Σαν Σήμερα 22/9



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
22/09/1957  ΦΙΛΑΘΛΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-3  67' ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ, 79' ΥΦΑΝΤΗΣ, 82' ΔΑΡΙΒΑΣ
 
22/09/1963  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-2  43' - 89' ΣΙΔΕΡΗΣ
 
Δυό γκολ του Γιώργαρου μέσα στο σπίτι της «προσφυγοπούλας».
 

 
22/09/1968  ΦΡΑΜ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Κυπελλούχων  0 – 2  23' ΓΙΟΥΤΣΟΣ, 63' ΣΤΟΛΙΓΚΑΣ.
 
Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 20-9-1968 στο Καραισκάκη.  Για οικονομικούς λόγους η ρεβάνς έγινε στην Ελλάδα, στο Καυτατζόγλειο.


Ο Γιώργος Στολίγκας με τον Μπαρμπαλιά
 
Ο Απόστολος θυμάται για τους Στολιγκα - Μπαρμπαλια: "Ικανοί παίχτες και οι δυο, ξέρανε μπάλα, κάνανε καλά παιχνίδια, δεν είχαν όμως την λογικά αναμενόμενη γι΄ αυτούς πορεία στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τον λόγο, συμβαίνουν όμως συχνά κάτι τέτοια στο ποδόσφαιρο. Ειδικά ο Πότης ο Μπαρμπαλιας, ενώ ήταν ηγετική φυσιογνωμία στους θρυλικούς ΄΄Μπεμπηδες΄΄ της εποχής εκείνης, δεν έγινε τελικά το είδωλο που περιμέναμε όλοι. Η πρόσφορα πάντως και των δυο, με πρόσημο θετικό".
 
22/09/1991  ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0 – 3  57' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 62' ΠΡΟΤΑΣΟΦ, 67' ΧΑΝΤΖΙΔΗΣ


 
 
22/09/1993  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική, Προκριματικός Όμιλος  Κύπελλο Ελλάδος  2-3   19' Γ. Κωστής, 43' ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, 56' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 65' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 73' Σακελλαρίδης 
 

Την ίδια μέρα, φημολογία ότι στο συνοικιακό σωματείο Γκύζη - Αμπελοκήπων επικρατεί ατμόσφαιρα ρδελου-μπου λόγω Οσιμ...
 
22/09/2001  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0  43' - 45' ΝΙΝΙΑΔΗΣ, 53' ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



 
 
22/09/2015  ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   4η Αγωνιστική  Superleague   1 - 3    3     42' Ντουρμάζ, 49' Ντιμιτρόφ,  65' (πεν.) και  68' Φορτούνης
 
 
22/09/2019  Παναθηναικός - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   4η Αγωνιστική  Superleague   1 – 1  90’ Μολό / 35’ Γκερέρο
Γήπεδο: ΟΑΚΑ – Διαιτητής: Στέγκεμαν (Γερμανία)
 
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (Καμαρά 69′), Ποντένσε (Ελ Αραμπί 90′), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 66′), Γκερέρο.
 
 
 
ΑΝΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !
Τέσσερις μέρες πριν, ο ΘΡΥΛΟΣ έκανε μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση κόντρα στη φιναλίστ του CL Τότεναμ και αδικείται από το 2-2. Κάκιστη όμως εμφάνιση με τον διαλυμένο παναθηναικούλη. Χωρίς ΠΑΘΟΣ, χωρίς ΔΥΝΑΜΗ δεν κερδίζεις κανένα αγώνα. Πόσο μάλλον που τα ατομικά λάθη ξεκίνησαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα.
Για να πάρει ΙΣΟΠΑΛΙΑ από τον κακό Ολυμπιακό και να την πανηγυρίσουν τρελά οι ΠΕΛΑΤΕΣ, χρειάστηκαν ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Εμείς δεν είμαστε σα τα μούτρα τους να το ρίχνουμε στη μίρλα.  Και τα δύο πέναλτι σωστά δόθηκαν, αφού ο Σεμέδο και ο Μεριά, τα δύο σχεδόν αλάνθαστα σέντερ μπακ στο CL συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει το πιο κουτό λάθος και το πιο άτσαλο μαρκάρισμα. Όμως αν αυτά τα δύο πέναλτι τα είχε πάρει ο ΘΡΥΛΟΣ, θα γινόταν σίριαλ του Φώσκολου, ίσως να ξαναπήγαινε στον ανακριτή ο Φύσσας και όλο και κάποιος «Ντογιάκος» θα διέταζε προανάκριση. Μέχρι επανάληψη «ανακάλυψαν» στο πρώτο πέναλτι που απέκρουσε ο Σα. Η «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» έχει και τους δικούς της ξένους διαιτητές. Χάρισε τουλάχιστον μία κόκκινη στα πράσινα δρεπάνια ο Γερμανός. Και μετά έβγαλαν γλώσσα όπως κάνουν πάντα. ΔΩΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το 2015

-Φυλλάδα Κοντομηνά:
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2015/09/23/79_h.jpg

Εικόνα ze ηλιας

Στο 0-3 με Αθηναικό-παράρτημα ΠΟΑ είχαμε διπλό κίνητρο
Πρώτον να γαμήσουμε τους τσάτσους και δεύτερον να κάνουμε "αισθητή" την παρουσία μας στη λεωφόρο.
Ο πρώτος σκοπός επετεύχθη-το λέει και το σκορ.
Όσο για το δεύτερο,οι περίοικοι του abelogarden απόλαυσαν μια μοναδική κατάληψη με τα επακόλουθά της βεβαίως βεβαίως
από 25 000 διψασμένους για τίτλο τύπους πάντα γελαστούς μα γελασμένους(την εποχή εκείνη).
Δείτε ποιοί παίκτες έπαιζαν στην ομάδα μας και αναρωτηθείτε γιατί δεν παίρναμε πρωτάθλημα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
γι αυτό κι εγώ σας λέω ΜΗΝ ΤΑ ΛΥΠΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ

Εικόνα savvas gridlock

Η αληθεια παντως φιλε ειναι οτι οι περισσοτεροι παικτες που ειχαμε στην ενδεκαδα μας σε αυτο το ματς του 1991 με τον Αθηναικο, ηταν για τα πανηγυρια. Ουτε καν ''της σειρας''. Για τα πανηγυρια.

Εικόνα ze ηλιας

Αν και δεν είναι χρήσιμο να μπούμε σ αυτή την κουβέντα Σάββα να σου πω οτι δε θυμάμαι αν και ήμουν παρών ,ούτε έχω διαβάσει κάπου την 11άδα.Μόνο όσους βλέπω απ τις φάσεις.Δε νομίζω να διαφωνούμε οτι Καραπιάλης,Προτάσωφ,Λιτόφτσενκο,Σάβιτσεφ,Χατζίδης,Τσιαντάκης,Αναστόπουλος ήταν Α class και ο Κούλης ο Καραταίδης απλά
ένας αξιόπιστος μπακ.Τώρα αν οι υπόλοιποι 2-3 ήταν λιμά-βλέπε Βλάχος- δεν έγινε και τίποτα.
Ας δούμε και τις συνθέσεις αυτών των ομαδάρων που σάρωναν τα πρωταθλήματα στα πέτρινα χρόνια.

Εικόνα savvas gridlock

http://i.imgur.com/a2xQ3cD.jpg

Tαληκριαδης, Παχατουριδης, Καραταιδης, Βλαχος, Μαυρομματης, Τσαλουχιδης, Λιτοφτσενκο, Τσιαντακης, Καραπιαλης, Προτασοφ, Σαβιτσεφ.

Καραπιαλης, Προτασοφ, αντε και Λιτοφτσενκο. Ολοι οι αλλοι ειναι στην καλυτερη περιπτωση υποφερτοι. Στη χειροτερη αστειοι.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλημερα, εδω ο...πρωϊνος. Ας μαζεψουμε λιγα πραματα...

Στη φωτογραφια με τη χειραψια, μαζι με τον Σιδερη, ο Σταματιαδης. Καλο εξτρεμ της ΑΕΚ, πολυ καλο κοντρολ και σεντρες, εξαιρετο ηθος. Απ΄τα γενικως αποδεκτα και αξιολογα προσωπα στο ποδοσφαιρο, οχι μονο για τους ΑΕΚτζηδες.

Στολιγκας - Μπαρμπαλιας: Ικανοι παιχτες και οι δυο, ξερανε μπαλα, κανανε καλα παιχνιδια, δεν ειχαν ομως την λογικα αναμενομενη γι΄ αυτους πορεια στον Ολυμπιακο. Δεν ξερω τον λογο, συμβαινουν ομως συχνα κατι τετοια στο ποδοσφαιρο. Ειδικα ο Ποτης ο Μπαρμπαλιας, ενω ηταν ηγετικη φυσιογνωμια στους θρυλικους ΄΄Μπεμπηδες΄΄ της εποχης εκεινης, δεν εγινε τελικα το ειδωλο που περιμεναμε ολοι. Η προσφορα παντως και των δυο, με προσημο θετικο.

Νινιαδης - Χαντζιδης: Αλλοι δυο παιχτες μας με θετικη, εως σημαντικη, προσφορα στην ομαδα. Πολυ τεχνιτης και ευστροφος ο πρωτος, με ακριβεις μεταβιβασεις και σημαντικα γκολ, γρηγορος ο δευτερος, αποφασιστικος, κι αυτος τεχνιτης για τη θεση του, με εξαιρετικο αριστερο σουτ και επισης σημαντικα γκολ. Ο Μηνας, ο Γερμανος, ειχε αμφισβητηθει στην αρχη απο τους γνωστους προπονηταραδες (και τοτε) της εξεδρας, στην πορεια ομως καταξιωθηκε, οπως του ΑΞΙΖΕ αλλωστε.

Λιτοφτσενκο, Προτασωφ: Το Ουκρανικο διδυμο της Σοβιετιας. Τα δυο απο τα τρια ΄΄Μινγκ΄΄ οπως τους λεγαμε τοτε ( το τριτο, το...μικροτερο, ηταν ο Γιουρι Σαβιτσεφ ). Για τον Ολεγκ Προτασωφ, δεν χρειαζεται να πω εγω κατι το ιδιαιτερο. Παιχταρας αναγνωρισμενος, ΔΙΕΘΝΟΥΣ ακτινοβολιας και δεινος σκορερ. Αγαπηθηκε πολυ απο τους γαυρους κι εκεινη η...προσφυγοπουλα, τα΄χει ακομα τα σημαδια του στο ταλαιπωρο κορμι της. Ο ΛιτοφτσενκΑ ( ετσι τα λενε τα Ο...ρωσιστί ) απ΄την αλλη μερια, μας εχει αφησει παρομοια εξαιρετικες εντυπωσεις. Ειχε κι αυτος τις περγαμηνες του οταν ηλθε στον Θρυλο και τον ΄΄πηγαιναμε΄΄ επισης πολυ. Στρατηγικος παιχτης ο Γκεναντι, οργανωτικος, οξυδερκης, τεχνιτης, με πολυ δυνατο και ευθυβολο σουτ. Να τονισω το ηθος των παιδιων αυτων: ΜΟΝΑΔΙΚΟ.

Και η ιστορια συνεχιζεται...

Εικόνα μαουνιέρης

Ο Γιώργος Στολίγκας ήταν καλό φορ. Τον βάραινε πολύ η φανέλλα (δίπλα στους Βασιλείου, Σιδέρη, Γιούτσο και Μποτίνο). Δεν μπόρεσε να είναι σταθερά ο πέμπτος της επίθεσης στη "θέση" του Αριστείδη Παπάζογλου. Στον Ατρόμητο Αθηνών έκανε καλή καριέρα και έβαλε μπόλικα γκολ.
Τον Γιούρι Σάβιτσεφ τον είχα δει (προτού έλθει στον Θρύλο) να κάνει μαγικά πράγματα απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Εδώ ήτανε πιό... συγκρατημένος. (Τον Ντομπροβόλσκη περιμέναμε, αλλά δεν...)

Εικόνα savvas gridlock

Τα κόρνερ του Λιτόφτσενκο δεν ξεχνιούνται.

Εικόνα apostolos gaganis

Παραπανω απο μισο γκολ το καθενα...

Εικόνα Aprosarmostos17

Στην τελευταία φιέστα η ΠΑΕ έφερε τον Βιέρα και πολύ καλά έκανε. Στην επόμενη φιέστα πιστεύω πρέπει να φέρουμε τον Λιτόφτσενκο, έναν παίκτη-κόσμημα στην ιστορία του Θρύλου μας.

Εικόνα μαουνιέρης

Μικρολαθάκι, σύγγαυρε - τον Χούλιο Λοσάντα φέραμε! Βεβαίως κάποια στιγμή (συντομότατα!) πρέπει να τιμηθούν αυτοί που μας τίμησαν. Τα "ζητάει" αυτά τα πράγματα η Ιστορία και η Μνήμη.

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτα συμβαινουν οταν καποιος εχει ψηφιακου τυπου συναψεις των εγκεφαλικων του κυτταρων...