Σαν Σήμερα 30/9



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
   
30/09/1956  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2 – 1  59' ΙΩΑΝΝΟΥ, 64' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, 85' Κοπανίδης
 

 
30/09/1959  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  1-3  24' Βασιλειάδης, 39' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 57' - 59' ΥΦΑΝΤΗΣ
 
 
30/09/1971  ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Κυπελλούχων  1-2  9' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, 15' Σάμπο, 45' ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ
 
Στον πρώτο αγώνα στις 15/9/1971 στο Καραισκάκη, ο ΘΡΥΛΟΣ γνώρισε την ήττα 0-2, αφού ο Μυλωνάς έκανε δυο τραγικά λάθη και ουσιαστικά δώρισε τα γκολ στους Ρώσους
 
 
 
Στη ρεβάνς στη Μόσχα, η νίκη με 2-1 δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση, παρά την καλή εμφάνιση. Έκανε από παλιά διπλά ο ΘΡΥΛΟΣ στην Ευρώπη, αλλά τα ΑΡΔακια ξεχνάνε εύκολα (αν δεν είναι παντελώς άσχετα και αδιάβαστα).
Ο ΘΡΥΛΟΣ χρειαζόταν ένα γκολ για την πρόκριση και είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο να το πετύχει. Πάντα όμως ένα κουέρβο (ο Ελβετός Μπούχελι) βρίσκεται στο δρόμο μας. Στο 85’ θα κλείσει τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Παπαδημητρίου. Η μεγαλύτερη σφαγή πριν τον Παλοτάι.
 
 
Ολυμπιακός: Καρυπίδης, Γκαϊτατζής, Συνετόπουλος, Κουρέας, Ζοάννος, Περσίδης, Γιούτσος, Αργυρούδης (60 Παππας) Παπαδημητρίου, Τριαντάφυλλος, Καραβίτης (70 Παμπουλής).
 
Η Δυναμό Μόσχας έφτασε στον τελικό και έχασε 3-2 από την Ρέηντζερς. Θεία Δίκη αλλά ο ΘΡΥΛΟΣ πάλι ματωμένος
 
 
 
Πανηγυρισμοί μετά το πρώτο γκολ του ΥΒ.
 
 
Ο Γκαιτατζής πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ
 
 
30/09/1973  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΕΛ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0  12' - 25' ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ, 87' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΟΣΦΠ: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΓΚΑΊ΄ΤΑΤΖΗΣ ΓΚΛΕΖΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΩΚΟΣ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (78'ΠΕΡΣΙΔΗΣ) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΙΕΡΑ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (72'ΓΑΛΑΚΟΣ).
 

 
 
30/09/1979  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  18' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ, 67' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
35.000 εισητήρια και ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΑΥΡΟΙ έξω από το γήπεδο σε αγώνα με τον ΟΦΗ! Δεν θα κουραστούμε να το λέμε. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο ΚΟΣΜΟΣ του. Αυτή τη ΣΧΕΣΗ προσπαθούν να σπάσουν τα βαζελολάγνα ΜΜΕ με τα ΑΡΔακια του 20ευρου....
 

 
30/09/1981  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΡΑΪΟΒΑ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Πρωταθλητριών  2 – 0  36' ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, 60' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
Πρώτος αγώνας στις 16/9/1981. Ο ΘΡΥΛΟΣ θα χάσει 3-0, δεχόμενος ως συνήθως γκολ στο 90’. Στο πρώτο γκολ η άμυνα πετούσε χαρταετό, στο δεύτερο ο Σαργκάνης άργησε.




