26/1/1969 Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΙΔΙΑΚΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ



Όπως είδαμε και στο Σαν Σήμεραστις 26/1/1969, στο Δημοτικό Γήπεδο της Λεωφόρου, Ο ΘΡΥΛΟΣ αντιμετωπίζει τον καλό του πελάτη παναθηναικούλη. Για το 1969 μιλάμε. Η ΧΟΥΝΤΑ είναι ήδη δυο χρόνια στο σβέρκο των Ελλήνων, εδραιωμένη για τα καλά πλέον, με Γενικό Γραμματέα Αθλητισμό το πανίσχυρο τότε “ψαροδέκανο” και ΜΕΓΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΓΙΣΤΡΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ, ΑΣΛΑΝΙΔΗ.

Τις λεπτομέρειες του αγώνα τις είδαμε στο ρεπορτάζ της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ. Γενικά ο παναθηναικούλης ήταν λίγο καλύτερος εκείνη τη μέρα, έχασε μια δυο ευκαιρίες παραπάνω από το ΘΡΥΛΟ, όμως η μεγάλη φάση έγινε στο 79', με το Σιδέρη να φεύγει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, σε ένα εύκολο θεωρητικά για Σιδέρη τετ α τετ με τον Οικονόπουλο, ενώ τα βαζελάκια είχαν σταματήσει θεωρώντας τον offside και τα λαγουδάκια στις εξέδρες έτοιμα να πάθουν μια ακόμα φορά ΕΜΦΡΑΓΜΑ. Δυστυχώς ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ αστόχησε, πράγμα σπάνιο, με τον παναθηναικούλη να γλιτώνει από μια ακόμα ΦΑΠΑ μέσα στο σπιτάκι του.

Αμέσως μετά, είχαμε τις πατροπαράδοτες βαζελιές, με γενικευμένες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, ειδικά δε, για τη συγκεκριμένη φάση, ΣΚΟΥΖΟΝΤΑΣ ότι ο διαιτητής ευνόησε το ΘΡΥΛΟ, αφήνοντας το Σιδέρη από θέση offside.

Στο ρεπορτάζ της “γαυροφυλλάδας” ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ όμως, το οποίο υπογράφει ο Βαγγέλης Φουντουκίδης (που μόνο γαύρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί), διαβάζουμε ΟΤΙ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΣΟΥΡΠΗΣ.

Μετά τον αγώνα το σκούξιμο μετατράπηκε σε υστερικές κραυγές. Ο Πηλιχός, που ήταν στρατιωτικός διορισμένος από τη ΧΟΥΝΤΑ στον παναθηναικούλη και μέγας ΑΡΧΙΤΣΑΤΣΟΣ του Ιωαννίδη, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους απάντησε :

Με αφορμή λοιπόν τα βαζελοσκουξίματα, ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ παρενέβη με διάγγελμά του. Και τι είπε? “ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΣΤΟΧΗΣΕ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΦΑΣΗ ΟΠΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ – ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕΙΣΜΟΣ!”. Και συνέχισε “Λέγω δε μοιραία, διότι αν επετύγχανε γκολ ο διεθνής κυνηγός και οι Παναθηναϊκοί ευρέθησαν σε αμηχανία θεωρούντες τον παίχτη του ολυμπιακού οφσάιτ, θα εγένετο σεισμός στο γήπεδο της λεωφόρου και ίσως να προκαλείτο συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων”.


Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ του παναθηναικούλη λοιπόν πήρε θέση. Έκρινε λανθασμένη μια σωστή (όπως είδαμε) απόφαση του διαιτητή, δικαιολόγησε τα “αμήχανα” βαζελάκια που περίμεναν σαστισμένα το ΜΟΙΡΑΙΟ, και έστειλε ένα μήνυμα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προς όλους, ώστε στο μέλλον να είναι προσεκτικοί με τον παναθηναικούλη, δηλαδή να γίνεται ότι είναι δυνατό ώστε να νικάει ο λαγός. Λίγο πριν, στο σπίτι και ενώπιον της συζύγου του, είχε ομολογήσει, ότι φτηνά τη γλιτώσανε πάλι και δεν τον ήπιανε ... πικρό τον καφέ... αναστενάζοντας με ανακούφιση.

Αυτά συνέβαιναν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο την εποχή της “ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ”. Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γινόταν σήμερα, αν ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ του ποδοσφαίρου έκανε μια παρόμοια δήλωση υπέρ του ΘΡΥΛΟΥ. Δίκες και ΑΡΔοτσάτσοι στην ημερήσια διάταξη.
Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, μετά τον αγώνα με τον ΘΡΥΛΟ, για ξεμούδιασμα, ο παναθηναικούλης έδωσε ένα φιλικό αγώνα με την ομάδα της Αστυνομίας..... Μερικές αξίες είναι αναλλοίωτες....

 

Σχόλια

Εικόνα Spiros Legend

Ήρθε ο εθνοσωτήριος Συγ-Καμμενος να βαλει ταξη,αυτος ο αγνος πολεμιος της Διαπλοκης που προηλθε απο παρθενογέννεση...Για να μην παρεξηγηθω,επειδη εδω μεσα μας νοιαζει πανω απο ολα ο Ολυμπιακος,ας τολμησει να κανει τιποτα μαγκιες εναντιον του Ολυμπιακου ο μεγιστος,αφιονισμενος αντιολυμπιακος και τρισαθλιος Αεκτζης Καμμενος,σαν αυτες που ειχε κανει με τις κασσετες του Τριανταφυλλοπουλου,τις παρανομα υποκλαπεισες,οσοι δεν θυμουνται ή δεν ξερουν ας ρωτησουν ή ας το ψαξουν.Δεν ειναι τυχαιο οτι τον διαφημιζε ο Μελισσανιδης απο την φυλλαδα Δημοκρατια,σου λεει φευγει ο ενας υπαλληλος,ο Σαμαρας,να εχω αλλον μεσα στην Κυβερνηση(αφου,οπως αποδειχτηκε,το Deal Αλεξη-Καμμενου ειχε φιξαριστει ΠΡΟ εκλογων)για τα Τζάμπα σχεδια μου,για την καλυψη απο τις λαμογιες και για τον πολεμο κατα του Ολυμπιακου.Αυτο γιατι δεν το εψαξε κανενας ΑΡΔ? http://unfollow.com.gr/web-only/15232-kammenoi-2 Βουλευτης του ελληνικου Κοινοβουλιου καταγγελει Τέρατα με εμπλεκομενους Καμμενο-Μελισσανιδη...Δεν ξερω αν η Ραχηλ ειναι μουρλή,ζουρλή ή δεν ξερω τι,το θεμα ειναι οτι μιλησε για πραγματικα γεγονοτα,για πραγματα που ειπε μεσα στη Βουλή.Ο Αλεξης Τσιπρας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ,ηταν απο τις βασικες προεκλογικες δεσμευσεις.Τον Καμμενο τον ρωτησε,οσον αφορα τον κολλητο του,Μελισσανιδη?ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ!Και το νου σας,οσον αφορα τον Ολυμπιακο,να ειμαστε εξηγημενοι τωρα που ειναι αρχη,απο τον Καμμενο εχουμε ηδη πολλα αντιολυμπιακα κρουσματα και επιθεσεις εδω και χρονια...ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?Κακώς! https://www.youtube.com/watch?v=iUuqIRwsJkw ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Εικόνα savvas gridlock

Η εθνοσωτηριος Επαναστασις εσωσε τον τοπο απο τα κουμουνια και τους γαυροι. Που'σαι ρε Παπαδοπουλε να βαλεις ταξη στα πραγματα.

Εικόνα apostolos gaganis

Στη συνέντευξη πάντως του Αλέφα στο sportdog, ο Νικόλας κάνει μια έξοχη πολιτική για τις εκλογές και ποδοσφαιρική για Θρύλο, ΟΦΙΤΖ κλπ, ανάλυση... Αααα, όλα κιόλα! Του τα΄χω σούρει με περιπαικτικούς χαρακτηρισμούς στο παρελθόν, αλλά τούτη τη φορά... Τα σωστό ( λέει και τέτοια ), σωστό... ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ, ΜΟΡΦΗ...