ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ



Γι'αυτό.
 

 
Ακόμη και στη μέρα που τίποτε δεν σου βγαίνει κι έχεις κάνει πολλά λάθη, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος προπονητής σε σημαδεύει στην άμυνα (και καλά να σε ξεφτιλίσει), εσύ θα πάρεις την μπάλα στο 68-68, 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και θα αφήσεις ξερούς τους Τούρκους. Μόνο εσύ, γιατί εσύ είσαι
 
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΣ.
 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΟΜΑΔΑΡΑΣ μας για την τεράστια νίκη εκεί μέσα και ιδιαίτερα στο Λοτζέσκι, που τράβηξε κουπί για να φτάσουμε στο καθοριστικό τρίποντο του ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΥ. Μπράβο και στο Γιώργο Πρίντεζη που επίσης δεν του έβγαινε το ματς, αλλά έσταξε κι αυτός το τριποντάκι στο 66-62, αποδεικνύοντας πως αν μη τι άλλο, έχει καρδιά. Τέλος, συγχαρητήρια και στο λιποτάκτη-φονιά-μεθύστακα Ομπράντοβιτς, που απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ''κορυφαίος''. Δίχως το Σωλήνα, το Χάντζο και τους ΠΟΥ-τανατζήδες, ήσουν, είσαι και θα είσαι
 
ΠΕΛΑΤΗΣ.
 
Κατέστρεψες την Εθνική Σερβίας, έχεις μαδήσει τους Τούρκους που ήδη κλαίνε τα λεφτά τους και διδάσκεις μπάσκετ. Τι μπάσκετ; Μπασκετάρα. ''Δώστε την μπάλα στον Γκάουντλοκ να ρίξει τρίποντο''. ''Προπονηταρά'' Ομπράντοβιτς, ''επιτυχημένε''. Περαστικά σου, βάλε τα βουντού που έκανες σε Λαφαγιέτ και Πετγουέι στον πάτο σου και άκου κι αυτό, κατάδικε.
 

 
ΒΑΑΑΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΥΥΛΗΣ.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Γιώτη, σου απαντάω εδώ γιατί χάνεται η μπάλα πίσω...

Κατάλαβε κάτι. Η προπόνηση δεν αντανακλάται μόνο στις ώρες. Ποιος είπε ότι οι πολλές ώρες προπόνησης του Γκάλη ήταν θεμιτές για έναν σημερινό εργοφυσιολόγο; Μπορεί δια ροπάλου να του απαγόρευε το πρόγραμμα εκγύμνασης που έκανε τότε. Είναι παγιώδης διαφορά αυτή όσον αφορά την προπόνηση. Θα συμφωνούσε, όμως, σε κάτι. Αυτό που έκανε τον Γκάλη τότε να ξεχωρίζει ήταν η σωματοδομή του και η τρομερή του δύναμη και αλτικότητα. Κυρίως στο άλμα και στη διάρκεια αυτού. Τότε έκανε τη διαφορά, τώρα αμφιβάλλω αν θα έκανε κάποια διαφορά. Ο Τεόντοσιτς, που εσύ λες ότι είναι αγύμναστος, παίζει ανελιππώς σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και 8 χρόνια. Και είναι ακόμα μικρός. Σίγουρα δεν είναι γρήγορος. Όπως γρήγοροι δεν είναι οι περισσότεροι ευρωπαίοι μπασκετμπολίστες που παίζουν στην Ευρώπη τώρα. Οι πιο γρήγοροι είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Κι επειδή ανέφερες το καλάθι του Ρίβερς με την Μπενετόν, αν θες να συγκρίνεις τέτοιους παίχτες, πάρε για παράδειγμα τον Μακ Κάλεμπ προ διετίας, τον Ράις, τον Ντιλέινι κ.α. Και τότε οι Αμερικάνοι ήταν πιο μπροστά από τους Ευρωπαίους, όπως και τώρα.

Μα είναι δυνατόν να φέρνεις σαν επιχείρημα ότι μας απέκλεισε από το κύπελλο, όταν τον είχε κάνει γιο-γιο ο Ολυμπιακός και ο Σιγάλας επί μια τριετία;

Εικόνα tsalouxidis

Δε λέω εγώ ότι είναι αγύμναστος.Είναι αγύμναστος και ψοφίμι.Και παίζει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και 8 χρόνια όπως είπες μόνος σου.
Δεν είχε μόνο άλμα και δύναμη, είχε τρομερή ισορροπία, κορμό πανίσχυρο, αντοχή, γενικώς αθληταράς.Τη διαφορά δεν την έκανε το άλμα του, την έκανε το άλμα του σε συνδυασμό με την ισορροπία του, σε συνδυασμό με την ευστοχία του, σε συνδυασμό με το εκτελεστικό του στυλ που είναι σεμιναριακού επιπέδου για αθλητή του ύψους του.Αν καλείτο να παίξει σήμερα αντίπαλος του Τεόντοσιτς σε επίθεση-άμυνα θα τον δίπλωνε σα χαρτοπετσέτα και θα τον πέταγε στα σκουπίδια.
Το καλάθι του Ρίβερς με την Αντίμπ το ανέφερα για να σου δείξω τον αθλητικό ανταγωνισμό της εποχής στα γκαρντ.Απ'αυτούς που ανέφερες κανείς δεν τρέχει το παρκέ τόσο γρήγορα με ή χωρίς την μπάλα.
Όχι τριετία, διετία.Και δεν τον έκανε γιο-γιό κανένας Σιγάλας, τον περιόριζε ολόκληρος ο Ολυμπιακός, που τον μάρκαρε άλλοτε με Σιγάλα κι άλλοτε με Πάσπαλι, και κάτσε να δεις τους αγώνες για να καταλάβεις.Ένας με έναν του ξέφευγε στο πολύ χαλαρό ο 36ρης Γκάλης του 20ρη Σιγάλα για να πέσει απάνω στα θηρία της ρακέτας.Ούτε ένα σκριν δεν του 'δινε η βαζέλα να πάρει την μπάλα άνετα κι αναγκαζότανε να κάνει ολόκληρο γύρο πίσω απ'το Βράνκοβιτς για να ξεφύγει.Πάρε εδώ τον 37άρη Γκάλη απέναντι στην εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης με 3-4 αραπάδες αθληταράδες να εναλλάσσονται πάνω του https://www.youtube.com/watch?v=J_g3r8I8D_s

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το καλάθι του Ρίβερς με την Μπενετόν του Μάικ Ντ' Άντονι ήταν. Δεν ξέρω πόσοι και αν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που έκανε ο Ρίβερς, αλλά οι Αμερικάνοι δεν είχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης γιατί από τότε ήταν πολύ μπροστά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο θα έπαιζαν μόνο στην επίθεση... Για Τεόντοσιτς-Γκάλη εννοώ. Και απορώ πώς θεοποιείς έτσι τον Γκάλη, όταν το πιο βασικό σου επιχείρημα για τον Σπανούλη είναι ότι δεν παίζει άμυνα.

Μια χαρά ο Σιγάλας τον έκανε ό,τι ήθελε. Ψηλούς είχαν κι άλλες ομάδες. Εμείς είχαμε τον Σιγάλα που του έβγαζε τα συκώτια. Το μπάσκετ, όταν ο Γκάλης πήγε στον ΠΑΟ, είχε γίνει ήδη πιο γρήγορο. Και όταν το βλέπουμε τώρα στα youtube φαίνεται πιο αργό και από ριπλέι. Έχει προχωρήσει το άθλημα και όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί.

Εικόνα tsalouxidis

Δεν υπάρχει θεοποίηση.Υπάρχει απτή πραγματικότητα που την έχει καταθέσει κι ο Γιατζόγλου.Παίχτης που βάζει σε Σοβιετική Ένωση, Ηνωμένη Γιουγκοσλαβία, Γιουγκοπλάστικα, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Τρέησερ Μιλάνο 40 και 45 πόντους είναι παίχτης εξωπραγματικός.Δεν τα'χει κάνει άλλος αυτά, ακόμα κι ο Πέτροβιτς που είχε και τρίποντο δεν είχε τόσες 40αρες απέναντι στα μεγαθήρια.Και τα'κανε 1.83 ων μέσα απ'τη ρακέτα με ποσοστά 60 και 70%.Όταν λέμε ΕΣΣΔ ή Γιουγκοσλαβία είναι σα να κατεβάσεις ομάδα με Πάρκερ, Νοβίτσκι, Γκασόλ, Κιριλένκο, Ρούντυ, Ντράγκιτς, Ρούμπιο, Σάριτς κλπ και να τους βάλει ένας παίχτης 45 πόντους.Δε γίνονται αυτά.Μια φορά στα 100 χρόνια.
Ο Γκάλης δεν είχε κανένα θέμα να παίξει άμυνα.Ίσα ίσα το σώμα του ήταν ταμάμ για πιεστική άμυνα.Στο κολλέγιό του ήταν γνωστός εξολοθρευτής.Στην Ευρώπη προσηλώθηκε στην επίθεση γιατί το επέτρεπε το στυλ του μπάσκετ τότε.Σήμερα δεν το επιτρέπει.Θα τον έλιωνε άμυνα επίθεση και τον Τεόντοσιτς και όποιον άλλον.
Καμμιά ομάδα δεν είχε τη ρακέτα του Ολυμπιακού, όχι τότε γενικά και μέχρι και σήμερα ρακέτα με Φασσούλα, Τάρλατς, Τάρπλεη στο τρία τον Πάσπαλι δεν έχει υπαρξει.Και καμμιά ομάδα δεν είχε τον Ιωαννίδη που είχε τον Γκάλη παίχτη για 12 χρόνια.
Το μπάσκετ όταν πήγε ο Γκάλης στον ΠΑΟ είχε γίνει πιο αργό απ'το 80.Το 80 ήτανε ραν εν γκαν.92 και μετά γύρισε στο στυλ της Λιμόζ που εξαντλούσαν το χρόνο.Γι'αυτο πήγανε από σκορ με 100ρες στους 40 και 50 πόντους.Το άθλημα έχει προχωρήσει, όχι οι αθλητές.Για την ακρίβεια όσο περισσότερο γίνεται το άθλημα των προπονητών και των συστημάτων, τόσο λιγότερο γίνεται των παιχτών.Ο μέσος Ευρωπαίος παίχτης σήμερα με το που παίρνει την μπάλα περιμένει συγκεκριμένες κινήσεις απ'τους συμπαίχτες του για να εκτελέσει προκαθορισμένα σχέδια.Πολύ θα'θελα να δω το Διαμαντίδη να πρέπει να διακριθεί παίζοντας 1 με 1 και χωρίς σκριν και βοήθειες όλο τον αγώνα αυτοσχεδιάζοντας σε κάθε φάση τις εκτελέσεις και τις πάσες.

Εικόνα REDNYC

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ - ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΔΕΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ - ΚΑΛΟΣ, ΧΡΥΣΟΣ Ο ΜΑΡΤΖΩ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΑΥΡΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ...ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑ PLAYS ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΑ... Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΙ!!!! Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΧΩΡΙΣ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ....ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΨΩΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Εικόνα Themis

Συγχαρητήρια στην ομαδα για την τεράστια νίκη που έκανε παρ´όλες τις αντιξοότητες !Παρακολουθώ τη συζήτηση για το παιχνίδι εδώ στο Reds και αν και μου αρέσει να σχολιάζω τα αγωνιστικά δρώμενα ,τακτικές ,διαιτητικά κ.λ.π θέλω να σταθώ σε κάτι που μου κανει εντύπωση

Εικόνα antifaathens

Γεια σου σαββα και καλή χρόνια υγεία πάνω απο όλα...θα γινω πάλι λίγο αιρετικός για τον συγκεκριμένο παίχτη καταρχάς επειδή είδα το ματς πολύ επιεικώς ήταν τραγικος καθόλου αμυνα αμέτρητα λαθοι και εξαιτίας παραλιγο να χάσουμε το ματς όποιος είδε το ματς αποκλείεται να μην τον έβρισε..παμε πάλι για το τρίποντο το τρίποντο το αρχιδατο ήταν του πριντεζη τονους η μπαλα ζύγιζε,όταν το ματς και ειδικά ματς που δεν κρίνει απολυτος τίποτα ειναι ισόπαλο όχι πούπουλο ζυγίζει ειναι πιο ελαφρύ και απο αυτο οι λόγοι δεν νομίζω να,χρειάζεται να τους εξήγηση τους καταλαβαίνετε όλοι γιατι είναι πούπουλο...συγνωμη αν όλοι εκθειάζετε τον Σπανούλη γιατι εδώ θα συμφωνήσω ότι ίσως ειναι ο κορυφαίος σαν παίχτης που πέρασε απο Ολυμπιακό ποτε προσωπικά δεν θα τον χειροκροτήσω γιατι φόρεσε την πράσινη πουστοφανελα αλλά και επειδή τα δεν ακουω στον κόσμο του Ολυμπιακού εγώ προσωπικά δεν τα,δεχομαι απο κανένα,ίσως αλλαξω γνωμη εαν κάνει,κάτι που δεν νομίζω ποτε να το κάνει λόγο χαρακτήρα όπως εν μέρη μέσα μ έχω συχώρεση τον Μητρόπουλο..καλη χρονια μάγκες να χαιρεστεβολους όσους αγαπατε και υγεία σε όλους..

Εικόνα savvas gridlock

Καλη χρονια, Σπυρο. Σιγουρα δεν θα συμφωνησουμε για τον Σπανουλαρο. Σκεψου μονο το τι εκανε για να ερθει σε εμας, ποιους και πως τους παρατησε και πως εμεινε το 2013, θυσιαζοντας εκατομμυρια που του προσεφεραν Τουρκοι, Ρωσοι και Ισπανοι.

Εικόνα Χατζηκυριακειο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΑΥΡΕ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΜΙΣΑΣ,ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΖΕΛΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟΣΟ ΘΥΜΑΜΑΙ.

Εικόνα antifaathens

Να σ πω φίλε εν μέρει είπα όχι τελείως αλλα,μας,εξηγήσω το,γιατι..εκτος απο την,μεγαλειώδεις δηλώσεις τότε έξω απο λεωφόρο( μην μ πεις ότι δεν γούσταρες)όπως και της,δηλωσεις μέσα στο ματς προς τον Κωσταντίνου τότε έπαιζε,στην βαζελα ρλαβστα αποδυτήρια και θα σ εξηγήσω κ.τ.λ. πουελεγ ο Μητρόπουλος...αν είσαι μικρός αλλα δεν παίζει ρόλο η ηλικία σε αυτο που θα πω πριν γίνουν όλα αυτα που αναφέρεις ο Μητρόπουλος παλικαρίσια μοίραζε,καρπαζιές μέσα,στην,Τούμπα και εβγαινε μάγκικα..επειδη,και,τότε με έκανε να αισθανθώ περηφάνια έχω καπια ελαφρυντικά για τον συγκεκριμένο...και επειδή έχεις,δίκιο για αυτα που αναφέρεις είπα εν μέρη όχι τελείως...

Εικόνα RED HELL

Πως γινεται οταν σουταρει ο Πριντ να ζυγιζει τονους η μπαλα και οταν σουταρει ο Σπαν να ναι πουπουλο ρε φιλε?Ποιο ματς δεν εκρινε τιποτα?Το πηραμε και ειμαστε φαβορι για τις πρωτες 2 θεσεις που σου δινουν πλεονεκτημα στους 8.Οσο βαρια ηταν η μπαλα στο σουτ του Γιωργαρου αλλο τοσο ηταν και στου Μπιλαρου.Δεν ειναι δυνατον να λες οτι σε ματς που σου δινει νικη σε τετοια εδρα το σουτ που κρινει το παιχνιδι ειναι πουπουλο οπως και να το παρει κανεις.

Εικόνα antifaathens

Φίλε το ματς είναι ομίλου αρχες ακομα,σ,δινει ένα πλεονέκτημα βαθμολογικό για 2 πρώτες θεσεις,τπτ παραπάνω ουτε πρόκριση ουτε κούπα ουτε καν μια θέση στην δυάδα τπτ απο αυτα ένα απλό πλεονέκτημα βαθμολογικό αρα ειναθ ματς που και να έχανες ειδικά και μικρή διαφορά δεν ετρχε κάτι.πιο πολύ χαρά περνεις επειδή ειναι νικεσες τον μασωνο.πούπουλο ριναι γθατι δεν,χάνεις το ματς φίλε πάει παράταση επόμενος αυτο το κάνει βαρυ η όχι γιατι ξέρεις τι είναι να παίρνεις ένα σουτ που και να το χάσεις δεν τρέχει τπτ αλλα αν το βαλεις θα σε πουν και ήρωα..οχι πούπουλο κάτι ελαφρύτερο ακομα είναι τετια σουτ..

Εικόνα RED HELL

Ρε φιλε μην λες οτι να ναι.Σεβομαι τις αποψεις σου γιατι γενικοτερα λες αληθειες αλλα αυτο "αν το χανε θα πηγαινε παραταση οποτε ειναι πιο ελαφρυ ακομα και απο πουπουλο"με ξεπερναει.Τη στιγμη που σουταρει μενουν ακομα καθαρα 20 δευτερολεπτα για γεματη επιθεση των τουρκων.Εσυ εισαι σιγουρος οτι δεν θα εβαζαν καλαθι σε τοσο χρονο?Ο Σπαν ηξερε οτι αν το χανε ηταν πολυ πιθανο να χασουμε το παιχνιδι.Μια χαρα αρχιδατο τριποντο ηταν.

Εικόνα antifaathens

Φίλε και να διαφωνουμε,πάντα εκ,μέρους υπάρχει σεβασμός ειδικά,σε Ολυμπιακό...ασχετο αν διαφωνούμε...στο θέμα μας το ματς,απο,μόνο,του ητανναλαφρας βαρύτητας συμφωνούμε πιστεύω για τους λόγους που πιάνω έγραψα,ας πάω όμως με τα νερά σ και να πω ότι ήταν σημαντικό μόνο λόγου μασόνου.υποθετικα σε 20 δευτερόλεπτα γίνονται παπάδες βαζουμε,δεδομένα ότι το χάνει και χάνουν και οι αλλοι ειδαλος μπορώ να σου πω δεκαδες σεναρια

Εικόνα antifaathens

Επόμενος αυτο το σουτ ειναι πούπουλο δεν χάνεις το ματς φίλε και τι το κάνει ελαφρύτερο απο πούπουλο ότι γινεσε ήρωας αμα το βάλεις γιατι,μένεις και,στην,ιστορία..βεβαία για να μείνεις ιστορία πρέπει να είναι και σημαντικό ματς τίτλου..υγ.ερωτηση οι βολές τ καμπούρη ήταν αρχιδατες η του αλλου τ παίχτη τ αρη ξεχνάω τ όνομα του που έστειλε το ματς στην παράταση ήταν αρχιδατες στο ευρωπαικο το πρώτο για την Ελλάδα;δεν γκουγκλαρο το όνομα καπιοε θα το,θυμηθεί αμεσως πιο γρηγορα απο το να μπω εγώ μέσα να το ψάξω χεχε

Εικόνα CVRED

Ειλικρινά, δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να με κάνει να κάνω τόσες κωλοτούμπες όσο ο Kill Bill. Του βγάζω το καπέλο γιατι μόλις λέω κάτι, μου το βουλώνει και με στέλνει για τσίσα.
Τον έκραξα για τα φράγκα, όταν ήταν να φύγει, έμεινε με λιγότερα, παρά τις τεράστιες προτάσεις που είχε. Τον έκραξα για τη συμπεριφορά του στα παιχνίδια με τους Τανατζήδες, μου τα πέταξε πάλι στην μούρη στο ΣΕΦ. Τον έκραξα χθες (πάνω στην ένταση) για τα συνεχή λάθη και επειδή ήταν εκτός αγώνα, βάζει 8 πόντους σε χρόνο dt και παίρνει το ματς. Υποκλίνομαι ρε ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΕ και εύχομαι να μου βουλώνεις το στόμα για πάντα.

Όσο για τον ΨΕΥΤΟπροπονητη, που τον έκανε μάγκα ο βαζελακόπουλος, έπεσαν και πάλι οι μάσκες. Με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ροστερ, έδωσε πάλι ρεσιτάλ αποτυχημένου κοουτσαρίσματος με τον Γκάουντλοκ να βαράει 3ποντα όποτε ήθελε και απ' όπου ήθελε, με τον Ζήση να μην έχει βοήθειες σε όλο τον αγώνα και τους Ερντέν και Ζόριτς μόνιμα εκτός του επιθετικού πλάνου της ομάδας (έχοντας να αντιμετωπίσουν μια άμυνα με πολλά κενά διαστήματα), η βοήθεια απο τον πάγκο τους ήταν μηδενική σε όλο το παιχνίδι. Μιλάμε για μια ομάδα που μας είχε παντού στο missmatch και εκμεταλλεύτηκε μόνο το 20% αυτών των φάσεων. Που αντιμετώπησε μια ομάδα με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προβλήματα τραυματισμών (ένα ευχέλαιο ρε) ακόμα και μέσα στο παιχνίδι. Αυτός είναι ο κατάδικος.

Το πως καταφέρνει να ηρεμεί την ομάδα ο Σφαιρόπουλος στα κρίσιμα σημεία, είναι φοβερό. Δεν ξέρω τι κάνει, αλλά το κοουτσάρισμα του απο ψυχολογικής πλευράς είναι άριστο. Καταφέρνει και κάνει τους παίκτες να συγκεντρώνονται στα δύσκολα και ισορροπεί όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Όταν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, μας βλέπω για μεγάλα πράγματα.

Εικόνα Χατζηκυριακειο

"ΑΔΕΡΦΕ"ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΤΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗ?ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΟΥΤ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΗΓΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ,ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ?ΕΙΔΑΜΕ ΤΗ ΠΗΡΕ Ο ΖΕΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΛΕΜΠΟΝΙΑΡΗ/ΑΓΚΩΝΙΔΗ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΡΔ ΔΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ).Ο ΖΕΛΙΚΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ,ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΙΝΑΦΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΕΛΛΗΝΙΚΟ)ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ Ο ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΦΑΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...

Εικόνα tsalouxidis

Αυτό το "αδελφέ" εντός εισαγωγικών είναι υπονοούμενο ότι είμαι ανάδελφος, ας πούμε βάζελος;Καλώς το χρησιμοποίησες τότε γιατί πέραν της συμπτώσεως να υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα τίποτε άλλο δε μας συνδέει.Πες τα με κανέναν αδελφό σου να μην τρελαθείς.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλά αυτή η Μετεωρολογική, σκατά τα΄κανε πάλι για χτες το βράδυ ... Τί αίθριος και ξε-αίθριος και μαλακίες μας τσαμπουνάγανε συνέχεια οι...Γκαλιάνοι και οι Ογλούδες, από τα προχτές ρεεε... Τέτοια βρόχα, τέτοια τρούμπα του κερατά, είχε να κάνει κι εγώ δεν ξέρω... Και το πιο κουφό απ΄ολα ήταν΄αυτό που διάβασα μόλις προ΄λίγου στη φημερίδα ότι ήτανε τάχατες, όχι βροχή το χτεσινοβραδινό, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΟΛΩΝ, ΜΑ ΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟ ΡΟΖ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΗΣ ΑΡΔΟ-ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ...

Μαλακίες... Εγώ δεν πιστεύω τίποτα απ΄αυτά που γράφουνε...

Εικόνα Elurnus

Μπαίνω που λέτε φίλοι Ολυμπιακοί να διαβάσω από περιέργεια τι γράφουν οι ΑΡΔεαδες στα sites,και βλέπω/διαβάζω "Πέντε στα έξι για τις ελληνικές ομάδες στο Top 16"όπως είχε πει και ο μακαρίτης μέγας Ζαμπέτας παραφρασμένο βέβαια,πήγε να μου πέσει το πληκτρολόγιο από τα χέρια.Όπως λέμε οι νέοι σήμερα "ΟΟΟΟΟΟΟχι καριολάκι 3-0 ο Ολυμπιακός και 2-1 ο ΠΟΑ με την ψυχή στο στόμα"Δεν γίνεται ρε φίλε να κρύβεις την αλήθεια κάτω από τον οχετό.Άς με διορθώσουν οι γνώστες του αθλήματος,μιας και εγώ το μπάσκετ το βλέπω μόνο όταν παίζει ο Θρύλος μας και δεν έχω επαφή με το άθλημα και όταν κρίνω κρατάω μια πισινή(άλλο είναι να πάρεις 4 πέτρες και να φτιάξεις 2 τέρματα και άλλο να βρεις μπασκέτα)εάν είμασταν πλήρεις θα κερδίζαμε με 30 πόντους;Δηλαδή αν είχαμε Παπαπέτρου-Αγραβάνη-Πέτγουεϊ-Λαφαγιέτ(που πρέπει να είναι και γαμώ τα παιδιά) τι θα κάναμε;Για τον μελιτζάνα δεν θα πω τίποτα...Η δήλωση του για τη διαιτησία ήταν παράλογη μην πω τίποτα άλλο.Και δεν μας έχει πει κάποιος διαιτητής ποιος τον πλησίασε και ήθελε να τον δωροδοκήσει αλλά αρνήθηκε,ΠΟΑ ή ΤΣΣΚΑ;Γιατί από ότι διάβασα σε εκείνο το παιχνίδι τον ΠΟΑ τον πήγε κόντρα,μήπως λέω,μήπως αυτή την ομάδα που την πήγε κόντραρε πήγε να τον δωροδοκήσει;Έτσι και κάνει κανένας δικαστής καμία λακαμία και μας πετάξει Γ' Εθνική για πολιτικά παιχνίδια μαύρο φίδι που τον έφαγε.Γιατί στο αγωνιστικό κομμάτι δεν φοβόμαστε.

ΥΓ:Άκουσα κάποια πράγματα στο ράδιο τις προάλλες μου ανέβασαν το αίμα στο κεφάλι.Ας είναι καλά ο Βερβελές που κάλυψε.Αυτά είναι στο ποδόσφαιρο μην τα μπλέκουμε.

Εικόνα savvas gridlock

''Έτσι και κάνει κανένας δικαστής καμία λακαμία και μας πετάξει Γ' Εθνική για πολιτικά παιχνίδια μαύρο φίδι που τον έφαγε.Γιατί στο αγωνιστικό κομμάτι δεν φοβόμαστε.''.

Για το ποδόσφαιρο μιλάς φίλε; Γ' Εθνική θα πέσουν οι υπερχρεωμένες ΠΑΕ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός από πού κι ως πού;

Εικόνα Elurnus

Ναι για το ποδόσφαιρο.Παίζονται τεράστια πολιτικά παιχνίδια πίσω από τη πλάτη του Ολυμπιακού αλλά με κάθε επιφύλαξη θέλω να πω το εξής,στη παρένθεση θα δεις γιατί.Ο Μαρινάκης με την εκλογή του στο Πειραιά χάλασε τη μαγιά σε κάποιους(δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί το τελευταίο καιρό πέφτουν οι μηνύσεις σαν βροχή),τον Μαρινάκη θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση με κάθε τρόπο.Ο πρόεδρος είχε πει ότι θα κάνει μια συνέντευξη,εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν αλλάξει η κυβέρνηση θα την κάνει την επόμενη μέρα κιόλας.Αλλά ξεχνάν τη δυναμική του Ολυμπιακού.Εάν πειράξουν τον Ολυμπιακό όχι κυβερνήσεις θα πέσουν, εμφύλιοι πόλεμοι θα γίνουν στη Ελλάδα.Εγώ δεν φοβάμαι τα αγωνιστικά κριτήρια αλλά τα έξω από αυτά.Όλοι μας και όλοι τους.

Αυτό που λες για ΠΑΕ ΠΟΑ ΚΑΙ ΠΑΟΚ δεν λέει κανείς τίποτα.Εγώ πρώτη φορά το διάβασα πριν μέρες στο site ότι ήρθε χαρτί από UEFA στον ΠΟΑ για το Financial Fair Play και ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει τα ίδια προβλήματα,για αυτό θέλουν να "φύγουν",όπως επίσης ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ γιατί έχει μηδαμινά έσοδα δεν θα μπορέσει να παίξει Ευρώπη αν ανέβει και εάν βγει 3-5 το '15-16 στα play off.

Μακάρι ο Μαρινάκης,και θα τον παραδεχτώ εάν αγοράσει το 100 % της Καραϊσκάκης ΑΕ που πιστεύω ότι θα το κάνει γιατί τα χρόνια περνάνε και αν ο Ολυμπιακός χτύπα ξύλο φύγει από το Καραϊσκάκης το γήπεδο θα καταστραφεί.

Μεγάλο σχόλιο,άσχετο από το κεντρικό θέμα αλλά μερικές φορές πρέπει να το βγάζεις από μέσα σου όταν καθημερινά συνομιλείς με ντουβάρια που δεν καταλαβαίνουν.

Εικόνα savvas gridlock

Μην ανησυχείς, φίλε. Ούτε αθλητικά μπορούν να κάνουν κάτι στο Μαρινάκη με το ψευτοβούλευμα του επίορκου Κορέα, ούτε εξωαθλητικά, αφού ο πρόεδρος δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα και δεν ασχολείται με το Ελληνικό Δημόσιο.

Εικόνα Elurnus

* κόντραρε* κόντρα

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

http://redopinion.gr/2015/01/h-diafora-tou-spoudaiou-apo-to-poli-kalo/ Και ενα κειμενο του Λευτερη με πολυ νοημα...

Εικόνα savvas gridlock

Καλά το πήγαινε, αλλά αυτό εδώ τι το ήθελε;

''Παίρνουν, δηλαδή, προσωπικά κάτι που ανήκει στη φύση του Έλληνα οπαδού, μία πρέζα μαζικής αχαριστίας, τέτοιας που δεν επέτρεψε στην ίδια την ομάδα να αποχαιρετήσει τον κόσμο με αξιοπρέπεια στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος του 2013, όταν, διάολε, είχε κάνει το back2back στην Ευρωλίγκα.''.

Τέλος πάντων, μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα (δεν γίνεται αυτό εξάλλου), αλλά είναι πολύ καλός δημοσιογράφος ο Λευτέρης, με πολύ ωραία κείμενα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Και εγω διαφωνω με αυτη την προταση αλλα ενταξει. Οπως λες και εσυ ειναι σχεδον αδυνατο να συμφωνεις με καποιον σε ολα. Το ποσταρα κυριως γιατι δινει μια διαφορετικη διασταση οσον αφορα το κραξιμο που τρωει ο Σπαν απο τους δικους μας.

Τα κειμενα του ειναι το κατι αλλο. :)

Εικόνα tsalouxidis

Μπράβο στον Μπαρτζώκα και στη διοίκηση για το πιο ισορροπημένο ρόστερ της Ευρώπης βάσει μπάτζετ.Μπράβο στο Σφαιρόπουλο που έχει ατσαλώσει την ομάδα γενικώς και δίνει ρεσιτάλ επικοινωνίας απ'τον πάγκο.Μπράβο στον πιο ταλαντούχο παίχτη της ομάδας μας Λοτζέσκι όχι τόσο για τη συνηθισμένη αποτελεσματικότητά του, όσο για τα καθοριστικά ριμπάουντ και κλεψίματά του.Μπράβο στον πιο κλατσαριστό παίχτη του Ολυμπιακού το Γιώργο Πρίντεζη που έβαλε το πιο δύσκολο τρίποντο της βραδιάς.Μπράβο σε όλους, πλην Σπανούλη, για το μόχθο τους στην άμυνα και την προσήλωσή τους στο πλάνο της ομάδας στην επίθεση.Χαίρομαι να τους βλέπω πραγματικά όλους ακόμα κι όταν δεν είναι σε καλή μέρα.
Σπανούλη λύγα τα γόνατά σου και παίξε άμυνα και δοκίμασε ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή σου να πασάρεις την μπάλα όταν πάνε να σε κλείσουνε κι όχι όταν σ'έχουνε ήδη κλείσει.Σε έχουνε πάρει χαμπάρι όλοι οι προπονητές πόσο αργόστροφα λειτουργείς και μετά τα σκριν σου κάνουνε κατευθείαν νταμπλ τιμ.Βάλε τον εαυτό σου στην υπηρεσία της ομάδας επιτέλους για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε.Ματς για +15 ήτανε σήμερα, άϊντε.

Εικόνα RED HELL

Κοιτα φιλε.Και εγω στην αρχη ειχα νευριασει με το Μπιλαρο γιατι εκανε πολλα λαθη και αδικουσε τον ιδιο του τον εαυτο θελοντας να εξευτελισει το μεθυστακα.Σιγουρα αυτο που θελει απεγνωσμενα να αποδειξει κατι απεναντι σε βαζελο και οτι εχει σχεση με αυτον πρεπει να το αποβαλλει.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ.Τωρα αν ειναι και ο μεγαλυτερος που φορεσε την ερυθρολευκη δεν ξερω γιατι τους παλαιοτερους δεν τους εχω προλαβει.Χθες ομως η αμυνα που τον επαιζαν ηταν ασφυκτικη.Οσο καλος και να σαι δεν μπορεις να γαμας καθε αμυνα οποτε γουσταρεις.Πολυ σωστα τον εβγαλε ο γιγαντας ο Σφαιροπουλος.Προσωπικα ημουν σιγουρος οτι ο Σπαν με καποιο τροπο θα βοηθησει καθοριστικα την ομαδα.Τον ξαναεβαλε λοιπον ο κοουτς στο πιο κρισιμο σημειο και πραγματικα εδειξε γιατι ειναι ηγετης.Τρεις καθοριστικες βολες και ενα αρχιδατο τριποντο.Ρε φιλε οταν εχει 16 ποντους με τετοια game-changing σουτ δεν μπορεις να τον λες μαυρα χαλια.Μπορει στην αρχη να ηταν σε πολυ χαμηλα επιπεδα αλλα οταν χρειαστηκε ηταν εκει ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Εικόνα tsalouxidis

Τα βλέπουμε με διαφορετικό τρόπο τα παιχνίδια.Εγώ είδα έναν συνολικά ανώτερο Ολυμπιακό να φτάνει στο τελευταίο δεύτερο για να κερδίσει μια συνολικά κατώτερη Φενέρ.Κατά συνέπεια τα game changing σατς τα έκανε ο Γκούντλογκ για τον απλό λόγο ότι άλλαζε τη φυσιολογική ροή του παιχνιδιού.Το άλλο game changing σατ το έκανε ο Πρίντεζης στο -4 και με το μομέντουμ στη Φενέρ.Ο Σπανούλης έκανε ένα game winning σατ σε ένα παιχνίδι στο οποίο αν δεν ήταν παραφωνία, και ο Πρίντεζης ήταν, για 24 λεπτά θα είχες κερδίσει με 15 πόντους.
Σήμερα το πρωί ξαναείδα το ματς.Δε διέγνωσα κάποια ασφυκτική άμυνα πάνω του.Κακό διάβασμα της άμυνας είδα και άτεχνες επιθέσεις.Γιατί δε δοκιμάζει για αλλαγή να πασάρει την μπάλα γρήγορα, να κάνει κίνηση και να την ξαναπάρει ελεύθερος;Να, όπως έκανε ας πούμε στην τελευταία επίθεση.Νομίζω θα'χε καλύτερη τύχη απ'το να σουτάρει στεπ μπακ απ'τα 8 μέτρα και να πέφτει σαν κριάρι στους ψηλούς.
Ας μην πιάσουμε την κουβέντα πόσες φορές χρειάζεται και πόσες εμφανίζεται γιατί το ratio είναι 10/1.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ωραία. Ας πούμε τ' αυτονόητα. Λες ότι ο Σπανούλης δεν έπαιξε άμυνα. Εγώ είδα τον προσωπικό του αντίπαλο, τον Μπογκντάνοβιτς, να έχει 10 πόντους σε 37'. Γιο-γιο τον έκανε σε άμυνα και επίθεση.

Λες για την αργοστροφία του... Εγώ είδα ότι αντί για 6 ασίστ, θα μπορούσε να έχει 10 ασίστ, αν οι ψηλοί αξιοποιούσαν καλύτερα τις πάσες του. Αν δεν έχαναν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους, αν δεν μπερδεύονταν κ.λπ. Αναφέρω μόνο τους ψηλούς γιατί είναι το ήμισυ ενός πετυχημένου pick 'n roll. Ο Σπανούλης έχει περιορισμένες λύσεις, γιατί μέχρι τώρα ο Ντάνστον δεν έχει σχέση με τον περσινό, ενώ ο Χάντερ κάνει πολλά λάθη. Ακόμα και τα screen που παίρνει δεν είναι δυναμικά. Γι' αυτό τον παίζουν double team οι αντίπαλοι. Με τους ψηλούς έχει να κάνει, όχι με τον Σπανούλη. Και τον παίζουν double team γιατί αυτός είναι ο καλύτερος παίχτης, όχι κάποιος άλλος. Επίσης, λες ότι δε βάζει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας. Η σχέση πόντων-ασίστ άλλο δείχνει. Αλτρουιστής, αλλά και εκτελεστής. Το τέλειο για έναν play maker.

Εικόνα tsalouxidis

11 σουτ ο Σπανούλης, 3 καλάθια.9 σουτ ο άλλος, 4 καλάθια.1 λάθος ανά πεντάλεπτο ο Σπανούλης, 1 λάθος άνα 20λεπτο ο άλλος.Με ποιό τρόπο τον έκανε γιογιο;Εκτός που'χει φάει και καμμιά 10ριά πόντους από τους υπόλοιπους,χώρια τους 6 πόντους στον αιφνιδιασμό μετά από λάθος του.Απ'τις 6 "ασσίστ", οι 4 ήταν για τρίποντο.Της πλάκας δηλαδή.
Είπες Χάντερ όμως και θυμήθηκα ένα περιστατικό απ'το ματς στη Βαλένθια.Σ'ένα τάημ άουτ στην αρχή γυρίζει ο Χάντερ και λέει του Σπανούλη "make the easy pass man" φανερά νευριασμένος.Ακολουθούν κάτι γαλλικούλια μεταξύ τους.Μετά βέβαια εδέησε ο Σπανούλης να κάνει το easy pass στις κινησάρες του Χάντερ και τελείωσε με 10 ασσίστ.Τελειώνει ο αγώνας και ρωτάει ένας χαχόλος Έλληνας το Χάντερ τη συνήθη Διαμαντοειδή ερώτηση "how easy is it to play with Spanoulis?" και του λέει γελώντας ο Χάντερ "sometimes its not so easy man".Αυτό μεταφράστηκε ως εξής "είναι πολύ εύκολο όταν έχεις έναν τέτοιο παίχτη να σου πασάρει.Μας κάνει τη ζωή τόσο πιο εύκολη γιατί τραβάει πάνω του την αντίπαλη άμυνα".Λέμε τώρα ένα άσχετο περιστατικό...
Ο καλύτερος επιθετικός παίχτης της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι ο Λοτζέσκι.10 σουτάρει, 6-7 πάνε μέσα.Καλάθια κανονικά, όχι βολές.Η λογική λέει ότι αυτός ο παίχτης πρέπει να 'χει τη μερίδα του λέοντος στα συστήματα της περιφέρειας.Γιατί δε γίνεται αυτό;Έλα ντε.Οργανωτικά λειτουργεί καλύτερα η ομάδα με Σλούκα.Προσωπικώς δε μου καίγεται καρφάκι για τη συντήρηση του εγώ του αρχηγού μου.Καιρός να αποκτήσει συναισθηματική ωριμότητα ανάλογη της ηλικίας του.
Και ένα τελευταίο για την κόντρα Σπανούλη-Ομπράντοβιτς στην οποία έχουμε δώσει μυθολογικές διαστάσεις για να ξεχνάμε ότι κάποτε μας κλέβανε παρέα τα πρωταθλήματα.Το δίκιο είναι με τη μεριά του Ομπράντοβιτς.Του χρωστάει ο Σπανούλης.Όταν απέτυχε στο ΝΒΑ και δεν είχε τρόπο να φύγει μεσολάβησε ο Ομπράντοβιτς στον Πόποβιτς, έγινε ανταλλαγή στους Σπερς και τον παρέδωσε στον Παναθηναϊκό.

Εικόνα Νίκος Γόδας

"11 σουτ ο Σπανούλης, 3 καλάθια.9 σουτ ο άλλος, 4 καλάθια.1 λάθος ανά πεντάλεπτο ο Σπανούλης, 1 λάθος άνα 20λεπτο ο άλλος".

Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτό; Γιατί ο Σπανούλης πήρε περισσότερα σουτ από έναν παίχτη, που κατά κόρον σουτάρει πολύ; Μήπως αυτός που μάρκαρε τον Μπογκντάνοβιτς τον έκλεισε πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μην πάρει πολύ την μπάλα στα χέρια του και αν την πήρε να μην την αξιοποίησε καλά; Θυμάμαι πολλά miss match του Μπογκντάνοβιτς με τον Σπανούλη μέσα στη ρακέτα. Γιατί δεν τα αξιοποίησε ο Σέρβος; Στο τέλος που πήρε το φάουλ στο τρίποντο, στο τέλος που έβαλε το τρίποντο, δεν τον έκανε γιο-γιο; Με τα σουτ του Σπανούλη δεν κερδίσαμε; Ο αμυντικός του Σπανούλη δεν εκτέθηκε; Φυσικά, δε φταίει ο Μπογκντάνοβιτς, αφού με αντίπαλο τον Σπανούλη όλοι την έχουν πατήσει.

"Εκτός που'χει φάει και καμμιά 10ριά πόντους από τους υπόλοιπους,χώρια τους 6 πόντους στον αιφνιδιασμό μετά από λάθος του".

Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Για την πρώτη πρόταση πρόταση λέω. Όσον αφορά τη δεύτερη, ο play maker κάνει πάντα περισσότερα λάθη από οποιονδήποτε άλλο παίχτη της ομάδας. Πόσο μάλλον ο Σπανούλης, που έχει πολύ τη μπάλα στα χέρια του και δε φοβάται να πάρει επιθέσεις. Φυσιολογικά τα 5 λάθη.

"Απ'τις 6 "ασσίστ", οι 4 ήταν για τρίποντο.Της πλάκας δηλαδή.
Είπες Χάντερ όμως και θυμήθηκα ένα περιστατικό απ'το ματς στη Βαλένθια.Σ'ένα τάημ άουτ στην αρχή γυρίζει ο Χάντερ και λέει του Σπανούλη "make the easy pass man" φανερά νευριασμένος.Ακολουθούν κάτι γαλλικούλια μεταξύ τους.Μετά βέβαια εδέησε ο Σπανούλης να κάνει το easy pass στις κινησάρες του Χάντερ και τελείωσε με 10 ασσίστ.Τελειώνει ο αγώνας και ρωτάει ένας χαχόλος Έλληνας το Χάντερ τη συνήθη Διαμαντοειδή ερώτηση "how easy is it to play with Spanoulis?" και του λέει γελώντας ο Χάντερ "sometimes its not so easy man".Αυτό μεταφράστηκε ως εξής "είναι πολύ εύκολο όταν έχεις έναν τέτοιο παίχτη να σου πασάρει.Μας κάνει τη ζωή τόσο πιο εύκολη γιατί τραβάει πάνω του την αντίπαλη άμυνα".Λέμε τώρα ένα άσχετο περιστατικό"...

Η πρώτη πρότασή σου επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που είπα για τους ψηλούς μας. Και το αντιστρέφω τώρα εγώ: φαντάζεσαι να έπαιζε πετυχημένο pick 'n roll με τους ψηλούς, έστω να ήταν κατά προσέγγιση στα ποσοστά του διδύμου Σπανούλη-Νεστέροβιτς. Πόσες ασίστ θα είχε; Ο Διαμαντίδης που έπαιζε μια ζωή split out, πόσες ασίστ είχε σε τρίποντο; Δε μετράνε αυτές; Μία από τις 4 ασίστ ήταν και αυτή στον Πρίντεζη. Δεν ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ασίστ αυτή; Γιατί να την υποβαθμίσουμε δηλαδή; Ο Χάντερ ας κοιτάξει να βάζει τη μπάλα στο πλεχτό και να μη χάνει τα καρφώματα. Ας κοιτάξει, επίσης, να μην έχει σκατά στα χέρια και χάνει τις μπάλες για πλάκα... και ας αφήσει τον Σπανούλη να μεγαλουργεί. Χθες έκανε πάλι τα μαγικά του ο Χάντερ. Δεν την ξέρω τη δήλωση που λες ότι έκανε, αλλά αν ισχύει είναι για μάπες. Σου λέω, ας μας εξηγήσει πώς έχασε χθες το κάρφωμα και πώς έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε ένα πάρε-βάλε του Σπανούλη.

"Ο καλύτερος επιθετικός παίχτης της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι ο Λοτζέσκι.10 σουτάρει, 6-7 πάνε μέσα.Καλάθια κανονικά, όχι βολές.Η λογική λέει ότι αυτός ο παίχτης πρέπει να 'χει τη μερίδα του λέοντος στα συστήματα της περιφέρειας.Γιατί δε γίνεται αυτό;Έλα ντε.Οργανωτικά λειτουργεί καλύτερα η ομάδα με Σλούκα.Προσωπικώς δε μου καίγεται καρφάκι για τη συντήρηση του εγώ του αρχηγού μου.Καιρός να αποκτήσει συναισθηματική ωριμότητα ανάλογη της ηλικίας του".

Ο Λοτζέσκι είναι ένας σούπερ παίχτης. Επιθετικά είναι καλός σουτέρ. Ωστόσο, τον χαρακτηρίζει περισσότερο το στατικό σουτ, άιντε και το fade away. Είναι πολύ καλός και στο μπάσιμο και στον αιφνιδιασμό. Αλλά από την άλλη, έβαλε ποτέ κάποιο καλάθι off balance, όπως αυτό του Σπανούλη στο 68-71; Επίσης, είναι φυσιολογικό ο Σπανούλης να παίρνει περισσότερα σουτ από τον Λοτζέσκι και σ' αυτό θα συνηγορούσαν και οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων. Και κάτι άλλο. Γιατί οι βολές δε μετράνε; Γιατί ο Σπανούλης πήρε περισσότερες βολές από τον Λοτζέσκι; Θεωρείς ότι είναι εύκολη η άμυνα πάνω στον Σπανούλη; Μήπως αυτός δεν είναι ο λόγος που του κάνουν φάουλ; Μήπως επειδή δεν μπορούν να τον σταματήσουν αλλιώς; Δεν είναι λογική αυτή, φίλε, η δική σου.

"Και ένα τελευταίο για την κόντρα Σπανούλη-Ομπράντοβιτς στην οποία έχουμε δώσει μυθολογικές διαστάσεις για να ξεχνάμε ότι κάποτε μας κλέβανε παρέα τα πρωταθλήματα.Το δίκιο είναι με τη μεριά του Ομπράντοβιτς.Του χρωστάει ο Σπανούλης.Όταν απέτυχε στο ΝΒΑ και δεν είχε τρόπο να φύγει μεσολάβησε ο Ομπράντοβιτς στον Πόποβιτς, έγινε ανταλλαγή στους Σπερς και τον παρέδωσε στον Παναθηναϊκό".

Αντί να αναρωτηθείς αν ο Σπανούλης σώθηκε από τον Ομπράντοβιτς, αναρωτήσου γιατί ο Ομπράντοβιτς έκανε σαν τρελός για να φέρει πίσω τον Σπανούλη. Αναρωτήσου και γιατί ο Ομπράντοβιτς είχε τον Διαμαντίδη σαν παιδί του και δεν έδινε μεγάλη βάση στα κατορθώματα του Σπανούλη. Αναρωτήσου πόσους λιγότερους τίτλους θα είχε ο βάζελος χωρίς τον Σπανούλη. Και λέω εγώ: ναι, ο Σπανούλης πήρε από τον βάζελο. Ο Βάζελος πόσα πήρε από τον Σπανούλη; Τι; Υποχρεωμένος τους είναι κιόλας; Ο Σπανούλης έκανε ένα μεγάλο βήμα το 2010, που μάλλον λίγοι μπορούν να το αντιληφθούν σήμερα. Έφτυσε στα μούτρα ένα ολόκληρο σύστημα. Το έκανε, αφήνοντας όλα τα προνόμια που είχε εκεί, για να έρθει κάπου αβέβαια. Για να ηγηθεί μιας προσπάθειας υγιούς απέναντι σε όλο το σάπιο κατεστημένο. Και τους χύνει στη μάπα. Εσύ μάλλον δεν μπορείς να ξεπεράσεις αυτό που λες "κάποτε μας κλέβανε παρέα τα πρωταθλήματα". Τι να σου πω... Η ιστορία το έχει ξεπεράσει ήδη. Και γράφει ότι ο Σπανούλης δεν είναι ούτε κλέφτης, γιατί έφυγε συνειδητά από τους κλέφτες. Ούτε φραγκοφονιάς είναι, γιατί έμεινε με λιγότερα λεφτά στον Ολυμπιακό. Είναι ένας ΓΑΥΡΟΣ σαν κι εμάς. Και πιο πολύ, θα έλεγα εγώ. Δόξα και τιμή στον τεράστιο αυτό παίχτη!

Εικόνα tsalouxidis

1.Σημαίνει ότι σούταρε περισσότερο και πολύ άστοχα ενώ ο άλλος ήταν πιο αποτελεσματικός.Επίσης ο άλλος βάζοντας το συμφέρον της ομάδας πάνω απ'τα στατιστικά του άφησε το Γουντλοκ να κάνει τις επιθέσεις αφού ήταν σε μέρα.
2.Όχι δεν κερδίσαμε με τα σουτ του Σπανούλη γιατί τα σουτ του Σπανούλη είναι 9 πόντοι.Ευτυχώς που του'κανε φάουλ ο Μπογκντάνοβιτς σ'εκείνο το άθλιο τρίποντο εκτός συστήματος γιατί θα πήγαινε έηρμπολ.Πρώτη φορά βλέπω παίχτη να σηκώνεται να σουτάρει κοιτώντας στο πλάϊ.
3.Τα 5 λάθη είναι φυσιολογικά για το Σπανούλη γιατί είναι mistake machine από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του μέχρι σήμερα.Του το κολλήσανε οι Αμερικάνοι που ξέρουν περισσότερο μπάσκετ απ'τους Ευρωπαίους.
4.Όποιο ψηλό και να'χε ο Σπανούλης θα κοίταγε πρώτα να τελειώσει μόνος του και μετά να δώσει ασσίστ.Τα ίδια άκουγε και στη βαζέλα όπου είχε Πέκοβιτς, Τομάσεβιτς, Μπατίστ κλπ κλπ κλπ.Ο Χάντερ είναι παίχτης ομάδας και κοιτάει την ομάδα.Αν νομίζει ότι πρέπει να κράξει το Σπανούλη καλά θα κάνει.Κι αν νομίζει ότι πρέπει να του ρίξει και καμμιά φάπα επίσης καλά θα κάνει.Για μάπες ο Χάντερ, για μάπες ο Ντόρσεϋ, γενικά όποιος δεν προσκυνάει είναι για μάπες.
5.Ο Λοτζέσκι είναι καλύτερος επιθετικός στα πάντα απ'το Σπανούλη με εξαίρεση ΙΣΩΣ το μπάσιμο ιν τράφικ, αν κι ο Σπανούλης βάζει ένα ανά 3 ματς αλλά τέλος πάντων.Ο λόγος που εκδηλώνει περισσότερες επιθέσεις είναι γιατί έτσι γουστάρει και γιατί προτεραιότητα για τον προπονητή, όπως του έχει επισημάνει η διοίκηση -όπως και στους δύο προηγούμενους- είναι ο ψυχισμός του Βασίλη.Η άμυνα στο Σπανούλη είναι εντελώς ασήμαντη στην οικονομία του παιχνιδιού.Πρόκειται για παίχτη που θα σκοράρει από 12-20 πόντους με κακά ποσοστά όποιος κι αν τον μαρκάρει.Αυτό το παθητικό θα ξεχρεωθεί στην απέναντι πλευρά που θα φάει τουλάχιστον τους ίδιους και θα κάνει οργανωτικό πάρτι ο αντίπαλός του.Ο λόγος που μαρκάρεται τόσο στενά είναι γιατί αργεί να πασάρει και σκαλώνει όλη η ομάδα.Φέτος σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια -κύπελλο, πρωτάθλημα με βαζέλα,βαλένθια εκτός,φενέρ εκτός- η ομάδα έχει σχεδόν διπλάσια διαφορά στο +/- με το Σλούκα μέσα αντί του Σπανούλη.Δε μιλάω καν για την οπτική διάγνωση μιας επίθεσης που τρέχει με μεγαλύτερη κίνηση και ποικιλία.Μιλάμε για καθαρά αντικειμενική πραγματικότητα.
6.Ο βάζελος είχε 3 ευρωπαϊκά πριν το Σπανούλη.Και πήρε κι άλλα 2 ευρωπαϊκά χωρίς το Σπανούλη, ακριβώς τις χρονιές που έφυγε για ΝΒΑ και Ολυμπιακό.Επίσης πήρε 3/4 πρωταθλήματα από τότε που έφυγε ο Σπανούλης και τον κέρδισε και τις 4 φορές που τον πέτυχε στο κύπελλο, κατά σύμπτωση το ένα κύπελλο που πήραμε επί Σπανούλη και κατά του βάζελου έγινε σε ματς που έλειπε λόγω τραυματισμού.Οπότε δεν πήρε και κάτι ιδιαίτερο ο βάζελος.
Το 2010 ο Σπανούλης έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα προσωπικής δικαίωσης που καμμία σχέση δεν είχε με σταυροφορίες κατά συστημάτων και μάτριξ.Αυτό το βήμα είχε την ευκαιρία να το κάνει δύο φορές πριν και επέλεξε το σάπιο σύστημα και τις δύο.Όπως θα το επέλεγε και τρίτη αν δεν υπήρχε η πρωτοκαθεδρία Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό.Όπως θα το επέλεγε και τέταρτη αν ξαφνικά κέρδιζε τις καρδιές διοίκησης και κόσμου κάποιος άλλος παίχτης του Ολυμπιακού.
Είναι τόσο ευάλωτος συναισθηματικά και ψυχικά που πέρσι σαμποτάρισε την ομάδα στους τελικούς πρωταθλήματος επειδή είχε κόντρα με τον προπονητή και επειδή άκουσε κράξιμο απ'την κερκίδα.
Στη βαζέλα δεν είχε κανένα απ'τα προνόμια που λαχταρούσε η ψυχή του.Αυτά τα βρήκε όλα στον Ολυμπιακό και μάλιστα πλουσιοπάροχα.Σε καμμία άλλη μεγάλη ομάδα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει στον Ολυμπιακό.Θα πήγαινε δηλαδή στην Μπαρτσελόνα και θα κράταγε την μπάλα 15 δεύτερα ανά επίθεση;
Παίχτης μπασκετικός που να έφτυσε περισσότερα λεφτά και καλύτερες προοπτικές διάκρισεις λόγω οπαδισμού ήταν μόνο ο Φαπαλουκάς, και το 'κανε δύο φορές.

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) O Mπογκντάνοβιτς, που τόσο εκθειάζεις, είναι μαθηματικά -σχεδόν- σίγουρο ότι αν έριχνε περισσότερα θα είχε τα ίδια στατιστικά με τον Σπανούλη. Αυτό που λέω πηγάζει από τη λογική ότι είναι πιο εύκολο να έχεις 100% ευστοχία αν ρίξεις ένα σουτ, παρά αν ρίξει 10 σουτ. Είναι ευνόητο. Και ο Πάσπαλιε είχε 11/20 δίποντα, ας πούμε. Θα τον κράξουμε για τα 9 χαμένα; Δεν πάει έτσι. Και να σου πω κάτι; Τον είδαμε και τον ευχαριστούμε τον Γκάουντλοκ για τα δύο άστοχα τρίποντα στο ΤΕΛΟΣ, όταν η μπάλα έκαιγε. Εκεί ο Σπανούλης το έβαλε, ο άλλος τα έχασε (2). Αυτή ήταν η διαφορά του αγώνα και το κατάλαβε όλος ο κόσμος.

2) Αυτό δεν ξέρω πώς το συμπεραίνεις. Από τη στιγμή που ο Μπογκντάνοβιτς αλλοιώνει καθαρά την προσπάθειά του, δεν ξέρουμε πού θα πάει το σουτ. Και ο τρόπος που σουτάρει είναι μοναδικός. Και αν κρίνω από το παρελθόν του στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα, το σουτ θα έμπαινε μάλλον. Οπότε, δεν στέκει αυτό που λες.

3) Σύμφωνοι, κάνει λάθη πολλά ο Σπανούλης. Περισσότερα από άλλους γκάρντ της Ευρώπης, αν και ο Διαμαντίδης είναι κοντά. Αλλά ο Σπανούλης δεν είναι καθαρός άσσος. Είναι κόμπο γκάρντ, δηλαδή χειριστής-εκτελεστής. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι; Υπάρχουν πολλοί killer σαν τον Σπανούλη που μπορούν να οργανώσουν εξίσου καλά με τον Σπανούλη; Υπάρχουν πολλοί οργανωτές που μπορούν να σουτάρουν όπως ο Σπανούλης; Ο Σπανούλης τα κάνει και τα δύο καλά. Αλλά το σουτ του είναι δολοφονικό, ιδίως όταν η μπάλα καίει. Εγώ αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από άλλο παίχτη. Ζει γι' αυτά τα σουτ και είναι ο καλύτερος σ' αυτά τα σουτ. Διαφωνείς;

4) Ο Ντόρσεϊ μου θυμίζει τον Νίνο Πούτσο. Τον Γιάννη Μποστατζόγλου στο "Κωνσταντίνου και Ελένης". Επιβλητικός, φόβιος, προκαλεί πανικό. Αλλά άμα ακούσει για "μάνα"... βάζει τα κλάματα. Άσε με ρε Γιώτη, με τον κάθε ψυχανώμαλο. Σιγά τον Χάντερ και τον Ντόρσεϊ που θα μιλήσει για τον Σπανούλη. Έχεσε ο Σπανούλης και βγήκε η κουράδα ο Χάντερ. Και σε αντιπαραβολή, μπορώ να σου πω άλλους 10 ψηλούς του Ολυμπιακού που μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Σπανούλη.

5) Ο Σλούκας καλά θα κάνει να μας εξηγήσει γιατί, ενώ το σουτ του είναι το δυνατό του σημείο, ποτέ δε βάζει διψήφιο αριθμό πόντων. Αν θέλει να εξελιχθεί και να γίνει ο νούμερο ένα στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μάθει να παίρνει περισσότερες προσπάθειες και να μη φοβάται. Να γίνει περισσότερο "Σπανούλης"... Εμένα είναι η αδυναμία μου ο Σλούκας, έτσι; Αλλά θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά.

6) Αυτό δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το λες, διότι ο Σπανούλης δεν παίζει μόνος του. Με την ίδια λογική, ο μεγαλύτερος άχρηστος είναι ο Γιασικεβίτσιους του Παναθηναϊκού. Δεν παίζουν μόνοι τους οι παίχτες, φίλε. Ομάδα είναι. Και δε θα επωμιστεί ο Σπανούλης τις μαλακίες άλλων. Εγώ ξέρω ότι ο Σπανούλης ήταν ο πραγματικός MVP του Παναθηναϊκού το 2009. Όπως και του Ολυμπιακού στα δύο που πήραμε.

Στα άλλα σου απάντησε ο Σάββας.

Εικόνα tsalouxidis

1.Ποιός εκθείασε τον Μπογκντάνοβιτς;Την πραγματικότητα καταθέτουμε ότι δεν τον έκανε γιογιο ο Σπανούλης ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά.Δεν έριξε ένα σουτ ο Μπογκντάνοβιτς.Και δεν έβαλε 11/20 ο Σπανούλης.Οπότε δε στέκει κανένα απ'τα δύο παραδείγματά σου.
Ο Γκουντλογκ κόντεψε να κερδίσει τον Ολυμπιακό μόνος του.Ο Σπανούλης ήταν κακός και έβαλε ένα κρίσιμο σουτ.Δεν τίθεται σύγκριση μεταξύ τους σ'αυτό τον αγώνα και το περί μπάλας που έκαιγε, που δεν έκαιγε, είναι σόφισμα με το οποίο κι ο Πρίντεζης βγαίνει καλύτερος του Γκουντλογκ.Άθροισμα πόντων κρίνει τον αγώνα και δεν υπάρχει παραπάνω από τρίποντο.
2.Ο Σπανούλης σουτάρει με μοναδικό όντως τρόπο, σα να τινάζει σκατά απ'τα χέρια του, που θυμίζει λίγο από Τσίλντρες.Μια άθλια μηχανική σουτ ειδικά με βάση το ύψος του, αφού σουτάρει κοντός ων από χαμηλά χωρίς να δημιουργεί καθόλου χώρο ανάμεσα στον ίδιο και τον αμυντικό.Δε μιλάμε γι'αυτό γενικά όμως.Στο συγκεκριμένο σουτ ξεκίνησε το άλμα κοιτώντας στην πλαϊνή κερκίδα κάτι που το'κανε μονάχα ο Αλεξανδρής.Η μπάλα πήγαινε στο γάμο του καραγκιόζη.To παρελθόν του στα κρίσιμα σουτ και γενικά στις επιλογές στο τέλος σου λέει μάλλον το αντίθετο και μια αναδρομή σε όλους τους αγώνες που κρίνουν τίτλο και πρόκριση κλπ θα σου ανατρέψει την αναλογία.Ισχύει ότι έχει καλό ρεκόρ σε αγώνες ρέγκιουλαρ σίζον.
3.Διαφωνώ ότι οργανώνει καλά και διαφωνώ ότι είναι καλός σε αυτά τα σουτ.Μόνο από Ελλάδα που μπορώ να σκεφτώ πρόχειρα ο Διαμαντίδης έχει πολλά περισσότερα χωρίς να ζει γι'αυτά.Κι ο Φώτσης έχει.Κι ο Πρίντεζης έχει περισσότερα κρίσιμα σε σημαντικά ματς.Απ'τους εν ενεργεία.
4.Ο Ντόρσεϋ έκανε συγκεκριμένες αγωνιστικές παρατηρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Σπανούλης μέσα στην ομάδα και ειδικότερα στο οργανωτικό κομμάτι και την τροφοδοσία των ψηλών.Εμφανής η συνάφεια με το περιστατικό με Χάντερ.Το οξύμωρο ανάμεσα στην κορμοστασιά του και την ψυχολογία του δε μας ενδιαφέρει.
5.Ο Σλούκας κάνει καταπληκτική χρονιά και έχει ήδη προχωρήσει ειδικά στην άμυνά του.Μοναδικό ερωτηματικό πλέον είναι αν μπορεί να αποδώσει έτσι και στους πιο κρίσιμους αγώνες.Δουλειά του πάντως είναι να βελτιώνει τη συνολική εικόνα της ομάδας και όχι να γράφει διψήφιους.Η βελτίωση της ομάδας όταν οργανώνει όπως σου είπα είναι αντικειμενική και μη αμφισβητήσιμη με βάση και τους αριθμούς και το οπτικό κριτήριο.
6.Αυτοαναιρείσαι στο ίδιο σου το επιχείρημα.Είτε κερδίζει η ομάδα οπότε ας αφήσουμε ποιός έδωσε τί σε ποιόν είτε όχι οπότε ισχύει ό,τι σου είπα για τη θητεία του στη βαζέλα.Ο Γιασικεβίτσιους έχει τέτοια καριέρα σε συλλογικό επίπεδο σε 3 διαφορετικές χώρες, καμμία απ'τις οποίες δεν ήταν η χώρα καταγωγής του, που δε χρειάζεται να συζητάμε πολλά.
MVP του Ολυμπιακού 2012-2013 ήταν η ομαδική του λειτουργία όπως πολύ ωραία είπες με το "Δεν παίζουν μόνοι τους οι παίχτες, φίλε. Ομάδα είναι." Αν πρέπει όμως σώνει και καλά να ορίσουμε και κάποιον παίχτη ως MVP ο Σπανούλης ήταν MVP της ρέγκιουλαρ το 2012, ο Λω ήταν MVP της προημιτελικής σειράς με Σιένα, ο Σπανούλης στον ημιτελικό με Μπαρτσελόνα κι ο Παπανικολάου στον τελικό με ΤΣΣΚΑ.Για το 2013 προημιτελική σειρά με Εφές, ημιτελικός με ΤΣΣΚΑ και τελικός με Ρεάλ χαλαρά ο Λω.Τα βραβεία δημοτικότητας που δίδονται έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση τα Όσκαρ ως βραβεία υποκριτικής.Τέτοιο είχε πάρει κι ο Διαμαντίδης το 2007 στην Αθήνα.Κι εντάξει ο Φαπαλουκάς που 'χε κάνει τα απόλυτα όργια σε ημιτελικό-τελικό -αυτά είναι παιχνίδια για MVP, όχι κάτι σουτάκια από'δω κι από κει- ήταν στους ηττημένους.Ο Σισκάουσκας που ήταν στους νικητές γιατί δεν το πήρε;Μονοκούκι ψηφίζουνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι της πλάκας τους κολλητούς τους.

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Εκθείασες τον Μπογκντάνοβιτς, συγκρίνοντάς τον με τον Σπανούλη και λέγοντας ότι εκείνος λειτούργησε με καλύτερη ομαδική λογική, ενώ ήταν και πιο εύστοχος. Στην ουσία, είπες ότι χθες ήταν καλύτερος από τον Σπανούλη. Ο Γκάουντλοκ ΚΟΝΤΕΨΕ να κερδίσει τον Ολυμπιακό μόνος του, ΔΕΝ το έκανε όμως. Ο Σπανούλης αυτό έκανε. Και φυσικά ο Πρίντεζης είναι καλύτερος του Γκάουντλοκ. Τι έχει κάνει, δηλαδή, ο Αμερικάνος στην καριέρα του; Πάμε καλά; Ο Πρίντεζης έβαλε ένα καλάθι που θα το ζήλευαν όλοι οι αθλητές στην καριέρα τους. Και γενικότερα δεν είναι κάνας τυχαίος. Από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη εδώ και μία οχταετία τουλάχιστον.

2) Εντάξει, είναι η απόδειξη της εμπάθειάς σου. Μπορεί να σουτάρει όπως γουστάρει ο καθένας αρκεί να μπαίνει η μπάλα μέσα. Έχεις να του προσάψεις κάτι επί της ουσίας, πέρα από τη δικό σου κόλλημα για το πώς θα πρέπει να σουτάρει ο αρχηγός του Ολυμπιακού;

3) Σίγουρα, ούτε ο Διαμαντίδης ούτε ο Φώτσης ούτε κανείς άλλος Ευρωπαίος παίχτης δεν έχει βάλει τόσα buzzer beater όσα ο Σπανούλης. Το πας όπου θες το πράγμα. Δηλαδή, η regular season δε μετράει; Ό,τι δεν σε βολεύει δε μετράει; Δε μετράνε οι βολές, δε μετράνε τα νικητήρια καλάθια, παρά μόνο αυτά στην κανονική διάρκεια, δε μετράει η regular season. Όχι φίλε, όλα μετράνε. Γιατί εγώ μπορώ να σου πω ότι το τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή στο Αλεξάνδρειο μας έδωσε το πρωτάθλημα το 2012. Όπως και το τρίποντο στον Κολοσσό Ρόδου την ίδια χρονιά. Όπως και το δίποντο στην Χίμκι μας έδωσε την ευρωλίγκα.

4) Με βάση τα λεγόμενα ενός ψυχανώμαλου και ενός παίχτη που έχει σκατά στα χέρια και ακόμα παλεύει για να μας δείξει κάποια καλά στοιχεία, βγάζεις άχρηστο τον Σπανούλη. Κι εγώ σου λέω ότι υπάρχουν πολλά καλύτερα παραδείγματα, όπως του Νεστέροβιτς, που αποδεικνύουν το αντίθετο. Και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Ράσο με τον Ντόρσεϊ, ας πούμε, ούτε σε μυαλό ούτε σε εμπειρία ούτε σε ταλέντο ούτε σε τίποτα.

5) Ο Σλούκας δείχνει ανεβασμένος, ναι. Αυτό που κρίνω εγώ δεν είναι οι μονοψήφιοι αριθμοί του. Είναι ο φόβος της ευθύνης που τον διακατέχει. Λέω ότι για να κάνει ένα βήμα παραπάνω πρέπει να σταματήσει να φοβάται να παίρνει επιθέσεις, ακόμα και ατομικές. Γιατί δε νοείται αρχηγός ομάδας, χωρίς ατομικές ενέργειες. Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις. Καλές οι ομαδικές μηχανές, τα συστήματα και αλτρουισμός, αλλά ο Σπανούλης τα ξεπερνάει όλα αυτά με το πηγαίο ταλέντο του. Γι' αυτό όλοι general managers της Ευρώπης θέλουν τον Σπανούλη στην ομάδα τους. Εκτός αν νομίζεις ότι τον θέλουν για ρολίστα. Αν νομίζεις ότι τον θέλουν για να κάνει ό,τι και ο Αμπρίνες, ας πούμε. Τον θέλουν γιατί ξέρουν ποιος είναι και ξέρουν ότι αυτό χρειάζονται. Έναν ηγέτη.

6) Δεν αυτοαναιρούμαι. Η αλήθεια είναι στη μέση. Κοιτάμε τι κάνει η ομάδα και κοιτάμε τι έκανε και ο παίχτης μέσα στην ομάδα. Εσύ λες "η ομάδα έχασε το κύπελλο, φταίει ο Σπανούλης". Δεν είναι έτσι, όμως. Το να λες MVP προημιτελικών, σειράς κ.λπ. δεν έχει καμία λογική. Έτσι θα πάμε και σε MVP του πενταλέπτου σε έναν αγώνα κ.ο.κ. Ο Σπανούλης ήταν MVP των δύο final-4 διότι έπαιξε ως αρχηγός της ομάδας και στα 4 παιχνίδια. Σε σύνολο των 4 αγώνων ήταν ο καλύτερος. Και στον τελικό με τη Ρεάλ αυτός ήταν ο καλύτερος. Και μετά ο Λο. Το ότι ο Γιασικεβίτσιους δεν έπαιξε σε ομάδα της χώρας του είναι απαραίτητα μείον; Εγώ λέω το αντίθετο. Ο Σπανούλης ξέρει ότι στην Ελλάδα έχει πολλά απέναντί του. Ξέρει ότι πάντα θα θεωρείται από το 90% των δημοσιογράφων ως χειρότερος του Διαμαντίδη. Ξέρει ότι αυτό θα μπορούσε να πάψει αν πήγαινε στην Μπαρτσελόνα για παράδειγμα. Όχι μόνο θα άλλαζε, αλλά θα γινόταν ήρωας. Αν το 2010 πήγαινε στην Μπάρτσα θα ήταν πρώτος μάγκας σε όλα. Διάλεξε τον δύσκολο δρόμο.

Εικόνα tsalouxidis

1.Ήταν καλύτερος και δεν τον εκθείασα.
Ο Γκουντλογκ πήγε να κερδίσει τον Ολυμπιακό μόνος του.Ο Σπανούλης δεν κέρδισε κανέναν μόνος του.Ο ένας ήταν καλός σε χειρότερη ομάδα, ο άλλος κακός σε καλύτερη ομάδα.
Μιλάμε για το συγκεκριμένο ματς.Δεν έχει σχέση η γενικότερη καριέρα του Πρίντεζη.Στο συγκεκριμένο ματς ο Γκουντλογκ ήταν καλύτερος του Πρίντεζη ό,τι καριέρα και να'χει ο Πρίντεζης.
2.Μπορεί να σουτάρει όπως θέλει και το θέμα δεν ήταν αν μπορεί να σουτάρει όπως θέλει αλλά αν έχει εκπληκτικό στυλ στο σουτ που είπες εσύ.Δεν έχει.Είναι χάλια το στυλ του.
3.Σίγουρα ο Διαμαντίδης έχει βάλει περισσότερα μπάζερ απ'το Σπανούλη.Γενικώς όχι μόνο στα πιο μεγάλα ματς.
Δε μετράνε όλα το ίδιο και δεν έχω ζητήματα "βολέματος" όταν εξετάζω ένα θέμα.Τα σουτ στα πιο μεγάλα ματς μετράνε περισσότερο από'κείνα στα λιγότερο σημαντικά.
4.Δεν έβγαλα άχρηστο το Σπανούλη.Δεν το διάβασες πουθενά αυτό.Δε διάβασες πουθενά ούτε κάτι έστω παραπλήσιο.Επεσήμανα κάτι σχετικό με τον οργανωτικό τομέα και έφερα δύο παραδείγματα.Δεν ξέρω πού κολλάει ο Νεστέροβιτς και δεν θυμάμαι κάποια δήλωσή του που να λέει ότι του πασάρει την μπάλα πολύ καλά ο Σπανούλης.
5.Τζένεραλ μάνατζεr του Παναθηναϊκού, δηλαδή της ομάδας με τις περισσότερες Ευρωλίγκες την τελευταία δεκαετία, είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος, του Ολυμπιακού, δηλαδή της ομάδας με τις περισσότερες Ευρωλίγκες την τελευταία 5ετία, ο Σταυρόπουλος...Δεν είναι ΝΒΑ εδώ.Δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τζένεραλ μάνατζερ στην Ευρώπη και ποιοί ειν'αυτοί ούτε τί ρόλο έχουν, ούτε τί μπασκετικό υπόβαθρο.Δε με νοιάζει η μπασκετική άποψη του Μάνου Παπαδόπουλου.
Ο Σλούκας δε δείχνει ανεβασμένος.Είναι ανεβασμένος.Και ανεβάζει και όλη την ομάδα.Δεδομένου ότι υποστήριξες πως τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ομάδες κάνει μια χαρά τη δουλειά του.Προχτές συγκεκριμένα με το Σλούκα μέσα είχες +10 διαφορά.Τώρα δεν κατάλαβα τί εννοείς με το πηγαίο ταλέντο που ξεπερνάει τα συστήματα, να σου πω πάντως ότι οι περίπου 10 τελευταίοι νικητές Ευρωλίγκας κέρδισαν ομάδες με παίχτες ανωτέρου πηγαίου ταλέντου αντιπαρατάσσοντας σύστημα και πειθαρχία.Ειδικά ο Ολυμπιακός που έχει πάει 4 φορές σε ΦΦ τα τελευταία 6 χρόνια, δοκίμασε δύο φορές με ανώτερο πηγαίο ταλέντο και δύο με σύστημα.Τις τελευταίες το κέρδισε.Τις πρώτες όχι.Και για να το δούμε και στην ανώτερη μπασκετική σκηνή, οι Μαηάμι Χιτ του τρομακτικού πηγαίου ταλέντου σκουπίστηκαν επί 4 με διαφορές 20+ σε έκαστο των αγώνων απ'τους Σπερς του συστήματος.
6.Σε σύνολο δύο αγώνων στο Λονδίνο καλύτερος ήταν ο Λω.Στον τελικό με τη Ρεάλ καλύτερος ήταν ο Λω.
Γιατί θα γινόταν ήρωας αν πήγαινε στην Μπαρτσελόνα και γιατί θα ήταν πρώτος μάγκας;Στρωμένο του το'χανε ή είναι καμμιά τυχαία η Μπαρτσελόνα και δεν έχει δει Σπανούληδες και Σπανούληδες.Και ποιό 90% στην Ελλάδα;Ακριβώς οι μισοί δημοσιογράφοι, όλοι του Ολυμπιακού δηλαδή πίνουν νερό στο όνομά του.Ο Βαρλάς πέρσι μας έγραφε ότι κάθε πρωί που ξυπνάει λέει από μέσα του "Ευχαριστώ Βασίλη".Εκπληκτικά πράγματα ζει στον Ολυμπιακό.

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Όχι Γιάννης, Γιαννάκης. Δεν τον εκθείασες, αλλά είπες ότι ήταν καλύτερος από τον Σπανούλη σε ένα ματς που κερδήθηκε χάρη στους 8 πόντους του Σπανούλη στο τελευταίο 1,5 λεπτό. Σε ένα παιχνίδι που ο ένας είχε 16 πόντους και 6 ασίστ σε 25:57, ενώ ο άλλος είχε 10 πόντους και 2 ασίστ σε 37:04... Είσαι ή δεν είσαι εμπαθής;
Με επιβεβαιώνεις ξανά. Λες, όπως και πριν (κόντεψε), έτσι και τώρα "πήγε να νικήσει τον Ολυμπιακό". Πήγε, δεν τον κέρδισε. Και δεν τον κέρδισε γιατί την ώρα που πραγματικά έπρεπε έχασε δύο τρίποντα. Ενώ ο Σπανούλης την ώρα που έπρεπε τα έβαλε. Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Όσον αφορά τον Πρίντεζη, νόμιζα ότι εννοούσες γενικά. Οκ.

2) Δε με νοιάζει ούτε το πώς ούτε το στυλ ούτε το γιατί ούτε από πού σουτάρει. Με νοιάζει να είναι αποτελεσματικός. Και είναι αποτελεσματικός, αυτό λέω. Τα 3/7 τρίποντα είναι καλό ποσοστό, αν αναλογιστείς, μάλιστα, ότι το ένα έγινε στη λήξη της επίθεσης και ήταν ανάγκης και υπό πίεση (από τα 9 μέτρα) και το άλλο δεν μπήκε γιατί εμποδίστηκε ΒΙΑΙΑ από τον Μπογκντάνοβιτς. Και για να σε προλάβω, το τρίποντο που έγινε στο τέλος της επίθεσης δεν ήταν δική του ευθύνη. Μόλις του δώσανε τη μπάλα στη λήξη της επίθεσης. Α, και έβαλε και ένα στο τέλος του ημιχρόνου, που ήταν τρομερά δύσκολο. Όπως και αυτό για το 68-71. Άρα ήταν υπεραποτελεσματικός. Οι βολές ήταν 7/7 και ελέγχεται μόνο για το 0/4 δίποντα. Ε, οκ...

3) Αυτό για τον Διαμαντίδη δεν ισχύει. Έβαλε ένα με τη Γαλλία, σε ένα ματς που ήταν ο χειρότερος του γηπέδου, ένα με τη Μπαρτσελόνα και ένα μ' εμάς στο non call. Δε θυμάμαι κάτι άλλο. Αλλά, ας δεχτώ ότι έβαλε άλλα 3-5. Ο Σπανούλης έχει βάλει πολλά περισσότερα. Σου είπα ήδη κάποια, θα σου πω και το τρίποντο με την Κροατία, το τρίποντο με τον Πανιώνιο, το τρίποντο με τον βάζελο πέρυσι, το τρίποντο με την Μπαρτσελόνα. Και υπάρχουν και άλλα πολλά, τα οποία θα μου έρθουν με την ώρα. Και σου λέω, όλα αυτά τα σουτ ήταν υπερπολύτιμα εξίσου με αυτά που θεωρείς σημαντικά.

4) Πάλι, "όχι Γιάννη, Γιαννάκη". Δεν τον έβγαλες άχρηστο, αλλά είπες ότι είναι κακός χειριστής, κακός σουτέρ, κακός συμπαίκτης και πόσα άλλα. Όλοι ανεξαιρέτως (πλην του Ντόρσεϊ) οι παίχτες του Ολυμπιακού από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για τον Σπανούλη. Αυτό δεν σου φτάνει; Τον Νεστέροβιτς τον φέρνω ως παράδειγμα επειδή είχε άψογη συνεργασία με τον Σπανούλη. Αυτό δείχνει ότι ο Σπανούλης ξέρει να συνεργάζεται, αρκεί να ξέρει και ο άλλος τα βασικά. Ο Χάντερ κάνει καλό pick 'n roll και θα μας την πει κιόλας; Σου λέω, ας βγάλει τα σκατά που έχει στα χέρια και μετά μιλάει.

5) Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Τις προάλλες βγήκε αυτή η είδηση: http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150107/ypoklisi-ston-spanoylaro Τι προκύπτει από αυτό; Αντιγράφω από τον Σάββα "Ο παίκτης που θεωρούν οι περισσότεροι μάνατζερς των ομάδων της Ευρωλίγκας ότι είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης στην μπασκετική Ευρώπη, ο παίκτης που θα επέλεγαν να πάρει το νικητήριο σουτ και ο παίκτης που θα ήθελαν να πάρουν στην ομάδα τους, αν μπορούσαν να διαλέξουν μόνο έναν, είναι ο ΣΠΑΝΟΥΛΑΡΟΣ. Αυτός που ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν. Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού". Ωραία; Τον Μάνο Παπαδόπουλο τον έχω γραμμένο στ' αρχίδια μου. Ελπίζω να τώρα να κατάλαβες ότι δεν αναφέρομαι σ' αυτόν...

Ο Σλούκας δείχνει να ανεβασμένος. Θέλω να δω σταθερότητα, όμως, μέχρι το τέλος. Μακάρι και του το εύχομαι ολόψυχα. Κι άλλες φορές είχε καλά φεγγάρια. Θέλω σταθερότητα. Σου ξαναλέω, είναι από τους αγαπημένους μου παίχτες και θέλω συνέχεια. Εννοείται ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στους πόντους, αλλά ρε πούστη, είσαι σουτέρ, πάρε προσπάθειες. Επαναλαμβάνω ότι δε θέλω απαραιτήτως 20 πόντους. Θέλω να τον δω να παίρνει περισσότερες προσπάθειες. Μόνο έτσι θα πάει παρακάτω. Διαφωνείς;

Ο Ολυμπιακός το 2012 και το 2013 είχε πολύ ταλέντο. Πιθανόν να μην είχε το πολυδιαφημισμένο ρόστερ του 2008-09, αλλά είχε ταλέντο. Πρώτα απ' όλα, είχε τον καλύτερο παίχτη. Το 2008-09 δεν είχε Σπανούλη. Είχε σίγουρα περισσότερο ταλέντο από ποσοτικής πλευράς (περισσότερους παίχτες), αλλά δεν είχε τον Σπανούλη. Γνώμη μου, έτσι; Και για να το εξηγήσω καλύτερα. Ο Ολυμπιακός των δύο ευρωλιγκών συνδύαζε δύο τεράστια πράγματα. Ομάδα και ηγετική φυσιογνωμία. Και τα δύο είναι απαραίτητα.

6) Διαφωνούμε για τον MVP και αυτό δεν αλλάζει. Πάμε παρακάτω.

Κάνεις πλάκα τώρα, έτσι; Δες εδώ: http://www.gazzetta.gr/basketball/article/687791/eyropaiko-top-20-pos-ps... Ο Μελάγιες έχει πάνω από τον Σπανούλη τον Διαμαντίδη. Ο Καβαλιεράτος γράφει στο sdna. Ο Μαγουλάς στον τρίτο τελικό του 2010 κατάπιε τη γλώσσα του. Για ποιους δημοσιογράφους μου λες; Ο Βαρλάς, ο Διαμαντόπουλος, άιντε και κάνας Φιλέρης, αν και πολύ αμφιβάλλω για τον τελευταίο. Όλοι οι άλλοι θεωρούν τον Διαμαντίδη κατά πολύ ανώτερο. Ο Σπανούλης είχε την ευκαιρία να ρίξει μία μαύρη πέτρα σε πολλούς μαλάκες στην Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε για χάρη μας. Είπες στον Σάββα, παρακάτω, ότι έχουν ακουστεί πολλά πράγματα για το καλοκαίρι, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Χώρια από αυτά που ακούστηκαν από πολλούς, ο Σπανούλης δήλωσε ότι είχε αυτές τις προτάσεις http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/olympiacos/spanoulhs-den... Ψέματα λέει; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, φίλε. Από τη στιγμή που το είπε και δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν, είναι αλήθεια. Μη δαιμονοποιούμε τα πάντα. Και αυτές οι ομάδες ήξεραν ποιον παίχτη πάνε να πάρουν. Ποιον Ναβάρο ρε συ; Πάει ο Νάβαρο, πέθανε. Πρώην μπασκετμπολίστας είναι. Ο Σπανούλης στη Μπαρτσελόνα θα απολάμβανε σεβασμού. Του ίδιου σεβασμού που απολαμβάνει και ως παίχτης του Ολυμπιακού σε όλη την Ευρώπη, πλην της πουτανοελλάδας. Γιατί μόνο εδώ αμφισβητείται. Και από αντιολυμπιακούς και από Ολυμπιακούς. Και καλά έκανε και έδειξε επιδεικτικά το αυτί.

Εικόνα tsalouxidis

Α ήταν ο χειρότερος του γηπέδου στο ματς με τη Γαλλία ε;Αλλά έχεις και 4 συνεχόμενα ποστ που επιμένεις ότι δεν έχει σημασία τί κάνεις στον υπόλοιπο αγώνα αλλά μόνο στο τέλος.
3/11 σουτ και υπεραποτελεσματικός γιατί είχε καλό ποσοστό στα τρίποντα και στις βολές και μόνο στα δίποντα υστέρησε.Οπότε μπορεί να 'χει και 2/2 τρίποντα και 0/34 δίποντα και 5/5 βολές και πάλι υπεραποτεσματικός θα'ναι.3/11 σουτ και ΥΠΕΡαποτελεσματικός.
Αυτά που λες εσύ, δεν είναι μπάζερ μπίτερ.Μπάζερ μπίτερ είναι να σουτάρεις πριν χτυπήσει η κόρνα και να μπει το καλάθι αφού έχει χτυπήσει.Αυτά που λες εσύ είναι κλατς σατς που λένε και οι Αμερικάνοι.Κλατσ ορίζονται όλες οι θετικές ενέργειες με τη διαφορά στους 5 ή λιγότερους πόντους και εντός του τελευταίου 5λέπτου.Άπειρες περισσότερες του Σπανούλη όχι μόνο ο Διαμαντίδης.Ως ώρα μου μέτρησες μόνος σου ένα πρωτάθλημα και μια πρόκριση σε Ευρωπαϊκό.Τώρα αν κάτσω να σκεφτώ πόσα τέτοια σουτ μας έχει χώσει σε κύπελλα και πρωτάθλημα σε ματς που κρίνανε τίτλο θα'βρω άλλα 10-15.Και μου τα εξισώνεις αυτά αυτά με κάτι Πανιώνιους και κάτι Κολοσσούς.
Σιγά μην του λειπε ο Σπανούλης το 08-09 του Ολυμπιακού.Προπονητής του 'λειπε.Όργια έκανε ο Γκριρ στο δύο.Και στο ΦΦ είχε βάλει όσους έβαλε ο Σπανούλης (18 δηλαδή) ακριβώς με ίδια στατιστικά και σε λιγότερο χρόνο.Έβαλε κι ο Πέκοβιτς 20 όμως, έβαλε κι ο Μπατίστ 19, έβαλε κι ο Γιασικεβίτσιους 18.Ειδικά αυτοί οι 3 βάλανε όλα τα κρίσιμα καλάθια στο τέλος.Εσένα όμως σου'λειπε ο Σπανούλης παρότι προτιμάς αυτόν που βάζει τα κρίσιμα καλάθια.Κι ούτε είχε καλύτερο ταλέντο εκείνη τη χρονιά ο Ολυμπιακός.Είχε όμως την επόμενη.Που πήγε τελικό Ευρωλίγκας χωρίς το Σπανούλη που το'βλεπε απ'τον καναπέ.Όπως το'βλεπε απ'τον καναπέ και τη μεθεπόμενη με τα ερυθρόλευκα πλέον όταν το σήκωνε ο Παναθηναϊκός χωρίς το Σπανούλη.Όπως το σήκωσε χωρίς το Σπανούλη και η Μακάμπι που νίκησε τη Ρεάλ που δεν την πέρασε ο Ολυμπιακός παρότι είχε το Σπανούλη.
Ε πώς δεν πάει ντε αλλού να απολαύσει το σεβασμό;Γιατί μας κάνει αυτή τη χάρη εις βάρος του μεγαλείου του.Πονάει η ψυχή μου με το δράμα του να αποδοκιμάζεται ως επαγγελματίας αθλητής μετά την 28η συνεχόμενη κακή εμφάνιση απέναντι στο μοναδικό αντίπαλο εντός τειχών.Ας πάει στην Μπαρτσελόνα που του το'χουνε στρωμένο.Τ'αυτάκι το δείχνεις όταν έχεις πάρει κούπα όχι σε ματς πίκολα.Πώς δεν ήρθε να μας το δείξει τ'αυτάκι μετά τη φάπα πέρσι στο πρωτάθλημα ή στο κύπελλο ή φέτος που τον έκανε άλογο ο Μποχωρίδης;Ο κόσμος, ακόμα κι αυτός ο κόσμος που παρασύρεται, του τα'χε επισημάνει έγκαιρα με τη γιούχα ότι κάτι κάνει στραβά.Αυτάκι αυτός όμως.Μετά τα αυτάκια κατεβασμένα σαν κουτάβι και στη φυσούνα γρήγορα.Με 1/4 πρωταθλήματα και 0/4 κύπελλα απέναντι στον πιο αποδυναμωμένο Παναθηναϊκό της τελευταίας 25ετίας.Μας δείχνει τ'αυτάκια του.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν είπα ότι δεν έχει σημασία τι κάνεις σε έναν αγώνα, παρά μόνο στο τέλος. Αν ήταν έτσι, θα σου έλεγα "στ' αρχίδια μου τι έκανε στον υπόλοιπο αγώνα με τη Φενέρ ο Σπανούλης, εμένα με νοιάζει που έβαλε τα τελευταία σουτ". Κοιτάω το ματς στο σύνολό του. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι η συμμετοχή του Διαμαντίδη με τη Γαλλία ήταν καθοριστική. Μπορείς, επίσης, να πεις ότι ο Διαμαντίδης ήταν κακός τότε, αλλά και μόνο που έβαλε αυτό το σουτ εξιλεώθηκε. Και τα δύο είναι σωστά. Αν στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Σπανούλης, εσύ θα έλεγες ανεπιφύλακτα ότι "στ' αρχίδια μου το τελευταίο σουτ. Πού ήταν σε όλο τον αγώνα; Αν ήταν καλός στον υπόλοιπο αγώνα θα κερδίζαμε με 15 πόντους". Εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Και δε νομίζω ότι έχει νόημα να συζητηθεί περαιτέρω. Απλώς διαφέρουμε.

Δεν είχε, όμως, ούτε 2/2 τρίποντα ούτε 0/34 δίποντα ούτε 5/5 βολές. Τα στατιστικά του ήταν τα εξής: 3/7 τρίποντα, 0/4 δίποντα και 7/7 βολές. Είχε πολύ καλό ποσοστό στα τρίποντα, δεδομένου ότι το ένα ήταν στη λήξη του ημιχρόνου, το άλλο ήταν το καθοριστικό προσπέρασμα και το ένα ήταν τελειωμένο σε επίθεση που δεν έφταιγε. Είχε κάκιστο ποσοστό στα δίποντα και άριστο ποσοστό στις βολές με 7/7, εκ των οποίων οι 5/5 ήταν στο τέλος. Το συμπέρασμα είναι άκρως θετικό στη δική μου οπτική. Αν έχεις άλλη γνώμη, ούτε εδώ θα βγει άκρη. Οπότε, πάει κι' αυτό κομμάτι, δεν έχει νόημα να συζητηθεί περαιτέρω.

Ωραία, πες μου πόσες άλλες φορές ο Διαμαντίδης έβαλε τέτοιο σουτ. Έστω 1-2 φορές. Εγώ σου είπα 7 σουτ του Σπανούλη και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα αν κάτσω και σκεφτώ. Πες μου κι εσύ για τον Διαμαντίδη ή για τον Φώτση που μου ανέφερες. Φυσικά και εξισώνω το τρίποντο του Σπανούλη στον Άρη με το τρίποντο του Διαμαντίδη στη Μπαρτσελόνα. Οι περισσότεροι Ολυμπιακοί θέλουμε το πρωτάθλημα, παρά την ευρωλίγκα. Η διασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας δεν επιτρέπει ήττες σε Αλεξάνδρειο και αλλού στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Το 2012 το πλεονέκτημα έδρας ήταν καθοριστικό και αυτό ήταν γνωστό από πριν. Άρα τα καλάθια του Σπανούλη ήταν καθοριστικά. Το καλάθι του Διαμαντίδη με τη Γαλλία σαφώς και ήταν πιο κρίσιμο, δεν το συζητάμε.

Περιμένω να μου εξηγήσεις γιατί ο Γκριρ δεν πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση στον ημιτελικό με τη βαζέλα. Γιατί έδωσε τη μπάλα στον Μπουρούση και δεν πήρε την προσπάθεια, από τη στιγμή που πράγματι ήταν ο καλύτερός μας παίχτης και είχε και χώρο για σουτ. Εγώ νομίζω ότι ήταν χεσμένος. Εσύ τι πιστεύεις; Ο Σπανούλης στη θέση του θα το μπουμπούνιζε και θα το έβαζε. Και θα έφτανε τους 21 πόντους... Και αν ήταν μαρκαρισμένος από 2-3 παίχτες, θα το έδινε στον ελεύθερο πλέον Μπουρούση, όπως το έδωσε στον Πρίντεζη, στην Πόλη, σε ένδειξη υπέρμετρου αλτρουισμού και ομαδικής προσήλωσης. Ή όπως το έκανε στον τελικό κυπέλλου με τη βαζέλα, που έδωσε στον ελεύθερο Παπανικολάου, ασχέτως αν αυτός το έχασε. Αυτή ήταν η διαφορά του Γκριρ και του κάθε Γκριρ με τον Σπανούλη. Είναι απλό και το ξέρουν όλοι.

Το 2009-10 ο βάζελος ήταν χάλια όλη τη χρονιά. Ο Ομπράντοβιτς είχε Σπανούλη, Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Πέκοβιτς κ.α. και αποκλείστηκε από την Παρτιζάν. Το να πέσει η ευθύνη στον Σπανούλη, ο οποίος εκείνη τη χρονιά ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς μέχρι και εν μέσω τελικών, είναι αν μη τι άλλο άδικο. Ο κύριος υπεύθυνος για την κακή πορεία του βάζελου ήταν ο Ομπράντοβιτς. Όλοι ξέρουμε ότι βάζελος μετά από ευρωπαϊκό είναι κακή ομάδα. Μια ζωή τα ίδια. Γιατί η ευθύνη να πέσει στον Σπανούλη; Και στην τελική, ο βάζελος πήρε το πρωτάθλημα χάρη στη διαιτησία του 3ου τελικού και την απόδοση του Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο του ίδιου αγώνα. Είναι έτσι ή δεν είναι; Και τότε ο Σπανούλης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και έπαιζε με ενέσεις.

Και επειδή το σήκωσε η Μακάμπι πέρυσι τι σημαίνει; Δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ; Μήπως δεν πληρώσαμε το μειονέκτημα έδρας; Θυμάσαι πώς ήρθε το μειονέκτημα έδρας; Θυμάσαι ότι αναγκαστήκαμε να παίξουμε για 4 παιχνίδια ευρωλίγκας χωρίς τον Σπανούλη, μεταξύ άλλων; Πού πήγαν τώρα τα στατιστικά σου; Γιατί δε λες ότι όποτε λείπει ο Σπανούλης χάνουμε και από τον πιο απίθανο, ακόμα και στο ΣΕΦ; Εγώ πιστεύω ότι αν ήταν ο Σπανούλης στο ΤΟΡ16, ίσως μετρούσαμε άλλο ένα ευρωπαϊκό. Και θα σου 'λεγα εγώ μετά για Μακάμπι και μαλακίες. Και με τη Ρεάλ, αν είχαμε ένα στήριγμα ακόμα δίπλα στον Ντάνστον, που είχε σκάσει, θα είχαμε προκριθεί και με μειονέκτημα.

Το αυτάκι το δείχνεις όταν ο κόσμος έχει κοντή μνήμη. Και για να δείξεις αυτάκι πρέπει να έχεις αρχίδια.

Η κακή απόδοση του Σπανούλη, είναι και προϊόν κακής διαχείρισης του Μπαρτζώκα. Τώρα ας ειπωθούν όλα. Τι συστήματα είχε ο Μπαρτζώκας για τον Σπανούλη; Τι είδαμε στα δύο χρόνια που ήταν; Βρήκε τρόπο αντιμετώπισης στο τέχνασμα του Πεδουλάκη να στείλει πάνω του τον Γκιστ; Εγκλήματα από τον Μπαρτζώκα και στον ψυχολογικό τομέα. Μία μόνιμη νευρικότητα, η οποία γίνεται πιο ευδιάκριτη τώρα, που ο Σφαιρόπουλος δίνει μία τέτοια ηρεμία και σιγουριά. Και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη την ομάδα.

Ο πιο αποδυναμωμένος Παναθηναϊκός της τελευταίας 25ετίας δεν ήταν σίγουρα ο περσινός ούτε ο προπέρσινος. Ο βάζελος είχε πολύ χειρότερη ομάδα το 1996-97, την τριετία 2002-03, 2003-04, 2004-05. Θα έλεγα και τη σεζόν 2009-10, που για να πάρουν αυτό το ρημαδοπρωτάθλημα επιστρατεύτηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός. Το ότι βαφτίστηκε ο βάζελος της προηγούμενης διετίας ως ο χειρότερος της 25ετίας μου θυμίζει το αντίστοιχο περσινό ότι μας κέρδισαν τα αμούστακα. Κι ας έχουμε μικρότερο μέσο όρο ηλικίας.

Εικόνα tsalouxidis

Ο Φώτσης μας πήρε ένα πρωτάθλημα με τέτοια σουτ.Κάθε φορά που πήγαινε να ξεφύγει ο Ολυμπιακός πέταγε ένα τέτοιο και ισοφάριζε.Και προφανώς ένα τρίποντο ισοφάρισης σε 5ο τελικό πρωταθλήματος στο 1 λεπτό πριν το τέλος, ή στα δύο λεπτά πριν το τέλος αξιολογείται ως πιο δύσκολο σουτ από ένα νικητήριο σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο ή ρέγκιουλαρ Ευρωλίγκας.Τέτοιο σουτ ακριβώς μας έχει χώσει ο Μπατίστ στον τελικό του νοκ κολ απ'τη γωνία και ισοφάρισε το παιχνίδι.Τέτοιο σουτ του Σπανούλη δεν θυμάμαι σε τέτοιο ματς.
Επίσης δεν θυμάμαι νικητήριο σουτ του Σπανούλη με το οποίο να κάνεις μπρέηκ σε αντίπαλη έδρα σε προημιτελικά Ευρωλίγκας σαν εκείνο που έβαλε ο Γκριρ στην ΤΣΣΚΑ.Επίσης δεν θυμάμαι να βάζει κανένα απ'τα τελευταία σουτ του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του ΦΦ με τον Ολυμπιακό.Θυμάμαι ένα και μόνο σουτ του Σπανούλη σε παρόμοια κατάσταση πέρσι στον 4ο τελικό στο ΣΕΦ που αντί να τελειώσει με μπάσιμο ή να δώσει στον ελεύθερο δίπλα σούταρε φέηνταγουέη και το'χασε.Τώρα πώς με αυτό τα δεδομένα εσύ κρίνεις ότι ο Γκριρ ήταν χεσμένος κι ότι ο Σπανούλης θα το σούταρε και θα το'βαζε, ελευθερία σκέψης έχουμε και καταλήγει ο καθένας σε όποιο συμπέρασμα θέλει.
Σου είπα και πριν, η βαζέλα έχει 5 ευρωπαϊκά χωρίς το Σπανούλη και 2 απ'αυτά τα κατέκτησε τις χρονιές που έφυγε ο Σπανούλης να πάει ΝΒΑ και Ολυμπιακό.Δεν είναι απαραίτητη συνθήκη ο Σπανούλης για να κερδίσεις Ευρωλίγκα, όπως δεν είναι και κανένας άλλος παίχτης.Δεν υπάρχει αυτό.
Ξέρεις ποιός άλλος έπαιζε με μειονέκτημα έδρας με αντίπαλο το φαβορί και το πήρε;Η βαζέλα με την Μπαρτσελόνα το 2011.Ίσως αν δεν ξεκίναγε με 5 λάθη την πρώτη περίοδο στο 5ο ματς στην Ισπανία ο Σπανούλης να 'χαμε κεφαλαιοποιήσει την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου δεκαλέπτου και να'χαμε φύγει προηγούμενοι καννα 10 πόντους αντί να πάμε πίσω στο σκορ.Δεν έλειπε μόνο ο Σπανούλης πέρσι.Έλειπε κι ο Λω.Είχε τραυματιστεί σε κάποια ματς κι ο Πρίντεζης.Γιατί δε μου λες ότι αν είχα έστω το Λω θα'χα πλεονέκτημα έδρας;Γιατί δε μου λες ότι ο Γιουλ με το Ροντρίγκεζ που κάνανε πάρτι βλέπανε εφιάλτες απ'το Λω στον τελικό του 13;
Παίχτης της κλάσεως που υποστηρίζεις εσύ ότι είναι ο Σπανούλης δε χρειάζεται προπονητή για να μην είναι άθλιος σε 25 συνεχόμενα παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο.Ούτε είχε κανένα σπουδαίο παρελθόν με τον ίδιο αντίπαλο χωρίς τον Μπαρτζώκα.Απ'τους 3 τίτλους που είχε διεκδικήσει με τον Ίβκοβιτς στο παρκέ και το βάζελο απέναντι είχε χάσει τους 2.
Σιγά μη χρειαζότανε ειδικά συστήματα απέναντι στο Γκιστ ο Χ υπερπαίχτης για να βάλει έστω 12-15 πόντους με αξιοπρεπή στατιστικά.Ρε εδώ τελείωσε 4ο τελικό που κέρδιζες το πρωτάθλημα στην έδρα σου με 1 πόντο και 0/10 σουτ και μου λες για Μπαρτζώκα και συστήματα.4 να'βαζε με 1/10 σουτ και κερδίζαμε τον τίτλο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο Φώτσης είχε 6/6 στον τέταρτο τελικό του 2011. Μόνον αυτό. Είναι δυνατόν να απομονώνεις μία εμφάνιση, πού όντως ήταν φοβερή, με καμιά 10ριά περιπτώσεις που σου αμόλησα; Ήδη για τον Διαμαντίδη δε μου είπες τίποτα άλλο. Ο Μπατίστ έβαλε εκείνο το τρίποντο, έβαλε και το δίποντο στο ΣΕΦ το 2012 στην εκπνοή. Γενικά είναι παίχτης που δε φοβάται και του το αναγνωρίζω. Αν ήταν άλλη η θέση του θα μπορούσε να έχει πιο πολλά τέτοια σουτ. Τώρα όχι όμως.

"Επίσης δεν θυμάμαι νικητήριο σουτ του Σπανούλη με το οποίο να κάνεις μπρέηκ σε αντίπαλη έδρα σε προημιτελικά Ευρωλίγκας σαν εκείνο που έβαλε ο Γκριρ στην ΤΣΣΚΑ.Επίσης δεν θυμάμαι να βάζει κανένα απ'τα τελευταία σουτ του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του ΦΦ με τον Ολυμπιακό.Θυμάμαι ένα και μόνο σουτ του Σπανούλη σε παρόμοια κατάσταση πέρσι στον 4ο τελικό στο ΣΕΦ που αντί να τελειώσει με μπάσιμο ή να δώσει στον ελεύθερο δίπλα σούταρε φέηνταγουέη και το'χασε.Τώρα πώς με αυτό τα δεδομένα εσύ κρίνεις ότι ο Γκριρ ήταν χεσμένος κι ότι ο Σπανούλης θα το σούταρε και θα το'βαζε, ελευθερία σκέψης έχουμε και καταλήγει ο καθένας σε όποιο συμπέρασμα θέλει".

Φίλε, αυτό που λες είναι για τα πανηγύρια. Και εξηγούμαι. Ο Σπανούλης δεν έβαλε τέτοιο σουτ σαν του Γκριρ σε προημητελικό; Ναι, το έβαλε πιο μετά, στο final-4. Εκεί που ο Γκριρ έκανε τη χειρότερη των επιλογών. Δε θυμάσαι να έβαλε κάποιο από τα τελευταία σουτ στο final-4 του 2009, αλλά αγνοείς επιδεικτικά ότι ήταν ο MVP του αγώνα και γενικότερα του τουρνουά. Αυτό που λες για το ΣΕΦ είναι ανήκουστο. Μιλάς για μία φάση που δεν είχε χρόνο ούτε να κλάσει, με πάσα που την πήρε από το μία μπασκέτα στην άλλη και με σουτ υπό φοβερή πίεση. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι δηλαδή ή στον υπόλοιπο αγώνα; Αν θες να δούμε κάποιο σουτ απομονωμένα σ' αυτόν τον αγώνα, καλύτερα να δεις το ελεύθερο τρίποντο του Σλούκα που πήγε σίδερο, 10'' πριν το τέλος... Τέλος, το συμπεραίνω από το γεγονός ότι ο Σπανούλης ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ χάνει τέτοια σουτ. Θυμάμαι το χαμένο τρίποντο με την Αργεντινή και πέραν αυτού ουδέν. Σίγουρα μπορεί να ξεχνάω κάτι, δε λέω. Αλλά χάνει σπάνια τέτοια σουτ, πώς να το κάνουμε τώρα;

Ο Λο πέρυσι έλειπε όλη τη χρονιά. Χωρίς τον Λο κάναμε 10/10 στην πρώτη φάση. Χωρίς τον Λο παίξαμε την υπόλοιπη χρονιά. Ο Σπανούλης έλειψε παράλληλα με τον Πρίντεζη και τον Περπέρογλου. Ο Πρίντεζης έλειψε και φέτος, όμως. Και δε μας στοίχισε καθόλου. Αν έλειπε ο Σπανούλης φέτος σε όλο τον πρώτο γύρο, θα ήμαστε πρώτοι στον όμιλο; Πόσες ήττες θα κάναμε στην Ελλάδα;

Το "άθλιος" το λες εσύ. Εγώ δεν το ασπάζομαι για δύο λόγους. Δε μ' αρέσει η ισοπέδωση ως άνθρωπο, πρώτα απ' όλα και δεύτερον σε πολλά παιχνίδια ήταν πολύ καλός. Την πρώτη χρονιά ήταν αρκετά καλός κι ας μην έβαζε 20 πόντους. Το 2012 πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια. Εκεί που δεν μπόρεσε να τον οδηγήσει κανένας Γκριρ και κανένας Παπαλουκάς. Και το έκανε με εκκωφαντικό, γράφοντας 24 πόντους στο πιο κρίσιμο ματς της 15ετίας. Πέρυσι ήταν ο κύριος υπεύθυνος της νίκης μας στο ΤΟΡ16. Έκανε κι άλλες καλές εμφανίσεις σ' αυτά τα χρόνια, όπως αυτή του Δεκέμβρη που μας πέρασε. Έπειτα, υπήρξαν ματς που ήταν κατώτερος των επιπέδων του (μέτριος) και υπήρξαν και ματς που ήταν κακός. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ε, εγώ σε κάποια ματς που ήταν κακός τον δικαιολογώ για πολλούς λόγους. Λόγους που ποτέ δε θα αναγνωρίσεις εσύ. Για παράδειγμα, μπορώ να αντιληφθώ τη δυσκολία του να προετοιμαστείς για ένα ματς του ΟΑΚΑ, που ο κόσμος σε βρίζει χυδαία από την αρχή μέχρι το τέλος, που οι αντίπαλοι σε παίζουν σκληρά στα όρια του αντιαθλητικού, που οι διαιτητές σε εμπαίζουν και σου δίνουν ίδιες βολές με τον Μποχωρίδη, που ο προπονητής σου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, που πολλοί σου φίλαθλοι δεν σε στηρίζουν. Αν πήγαινε υπό φυσιολογικές συνθήκες (και άιντε, παραβλέπω τον παράγοντα ΟΑΚΑ, γιατί είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί σε τέτοιες συνθήκες), θα ήταν ο κανονικός Σπανούλης. Τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο εκ των προτέρων. Δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Ό,τι είχα να πω το είπα. Για μένα τέλος η κουβέντα. Απάντησε αν θες, αλλά θα το σταματήσω εδώ γιατί καταντάει κουραστικό από ένα σημείο και μετά. Διαφωνούμε καθέτως.

Εικόνα savvas gridlock

Μπορεις να παραθεσεις αντιστοιχα στατιστικα για τον Γκαλη;

Εικόνα tsalouxidis

Ποιά στατιστικά εννοείς;Κρίσιμα καλάθια εντός πενταλέπτου και με τη διαφορά στο +/-5;Δες τελικό, ημιτελικό 1987, ημιτελικό 1989 που ήταν τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας του Ελληνικού μπάσκετ εκείνη τη στιγμή.Τα εντός Ελλάδας δυστυχώς δεν τα θυμάμαι.Αλλά πού κολλάει ο Γκάλης;Ας παίξει μια φορά αντίπαλος με καμμιά μικτή Ευρώπης, όπως ήταν οι Γιουγκοσλαβίες και οι ΕΣΣΔ, να τους βάλει 40 και 45 πόντους σε αγώνες νοκ άουτ με 70% δίποντα και τον συγκρίνουμε μετά με τον Γκάλη.Οι καλοί Ευρωπαίοι τώρα παίζουν Αμερική.Δε μιλάμε καν για Νοβίτσκηδες και Γκασόληδες.Πρόσφατο είναι το νοκ άουτ με Σλοβενία που τον επισκίασε ο Ντράγκιτς.

Εικόνα savvas gridlock

Τι τον εκανε ο Ντραγκιτς; Ενταξει φιλε, ΟΚ, ας συμφωνησουμε πως διαφωνουμε.

Εικόνα tsalouxidis

Το επισκίασε ήταν εξαιρετικά μετριοπαθής χαρακτηρισμός εκ μέρους μου.Μιλάμε για αγώνα που έχασες με τον Ντράγκιτς να'χει περισσότερους πόντους από λεπτά συμμετοχής, 7 περισσότερους απ'το Σπανούλη με 10 λιγότερα λεπτά, και το Σπανούλη να τελειώνει με διπλάσια λάθη από ασσίστ (6/3) εν αντιθέσει με τον άλλον που είχε το αντίθετο (2/4).Και με τί συμπαίκτες έκαστος.Δε φταίει ο Σπανούλης βέβαια.Ο Ντράγκιτς βαράει 20ρες στο ΝΒΑ.Δεν θα κολλήσει στο Ευρωμπάσκετ.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ντραγκιτς που ριχνει 20αρες στο ΝΒΑ, με την Εθνικη του τι ακριβως εχει παρει και πως ακριβως την βοηθησε αυτος να το παρει; Στο τουρνουα που λες οτι επισκιασε τον Σπανουλη, που τερματισε η Σλοβενια κι τι ακριβως εκανε στον προημιτελικο κοντρα στη Γαλλια ο παικτης που ριχνει 20αρες στο ΝΒΑ, σε ματς που γινοταν στο σπιτι του; Γιατι ο Σπανουλης για παραδειγμα σε αντιστοιχη φαση, τη Γαλλια του Παρκερ την κερδισε. Οχι μονος του, αλλα την κερδισε.

Εικόνα tsalouxidis

Ποιά Γαλλία κέρδισε ο Σπανούλης;Θυμάσαι καννα Σπανούλη εσύ με Γαλλία ή γενικά στο τουρνουά;Έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ αν ήταν καν στην ομάδα και δεν μπόρεσα.Στα 4 τελευταία ματς με Ισραήλ-Ρωσσία-Γαλλία-Γερμανία έχει 37 λεπτά συμμετοχής, 6 πόντους με 2/10 σουτ και 1 ασσίστ ΣΥΝΟΛΟ.Σε 4 ματς ΣΥΝΟΛΟ έχει 6πόντους, 1 ασσίστ και 37 λεπτά συμμετοχής.Μόνο ο Τσαρτσαρής έπαιξε λιγότερο απ'το Σπανούλη το 2005.11ος αναπληρωματικός.

Εικόνα savvas gridlock

Εστω κι ετσι, ο Ντραγκιτς εχει κατι αντιστοιχο με την Εθνικη Σλοβενιας ή η μεγαλυτερη διακριση που πετυχε σε εθνικο επιπεδο ειναι το να φτασει στους 8 ενος Γιουρομπασκετ που εγινε σπιτι του; Επισης, αυτο που γραφεις για τον Σπανουλη του 2005, ισχυει και για τον Σπανουλη της Ιαπωνιας το 2006; Κατι αντιστοιχο με τη δευτερη θεση σε Μουντομπασκετ και τη νικη επι της Ντριμ Τιμ εχει να μας δειξει ο Ντραγκιτς με την Εθνικη Σλοβενιας;