί αυτό κάποιος, θα γελάσουμε καλά στο μέλλον...
 
- Ο πρώην ''Πρασινοφρουρός'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'' Βασίλης Παπαθεοδώρου, που μας ενημέρωνε παλιότερα για τις πεποιθήσεις του πως ''οι γαύροι δεν είναι άνθρωποι'', καταγγέλλει πως απολύθηκε από το vazeletta μετά από πιέσεις του ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Εκτός του ότι αυτά μας τα λέει ο πρώην ''Πρασινοφρουρός'', δίχως να τα επιβεβαιώνει κάποιος τρίτος, εκτός του ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε το τι σχέση έχει αυτό με το αντικείμενο της ''εγκληματικής οργάνωσης'' στο ποδόσφαιρο, ο ίδιος πανηγυρίζει σήμερα στο blog του, αφού όπως μας λέει ''είτε θα πέσει η κυβέρνηση, είτε θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο''. Έγινε και δικαστής ο Παπαθεοδώρου. Κοίτα να δεις τι κάνει η ανεργία.
 
- Ο δημοσιογράφος Ταμπακόπουλος καταγγέλλει πως τον πλάκωσε στις σφαλιάρες ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ σε εστιατόριο του Χαλανδρίου. Και; Κινήθηκε νομικά ώστε να διερευνήσουν οι Αρχές το περιστατικό; Το θέμα όμως είναι άλλο. Ας υποθέσουμε πως έχει δίκιο ο Ταμπακόπουλος και όντως τις άρπαξε. Ανήκει σε εγκληματική συμμορία αυτός που ρίχνει δυο σφαλιάρες σε κάποιον; Κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι και λίγες έφαγε για παράδειγμα, μπορούσε να φάει κι άλλες. Παρακάτω. Τι συμπέρασμα προκύπτει από όλα αυτά τα ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ περιστατικά για την πιθανότητα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι σχέση έχει αυτό το συμβάν, ΑΝ ΕΓΙΝΕ, με το ποδόσφαιρο;
 
- Ο Κύρκος αναφέρεται στο περιβόητο ''ντου'' του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ στα αποδυτήρια της Τρίπολης το 2011. Από όσα λέει ο ίδιος ο διαιτητής, δέχθηκε απειλές από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού; Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Επίσης, η επίθεση που καταγγέλλει ότι δέχθηκε στα Ιωάννινα, πώς σχετίζεται με τον Ολυμπιακό; Συνελήφθησαν οι δράστες και ομολόγησαν πως τους έβαλε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; Αν ναι, γιατί δεν αναγράφεται κάτι τέτοιο στο βούλευμα του Κορέα;
 
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ένορκη κατάθεση του πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου Πέτρου Κωνσταντινέα. Για την αξιολόγηση της ως άνω κατάθεσης κρίνεται σκόπιμο να προηγηθεί η περιγραφή των κάτωθι γεγονότων. Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Μεσσηνίας, πρόεδρος της οποίας είναι επί σειρά ετών ο Αριστείδης Σταθόπουλος, μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ορίστηκε ως διαιτητής στον αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού Πειραιά που διεξήχθη στη Ξάνθη την 22.1.2012. Μετά το τέλος του αγώνα, που έληξε υπέρ της ομάδας της Ξάνθης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και παράπονα από την πλευρά του Ολυμπιακού, επειδή η ομάδα του Πειραιά θεώρησε ότι αδικήθηκε από τον διαιτητή, ο οποίος αρνήθηκε να καταλογίσει, κατά την άποψή της, πέναλτι υπέρ αυτής. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την ομάδα του Ολυιιπιακού, που εκείνη την χρονική στιγμή, υπολείπονταν του αιωνίου αντιπάλου του Παναθηναϊκού, κατά δύο βαθμούς. Κορύφωση των αντιδράσεων, που επακολούθησε της λήξης του αγώνα, αποτέλεσε η έντονη φημολογία που επικρατούσε, περί παραιτήσεως του διαιτητή Κωνσταντινέα από τη διαιτησία, καθώς και η δήλωση του Σταθόπουλου , αντιπροέδρου τότε της ΕΠΟ στον Τύπο, με την οποία ζητούσε από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ την τιμωρία του Κωνσταντινέα. Μετά την πάροδο λίγων ημερών από την τέλεση του αγώνα, τοποθετήθηκαν εκρηκτικά στο φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα ο ως άνω διαιτητής και ακολούθησε ισχυρή έκρηξη από την οποια προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Κατόπιν αυτών ο Κωνσταντινέας, μετά τον αγώνα Ατρομητος-ΠΑΟΚ τον οποίο διαιτήτευσε, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη διαιτησία λέγοντας τα εξής: "ύστερα από 16 χρόνια αποφάσισα αποχωρήσω από το <<διαμορφωμένο>> από τους ίδιους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Προτεραιότητα και στόχος της ζωής μου είναι το ήθος και η αξιοπρέπειά μου . Ο χώρος του πρωταθλήματος της Super League, έτσι όπως είναι πλαισιωμένος δεν με αντιπροσωπεύει πλέον, αντίκειται στις ηθικές μου αξίες και στα όνειρά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τοuς απλούς φιλάθλους όλων των ομάδων που με στήριξαν και τους υγιείς εργάτες του ποδοσφαίρου. Για τους «ανθρώπους» που λuμαίνονται το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο Θεός. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ FIFA ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ» . Στην από 29.10.2013 ένορκη κατάθεση του ο πρώην διαιτητής του συνδέσμου Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας ισχυρίζεται ότι, ορίστηκε ως πρώτος διαιτητής του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το πρωτάθλημα της Superleague 2011-2012. Ότι παραμονές του αγώνα ο Θόδωρος Κοuρίδης, πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ επισκέφθηκε με τη συνοδό του το φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα λέγοντάς του τα εξής: ''..... πρόσεχε το παιχνίδι εκεί πάνω που πας, γιατί είναι δύσκολα για τον πρόεδρό σου και για όλους μας. Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ..... μη φοβάσαι τον Βασσάρα τη Δευτέρα ή την Τρίτη φεύγει ..... δεν γνωρίζει ο Σταθόπουλος ότι έχω έρθει ....'' και ότι του απήντησε "εγώ θα παίξω όπως πάντα δεν χρωστάω σε κανένα''. Ότι την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλο στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά από αίτημα του τελευταίου . Ότι κατά τη συναντηση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας έδειξε να μη γνωρίζει τη συνάντηση Κουρίδη-Κωνσταντινέα, όταν δε την πληροφορήθηκε, απευθυνόμενος στον διαιτητή είπε τα εξής: ''..... Α, ήρθε ο Θόδωρος .... δύσκολα τα πράγματα .... πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός .... πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δεν δώσεις πέναλτι .... όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μη φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας ... πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός ........''. Ότι στα ανωτέρω απάντησε ότι ''εγώ θα παίξω αυτό που βλέπω και ας κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός''. Ότι μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Ολυμπιακού η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες. Ότι ακολούθησε συνάντηση Σταθόπουλου με τον Κωνσταντινέα κατά την οποία του ζήτησε την έγγραφη παραίτησή του, καθώς και ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαιτησία του, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας με έγγραφη ανακοίνωσή του στον τύπο, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή, πριν μάλιστα συνταχθεί η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας. Ότι λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία του αρτοποιείου του, ενώ στις 22.2.2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημίες.
 
Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε τα παραπάνω και άκρη δεν βγαίνει. Πού είναι τα στοιχεία; Παραδέχτηκαν ο Κουρίδης με τον Σταθόπουλο πως προσπάθησαν να επηρεάσουν τον Κωνσταντινέα υπέρ του Ολυμπιακού, πριν το ματς Ξάνθης-Ολυμπιακού το 2012; Επιβεβαίωσε τρίτο πρόσωπο κάποια από τις δύο συναντήσεις που περιγράφει ο Κωνσταντινέας; Αν όχι, γιατί να μην υποθέσω κι εγώ πως ο Κωνσταντινέας είναι στημένος και λέει όσα λέει, επειδή ''τα πήρε'' από κάποιον; Δεν λέω πως έτσι είναι, λέω τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Επίσης, οι δράστες του εμπρησμού του αρτοποιείου του Κωνσταντινέα συνελήφθησαν; Αποδείχθηκε πως είναι Ολυμπιακοί; Ακόμη κι αν δεχτούμε πως το έκαναν Ολυμπιακοί, μόνο για την οικονομία της συζήτησης, πώς προκύπτει ότι τους έβαλε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;
 
Με αυτά τα ''στοιχεία'' αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου. Ο ''υπερκοριός της ΕΥΠ'', για τον οποίο κοκορεύεται στο blog του ο ''σαγόνιας'', παρακολουθούσε τα τηλέφωνα αυτών που ήθελε ο Κορέας. 1,5 εκ. ευρώ στοίχισε όλο αυτό το πανηγυράκι (θα θέλαμε να δούμε το πώς και με ποια κριτήρια αποφάσισε κάποιος να δωθούν αυτά τα λεφτά και σε ποιες τσέπες κατέληξαν, αλλά αυτά είναι άλλη ιστορία). Ό,τι περιγράφεται από εδώ και κάτω στο βούλευμα, είναι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΡΡΑΦΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ''ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ'' Ή ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.
 
Θα δούμε όμως έναν προς ένα όλους τους διαλόγους που υπάρχουν στο βούλευμα.
 
- Στον πρώτο διάλογο, τον Ιούνιο του 2012, μιλούν ο Γιάννης Βρέντζος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με το Γιώργο Καλαποτλή, πρόεδρο του Εθνικού Γαζώρου. Από το διάλογο και με τον τρόπο που παρουσιάζεται, γίνεται προσπάθεια να βγει το συμπέρασμα πως ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ μεσολάβησε ώστε να εκδοθεί μία απόφαση υπέρ του Εθνικού Γαζώρου. Ποια είναι αυτή η απόφαση και τι ακριβώς έκανε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ώστε να ευνοηθεί ο Γάζωρος, δεν το μαθαίνουμε ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας. Υποθέτουμε όμως πως γίνεται αναφορά στο περιστατικό με την αποστολή του Τυρνάβου, στο ματς Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Football League 2 της σεζόν 2011-12, η οποία κρίθηκε στα δικαστήρια. Την άνοδο διεκδικούσαν τότε ο Γάζωρος και η Νίκη Βόλου, με το Γάζωρο να δικαιώνεται από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ. Λεπτομέρεια σημαντική: η υπόθεση εκδικάστηκε και στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σερρών και ο Γάζωρος δικαιώθηκε και εκεί. Φανταζόμαστε πως δεν θεωρεί ελεγχόμενα και τα ποινικά δικαστήρια της Μακεδονίας από το ΜΑΡΙΝΑΚΗ ο κύριος Κορέας, σωστά;
 
- Στο διάλογο του Βρέντζου με έναν ''άγνωστο'', από τον τρόπο παρουσίασης επιχειρείται να βγει το συμπέρασμα πως επειδή μεσολάβησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός υπέρ του Εθνικού Γαζώρου στο παραπάνω θέμα, τώρα ο Γάζωρος θα είναι του χεριού μας και ''θα μας κάνει τη δουλειά''. Ποια είναι αυτή η ''δουλειά'' βέβαια που ως αντάλλαγμα θα ''μας'' κάνει ο Γάζωρος δεν ξέρουμε, ούτε μπορούμε να μιλάμε υποθετικά για μία ιστορία που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.
 
