ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟ 1992



Επειδή είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες οι συζητήσεις για τις ''σημαίες'' του Ολυμπιακού, ας δούμε μία ιστορία από το παρελθόν για μία πραγματική σημαία του Συλλόγου μας. Καλοκαίρι του 1992 και η πολύ ισχυρή οικονομικά διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με μπροστάρη τον Παύλο Γιαννακόπουλο, πλησιάζει τα δύο αστέρια της ομάδος βόλλεϋ του Ολυμπιακού, Μουστακίδη και Τριανταφυλλίδη, με μία πολύ δελεαστική οικονομικά πρόταση για να τους ντύσει στα πράσινα. 70 εκ. δραχμές έδινε ο Παύλος, αλλά αυτοί έμειναν με 50 εκ. δραχμές στον Ολυμπιακό (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-6-1992
 

 

 

 

 
Ο Τριανταφυλλίδης δύο χρόνια αργότερα ξέχασε όσα έλεγε και υπέγραψε στο βάζελο, ως γνήσιος προδότης. Γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού και του Πειραιά, έριξε μια κλοτσιά στα 14 χρόνια που πέρασε στον Θρύλο και έβαλε τα πράσινα. Ο Θανάσης Μουστακίδης όμως, που προερχόταν και από τον Άρη Θεσσαλονίκης (όπως άλλοι καλή ώρα...), δεν σαγηνεύτηκε από τις πράσινες Σειρήνες ποτέ και έμεινε πιστός στον Θρύλο...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Σάκης Μουστακίδης ΕΙΝΑΙ γαύρος, γιατί κατάλαβε μια και καλή τί παναπεί ερυθρόλευκη φανέλλα και γαυροσύνη. Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης για ένα πείσμα πήγε στον Βάζελο και μετά, αφού τον έκλασαν κανονικά -όπως άλλωστε κάνουν πάντα- εκεί, βγήκε και έλεγε ότι τα οπαδικά αισθήματά του είναι... παοκτσήδικα. Άλλος Σαργκάνης και τούτος, που έλεγε μιαν εποχή (μετά το σύνηθες βαζελοκλάσιμο) ότι η ομάδα της καρδιάς του είναι ο Ηλυσιακός! Βλέπω στην πρώτη φωτογραφία και τον Σωτήρη Αμαργιαννάκη. Το παιδί ποτέ δεν έκρυψε τα παοκτσήδικα αισθήματά του, αλλά τη φανέλλα του Θρύλου την τίμησε όσο ελάχιστοι.

Σάκη Μουστακίδη, γίγαντα πασαδόρε, ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη ΓΑΥΡΟΥΝΗ σου. Με αθλητές και ανθρώπους σαν κι εσένα χαλυβδώθηκε και μεγαλούργησε ο ΘΡΥΛΟΣ. Με "Μουράτηδες"!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Μεγάλη και ευγενική φυσιογνωμία ο Μουστακίδης. Και γιατί όχι να μην τον καμαρώσουμε και στον πάγκο της ομάδας;