ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ



Επειδή σε λίγες μέρες θα δούμε την ιστορική για τον Ολυμπιακό Γενική Συνέλευση της 7ης Μαρτίου 1974 και το τι είπε εκεί ο μέγας ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, θα προετοιμάσουμε το έδαφος με σειρά αναρτήσεων. Σήμερα θα δούμε τα ''μελανά'' σημεία της παρουσίας του κυρ-Νίκου στη θέση του προέδρου μας. Οι ωραιοποιημένες αφηγήσεις του παρελθόντος δεν οφελούν σε κάτι κι εμείς εδώ προσπαθούμε να καταγράψουμε την ιστορία του Συνδέσμου μας μέσα από τις πηγές, παραθέτοντας τα γεγονότα όπως όντως διαδραματίστηκαν. Καμία εποχή δεν ήταν ρόδινη. Ακόμη και η ΟΜΑΔΑΡΑ του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, αντιμετώπισε προβλήματα και υπήρχαν γκρίνιες από τον κόσμο μας. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, πρώτα και κύρια ήταν δυσαρεστημένοι από την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά την τετραετία 1971-1974.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-10-1973
 

 

 

 

 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ προσπαθούσε να καταστήσει οικονομικά ανεξάρτητο τον Ολυμπιακό, ώστε να μην πρέπει αυτός να πληρώνει για τα πάντα. Ο μόνος τρόπος εκείνα τα χρόνια για να πετύχει κανείς αύξηση των εσόδων ενός ερασιτεχνικού σωματείου, ήταν τα εισιτήρια. Οι οπαδοί μας όμως γκρίνιαζαν. Η γκρίνια τους αυτή μεταφραζόταν σε ένα Καραϊσκάκη που δεν γέμιζε, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν 1973-74. Υπήρχε όμως γκρίνια και για άλλο λόγο. Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, δεν γούσταραν τον προπονητή Λάκη Πετρόπουλο. Ο Πετρόπουλος ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα οι γαύροι να τον αντιμετωπίζουν ως βάζελο (που ήταν). Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ όμως δεν έβλεπε τον Πετρόπουλο ως βάζελο, αλλά ως έναν πολύ καλό προπονητή και ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο. Ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που τον περιστοίχιζαν στον Ολυμπιακό και ο οποίος δεν του ζητιάνευε δανεικά κι αγύριστα, κάθε τρεις και λίγο. Άλλοι μεγάλοι ''Ολυμπιακάρες'' ήταν μονίμως με το χέρι απλωμένο, με αποτέλεσμα να γίνονται και γελοιογραφίες στις εφημερίδες της εποχής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14-11-1974
 

 
Υπήρχαν λοιπόν αρκετά ματς στα οποία ο Λάκης Πετρόπουλος αποδοκιμαζόταν εντονότατα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτό οδηγούσε το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ σε δημόσιες δηλώσεις συμπαράστασης στο έργο του προπονητή που ο ίδιος είχε επιλέξει.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-11-1973
 

 

 

 
Μάλιστα ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ όχι μόνο στήριζε δημοσίως τον Πετρόπουλο, αλλά τα έβαζε ανοιχτά και με τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ήθελε να φύγει ο βάζελος προπονητής από την ομάδα μας. Μεταξύ αυτών που έκραζαν τον Πετρόπουλο και ζητούσαν την απομάκρυνσή του, ήταν και πολλοί σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, τους οποίους ''σέντραρε'' πολύ συχνά ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ, χρεώνοντάς τους προσωπολατρεία σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρστές, η οποία κατέληγε να κάνει κακό στον ίδιο τον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-12-1973
 

 

 

 

 

 

 
Προσέξτε, μιλάμε για τη σεζόν που η ΟΜΑΔΑΡΑ του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ έσπασε όλα τα ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τη σεζόν 1973-74. Επίσης, μιλάμε για το μέγα ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ο οποίος το καλοκαίρι του 1971 και το καλοκαίρι του 1972 ξόδεψε περίπου 24 εκ. δραχμές για μεταγραφές,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 12-8-1972
 

 
το καλοκαίρι του 1973 ξόδεψε άλλα 24 εκ. δραχμές για μεταγραφές
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-9-1973
 

 
και το καλοκαίρι του 1974 ξόδεψε περίπου 26 εκ. δραχμές για μεταγραφές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-8-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-8-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-8-1974
 

 
Αν αθροίσει κάποιος τα παραπάνω ποσά, θα δει ότι περίπου 75 εκ. δραχμές δαπανήθηκαν για μεταγραφές παικτών στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό κατά την τετραετία 1971-74. Ήταν χρήματα που προήλθαν κατά κύριο λόγο από την τσέπη του ΝΙΚΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ο οποίος βεβαίως δεν πλήρωνε μόνο γι'αυτά. Πλήρωνε μισθούς και πριμ των ποδοσφαιριστών, αλλά συντηρούσε και όλα τα άλλα τμήματά μας, δημιουργώντας για παράδειγμα την ΟΜΑΔΑΡΑ του μπάσκετ που είχε ο Ολυμπιακός κατά τη δεκαετία του '70. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν δεχόταν κριτική ένας πρόεδρος που ''δεν τα έχωνε για μεταγραφές''. Τα ''έχωνε'' και με το παραπάνω, αλλά οι ''Ολυμπιακάρες'' θέλανε να βάζει τα λεφτά ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και να διοικούν αυτοί, των οποίων τις δραχμές έψαχνε εναγωνίως ο κυρ-Νίκος, μέχρι και λίγες μέρες πριν δηλώσει οριστικά παραίτηση, το Δεκέμβριο του 1974.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-12-1974
 

 

 

 

 

 

 
Ας χωνέψουν λοιπόν και οι σύγχρονοι ''Ολυμπιακάρες''=νεόγαυροι=βαζελόγαυροι, ότι και στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχα φαινόμενα γκρίνιας-μιζέριας-ισοπέδωσης των πάντων-αχαριστίας, όπως και το ότι δεν υπήρξε καμία ρόδινη εποχή στην ιστορία μας. Οι νοσταλγικές ανακλήσεις του παρελθόντος από διάφορους ιντερνετικούς-ραδιοφωνικούς φωστήρες, για ''τα χρόνια του Γουλανδρή, όπου όλοι οι γαύροι τον παραδέχονταν, επειδή έβαζε λεφτά με τη σέσουλα'', ώστε να έρθουμε σε αντιδιαστολή με το σήμερα όπου ''ο Μαρινάκης παντελονιάζει και δεν βάζει λεφτά για μεταγραφές'' (παλιότερα τα ίδια άκουγε και ο μέγας ΣΩΚΡΑΤΗΣ, που επίσης ''παντελόνιαζε''-''δεν έχωνε λεφτά''), δεν έχουν ΚΑΜΙΑ επαφή με την πραγματικότητα. Αύριο θα περάσουμε και σε ένα άλλο πονεμένο θέμα, αυτό της ''πολιτικοποίησης'' κατά την περίοδο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ώστε να φανεί ακόμη πιο καθαρά αυτό που λέμε παραπάνω για τους ''Ολυμπιακάρες''.

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

TA ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ!

Εικόνα xristoforas

ετσι και τωρα Σαββα συνΟλυμπιακε δεν πρεπει να κραζουμε αν καποιος παιχτης μας κανει καποιο λαθος και βαζει αυτογκολ αλλα να ενισχυουμε ολη τη βασικη εντεκαδα φωναζοντας Ολυμπιακος...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ...ουτε τα πρωταθληματα ειναι ευκολα και κερδιζονται για πλακα (αν δεν ειμαστε ενωμενοι εννοω) ουτε τα κυπελλα ερχονται αν επιδοκιμαζουμε συνεχεια καποιους παιχτες μας και αποδοκιμαζουμε συγκεκριμενα καποιους αλλους..ειναι κρισιμη καμπη και επειδη ποτε δε μας χαριζεται τροπαιο..πρεπει να παλεψουμε μαζι κοσμος και ομαδα για την κατακτηση του κυπελλοπρωταθληματος(νταμπλ)
επρεπε να επιβληθει ΠΡΟΣΤΙΜΟ απο Μαρινακαρο...και ορθως επραξε!
για τα εισιτηρια συμφωνω με τον Αθηναιο γαυρο Σιμο...πρεπει και σημερα να ηταν πιο φτηνα....σεβομαι ομως την τιμολογηση τους απο τη διοικηση διοτι δεν ειναι θεματα στα οποια εχω το δικαιωμα να ανακατευομαι (ποσο μαλλον σε θεματα μιας διοικησης που απο τοτε που ανελαβε δεν εχει απωλεσει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)
να παρατηρησω και κατι αλλο...ο Τακης χτες στην εκπομπη ακουσε εναν τηλεθεατη που τηλεφωνησε να του λεει για κατι λιμανια του Βαρδινογιαννη στην Κρητη με κατι κομπινες και ευθυς αμεσως εδωσε απαντηση ο Τακαρος..δε με νοιαζουν αυτα ρε φιλαρακο..ουτε τι κανει ο Μαρινακης στις προσωπικες δουλειες του με αφορα..εμενα με νοιαζει να εχει μονο την ομαδα οπως πρεπει (εννοουσε να μην ειναι ανθρωπος εκμεταλλευτης και λαμογιο τυπου Κοσκωτα,Σαλιαρερη και λοιπων απατεωνων)

Εικόνα savvas gridlock

Τα λαγουδακια μεγαλωνουν γενιες οπαδων στους συνδεσμους τους με προπαγανδα για το "καθεστως του γαυρου, με τον Κοκκαλη που επαιρνε τα δημοσια εργα". Την ιδια ωρα, ειχανε για 33 χρονια τους Βαρδινογιαννηδες στην ομαδα ου. Πρεπει να εισαι μαλωμενος με τα παντελονια για να εμφανιζεσαι ως αδικημενος απο το καθεστως, ενω εχεις προεδρους τους Βαρδινογιαννηδες.

Εικόνα nmavronas

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑ. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ F.B NA THN ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ!