ΓΑΥΡΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΟ 1963



Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 1963. Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1963-64, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να αντιμετωπίσει ως τυπικά φιλοξενούμενος το Αιγάλεω. Λίγες μέρες πριν από αυτό το ματς, διέρρευσε στον Τύπο μία πολύ περίεργη ιστορία. Μία ανήλικη κοπέλα κατήγγειλε πως τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι Σιδέρης-Στεφανάκος-Θανάσης Λουκανίδης, την αποπλάνησαν. Ο δικηγόρος στον οποίο ανέθεσε ο Ολυμπιακός την υπεράσπιση των παικτών του, έδινε μάχες για να αποφυλακιστούν οι παίκτες και να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν από τον προπονητή Ντόλγκος (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-10-1963
 

 

 

 

 

 

 

 
Οι Σιδέρης-Στεφανάκος-Λουκανίδης παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα και προφυλακίστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετά ματς του Ολυμπιακού. Βρέθηκαν μάλιστα στις φυλακές Αβέρωφ, που βρίσκονταν πάνω στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, λίγα μέτρα μακριά από το δημοτικό γήπεδο που χρησιμοποιούσε ως έδρα ο ΠΑΟ. Δίχως 3 σημαντικά όπλα του, ο Θρύλος δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κερδίσει το Αιγάλεω. Αυτό συνέβη με ένα γκολ του Σημαντήρη στο 78'. Ο ποδοσφαιριστής του Αιγάλεω Γιαφάλογλου χτύπησε τον Πολυχρονίου και απεβλήθη από ενα Γιουγκοσλάβο διαιτητή, που όπως έγραφαν οι εφημερίδες ''ήταν ταγματάρχης της προσωπικής φρουράς του Τίτο''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-11-1963
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 12-11-1963
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Το καλύτερο όμως έγινε μετά το τέλος του ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-11-1963
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-11-1963
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 12-11-1963
 

 

 
ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΙΔΕΡΗΣ-ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ-ΛΟΥΚΑΝΙΔΗΣ.
 
Τελικά αποφυλακίστηκαν, αλλά τους επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην ταξιδέψουν στη Γαλλία, στο ματς με τη Λιόν στις 20 Νοεμβρίου για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, μετά την θρυλική πρόκριση επί της Ζαγκλέμπιε. Αυτή ήταν η αιτία της ήττας με σκορ 4-1 και του αποκλεισμού ουσιαστικά του Θρύλου από το πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς. Τώρα το ποιος έβαλε τη συγκεκριμένη ανήλικη να καταγγείλλει τα παραπάνω ανυπόστατα πράγματα, ώστε να χάσουν αρκετά ματς 3 σημαντικοί παίκτες του Ολυμπιακού και ενδεχομένως μία ευρωπαϊκή πρόκριση ο Θρύλος, δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά. Ενδείξεις έχουμε, όχι αποδείξεις. Όποιος διαθέτει ελάχιστο μυαλό όμως, καταλαβαίνει.
 

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Σταύρος Γιαφάλογλου: Είχε περάσεις από την ΑΕΚ ένα φεγγάρι και μετά έπαιξε 4-5 χρόνια στο Αιγάλεω. Δεν διακρινόταν και τόσο πολύ για την τεχνική του κατάρτιση... Άστε...

Εικόνα μαουνιέρης

Διόρθωση: "Είχε περάσει".

Εικόνα olympiakaraga7te

ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ 4-1 ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΩΝ, ΚΑΙ Η ΡΕΒΑΝΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ... ΝΙΚΟΥΣΑΜΕ 2-0 ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ 3-0 ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 2-1... ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΛΥΩΝ ΥΠΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ... ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ 87' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ 90' ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ...

Εικόνα savvas gridlock

Και μάλιστα μετά από αυτό το ματς, άρχισαν να μας αντιγράφουν οι Γάλλοι.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130206/opadoi-tis-lion-antig...

Εικόνα xristoforas

ΣΗΜΕΡΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΘΩΝ...
ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΚΟΛΟΝΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ....
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥΣ
ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΚΟΥΡ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΑΝΤΖΩΘΟΥΝΕ ΣΕ
ΜΙΑ ΚΟΛΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ
ΑΔΙΚΩΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
6 ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΩΣ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΚΑΙ ΠΕΡΑ
4 Ο ΠΑΟ
3 Η ΑΕΚ
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

Εικόνα nmavronas

ΣΑΒΒΑ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 60 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟΣ! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΓΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ! ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ" ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"! ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕ ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΓΩϊΣΜΟΥ!