Σαν Σήμερα 9/10



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
09/10/1960  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 1  70' ΣΙΔΕΡΗΣ, 71' Σκόρδας
 
Ο αγώνας αυτός του ΘΡΥΛΟΥ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορική αξία, παρά το ότι δεν πήραμε δυο πέναλτυ (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια...). Σημαντικός ήταν ένας άλλος αγώνας που έγινε την ίδια μέρα. Δεν θα μπορούσε να αφορά παρά μια ακόμα απάτη του βάζελου, από τις γνωστές απάτες του «βαλιτσοφόρου» της δεκαετίας του ’60, με θύμα την προσφυγοπούλα. Ετσι έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο παναθηναικούλης την πιο ΒΡΩΜΙΚΗ δεκαετία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕκούλα «έσκουζε» και απειλούσε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία για τους βαζελολάγνους ΑΡΔ όλων των εποχών, όλων των δεκαετιών, όλων των σεζόν…. Μόνο ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης και  η «χούντα» του Ολυμπιακού κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο.
 
 
Αλλά εμείς οι γαύροι και οι γαυροφυλλάδες, είμαστε ψεύτες. Ας δούμε τα γεγονότα από τις αθλητικές στήλες πολιτικών εφημερίδων.

 
Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 11/10/1960
 
 
 
Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11/10/1960
 
 
 
Στο 87’ λοιπόν, ο Νεστορίδης βρισκόταν σε θέση για γκολ ΜΕΣΑ στην περιοχή, ανετράπη από δύο βαζελάκια, τον Ιακώβου και τον Ανδρέου, ο ΜΑΥΡΟΚΟΡΑΞ δεν έδωσε πέναλτι και ενώ οι παίχτες της ΑΕΚ διαμαρτύρονταν, τα βαζελάκια συνέχισαν μόνα τους και πέτυχαν γκολ με τον Παπαεμμανουήλ! Κάτι τέτοιους στις αλάνες τους κρεμάγαμε κουδούνια και τους χαρακτηρίζαμε με την ύβρη που έχει απαγορεύσει πλέον ο αντιρατσιστικός νόμος….

 
09/10/1977  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  4η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1 – 2   11' Ασλανίδης, 69' ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, 84' Γιαννακούλας (αποβλήθηκαν Σιώκος, Κυράστας, Παπαδημητρίου και Αλβαρέζ)
 
Ένα ντέρμπι με πάρα πολύ «κλωτσίδι». Ο παναθηναικούλης προηγήθηκε με γκολ από φάουλ του Ασλανίδη στο 11’. Γκολ «αδικαιολόγητο» για Κελεσίδη. Ο ΘΡΥΛΟΣ στο δεύτερο ημίχρονο είχε την υπεροχή και ισοφάρισε στο  69’ με τον Κρητικόπουλο. Στο 85’ ο Λοσάντα ανεκόπη  λανθασμένα με offside ενώ μπουκάριζε στη περιοχή του παναθηναηκούλη. Μέσα σε διαμαρτυρίες ο Κωνσταντίνου εκτέλεσε γρήγορα το ελεύθερο προς τον Δημητρίου, αυτός έδιωξε τυφλά προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γιαννακούλας ο οποίος ήταν offside πετάχτηκε (o Κρικώνης τον άφησε) ενώ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν, και πέτυχε το 1-2. Στη συνέχεια είχαμε «ομορφιές» που δεν πρέπει να γίνονται στα γήπεδα και δε μας εκφράζουν. Ο Κρικώνης διέκοψε τον αγώνα, πήγε στα αποδυτήρια και αργά το βράδυ με Προεδρικό Διάταγμα μάθαμε ότι ο αγώνας τελείωσε κανονικά με νικητή το βάζελάκο. «Όμορφες, αγνές εποχές» τότε που το ποδόσφαιρο ήταν ερασιτεχνικό και δεν υπήρχαν οι «σφαγείς» Κόκκαλης και Μαρινάκης να καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Τότε που δεν υπήρχε στοίχημα, ούτε Μαλαισία και Κορέα(ς). Τότε που ο Γιάννης Διακογιάννης δεν «δίκαζε» αλλά υπηρετούσε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με την αρχή «είδηση είναι ότι συμφέρει τον Παναθηναϊκό». Εννοείται ότι η τηλεόραση δεν πρόβαλε τον αγώνα
 
Τι Κρικώνης τι Τριτσώνης, το κωλοσωματείο με το ΛΑΠΑΤΟ για σήμα, μια ζωή έτσι «δούλευε».
 
