Σαν Σήμερα 14/11



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια….
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
14/11/1937  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ  1η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Πειραιώς  7-0   2' Γ. ΧΕΛΜΗΣ, ΒΑΖΟΣ 11' - 24' - 68', ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ 30' - 60' - 85'
 
 
14/11/1971  ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  9η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-2   38' Αϊδινίου, 45' - 69' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
 
 
 
 


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 16/11/1971
 
 
14/11/1976  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  6η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0   68' ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ, 88' ΓΑΛΑΚΟΣ
 
 
 
Για «ληστεία» μιλάει η ΑΘΛΗΤΙΚΗ. «Ανύπαρκτο» το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΘΡΥΛΟΣ.  «Ακυρώθηκε ωραίο γκολ του Μαύρου». «Αποβλήθηκαν  Μαύρος και Ιντζόγλου».  Ευτυχώς η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΕΝ είναι  η μόνη πηγή πληροφόρησης. Για να προσεγγιστεί η αλήθεια πρέπει να έχεις στη διάθεσή σου πηγές. Αλλιώς είσαι green web rabbit ή ΑΡΔ.
 
Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ δεν μας λέει αν το «ωραίο γκολ» του Μαύρου ήταν έγκυρο ή  σωστά ακυρώθηκε. Διαθέτουμε άλλες δύο πηγές για το συγκεκριμένο αγώνα. Το ΦΩΣ επειδή είναι "γαυροφυλλάδα" θα το αφήσουμε τελευταίο και ασχολίαστο. Έχουμε λοιπόν την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (που σίγουρα δεν ήταν «γαυροφυλλάδα», αλλά αντιολυμπιακής τάσης) και ένα βίντεο που σχολιάζει ο Γιάννης Διακογιάννης (δε νομίζω να θεωρείται γα'υρος ο Διακογιάννης;). Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναφέρει κι αυτή ότι το πέναλτι ήταν ανύπαρκτο. Για το γκολ του Μαύρου πάντως παίρνει ξεκάθαρη θέση, θεωρώντας σε καταφανή θέση offside το Μαύρο. Δικαιολογημένη επίσης η αποβολή του Μαύρου, αφού την έπεσε χοντρά στο διαιτητή που τόλμησε να ακυρώσει το γκολ. Ο Ιντζόγλου κτύπησε εν ψυχρώ το Γαλάκο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ενώ θα έπρεπε να αντικρύσει απευθείας κόκκινη.  Δεν αναφέρεται σε καμία εφημερίδα από τις δύο όμως, μία ακόμα σημαντική πληροφορία. Αυτή την βρίσκουμε στο βίντεο και την ακούμε από τη φωνή του Διακογιάννη. Πριν το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής (και πραγματικά δεν ήταν), υπάρχει άλλη φάση πέναλτι σε χέρι του Ιντζόγλου που δεν καταλογίστηκε. Συνεπώς ο τίτλος «ΛΗΣΤΕΙΑ»  της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ‘όχι μόνο δε στέκει, αλλά υποκειμενικός, μεροληπτικός και κακόβουλος είναι.
 
Άλλη μια ΦΑΠΑ λοιπόν στην "προσφυγοπούλα", προσπάθησαν να σπιλώσουν τη νίκη του ΘΡΥΛΟΥ, αλλά ΜΑΤΑΙΑ. Και τότε ακούστηκε το σύνθημα ''ένα και να καίει, ο Καραβίτης φταίει''.
 
ΟΣΦΠ: ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ ΓΚΛΕΖΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ ΓΑΛΑΚΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΛΟΣΑΝΤΑ (30'ΑΊ΄ΔΙΝΙΟΥ) ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΡΜΟΔΩΡΟΣ.
 






 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 16/11/1976
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ 
 







Ας δούμε τι ακολούθησε τις επόμενες μέρες από το ΦΩΣ της 17/11 και της 18/11. Η ΕΡΤ μετέδωσε τις φάσεις του αγώνα όπου αποδυκνύεται ότι οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν σωστές, αλλά και  δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Ιντζόγλου. 

 

Σχόλια

Εικόνα total7

μεγαλο νικη το 1976