ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ: Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ



Πέμπτη, 7 Αυγούστου 1958. Το λιοντάρι του Θρύλου μας, ο Βολιώτης γίγαντας ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, σβήνει μετά από μεγάλη μάχη με τη λευχαιμία. Είχαμε δει σε προηγούμενη ανάρτηση τα λόγια που του αφιέρωσε ο (προσωπικός φίλος και θαυμαστής του) Θόδωρος Νικολαϊδης στο ''ΦΩΣ'', τα οποία πρέπει όλοι να ξαναδιαβάσουμε. Σήμερα θα βάλουμε το κείμενο της ''Ηχούς'' για το θάνατό του, με όλο το ιστορικό της ασθένειάς του και το γιατί οι δημοσιογράφοι υποχρεώνονταν να γράφουν ψέματα σχετικά με αυτό το θέμα (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-8-1958
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το μόνο που θα προσθέσουμε εμείς στα παραπάνω, είναι το ότι ο άλλος γίγαντας του Θρύλου, ο ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, συμπαίκτης του ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ στην ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ '50, έστελνε χρήματα στην οικογένεια του ΘΕΜΗ για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας του. Γιατί ο κύριος ΣΑΒΒΑΣ ακόμη και τότε που έπαιζε μπάλα στον Θρύλο, δεν έπαιρνε από τον Θρύλο, αλλά μόνον έδινε στον Θρύλο.
 
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ: Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ
 

Σχόλια

Εικόνα tasos

Όταν μέ πρωτοπήγε ο πατέρας μου στό Καραϊσκάκη (1959) ο Μουστακλής είχε φύγει αλλά θυμάμαι καλά τούς πιό μεγάλους πού πάντοτε έβαζαν τό όνομα του μαζί μέ τούς μεγάλους παίκτες τού '50.Αυτή είναι η μαρτυρία μου γιά τό Θέμη Μουστακλή.

Εικόνα savvas gridlock

Ω ρε φίλε. Πας από το 1959 στο Καραϊσκάκη ρε Τάσο; Αυτά είναι. Τι να πω εγώ τώρα, φαντάζομαι μόνο το τι έχεις δει από κοντά. Στην ίδια θέση με τον Απόστολο, τον άλλο γίγαντα και το Γιώργαρο...

Εικόνα nmavronas

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Εικόνα μαουνιέρης

Οι Ολυμπιακοί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Θέμη Μουστακλή.

Εικόνα apostolos gaganis

Τον θυμαμαι...Ηταν η ενσαρκωση του μαχητικου, του ηρωϊκου πνευματος. Τον ΄΄πηγαινε΄΄ γιαυτο η εξεδρα. Σημειωνω τη συγγνωμη του σε Αγγελοπουλο και Απεργη του Παναθηναϊκου καθως και την οικονομικη ενισχυση της οικογενειας του απο τον γιγαντα Σαββα Θεοδωριδη ( αυτα, για τους...ευαλωτους απο τους νεοτερους ). Ο θανατος του ειχε βασικα την τραγικοτητα της ΠΡΟΩΡΟΤΗΤΑΣ και αφορα ΚΑΘΕ νεο ανθρωπο, ανεξαρτητα αν αυτος φοραει ΚΟΚΚΙΝΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ, ΜΑΥΡΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ ή διαβαζει ΓΑΥΡΟ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ή ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ...Αλλο η οποια αλληλοφαγωμαρα μας για τ΄αθλητικα, κι αλλο αυτα...Μακροζωϊα λοιπον ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Ανεξαιρετως. Ετσι, ρε παιδι μου, ΚΑΙ για να μπορουμε να ΄΄τρωγομαστε΄΄...