ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΗΛΙΘΙΕ



Γράφει ο Alexandr Roman.
 
Το παρακάτω κείμενο το έγραψα το ίδιο βράδυ… όταν επέστρεψα στο σπίτι μου μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο…. (16-Σεπτεμβρίου-2014).
Εκείνο το βράδυ μπορούσα να εκφραστώ μόνο μέσω του γραπτού λόγου… καθώς ο Θρύλος με την ιστορική εκείνη ΝΙΚΗ του… είχε κλέψει για άλλη μια φορά εκτός απ’ την καρδιά…και τη φωνή μου…!!!  
Ο λόγος που το στέλνω αυτούσιο χωρίς να αλλάξω ούτε λέξη… είναι ηλίου φαεινότερος… και έχει να κάνει με όλα όσα διαδραματίστηκαν, γράφτηκαν, και ακούστηκαν στο ενδιάμεσο διάστημα… μέχρι και τον χθεσινοβραδινό  αγώνα και την επίσης τεράστια επιτυχία κατά της "γηραιάς κυρίας..."... "la Vecchia Signora"…γνωστή και ως: "la fidanzata d’ Italia" (η φιλενάδα της Ιταλίας)…. Juventus FC.
 
Δεν είναι ανορθόδοξος ή ανορθολογικός…
Είναι ανορθολογικά ταλαντούχος ο Μαρινάκης ηλίθιε…!!!»
 
Όταν ο Χέρμπερτ Μαρκούζε (Γερμανο-Αμερικανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος) είπε: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απ' τις θλιβερότερες πλευρές τής αναπτυγμένης βιομηχανικής κοινωνίας: τον ορθολογιστικό χαρακτήρα τής ανορθολογικότητάς της….»
άνοιξε μια τεράστια και βαθιά συζήτηση…
και σίγουρα όταν το έγραψε αυτό…δεν είχε τον Μαρινάκη στο μυαλό του.
Μεταξύ άλλων εξέφρασαν άποψη για το θέμα οι: Jacques Wajnsztejn, Claude Helbling… Bernard Pasobrola, Aντόρνο, Βεμπερ…και άλλοι…
Ο Μαρκούζε πιάνεται στην παγίδα του ορθολογισμού, περίπου με τον τρόπο που πιάνεται ο Καστοριάδης, αλλά ενώ ο τελευταίος αναζήτησε επίμονα να βγει από αυτή την απορία και να καθορίσει τα όρια της έννοιας αυτής,  ο Μαρκούζε παραμένει αιχμάλωτος της διχοτόμησης ορθολογισμού / ανορθολογισμού. Εξ ου όλες αυτές οι ακροβασίες για την ορθολογικότητα του ανορθολογισμού, την ανορθολογικότητα του ορθολογισμού, την ορθολογικότητα των σκοπών και όχι των μέσων ή των μέσων στην υπηρεσία των σκοπών που δεν την έχουν, την ορθολογικότητα της τεχνολογίας και τελικά η τεχνολογία εξορθολογιζμένη και «ειρηνευμένη» ... 
Στο παραπάνω πολύπλοκο και πολυδιάστατο ερώτημα… δεν μπόρεσαν ακόμα να δώσουν απάντηση όλοι αυτοί οι τεράστιοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, φιλόσοφοι, διανοούμενοι, κοινωνιολόγοι…
Παραδόξως όμως…
κατάφεραν να το απαντήσουν… αρκετοί σύγχρονοι Ελληνες…
συμπατριώτες μας…!!!
Και οι αλήθεια είναι ότι περισσότερο από τους κόκκινους, πράσινους, μπλέ κιτρινόμαυρους και ασπρόμαυρους χρωματισμένους σε αθλητικό, και όχι μόνο επίπεδο… από όλους αυτούς τους δημοσιογράφους… το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω με τους λεγόμενους «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥΣ»…
Εχω ένα σοβαρό θέμα με τη συγκεκριμένη «Ράτσα….»
Βλέπετε…νόμιζα ότι ως σύγχρονες ευφυίες στη χώρα μας είχαμε μόνο εφευρέτες της Κυβίστησης ή με άλλα λόγια της Κωλοτούμπας…
Διάβασα, άκουσα και είδα με έκπληξη…να τεκμηριώνουν σχετικά με «τον ορθολογιστικό χαρακτήρα τής ανορθολογικότητάς της κοινωνίας μας σε κάθε επιπεδό της…κοινωνικό, οικονομικό, αθλητικό, πολιτικό…»
Ποια ήταν τελικά η δογματική, κάθετη απόφασή τους…???
Οσον αφορά την ανορθολογικότητα, ανορθοδοξία  της κοινωνίας μας… Υπεύθυνος, Υπαίτιος και  Ενοχος είναι ο «Ευάγγελος Μαρινάκης…»
Ο ανορθόδοξος, ανορθολογικός  Κύριος Ευάγγελος Μαρινάκης λοιπόν
Η ανορθοδοξία αυτή… δεν είμαι σίγουρος… πια ακριβώς διάσταση έχει…
Τον αθλητισμό….την Πολιτική… τις Business… όλα αυτά μαζί…???
Επειδή για παράδειγμα πρόσφατα είχε έσοδα 60 εκατομμυρίων Ευρώ από μεταγραφές ποδοσφαιριστών…κάνοντας τον Ολυμπιακό Aυτάρκη όπως είχε υποσχεθεί σε εκείνη την πρώτη του συνέντευξη τον Ιούλιο του 2010…????
Επειδή πολλαπλασίασε κατά πολύ την υπεραξία των αθλητών…την έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη… και ωφελήθηκε απ’ αυτό… αυτός… και συνεπώς και η ομάδα…???
Υπεραξία… η οποία δεν είχε εξαργυρωθεί ούτε καν με την κατάκτηση του EURO το 2004…(οι σύγχρονοι Ελληνες ποδοσφαιριστές πλέον θα έπρεπε να έχουν αφίσα του Μαρινάκη στο δωμάτιό τους…).
Επειδή δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό του το επίτευγμα…??? (σίγουρα όχι στη χώρα μας… αλλά και ελάχιστες τέτοιου είδους επιτυχίες έχουν καταγραφεί ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο…)
Και καλά αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια από τις πωλήσεις παικτών που ξεχείλωσαν τις τσέπες του Μαρινάκη…. το καταπίνουν έστω και με δυσκολία…
Αλλά αυτό το τελευταίο εκατομμύριο που εισέπραξε από τη νίκη επί της Ατλέτικο…. ΕΕΕΕ…!!! αυτό διάολε δεν μπορούν να το χωνέψουν με καμία δύναμη… τους έκατσε σαν πέτρα στο στομάχι.
Στην Ελλάδα λοιπόν… σύμφωνα με τους ίδιους… ο Βαγγέλης στήνει αγώνες του Ολυμπιακού όταν παίζει με την Ανω και Κάτω Ραχούλα F.C… κι έτσι παίρνει τα κάλπικα και πέτσινα πρωταθλήματα(ισχύει αυτό το είπαν και στο ΣΚΑΙ)…
Και απ’ την άλλη πλευρά στην Ευρώπη… επικρατεί  με εμφαντικό τρόπο έναντι της πιο φορμαρισμένης ομάδας αυτή τη χρονική στιγμή… η οποία κέρδισε την ενισχυμένη πυραυλοκίνητη μεσοεπιθετικά Ρεάλ 2 φορές τον τελευταίο μήνα…αφού της πήρε το Supercopa, η Ατλέτικο την νίκησε και μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου"…
πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα από Ρεαλ-Μπαρτσελόνα και έχασε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο 90’…!!!
Και συν όλα αυτά… έχει ισχυροποιηθεί κι άλλο… κάνοντας μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ…
Και πως απαντάει σε όλα αυτά  ο Μαρινάκης…???
Πουλάει… εισπράττοντας δεκάδες εκατομμύρια από τους καλύτερους παίχτες μας… αγοράζει με ψίχουλα κάτι άλλους «no name», «σαπάκια», «παλτά», που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους…  από κάτι ομαδούλες που παίζουν σε κάποια κατηγορία και σε ένα πρωτάθλημα κάπου εκεί στο Τέρμα Θεού κοντά στον Αμαζόνιο… ή στο Φερνάντο ντε λα Μόρα της Παραγουάης….
Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον προπονητή και τα συστήματα που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα και του αλλάζει τους ποδοσφαιριστές  ακόμα και 2 φορές την ίδια ημέρα…
Το πρωί κάνει χαλάρωμα πριν τον αγώνα ο Μήτσελ στο Σάμαρη… το βράδυ πάει να τον βάλει να παίξει βασικός στο μάτς… έρχεται ο Κούλης και του λέει: «Coach… Ο Σάμαρης είναι παίκτης της Μπενφίκα…!!!»
Φέρνει την άλλη μέρα κάποιον Μιλιβόγεβιτς για να καλύψει το κενό… ως λύση ανάγκης καθώς ήθελε τον Ντιόπ αλλά χάλασε… κι αυτός ο Μιλιβόγεβιτς  πριν ακόμα μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του… έβγαλε τα μάτια της Ευρώπης… έτρεξε 17 χιλιόμετρα σε 90 λεπτά και ήταν ο καλύτερος του γηπέδου κόντρα στην απίστευτη πίεση που ασκεί σε κάθε σημείο του αγωνιστικού χώρου η Ατλέτικο.
Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή υπάρχουν ελεύθεροι και διαθέσιμοι στην αγορά παιχταράδες τύπου Ετό, Ροναλντίνιο, Ρομπίνιο… και ο Μαρινάκης δεν βγάζει από την ξεχειλωμένη απ’ τα λεφτά τσέπη του… ούτε ένα ευρώ για να πάρει έστω έναν από αυτούς…
Μήπως πάλι επειδή δεν σταματάει να αγοράζει νέους ποδοσφαιριστές  κάθε χρόνο…(πρέπει να έχει φτάσει κοντά  τους 40…και δεν υπολογίζω τους ελεύθερους) εχει ως  αποτέλεσμα αυτή η τακτική του…η ομάδα να μην έχει συνοχή, αυτοματισμούς…χημεία…όπως φωνάζουν κάποιοι αυτόχθονες γηγενής  Ευρωπανηλίθιοι…???
Τώρα απ την άλλη πλευρά… κάθε χρόνο από τότε που ανέλαβε την διοίκηση παρότι ακολουθεί την ίδια ακριβώς στρατηγική… ανεβαίνουμε και ένα σκαλοπάτι παραπάνω… (step by step που είπε πρόσφατα ο ίδιος στο Μονακό) με ευδιάκριτους αυτοματισμούς και ποδοσφαιρική χημεία, φαντασία, πάθος και θέαμα μέσα στο γήπεδο…
κάνοντας ο ίδιος τον εαυτό του -για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- τον πιο επιτυχημένο Πρόεδρο της ομάδας απ’ την Ίδρυσή της… σε σύγκριση ανάλογου χρονικού περιθωρίου στις θητείες όλων των προηγούμενων Προέδρων. (δεύτερος είναι ο Νταϊφάς με 4 πρωταθλήματα, 1 νταμπλ 1980-83 και τρίτος ο Γουλανδρής 1972–75 με 3 πρωταθλήματα, 2 νταμπλ…)
 
 
Στην πρώτη του σεζόν στο Champions League ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη κέρδισε την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ. Στη δεύτερή του σεζόν κέρδισε την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ. Στην τρίτη του σεζόν κέρδισε την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Μπενφίκα καθώς και την Πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  και στην τέταρτη σεζόν την πρωταθλήτρια Ισπανίας (και παρά ένα λεπτό πρωταθλήτρια Ευρώπης) Ατλέτικο Μαδρίτης.
 
 
*** Η Ιταλία έμεινε… 
*** Τι εννοείς ότι σε λίγο καιρό παίζουμε με τη Γιουβέντους…???
*** Λες να μη το ξέρει αυτό ο Βαγγέλης…???
(επαναλαμβάνω... το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 16/9/2014 μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο).
 
Αυτό όμως… το να αλλάζεις κάθε χρόνο κατά 70-80% την ομάδα… και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα… όντως μοιάζει κάπως ανώμαλο… ανορθολογικό… περίεργο… αφύσικο…αντικανονικό…παράδοξο…πρωτοφανές… παρά-φύσιν…  απόκοσμο….
Αυτό είναι που τους τρελαίνει… τους εξαγριώνει…
 
Εχει κατασκευάσει ένα «Σινικό τείχος,» και εμποδίζει ο Μαρινάκης όλες αυτές τις  «εμβληματικές» φωνές από όλες αυτές τις αυθεντίες… οι οποίες αντηχούν ως  ιδιοτελείς, υστερόβουλες, κατά παραγγελία ιαχές…
Τα λόγια τους… ακούγονται στα αυτιά των ακαλλιέργητων μαζών ως το κάλεσμα για μαζική κατακραυγή, αφορισμό, τιμωρία  και μαστίγωμα… εκφρασμένο μέσα απο ένα  ενδελεχές απόσταγμα μιας εμετικής αηδιαστικής προπαγάνδας…
Ο στόχος…??? Νάτος…μπροστά τους…
Ο Εφοπλιστής, ο Καπιταλιστής, ο Κεφαλαιοκράτης, ο Πρόεδρος, ο Χρυσοκάνθαρος, ο Μεγαλοαστός… και πρόσφατα…και ο «αντιτασσόμενος σε τετελεσμένα γεγονότα, αντιδραστικός Πολιτικός…» ο κατ’ αυτούς επιτηδευμένα «Λαοπλάνος…», «δημαγωγός…», «λαοκάπηλος…»
***Και το όνομα αυτού… «Βαγγέλης Μαρινάκης…»
“Ecce homo” (Ίδε ο άνθρωπος….)  Φράση του Πιλάτου, όταν παρουσίασε τον Χριστό στον όχλο.
«…Άρον - Αρον σταύρωσον… και τον Μαρινάκη.....»
Ολοι αυτοί ξέρουν πολύ καλά αυτό: «Όταν πρέπει να διαλέξει ποιος θα σταυρωθεί, ο όχλος θα διαλέξει πάντα να σώσει τον Βαραββά….»
Η έπαρση, η αλαζονεία και ο κυνισμός όλου αυτού του εκπορνευόμενου θιάσου (σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, αθλητικό επίπεδο…) εκφράζεται μέσω του ανθυγιεινού μιντιακού κατεστημένου…   και καταλαμβάνεται από την απουσία εμπιστοσύνης, ανεξάρτητα από επιχειρήματα υπέρ ή κατά. Δεν είναι απλός σκεπτικισμός, αλλά μια εμπεδωμένη και γι' αυτό αυτοεκπληρούμενη αρνητικότητα απέναντι σε κάθε τι που δεν σκύβει το κεφάλι…δεν τους γνέφει συγκαταβατικά σαν κουτάβι… δεν πειθαρχεί στις διαταγές τους…στις μεροληπτικές κακόβουλες σπερμολογίες τους… στις αδιαφανείς νοσηρές διαδικασίες τους….
Κι έτσι λοιπόν… καταλήγουν αβίαστα στο συμπέρασμα… ότι ο Μαρινάκης υποσκάπτει τη δημοκρατία, καταστρέφει το ποδόσφαιρο, τον υγιή αθλητισμό… εγκληματεί… κερδίζει, πλουτίζει ο ίδιος…   καθώς οδηγεί σε διαφορετικό μονοπάτι… στο οποίο όλοι αυτοί δίνουν προσδιοριστικά χαρακτηριστικά  μίσους, απάθειας, αποξένωσης… αλλοτρίωσης… ανηθικότητας… ιδιοτέλειας… φασισμού… σφετερισμού…
 
Έχει όμως ήδη βουλώσει ο ίδιος…και μάλιστα επανειλημμένα…  τα στόματα όλου αυτού του εκπορνευόμενου φαντεζί θιάσου-τσίρκου… όλων αυτών με τις βολικές αυταπάτες και την  πλαστή τηλεοπτική φωτογένεια…πίσω από την οποία κρύβουν ενδελεχώς την  ασημαντότητα και αδαημοσύνη τους…  
Τους ξεγύμνωσε εν μια νυκτί… και τους άφησε μόνο το μανδύα της βαλσαμωμένης προπαγάνδας τους…
Και μέσα σε αυτό το μανδύα κούρνιασαν το σχεδόν άψυχο κορμί τους… και έμειναν στο σκοτάδι μέχρι να έρθει η σήψη της άφθονης σάρκας τους ελπίζοντας στην αποκατάσταση της κονιορτοποιημένης ψυχολογίας τους στο μέλλον… σε μια άτυπη ρεβάνς με τον τιμωρό-βιαστή τους…!!!
Και αυτό θα γίνει… είμαι πεπεισμένος… κάποια στιγμή που θα κάνει ο Ολυμπιακός μια ήττα… ή ο ίδιος ο Μαρινάκης θα κάνει ένα μικρό λάθος (ως άνθρωπος κι αυτός)….. στο οποίο λάθος όμως θα δώσουν όλοι αυτοί τεράστιες, δυσθεώρητες, μυθικές διαστάσεις…
 
Τι διάολο όμως γνωρίζει περισσότερο αυτός ο Μαρινάκης απ’ όλους αυτούς τους φωστήρες… τους υπέρλαμπρους διάττοντες αστέρες του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, των περιοδικών, των εφημερίδων, των έγκυρων διαδικτυακών sites…???
Ολοι αυτοί λοιπόν λειτουργούν τόσα χρόνια “Ex cathedra” ως αυθεντίες…(Από καθέδρας… πολλές φορές λέγεται ειρωνικά η έκφραση αυτή…για ανθρώπους που εκφέρουν γνώμη χωρίς να έχουν τις ανάλογες γνώσεις…).
***Εν κατακλείδι όμως… φταίνε μόνο όλοι αυτοί και κανείς άλλος…???
Ανεξήγητο πως ένα τσούρμο ηλίθιοι ρημάζουν μία ολόκληρη χώρα με έντεκα  εκατομμύρια εξυπνάκηδες…!!!
 
Εχουν αποδεχθεί βέβαια κάποιοι από αυτούς…  ότι υπάρχει μέσα στον Μαρινάκη ως κυρίαρχο συναίσθημα η Αγάπη… το Πάθος για την ομάδα του…και εργάζεται πυρετωδώς καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τους στόχους της αγαπημένης του ομαδας…
Ακόμα και αυτό όμως το καταρρίπτουν εύκολα…
Κι αυτό επειδή ως γνωστόν… «Ζούμε στην εποχή της ρευστής νεωτερικότητας και της ρευστής -κατά Ζ. Μπάουμαν- αγάπης όπου η κεντρική μορφή είναι ο άνθρωπος χωρίς μόνιμους, σταθερούς, διαρκείς ανθεκτικούς δεσμούς, που δημιουργεί δεσμούς εξαρχής χαλαρούς, ώστε να μπορούν να λύνονται εύκολα γρήγορα και δίχως πόνο….»
Εγώ από την άλλη πλευρά έχω την αίσθηση…οτι ο Μαρινάκης φλέγεται από αγάπη για την ομάδα του…υπάρχει μια άσβηστη φλόγα μέσα του… νιώθει ο ίδιος ότι έχει τόση πολλή απ’ αυτήν μέσα του, που θέλει να τη δώσει απλόχερα σε όλους… και το κάνει…(όταν του το επιτρέπουν τουλάχιστον οι συνθήκες).
Είναι σαν ένα ποτάμι που κυλάει με ορμή, που ποτίζει και δίνει ζωή σε κάθε πόλη και χωριό… μολύνεται από τις ανθρώπινες βρωμιές που πέφτουν σ’ αυτό, αλλά σύντομα τα νερά καθαρίζονται από μόνα τους και συνεχίζουν να τρέχουν. Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την αγάπη του αυτή… γιατί διαλύονται μέσα σ’ αυτήν τα πάντα: το καλό και το κακό…το άσχημο και το όμορφο… το λογικό και το παράλογο…
Αυτή η αγάπη του για την ομάδα… είναι το μοναδικό πράγμα που είναι αυτό το ίδιο Αιωνιότητα….!!!
 
Και όσον αφορά την πολιτική…???
Τι ήταν πάλι αυτό…???
Τι ήθελε να αποδείξει…???
Ότι μπορεί να λέει: «Ο Πειραιάς είναι νικητής…» και «το λιμάνι δεν πωλείται…» και με αυτά τα λάβαρα να κερδίζει τις εκλογές…???
Κόντρα και πέρα από κάθε ιστορικό προηγούμενο….???
Μα ποιος είναι αυτός επιτέλους που ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά της λίμνης…??? να αλλάξει τις ισορροπίες…???
Και πού βρήκε το θράσος… να κάνει κάτι διαφορετικό σήμερα …από αυτό που όλοι αυτοί είπαν χθες… ως αδιαμφισβήτητο δόγμα ότι είναι το σωστό, το λογικό, το αποδεκτό…???
Δηλαδή δεν τους λογαριάζει…???
Τους καταργεί…???
Τους απομυθοποιεί…???
Τους ξεγυμνώνει…???
Τους διασύρει…???
Ωραία λοιπόν…
ΠΟΛΕΜΟΣ…!!! “Casus belli”  (αιτία πολέμου…)
«Γαία πυρί μιχθήτω…»
Ας καεί το σύμπαν…μέσα σε μια ατμόσφαιρα μοντέρνου «ζαμανφουτισμού…»
 
Πέρα όμως από την Πολιτική…
«Ο σύγχρονος αθλητισμός δεν έχει να κάνει τίποτε με το «ευ αγωνίζεσθαι». Είναι γεμάτος μίσος, ζήλια, καυχησιολογία, άγνοια όλων των κανόνων και σαδιστική ευχαρίστηση στην παρακολούθηση βίας. Με άλλα λόγια, είναι πόλεμος χωρίς πυροβολισμούς…» George Orwell
Όμως είναι σε όλους μας γνωστό αυτό που είπε νομίζω ο Phillip Knightley:
«Η πρώτη απώλεια όταν έρχεται ο πόλεμος είναι η αλήθεια…»
Επίσης είναι δεδομένο…το ότι οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.
Τώρα όποιος μου πεί ότι με αυτό που εγραψα εδώ παραπάνω…. Φωτογραφίζω ένα τηλεοπτικο σταθμό, μια τηλεοπτική εκπομπή, ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς εφημερίδες και σάιτ…
ΕΕΕΕ…!!!  τι να σας πω…. Έχετε αχαλίνωτη φαντασία και είστε συνωμοσιολάγνοι….
Νομίζω ότι για όλους αυτούς …..υπάρχει κάποιος ο οποίος είναι…  ό,τι υπήρξε ο Θεός για τον Βολταίρο… με άλλα λόγια… αν δεν υπήρχε ο Μαρινάκης,(γι αυτόν μιλάω…) θα έπρεπε όλοι αυτοί να τον εφεύρουν.
Αυτοί οι ιδεαλιστές λοιπόν… («Ιδεαλιστής» είναι κάποιος που επειδή βλέπει ότι το τριαντάφυλλο είναι πιο ωραίο από το λάχανο, πιστεύει ότι θα κάνει και καλύτερη σούπα….!!!) έχουν καταφέρει να δώσουν στον Μαρινάκη μια διάσταση  «avant-garde»… ένα είδος εμπροσθοφυλακής…
Μετέτρεψαν  τον ίδιο σε  θεματοφύλακα κάθε πρωτοποριακής ή και πειραματικής ιδέας με σκοπό την εφαρμογή της σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας…ή ακόμα και φιλόξενο απέναντι σε κάθε τι τολμηρό, που θεωρητικά προηγείται της εποχής του ως θαυμαστός προάγγελος μελλοντικής εφαρμογής ή αποδοχής… πιστός στις ιδέες του μοντερνισμού ή ίσως και του μετα-μοντερνισμού…!!!
Με άλλα λόγια οι ενέργειες τους είχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περίμεναν…
 
Τέλος…
Θα αναφέρω μια ατάκα που μου είπε μια καινούρια φίλη μου η V.V.
Το βράδυ της χρυσής εκείνης σελίδας στην ιστορία του Ολυμπιακού μετα τη τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο μου είπε το εξής: «Να δω τώρα τι θα κάνουν τους Επικήδειους Λόγους που είχαν προετοιμάσει γι απόψε…»
Απίστευτη ατάκα…!!!
Οντως… δεν υπάρχει κανείς που να αμφιβάλει ότι όλος αυτός ο θίασος που περιέγραψα παραπάνω… δεν περίμενε καν να δεί τον αγώνα… είχε ήδη έτοιμα γραμμένα πριν την έναρξή του… δυσφημιστικά, υβριστικά λιβελογραφήματα, ρυπαρογραφήματα, «πορνογραφήματα», αισχρολογίες…. κατά του Ολυμπιακού και του διοικητικού του ηγέτη…
 
Αγαπητά μου ηλίθια ανθρωποειδή με την κίβδηλη συνείδηση…
Διαβάστε λίγο Ιστορία…
Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι άνθρωποι ανά τους αιώνες
που έχουν ένα δικό τους άστρο…
Και το άστρο του Μαρινάκη…νομίζω  είναι ο Ηλιος…
και με θερμοκρασία 5.800 βαθμών Κέλβιν
μην πλησιάζετε πολύ…
κάνει. ΤΖΙΖ….
Και ακόμα και όταν δύσει… μη χαίρεστε…
θα ανατείλει ξανά…!!!
 
Και μην ξεχνάτε…..
«Ο ήλιος εις τους αποπάτους, αλλ’ ου μιαίνεται….»
Ο ήλιος πηγαίνει στους αποπάτους….αλλά δεν μολύνεται…
 
 
Y.Γ: Ο πρόεδρος αμέσως μετά την νίκη επί της Γιουβέντους ανάμεσα στα άλλα δήλωσε μπροστά στις κάμερες: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, αλλά για εμάς και για εμένα προσωπικά αυτό που μετράει είναι να κερδίσουμε την Κυριακή. Να παίξουμε σοβαρά όπως σήμερα και να αποδείξουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο»
Ακουσα και διάβασα πολλές ευφάνταστες ερμηνείες-ηλιθιότητες γι' αυτή του τη δήλωση… από τον γνωστό εκπορνευόμενο θίασο των «αντικειμενικών..» δημοσιογράφων και όχι μόνο… τον οποίο περιέγραψα εδώ παραπάνω.
Εγώ πάλι… παρότι είναι πάμπλουτο το λεξιλόγιό μου… μόνο μια λέξη έρχεται στο μυαλό μου προκειμένου να χαρακτηρίσω την δήλωση αυτή του Προέδρου: ήταν ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΗ…!!!!
Ο λόγος για τον παραπάνω χαρακτηρισμό μου είναι ο εξής:
Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο… ειδικά το τρέχον αγωνιστικό έτος… αρκετοί από τους αθλητές της ομάδας να δείχνουν αυξημένο ζήλο και αξιοθαύμαστη απόδοση στα Ευρωπαϊκά μάτς… και απ’ την άλλη να μη βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, να σνομπάρουν, να κοιτάζουν αφ’ υψηλού τις ομάδες της Super League εντός συνόρων.
Εχω μια λογική εξήγηση γι’ αυτή τους την αγωνιστική συμπεριφορά… αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να το αναλύσω τώρα.
Ο πρόεδρος λοιπόν μίλησε στους ίδιους τους αθλητές  στα αποδυτήρια για το πόσο σημαντικό είναι το Πρωτάθλημα για την ομάδα… και κατ’ επέκταση η νίκη στο Κυριακάτικο «Ντέρμπυ των αιωνίων αντιπάλων…».
Ο λόγος που έκανε και δημοσίως…ενώπιων κοινού δηλαδή  την δήλωση αυτή: «…για εμένα προσωπικά αυτό που μετράει είναι να κερδίσουμε την Κυριακή…»
είναι για να περάσει με εμφαντικό τρόπο στους παίχτες μας… την ψυχολογία, την συμπεριφορά και τη διάθεση που πρέπει να έχουν για να αντιμετωπίσουν εκείνο το πράσινο ανομοιογενές συνονθύλευμα-αχταρμά…!!!
Με αυτό τον ευφυέστατο τρόπο λοιπόν… ο Πρόεδρος…
τους έθεσε όλους προ των ευθυνών τους (και μάλιστα δημοσίως)… τόσο απέναντι στους εαυτούς τους, στην ομάδα, στον προπονητή, στον ίδιο τον Πρόεδρο αλλά και κυρίως απέναντι τους οπαδούς της ομάδας μας.
Στο χέρι τους λοιπόν είναι… να τον εκθέσουν…!!!
Επίσης επιθυμεί ο ίδιος να δώσει μια απάντηση την Κυριακή... σε αυτό τον ανίερο πόλεμο προπαγάνδας εναντίον του και της στοχοποίησής του εντός συνόρων.
Κι αυτή την απάντηση να τη δώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο… εκεί που η γύμνια μιας ομάδας δεν μπορεί  να κρυφτεί πίσω από επηρμένους καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, προέδρους τζάμπα-μάγκες, ψευτοδιανοούμενους celebrities-δημοσιογράφους με το εξεζητημένο λεξιλόγιο και την ανυπαρξία ουσίας και συγκροτημένης, πρωτότυπης σκέψης, ενίοτε και ανυπαρξίας σκέψης.
Η γύμνια της ομάδας τους στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ευφάνταστες και κατά παραγγελία εφευρέσεις τηλεοπτικών εκπομπών και εμετικά δικαστικά βουλεύματα από αυτόν που κατά καιρούς εξυπηρετεί τα ιδιοτελή συμφέροντά τους…
Η γύμνια της ομάδας τους στον αγωνιστικό χώρο… σε αυτή την περίπτωση θα έχει ως αποτέλεσμα…. τον τρόμο, την καταστροφή και τους ανέμους που έσπειραν … να τους θερίσουν τώρα ως θύελλες και καταιγίδες….!!!
 
Αυτό που εχω να προσθέσω εγώ… και θα έλεγα στους άξιους αθλητές της ομάδας μας αν μπορούσα να τους κοιτάξω στα μάτια πριν τον Κυριακάτικο αγώνα… είναι κάτι που είχε πει ο Μωχάμεντ Άλι:
 
«Οι πρωταθλητές δεν φτιάχνονται στα γυμναστήρια…
 Οι πρωταθλητές γίνονται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους…..
 Μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα…»...!!!!!!!!

 

Alexandr Roman

Σχόλια

Εικόνα Kaine

Καταπληκτικό άρθρο. Προσωπικά απλά αποφεύγω να προσπαθήσω να βγάλω ουσιαστικά συμπεράσματα για τον Μαρινάκη ("Μηδένα προ του τέλους μακάριζε"). Θεωρώ πως δεν έχω ακόμη αρκετά δεδομένα, οπότε προς το παρόν περισσότερο απλά παρακολουθώ. Έχω αναφέρει όμως πως πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μια εποχή με πρωτοφανή επιτεύγματα (σε διάφορους τομείς) για τα δεδομένα του (πόσο μάλλον άλλης ομάδας από τη χώρα μας), και φυσικά πολύ μεγάλο μερίδιο σ' αυτό έχει ο Βαγγέλης.

«Όταν πρέπει να διαλέξει ποιος θα σταυρωθεί, ο όχλος θα διαλέξει πάντα να σώσει τον Βαραββά….» Δεν ξέρω αν είναι δικό σου συμπέρασμα ή έχει γραφεί από άλλον, αλλά το βρίσκω συγκλονιστικό.

Εικόνα Kaine

Jean Cocteau βλέπω. Δεν τον ξέρω τον κύριο, εγώ μόνο από Άντζελα Δημητρίου και πάνω.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Eυχαριστώ για το σχόλιό σου...
Τι να μασήσει η Αντζελα απο Jean Cocteau... ειδικά τώρα που κάνει come back...!!!
Τη συγκεκριμένη αοιδό όταν την ακούω να μιλάει με φέρνει σε κατάσταση Αντον Τσέχωφ
όταν είπε: "Τι υπέροχος καιρός σήμερα! Δεν μπορώ να αποφασίσω: να φτιάξω τσάι ή να κρεμαστώ...???"

Εικόνα figurered

Δύσκολη η λογοτεχνία.

Εμένα μ αρέσει να σας διαβάζω γιατί καμιά φορά γράφετε λογοτεχνικά και ας μη διαβάζετε βιβλία που λέει και ο Σάββας.

Ωστόσο, μην ευελπιστείτε σε ανάγνωση του άρθρου από το Θωμαγίδη, τον Πρασινοφρουρό και λοιπούς.

Μαρκούζε; Αντόρνο; Χορκχάιμερ; Τι;

Ecce Homo; Λατινικά; Τι;

George Orwell; Τι;

Ξέρετε τι θα μείνει πάλι στα κουλουβάχατα της ιστορίας; Το "Μαρινάκης". Άντε, σας λέω το πολύ πολύ να αναπτύξουν τίποτε παβλοφικές αντιδράσεις και όταν ακούνε Μαρκούζε ή Βέμπερ να κάνουν όπως η Γουάντα όταν άκουγε ρώσικα - θυμάστε φαντάζομαι - μέχρι να εμφανιστεί ο Έφηβος να τους εξηγήσει την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι τους.

Ρε οι άνθρωποι είναι σαν κάτι πρώην ανατολικούς σε πακέτα all inclusive που υγραίνονται όταν βλέπουν το διαλεκτικό υλισμό να πραγματώνεται σε ερυθρόλευκες στύσεις και τρέχουν να απολαύσουν το Τέλος της Ιστορίας στην αγκαλιά του βιαστή τους.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ο Σαββας δεν είπε οτι δεν διαβάζω κάποια βιβλία...
Δεν "έπιασες" τον κυνισμό στο χιούμορ του.
Ευχαριστώ για το κολακευτικό σχόλιό σου.

Εικόνα figurered

Τον έπιασα τον κυνισμό ρε συ, απλώς του "γύρισα" τη μετριοφροσύνη του

Εικόνα apostolos gaganis

Alexandr καλημερα!

Πρωϊνος κι εγω, απολαμβανω το καφεδακι μου και μαζι την αναρτηση σου. Γραφεις αληθειες. Και τις γραφεις με στυλ προσωπικο, που μ΄αρεσει, μου φερνει ενα υπομειδιαμα κι ενα ελαφρυτατο ρυθμικο κουνημα μπρος-πισω της κεφαλης μου, μια ταλαντευση συμφωνιας. Σε διαβασα προσεκτικα, οπως θα΄πρεπε αλλωστε. Tρια σχολιακια μονο, μαζι με την προτροπη μου για συχνες επανεμφανισεις σου σε τουτα τα...ιερα διαδικτυακα χωματα:

1. Γραφεις ( σωστα ) για τη...συμπαθεια μου, τους ΑΡΔ: ΄΄Ανεξηγητο πώς ενα τσουρμο ηλιθιοι ρημαζουν μια ολοκληρη χωρα με εντεκα εκατομμυρια εξυπνακηδες΄΄. Επιτρεψε μου και μια πληρη αναστροφη του, που θα μπορουσε επισης να εχει εφαρμογη: ΕΞΗΓΗΣΙΜΟ πως ενα τσουρμο ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ρημαζουν μια ολοκληρη χωρα με εντεκα εκατομμυρια ΗΛΙΘΙΟΥΣ ( ακριβως...γιαυτο το τελευταιο).

2. Σε σχεση με την εξοχη ρηση του P. Knightley, οτι δηλ. ΄΄Η πρωτη απωλεια οταν αρχιζει ο πολεμος, ειναι η αληθεια΄΄. Κι αυτο ΄΄σηκωνει΄΄ την παραφρασουλα του, μιας και μιλαμε για το αντιΟλυμπιακο μετωπο, τουτεστιν: Η πρωτη απωλεια οταν αρχιζει η ΗΤΤΑ, ειναι η αληθεια. Και,

3. Καλα κανεις και μας διευκρινιζεις κατα διαστηματα, κι οπου νομιζεις οτι χρειαζεται, ορισμενα πραματα, ενω εκθετεις τις σκεψεις και τις αποψεις σου στο γραπτο σου. Μας βοηθας ετσι, μιας και δεν τα ξερουμε ολα ( καθε αλλο ), να καταλαβαινουμε καλυτερα και πιο ολοκληρωμενα το κειμενο σου, δειγμα προσθετο οτι ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ΄ΜΑΣ. Αυτο δειχνει υπευθυνοτητα. Σε τουτο εξαλλου τον ιστοτοπο, ΟΛΟΙ μαθαινουμε Ο ΕΝΑΣ ΑΠ΄ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ανεξαρτητα απ΄το επιπεδο εκπαιδευσης του καθενος. Ολοι συνεισφερουμε το κατα δυναμιν, με γνωμονα ενα: Την αγαπη μας για τον Θρυλο. Γιαυτο και το ΜΩΣΑΪΚΟ που΄χουμε φτιαξει και φτιαχνουμε καθημερινα, μας κανει περηφανους...

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ευχαριστώ για τα σχόλια...
αλλά και τις παραφράσεις σου μέσω ποιητικής αδείας...!!!
Προφανώς έχεις καλλιτενικές τάσεις... εγώ πάλι όχι.
Θα διαβάσω κι εγώ αυτά που έχεις γράψει... κι έτσι θα
γνωρίζω σε ποιόν απευθύνομαι.
Ειμαι ακόμα νέος στην εκλεκτή παρέα σας...

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε, άσε το μονοδιάστατο άνθρωπο, την αυτοθέσμιση της κοινωνίας και την κριτική θεωρία με τα οποία προσπαθείς να μας βγάλεις άγιο το Μαρινάκη και δες την αλήθεια. Ο Μαρινάκης καθημερινά μικραίνει τον Ολυμπιακό, τον ντροπιάζει και πρέπει να φύγει. Δες έτσι τα πράγματα, για να σε διαβάζουν και οι περισσότεροι. Γιατί διαφορετικά, όσο κι αν στύβεις το μυαλό σου, ό,τι γράφεις άπατο θα πηγαίνει. Χυλό γουστάρει ''ο πολύς ο κόσμος''. Κι επειδή χρησιμοποιείς και την γνωστή φράση του Ποντίου Πιλάτου, δες τι έγινε με το Νίτσε στο ομώνυμο χειρόγραφό του, όπου όλα τα στερεότυπα που έχουν καλλιεργηθεί γύρω από τις απόψεις του, καταρρίπτονται. Από αυτά που ακούω βέβαια κι εγώ, μην νομίζεις πως διαβάζουμε και βιβλία εδώ πέρα...

Εικόνα Kaine

Σε ποιο χειρόγραφο αναφέρεσαι; (Νόμισα στον "Αντίχριστο" αλλά προφανώς όχι.)

Εικόνα nissios

Στο Ecce Homo.

Εικόνα Kaine

Α, σωστά! Το αυτοβιογραφικό. Τελικά έχουμε πολλούς παν-επιστήμονες εδώ πέρα! Έχω αρχίζει και εθίζομαι στον ιστότοπο. :) Ακούω Socrates τώρα.

Εικόνα nissios

Ξανακοίτα στο άλλο.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Μου αρέσει ο κυνισμός στο χιούμορ σου...
Τον έχω κι εγώ σε αστειρευτες ποσότητες...
Ο Oscar Wilde είπε οτι: "Ο κυνισμός συνίσταται στο να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι...."
Oμως μου άρεσε και κάτι που διάβασα απο μια Αμερικανίδα συγγραφέα τη Fannie Hurst. Ειπε: "Πρέπει να είναι κανείς έξυπνος άνθρωπος για να γίνει κυνικός, και σοφός για να είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην το κάνει.
Οσον αφορά την κατάρριψη του Friedrich Wilhelm Nietzsche...
μόνο έναν άνθρωπο μπορώ να σκεφθώ που έχει τα προσόντα(διανοητικά) να το καταφέρει...
Αυτός είναι ο Τράκης ο προεδρος του μπασκετικού βάζελου...
Αυτός ο "εθισμένος" στην γνώση άνθρωπος...έχει φτάσει σε ανώτατη πνευματική διανόηση... ανήκει στην πνευματική ελίτ...
με πλουσιο συγγραφικό έργο...απόψεις,ιδέες, αναλύσεις και επίπεδο σκέψεως με άπειρο εύρος και βάθος...!!!

Εικόνα savvas gridlock

Πρέπει να βοηθάει τον Τράκη και ο Βασιλαράς, ο άνθρωπος που κατάφερε να συγκεράσει τους δύο ορίζοντες της μεταφυσικής, τον κλασικό και την υποκειμενικότητα του Χάιντεγκερ. Πώς δηλαδή ο Χάιντεγκερ διέλυσε τη μεταφυσική, ορίζοντας την οντολογική διαφορά και προτεραιότητα του dasein με την υπόμνηση θανάτου; Έτσι και ο Νικόλας ο γίγαντας, κατάφερε το ακατόρθωτο. Είναι υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες ως δημοσιογράφος.

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε Σάββα, καλά το πήγες το πράγμα, αλλά το άφησες (επίτηδες;) μετέωρο. Ο Βασιλαράς είναι πεπεισμένος γκανταμεριανός. Το "Αλήθεια και Μέθοδος" το έχει αποστηθίσει δημιουργικά. Δουλειά του είναι να σηματοδοτεί αλεπάλληλες συντήξεις οριζόντων (Horizontverschmelzungen) αποκωδικεύοντας τον αφασικό λόγο του Αλαφουζάν και ενασμενιζόμενος περί τους μύθους του Βγενοπούλ.

Εικόνα Kaine

Λέγεται πως ο Βασιλαράς κοιμάται με τη "Φαινομενολογία του Πνεύματος" κάτω από το μαξιλάρι του. Είναι γνωστό πως του αποδίδεται η παράφραση της φράσης που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "τίποτα σημαντικό στον κόσμο δεν έχει ποτέ δημιουργηθεί χωρίς πάθος" σε "τίποτα σημαντικό στον κόσμο δεν έχει ποτέ δημιουργηθεί χωρίς γκεμπελισμό".

(πω πω πω... πολύ Γερμανία μεριά έχουμε πιάσει)

Εικόνα mikele7

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΝ ΤΡΑΚΗ
ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΙΠΕΡΙ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΛΕΕΙ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ
"ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΦΕΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ"ΚΑΙ ΘΑ "ΕΡΘΩ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΙ"

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Λίγο με ενδιαφέρει τι κάνει ο Βασιλαράς...
Αυτός όμως που είναι υπεύθυνος για το επικοινωνιακό κομμάτι του μπασκετικού Ολυμπιακού πρέπει να οδηγηθεί άμεσα για λιθοβολισμό στο Συνταγμα...!!!
Οποιος έχει διαφορετική άποψη να μου δώσει έστω ενα λογικό επιχείρημα προκειμένου να εξηγήσει το παρακάρω γεγονός:
"Tην 1 Οκτωβρίου 2014 ο μπασκετικός Ολυμπιακός οργάνωσε και πραγματοποίησε μια media day στο ΣΕΦ.
Εκεί, οι αδερφοί Αγγελόπουλου επιτέθηκαν ανοιχτά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο κατηγόρησαν για αλητεία, φοροδιαφυγή, ντόπινγκ, μπράβους, ενώ μίλησαν και για εμπλοκή του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ σε υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού, όπως στην Μαλαισία....
Πολύ σοβαρές καταγγελίες οι οποίες δείχνουν και αλλαγή στην εως τότε στρατηγική τους... έγιναν επιθετικοί." Και καλά έκαναν... Δεν θα το αναλύσω τωρα αυτό.
Ομως την ίδια ακριβώς ημέρα... έπαιζε ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός με τη Malme...!!!
Το γεγονός αυτό... έκανε αυτόματα αυτονόητο.... το οτι την επόμενη ημέρα όλες οι εφημερίδες, τα σάιτ, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί θα είχαν ως κύριο θέμα τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό...!!! και η media day του μπασκετικού Ολυμπιακού καθώς και οι σοβαρές καταγγελίες των Προέδρων του.... θα είχαν περάσει σε δεύτερη μοιρα...θα είχαν "θαφτει..." ως δεύτερη ή και τρίτη είδηση...
Με άλλα λόγια πέρασαν ως ψιλά γράμματα...!!!
Δεν υπήρχαν άραγε άλλες μέρες να γίνει η συγκεκριμένη media day...???
Δεν μπορώ να το βαφτίσω αυτό ως λάθος κίνηση, εσφαλμένη τακτική, αφέλεια, πειραματισμό... τι στιγμή που μπορώ να το εξηγήσω πλήρως απο τη ΒΛΑΚΕΙΑ...!!!
Γι αυτό επαναλαμβάνω: ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

Εικόνα mikele7

ΣΥΜΦΩΝΩ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ,ΑΠΟ
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ,
ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ.ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ
ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ.

Εικόνα savvas gridlock

Όποτε κι αν το κάνανε, καμία προβολή δεν θα είχαν οι καταγγελίες τους. Εδώ ακόμη και τα αμιγώς μπασκετικά sites που αναπαρήγαγαν την είδηση, πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα, δίχως την παραμικρή αναφορά στην ουσία των καταγγελιών. Δεν τα βάζεις εύκολα με τον κύριο Γιαννακόπουλο αν είσαι δημοσιογράφος και ζεις από το ρεπορτάζ μπάσκετ.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Οταν σε μια ρουλέτα ποντάρεις μόνο στο μηδέν...
ειναι ηλίου φαεινότερο οτι θα χάσεις από όλα τα κόκκινα
και όλα τα μαύρα νούμερα...
Είναι βέβαιο λοιπόν οτι βάσει του νόμου των πιθανοτήτων...
έχεις ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσεις.
Ακόμα... Είναι αδύνατον για έναν αισιόδοξο να γνωρίσει μια ευχάριστη έκπληξη...
Νόμος του Μερφι...
Οποιαδήποτε άλλη μέρα λοιπόν επέλεγαν να κάνουν τη media day τους...
είμαι πεπεισμενος οτι θα είχε καλύτερη τύχη._

Εικόνα Kaine

Μου θυμίζει τις εικόνες που κυκλοφορούν, του τύπου "μια δουλειά είχες να κάνεις..." http://static.squarespace.com/static/524c65ede4b061d170a78660/53124fd0e4...

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

αχαχαχαχχαχαχαα...!!!
Πολύ καλό...!!!
Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις,
αλλά καταλαμβάνει χίλιες φορές περισσότερη μνήμη.

Εικόνα savvas gridlock

Οπότε τώρα οι ''γνώστες'' ιντερνετικοί γαύροι, των οποίων ο τράχηλος ζυγός δεν υπομένει, πέρα από φασίστες και υπαλλήλους, θα μας βαφτίσουν και μνημονιακά τσιράκια της Μέρκελ. Ω ρε πού καταντήσαμε. Πού είναι η παλιά Θύρα 7;