Σαν Σήμερα 27/9



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
   
27/09/1964  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  4-0  42' - 56' ΣΙΔΕΡΗΣ, 44' - 46' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
 
27/09/1970  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  1' Στοϊμένος (Αυτ.), 17' ΚΑΠΕΡΝΕΚΑΣ
 
 
 
27/09/1972  ΚΑΛΙΑΡΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  0-1  9' ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 
Η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα αποκλείει μια Ιταλική. Και μάλιστα την ομαδάρα τότε Κάλιαρι του Ρίβα. 
 
 
 

Ο κόσμος του ΘΡΥΛΟΥ παρών στις κερκίδες

και υποδοχή αργότερα

 
27/09/1981  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1  69' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
27/09/1994  ΜΑΡΣΕΪΓ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  3-0  53' - 89' Κασκαρίνο, 85' Φερερί
 
ΟΣΦΠ: ΤΟΧΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ (68'ΜΠΑΤΙΣΤΑ) ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ (79'ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ) ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΒΙΤΣ ΕΣΤΑΊ΄ ΓΙΕΚΙΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΤΣΟΣ.
 
 
 
27/09/1997  ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-3  44' - 61' Μίτιτς, 45' ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, 66' ΙΒΙΤΣ, 86' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 
Ψευτομαγκιές και πάλι από τον "παναθηναικούλη" Κρήτης. Ειδικά μόλις αρπάξανε το τρίτο… γκολ. Καταρχήν στο πρώτο γκολ του παραρτήματος υπήρξε offside. Ο Θρύλος ισοφάρισε με πέναλτι, που έγινε με χτύπημα καράτε στον Τζώρτζεβιτς, όχι έξω από την περιοχή που έβλεπε ο κρητικός εκφωνητής – ΑΡΔ, αλλά αν όχι μέσα στη περιοχή σίγουρα πάνω στη γραμμή. Ο ΑΡΔακας όμως έδωσε ρεσιτάλ στο τρίτο γκολ. Σε μια πεντακάθαρη φάση, απεφάνθη ότι ήταν offside. Και μετά οι γνωστές βαζελιές που στο ΘΡΥΛΟ δεν περνάγανε ΠΟΤΕ. Με κάτι τέτοια στήσανε το μύθο της «παράγκας» οι βαζελολάγνοι γκεμπελίσκοι.  Σημείωση: Σε ματς «αίμα κι άμμος» κίτρινες μόνο σε ποδοσφαιριστές του ΘΡΥΛΟΥ (Πασσαλης, Οφοριγκουε, Αλεξανδρης, Τζορτζεβιτς).
 
ΟΣΦΠ: ΤΟΧΟΥΡΟΓΛΟΥ ΒΑΡΕΣΑΝΟΒΙΤΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ (73'ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (78'ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ) ΙΒΙΤΣ (85'ΓΚΟΓΚΙΤΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ.

 

 
27/09/2000  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ  3η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  2 – 0  52' - 69' ΤΖΙΟΒΑΝΙ

Μέτριος στο πρώτο ημίχρονο ο ΘΡΥΛΟΣ. Στο δεύτερο μπήκε αποφασισμένος και με δυο καταπληκτικές κεφαλιές του ΤΖΙΟΒΑΝΙ πήρε τη νίκη. Το κουέρβο στο 64' δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Ζετερμπεργκ.

ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΖΑΣ ΖΕ ΕΛΙΑΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ (83'ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ) ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ (86'ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ) ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ (89'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΛΑΡΣΕΝ (ΔΑΝΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 42.202

 
27/09/2003  SKODA ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 3  72' - 90' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ, 80' Καρακατσάν, 90' ΓΚΩΝΙΑΣ

Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά μετά το πέναλτι που έκανε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης στον Καστίγιο (72’) θα έπρεπε να απελαθεί. Απέλαση θα ήταν μια επιεικής τιμωρία και για τον Μπούτισα, για εισαγωγή κανόνων βόλει σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Απολαυστική η θεατρική ερμηνεία του. Αυτές οι δύο πεναλτάρες κατά τους ξεφτιλισμένους ΑΡΔ δεν έπρεπε να καταλογιστούν και αποδείκνυαν την ύπαρξη  «παράγκας».  Διαιτητής ο αντιολυμπιακός Τσίκινης. Ο οποίος παραλίγο να έχει την τύχη του Ευθυμιάδη. Τα βαζελάκια της Ξάνθης ξεσάλωσαν στις κερκίδες με ψευτομαγκιές. Πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο τη μάνα τους και τον πατέρα τους, αλλά οι ποδοσφαιριστές του ΘΡΥΛΟΥ τους έγραφαν σε ερυθρόλευκους κοχόνες. Αυτά τα ολίγα για ένα αγώνα με το «παράρτημα» Ξάνθη…
Ο Καστίγιο δε πιανόταν ούτε με λάσο. Ενα δείγμα του χαρίσματος που είχε, αλλά που με δική του ευθύνη δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει και χάθηκε..

ΟΣΦΠ: ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΑΝΤΖΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ (46'ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ) ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΦΕΣ (46'ΚΑΣΤΙΓΙΟ) ΝΙΝΙΑΔΗΣ (65'ΓΚΩΝΙΑΣ) ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΤΖΙΟΒΑΝΙ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΩΦ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΣΙΚΙΝΗΣ.


  

 
27/09/2006  ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  2-2  24' ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 34' Ματουζάλεμ, 68' ΚΑΣΤΙΓΙΟ, 70' Μαρικά

Καταπληκτική εμφάνιση του Καστίγιο . Γλέντησε μόνος του τη Σαχτάρ. Αντίθετα η άμυνα πετούσε χαρταετό. Ευτυχώς ο Νικοπολίδης ήταν σε καλή μέρα.

 
27/09/2017   Γιουβέντους - Ολυμπιακός   2-0   UEFA Champions League | Group Stage 2017-18 | MD2|   69’ Ιγκουαΐν, 80’ Μάντζουκιτς
Γήπεδο: «Juventus Stadium» -  Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (ΓΕΡ)
 
 
 
Επρεπε να χαθεί ένα μήνας , τρεις πολύτιμοι βαθμοί στο CL (με Σπόρτιγκ) και πέντε βαθμοί στο πρωτάθλημα, εξ αιτίας των ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΩΝ επιλογών του Χάσι, για να δούμε έναν Ολυμπιακό όπως τον γουστάρουμε. ΨΥΧΩΜΕΝΟ κι ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ. Κόντρα στο μεγαθήριο Γιουβέντους (που τα ρετάλια οι αντιολυμπιακοί στοιχηματίζαν αν θα σπασει το ρεκόρ του 7-0), ο ΘΡΥΛΟΣ για 70 λεπτά έδειξε ότι είναι μια μεγάλη ευρωπαική ομάδα. Κι έκανε τον οργανισμό Γιούβε να ζοριστεί εξαιρετικά για να τον καταβάλλει και τελικά να πανηγυρίζουν σαν αεκτζηδες.
 

 
27/9/2018  Ολυμπιακός – Λεβαδειακός  1-0  Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 | 1η Αγωνιστική | 4η Φάση | 68’ Μάνος
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μασούρας, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Ανδρούτσος (59’ Χασάν), Βρουσάι, Ναουέλ (83’ Πάρντο), Τουρέ (58’ Νάτχο), Μάνος.
 
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μπάγιτς, Μάνγκα (46’ Νίκας), Παντελιάδης, Γιακουμάκης, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Κρνέτα, Σαβαντόγκο, Μητρόπουλος (70’ Νανζί), Αντιλέχου, Ιωαννίδης (56’ Όμο).
 
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red
Εικόνα Γιάννης ο Red
Εικόνα μαουνιέρης

Α ρε Καστίγιο... (Τί να γράψει κανείς για σένα;...) Άσε, καλύτερα τίποτα...

Εικόνα john

Εγω φίλε μου τον πήγαινα πολύ τον Καστίγιο.Ποδοσφαιρικα μου άρεσε η διεισδυτικότητα,η ταχύτητα ,η έκρηξη και η επαφή που είχε με τα δίχτυα.Μας τα χάλαγε λιγο διότι ηταν ατομιστης απείθαρχος και ανύπαρκτος τακτικά,αλλα ας μη ξεχνάμε πως ηταν και 20 χρόνων.Με τον καιρο θα έστρωνε.Πανω απο ολα ομως μου άρεσε για τον τσαμπουκά την μαγκιά και το ποδοσφαιρικό θράσος που είχε.Ο τύπος δεν μασαγε ούτε απο αντίπαλες έδρες ούτε απο ατμόσφαιρες τρομοκρατίας.Μη σου πω οτι έπαιζε κιόλας καλύτερα σε αυτές .Μιλαμε για ενα παιδί που ουσιαστικά μεγάλωσε μεσα στον Ολυμπιακο.(θυμάσαι σιγουρα πως ηταν στον θρύλο απο 16 χρόνων). Για μένα δεν εγινε κάποιο χοντρό λάθος στην περίπτωση του.Απλα η προσφορά της Σαχτάρ ηταν πολύ υψηλή για μα την αρνηθεί ο Κόκκαλης .Θα γούσταρα αυτο το παιδί να ολοκλήρωνε την καριέρα του στο θρύλο και να γίνονταν ενας νέος Τζόλε (ναι για μένα εάν δούλευε σοβαρά θα μπορούσε)

Στην τελική πάντως ο χαμένος στην υπόθεση δεν ηταν ο Ολυμπιακος αλλά ο ίδιος ο Καστίγιο.Ας μη ξεχνάμε πως τον αντικαταστήσαμε με τον ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΛΕΤΙ

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, αυτό το ''θα στρώσει, πιτσιρίκος είναι'' για παίκτες σαν τον Καστίγιο, που σκύβουν το κεφάλι και προσπαθούν να περάσουν όλο τον κόσμο, δίχως να δίνουν την μπάλα από το αριστερό στο δεξί, είναι το μεγαλύτερο παραμύθι στο ποδόσφαιρο. Τέτοιοι παίκτες μαζεύονται κάπως, δεν στρώνουν ποτέ. Και πώς μαζεύονται; Αν βάλεις φερ'ειπείν κάναν Στολτίδη, μετά από κάθε ματς να τους σακατεύει στο ξύλο. Μιλάμε να το κάνεις αυτό συνέχεια, ασταμάτητα, μετά από κάθε παιχνίδι και μιλάμε για ξύλο, όχι για 2-3 σφαλιάρες. Να τον κλοτσάει με τις τάπες στο κεφάλι. Έτσι ίσως, με μεγάλη επιφύλαξη, μπορεί ένας Καστίγιο να αρχίσει να μοιάζει με ποδοσφαιριστή. Τέτοια πουστράκια είναι και τα πρώτα που ειρωνεύονται τον κόσμο που τους αποθέωνε και γίνονται γενίτσαροι. Παρακάλαγε τον Πατέρα να τον πάρει στο βάζελο και όταν ήταν στον Άρη, μας δήλωνε αυτά.

http://www.sport24.gr/football/omades/Aris/kastigio_poio_karaiskakh_vike...

Αμφιβάλλω το πόσοι τα θυμούνται αυτά σήμερα, αφού ''ο Νέρι έκανε ντρίμπλες''...

Εικόνα μαουνιέρης

Σάββα, ο Καστίγιο μόνο σκατά είχε / έχει στο κεφάλι του. Άσ' το! Ό,τι δήλωνε εκτός Ολυμπιακού έχει την αξία δηλώσεων ενός κακομαθημένου τσογλανίσκου. Ό,τι δήλωνε εντός Ολυμπιακού το πίστευε μεν, αλλά δεν πολυκαταλάβαινε τί έλεγε. Ανερμάτιστος παικταράς "άλλης" εποχής, "άλλου" ποδοσφαίρου.

Σήμερα δεν παίξαμε μυαλωμένα και χάσαμε. Μπήκαμε καλά, αλλά βιαστήκαμε να... "βγούμε". Εν τάξει, δεν χάλασε ο κόσμος. Ίσως, μάλιστα, να έφτιαξε...

Εικόνα vagio

Παρακάλαγε τον Πατέρα να τον πάρει στο βάζελο, και οταν τον στριμωξανε κατι δικοι μας εκανε την παπια. Εγω στον παναθηναικο, τι λετε ρε παιδια ψεματα ολα.
Μεγαλη απογοητευση απο εναν παικτη που μπηκε στις καρδιες μας μετα την προσγειωση με τις ταπες στο θωρακα του Χανιωτακη.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Γιάννη, κανένας γαύρος δεν πήγαινε τον Καστίγιο πιο πολύ από εμένα. Ούτε καν ο Καστίγιο ο ίδιος! Στον Ολυμπιακό έσκισε - οπουδήποτε αλλού πήγε ρεζιλεύτηκε με τη θέλησή του, γιατί μέσα στο κεφάλι του είχε / έχει σκατά. Από τη μεγάλη αγάπη που του έχω, σταματάω εδώ.

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄Η μεν σαρξ προθυμη, το δε πνευμα ασθενες΄΄... Σαμπως ο πρωτος ειναι;

Εικόνα jorge rojo

Πολλές δυνατότητες και τεχνικά χαρίσματα καθόλου μυαλό ο Νέρι. Μεγάλη στιγμή στα πιό πάνω βιντεάκια το σωτήριο γιά τη Μαρσέιγ τάκλιν του Αλεξανδρή στο Μπατίστα, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να σκοράρει και να ισοφαρίσει. Τι έχουνε δει τα μάτια μας!!