- Στο διάλογο του Βρέντζου με κάποιο ''Γιώργο'', ο Βρέντζος φέρεται να λέει πως ''ο πρόεδρος'' τα κανόνισε ώστε να κερδίσει την υπόθεση ο Γάζωρος και να την χάσει η Νίκη Βόλου, επειδή η Νίκη Βόλου είναι ομάδα που ''πρέπει να της πάμε κόντρα''. ''Πρόεδρος'' λογικά είναι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, αλλά το τι ακριβώς έκανε ώστε να κερδίσει την υπόθεση (προφανώς στην ΕΠΑΕ, δεν φανταζόμαστε να θεωρεί ο Κορέας ότι επενέβη ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ και στο Πλημμελιοδικείο Σερρών) παραμένει άγνωστο.
 
- Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ φέρεται ως κάτοχος ενός καρτοκινητού που ανήκει στον Πακιστανό FATAUL HAQUE, που αιτήθηκε πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Υποτίθεται ότι συνομιλεί με κάποιον παράγοντα της ΕΠΟ, αν και δεν αναγράφεται στο βούλευμα το ποιος είναι αυτός. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ του ζητάει να απορριφθεί η έφεση του Τυρνάβου για το ματς με το Γάζωρο και υποτίθεται πως του δίνει εντολές για κάποια πράγματα, αν κρίνουμε από τις υπογραμμίσεις του Κορέα. Κατά τα άλλα, γίνεται μία συζήτηση για τις εκλογές της ΕΠΟ του 2012. Το αν και κατά πόσον εισακούστηκαν αυτές οι εντολές ή το αν οι αποφάσεις πάρθηκαν επειδή μεσολάβησε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, δεν ξεδιαλύνεται από τα ''στοιχεία'' του βουλεύματος, αφού δεν ξέρουμε καλά καλά το δεύτερο πρόσωπο του διαλόγου.
 
- Υποτίθεται πως αναγνωρίστηκε η φωνή του ΜΑΡΙΝΑΚΗ ως κατόχου του πακιστανικού καρτοκινητού του FATAUL HAQUE, ενώ καρτοκινητό που ανήκει σε αλλοδαπό φέρεται να έχει και ο Γιώργος Σαρρής της ΕΠΟ, αφού τον Ιούνιο του 2012 που γίνεται ο παρακάτω διάλογος ελέγχθηκε πως ήταν στη Χίο και το συγκεκριμένο κινητό εξέπεμπε από κεραία της Χίου. Σε αυτόν το διάλογο φέρεται να συζητούν οι δυο τους την πιθανότητα ορισμού του διαιτητή Μάνταλου στο παιχνίδι των play off της Football League Παναχαϊκή-Καλλονή, που έγινε στις 21 Ιουνίου 2012. Διαιτητής όντως ορίστηκε ο Μάνταλος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απειλεί ή διατάζει το Σαρρή ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Αν κάποιος πιστεύει πως οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου ΓΕΝΙΚΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ, δεν γνωρίζουν τα τηλέφωνα των παραγόντων-θεσμικών φορέων του αθλήματος, ας αλλάξουν πλευρό. Μάλλον άλλο άθλημα βλέπουμε σε αυτήν τη χώρα...
 
- Συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη με το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Νίκο Προύτζο. Ο Προύτζος ζητάει από το Σάββα να μιλήσει με το γιο του Θόδωρο Θεοδωρίδη, στέλεχος της UEFA, ώστε να βρεθεί ένα εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στο Μόναχο ανάμεσα στην Μπάγερν και την Τσέλσι. Υποτίθεται πως αυτό το ζητάει ο Προύτζος επειδή πρέπει να διοργανώσει ένα σεμινάριο διαιτησίας κι έχει βρει ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη, του οποίου ο ιδιοκτήτης προτίθεται να το παραχωρήσει τζάμπα στην ΕΠΟ, αρκεί να βρεθεί ένα εισιτήριο για το Μόναχο, ώστε να δει τον τελικό ο γιος του. Υποτίθεται πως το εισιτήριο δεν είναι τζάμπα, ενώ ο Σάββας ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν εισιτήρια εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή για το ματς. Σε κάθε περίπτωση, διάλογος εδώ δεν υπάρχει, μόνο σύνοψη των όσων υποτίθεται διημείφθησαν διαβάζουμε.
 
- Συνομιλία του ΜΑΡΙΝΑΚΗ με τον Βρέντζο το Μάιο του 2012, στην οποία υποτίθεται πως ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ ζητάει από τον Βρέτζο να μεσολαβήσει ώστε να πάει ο Ελευθερόπουλος προπονητής στον Πανιώνιο, επειδή ''τους βοηθάμε εμείς αυτούς''. Η βοήθεια δηλαδή είναι ο..Ελευθερόπουλος. Ο Βρέτζος υποτίθεται πως επικοινωνεί με το Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Πανιώνιος Σουφλέρη και του το ζητάει, αλλά εκείνος επιφυλάσσεται, αφού βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Δερμιτζάκη. Παρ'όλα αυτά, υπόσχεται να κάνει μικρή προσφορά στο Δερμιτζάκη, ίσα ίσα για να την αρνηθεί. Σε νέα επικοινωνία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Βρέτζου, υποτίθεται πως ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ τάζει να δώσει το μισό μισθό του Ελευθερόπουλου, αν προσληφθεί προπονητής στον Πανιώνιο. Ο Βρέτζος επικοινωνεί εκ νέου με το Σουφλέρη και του ανακοινώνει την πρόθεση του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ, με το Σουφλέρη να του λέει πως δεν πρέπει να διαρρεύσει πως το μισό συμβόλαιο του Ελευθερόπουλου θα το καλύπτει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Φυσικά κανένα στοιχείο δεν υπάρχει στο βούλευμα για το αν όντως το μισό συμβόλαιο του Ελευθερόπουλου καλύφθηκε από το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ακόμη κι αν δεχτούμε ως αληθή τα παραπάνω και όχι ως προϊόντα συρραφής.
 
- Συνομιλία του Βρέτζου με κάποιον ''Κώστα'', παράγοντα του ΟΦΗ, το Μάιο του 2012. Ο ''Κώστας'' φέρεται να ζητάει μεσολάβηση ΜΑΡΙΝΑΚΗ για να αδειοδοτηθεί ο ΟΦΗ, αλλά ο Βρέτζος ουσιαστικά του το ξεκόβει, λέγοντάς του πως ''ούτε ο ΠΑΟ μπορεί να την σκαπουλάρει''. Ό,τι να'ναι...
 
- Συνομιλία του ΜΑΡΙΝΑΚΗ με τον Κομπότη του Λεβαδειακού το Μάιο του 2012. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ, ΜΟΝΟ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΕΑ. Ο Κομπότης ρωτάει το ΜΑΡΙΝΑΚΗ αν είδε κάτι που έγραψε η ''ΠΡΑΣΙΝΗ'', η εφημερίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ να απαντά ''όχι''. Τι σημαίνει τώρα αυτό και γιατί συμπεριελήφθη στο βούλευμα, το ξέρει μόνον ο Κορέας.
 
- Συνομιλία του Βρέντζου με το Λυμπερόπουλο, που ήταν πρόεδρος της Κέρκυρας τον Ιούνιο του 2012. Υποτίθεται πως ο Βρέντζος ενημερώνει το Λυμπερόπουλο για το κασέ του Βασιλόγιαννη και του Βαλεριάνου, παικτών του Ολυμπιακού για τους οποίους ενδιαφερόταν η Κέρκυρα, με τον Βρέτζο να λέει πως ''για ευνόητους λόγους προτιμάμε να τους δώσουμε δανεικούς στην Κέρκυρα''. Ποιοι είναι αυτοί οι ''ευνόητοι λόγοι'' δεν διευκρινίζεται, πάντως πρέπει να υποθέσουμε από την υπογράμμιση της επίμαχης φράσης από τον Κορέα πως η εξήγηση είναι ότι η Κέρκυρα είναι ''γαυροπαράρτημα''. Το καλοκαίρι του 2012 ο Βασιλόγιαννης πήγε δανεικός στην Κέρκυρα, αλλά ο Βαλεριάνος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε στον ΟΦΗ.
 
- Συνομιλία Βρέτζου-Γιδάκου τον Ιούνιο του 2012, στην οποία ο Γιδάκος αναφέρει πως ο Αρβανιτίδης, ο πρόεδρος της Βέροιας, είναι ''φίλος'', προφανώς με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ''Τρομερό'' στοιχείο...
 
- Συνομιλία του ΜΑΡΙΝΑΚΗ με κάποιο πρόσωπο που φέρεται να βρίσκεται στην Κρήτη και λέγεται ''Κοκκινάκης'', τον Ιούλιο του 2012. Ο Κοκκινάκης ζητάει από το ΜΑΡΙΝΑΚΗ να παρευρεθεί σε μία φιέστα του Πλατανιά, αλλά ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ αρνείται, επειδή έχει δουλειά. Χαμός από αποκαλύψεις...
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Μώραλη τον Ιούλιο του 2012. Λεπτομέρεια: ΕΔΩ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. Τι έγινε τώρα και ''ξεφορτώθηκε'' το υποτιθέμενο καρτοτηλέφωνο που είχε, δεν διευκρινίζεται. Πιθανώς να ίσχυε το ίδιο και σε προηγούμενες συνδιαλέξεις του που αναφέρονται πιο πάνω, αλλά εδώ αναγράφεται καθαρά το νούμερο του ελληνικού κινητού του. Στο διάλογο ομιλεί περισσότερο ο Μώραλης, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Superleague. Υποτίθεται πως συνομίλησε με το Βασίλη Γκαγκάτση για τις εκλογές της ΕΠΟ που ακολουθούσαν και ο Γκαγκάτσης του εξήγησε το γιατί θα βάλει υποψηφιότητα, λέγοντάς του πως δεν τον απασχολεί η ήττα. Ο Μώραλης υποτίθεται πως του απαντάει ότι ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ τον θεωρούσε καλή επιλογή, αλλά αν τον στήριζε θα έτρωγε λάσπη από τον Αλαφούζο (επειδή στηρίζει τον διεφθαρμένο Γκαγκάτση της ''παράγκας''), ενώ ο Γκαγκάτσης αναθεματίζει επειδή όπως λέει ''έκανα τη μαλακία και παραιτήθηκα για να μπει ο Πιλάβιος, επειδή μου το ζήτησε ο Κόκκαλης''. Αυτή είναι η πρώτη υπογραμμισμένη φράση του Κορέα. Η δεύτερη είναι αυτό που λέει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ότι ''θα πάρω 20 ενώσεις τηλέφωνο να τις ενημερώσω ότι αυτόν θα στηρίξει ο Ολυμπιακός'', την ώρα που Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ. Αυτό δεν έκανε εντύπωση στον Κορέα. Τι το επιλήψιμο βρήκε στα υπογραμμισμένα, το ξέρει μόνον αυτός. Δηλαδή ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να έχει προτιμήσεις σε έναν υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΠΟ, σωστά;
 
- Νέα συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Μώραλη τον Ιούλιο του 2012. Ο Μώραλης ανακοινώνει στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως σκοπεύει να κάνει την κλήρωση της Superleague κανονικά, επειδή μίλησε με τον Κουρίδη της ΕΠΟ και πήρε το ΟΚ για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τον ΚΑΠ. Αντιδρούσε όμως ο Παπουτσάκης του Εργοτέλη, που επειδή είχε υποβιβαστεί η ομάδα του ζητούσε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, ώστε να σωθεί δια της πλαγίας οδού, με ενστάσεις κτλπ.. Ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΤΟΥ ''ΓΑΥΡΟΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ'' ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ, έτσι; Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ φέρεται να λέει στο Μώραλη ''να πάει να γαμηθεί ο Παπουτσάκης, κάνε κανονικά την κλήρωση''.
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Μώραλη τον Ιούνιο του 2012, για το ποιος θα προταθεί ως νέος πρόεδρος της Superleague. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ αμφισβητεί ότι ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης στήριζε τον Πιλάβιο, αλλά αναγνωρίζει πως υπάρχει θέμα αν εκλεγεί πρόεδρος της Superleague ο Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ιωαννίδης εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν αρκετοί οπαδοί του Ηρακλή. Ως γνωστόν, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε το 2011 στα χαρτιά μετά από ενέργειες του Αστέρα Τρίπολης, αφού αποδείχθηκε πως κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2011 ο Ηρακλής είχε καταθέσει πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και κακώς ενισχύθηκε με νέους ποδοσφαιριστές. Αν λοιπόν έναν χρόνο αργότερα με υφυπουργό Αθλητισμού από τη Θεσσαλονίκη έβγαινε πρόεδρος στη Superleague παράγοντας του Αστέρα, αυτό θα έπληττε το πολιτικό προφίλ του Ιωαννίδη. Έτσι, ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ φέρεται να πιέζει το Μώραλη να βγει αυτός μπροστά. Φαντάζομαι ότι ο υπερκοριός θα κατέγραψε αντίστοιχες συνομιλίες φέτος μεταξύ των παραγόντων Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ώστε να εκλεγούν οι Αγραφιώτης-Σιωπήλης. Αυτό τι αποδεικνύει άραγε; Έλεγχο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ στο παρασκήνιο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Γιώργαρου Σαλονίκη, που είναι μέτοχος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Μάιο του 2012. Η συζήτηση γίνεται επειδή υποτίθεται πήρε κάποιος από τη Λάρισα τηλέφωνο το Σαλονίκη, ζητώντας του να του πει τι θέλει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ από αυτόν να ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2012. Μετά από διάλογο των δύο παραγόντων, ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Σαλονίκη, μαθαίνουμε από τις υπογραμμίσεις του Κορέα πως ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ήδη ετοίμαζε το Σαρρή ως διάδοχο του Πιλάβιου. Ούτε λόγος φυσικά για το τι έκανε ώστε να επιβάλει το Σαρρή, έτσι; Απλώς υπογραμμίσεις...
 
- Υποτίθεται ότι ο Βαγγέλης Μπαλόκας, υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή του ΜΑΡΙΝΑΚΗ το Μάιο του 2012, με βάση το οποίο επικοινώνησε με τον Μπαλόκα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και ζήτησε να γνωρίσει το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2012. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το αν όντως έγινε αυτή η συνάντηση, πόσο μάλλον αν ειπώθηκε κάτι επιλήψιμο εκεί πέρα.
 
- SMS του Κώστα Βερνίκου, δημοσιογράφου με θητεία στο Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, προς το ΜΑΡΙΝΑΚΗ τον Ιούλιο του 2012, από την Πολωνία όπου βρισκόταν για το EURO 2012. Υποτίθεται πως όλοι οι υπάλληλοι της ΕΠΟ που βρίσκονταν στην Πολωνία έλεγαν πως θα εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ όποιος θέλει ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ. Αυτή η φράση προφανώς είναι σημαντική για τον Κορέα, δίχως κάποιο άλλο στοιχείο του αν υπήρξε χρηματισμός, απειλές, εκβιασμοί παραγόντων κτλπ..
 
- Συνομιλίες ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Καραπαπά, του υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τον Ιούνιο του 2012. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ζητάει από τον Καραπαπά να μεσολαβήσει ώστε να δημοσιευθεί σε όλα τα ΜΜΕ το κατηγορητήριο του Κούγια για όσα έκανε στο ματς με τον Πλατανιά στις 13/6/2012. Ο Καραπαπάς αναφέρεται στις απειλές του Κούγια κι επειδή η όλη συζήτηση αφορά δημοσιογράφους και το τι πρέπει να γράψουν, ο Καραπαπάς λέει ''θα πω στα παιδιά να τον κάνουν τούμπανο'', εννοώντας προφανώς ''ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΓΡΑΨΟΥΝ''. Ενδεχομένως κάποιοι με αυτό το ''τούμπανο'' να καταλαβαίνουν πως ο Καραπαπάς θα στείλει μπράβους να καρπαζώσουν τον Αλέκο, αλλά αυτοί οι κάποιοι μάλλον το έχουν, αυτό, μέσα τους. Στην πορεία της συζήτησης ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ κράζει το αποχωρητήριο της Δαβάκη=sport-fm.gr, που κατά την άποψή του έχει γίνει χειρότερο από το vazeletta. Ζητάει από τον Καραπαπά να τους ''βάλει χέρι'', απειλώντας να τους ''κόψει τελείως'' και να τους γαμήσει. Το τι συνέβη τελικά και αν υπάκουσαν οι εργαζόμενοι στο αποχωρητήριο, δεν διευκρινίζεται στο βούλευμα. Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΝ SPORT-FM, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ. Όσο για το ότι κάποιοι ίσως ''ξενίζονται'' που ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ ζητάει να παρέμβει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ σε ορισμένα ΜΜΕ, να τους πούμε ότι αυτή είναι η δουλειά του Γραφείου Τύπου. Να έρχεται σε επαφή με τα διάφορα μέσα του Τύπου, έντυπα και ηλεκτρονικά και να περνάει την ''γραμμή'' της ΠΑΕ, τα ''θέλω'' της ΠΑΕ. Αν ήλεγχε αυτά τα μέσα, αν αυτά έγραφαν ''ό,τι ήθελε το αφεντικό'', δεν θα υπήρχαν και αυτοί οι διάλογοι. Το γράφουμε επειδή πολλοί μπορεί να τσινήσουν και να αρχίσουν τα εθνικοπατριωτικά ''πού ακούστηκε κύριοι να επεμβαίνει κάποιος στον Τύπο; Δεν έχωμε Δημοκρατίαν; Δεν είμεθα ελεύθεροι να διατρανώνωμεν τας απόψεις μας''. Άλλο ''σου λέω τι πιστεύω εγώ για ένα θέμα που θα γράψεις, ως ΠΑΕ'' κι άλλο ''σε αναγκάζω να γράψεις ό,τι θέλω εγώ''. ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Βρέντζου τον Ιούνιο του 2012 για τα λεφτά που πήρε ο Ολυμπιακός από την ΤΕΑΜ για το Champions Legaue. Υπήρχε μια διαφορά 1,5 εκ. ευρώ, λόγω οφειλών του MEGA προς την ΤΕΑΜ. Υποτίθεται πως υπήρξε επικοινωνία με το Νομικό Σύμβουλο του MEGA, Βασίλη Δεληβοριά, που έταξε να αποπληρωθεί η οφειλή σύντομα, μέσω μιας εγγυητικής ύψους 4,5 εκ. ευρώ που εκκρεμούσε. Εκεί λοιπόν υποτίθεται πως ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ δίνει εντολή να δωθούν 10.000 ευρώ στον Πίκουλα του ΓΑΥΡΟΥ και 10.000 στον Πουλόπουλου του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Πρώτα και κύρια, ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Τη σύνοψη του Κορέα διαβάζουμε. Ας υποθέσουμε όμως πως είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί δώθηκαν αυτά τα λεφτά, αν δώθηκαν; Μήπως για κάποια διαφήμιση της ΠΑΕ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012-13, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ; Ερωτήσεις κάνουμε, γιατί το πόρισμα δεν διευκρινίζει τίποτε.
 
- Συνομιλίες ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Καραπαπά το Μάιο του 2012 για το τι πρέπει να βγει προς τα έξω από τα ''δικά μας'' ΜΜΕ. Γίνεται ανσφορά στα play off του Μαίου 2012, με τη διαιτησία του Γιάχου που ''δεν είδε'' την ανατροπή Φωτάκη από τον Καντέ, στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0, στον Τριτσώνη που σφύριζε το Ατρόμητος-ΠΑΟ και σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη διαιτησία, όπως το Βάιο Μπαλάφα. Προσέξτε τα ονόματα. ΓΙΑΧΟΣ-ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ 2013 ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Αυτοί δεν καταλόγισαν το πέναλτυ στο χέρι του Μανιάτη πάνω στην γραμμή του τέρματος. Ο Γιάχος ήταν διαιτητής του ματς και ο Τριτσώνης ήταν διαιτητής γραμμής, δίπλα από το δοκάρι. ΤΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΖΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Είπαμε όμως, είναι ''έγκλημα'' για τον Κορέα να περνάει την γραμμή της μια ΠΑΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, απλώς να ενημερώνει για τις θέσεις της τους δημοσιογράφους που γράφουν σε ''κόκκινα'' ΜΜΕ.
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ-Καραπαπά το Μάιο του 2012 για το δάνειο των 5 εκ. ευρώ που σκεφτόταν να δώσει ο Ταμβακάκης της Εθνικής Τράπεζας στην ΠΑΕ ΠΑΟ. Ο πρόεδρος ζητάει να βάλουν ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ με το ΓΑΥΡΟ το θέμα, ως σκάνδαλο μιας ΚΡΑΤΙΚΗΣ τράπεζας που αβαντάρει μία Ανώνυμη Εταιρεία. Προφανώς αυτό είναι ''έγκλημα'' για τον κύριο Κορέα.
 
- Συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη με το δημοσιογράφο του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV Κώστα Χύτα το Μάιο του 2012. Υποτίθεται πως ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έδωσε εντολή στο Σάββα να προσεγγίσει το δημοσιογράφο ώστε να γίνουν αναφορές στις σφαγές των υπολοίπων ομάδων στα play off, για να ευνοηθεί ο ''αδικημένος'' ΠΑΟ του Αλαφούζου. Ο Χύτας υποτίθεται πως λέει στο Σάββα ότι είναι ''ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών'' και τάζει να βγάλει το διαιτητάνθρωπο Ναζίρη να πει αυτά που θέλει να ακούσει ο Σάββας, με το Θεοδωρίδη να λέει πως αν ο Ναζίρης του κάνει τα κέφια, θα τον ετοιμάσει για την Επιτροπή, την ΚΕΔ προφανώς. Το τι έκανε ο Χύτας τελικά, δεν αναγράφεται στο πόρισμα ευθέως, παρά μόνον ακούμε νέα συνομιλία αργότερα όπου ο δημοσιογράφος λέει στο Σάββα πως ''το είχαν όλοι το σημειωματάκι τους στην εκπομπή''. Μιλάμε για το ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, έτσι; Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει πουθενά κάποια απειλή του Σάββα προς το δημοσιογράφο; Υπάρχει εκβιασμός ή χρηματισμός; Ποιο είναι το έγκλημα σε αυτόν το διάλογο; Σε μια τελική, ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ; Κι επειδή ο Σάββας λέει πως έχει τη δύναμη να βάλει κάποιον στην ΚΕΔ, σημαίνει πως όντως την έχει; Μήπως τάζει για να κερδίσει πράγματα, εν προκειμένω επικοινωνιακά οφέλη;
 
- Συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη με το Βάιο Μπαλάφα του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ (τότε) το Μάιο του 2012. Ο Σάββας ζητάει από το Βάιο να τονίσει τα εγκλήματα των διαιτητών υπέρ του βάζελου στα play off του 2012 και ενημερώνει τον πρόεδρο ΜΑΡΙΝΑΚΗ πως ''έβαλα το Βάιο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ να γράψει αύριο κατεβατό με τα διαιτητικά εγκλήματα''. Μιλάμε για ''αποκαλυπτικούς διαλόγους'', όχι αστεία...
 
- Συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη με κάποιο Γιάννη το Μάιο του 2012. Γίνεται αναφορά στο ματς της τρίτης αγωνιστικής των play off του 2012, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη. Ο Σάββας λέει στο ''Γιάννη'' πως κοιτάζει τα πάντα στη διαιτησία, ξέρει πως βάλανε επίτηδες στην Τούμπα τον Τριτσώνη (το ''γαύρο'' Τριτσώνη ντε, που ''επίτηδες'' δεν είδε το χέρι του Μανιάτη στον τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ με τον Αστέρα το 2013, όπως μας έλεγαν οι ΑΡΔ) και το βάζελο βοηθό Ευθυμιάδη από την Πιερία. Στη συνέχεια ο Σάββας λέει πως απείλησε ένα βοηθό που άφησε να φάμε ένα γκολ-οφσάιντ δύο μέτρα σε ένα φιλικό, ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ. Του λέει ''σε έβαλα στη λίστα εσένα'', διευκρινίζοντας πως το κάνει προληπτικά, για το μέλλον όπως λέει, ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ. Μαθαίνουμε μάλιστα πως ''οι επόπτες Αχαϊας και Ηπείρου, όπως και οι Αθηναίοι, είναι φωτιά'', αλλά με το πρώτο ''μπαμ'' που θα τους κάνεις χεστήκανε. Ε το ''μπαμ'' του Σάββα είναι αυτό το ''σε έβαλα στη λίστα εσένα''. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ.
 
- Συνομιλίες του Σάββα Θεοδωρίδη με το Νίκο Καρελά, όπου γελάνε παρέα για τον ορισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου ως εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟ σε ΕΠΟ-ΕΠΑΕ και ο Σάββας λέει ''δεν μπορεί να πάει εκπρόσωπος, πρέπει πρώτα να πάει στην ΕΠΟ κι εκεί θα φροντίσω εγώ να μην πάει'', δίχως να μαθαίνουμε αν πήγε τελικά ή αν έκανε κάτι ο Σάββας γι'αυτό (ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ) και με τον κύριο Χουτίτσα, για τους πίνακες παρατηρητών, δίχως να βγαίνει νόημα από τη συζήτηση για το τι ''κακό'' έκανε ο Σάββας. Ό,τι να'ναι...
 
- Συνομιλίες του εκδότη των ''Παραπολιτικών'' Κουρτάκη με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ και τον Βρέντζο. Με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ μιλούν για το τι πρωτοσέλιδο πρέπει να μπει στα ''Παραπολιτικά'' το Μάιο του 2012, σε προεκλογική περίοδο δηλαδή (εδώ μιλάμε για χειρότερη κατάσταση από το ''ό,τι να'ναι'' που λέμε συνήθως) και με τον Βρέντζο μιλάνε για μία χαρτογράφηση των Ολυμπιακών που ζητάει ο Βρέντζος. Ζητάει να του φτιάξει μια λίστα ο Κουρτάκης με τους γαύρους δημοσιογράφους, τους γαύρους στα υπουργεία και στην πολιτική γενικότερα και λέει πως μπορεί να βρει αντίστοιχες λίστες σε Εφορία, Δικαστήρια και Αστυνομία. Ο Κουρτάκης επίσης ενημερώνει τον Βρέντζο πως έχει κάποιες εκκρεμότητες με την Εφορία, για μία παλαιότερη μεταβίβαση που τον αφορά. Πού κολλάνε όλα αυτά με μία ''εγκληματική οργάνωση'' στο χώρο του ποδοσφαιρίρου πάντως, απορώ αν το κατανοεί και ο ίδιος ο Κορέας. Τι επιλήψιμο υπάρχει; Το να μάθω ότι ο τάδε εφοριακός είναι γαύρος, σημαίνει πως τον υποχρεώνω να με βοηθήσει; Μήπως υπάρχει κάποια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ παρανομία που έκανε ένας γαύρος αστυνομικός-δικαστής-εφοριακός στο βούλευμα και δεν την βλέπουμε;
 
- Υποτιθέμενος διάλογος (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΣΥΝΟΨΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ) του δικηγόρου Θέμη Σοφού με το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, σύμφωνα με τον οποίο κάποιος εισαγγελέας θέλει να γνωρίσει το ΜΑΡΙΝΑΚΗ επειδή ''τον υποστηρίζει''. Και; Τι θα πει αυτό; Μάλλον κάτι καταλαβαίνει ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Κορέας που αδυνατούμε να ''πιάσουμε'' εμείς οι υπόλοιποι.
 
- Μιλάει ο Αιμίλιος Κοτσώνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός με το Λουκά Τρομπέτα, διοικητή της Τροχαίας Αθηνών τον Ιούλιο του 2012. Το θέμα τους είναι μια κλήση για αλκοτέστ που έφαγε κάποιος γνωστός του Αιμίλιου. Κατ'αρχήν δεν διευκρινίζεται αν αυτός ο γνωστός του Αιμίλιου έχει σχέση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μπορεί να είναι προσωπικός φίλος του Κοτσώνη. Πάει αυτό. Από εκεί και πέρα, τι συμπέρασμα βγαίνει; Πως στην ΠΑΕ Ολυμπιακός σβήνουν κλήσεις και πόντους από τα διπλώματα μέσω της Τροχαίας; Κι αυτό είναι κάτι τρομερό, έτσι; Δηλαδή εγώ που τρώω κλήσεις από τα 13 για το μηχανάκι (μετά και για το αυτοκίνητο) κι έχω σβήσει καμιά 30αριά ως τώρα, πρέπει να είμαι μεγαλομαφιόζος. Σωστά; Τσαπρρρρ...
 
- Συνομιλία του Βρέντζου με τον Υποδιευθυντή της Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κύριο Παναγόπουλο τον Ιούλιο του 2012. Η συζήτηση γίνεται σε φιλικό κλίμα, με τον κύριο Βρέντζο να του λέει πως η ΠΑΕ θέλει να συζητάει με άτομα συνεργάσιμα στην Αστυνομία, εννοώντας προφανώς άτομα ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΜΑ. Ο κύριος Παναγόπουλος σήμερα είναι υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό το πράγμα για τον κύριο Κορέα μάλλον είναι στοιχείο σημαντικό που αποδεικνύει την ύπαρξη εγκληματικής συμμορίας. Προφανώς δεν ξέρει (ή δεν του το έμαθαν) πως στον Παναθηναϊκό έχουν δουλέψει πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ως υπεύθυνοι ασφαλείας. Για τον Αττικάρχη-''Βαζέχα'' έχει ακούσει κάτι; Αλήθεια, όταν ο κύριος Αλαφούζος προσελάμβανε στην ΠΑΕ ΠΑΟ ως υπεύθυνο ασφαλείας τον πρώην Αττικάρχη κύριο Μπούτσικα, το Σεπτέμβριο του 2012, έκανε κάποια ''εγκληματική πράξη'' κύριε Κορέα;
 
- Συνομιλία Αιμίλιου Κοτσώνη με κάποιο ''Γιώργο'', τον Ιούλιο του 2012. Αφορμή η επίσκεψη του δημοσιογράφου Τάσου Τέλογλου ''για τα σκάφη'', ενώ σύμφωνα με τον Κοτσώνη παλαιότερα ρωτούσε και στο ΣΔΟΕ για το θέμα. Ο Αιμίλιος λέει πως καλύπτει τον ''προεδράκο''. Σε τι αναφέρεται και αν κάνει πλάκα, δεν το ξέρουμε.
 
- Συνομιλία ΜΑΡΙΝΑΚΗ με το φίλο του Γιώργο Πολίτη, όπου ο Πολίτης του λέει πως έχουν έναν άνθρωπο που θα μιλάνε για κάθε υπόθεσή τους. Σε τι αναφέρονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε. Επίσης, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ.
 
- Συνομιλία του Σάββα Θεοδωρίδη με το Θανάση Σπύρου το Μάιο του 2012. Ο Σπύρου ζητάει από το Θεοδωρίδη να μεσολαβήσει ώστε να γνωρίσει κάποιους συγκεκριμένους διαιτητές. Προφανώς η γνωριμία παραγόντων με διαιτητές είναι ''έγκλημα''.
 
- Συνομιλίες και SMS των Κοτσώνη και Βρέντζου με τον Κόντη του Άρη, με αφορμή τη μεταγραφή Γιαννιώτα που δεν έγινε και θα ανακούφιζε τα ταμεία της ΠΑΕ Άρης. Φήμες ότι θα ασχοληθεί ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ακόμη και ο Βγενόπουλος, αλλά τίποτε ουσιαστικό, ξαναλέμε ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Αυτό για τον κύριο Κορέα μεταφράζεται ως προσπάθεια απόκτησης μετοχών στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Βέροιας από το ΜΑΡΙΝΑΚΗ, επειδή εμπλέκονται στην ιστορία μέσω του κυρίου Κόντη. Πραγματικά γελάει ο κόσμος. Ποιος τρίτος επιβεβαιώνει αυτές τις ''απόπειρες''; Τι έγινε τελικά, πήρε μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα και της Βέροιας ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ;
 
Πάμε και στο παρασύνθημα.

Από την αξιολόγηση του περιεχομένου των μέχρι σήμερα απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών, προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: Ότι ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους και προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ, μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο δημόσιο. Ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, επέλεξε, διαμέσου του προέδρου της ΕΠΟ Γεωργίου ΣΑΡΡΗ , συγκεκριμένους διαιτητές στους αγώνες του Πλατανιά και της Παναχαϊκής, κατά τη διάρκεια των play off της περιόδου 2011-2012 της FOOTBALLLEAGUE, με την εντολή να ευνοήσουν διαιτητικά την ομάδα του Πλατανιά Χανιών και να αδικήσουν την ομάδα της Παναχαϊκής, προκειμένου να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία η ομάδα της Κρήτης και να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή και ο πρόεδρός της Α. Κούγιας. 'Οτι, με τη μεσολάβηση άγνωστου προσώπου - παράγοντα της ΕΠΟ , εξασφάλισε τόσο στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALLLEAGUE όσο και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή - Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ , την έκδοση ευνοϊκών υπέρ της ομάδας του Γαζώρου αποφάσεων, στην εκκρεμή υπόθεση ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΑΖΩΡΟΥ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ, με αποτέλεσμα, ο μη πραγματοποιηθείς αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ- ΤΥΡΝΑΒΟΣ να κατακυρωθεί υπέρ της ομάδας του Εθνικού Γα1ζώρου, η οποία ανήλθε απευθείας στην ανώτερη κατηγορία της FΟOTBALLLEAGUE από την κατώτερη κατηγορία της FOOTBALLLEΑGUE 2, σε βάρος της ομάδας της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, η οποία υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε αγώνες play off. Ότι ο Ολυμπιακός διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις ομάδες του Πλατανιά, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, στην ομάδα του οποίου είχε τη δυνατότητα να επιλέγει και να τοποθετεί ως προπονητή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αναλαμβάνοντας μάλιστα την υποχρέωση να καταβάλει μέρος της αμοιβής του. 'Οτι στενοί συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού επιχειρούν, για λογαριασμό του προέδρου του Ολυμπιακού ή με τη συναίνεση αυτού, να αποκτήσουν μετοχές σε άλλες ομάδες της SUPERLEAGUE, όπως τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και τη BEPOIΑ. 'Οτι ο Β. Μαρινάκης επέλεξε και προώθησε, μέσω των φιλικά προσκείμενων στο πρόσωπό του, προέδρων των τοπικών ενώσεων, την υποψηψιότητα του Σαρρή για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, πpοκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της ομάδας του. Επειδή, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η οποία διατάχθηκε με τα αριθ.1758/2012, 2123/2012 και 2255/2012 βουλεύματα του συμβουλίου σας, για τις κακουργηματικές πράξεις, της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των παραβάσεων σχετικών με τις εκρηκτικές ύλες και της έκρηξης (άρθρ. 1, 13 στ, 14, 26§1 , 27§1., 42§1, 94§1, 187§§1,6, 299§1, 385§1 β εδ. β-α, 270 περ. β και 272§1ΠΚ) προκύπτουν ενδείξεις και για την τέλεση άλλων αξιοποίνων πpάξεων όπως της κακουργηματικής απάτης (άρθρ. 386§§1,3 ΠΚ) και της δωροδοκίας -δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα σε βαθμό κακουργήματος (132§§1, 4 Ν. 2725/99).
 
