12.000 ΓΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΟ 1964



Κυριακή 18 Οκτωβρίου 1964. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1964-65, ο Ολυμπιακός (που έχει να πάρει 5 χρόνια πρωτάθλημα) ταξιδεύει στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Παναιγιάλειο. Τελικό σκορ 1-4 και θρίαμβος του Θρύλου. Ας δούμε το ρεπορτάζ των αθλητικών εφημερίδων της εποχής (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-10-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-10-1964
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-10-1964
 

 

 

 
Την επομένη του αγώνα, ο τότε ρεπόρτερ Ολυμπιακού στην ''Ηχώ'', ο Γιάνναρος Ζαδές, που ακολούθησε την αποστολή του Θρύλου στο Αίγιο, παραθέτει τις εντυπώσεις του από το ταξίδι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-10-1964
 

 

 

 

 

 
Στεκόμαστε εδώ.
 

 
12.000 γαύροι στο Αίγιο 50 χρόνια πριν, σύμφωνα με την ''Αθλητική Ηχώ'' και όχι σύμφωνα με το ''ΦΩΣ'', που είναι ''εφημερίδα του γαύρου''. Την ίδια μέρα που ο Θρύλος αντιμετώπιζε τον Παναιγιάλειο, ο βάζελος έπαιζε με τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη και έχανε με σκορ 3-2. Ας δούμε το τι συνέβη και σε αυτό το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 20-10-1964
 
 
Η λαοθάλασσα των γαύρων κατέκλυζε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος...

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Μάτς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ,Ν.Σμύρνη,αρχές δεκαετίας του 70, τελευταίες αγωνιστικές,ισόβαθμοι Θρύλος-ΠΑΟΚ.Το σκορ 0-0,λίγο πριν την λήξη,όταν πληροφορούμαστε οτι στον Βόλο ο Σιώκος γράφει το 2-1 υπέρ του θρύλου,οπότε η κατάμεστη έδρα του Πανιωνίου σείεται απο άκρη σε άκρη απο την τρομερή κραυγή....."Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ...Ο-ΛΥ-ΜΠΙ- Α-ΚΟΣ"

Εικόνα savvas gridlock

20 Μαιου του 1973, δυο αγωνιστικες πριν τη ληξη του πρωταθληματος. Με το γκολ του στοπερ Σιωκου στο 87', κερδισαμε μεσα στο Βολο, ο ΠΑΟΚ εμεινε στο 0-0 στη Νεα Σμυρνη και η ομαδαρα του Γουλανδρη πηρε πρωταθλημα.

Εικόνα REDHERAKLIO

Μάτς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ,Ν.Σμύρνη,αρχές δεκαετίας του 70, τελευταίες αγωνιστικές,ισόβαθμοι Θρύλος-ΠΑΟΚ.Το σκορ 0-0,λίγο πριν την λήξη,όταν πληροφορούμαστε οτι στον Βόλο ο Σιώκος γράφει το 2-1 υπέρ του θρύλου,οπότε η κατάμεστη έδρα του Πανιωνίου σείεται απο άκρη σε άκρη απο την τρομερή κραυγή....."Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ...Ο-ΛΥ-ΜΠΙ- Α-ΚΟΣ"

Εικόνα Bad7

Αυτα ειναι

Εικόνα xristoforas

μια μερα Σαββα (ισως ηταν Σαββατο) παιζαμε ποδοσφαιρο,μπασκετ και οι βαζελοι ποδοσφαιρο με Ιωνικο στη Νεαπολη
πηγαινω ριζουπολη νικαμε 4-1 την ξανθη..(ισως ειχαμε κ απουσιες πριν το ματς).....μετα γυρναω και πηγαινω κορυδαλλο παιζαμε μπασκετ εντος εδρας!!!! αλλα μπαινω στο βητα ημιχρονο....τελειωνει κ αμεσως με τα ποδια παω στο Ιωνικος-παο....μπηκα ομως στο 67'-70' καπου εκει....3 ματς σε μια μερα..απλα ετυχε!!!
ηταν κι αλλη μια χρονια φιλε Σαββα που επαιζε Ιωνικος-παο και τα βαζελια φωναζαν δυνατα καλη χρονια και ηπατιτιδα σολο τον πειραια....ειδες τα μουνια τι λεγανε? εννοουσαν κ τον Ολυμπιακο....και δωρο στο λιμανι εναν καναπε θα κανει..κι αλλα τετοια προκλητικα.....ομως ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ απλα ή ο παο ή η αεκ βγηκε πρωταθλητης πριν τα Χριστουγεννα συμφωνα με φυλλαδες? (τι να σου πω..δε θυμαμαι λεπτομερειες)

ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΜΑΘΑΙΝΩ...ΕΠΑΙΖΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ('Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ? ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ) ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ.....ΠΑΝΕ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ TA BAZEΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗ ΞΕΡΕΙΣ....ΟΜΩΣ ΠΗΓΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΔΟΝ....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΧΩΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΑ)

ΕΙΔΕΣ ΣΑΒΒΑ? Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΤΟΣ...Κ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΕΔΡΑ!!!...
ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΡΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΑΤΣ ΙΩΝΙΚΟΣ-ΠΑΟ....ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΑ....ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΩΡΑ ΣΧΩΡΑ ΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.....ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΘΗ ΑΙΤΙΑ...

(ΕΛΑ ΕΛΑ ΕΛΑ..ΕΣΥ ΗΡΘΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ....ΠΧΑΑ..ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΑΚΑΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ? :p )

ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΚΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ....ΕΠΑΙΖΕ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΟΜΩΣ Η ΜΠΑΛΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΖΕΛΕΣ!!!
Η ΜΙΣΗ ΝΟΓΚΕΙΤ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΜΑΣ....ΑΝΕΒΗΚΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΥΨΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΙΑ ΛΑΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΩ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑΚΑΡΟ Ε..ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΑ 7 ΣΕΡΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑ ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.....ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 1-2 ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ...ΗΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ..ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΡΟ ΞΕΡΕΙΣ...
ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΓΑΥΡΟΥΣ...ΤΑ ΒΑΖΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Κ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΝΙΚΗΣΑΝΕ....ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΜΩΣ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ..ΜΠΗΗΚΑΝ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΗ ΛΗΞΗ Ε...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ...ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!
ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ....ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΒΑΛΑΝ ΠΡΟΚΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ε ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ...ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ?

Εικόνα nmavronas

ειναι γνωστή η αγάπη των οπαδών του Εθνικού για τον Ολυμπιακό...

Εικόνα Bad7

Χαχαχαχαχα

Εικόνα μαουνιέρης

Μα υπάρχουν χιλιάδες... Εθνικοί! Γιατί να μην πανηγυρίζουν μες στη Λεωφόρο;!