 
 
Στη ρεβάνς με ωραίο ποδόσφαιρο, η ομάδα κατάφερε σχετικά νωρίς να προηγηθεί 2-0 (στο 60’) χωρίς να καταφέρει όμως να φέρει το ματς στα ίσα και συνεπώς στην παράταση, στο μισάωρο που απέμενε, αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες. Άλλη μια χαμένη στις λεπτομέρειες πρόκριση…
 
 
30/09/1984  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  4-0  12' ΒΕΛΤΖΛ, 29' ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ, 74' - 86' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΑΛΜΠΕΡΤΣΕΝ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (80'ΤΟΓΙΑΣ) ΒΕΛΤΖΛ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΕΟΡΓΚ ΚΕΣΛΕΡ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΓΕΡΜΑΝΑΚΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 22.000

 
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης γλιτώνει με ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Γίνονται τρομερά επεισόδια με 40 συλλήψεις και τον προπονητή του Πανιωνίου Νίκο Αλέφαντο παραλίγο να καταλήγει στη φυλακή....
 
 
 
30/09/1992  ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1ος Γύρος, 2ος Αγώνας  Κύπελλο Κυπελλούχων  0-3  16' ΒΑΪΤΣΗΣ, 28' ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ, 81' ΠΡΟΤΑΣΟΦ
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα 0-1 στις 17/9/1992.

 
 
Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση μέσα στην Ουκρανία από την ομαδάρα του Μπλαχίν.
 
ΟΣΦΠ: ΜΙΡΤΣΟΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΛΙΤΟΦΤΣΕΝΚΟ ΠΡΟΤΑΣΩΦ (85'ΜΠΑΤΙΣΤΑ) ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (77'ΣΑΒΒΙΔΗΣ) ΒΑ'Ι'ΤΣΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
Οι Εφημερίδες έγραψαν:
 
ΦΩΣ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ. ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ 3 - 0. Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ ΘΥΜΙΣΕ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΤΗΣ. ΘΑΜΠΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
 
ΦΙΛΑΘΛΟΣ: ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ 3 - 0 ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 20.000 ΟΠΑΔΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ.
 
ΤΑ ΝΕΑ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 - 0. ΓΥΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΜΑΓΕΙΑ. ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΙΡΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ.
  
 
30/09/1998  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ  2η Αγωνιστική Ομίλων 16  Champions League  2-0  22' ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, 80' ΓΚΟΓΚΙΤΣ
 
Όταν ακούσαμε τη σύνθεση «παγώσαμε». Ο γερο Σίνισα Γκόγκιτς στης θέση του Ιβιτς, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος…..  Ο Γκόγκα όμως χόρεψε την άμυνα της Κροάσια. Και στη γκολάρα του Αλεξανδρή και στη δική του. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από το ΘΡΥΛΟ, ειδικά με τον Αλεξανδρή και το Γιαννακόπουλο. Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα  και να μη χρειαστεί η καλύτερη ίσως εμφάνιση του Ελευθερόπουλου. Ειδικά μετά το δύο μηδέν, κάνει απίστευτες επεμβάσεις με αποκορύφωμα μια διπλή απόκρουση δείγμα της κλάσης και του ταλέντου, που ο ίδιος αλλά και δυο τραυματισμοί δεν άφησαν να ξεδιπλωθεί όσο έπρεπε.
Πάντως ο δρόμος για τους «οκτώ» του CL είχε ανοίξει….
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ (75'ΑΝΤΖΑΣ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (90'ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ) ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ (72'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΓΚΟΓΚΙΤΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΕΛΕΡΕ'Ι'(ΑΓΓΛΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 60.714
 
ΦΩΣ
 
 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ
 

  
30/09/2001  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  17' - 57' ΡΟΜΠΕΡΤΣ

ΟΣΦΠ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ (46'ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ) ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΜΠΕΡΜΟΥΔΕΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΚΑΡΕΜΠΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (72'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΖΕΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΟΦΟΡΙΓΚΟΥΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (63'ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΡΙΑΚΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 11.421 (υπήρχαν και τότε άδεια καθίσματα, αλλά η Τζαβελίτα μέτραγε ακόμα με τα δάχτυλα και οι ΑΡΔ ανακάλυπταν «παράγκες»…).

 
30/09/2003  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  2η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  1 – 2  11' ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ, 21' - 78' Νέντβεντ

Ματς που δικαιώνει τη ρήση του Όσιμ ‘ότι η μπάλα είναι πόρνη. Ωραίο ποδόσφαιρο από το ΘΡΥΛΟ, έβαλε τη Γιουβε στη περιοχή και τη σφυροκοπούσε. Προηγηθήκαμε με ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΕΦΑΛΙΑ του Στολτίδαρου. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στη συνέχεια , ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΟΥΦΟΝ, και ένα χαμένο γκολ από τον ΤΖΙΟΒΑΝΙ που δεν χάνεται. Τελικά ήττα με 1-2! Ο Νετβεντ ισοφάρισε με ένα μακρινό συρτό  φάουλ. Το τοίχος άνοιξε αδικαιολόγητα και ο Κατεργιαννάκης δεν ήταν Μπουφόν, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στην παιδαριώδη αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ του Νέτβεντ στο 78’. Μια από τις αιτίες που ο ΘΡΥΛΟΣ δεν τα κατάφερνε στο CL ήταν  και η έλλειψη ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ.

ΟΣΦΠ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Άντζας, Κωστούλας, Πάντος, Καρεμπέ, Στολτίδης, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Tζιοβάνι, (Γκώνιας 67', Γωργιάδης 67', Τάτσης 75') 

 
30/09/2018  Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  0 – 1  Super League 2018-2019 | 5η Αγωνιστική |  49′ Βούκοβιτς (αυτογκόλ)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - Διαιτητής: Σαν Φενταγί(Ελβετία)
 
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82’ Γκιγιέρμε), Χριστοδουλόπουλος (69’ Γκερέρο), Φορτούνης (82’ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν.
 
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Πέλκας (58’ Λέο Ζάμπα), Κρέσπο, Λημνιός (72’ Βέρνμπλουμ), Βιεϊρίνια (84’ Τόσκα), Μπίσεσβαρ, Κάνιας.
 
 
 
Λες και βλέπαμε βαζελο με ασπρόμαυρα. ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΡΔΟΣ ΕΙΧΑΝ. Εντάξει. Έχουμε εμπεδώσει ότι η μπάλα είναι ΠΟΡΝΗ. Αλλά αυτό που είδαμε δεν υπήρχε. Και το χειρότερο; Χωρίς καν ευκαιρία να πετυχαίνουν γκολ, με διπλό αυτογκόλ του Γιαννιώτη που αποτέλειωσε ο Βούκοβιτς. 23 – 4 τελικές (15 – 1 στο δεύτερο ημίχρονο) μόνο με ομάδες που πάνε για υποβιβασμό. Ο όρος «κρεμασμένοι από τα δοκάρια» αποδείχτηκε φτωχός. Τέτοια κυριαρχία, τέτοια καθολική επικράτηση σε ντέρμπι δεν είναι συχνή. Κι όποτε συμβαίνει γράφει ΠΕΝΤΑΡΕΣ. Τις έχουν νιώσει πολλές φορές οι πολυλογάδες του βορρά.  Κι όταν ξεπεράστηκε κι ο Πασχαλάκης βρέθηκε το δοκάρι (Χασάν). Αγωνιστικά ο Μάρτινς ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τον ρουμάνο κλεφτοκοτά. Αλλά είπαμε… πρέπει να θέλει και η ΠΟΡΝΗ να μπει. Παρά τις ΑΟΚΝΕΣ προσπάθειες της «εξυγίανσης» όλη τη σεζόν, ΑΝ ειδικά σ’ αυτόν τον αγώνα είχαμε πάρει τη νίκη, ΙΣΩΣ το πρωτάθλημα είχε διαφορετική εξέλιξη.
 

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Το "αντικειμενικό" Sportime(τότε των Ανδρουλιδάκη-Ξύδη) το 1998:
https://3.bp.blogspot.com/-gqtjhBo659k/WgNv6hHZhUI/AAAAAAAAII8/n5ySHtrMG...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για το 2003

-Μπομπολοφυλλάδα:
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2003/10/01/61_h.jpg

Εικόνα tsalouxidis

Μου'δωσε ερέθισμα αυτό που 'γραψες για πάγωμα μόλις είδες το όνομα Γκόγκιτς στη βασική ενδεκάδα να επισημάνω την πολύ μεγάλη τύχη να βρεθεί ο Ολυμπιακός στο 2-0 μέσα στην Πόρτο στην πρώτη αγωνιστική. Ο Μπάγιεβιτς προτιμούσε τον Γκόγκιτς εξαρχής για βασικό απ'όταν τον πήρε διότι έβλεπε για τί πολυδιάστατο παιχταρά μιλάμε. Λίγο η αφλογιστία στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, λίγο η ηλικία του, λίγο η απίστευτη σπέκουλα ότι είναι μίζα και "πού τον βρήκαμε αυτόνε το γέροντα απ'την Κύπρο", λίγο ότι έπρεπε να παίζει ο νέος Αφρικάνος Πελέ του Λούβαρη και ο τσιμεντογκρεμιστής και πολύ ότι είμαστε εντελώς άμπαλοι ως λαός ανέκαθεν έφεραν τον Γκόγκιτς μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Έδωσε ο καλός Θεός και ξεκινήσαμε τζούφια με 2-0 στην Πορτογαλία και συνδυάστηκε η ανατροπή με τον Γκόγκιτς. Λίγες μέρες μετά και μέσα σε γενική ευφορία ο Ολυμπιακός διέλυσε με μπαλάρα τον ΟΦΗ και με τον Γκόγκιτς στην ενδεκάδα. Στο ματς με την Κροάσια ήταν πλέον αναμενόμενη η παρουσία του απ'την αρχή γιατί υπήρχε μομέντουμ. Κάπως έτσι απέκτησε ο Ολυμπιακός πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, αλληλοκάλυψη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, παιχνίδι με τη μία και φορ φονιά ψυχρό εκτελεστή αντί για τις δύο κακομαθημένες νούλες που είχε πριν. Η παρουσία αυτών των παντελώς ανεπαρκών επιθετικών, για βασικοί λέμε σε ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, σε συνδυασμό με το χειρότερο τερματοφύλακα όλων των εποχών Κυριάκο Τοχούρογλου είχε καταδικάσει και την προηγούμενη χρονιά. Όπως βέβαια πιστεύω ότι ακόμα και με βασικό τον Γκόγκιτς στα 37 του και δυο προσθήκες σε άμυνα (ή στο τέρμα) και κέντρο και χωρίς πώληση Γεωργάτου ο Ολυμπιακός θα πέρναγε αέρα απ'τους ομίλους και τη σεζόν 99-00. Διαβάστηκε τελείως λάθος η προηγούμενη χρονιά και η ομάδα κατέληξε να κερδίσει δυο βιρτουόζους και να χάσει το 50% από ταχύτητα, αυτοματισμούς, αλτρουισμό και άμυνα.
Να πούμε και ότι μπορεί με το Δημητράκη να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι γιατί μαζί του μεγαλώσαμε και είδαμε πρωτάθλημα αλλά δεν του στέρησαν τίποτα οι τραυματισμοί. Το παιδί είχε συγκεκριμένα σπουδαία στοιχεία (ρεφλέξ, εκτινάξεις, χαμηλές εξόδους, πέναλτι, τετ α τετ) και συγκεκριμένες αγιάτρευτες πληγές (οποιαδήποτε ψηλή μπαλιά, λάθος τοποθετήσεις σε στημένα, άθλια διωξίματα και επαφή με τη μπάλα με τα πόδια, ευαίσθητα νεύρα και ψυχοσύνθεση) που συνολικά τον καθιστούσαν ανεπαρκή για τον Ολυμπιακό της διάκρισης στο Πρωταθλητριών. Ακόμα και το 98-99 που μπαίνει κορυφαία ενδεκάδα ΤΣΛ το μοναδικό ματς χωρίς ψεγάδι είναι αυτό με την Κροάσια. Με Πόρτο εκτός τον σώζει ο Ανατολάκης πάνω στη γραμμή από κορυφαία γκάφα, με Πόρτο εντός τον σώζει το δοκάρι, με Άγιαξ βόσκει έξω απ'το τέρμα στο δεύτερο γκολ, με Γιουβέντους εκτός κατ'ουσίαν κάνει μία και μόνη απόκρουση στην όποια όμως όλα πάνε πάνω του και εντός....Δυστυχώς για τέτοιο επίπεδο είναι ανεπίτρεπτη τέτοια αστάθεια στο τέρμα. Ενδεικτικό είναι το 3-3 με Ρεάλ που ο μεν 18ρης Κασίγιας περπατάει και τρέμει η γη ο δε 23ρης και έμπειρος Ελέ τρέμει σύγκορμος σε κάθε φάση.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε σε όλα. Η αξία του Γκόγκιτς φάνηκε ξεκάθαρα στο 3-3 με τη Ρεάλ το Σεπτέμβριο του 1999 στο ΟΑΚΑ. Μέχρι να μπει στο γήπεδο, κίνηση δεν έκανε κανείς. Με το που μπήκε και άρχισε να κινείται κάποιος χωρίς την πουτάνα την μπάλα στα πόδια, αμέσως ξεμπλόκαρε όλη η ομάδα και πατήσαμε τη Ρεάλ. Ο Δημήτριος Ελευθερόπουλος από την άλλη, με τα πόδια-φυσοκάλαμα, ήταν μια ζωή ένας Τζόρβας. Δεν δούλευε στην προπόνηση, εκμεταλλευόταν και τη φήμη του ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στα απ'έξω και μας έσπαγε τα νεύρα. Αν αυτό που έκανε κι έφυγε το 2003 το'χε κάνει το 1993, δεν θα έφευγε αρτιμελής από του Ρέντη. Για 1983 δεν μιλάω καν, θα τον χτίζανε στο σπίτι του.

Εικόνα tsalouxidis

Βελτιωμένη έκδοση του Ντιρκ Κάητ και παγκόσμια κλάση σε ό,τι έχει να κάνει με πρέσινγκ και διευκόλυνση παιχνιδιού από επιθετικό. 1999 μπαίνει κάτι μισάωρα απ'τα πλάγια και τη μία δίνει ασίστ με το αριστερό (Ρεάλ), την άλλη με το δεξί (Μόλντε). Και βέβαια παρά ένα Μερκ θα είχε κερδίσει αποβολή και πέναλτι μέσα στην Ισπανία σ'ένα ματς που θα μπορούσε να γραφτεί ιστορία.
Ο ατυχέστατος μεταγραφικός σχεδιασμός (;) του σάμερ οφ 99 πρέπει να στέκει οδηγός εσαεί για το πόσο άμπαλοι είμαστε, δε φταίμε μεγαλώσαμε σε ποδοσφαιρικά υπανάπτυκτη χώρα, και το πόσο βαθιά σπουδή χρειάζεται πριν από κάθε κίνηση. Το 3-3 με Ρεάλ που λες, η ομάδα μέχρι να μπει ο Γκόγκιτς έχει αποπειραθεί περί τις 7-8 φορές να ξεκινήσει τα μπλίτζγκρικ της προηγούμενης χρονιάς. Μοιραία η μπάλα καταλήγει σε έναν εκ των Ζιοβάνι-Ζάχοβιτς που επιδιώκουν πάντα το περιττό πριν δώσουν την πάσα και η ορμή ξεθυμαίνει αντί να ξεσπάσει. Και βέβαια αυτή ακριβώς η έλλειψη κίνησης απαγόρευσε στις 7-8 φορές να είναι 16 ή 20 σε ένα ματς που θα μπορούσε επί 90 λεπτά ο Ολυμπιακός να κάνει στη Ρεάλ ότι έκανε στον Άγιαξ την προηγούμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να το θεωρώ το υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ποτέ ελληνική ομάδα, εθνική ή σύλλογος, απ'την άποψη ότι ήταν μέσο και όχι εξτρίμ απόδοση του ενός αγώνα. Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι σε κάποια ιδιαίτερη μέρα, και αγωνιζόμενος με 6-7 επιθετικογενείς παίχτες σε κάποια φάση, με μετριότατη αμυντική λειτουργία (2 παίχτες περπατάνε μονίμως) και το τέρμα του αλλού ντ'αλλού παίζει φάπες με τη Ρεάλ σα να είναι αδέρφια. Εάν δεν ήξερες ποιός είναι ποιός επουδενί δεν θα καταλάβαινες ότι μιλάμε για τόσο διαφορετικά μεγέθη. Απόδειξη του πόσο κοντά είχε φτάσει η ομάδα τις σταθερές, τις συνηθισμένες δυνατότητες της στο επόμενο επίπεδο ήταν και το εντός με τη Γιουβέντους στο Ουέφα που με Μπάγιεβιτς μακριά, Ζάχοβιτς σπίτι του και όλη αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός κάνει για πλάκα φάσεις στη Γιουβέντους σ'ένα ματς που θα μπορούσε να'ναι ανάποδα το σκορ. Κύκνειο άσμα του απλώματος εκείνο το ματς, μετά ξεκίνησε το μάζεμα.
Να προσθέσω γιατί το ξέχασα ότι άνευ Γκόγκιτς δεν θα είχε γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο Αθλητικούς Ηχούς με τίτλο "ΠΑΝΑΞΙΟΣ" για κυπελλούχο Ολυμπιακό. Ούτε καν φαινόταν ότι παίζουμε με παίχτη λιγότερο απ'το τρέξιμο του μεγάλου Σίνισα Γκόγκιτς. Αυτός είναι ο Σίνισα Γκόγκις

Εικόνα Bad7

Τι χαζο γκολ ειχαμε φαει απο το φαουλ του Νεντβεντ που περασε η μπαλα μεσα απο το τειχος

Εικόνα Bad7

*τοιχος

Εικόνα olympiakaraga7te

Χαιρετω ολους τους συνΟλυμπιακους απο αυτο το φανταστικο ιστοτοπο.

Θελω καποια βοηθεια σε καποια σημαντικα θεματα απο παλιους αγωνες με τον βαζελο. Καταρχας στις 21 και 28 Ιουλη 1948 οταν παιξαμε μαζι τους στη Λεωφορο και χασαμε 3-0 και 2-0, ηταν φιλικος ο χαρακτηρας των αγωνων αυτων; Γιατι ισχυριζονται οτι ηταν για το Σουπερ Καπ αυτοι οι αγωνες στηριζοντας το στο οτι ειχε τελειωσει η αγωνιστικη σεζον και ειμασταν εμεις πρωταθλητες εμεις και κυπελλουχοι αυτοι. Ομως αν ηταν Σουπερ Καπ γιατι να γινουν δυο παιχνιδια και τα δυο στην εδρα τους; Τελος παντων, πως χαρακτηρισε ο τυπος αυτα τα δυο παιχνιδια; Επισης εχω δει οτι ο τερματοφυλακας μας σε αυτα τα δυο παιχνιδια ηταν αυτος του Πανιωνιου, αν δεν κανω λαθος.

Αυτο ειναι το πρωτο θεμα που θελω να μαθω αν ειναι εφικτο. Περαν αυτου ηθελα να μαθω ποιον νικησαμε και κατακτηαμε το Κυπελλο Αλληλεγγυης το 1955, μια χρονια οπου παλι πηραμε εμεις το πρωταθλημα και αυτοι το κυπελλο; Επειδη δωσαμε δυο φιλικα μαζι τους στις 20 και 26 Οκτωβρη 1955 και τα κερδισαμε αμφοτερα με 5-2 και 1-0 στη Λεωφορο που την ειχαμε και εμεις εδρα μας εκεινη τη σεζον και τις προηγουμενες. Και εχω μια υποψια αν με μια απ' αυτες τις νικες πηραμε το Κυπελλο Αλληλεγγυης. Το συνδυασα με το γεγονος οτι το Σουπερ Καπ στις μερες μας στα ελληνικα λεγεται Κυπελλο Φιλιας και Αλληλεγγυης. Πως χαρακτηρισε ο τυπος αυτα τα δυο παιχνιδια;

Θελω να ρωτησω και για καποια αλλα φιλικα με τον βαζελο... το Παο-ΟΣΦΠ 3-2 στις 26/10/1960, το ΟΣΦΠ-Παο 2-2 στις 7/12/1956 και το ΟΣΦΠ-Παο 2-1 στις 16/12/1956 καθως και για το ΟΣΦΠ-Παο 5-2 στις 20/10/1955 και το ΟΣΦΠ-Παο 1-0 στις 26/10/1955 που αυτα τα δυο τα ανεφερα πιο πανω. Ηταν φιλικοι αγωνες ή εγιναν για Κυπελλο Πασχα, Κυπελλο Χριστουγεννων, Κυπελλο Φθινοπωρου, Κυπελλο Σεπτεμβριου κτλπ;

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Εικόνα savvas gridlock

Τσέκαρε το mail σου. Το σχόλιο που έβαλες εδώ με το mail σου το έσβησα, για να μην το δούνε πονεμένα βαζελάκια και σου πρήξουν τα αρχίδια.

Εικόνα savvas gridlock

Το e-mail με το οποίο έκανες εγγραφή στο site το χρησιμοποιείς; Αν ναι, θα σου απαντήσω εκεί, για να μην πλατειάσουμε εδώ και κουράσουμε τον κόσμο. Αν όχι, στείλε στην επικοινωνία του site ένα e-mail που χρησιμοποιείς, για να μην φαίνεται εδώ ανοιχτά και θα σου απαντήσω σε λίγο.

Εικόνα LAKIS

1987: ΓΚΟΡΝΙΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 [24' ΤΣΙΡΟΝ, 42' ΙΒΑΝ - 65' ΚΩΣΤΙΚΟΣ] 1ος Γύρος, 2ος Αγώνας - Κύπελλο Πρωταθλητριών https://www.youtube.com/watch?v=F9kJ_L4Hwao https://www.youtube.com/watch?v=xFCvOwKywDY

Εικόνα μαουνιέρης

Με Χάβο και Βούζα στη σύνθεση... Είναι ένας από τους ελάχιστους αγώνες του Θρύλου, που δεν άντεξα να τον δω μέχρι τέλους. Μόλις φάγαμε το δεύτερο γκολ, έκλεισα την ΤιΒί και πήρα τους δρόμους παγανιά.

Εικόνα ΔΙΑΣ

φιλε στο "σαν σημερα" βαζουμε αγωνες που θεωρουμε οτι ανηκουν στις σημαντικες στιγμες της ιστοριας του ΘΡΥΛΟΥ. Τέτοιοι αγωνες είναι οπωσδήποτε οι νικες, ισοπαλίες με μεγάλες ευρωπαικές ομάδες ή με ελληνικές που έχουν προέλθει με "περίεργο" δηλαδή βαζελικο τρόπο, αλλά και ήττες ευρωπαικες που ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν άτυχος ή σφάχτηκε. Τα ματς με τη Γκορνικ θεωρούμε ότι δε προσφεραν κατι στην ενδοξη ιστορία μας. Μια ισοπαλια και μια ηττα με ομαδες σα τη Γκορνικ δεν τις λες και αξιολογες στιγμες της 90χρονης πορειας μας.
Οπως και το 2-2 στη Τουμπίτσα 30/9/1962 με δυο γκολ του Σιδέρη. Ή το 2-2 στις Σέρρες με τον Πανσερραικό 30/9/1990.
Αυτο είναι το δικο μας σκεπτικό.

Εικόνα LAKIS

OK ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ

Εικόνα john

ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ.Στη Ριζούπολη την έχουμε γαμησει,ειναι το πρωτο μεγάλο ματς του Καστίγιο,ο Στολτιδαρος οργώνει το κέντρο,ο Τζόλε εχει δοκάρι σε φάση που ο Μπουφον μπαίνει γκολ και ο πουσταρας ο νεντβεντ μας κερδαει μόνος του με 2 σουτ στα οποία φταιει ο Κατεργιαννακης. Μεγάλο κρίμα αυτη η ήττα.
Στο ματς αυτο μπαίνει αλλαγή ο Τατσης.Ναι αληθεια ο αλεκαρος προσπαθούσε να βάλει γκολ στον Μπουφον.