ΚΟΡΝΕΔΕΣ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ 28/1/1993



Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έχουμε ακούσει/διαβάσει την φράση ''έρχονται κορνέδες στου Ρέντη'', είτε από κάποιον ''αντικειμενικό''-αντιολυμπιακό δημοσιογράφο, είτε από κάποιον αντιολυμπιακό οπαδό που προβλέπει απόλυση του εν ενεργεία προπονητή του Ολυμπιακού. Σήμερα θα δούμε αναλυτικά το σκηνικό γύρω από τους κορνέδες που πετάχτηκαν το 1993 στου Ρέντη από τους γαύρους, μέσα από το ρεπορτάζ αθλητικών και πολιτικών εφημερίδων της εποχής. Επιστρέφουμε στον Ιανουάριο του 1993. Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σταύρος Νταϊφάς, μετά την ισοπαλία-μαχαιριά στο Καραϊσκάκη με τον Εδεσσαϊκό στις 24 Ιανουαρίου, απολύει τον πολύ αγαπητό στον κόσμο μας προπονητή Όλεγκ Μπλαχίν και προσλαμβάνει τον Αντώνη Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης είχε στο βιογραφικό του την παρουσία του στον πάγκο της ομάδος μας στον τελικό της ντροπής, το Μάιο του 1986, όταν και αρπάξαμε τα τέσσερα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων (με πολύ παρασκήνιο, το οποίο θα αναλύσουμε σε προσεχή ανάρτηση). Με το που ανακοινώνεται η πρόσληψη του Γεωργιάδη, γίνεται ένα ψιλο-ντου στου Ρέντη από γαύρους, αλλά μεσολαβεί το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Βόλο στις 27 Ιανουαρίου και οι αντιδράσεις των οπαδών μετριάζονται. Με το που επιστρέφει η ομάδα από το Βόλο, πέφτουν οι κορνέδες (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω σε όλες τις φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν μπορεί να ''πατήσει'' κανείς επάνω τους με αριστερό κλικ, για να μεγεθυνθούν και να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-1-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 29-1-1993
 

 

 

 

 

 

 
 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29-1-1993
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 29-1-1993
 

 

 

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 29-1-1993
 

 

 

 
 

 

 

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 29-1-1993
 

 

 

 

 

 

 
Κρατάμε την ιστορική ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 7
 

 

 
και το σύνθημα που φώναζαν οι γαύροι στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Βόλο.
 

 
ΜΠΛΑΧΙΝ-ΕΥΡΩΠΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Σχόλια

Εικόνα lamousis

Εγώ γύρισα πίσω στο γυμνάσιο μ' αυτά τώρα!!!
Το θυμάμαι σαν περιστατικό πάντως. Όπως κ να το δει κανείς ήταν λάθος η απόλυση του Μπλαχίν τότε. Προπονητής που πήρε κύπελο μια χρονιά πριν, που τερμάτισε 2ος με τόσα προβλήματα (χάσαμε το πρωτάθλημα από μία ισοπαλία στην Κόρινθο την προτελευταία αγωνιστική, αν δε κάνω λάθος. Η Κόρινθος επίσης χρησιμοποιούσε σαν έδρα τη Λεοφώρο Αλεξάνδρας! Κατά τα άλλα εμείς έχουμε παραρτήματα) και το σημαντικότερο: όταν ξεκίνησε η χρονιά είχαμε καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη αποκλείοντας στους 16 του Κυπελλούχων τη Μονακό! Στους 8 τότε κληρωθήκαμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης που ήταν από τις πιο ασταθής ομάδες στην Ευρώπη (είχε το Χέσους Χιλ για πρόεδρο που άλλαζε σχεδόν κάθε μήνα προπονητές) κ όλοι παρακαλάγανε να κληρωθούν μαζί της!
Με λίγα λόγια ο Μπλαχίν είχε δείξει πολύ καλό έργο μέσα στα πέτρινα χρόνια. Κρίμα που δεν τον άφησαν να δουλέψει.
Μετά δεν έγινε η "τράμπα" με τον Λιουμπομιρ Πέτροβιτς που ήταν τότε στον παοκ προπονητής;

ΥΓ Αυτός ο μύρτσος από κει που τον συμπαθούσε ο κόσμος πως πήγε κ έκανε αντι-ολυμπιακή εκπομπή σε ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη; η ζαλάδα από τα πολά ουΐσκια φταίει; Κρίμα! Μύρτσο γερά το βράδυ στον Καρρά....

Εικόνα savvas gridlock

Αποθεώναμε προπονητή που δεν είχε πάρει πρωτάθλημα, δεν κέρδιζε εντός έδρας το βάζελο στο πρωτάθλημα, είχε φάει και μια ξεγυρισμένη τριάρα από το βάζελο στο πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για την Ευρώπη. Από το ''Μπλαχίν-Ευρώπη-Ολυμπιακός'' περάσαμε στο ''διώξε το Μίτσελ''. Εξέλιξη σίγουρα.

''Μετά δεν έγινε η "τράμπα" με τον Λιουμπομιρ Πέτροβιτς που ήταν τότε στον παοκ προπονητής;''

Nαι, τότε έγινε.

Ο Μίρτσος κάπως πρέπει να ζήσει. Ε πώς θα επιβιώσει εκεί πάνω, αν δεν ξερνάει χολή εναντίον του Θρύλου;

Εικόνα kostas alsoupoli

Φιλε Σαββα με Μπλαχιν ειχαμε κερδισει σιγουρα στο Κραισκακη την βαζελα με γκολ του Προτασοφ το 1992 και την σαιζον 90-91 στο ΟΑΚΑ με 0-1 με γκολ του μεγαλου Αναστο !!!

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, το 1992 τον κέρδισε με το γκολ του Προτάσοφ, αλλά νωρίτερα είχαμε 5 χρόνια να τον κερδίσουμε εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Τα δύο εξ αυτών με Μπλαχίν στον πάγκο μας. Από το ιστορικό 2-1 με το γκολ του Παπαχρήστου το 1987 στο ΟΑΚΑ τους ξανακερδίσαμε το 1992. Η νίκη που λες με το γκολ του Αναστόπουλου ήταν εκτός έδρας.

Εικόνα kostas alsoupoli

Η νικη που λες με Παπαχρηστου,Αλεξιου το 2-1 ειναι το 1986-87 ημασταν εμεις γηπεδουχοι Σαββα μου στο ΟΑΚΑ..και με Αναστο ηταν οντως εκτος οπως και σου εγραψα στο ΟΑΚΑ ..χαρακτηριστικος ο πανηγυρισμος του μουστακια με την μπλουζα να εχει σχιστει απο κρατημα αντιπαλου.
ΤΟ 1985-86 τους ειχαμε παλι κερδισει 1-2 με Βαιτση και Μητροπουλο παλι τυπικα φιλοξενουμενοι στο ΟΑΚΑ μιας και απο το 1984-1988 ειχαμε κοινη εδρα...

Εικόνα dgkirle

Στο περιβόητο παιχνίδι με τον Εδεσσαικο είχα πάει με το πατέρα μου (ήμουν 12 ετών τότε) στη θύρα 6. Με το που τελείωσε το ματς όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά Ε-ΔΕ-ΣΣΑ-Ι-ΚΟΣ - Ε-ΔΕ-ΣΣΑ-Ι-ΚΟΣ. Είχα πάθει εγκεφαλικό. Παλιό Καραισκάκη μάγκες...

Εικόνα LAKIS

EKEI HMOYN ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ....ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΛΟΠΛΥΜΗΡΑ!!!! Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ''ΝΑΥΑΡΧΟΣ΄΄ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ!!!

Εικόνα nmavronas

MΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΘΑΙΝΕ...

Εικόνα vagio

Μιας που μιλας για κορνεδες, φιδια με ζωνουν με τις μεταγραφες. 6 μηνες ψαχνουμε ενα γαμημενο σεντερ μπακ της προκοπης, και ακομα τιποτα. Να μη μιλησω για ακραιους.

Εικόνα savvas gridlock

Την Τρίτη που θα δηλώσουμε τη λίστα στο Γιουρόπα κι αφού έχουν λήξει οι μεταγραφές, θα τα πούμε όλα.