Σαν Σήμερα 9/1



Ιστορίας ΘΡΥΛΟΥ συνέχεια…
(δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα)
 
09/01/1966  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ  7η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  3-0   21' - 30' Α. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, 78' ΓΙΟΥΤΣΟΣ
 










 
09/01/1972  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ  15η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0   79' ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, 87' ΣΙΩΚΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 10/1/1972

 
Την ίδια μέρα ο παναθηναικούλης θα κερδίσει τον παοκούλη 1-0, αλλά η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  μιλάει για αδικία. Δηλαδή ο παοκούλης δε σφάζεται μόνο από το ΘΡΥΛΟ; Ή μήπως όλα εντάσσονται στο δόγμα "για όλα τα δεινά της σαλόνικα φταίει το κράτος των Αθηνών"; Διαλέγετε και πέρνετε...
 
09/01/1977  ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  14η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  0-1   71' ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ
 




 
09/01/1980  ΚΑΒΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  15η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  1-0   80' Φιλιππίδης
 
Μια χαρακτηριστική περίπτωση ήττας του ΘΡΥΛΟΥ την εποχή του Βαρδινογιαννισμού. Μέτριος ο ΘΡΥΛΟΣ στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά χρειάστηκε ο ΚΟΡΑΚΑΣ Ζαχείλας για να χάσει. Ας δούμε την "γαυροφυλλάδα" ΑΘΛΗΤΙΚΗ, πως περιγράφει το γκολ του ΘΡΥΛΟΥ που ακύρωσε ο Ζαχείλας... Αυτά τα έκοψε ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ "μαχαίρι". Κι αυτό το βάφτησαν "παράγκα" οι αντιολυμπιακέ ροδέλες..
 



 
09/01/2000  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  14η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής  2-0   86' ΓΚΟΓΚΙΤΣ, 89' ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ
 
 
ΟΣΦΠ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ ΠΟΥΡΣΑΊ΄ΤΙΔΗΣ (56'ΓΚΟΓΚΙΤΣ) ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ (56'ΝΙΝΙΑΔΗΣ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (90'ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ) ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΙΓΚΟΝ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΠΡΙΑΚΟΣ. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.988

 
09/01/2005  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  14η Αγωνιστική  Πρωτάθλημα Α' Εθνικής
 
 
Το ΓΝΩΣΤΟ παιχνίδι που δεν ξεκίνησε λόγω επεισοδίων. Με αφορμή αυτά τα επεισόδια, η παναθηναική κυβέρνηση του συζυγου κάποιας Νατάσσαςπροσπάθησε να θέσει το ΘΡΥΛΟ εκτός πρωταθλήματος. Αντιγράφω από το κείμενο του Σάββα : 
 
«322 εισιτήρια είχε πάρει επίσημα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι, ενώ για μέρες ολόκληρες πριν τον αγώνα της Κυριακής ο Μπέος μανούριαζε και έκανε τους κουτσαβακισμούς του, ''εγώ στους γαύρους εισιτήρια δεν δίνω''. Αυτοί οι 322 μπήκανε στη θύρα 9 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης και με βάση τις μαρτυρίες όλων, ακόμη και του Μπέου, δεν κάνανε το παραμικρό. Στη θύρα 7 όμως του γηπέδου, βρέθηκαν να συνυπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και έγινε ό,τι έγινε. Φυσικά, τα εισιτήρια εκεί τα έδινε η διοίκηση του Πανιωνίου, ενώ όσοι ήμασταν τότε στο γήπεδο είχαμε δει πολύ καλά πως το πορτάκι στην κερκίδα των ''πανθήρων'' aka γατάκια άνοιξε ''πολύ εύκολα'', ώστε να μπουκάρουν και να φτάσουν απέναντι για να βοηθήσουν τους άλλους οπαδούς της ομάδας τους, που περνούσαν δύσκολες στιγμές. Τι έλεγε η λογική λοιπόν? Ή θα τα ρίχναμε όλα στην αστυνομία, ή θα έπρεπε να τιμωρηθεί μόνο η ΠΑΕ που έβαλε στο γήπεδο αυτούς τους ''κακούς φιλάθλους'', που λένε και οι ''φιλήσυχοι πολίτες''. Έλα όμως που δεν υπήρχε λογική στην κυβέρνηση του Κωστάκη. Έλα που εξελέγη το βουβαλόπαιδο με κεντρικό σύνθημα ''θα ρίξω τους νταβατζήδες'' και δείχνοντας ξεκάθαρα προς τη μεριά του ΚΟΚΚΑΛΗ. Όλη την εβδομάδα μετά το αναβληθέν παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, οι φήμες οργίαζαν πως ''έρχονται εξοντωτικές ποινές''. Μεσοβδόμαδα παίζαμε με την Καλλιθέα του Λεμονή για το Κύπελλο και άκουσε την πρώτη παρτίδα με τους ''ύμνους'' προς το πρόσωπό του ο Κωστάκης, ενώ δύο μέρες αργότερα, Παρασκευή, αναμενόταν η ποινή. Κάποιος εδώ θα μπορούσε να αναρωτηθεί ''καλά ρε φίλε, ανεξάρτητη δεν είναι η Δικαιοσύνη? Τι δουλειά είχε η κυβέρνηση?''. Αυτός ο κάποιος, που μάλλον ζει σε άλλη χώρα, πιθανότατα δεν θα είδε ή δεν θα θυμάται το σκηνικό με τον τότε υφυπουργό-αρμόδιο για τον Αθλητισμό κύριο Ορφανό να προσέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμεναν οι κάμερες και να δηλώνει απ'έξω, πριν μπει, ότι ''δεν θα παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης''. Μισή ώρα αργότερα, αφού βγήκε έξω, στις ίδιες κάμερες δήλωνε ''οι ποινές θα είναι παραδειγματικές, βαρύτερες από ποτέ''. Σε μισή ώρα η κυβέρνηση των ''νοικοκυραίων'' κατέρριψε το Μοντεσκιέ και τη διάκριση των εξουσιών. Οι πρωτόδικες ποινές λοιπόν ήταν όντως βαρύτερες από ποτέ. Μηδενισμός και των δύο ομάδων, αφαίρεση 3 βαθμών και από τους δύο, 4 ματς εντός έδρας κεκλεισμένων των θυρών και ένα τεράστιο πρόστιμο στον Ολυμπιακό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Πανιωνίου, αφού ''πρόστιμα μοιράζουμε αναλόγως με την οικονομική επειφάνεια του ιδιοκτήτη της κάθε ΠΑΕ. Σε αυτόν που τα έχει, θα βάλουμε μεγαλύτερο πρόστιμο''. Πώς να μην ανέβει στα κάγκελα μετά ο κόσμος του Θρύλου?
Συνθήματα όπως ''Κωστάκη Κωστάκη μοντέλο...'', '''γα...ζώνεται η Νέα Δημοκρατία'', εύστοχες ερωτήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος για τον πατέρα των παιδιών μιας κάποιας Νατάσας», μέλη της Νέας Δημοκρατίας και οπαδοί του Ολυμπιακού να σκίζουν τις κομματικές τους ταυτότητες και πολλά αντίστοιχα περιστατικά συνέθεσαν το σκηνικό εκείνης της μέρας, της 16ης Ιανουαρίου στο Καραισκάκη. Την προηγούμενη, ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, είχε δώσει μια ιστορική συνέντευξη Τύπου, όπου είχε δηλώσει το ανεπανάληπτο, που μόνο αν είσαι γαύρος μπορείς να καταλάβεις
 
ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
 
Από τη μία μεριά ο ΤΙΤΑΝΑΣ και από την άλλη το κουρασμένο παχύδερμο. Η κατάληξη γνωστή, αφού όποιος τα έβαλε ποτέ με τον κόσμο του Θρύλου, όχι μόνο έχασε, αλλά εξαφανίστηκε από το χάρτη. Γρήγορα γρήγορα το ''κόμμα των νοικοκυραίων'' μαζεύτηκε στο καβούκι του και τα στελέχη του, που εμφανίζονταν υπερασπιστές της πρωτόδικης απόφασης, υποχρεώθηκαν σε αξιομνημόνευτες κωλοτούμπες, για να δικαιολογήσουν τις παλινωδίες του αρχηγού τους.»
 
 
Οι ΑΡΔοφυλλάδες το παίζανε σοκαρισμένες και αυστηρές σα γεροντοκόρες. "Παραδειγματικές τιμωρίες" όμως ζητάνε, όταν με κάποιο τρόπο, εμπλέκεται ο ΘΡΥΛΟΣ. Για τα ΑΙΣΧΗ της τουμπίτσας, της Λεωφόρου και του ΟΑΚΑ, είναι τουμπεκιασμένες! (οι ΑΡΔοφυλλάδες... μη πάει αλλού το μυαλό σας...).
 
 
09/01/2011  ΚΕΡΚΥΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  17η Αγωνιστική  Superleague  0-2  55' Τσίγκας (Αυτ.), 70' ΜΙΡΑΛΑΣ
 
ΟΣΦΠ: ΠΑΡΝΤΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΑΒΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΠΡΑΒΟ ΜΟΝΤΕΣΤΟ ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΜΙΡΑΛΑΣ (78'ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ) ΡΙΕΡΑ (80'ΧΟΛΕΜΠΑΣ) ΦΟΥΣΤΕΡ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ (84'ΝΕΜΕΘ). ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
 
ΚΕΚΡΥΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ (31'Δ.ΙΩΑΝΝΟΥ) ΜΑ'Ι'ΣΤΟΡΟΒΙΤΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΧΑΜΠΛ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ (65'ΗΛ.ΙΩΑΝΝΟΥ) ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (73'ΓΙΑΝΤΣΗΣ) ΕΠΣΤΑ'Ι'Ν ΤΣΙΓΚΑΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΑΠΠΑΣ
 

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

θεέ, στο παιχνίδι με τον Άρη η ανατροπή του Αλεξανδρή γίνεται καθαρά ΕΞΩ απ΄την περιοχή.