Και μπλα μπλα μπλα, έγινε αποδεκτή η άρση του απορρήτου. Για όλα τα παραπάνω, τα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ και προχειρογραμμένα (κουράστηκα να διορθώνω ορθογραφικά και συντακτικά λάθη στο copy paste), ετοιμάζεται νέα ποινική δίωξη προς το ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ. Ήδη έχει φάει τρεις, μία επειδή μιλούσε με τον Μπέο, μία επειδή κάπου άκουσε ο Τσακογιάννης ότι θα έστελνε ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ τη ΘΥΡΑ 7 για να κάνει επεισόδια εις βάρος του Κούγια στο Κόρινθος-Παναχαϊκή και άλλη μία επειδή κατήγγειλε ο Καϋμενάκης (του γαυροπαραρτήματος του Αστέρα Τρίπολης ντε...) πως ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ έκανε ντου και απείλησε το διαιτητή Γιάχο στο ημίχρονο του περυσινού τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης. Λες και βρισκόμαστε σε πάνελ της ''ΔΙΚΗΣ''. Λάσπη, ψέματα και προχειρότητες. Μόνο που τώρα βρέθηκε και εισαγγελέας για τη νομική κάλυψη, όπως και ένας κρατικός μηχανισμός που ψάχνεται να ''την κάνει'' στο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟ, με υπερ-εξοπλισμούς της ΚΥΠ και την απαραίτητη πολιτική βούληση. Όποιος πιστεύει πως ''η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη'' κι άλλα τέτοια όμορφα πράγματα για τις Εκθέσεις Ιδεών του Λυκείου, ας αλλάξει πλευρό. Ήδη τα περισσότερα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις. Οι φάπες στον Πειραιά στις πρόσφατες εκλογές ήταν ηχηρές και τα δύο τσιράκια του λαθρέμπορα Μελισσανίδη, ο Μιχαλολιάκος και ο Λουκάς Τζάνης, πήγαν σπίτι τους. Πόνεσαν πολλοί και πολύ. Αν νομίζουν πάντως τα τσατσόνια της συγκυβέρνησης πως δίχως το παραμικρό στοιχείο μπορούν να τα βάζουν με τον Ολυμπιακό, ας βάλουν καλά στο μυαλό τους τα παρακάτω.
 
ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΑΝ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΑΥΤΟΝ, ΑΣ ΧΩΝΕΨΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ...
 

Σχόλια

Εικόνα max1964

Καλησπέρα
Είμαι από την Κρήτη, οπαδός 50 χρόνια
Έχω μια απορία ,οποίος θέλει μπορεί να μου απάντηση
Υπάρχει ένας πόλεμος εναντίον του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού , εμείς (εκτός αυτού του σάιτ ) τι κάνουμε ?
Υπάρχει ένας πόλεμος από δημοσιογράφους εναντίον των φιλάθλων του Ολυμπιακού , που μέσα σε αυτά που γράφουν υπάρχουν ποινικά αδικήματα ( πρασινοφρουρος , κολκας , και άλλοι ) εμείς τι κάνουμε
Πολλές φορές τους έχω απαντήσει στο Facebook αλλά τα διαγραφούν (λογικό)
Μήπως η θύρα 7 (για τους οπαδούς ) πρέπει να κινηθεί νομικά ? ελπίζω να μην μου πείτε ότι υπάρχει η ελευθεροτυπία και γιαυτο δεν μπορεί .
Εσείς είστε κοντά και η αντίσταση πιο εύκολη , εμείς δεν αντέχουμε άλλο αυτόν τον ανήθικο πόλεμο .
Υγ προσπαθούν να μιμηθούν την σελίδα σας (μας) με μια παρόμοια . Ακόμα και σε αυτό αποτυχημένοι

Εικόνα savvas gridlock

καλώς ήλθες max. Οπαδοί είμαστε και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ομάδα μας με επιχειρήματα και στοιχεία. Το μόνο εύκολο θα ήταν να αρχίσουμε από εδώ τις προσωπικές επιθέσεις σε ΑΡΔ. Από απόσταση απειλούν οι αδερφές. Μηνύσεις κάνουν οι αδερφές. Τα στοιχεία είναι τα καλύτερα, γιατί αφορούν την ομάδα και ενδιαφέρουν και όλους τους γαύρους. Το ότι κάποιος απειλεί, δεν αφορά κανέναν άλλον πέραν αυτών των δύο. Ποια βαζελο-σελίδα προσπαθεί να μας μιμηθεί;

Εικόνα max1964

http://sanogiaprobata.blogspot.gr/2014/09/gatakia.html
Συμφωνώ ένα μέρη μαζί σου
Καμμία φορά (είμαι σίγουρος ότι δεν φοβάσαι μια ξεφωνημενη ) χρειάζονται και αλλά μέτρα
Η κίνηση του Ολυμπιακού να πάει στα δικαστήρια τον Αλαφούζο πιστεύω πως είναι σωστή
Γιατί η ΠΑΕ με όσα ακούει δεν κυνηγάει όπως θα έπρεπε όλα αυτά που ο Μανώλης (ένας είναι ) γράφει κάθε μέρα . Αδειοδότηση , απήλιον κτλ
Δεν είναι ότι τα κάνει ο ποα ,αλλά ότι αυτοί θα είχαν κάνει και άλλο πόλεμο .
Συνεχίστε την καλή δουλειά και εμείς θα συνεχίσουμε να σας δείχνουμε την αγάπη που έχουμε για τον Ολυμπιακό

Εικόνα Raul 7

Γεια σας παιδιά.παρακολουθω τόσο καιρό τις υποθέσεις με τα στημένα κ επιτρέψτε μου να θεσω κάποια ερωτήματα;στους διαλόγους με τον σαρρη, με τα αλλοδαπά τηλέφωνα, έχει αποδειχτεί ότι μιλάει ο μαρινακης;ποια ειναι η γνώμη σας για τα στημένα;αυτοί οι διάλογοι γτ δεν έχουν βγει στην φόρα να τους ακούσουμε;δεν πρέπει ο πρόεδρος μας να βγει κ να υπερασπίσει τον εαυτό του κ την ομάδα;η αλήθεια ειναι ότι με πείραξε που ο πρόεδρος μας εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες γτ σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που είμαι, η ομάδα μας ούτε στημένα χρειάζεται ούτε τπτ.ο καθρέφτης κάθε ομάδας ειναι το γήπεδο κ είμαστε χιλιόμετρα μπροστά από όλους.

Εικόνα savvas gridlock

-Δεν έχει αποδειχθεί τίποτε ακόμη για κανένα Μαρινάκη, αφού δεν έχουν βγει κασέτες στον αέρα. Κανένας δεν έχει ακούσει τη φωνή κανενός εμπλεκομένου στην ιστορία να λέει τα όσα φέρεται να λέει. Πιθανόν να έχει γίνει συρραφή, αν υπάρχουν βεβαίως αυτές οι κασέτες.

-Και σε αυτήν την ιστορία, αλλά και στην προηγούμενη, το 2011, εγώ δεν έχω βρει έστω ένα ματς για το οποίο να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Να λέει ρε παιδί μου κάποιος εισαγγελέας ή καταγγέλλων ''σε αυτό το ματς, ο τάδε πρόεδρος λάδωσε/εκβίασε το δείνα διαιτητή-παίκτη-παράγοντα, ώστε να στήσουν το παιχνίδι κατ'αυτόν τον τρόπο''. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε απειλές και εκβιασμοί. Πρέπει να σταθούμε στο ότι για να τεκμηριωθεί μια κατηγορία για χρηματισμό, πρέπει να βρεθούν τα λεφτά. Αν δεν υπάρχουν τα λεφτά στο τραπέζι ή σε σημείο που μπορεί να τα τσεκάρει κάποιος αρμόδιος, τίποτε επιλήψιμο δεν υπάρχει. Αυτή είναι η αιτία που η Αστυνομία σε περιπτώσεις χρηματισμού δεν επεμβαίνει ποτέ την ώρα των συνομιλιών, αλλά την ώρα της συναλλαγής, όταν σε πιάνει στα πράσα να παίρνεις τα λεφτά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αδίκημα που πράττεις.

-Οι διάλογοι έχουν κυκλοφορήσει, αλλά κασέτες δεν έχουμε ακούσει ως τώρα, επειδή προφανώς ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αυτό το βούλευμα του Κορέα, όπως γράφω και στην ανάρτηση, δεν είναι κατηγορητήριο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί σε κανέναν. Ο Κορέας ζητάει την άδεια από τους δικαστές να χρησιμοποιήσει όλα τα στοιχεία που συνέλεξε μετά την άρση του απορρήτου, ώστε ΜΕΤΑ να απαγγείλλει κατηγορίες, αν τελικά τις απαγγείλλει. Όταν φτάσουμε εκεί και ασκηθούν διώξεις, αν ασκηθούν, θα βγουν λογικά στον αέρα οι κασέτες με τους διαλόγους και βεβαίως θα απαντήσουν και τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός που εμπλέκονται. Τώρα να απαντήσουν σε τι ακριβώς; Σε κάτι που βρίσκεται στον αέρα και κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει;

-Για το ηθικό μέρος της υπόθεσης, που στέκεσαι στο τέλος, με βάση το βούλευμα του Κορέα ο Μαρινάκης εμπλέκεται σε συνομιλίες για μια δικαστική απόφαση που αφορούσε το Γάζωρο και τον Τύρναβο, όπως και στο θέμα του διαιτητή του ματς Πλατανιάς-Παναχαϊκή. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι αποδεικνύεται πως με εντολή Μαρινάκη δικαιώθηκε ο Γάζωρος και μπήκε διαιτητής ο Μάνταλος στο Πλατανιάς-Παναχαϊκή, ούτε σε ηθικό επίπεδο είναι εκτεθειμένος ο Ολυμπιακός, για εμένα τουλάχιστον. Από τη δεκαετία του '30 υπάρχει τέτοιο αλισβερίσι στις Ενώσεις, στην ΕΠΟ παλιότερα και αργότερα σε ΕΣΑΠ-ΕΠΑΕ-Superleague. Αν θες να περάσεις κάποια πράγματα, π.χ. ρε παιδί μου να έχεις ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς και να πρέπει να ψηφίσουν οι υπόλοιπες ομάδες ώστε να αναβληθεί ένα παιχνίδι σου σε μία αγωνιστική ή να γίνει νωρίτερα, ώστε να ξεκουραστούν οι παίκτες σου, πρέπει να έχεις διοικήσεις ομάδων στα Δ.Σ. των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου που δεν θα σε ''γειώσουν''. Ομοίως και στην ΕΠΟ. Αυτό συνέβαινε από τα χρόνια που παίζανε μπάλα οι Ανδριανόπουλοι, με το Μέρμηγκα για εμάς και τον Απόστολο Νικολαϊδη με τον Ξηρό για τα βαζέλια. Συνέβαινε με τους Ανδριανόπουλους και τους Νικολαϊδο-Πανουργιάδες αργότερα για τον ΠΑΟ, τον Σπανουδάκη και το Μαρόπουλο για την ΑΕΚ, τον Παντελάκη για τον ΠΑΟΚ και με παράγοντες σε κάθε ομάδα. Πρόσεξε, ΔΕΝ ΕΝΟΟΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και να παίζουν λεφτά στη μέση. Μιλάω καθαρά για να σε στηρίζουν σε ψηφοφορίες και στις όποιες θέσεις θες να περάσεις μέσα στην χρονιά. Ανθρώπινο είναι αυτό, αφού αναγκαστικά θα προκύψουν θέματα διοίκησης του ποδοσφαίρου σε μία σεζόν, για τα οποία όλοι θα πρέπει να πούνε την γνώμη τους. Για να πάρεις με το μέρος σου μία διοίκηση άλλης ομάδος, κάτι πρέπει να της τάξεις. Παίκτες δανεικοί θα'ναι; Μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση από τα όργανα του ποδοσφαίρου, όπου υπάρχει κάποιος δικός σου άνθρωπος θα'ναι; Ό,τι και να'ναι πάντως, ΜΙΑ ΖΩΗ αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει και έξω. Μήπως νομίζεις πως αντίστοιχα θέματα δεν υπάρχουν στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία; Μήπως πιστεύεις πως εκεί δεν υπάρχουν γκρουπ ομάδων που στηρίζουν π.χ. τη Ρεάλ ή τη Γιουνάιτεντ, όποτε προκύπτει τέτοια ανάγκη; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ, ούτε αιτία ντροπής, όπως πάνε να το παρουσιάσουν κάποιοι. Δεν υποχρεώνεις κάποιον να κάτσει να χάσει σε παιχνίδι σας, ούτε φυσικά τον κάνεις παράρτημα, να πληρώνεις εσύ για δικά του έξοδα και μετά να σου ανοίγει τα πόδια. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, είτε δεν έχει ιδέα για το τι συνέβαινε παλιότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε ξέρει και το αποσιωπά, κάνοντας προπαγάνδα. Με λίγα λόγια είναι είτε στημένος-έμμισθος αντιολυμπιακός τσάτσος, είτε άσχετος. Διαλέγεις και παίρνεις, φίλε μου...

Εικόνα Raul 7

Ευχαριστώ σαββα για την βοήθεια κ συζήτηση..συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κανεις..

Εικόνα Mhtsaras

Φιλαράκο...με άφηκες άλαλο...Μπράβο σου !!!

Εικόνα nmavronas

ΣΠΟΥΔΑΊΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ! ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ!

Εικόνα Εν Αθήναις

Ξέρει κανένας σας ένα κατάστημα που να πουλάει αλεξίπτωτα; Σκοπεύω να πέσω από τα σύννεφα, γι' αυτό.

Εικόνα savvas gridlock

Με ποιο πράγμα ακριβώς; Με το ότι η Εισαγγελία χορεύει καταπώς γουστάρει ο ΣΚΑΪ του ''αδικημένου'' λαθρέμπορα Αλαφούζου ή με το ότι πιστεύουν κάποιοι greenwebfans ότι πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί και πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό, επειδή υποτίθεται ότι ο Μαρινάκης έβαλε διαιτητή το Μάνταλο στο Πλατανιάς-Παναχαϊκή και μερίμνησε ώστε να κερδίσει μία δικαστική απόφαση εναντίον του Τυρνάβου ο Γάζωρος;

Εικόνα Εν Αθήναις

Εάν ο Μαρινάκης ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το Πλατανιάς-Παναχαϊκή ή για το Τύρναβος-Εθνικός Γαζώρου, λογικά δε θα ενδιαφέρεται να ευνοηθεί και η δική του ομάδα;
Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Βαθμοί και πρωταθλήματα δε θα αφαιρεθούν λογικά, γιατί Ιταλία δεν είμαστε. Αλλά οι ύποπτοι, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή τους, δεν πρέπει να τιμωρηθούν;

Εικόνα max1964

Θα αφήσω το ότι μπορεί να ενδιαφέρεται ο μαρινακης για τον Τύρναβο η τον γαζωρο
Να τιμωρηθούν λες . Φαντάζομαι και ο πατέρας ,η δεν ξέρεις ότι υπάρχουν συνομιλίες ?
Να τιμωρηθούν όπως ο Γιαννακόπουλος , για το στοίχημα ?
Όπως ο Βαρδινογιάννης πιο παλιά για ομάδες που χρηματοδοτούσε ? (δόξα)
Όπως η υπόθεση κιαππε, δηλώσεις προέδρων (εγώ ξέπλυνα την μπουγάδα , προέδρους να χτυπάνε διαιτητές .
Αλήθεια ο μαρινακης κατηγορούμενος γιατί πήγε στα αποδυτήρια , ο Φύσσας που έκανε το ίδιο ?
Ο μαρινακης εκβιάζει διαιτητές , το παράγκα και όραμα τι κάνει ?
Μιλάτε για διαιτησίες , εσείς ?

Εικόνα savvas gridlock

To ''λογικά'' που λες δεν υπάρχει στο βούλευμα. Δεν υπάρχει η έννοια της λογικής στη Νομική. Με συνεπαγωγή δεν καταδικάζονται ομάδες. Πρέπει να βρεθούν στοιχεία για ενέργειες του Μαρινάκη ώστε να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν στο βούλευμα.

Αν αποδειχθεί η ενοχή του οποιουδήποτε, πρέπει να τιμωρηθεί. Με αποδείξεις όμως. Με στοιχεία. Οι ομάδες πάντως δεν τιμωρούνται από τα ποινικά δικαστήρια. Τιμωρούνται από τα όργανα του ποδοσφαίρου. Αν ο Σαμαράς αποφάσισε να βάλει φυλακή το Μαρινάκη, ΑΝ ΛΕΩ, δεν σημαίνει πως θα την πληρώσει ο Ολυμπιακός. Και στην Ιταλία τίποτε δεν κρίθηκε στα ποινικά δικαστήρια. Η Γιουβέντους έκανε αγωγές και ζητάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ιταλική Ομοσπονδία.

Εικόνα ΔΙΑΣ

σαββα ξέρεις ποια θάναι η θεια δίκη έτσι? να φαει καμια ΠΟΥΤΣΑ ο ζελες απο το Γαζώρο (πραγμα διόλου απίθανο) και να σκουζουν οι τανεςπου καμια δεκαετια..... αντι να το απολαυασουν θα κανουν κολπικες πλύσεις!

Εικόνα apostolos gaganis

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ

1. Το διαβασα ολο για πανω απο μια ωρα, συνδεοντας ονοματα με γεγονοτα.

2. Ο Σαββας αγαπαει το Θρυλο, το σαϊτ, μα πανω απ΄ολα ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

3. Οσο η ψαλιδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τους αλλους θ΄ανοιγει, τοσο ο πολεμος απο ολα τσουτσεκια του αντιΟλυμπιακου μετωπου εναντιον του, θ΄αγριευει.

4. Οσο πιο ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ομως ειμαστε, κοσμος, Διοικηση, παιχτες, τοσο πιο πολυ θα μας φοβουνται και πιο ευκολα και αποτελεσματικα θα τους ξεδοντιαζουμε.

5. Η ιστορια με το δημαρχιλικι στον Πειραια, μολις...αρχισε.

6. Περιμενω απο τον Ολυμπιακο να δινει τις ΠΡΕΠΟΥΣΕΣ απαντησεις, τοσο μεσα οσο και ΕΞΩ απο το γηπεδο.

7. Ως ΓΑΥΡΟΣ, εχω περα και πανω ακομα κι απ΄τα τροπαια, ενα πραμα: ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΜΟΥ!

Εικόνα manos

Με έπιασε και εμένα η λόξα μου και έκατσα και διάβασα όλο αυτό το συρφετό... Βλέπω τον σαγόνια μετά το νέο φιάσκο να τον βγάζουν στον σκαι στις 3 το πρωί αγκαλίτσα με τον τουίτυ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα μπορούσα, ρε σύγγαυροι, να γράψω πολλά, αλλά είναι μάταιο. Θα γράψω μόνο το εξής: το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος είναι η λαϊκή Ολυμπιακή συσπείρωση. Και τότε, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Θα γαμηθούν μανούλες.

Εικόνα virus

φιλε Σαββα,ενα εχω να πω.απο ολα αυτα που διαβασα για το μονο που μπορουν να υπαρξουν κυρωσεις λογω ομολογιας,ειναι οι καμμια τριανταρια κλησεις που εχεις σβησει...το νου σου γιατι μπορει να σε δουμε κατηγορουμενο...και βλεπω το σαγονια να κανει δικη με τιτλο "οι οπαδοι του Ολυμπιακου δεν πληρωνουν κλησεις επειδη τους τις σβηνει ο Μαρινακης..."

Εικόνα savvas gridlock

Χαχαχαχα, λες ρε virus; Πρέπει να'χουν παραγραφεί όμως, πέρασε 20ετία. Λες να μου'ρθει ειδοποίηση τώρα επειδή πέρασα με κόκκινο την Αιτωλικού στη Δευτέρα Γυμνασίου;

Εικόνα virus

μη συνεχιζεις,επιβαρυνεις την θεση σου..ακομα μια ενδειξη οτι φταιει ο Ολυμπιακος και ο Μαρινακης..το φαναρι ητανε κοκκινο...

Εικόνα Chief Bromden

Σάββα το βούλευμα περιλαμβάνει μόνο τις συγκεκριμένες συνομιλίες ή απλά ανέφερες αυτές που αφορούν τον πρόεδρο και τα στελέχη του Ολυμπιακού; Αν περιλαμβάνονται μόνο οι παραπάνω συνομιλίες μιλάμε για κανονική στοχοποίηση…
Ο κοριός της ΕΥΠ δεν έπιανε άλλες συχνότητες; Δεν έχουν καταγραφεί άλλες συνομιλίες; καρφωμένος εξαρχής στους συγκεκριμένους στόχους ήταν;
Όσα κενά και να υπάρχουν και όσο αστήριχτες και να είναι οι καταγγελίες το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση έχει στηριχθεί στο θέμα αυτό και σίγουρα έχει βάλει το χεράκι της, όλοι θυμόμαστε ποια χρονική περίοδο είχαν βγει στον αέρα και οι προηγούμενες συνομιλίες, Τα αίτια; Ο αποπροσανατολισμός από τις επερχόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες στην βουλή; Η νίκη Μώραλη που ενόχλησε συμφέροντα φιλικά προσκείμενα στο Πρωθυπουργικό περιβάλλον; Πολλά παίζονται…
Όσοι Γαύροι το νιώθουμε πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα μας ο καθένας με τον τρόπο του, δεν πρέπει να αφήσουμε τον ΘΡΥΛΟ να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός σάπιου συστήματος που ψάχνει σανίδα σωτηρίας με ψευτοκαθάρσεις …

ΥΓ1 Ευκαιρία να μετρήσουμε εχθρούς και φίλους σε όλα τα επίπεδα, ώρα για ξεσκαρτάρισμα…

ΥΓ2 Ο κύριος Οικονόμου το παπαγαλάκι του Αλαφούζου ας τρώει το ψωμάκι που κερδίζει αλλά να μας κάνει την χάρη να μην ξαναπιάσει τον Ολυμπιακό στο στόμα του και καλά σαν φίλαθλος του, ποτέ δεν ήταν Γαύρος, αρκετά με τους γενίτσαρους…

ΥΓ3 Ο βάζελος Καραμανλής γατάκι κανονικό μπροστά στον «Γαύρο» Σαμαρά…

Εικόνα Νίκος Γόδας

Είπες σωστά πράγματα φίλε.

Εικόνα Chief Bromden

Συσπείρωση φίλε Θωμά των Ολυμπιακών δυνάμεων όπως έγραψες παραπάνω!

ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΓΑ ΠΟΤΕ...
Ευκαιρία να το δείξουμε στην πράξη!

Εικόνα savvas gridlock

Chief, ό,τι περιγράφεται στο βούλευμα το έχω βάλει εδώ μέσα. Δεν παρέλειψα τίποτε. Το ότι υπάρχει στοχοποίηση είναι το μόνο σίγουρο. Το γιατί υπάρχει στοχοποίηση, κάνει μπαμ. Ο λαθρέμπορας Μελισσανίδης έχει τρελαθεί με τα χουνέρια που έχει πάθει τον τελευταίο καιρό. Από εκεί και πέρα, τον ίδιο το λαθρέμπορα να βάλεις να δικάσει το Μαρινάκη με αυτά τα ''στοιχεία'', θα τον αθωώσει. Το θέμα είναι όμως μην πέσουν προφυλακίσεις από το Σεπτέμβριο. Αν απαγγελθεί κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οι εμπλεκόμενοι θα έχουν την τύχη των Χρυσαυγιτών, που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες. Ίσως να έριξε άδεια για να πιάσει γεμάτα τώρα ο Αντωνάκης, με τη δημοσιοποίηση αυτού του βουλεύματος καλοκαιριάτικα, σε φάση ''έλα κύριε Μαρινάκη να τα βρείτε με το Μελισσανίδη, να πάνε στην άκρη όλα τα στοιχεία του σαγόνια. Αλλιώς από το Σεπτέμβριο σου περνάω βραχιολάκια, έστω ως προφυλάκιση, γιατί μέσα δεν μπορώ να σε βάλω''.

Επίσης, κάτι που ξέχασα να βάλω μέσα στο κείμενο. Όλα τα υποτιθέμενα αδικήματα που περιγράφονται στο βούλευμα του κώλου, είναι προσωποπαγή. Δεν αποκόμισε όφελος η ΠΑΕ Ολυμπιακός επειδή μπήκε ο Μάνταλος διαιτητής στο Πλατανιάς-Παναχαϊκή το 2012 ή επειδή κέρδισε μια δικαστική απόφαση ο Γάζωρος εις βάρος του Τυρνάβου και της Νίκης Βόλου. Άρα ό,τι κι αν συμβεί με το Μαρινάκη από το Σεπτέμβριο, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΩΣΗ. Όσοι μιλούν για ''Γ' Εθνική'' και υποβιβασμούς-αφαιρέσεις βαθμών του Ολυμπιακού, ας αλλάξουν πλευρό.

Εικόνα vagio

Εν τω μεταξυ κατι ποσταρισματα μου σε κοσμιοτατο υφος, αλλα με ερωτησεις που δεν συμφερει να βγουν, ουτε που τολμαει να τα εγκρινει ο παπαθεοδωρου στο μπλογκ του.. Και φυσικα περναει αλλα απο αγανακτισμενους φιλαθλους που τον επικροτουν.
Ποσο μπασταρδοι τελικα, ποσο..?

Εικόνα savvas gridlock

Σε κόσμιο ύφος, ρώτησέ τον αν πιστεύει πως οι γαύροι δεν είναι άνθρωποι. Μετά σε κόσμιο ύφος ρώτα τον αν η μάνα του είναι καλά. Για τα νέα της υγείας της ρώτα, έτσι; Μην το παρεξηγήσει κανείς...

Εικόνα Spiros Legend

Απο εποχης Βαρδινογιαννισμου-Κιμωνα Κουλουρη-Κατσιφαρα και γενικως Παπανδρεικου Πασοκ,δεν νομιζω οτι εχουμε ζησει τετοιο ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΝΟΣ και τοσες ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕΣ ΑΒΑΝΤΕΣ στους εχθρους του Ολυμπιακου Αλαφουζο,Μελισσανιδη,Σαββιδη,Γιαννακοπουλο,οπως αυτα που ζουμε επι Πρωθυπουργιας αυτου του αγνου Ολυμπιακου που λεγεται ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ...Το θεμα ειναι καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΟ,δεν εχει καμια σχεση με αθλητισμο και ποδοσφαιρο και ετσι πρεπει να αντιμετωπιστει και απο την Διοικηση αλλα και απο τον κοσμο του Ολυμπιακου...Οποιος καθυστερημενος αρχισει παλι να νοιωθει ντροπες και δεν καταλαβαινει τι παιζεται και οτι αν θελαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κανουν καθαρση θα παρακολουθουσαν τα τηλεφωνα ΟΛΩΝ των παραγοντων του Αθλητισμου,Διαπλεκομενων Ιδιοκτητων ΜΜΕ,Επιχειρηματιων που επρεπε να βρισκονται εδω και χρονια στη στενη,αν λοιπον δεν παιρνει χαμπαρι,καλυτερα να μην ξαναδηλωσει Ολυμπιακος,θα μας κανει μεγαλη χαρη...Αν τους ενοχλει οτι λεει ο Μαρινακης να γραψουν οι εφημεριδες μας τα ΑΙΣΧΗ και την σκανδαλωδη ευνοια των αντιπαλων μας,επειδη ακριβως 10 αθλητικες εφημεριδες και αλλες τοσες πολιτικες δεν βλεπουν και δεν ακουν τιποτα,οταν προκειται για ευνοια του αντιολυμπιακου μετωπου να βγουν να μας το πουν...Αν ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ και δεν ξερω τι αλλο,επειδη προαναγγελονται μηνες πριν απο τον Αλαφουζο οι ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ εξελιξεις σε δικαστικα θεματα κατα ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ,πρεπει ο κοσμος του Ολυμπιακου να παρει την κατασταση στα χερια του,ο καθενας οπως νομιζει καλυτερα,και ολοι μαζι σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ οταν προκειται για την κατασυκοφαντηση του Ολυμπιακου μας...Οταν θα ακουσουμε τηλεφωνικες συνομιλιες του Βαρδινογιαννη,του Γιαννακοπουλου,του Αλαφουζου,του Μελισσανιδη,του Σαββιδη,του Κουγια και ολων οσων εξυγιαντων λυσσομανουν κατα του Ολυμπιακου,τοτε θα ξανακανουμε συζητηση,για το αν ειναι επιληψιμο να θες να γνωρισεις καποιον παραγοντα,αν σε ενδιαφερει να μην σε σφαζουνε στο γονατο και να προσπαθεις να το προλαβεις και αν ασχολεισαι με το τι θα γραψει ο Γαυρος και ο Πρωταθλητης...Προφανως,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ Α.Ρ.Δ.(ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ!),ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ,ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ,ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ,ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ(ΜΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΩΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ...Εξαλλου στην Φιλαδελφεια πανε αγνοι,αγανακτισμενοι οπαδοι της Αεκ και συζητανε πολιτισμενα το θεμα του γηπεδου της Αεκ,το βαν της Νοβα στην Λεωφορο το εκαψαν αντιεξουσιαστες,το ελληνικο μπασκετ ειναι το πιο καθαρο αθλημα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και για τα αισχη της Τουμπας φταιει το κατεστημενο των Αθηνων και του Πειραιως...

Εικόνα Count Cagliostro

Η αποστολή επέτυχε όμως και δεν περιμένω από πολλούς να καταλάβουν τη διαφορά βουλεύματος και κατηγορητηρίου. Όπως έχουμε δει και σε άλλα βουλεύματα προσίθενται και ψιλοάσχετα μη-στοιχεία προκειμένου να διογκωθεί ο φάκελος. Λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο με αυτόν τον τρόπο οι πιθανότητες να κάνουν τη δουλειά που έκανε εδώ ο Σάββας οι ημιαγράμματοι ΑΡΔ που καθορίζουν το δημόσιο διάλογο.

Δεν θα με πείραζε οι αντίπαλοι μας να ασχολούνται με το δικαστικό ρεπορτάζ μήπως και βρουν εκεί χαρά στα αποτριχωμένα σκέλια τους, αλλά ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ φάγαμε 3 από τον πεθαμένο βάζελο και αποκλειστήκαμε από τις μαλαματίνες, οπότε όταν ρωτάς ποιος θα έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα αν όχι ο Ολυμπιακός μπορεί ο κάθε λαγός να σου ποστάρει το αποτέλεσμα του μάτριξ στο Καραϊσκάκη και να την σκαπουλάρει.

Υ.Γ. Κι εγώ ως Πειραιώτης παρακολουθώ με αγωνία τα συμβάντα στο λιμάνι. Έχω την εντύπωση πως οι πιο πολλές αλήθειες ακούγονται από τα άκρα (αριστερά και δεξιά)...

Εικόνα Red Dragon

Και εσυ τους δειχνεις τον βαθμολογικο πινακα οπου βρεθηκαν με -20 plus βαθμους περσι οπου η τριαρα πηγαινε συννεφο απο Πλατανια,Βεροια,Πανιωνιο κλπ και οπου προπερσι βγηκαν εβδομοι και φυσικα μην ξεχναμε οτι στο αδιαφορο ματς στο Καραισκακης ο Ολυμπιακος ηταν με +30 τοτε απο τον Ποα και 3 μερες πριν επαιζε στους 16 με τους Πρωταθλητες Αγγλιας και 3 μερες μετα πηγε και επαιξε στην Αγγλια.Στο ματς του πρωτου γυρου απο την αλλη ο Ολυμπιακος οταν και υπηρχε ενδιαφερον κερδισε το ματς στο ρελαντι καθως επαιζε με την Μπενφικα λιγες μερες μετα και καπακι με τον Παοκ οπου κερδισε και την φιναλιστ του Γιουροπα Λιγκ τα τελευταια 2 χρονια Μπενφικα και εριξε 4 στον Παοκ.Δεν χρειαζεται να αναφερω οτι καθρεφτη αποτελει η Ευρωπαικη εικονα των 2 ομαδων οταν ο ενας εχει να κερδισει 5 χρονια στην Ευρωπη,δεν κανει νικη σε ομιλο με την Εστοριλ και ο Ολυμπιακος απο του χρονου θα βρισκεται κοντα στην πρωτη 20 δα της Uefa καθως εχει κερδισει τους Πρωταθλητες απο τα κορυφαια Ευρωπαικα Πρωταθληματα.

Εικόνα Spiros Legend

Φιλε,αν ειναι δυνατον,σε εναν αγωνα που κοιμηθηκε ολοκληρο το συμπαν,κοντεψε να πεθανει παιχτης μας πανω στο χορταρι,προηγηθηκε ο Παο,χωρις να εχει περασει την σεντρα μεχρι το 40κατι,επειδη ο τραυματιας Μαρκανο περιμενε δευτερολεπτα να τελειωσει το ημιχρονο για να μην χαθει και 2η αναγκαστικη αλλαγη και δεν μπορεσε να ακολουθησει την φαση του 0-1,χασαμε πεναλτυ στο 0-2,τρωμε τριτο γκολ απο μια σεντρα του Αμπειντ που περασε αναμεσα απο 15 σωματα,30 χερια και αλλα τοσα ποδια και πηγε μεσα,με τις μπαταριες αδειες 4 ημερες μετα τον θριαμβο με την Μαντσεστερ Γ.,να αμφισβητουμε εμεις οι ιδιοι οτι δεν αξιζαμε το πρωταθλημα,απορω πως το σκεφτηκες αυτο...Το τι λενε τα 15χρονα πονεμενα βαζελακια δεν μας αφορα,δηλαδη ποιος αξιζε να το παρει αν οχι ο Ολυμπιακος?Για το Κυπελλο εγινε κανενας αγωνας ποδοσφαιρου στην Τουμπα?Την πρωτη φορα που αντεδρασε παιχτης μας στις αλητειες τους,ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ο Μανιατης,και τα ακουσε και απο πανω και απο τους αντιολυμπιακους οτι ειναι αληταρας και απο τους Ολυμπιακους οτι δεν εκανε περισσοτερα...Σιγουρα η ομαδα δεν ειχε τον τσαμπουκα που επρεπε,αλλα δεν γραφει πουθενα στα συμβολαια τους οτι ειναι υποχρεωμενοι να κερδιζουν σε τετοιες συνθηκες Καννιβαλισμου και Ζουγκλας...

Εικόνα john

Για τα αίσχη που έγιναν στην Βουλγαρία ο Αλέκος Αλεξανδρής ειπε μια μεγαλη κουβέντα.Αν τα κάνανε αυτα στον ζε ελιας στον Ανατολάκη στον Μαυρογενιιδη και τον Τζολε ,δηλαδή με λίγα λόγια εάν κάνανε τέτοιες κουραδομαγκιες στον Ολυμπιακό των 90 ´´s ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ 4 Ασφαλώς οι εποχές έχουν αλλάξει ο εξευρωπαϊσμος του Θρύλου με την προσθήκη ελπιδοφόρων και ταλαντούχων παικτών που μας θεωρούν σκαλοπάτι για την μετέπειτα καριέρα τους (Κάμπελ,) ειναι φυσικό να αλλοιώσει το τσαμπουκά το τσαγανό και την αγωνιστική νοοτροπία που έδειχναν οι παικταράδες μας στην Τουμπιτσα 10 χρονια τώρα.Παντως μου λείπουν εκείνες οι εποχές.Τοτε που οι παίκτες έπαιζαν για την φανέλα και γνώριζαν τι σημαίνει νικη του Ολυμπιακού εναντίον ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.Τωρα τα πράγματα έχουν αλλάξει εώς φυσικό επακόλουθο της συνταγής του εξευρωπαϊσμού που ορθά ακολουθεί ο σύλλογος

Εικόνα savvas gridlock

Γιάννη, ας μην μυθοποιούμε το παρελθόν και ειδικά το πρόσφατο, που υπάρχει ζωντανό στις μνήμες όλων μας. Δεν οδηγεί πουθενά κάτι τέτοιο. Το ποδόσφαιρο έχει και την ήττα μέσα. Αυτό είτε το αποδεχόμαστε και προχωράμε, είτε κάνουμε πουταναριό την ομάδα κάθε φορά που χάνουμε. Με αυτήν τη λογική, φάγαμε 4 γκολ στα Φιλαδέλφεια το 2001 από τον ΠΑΟΚ. Ο Αλέκος και ο Τζόλε τα φάγανε. Εκεί τι έγινε, ξέχασαν να παίζουν για τη φανέλα ή το τι σημαίνει νίκη επί του ΠΑΟΚ; Στον τελικό Κυπέλλου της Νέας Σμύρνης το 2004, φάγαμε τρία γκολ από το βάζελο. Ο Τζόλε με τον Ανατολάκη και το Μαυρογενίδη τα φάγανε. Δεν υπήρξε ποτέ περίοδος που κερδάγαμε τους πάντες μέσα έξω. Ποτέ δεν παίζαμε μπαλάρα με τριάρες και πεντάρες από Σεπτέμβριο μέχρι τον επόμενο Μάιο μέσα σε μια σεζόν, κάθε Κυριακή, σε κάθε αντίπαλο. Επίσης, ας μην πιάσουμε καλύτερα αυτό το ''παικταράδες'' που λες, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε παίκτες όπως ο Ανατολάκης. Κι εκείνα τα χρόνια, υπήρχε πολλή σαβούρα στου Ρέντη με ένα κάρο τυχάρπαστα παικτάκια να φοράνε τη φανέλα του Θρύλου (τυχάρπαστο παικτάκι δεν ήταν ο Ανατολάκης, σε άλλους πάει αυτό). Τέλος, κουραδομαγκιές τρώγανε οι παίκτες μας μια ζωή σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος. Ακόμη και στα γήπεδα του ΟΦΗ, της Λάρισας και της Ξάνθης. Να σου θυμίσω άραγε τι ακούγαμε για τους losers παίκτες μας τα τρία πρώτα χρόνια του Μπάγεβιτς που χάναμε συνέχεια στα Φιλαδέλφεια; Στον Αλέκο, τον Τζόλε και το Μαυρογενίδη πήγαινε αυτό. Καλές και κακές στιγμές έχουν όλες οι ομάδες σε μία σεζόν. Κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα, που λέει ότι διανύουμε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας μας, από το 1996 και μετά. Αν τώρα αυτό δεν μας κάνει και πρέπει να γκρινιάζουμε που δεν κάνουμε 34 νίκες σε 34 ματς σε μία σεζόν με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά στις νίκες μας σε κάθε ματς, ας έχουμε στο μυαλό μας πως αυτό ούτε το'χαμε ποτέ και αν το έχουμε στο μέλλον, θα γίνει για μία φορά, άντε δύο το πολύ. Παίζουν κι άλλοι...

Εικόνα john

Kαταρχην μακρια απο εμενα οποιαδηποτε μυθοποιηση και εξιδανικευση του παρελθόντος.Μεχρι πριν 3 μερες προσπαθουσα να εξηγησω σε πολλους νεογαυρους που ειχαν ξεσαλωσει και κραζανε τον μαρινακη και τους παικτες που φερνει, στο redplanet σε αρθρο για τον ζιοβάνι(νομιζω πριν 3 μερες ηταν η επετειος της αφιξης του στην ελλαδα το 1999).Προσπαθουσα να τους εξηγησω οτι η ομαδα σημερα ειναι σε απειρως καλυτερη κατασταση απο οτι ηταν στην εποχη του ΣΩΚΡΑΤΗ(ξερεις καλυτερα απο εμενα οτι σε αυτο το σαιτ η ΄΄βαζελοποιηση των περισσοτερων σχολιων ειναι απεριγραπτη τους διαβαζω και ειναι σαν να διαβαζω τα επειχηρηματα των αρδικειμενικων και του παπαθεοδωρου)
Στο θεμα μας τωρα.Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι οι παικτες μας εχουν γινει λιγο πιο soft στο θεμα των τσαμπουκαδων στις δυσκολες εδρες.Δεν το κατακρινω απλα καταγραφω την πραγματικοτητα.Σκεφτομαι για παραδειγμα την αντιδραση του Αμανατιδη η του Ζε ελιας απεναντι στον Τζαβελλα.Δεν θα τον ειχαν γαμησει?Εδω φιλε ο εν ντιγκα εφαγε μπουνια στη μουρη και αντι να φανατιστει να καυλωσει και να παρει προσπαθειες απο εκεινη τη στιγμη και μετα κωλωσε.Θυμαμαι παλια που οι Μπαοκτζηδες καιγανε το γηπεδο και ταυτοχρονα παιζοταν παιχνιδι και τους γαμαγε ο κωνσταντινου.Τελος παντων οι εποχες εχουν αλλαξει.Προφανως παλια χασαμε πολλά ντερμπι και στη φιλαδελφια και στη Τουμπα και στο Οακα.Ειναι αδιανοητο οπως λες και εσυ να νικαμε συνεχεια.Απλα σχολιαζω το τσαγανο το νευρο και το τσαμπουκα των παλαιότερων παικτων μας σε αντιδιαστολη με τους παικτες που εχουμε τωρα.Μονο αυτό

Εικόνα xristoforas

με παναθηναικο φετος ηρθαμε 1-1 στις νικες...ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ (ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΙΑΡΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ...ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ!)
με παοκ 2-2 στις νικες φετος και γκολ 7-4 υπερ μας
ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΗΡΑΜΕ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ...
οπως εχει δειξει σε αρθρο του ο Σαββας μεχρι και ο Σιδερης κολωσε στην Τουμπα!!!!

οι παοκτζηδες πως δικαιολογηθηκαν ? ''ελα μωρε γαυροι...τα ιδια δεν κανατε στη ριζουπολη με παναθηναικο...τοτε τι κλαιγεστε τωρα?''

μονο που στη ριζουπολη....
1.δεν αδικηθηκε ο παναθηναικος (ενω στην τουμπα δε μας δοθηκαν 3 πεναλτι ως το 27' απο τον μανταλο τον ιδιο διαιτητη που ευνοησε τον παο στη λεωφορο στο παο-οσφπ 0-1 με γκολ του μητρογλου)
2.δεν διακοπταμε εμεις οι νικητες το ματς με θεατρα,καθυστερησεις,κλεψιματα μπαλας (οπως εκανε ο νικητης παοκ στην τουμπα εναντιον μας)
3.δεν αργησε το ματς να ξεκινησει 90 λεπτα (οπως εγινε στην τουμπα)
4.δεν πεταξαμε φωτοβολιδα στον παγκο του παο (οι φωτοβολιδες στο ξεκινημα ΣΤΟ 3-0 ΡΙΖΟΥΠΟΛΕΩΣ σκαγανε και στην περιοχη που εκαναν προθερμανση και οι παιχτες του Ολυμπιακου...ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ)
δεν διακοψαμε το ματς εμεις με φωτοβολιδες,πετρες κτλπ (το διεκοψαν οι νικητες με 1-0 παοκτζηδες στην τουμπα..στα κορνερ και παντου....και οι βαζελοι στη ριζουπολη στο 3-0 αν δεις το παιχνιδι ξανα...συστασεις απο διαιτητη και χρηση πυροσβεστικης μανικας)
5.οι βαζελοι καιγανε καθισματα στη ριζουπολη (δεν ειχαμε οπαδους μας στην τουμπα να καψουμε καθισματα)
6.δε διακινδυνεψε η σωματικη ακεραιοτητα κανενος παιχτη του παο (ενω ο αργυροπουλος στο μπασκετ στο οακα και ο μαυρογενιδης θυμαστε τι παθανε...να μη θυμησω και επεισοδια στους παιχτες μας στο βολλευ στο χαλανδρι....στην τουμπα στο 1-0 στο κυπελλο μπανανα πεταξαν στο σαλινο αλλα μπορουσαν να πεταξουν και μπουκαλι μαλαματινας...ποτε δεν ξερεις..ελεγχος δε γινεται ετσι κι αλλιως)

το ξερω οτι στενοχωρησε ολους τους Ολυμπιακους ο αποκλεισμος απο μαν U και παοκ και η τριαρα απο το τρικωλι (στην κυριολεξια τρικωλι)...
αλλα ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ...
ΤΟ 15-1-0 ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 1961-62(15 αγωνες ο πρωτος γυρος τοτε νομιζω) ΤΟ ΕΚΑΝΕ 16-1-0 (ΕΚΑΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ) !!!!
ΤΟΥς 16 ΣΚΟΡΕΡΣ ΤΩΝ 102 ΤΕΡΜΑΤΩΝ 1973-74 ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ 19 ΣΚΟΡΕΡΣ ΦΕΤΟΣ ΜΕ 89 ΤΕΡΜΑΤΑ (ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ)
17 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΡΜΑΤΗΣΑΜΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙ ΜΙΤΣΕΛ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ (ΣΠΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΟ ..16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΕΙ)

3 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 0-5 ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ (ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ 2013-14) ΕΠΙ ΜΙΤΣΕΛ......ΥΠΗΡΞΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΕ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΒΑΛΕ 3 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΕΝΤΑΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΕΡΜΑ?

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΜΗ ΗΤΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ [ ΤΟ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕ: 42 ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ (ΡΕΚΟΡ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΑΖΙ..ΔΙΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011-12)....ΧΩΡΙΣ HTTA ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ...ΤΟ ΣΕΡΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 2-1 ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1-0...30 ΣΕΡΙ ΑΗΤΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ 29 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΝ 1 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ]

ΚΑΛΑ....ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΚΑΛΩΜΕΝΟΥΣ...ΣΥΜΦΩΝΩ...ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝΕ!

ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΚΑΜΠΕΟΝΕ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ.......ΔΕΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΑ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΩ ΕΚΕΙ...ΣΙΓΑ...

Εικόνα xristoforas

ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΜΠΑΛΑ.......ΣΤΟ 1-0 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΟΚ..ΤΙ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ?
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 1-3 ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΕ ΚΑΣΤΙΓΙΟ ΡΙΒΑΛΝΤΟ.....ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΡΙΜΠΑΛΟ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 2-4 ΜΕ ΓΕΩΡΓΑΤΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ....

4 ΓΚΟΛ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (4 ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΟΚΙΑ ΕΝΝΟΩ..ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΜΕ..ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ, ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΛΕΙ-ΩΧ)......
ΑΡΑ....
ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ...ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 4? ΓΙΑΤΙ? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ? ΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΟΛΛΑΚΙΣ Ο ΠΛΟΥΡΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΜΙΤΣΕΛΑΡΑ? ....
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ!!!
ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Τι εννοείς με το υστερόγραφο φίλε; Ποιες αλήθειες λένε για τον Πειραιά οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί;