ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1991 ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ



Χριστούγεννα του 1991, σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους στην ιστορία του Ολυμπιακού. Οι μετοχές της ΠΑΕ βρίσκονται στα χέρια του Ανάργυρου Σαλιαρέλη, ο οποίος όμως έχει κηρυχθεί έκπτωτος και πρέπει να απομακρυνθεί από τον ελληνικό αθλητισμό, μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση του Σταύρου Νταϊφά (του είχε πει ότι ''πήρες 600 εκ. δραχμές από τον Κοσκωτά το Νοέμβριο του 1987, για να του πουλήσεις την ΠΑΕ Ολυμπιακός''). Προσωρινά λοιπόν βάζει μπροστά τους κτηματομεσίτες αδερφούς Μπανασάκη, οι οποίοι έχουν πολύ στενές σχέσεις με τους Βαρδινογιάννηδες. Ο Σαλιαρέλης, που έχει μετατρέψει τον Ολυμπιακό σε παράρτημα του Βαρδινογιάννη, δεν έχει πληρώσει ούτε δεκάρα στις ομάδες των Προτάσοφ-Λιτόφτσενκο-Σάβιτσεφ για τη μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό, ούτε στους ίδιους τους Σοβιετικούς. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το Βασίλη Καραπιάλη και την πρώην ομάδα του, τη Λάρισα. Η Διναμό Κιέβου και η Λάρισα απειλούν με κατασχέσεις την ΠΑΕ Ολυμπιακός και βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό του Ανάργυρου, απαιτώντας το δίκαιο ''ή πληρώστε μας ή γυρίστε μας τους παίκτες που πήρατε''. Σε αυτό το κλίμα εμφανίζονται στου Ρέντη οι Μπανασάκηδες, για να δώσουν κάποια λεφτά στους απλήρωτους παίκτες μας, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν γιορτές. Εκεί επεμβαίνει ο κόσμος του Ολυμπιακού και ακολουθούν τα παρακάτω (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-12-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
3 μήνες αργότερα ξεκουμπίστηκαν οι Μπανασάκηδες και ο Ανάργυρος και ανέλαβε πρόεδρος ο Νταϊφάς, έχοντας μαζί του το ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.

Σχόλια

Εικόνα el trick

Υπάρχει λογική στο να μην θέλει κάποιος οπαδός του ΘΡΥΛΟΥ να είναι στη διοίκηση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ένας καπιταλιστής πλούσιος, αλλά να υπάρχει ένα συντονιστικό όργανο. Βέβαια αυτό το μοντέλο θυμίζει έντονα συνεταιρισμό. Με όλα τα υπερ και τα κατά.
ίσως μάλιστα κάποιος να πεί ότι τώρα που καταφέραμε να εξυγειανθούμε σαν ομάδα και να έχουμε και κερδοφόρα οικονομικά μεγέθη να μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Φυσικά είναι λάθος.
Είναι λάθος διότι
Εμείς θέλουμε ένα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να κυριαρχεί και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με τις ομάδες και ποδόσφαιρο που ΣΗΜΕΡΑ υπάρχουν και το ποδόσφαιρο και τους όρους που ΣΗΜΕΡΑ αυτό παίζεται παγκοσμίως.
Η προαναφερόμενη άποψη ίσως να είχε τύχη αν το ποδόσφαιρο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ήταν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ.
Σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο παίζεται με όρους ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
ΑΝ δεν ακολουθήσεις τους όρους αυτούς απλά θα σε προσπεράσει και θα χαθείς ως ομάδα.
Άρα τι νόημα θα έχει ακόμη και ο αυτοδύμαμος και αυτάρκης ΘΡΥΛΟΣ να έχει στη διοίκηση του άτομα που δεν είναι ΓΝΩΣΤΕΣ του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ παιχνιδιού;;;;;
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ που έκαναν ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ και ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ στο ΘΡΥΛΟ. Του έδωσαν τεχνογνωσία. Τον διοίκησαν οι ίδιοι και του παραχώρησαν κάτι με ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ από τα όποια χρήματα (που και αυτά δεν τα τσιγκουνεύτηκαν) διέθεσαν για την εξυγείανση της ομάδας. Του έδωσαν τον προσωπικό τους ΧΡΟΝΟ και τις ΓΝΩΣΕΙΣ τους.
Γιαυτό και πέτυχαν.
Γιαυτό και μπορεί σήμερα ο ΘΡΥΛΟΣ με πολύ λιγότερο μπάτζετ από τις λεγόμενες μεγάλες ευρωπαικές ομάδες να στέκεται σαν ίσος προς ίσο απέναντί τους.
Αυτό ακριβώς κάνει σήμερα τον ΜΑΡΙΝΑΚΗ χρησιμο στο ΘΡΥΛΟ και όχι τόσο τα χρήματά του.
Γιαυτό και οι "άλλοι" θέλουν να μην υπάρχει Μαρινάκης στο ΘΡΥΛΟ. Τρανό παράδειγμα;;;; ο ιβαν του μπαοκ. Πράγματι ο ιβαν έβαλε κάποια φράγκα για μειώσει τα προβλήματα του μπαοκ. Όμως ούτε τεχνογνωσία του σύγχρονου ποδοσφαίρου κατείχε για να του του δώσει όυτε προσωπικό χρόνο διέθεσε για τη διοίκηση της ομάδας. Απλά έβαλε κάποιους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ του στις θέσεις διοίκησης. Ε λοιπόν γιατί απορεί;;;; (Φυσικά ο ίδιος ΔΕΝ απορεί ΞΕΡΕΙ, αλλά δεν θέλει να το ομολογήσει ανοιχτά. Τα πρόβατα μπορεί να ξυπνήσουν)
Άλλο παράδειγμα;;;
Ο Αστέρας Τρίπολης. Μία ομάδα που το μέγεθός της είναι για β΄εθνική το πολύ. Επαρχιακή ομάδα με λίγο κόσμο (σε σχέση με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας). Όμως με την καθοδήγηση των διοικούντων της και την ομολογουμένως ΜΙΚΡΗ οικονομική τους συνδρομή, αλλά κάνουν και πολύ καλή οικομική διαχείριση, βρίσκεται σήμερα ο Αστέρας σε πολύ καλή θέση στην Ελληνική Λίγκα και με βλέψεις (σοβαρές) για να ξαναβγεί Ευρώπη - στην οποία παρεπιπτώντως φέτος δεν τα πήγε κάθολου άσχημα. Απλά τα αφεντικά του αστέρα του διαθέτουν τον χρόνο τους και τα όποια χρήματα μπορούν. Κυρίως όμως το χρόνο τους.

Εικόνα apostolos gaganis

΄΄Γιαυτό και σήμερα ο Θρύλος, με πολύ μικρότερο μπάτζετ απ΄τις λεγόμενες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, μπορεί και στέκεται σαν ίσος προς ίσο απέναντί τους΄΄. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Η συνέπεια απομένει καθώς και η βελτίωση στα εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα.

Εικόνα nmavronas

ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ... ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ" ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ...

Εικόνα savvas gridlock

Τους χαλαει ο Κοκκαλης, τους χαλαει ο Μαρινακης, μηπως να καναμε ερασιτεχνικη ομαδα τον Θρυλο, διχως προεδρο, για να γουσταρουν ολοι αυτοι; Μπορει να παιζουμε στα τοπικα του Πειραια, αλλα ο Θρυλος θα ανηκει στο λαο του και οχι σε καποιο "λαμογιο πλουσιο". Αυτη ειναι προοδος, Νικο. Ετσι θα παμε μπροστα, μην πιανεσαι κοροιδο.

Εικόνα pantzo

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΤΟΥ 2014...

ΙΔΟΥ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΛΑΩΝ, ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΑΚΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΟΥΙΤΗ