Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1974



Συνεχίζουμε από εδώ. Θα ασχοληθούμε με το περιβόητο θέμα της ''εισόδου της πολιτικής στο ποδόσφαιρο'', το οποίο υποτίθεται ότι έφερε στον Ολυμπιακό ο ''κακός'' ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ με το ΠΑΣΟΚ. Το ότι ο πρώτος μας πρόεδρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ήταν δήμαρχος Πειραιά και το ότι ο ιδρυτής μας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ διετέλεσε επίσης δήμαρχος Πειραιά και βουλευτής με την καραμανλική ΕΡΕ, τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές και είναι εν πολλοίς γνωστά. Σήμερα θα δούμε το τι καταλόγιζαν κάποιοι γι'αυτό το θέμα στο μέγα ΝΙΚΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, σε αυτήν την αλησμόνητη προεδράρα μας.
 
Βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 1974, οι πρώτες της Μεταπολίτευσης. Πρόεδρος στον Θρύλο μας ο μέγας ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και μέλος της διοίκησης ένας ιστορικός παράγοντας του Ολυμπιακού, από τη δεκαετία του '50 ακόμη, ο Αδριανός Ντάνος. Ο Ντάνος αποφασίζει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε μία από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, τον συντροφεύει ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και τις επόμενες μέρες μαθαίνουμε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9-11-1974
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 14-11-1974
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-11-1974
 

 

 
Δύο ''δημοκράτες'' λοιπόν, στην πρεμούρα τους να σπιλώσουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, εξαπολύουν τόνους λάσπης εναντίον του. Ο κύριος Σκούρτης, αφού ανακαλύπτει απόπειρα χρηματισμού ερασιτεχνικού σωματείου της Κεφαλλονιάς, ώστε να ''αβανταριστεί'' υποψήφιος της ΝΔ στο Νομό (τι να σχολιάσεις εδώ, μιλάμε για chemtrails), μας γράφει ότι στο δημοψήφισμα του 1973 ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ παρακινούσε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ψηφίσουν ''ναι''. Θυμίζουμε την υπόθεση μέσα από την εφημερίδα ''ΟΜΑΔΑ'' του ίδιου Οργανισμού με τα ''ΝΕΑ'' όπου έστειλε την επιστολή ο Σκούρτης, του ΔΟΛ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-8-1974
 

 
Σύμφωνα με την ''ΟΜΑΔΑ'' λοιπόν, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ κάθε άλλο παρά προέτρεπε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ψηφίσουν υπέρ του δικτάτορα Παπαδόπουλου στο δημοψήφισμα της 29ης Ιουλίου 1973. Ο άλλος ''Ολυμπιακάρας'', ο υποψήφιος με την Ένωση Κέντρου κύριος Ιωσηφίδης, που ήταν και μέλος του Ολυμπιακού κατά τα άλλα, μας έβγαζε ''Χουντικό'' το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Ο άνθρωπος που πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος πρόεδρος Συλλόγου από τη Χούντα, η οποία διέκοψε όλες τις (νόμιμες και τακτικές) επιχορηγήσεις προς τον Ολυμπιακό επί των ημερών του (την ίδια ώρα μοίραζε λεφτά πάνω και κάτω από το τραπέζι στα βαζέλια), ήταν ''Χουντικός''. Κάτι τέτοιοι ''Ολυμπιακάρες'' φυσικά οδήγησαν τον κυρ-Νίκο στην έξοδο. Μόνο στόμα, ιδέες και φαντασία είχαν. Για να βάλουν κάνα φράγκο ή να βοηθήσουν την ομάδα μας , όποτε το είχε ανάγκη, ήταν τελευταίοι. Πρώτοι ήταν στην προπαγάνδα εις βάρος μας, καλή ώρα όπως γίνεται και σήμερα.
 
Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ πλήρωνε το ότι ήταν προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή (πώς γίνεται τώρα να θεωρείται κάποιος ΚΑΙ ''Καραμανλικός'' ΚΑΙ ''Χουντικός'', ταυτόχρονα αυτά τα δύο, ας μας το εξηγήσουν οι ''γνώστες''). Με αεροπλάνο του κυρ-Νίκου έφυγε από την Ελλάδα το 1963 ο Καραμανλής, πολύ συχνά ήταν φιλοξενούμενος σε διάφορα θέρετρα ανά τον κόσμο ιδιοκτησίας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ κατά τα 11 χρόνια της απουσίας του από την Ελλάδα (1963-1974),
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 26-1-1967
 
 
ενώ ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να υποδεχθούν τον Καραμανλή στο αεροδρόμιο, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 1974, την ημέρα που ''έπεσε'' οριστικά η Χούντα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24-7-1974
 
 
Καλώς ή κακώς λοιπόν, η προπαγάνδα ''ο τάδε πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να μας στρέψει να ψηφίσουμε αυτούς που ο ίδιος γουστάρει'', ίσχυε μια ζωή στον Ολυμπιακό. Λες και με ένα μαγικό τρόπο, οι πολιτικές προτιμήσεις του προέδρου μεταφέρονται στους οπαδούς του Ολυμπιακού ή λες και επειδή ο τάδε πρόεδρος στηρίζει αυτό το κόμμα, μας βάζει το πιστόλι στον κρόταφο να ψηφίσουμε κι εμείς το ίδιο. Η δική μας θέση είναι ότι η πολιτική πρέπει να μένει έξω από το ποδόσφαιρο και ότι ο εκάστοτε πρόεδρός μας κρίνεται ΜΟΝΟ με βάση το πώς ''τρέχει'' την ομάδα. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει το τι ψηφίζει, το ποιες πολιτικές φιλίες έχει ή το τι κάνει στις επιχειρήσεις του. Όλα τα άλλα, είναι εκ του πονηρού και προέρχονται από αντιολυμπιακούς και ''Ολυμπιακάρες''-νεόγαυρους-βαζελόγαυρους.

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Τρέμω στην ιδέα για το τι θα γινόταν αν δήλωνε ο Μαρινάκης "όποιος δεν ψηφίσει Σαμαρά, δεν είναι αληθινός φίλαθλος του Ολυμπιακού".

Εικόνα nmavronas

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ!