Σαν Σήμερα 24/10



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)  
 
24/10/1948  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  2-1  11' ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, 24' Καρποδίνης, 38' ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 26/10/1948

 
24/10/1954  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  0-4  20' ΥΦΑΝΤΗΣ, 71' ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣ, 82' ΔΑΡΙΒΑΣ, 89' ΙΩΑΝΝΟΥ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26/10/1954
 
24/10/1962  ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  6η Αγωνιστική Ομίλων  Βαλκανικό Κύπελλο  1-1  6' ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 78' Οκτάϊ

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 25/10/1962


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26/10/1962

 
24/10/1971  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0  74' ΓΙΟΥΤΣΟΣ



 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26/10/1971 

 
24/10/1976  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  3η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0  33' ΓΑΛΑΚΟΣ, 38' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26/10/1976

 
Την ίδια μέρα, ο παναθηναικούλης αποσπά τιμητική ισοπαλία στη Πάτρα, αλλά χρειάστηκαν οι γνωστές "ομορφιές"....
 
24/10/1984  ΚΡΑΪΟΒΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο UEFA  1-0  15' Κίρτσου
 
 
ΟΣΦΠ: ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ (46'ΤΟΓΙΑΣ) ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ Π.ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (68'ΛΕΜΟΝΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΚΕΟΡΓΚ ΚΕΣΛΕΡ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ(ΙΤΑΛΙΑ).


 
 
24/10/1987  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  Προκριματική Φάση 64  Κύπελλο Ελλάδος  4-0  5' ΖΕΛΕΛΙΔΗΣ, 35' ΜΠΟΝΟΒΑΣ, 46' Γιαγκίδης (Αυτ.), 90' ΒΑΪΤΣΗΣ
 

 
24/10/1990  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ  2ος Γύρος, 1ος Αγώνας  Κύπελλο    Κυπελλούχων  0-1  52' Κάτανετς
 
 
ΟΣΦΠ: ΤΑΛΗΚΡΙΑΔΗΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑΊ΄ΔΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ (71'ΧΑΤΖΙΔΗΣ) ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ.
 
ΣΑΜΠΤΟΡΙΑ: ΠΑΛΙΟΥΚΑ ΜΑΝΙΝΙ ΚΑΤΑΝΕΤΣ ΠΑΡΙ ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ ΜΙΧΑ'Ι'ΛΙΤΣΕΝΚΟ ΣΕΡΕΖΟ (46'ΙΝΒΕΡΝΙΤΣΙ) ΜΠΡΑΝΚΑ (81'ΝΤΑΛΙΝΙΑ) ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΝΤΟΣΕΝΑ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΒΟΥΓΙΑΝΤΙΝ ΜΠΟΣΚΟΦ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΚΟΡΤΝΕΊ΄(ΑΓΓΛΙΑ). ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 14.289



 
 
  
24/10/1993  ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-1  17' ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ, 61' Μητρόπουλος
 

 
Με 10 παίχτες από το 35’ ο ΘΡΥΛΟΣ λόγω αποβολής του Μπατίστα. Είναι ο γνωστός αγώνας που διακόπηκε στο 83’ λόγω …. ΔΕΗ…  τότε που όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν «καθαρά». Τότε που ο Βαρδινογιάννης Πόπωτας και τα αντιολυμπιακά κατακάθια πρέσβευαν το «ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ». Με τα ξεφτιλισμένα ΑΡΔΑκια να σφυρίζουν κλέφτικα όταν δεν χειροκροτούσαν… ΟΥΣΤ λινάτσες!
 
ΟΣΦΠ: ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΡΑΤΑ'Ι'ΔΗΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗΣ ΚΡΙΣΤΕΝΣΕΝ (76'ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ) ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΠΡΟΤΑΣΩΦ (39'ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΛΙΟΥΠΚΟ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΣΙΝΑΣΛΑΝΙΔΗΣ.
  
 
 
  
24/10/2007  ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  4-2  2' Ραούλ, 7' ΓΚΑΛΕΤΙ, 47' ΖΟΥΛΙΟ ΣΕΖΑΡ, 68' - 83' Ρομπίνιο, 93' Μπαλμπόα (VIDEO)
 
 
Είναι από τα παιχνίδια που δημιουργούν ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΑΥΡΩΝ , παρά την ήττα. Στο 2’ η Ρεάλ προηγείται με τον Ραούλ και οι αντιολυμπιακοί αρχίζουν να στοιχηματίζουν που θα σταματήσει το κοντέρ. Κάποιοι εύχονται να ξεπεραστεί το 7-0. Οι άνθρωποι δε θα καταλάβουν ΠΟΤΕ, τι σημαίνει δεν παραδίνομαι. Δεν λυγίζω. Κι αν πέσω ξανασηκώνομαι. Στο 7’ ο Τζόλε κάνει πλάκα στον Σαλγάδο από αριστερά, γυρίζει τρομερή μπαλιά στη περιοχή και ο Γκαλέτι με μια σουτάρα τιμωρεί τη Βασίλισσα. 1-1 γρήγορα γρήγορα και οι ελάχιστοι οξυδερκείς αντιολυμπιακοί αρχίζουν να ψυλλιάζονται ότι κάτι περίεργο θα συμβεί απόψε.
Στο 13’ τα βαζελάκια αναθάρρησαν. Απευθείας κόκκινη στον Τοροσίδη (σωστά) γιατί ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Φαν Νιστελρόι που έμπαινε μόνος φάτσα με τον Νικοπολίδη. Φαντάστηκαν, ότι στα επόμενα 80 λεπτά, ο ΘΡΥΛΟΣ με παίκτη λιγότερο απέναντι στη Ρεάλ δε θα γλίτωνε το διασυρμό. Οι ποδοσφαιριστές του ΘΡΥΛΟΥ όμως είχαν αποφασίσει να μη πέσουν. Πάλευαν σκυλίσια την κάθε φάση. Έπεφταν στη μπάλα με πείσμα και δύναμη βγαλμένα από την καρβουνόσκονη του ποδηλατοδρόμιου.
Στο 15’ φανταστική μπαλιά στον Λούα Λούα στην πλάτη της άμυνας, δυνατό σουτ μόλις άουτ. Η Ρεάλ πίεζε, δημιούργησε μια δύο καλές φάσεις, αλλά ο Νικοπολίδης ήταν σε πολύ καλή βραδιά  (στο 43’ απέκρουσε κοντινό σουτ του Ρομπίνιο) και η αμυντική λειτουργία μας ήταν εξαιρετική. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τον Ολυμπιακό να έχει στείλει μηνύματα προς φίλους και αντιπάλους ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει. Στο 47’ ο Τζόλε εκτελεί φάουλ από δεξιά, και ο Σέζαρ με εξαιρετική προβολή από την καρδιά της Ισπανικής άμυνας, βάζει το ΘΡΥΛΟ μπροστά στο σκορ.1-2 μέσα στο Μπερναμπέου που έχει παγώσει. Στην Ελλάδα όμως οι αντιολυμπιακοί έχουν «κερώσει». Ενώ οι γαύροι βλέπουν την ομαδάρα τους να αρνείται να υποταχθεί και λάμπουν από περηφάνια. Το ματς αποκτά μια άγρια ομορφιά. Ο Ολυμπιακός παρά το ότι αγωνιζόταν με 10, συνέχιζε να προσπαθεί να βρει ευκαιρία και για άλλο γκολ. Κοιτάει τη Ρεάλ κατάματα που δείχνει αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη. Οι φάσεις εναλλάσσονται, η μπάλα ανεβοκατεβαίνει. Όσο περνάει η ώρα η Ρεάλ πιέζει και πιο πολύ. Στο 68’ έρχεται η ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Ρομπίνιο.
Στο 72’ ο Κοβάσεβιτς μπαίνει στη θέση του Λούα Λούα, και στο 74' χάνει μια καλή ευκαιρία για να βάλει το ΘΡΥΛΟ μπροστά στο σκορ και πάλι. Το παιχνίδι πηγαίνει προς το τέλος όμως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις με το παθος που βγάζει στο χορτάρι. Στο 77’ η Ρεάλ κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ρομπίνιο. Ο Φαν Νιστερλρόι  στέλνει τη μπάλα πολύ ψηλά άουτ. Ο ΘΡΥΛΟΣ όμως δεν αρκείται σε αυτό. Δεν του αρκεί η ισοπαλία. Προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις. Να πετύχει κι άλλο γκολ. Να φύγει νικητής από τη Μαδρίτη. Έστω και με παίχτη λιγότερο. Παρακολουθούμε τον αγώνα από την τηλεόραση και δεν πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε. Ο «καταδικασμένος» Ολυμπιακός ΘΕΛΕΙ να πάρει αυτόν τον αγώνα. Παλεύει λυσσασμένα. Δεν κλείνεται. Δεν κρεμιέται από τα δοκάρια. Στο 80’ ο Κοβάσεβιτς βγάζει μόνο του αριστερά τον Τζόλε. Αυτός μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει συρτά αλλά ο Κασίγιας σώζει τη Ρεάλ!
Στο 83’ η Ρεάλ καταφέρνει να προηγηθεί. Και πάλι με τον Ρομπίνιο. Κάποιοι το είδαν σα φυσιολογική εξέλιξη. Κάποιοι σαν μοιραίο. Η μεγάλη Ρεάλ κόντρα στο πρωταθλητή της Ελλαδίτσας, έστω και δύσκολα θα τα κατάφερνε. Αλλά εδώ μιλάμε για ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο ΘΡΥΛΟΣ με δέκα παίχτες πιέζει με λύσσα τη Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου. Την έχει καθηλώσει και στα τελευταία 5 λεπτά το μάτς θα γίνει «αίμα και άμμος». Στο 87’ περνάει στο παιχνίδι ο Νούνιες. Και στο 88’ θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά, μόνος στο ύψος του πέναλτι ο Νούνιες πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Κασίγιας ξανασώζει! Ξανά μπροστά ο Ολυμπιακός. Λίγα λεπτά μένουν για τη λήξη. Στο 92’ θα γίνει η φάση του αγώνα. Πάλι από τα δεξιά ο Γκαλέτι βγάζει σέντρα. Ο Στολτίδης πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Κοβάσεβιτς, αυτός βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής. Πιάνει ένα δυνατό γυριστό αριστερό σουτ και η μπάλα κατευθύνεται προς την δεξιά γωνία του Κασίγιας. Οι γαύροι όρθιοι πανηγυρίζουν! Αλλά ο Κασίγιας απογειώνεται και με το δεξί σώζει τη Ρεάλ από την ισοφάριση. Οι ποδοσφαιριστές του ΘΡΥΛΟΥ δεν το πιστεύουν. Πεσμένος στο έδαφος ο Κοβάσεβιτς απορεί και ο Στολτίδης χτυπιέται! Στην αντεπίθεση φεύγουν μόνοι τους οι παίχτες της Ρεάλ και με χαρακτηριστική άνεση κάνουν το 4-2. Μόνο για την ιστορία όμως και όχι για την ουσία, αφού ο διαιτητής σφύριξε και τη λήξη του αγώνα. Την ΟΥΣΙΑ την κατέκτησε ο ΘΡΥΛΟΣ.
Τέτοιοι αγώνες έχουν την αφετηρία τους στο κύτταρο που γέννησε αυτό το σύλλογο. Οι ψυχές των Ανδριανοπουλων και του Συμεωνίδη, του Μουράτη, του Μουστακλή, του Μπέμπη, του Αριστείδη Παπάζογλου και όλων κολοσσών που μάτωσαν την ερυθρόλευκη εμφανίστηκαν στο Μπερναμπέου. Και από τότε συνοδεύουν την ομαδάρα μας στην ευρωπαική της καταξίωση…

 
Ρεάλ Μαδρίτης (Μπέρντ Σούστερ):Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Μέτσελντερ, Μαρσέλο, Μίτσελ Σαλγκάδο, Γκάγκο, Γκούτι, Σνάιντερ, Ρομπίνιο, Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ
 
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Άντζας, Σέζαρ, Λεντέσμα, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Λούα Λούα
 
Διαιτητής:Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)

 
Οι ΑΡΔοφυλλάδες

 
 
 
  
24/10/2009  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  8η Αγωνιστική  Superleague  2-1  22' Σασιασβίλι, 38' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, 85' ΝΤΟΥΝΤΟΥ
 
ΟΣΦΠ: ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (46'ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ) ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ (62'ΖΑ'Ι'ΡΙ) ΜΑΡΕΣΚΑ ΓΚΑΛΕΤΙ ΟΣΚΑΡ (81'ΛΕΝΤΕΣΜΑ) ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΡΤΟΥΡ ΑΝΤΟΥΝΕΣ ΚΟ'Ι'ΜΠΡΑ ΖΙΚΟ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 21.254


 
 
24/10/2010  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  7η Αγωνιστική  Superleague  1-0  2' ΡΙΕΡΑ  
 
Επιθετικός μονόλογος του ΘΡΥΛΟΥ. Το σκορ φαίνεται «φτωχό» αλλά στο 18' ο Φετφατζιδης σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, ενώ
στο 29' ο Ιμπαγάσα έχασε πέναλτι.
 
ΟΣΦΠ: ΠΑΡΝΤΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΟΥΝΤΟΥ ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ (68'ΡΟΜΕΝΤΑΛ) ΡΙΕΡΑ (80'ΧΟΛΕΜΠΑΣ) ΦΟΥΣΤΕΡ (90'ΓΙΑΝ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) ΜΙΡΑΛΑΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΗΤΣΙΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 30.099


 
24/10/2012  ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3η Αγωνιστική Ομίλου 32  Champions League  1-2  49' Σαρμπονιέ, 73' ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, 90' ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (VIDEO)
 
 

 
 
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Πιονιέ, Σταμπουλί, Γιανγκά-Μπιβά, Χίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί (85' Μαρβό), Καμπεγιά, Μουνιέ (62' Εστράδα), Μπελχαντά, Ουτάκα, Σαρμπονιέ (69' Καμαρά).
 
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης, Μασάντο, Γκρέκο (60' Αμπντούν), Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Τζεμπούρ (70' Μήτρογλου).
 
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

 
Οι ΑΡΔοφυλλάδες

 
Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!
 

 
 
 

Σχόλια

Εικόνα thita

Δυο πραγματάκια μόνο:

Την χρόνια εκείνη (1993),κουμάντο στην ΑΕΚ ποιος άλλος, ο νιαου (εναλλάσσονταν στην προεδρεία με τον Καρρα).Ο νιαου λοιπόν σε παρέα στη Μύκονο,στο σαντα μαρίνα,πριν καμία δεκαετια,είπε,πολύ απλά και ξεκάθαρα τρώγοντας πρωινό ότι αυτός κατέβασε τον διακόπτη (είχε πει ακριβώς,γελώντας μάλιστα,ότι τους έφτιαξα τότε κλπ.),σε κουβέντα για το ματς.

Στο ματς με την Ρεάλ,απλά να πω πως ήταν (παρά το αποτέλεσμα) από τα καλύτερα της ζωής μου για τον Θρύλο. Ολο το μπερναμπεου αποθέωνε για δυο λεπτά τον κασιγιας. Τίποτε άλλο. Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