ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ: ''ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ''



Σαν σήμερα, 41 χρόνια πριν, άλλη μία ιστορική στιγμή της περιόδου ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Γενική Συνέλευση των μελών του Ολυμπιακού, απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου 1974.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-3-1974


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-3-1974
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τι κρατάμε;
 
α) Την κατάργηση του ηλικιακού ορίου για την εγγραφή μελών. Με την επιμονή του ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ ανέτρεψε μια προηγούμενη απόφαση της Χούντας του Ασλανίδη, που με Νομοσχέδιο έπαυε από μέλη των Συλλόγων όλους όσοι είχαν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την επανεγγραφή των ιστορικών ιδρυτών του Ολυμπιακού στα μητρώα των μελών μας, ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΡΜΗΓΚΑ, κάτι που βεβαίως το πλήρωσε κάποιους μήνες αργότερα με τη φυγή του ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ (ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ δεν ταυτίστηκε με τον ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ, διαχώρισε ανοιχτά τη θέση του στον πόλεμο του ιδρυτή μας προς το ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ).
 
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ 332 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ''2-3 ΠΑΡΕΕΣ''.
 
Όλα αυτά, σε συνέχεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της περιόδου ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, μίας εκ των σημαντικότερων στιγμών σε ολόκληρη την ιστορία του Ολυμπιακού. Όταν λέμε ότι ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ τα έβαλε με τη Χούντα, δεν το λέμε έτσι για να το πούμε...
 
β) Τη δήλωση ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ στη Γενική Συνέλευση ''για 1-2 χρόνια θα μείνω ακόμη στον Ολυμπιακό''. Προφητική δήλωση; Ίσως να προετοίμαζε το έδαφος για την έξοδό του. Σε κάθε περίπτωση, με την αθρόα εγγραφή μελών έδειχνε έμπρακτα πως νοιάζεται για την επόμενη μέρα του Συλλόγου, δίχως αυτόν στο τιμόνι του. Αυτός ήταν και ο καημός του, η επόμενη μέρα. Γι'αυτό και δήλωσε το ιστορικό
 
''ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΓΩ Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΑ-ΡΑ''.
 
Ολυμπιακάρα θα γινόμασταν μόνο με πολλά έσοδα, που θα προέρχονταν από πολλές διαφορετικές τσέπες, χωρίς να περιμένουμε να πληρώνει μόνο ένας για τα πάντα.
 
γ) Τη συμβολική δωρεά 20.000 δραχμών του εφοπλιστή-μεγαλοπαράγοντα του Εθνικού, Δημήτρη Καρέλλα. Προσωπικός φίλος του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ο βιομήχανος Καρέλλας, αλλά και γνήσιος Εθνικός, δηλαδή αντιολυμπιακός και φιλοπαναθηναϊκός. Μάλιστα 2 χρόνια αργότερα ο Καρέλλας έγινε μέλος του ΠΑΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-12-1976
 

 
Μετά τη μεταγραφή του Κρητικόπουλου από τον Εθνικό στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1973, με τα 9 εκ. δραχμές του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ στον Καρέλλα, οι φήμες για ''αγαστή συνεργασία'' των δύο Συλλόγων έδιναν κι έπαιρναν, με πολλούς φιλάθλους στα στέκια του Πειραιά να το προχωράνε και να κάνουν λόγο για ''πάσο'' του Ολυμπιακού στα υγρά σπορ και δη στο πόλο, ώστε να κυριαρχήσει ο Εθνικός. Φήμες που δεν είναι φυσικά δυνατόν να επιβεβαιωθούν.
 
Το σημαντικότερο από όλα.
 

 

Σχόλια

Εικόνα red apple

Kάπου πήρε το μάτι μου το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ή κάνω λάθος; Ίσως αυτό να εξηγεί το μίσος προς τον Θρύλο. Όλοι Γαύροι είναι, αλλά και δεν μπορούν να είναι όλοι Γαύροι, τελικά!

Εικόνα nmavronas

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ... ΝΕΟΓΑΥΡΟΙ!

Εικόνα nmavronas

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ... ΝΕΟΓΑΥΡΟΙ!