 
Όμως, αυτά τα λένε οι ψεύτες οι γαύροι και οι γαυροφυλλάδες. Ας ξαναδούμε τι έγραφε μια , αντικειμενική εφημερίδα, το πολιτικό σκέλος των Σπορ του Βορρά, η Μακεδονία (11/10/1977).
 

 
Ας δούμε τι έγραφε και το ΦΩΣ :
 
«ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ και οργή λαού στο Φάληρο. Τέσσερις αποβολές, άγριο ξύλο και άνευ προηγουμένου εξευτελισμός της διαιτησίας! Ο νικητής τού ντέρμπυ έγινε γνωστός στα αποδυτήρια και όχι στο γήπεδο. Όλη η Ελλάδα επί ώρες μετά τη λήξη δεν ήξερε το αποτέλεσμα. Ο δραματικός επίλογος του ντέρμπυ άρχισε στο 84', όταν διαιτητής και επόπτες έκοψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Λοσάντα. Με το κτύπημα του οφσάιντ ο Παναθηναϊκός αντεπετέθη και ενώ οι Ολυμπιακοί είχαν ακινητοποιηθεί θεωρώντας τον Γιαννακούλια ως οφσάιντ, ο πράσινος παίκτης πλάσαρε τον Κελεσίδη σημειώνοντας γκολ. Ο διαιτητής Κρικώνης που ήταν πίσω από την φάση, κοίταξε τον επόπτη και όταν τον είδε να τρέχει προς την σέντρα, το κατακύρωσε. Αμέσως όλοι οι Ολυμπιακοί έπεσαν σαν σίφουνες πάνω σε διαιτητή και επόπτη και ζήτησαν ακύρωση του γκολ. Επακολούθησε κομφούζιο και ο Κρικώνης ακύρωσε το γκολ, για να δεχθεί στη συνέχεια την κεραυνοβόλο αντίδραση των Παναθηναϊκών, που ζητούσαν την κατακύρωσή του. Νέο κομφούζιο και μετά αποχώρησις διαιτητού και εποπτών, χωρίς να ξέρη κανείς ποιο ήταν το σκορ τού ντέρμπυ. Στα αποδυτήρια κατακύρωσε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, και έγραψε στο φύλλο αγώνος ψευδόμενος ότι το γκολ σημειώθηκε όχι στο 84', αλλά στο 89' και σφύριξε την λήξη».


 
Αφιερωμένα σαυτούς που  «γεννήθηκαν» στην Ελλάδα μετά τον Παπουτσέλη….
 
ΟΣΦΠ: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΠΡΟΚΟΒΑΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ ΣΙΩΚΟΣ ΠΕΡΣΙΑΣ (70'ΣΟΡΩΤΟΣ) ΛΟΣΑΝΤΑ ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (46'ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ) ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΓΑΛΑΚΟΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΡΙΚΩΝΗΣ.
 
Μην περιμένετε να δείτε το δεύτερο γκολ του παναθηναικούλη στο βίντεο που έχει διασωθεί. Χάθηκε….
 
 
09/10/1985  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ  Προκριματική Φάση Α' Γύρος  Κύπελλο Ελλάδος  3 – 1   2' - 24' ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, 21' ΣΕΣΤΙΤΣ, 44' Τζέμπτιμπης
 
ΟΣΦΠ: ΜΟΥΚΕΑΣ (46'ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ) ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΑΣΔΟΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΓΙΑΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΣΕΣΤΙΤΣ (63'ΧΙΩΤΙΔΗΣ) ΜΠΑΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
 
 
 
09/10/1988  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  5η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1    2' ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΝΤΕΤΑΡΙ ΚΩΦΙΔΗΣ (90'ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ) ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (78'ΝΕΝΤΙΔΗΣ) ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΙΑΤΣΕΚ ΓΚΜΟΧ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΝΑΖΙΡΗΣ.

Την ίδια μέρα, τα βαζελάκια κράζουν την "ομαδάρα" τους για το Χ με τον Απόλλωνα....