Οι δικέφαλες ΚΟΤΕΣ του Βορά φεύγουν από το γήπεδο το 1963



27/11/1963.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ  για την 10η Αγωνιστική  του Πρωταθλήματος Α' Εθνικής.  1-0 19' ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
Το ότι είναι ΚΟΤΕΣ το ξέραμε. Σ' αυτό τον αγώνα το απέδειξαν περίτρανα. Σκίζανε τα καλσόν τους ότι αδικήθηκαν και έφυγαν από το γήπεδο στο 27' κι ενώ ο ΘΡΥΛΟΣ τους είχε βάλει ήδη ένα γκολάκι με τον Βασιλείου. Ο Βούλγαρος διαιτητής (της γνωστής "κόκκινης" παράγκας κι αυτός), δήθεν δεν κατακύρωσε γκολ υπέρ τους σε μια φάση που ο Σημαντήρης απέκρουσε πάνω στη γραμμή με το χέρι. Αφού παρακάλεσαν αρκετά τον Βούλγαρο Κόρακα να κατακυρώσει το γκολ, αλλά αυτός «τα είχε στυλώσει», άρχισαν να παρακαλάνε να τους δώσει πέναλτι. Τόσο σίγουροι ήταν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Ο Βούλγαρος Κόρακας και πάλι ανένδοτος! Αφού είδαν ότι δεν κατάφερναν τίποτα, οι παράγοντες που συνόδευαν την ομάδα πρωτοστάτησαν στην αποχώρηση των ποδοσφαιριστών από το γήπεδο, γεμάτοι «ιερή αγανάκτηση» για μια ακόμα αδικία από το «κράτος των Αθηνών». Οι κανονισμοί της εποχής όριζαν ότι η ΔΕΚΟ του βορρά έπρεπε να μηδενιστεί. Εμείς δε θα σχολιάσουμε τίποτα άλλο, αφού είμαστε παλιοχαρακτήρες. Θα αφήσουμε τρεις αθλητικές εφημερίδες να μας γυρίσουν πίσω στο χρόνο, θα δούμε ότι υπήρχε επιθετικό φάουλ στον Πολυχρονίου πριν την επίμαχη φάση, και όπως εύκολα μπορεί κάποιος να μαντέψει, πάλι το «κράτος των Αθηνών» χάιδεψε τη ΔΕΚΟ του.
 
 
Ας δούμε τα γεγονότα πρώτα από το ΦΩΣ







 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ 28/11/1963
 


 





 
 
Όπως διαβάζουμε (στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ, όχι σε γαυροφυλλάδες...), ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν τόσο φανερά ανώτερος, τόσο επιθετικός και ορμητικός, που ακόμα κι αν ισοφάριζε ο παοκούλης, δεν θα γλίτωνε με τίποτα!
Μηδενίζεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ λοιπόν. Για να δούμε τι έγινε τελικά....
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ 30/11/1963
 



 
Αφού διαβάσει ο καθένας τα παραπάνω από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ, ας βγάλει μόνος του τα συμπεράσματά του, για το αν καταστρατηγήθηκαν οι κανονισμοί υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτό που μας προβληματίζει, είναι ότι για ακόμα μία φορά, παράγοντας του ΘΡΥΛΟΥ (ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ) και μάλιστα ο Γ. Ανδριανόπουλος, ζήτησε την απαλλαγή του ΠΑΟΚ. Λίγα χρόνια αργότερα, έκανε το ίδιο με τα πράσινα "μπουμπούκια".
 
ΟΜΑΔΑ 3/12/1963
 
Διαμαρτυρίες άλλων ομάδων για την ευνοική μεταχείριση του ΠΑΟΚ
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Α ρε Ανδριανόπουλε... Α ρε Ανδριανόπουλε.

Εικόνα savvas gridlock

Αν εξετάσεις αυστηρά τα πεπραγμένα του ως πρόεδρος στον Θρύλο, αγνοώντας το βάρος του ονόματός του, εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα πως είναι ο Σαλιαρέλης της δεκαετίας του '60. Φυσικά δεν γίνεται να προσπεράσεις το ότι μας ίδρυσε και πως επί των ημερών του στην προεδρία μας πήραμε πάρα πολλούς τίτλους, αλλά η συμπεριφορά του κατά την εξαετία 1959-65 είναι αχαρακτήριστη. Κι αν θέλουμε να μιλάμε ανοιχτά και καθαρά, ο κύριος λόγος που κατακτήσαμε τα 2 σερί πρωταθλήματα επί Μπούκοβι, 1966 και 1967, δεν είναι η ομαδάρα που (όντως) είχαμε. Είναι ο ανελέητος πόλεμος του Μαντζεβελάκη στον προπονητή του ΠΑΟ Μπόμπεκ, κατ'εντολή του μέγα παναθηναϊκάρχη Απόστολου Νικολαϊδη, που δεν ήθελε να ακούγεται το όνομα του ''ξένου'' Μπόμπεκ από τα χείλη των οπαδών του ΠΑΟ περισσότερο από το δικό του. Σε πάρα πολλά ματς εκείνης της διετίας αρκετοί παίκτες του ΠΑΟ ήταν ''πιασμένοι'' από το Μαντζεβελάκη για να μην κερδίσει η ομάδα τους. Ο Δομάζος τα έχει πει πολλές φορές απ'έξω απ'έξω. Αν ανοίξει κάποια στιγμή το στόμα του, θα τρέχουν να κρυφτούν πολλοί βάζελοι και θα τον βγάζουν κι αυτόν ότι έχει Αλτσχάιμερ, σαν την κυρα-Δέσποινα Παπαδοπούλου που τους έδωσε για το Χουντέμπλεϋ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα συμπληρώσω εγώ ότι ο Ανδριανόπουλος συνεισέφερε και αγωνιστικά και βοήθησε τον Ολυμπιακό να γίνει θρύλος. Γιγάντωσε την αγωνιστική εικόνα του θρύλου. Κρίμα γι' αυτόν. Ακόμα κι' όταν τέλειωσε από πρόεδρος του Ολυμπιακού συνέχισε αυτήν την πολιτική, όταν έσωσε το βάζελο.

Οι βάζελοι έχουν πολλούς μηχανισμούς αυτοάμυνας. Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούμε; Αλλά θα μου πεις, δεν τους χρειαζόμαστε.

Εικόνα savvas gridlock

To συγκεκριμένο περιστατικό το βάζουν και σε βιβλία τους βάζελοι και Παοκτζήδες, ως και καλά ''παράδειγμα εύνοιας του γαύρου''. Εύνοια του Ολυμπιακού σε μία περίοδο που ήμασταν 4 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και οργίαζε ο ''βαλιτσοφόρος'' Μαντζεβελάκης, στήνοντας μέχρι και τα σημαιάκια του κόρνερ. Τσαπρρρ.