ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0



Απόγευμα Πέμπτης και η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- εμπλοκή υποδέχτηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον Αστέρα Τρίπολης, για την εξ' αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μετά τη φάπα που έφαγε, μια ημέρα νωρίτερα, ο αιώνιος τριτοδεύτερος στο Περιστέρι η νίκη στο παιγχνίδι με την καλή ομάδα των Αρκάδων δεν έδινε απλά τρεις βαθμούς. Έδινε πρωτάθλημα. Ο κόσμος μας δεν γέμισε το γήπεδο μιας και φρόντισαν γι αυτό, εκτός από την ώρα διεξαγωγής και το γενικότερο ξενέρωμα που επέφερε η αδιανόητη απόφαση για τις κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Θρύλος μπήκε αφιονισμένος στο γήπεδο. Το τόπι χάθηκε για περισσότερο από 20 λεπτά, με τους παίκτες του Αστέρα να μην προλαβαίνουν να κάνουν ούτε κοντρόλ. Ύστερα από μια- δυό καλές φάσεις στη μικρή περιοχή των Αρκάδων...

1-0

στο 13ο λεπτό, έπειτα από κάθετη πάσα του Μαζουακού στον Αφελάι, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα, από το ύψος της τελικής γραμμής, στο ύψος του πέναλτι. Ο Τσόρι προσποιήθηκε σε δύο αμυντικούς και με άπιαστο αριστερό σκροπ έστειλε το τόπι στην δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου. Ήταν το δέκατο γκολ του του Ντομίνγκες που προοιώνιζε μια εύκολη επικράτηση. Λίγο αργότερα, στο 20’, ο Θεοδωρόπουλος μπλόκαρε την μπάλα έπειτα από κούρσα και παράλληλη μπαλιά του Ντοσεβί, λίγο πριν προλάβει να την ακουμπήσει και να την σπρώξει στα δίχτυα, ο Χάρα.

ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Από το σημείο εκείνο και δίχως να έχει προηγηθεί κάτι το αξιοσημείωτο απο πλευράς Αστέρα, φάνηκαν,ξανά, τα πρώτα και γνωστά δείγματα νευρικότητας στη μεσαία και την αμυντική γραμμή μας. Το εύκολο πούλημα της μπάλας έδινε κι έπαιρνε, με αποτέλεσμα οι Τριπολιτσιώτες να πάρουν θάρρος και να αρχίσουν να πιέζουν ολοένα πιο ψηλά. Η καλύτερη στιγμή τους όμως ήταν μια παρ' ολίγο φάση που δημιουργήθηκε από πούλημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή την οποία καθάρισε εύκολα ο Σιόβας. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 35' με τον Αφελάι ο οποίος αν και δέχτηκε συστημένη την καλοζυγισμένη σέντρα του Τσόρι δεν μπόρεσε να τη στείλει, με κεφαλιά, στην εστία. Ακόμη στο 41’ νέα, καλή αυτή τη φορά, κεφαλιά του Μποτία, πάλι ύστερα απο σέντρα του Τσόρι, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ΓΝΩΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι Αρκάδες απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 48’, αλλά η μόνη πραγματική ευκαιρία τους καταγράφηκε στο 66' όταν ύστερα απο βόλεϊ στην περιοχή μας ο Ιγκλέσιας αστόχησε σχεδόν εξ επαφής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο. Ο Περέιρα είδε τα συμπτώματα αποδιοργάνωσης και είχε φροντίσει να διορθώσει την κατάσταση στο κέντρο με τις αλλαγές του  Κασάμι με τον Εντινγκά και του Τσόρι με τον Φορτούνη, στο 56', καθώς και του Αφελάι με τον Μπενίτεζ, στο 66'.

Ο Εντινγκά έδωσε νέα πνοή στο χώρο του κέντρου, σταματώντας εύκολα τις προσπάθειες για επίθεση του Αστέρα και διευκολύνοντας την ανάπτυξη της ομάδας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί σταδιακά η πίεσή μας προς την περιοχή των Αρκάδων. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 76’ με στριφτή κεφαλιά του Χάρα. Ο Αργεντινός προσπάθησε και έτρεξε, είναι η αλήθεια, αλλά πάλι κάτι του έλειψε. Αφού οι αλλαγές μας έπιασαν τόπο και ο Αστέρας εξαφανίστηκε ήρθε και το κερασάκι...

2-0

στο 83' ο Φορτούνης πέτυχε με συρτό, δυνατό χτύπημα το δεύτερο γκολ. Προηγήθηκε μπάσιμο και σουτ του Ντοσεβί από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Αστέρα και από πλάγια θέση. Ο Θεοδωρόπουλος απόκρουσε ασταθώς με τη μπάλα να φθάνει συστημένη στο δεξί του Φορτούνη.

Εν γένει, ο Ολυμπιακός απείλησε, ή δημιούργησε "υποσχόμενες" φάσεις για γκολ, στο διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι τρεις αλλαγές του Περέιρα. Πριν από το δεύτερο τέρμα απείλησε με τον Εντινγκά στο 57’, με τον Μαζουακού στο 62’, με την εξαιρετική κεφαλιά του Σιόβα στο 70’ και με τον μπουκαδόρο Μπενίτες (στο 79’ και στο 80’), ο οποίος λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ ελάχιστα πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε καθαρό προβάδισμα έξη βαθμών της... κλίμακας Champions από τον παναθηναϊκούλη και απομένει η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό για να αυγατίσουν σε εννέα! 

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ

Στα υπέρ της χθεσινής αναμέτρησης συμπεριλαμβάνω την πολύ καλή εμφάνιση του Εντινγκά, τον οποίο κοντέψαμε να ξεχάσουμε μετά την περιπέτειά του στο Κόπα Άφρικα. Φρέσκος, δυνατός, αποτελεσματικός, σίγουρος. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Απο κοντά, οι Σαλίνο -ανεβάζει διαρκώς στροφές - ο Ντοσεβί και ο Σιόβας. Συμπαθητικός και ο Μποτία. Όσο για τον Τσόρι... Πάλι το έκανε το θαύμα του ο παιχταράς! Στα κατά, καταγράφω τη νέα αρνητική εικόνα του Μαζουακού. Φαίνεται πως το παιδί δεν έχει συνηθίσει να παίζει σε επίπεδο πρωταθλητισμού και αυτό τον έχει καταβάλει εγκεφαλικά. Δεν εξηγείται αλλιώς το να μην μπορεί να κάνει μισή καλή κούρσα, ή να δώσει σωστά τη μπάλα στα πέντε μέτρα. Απο κοντά και οι Κασάμι-Αφελάι. Τα παιδιά έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου. Πάντως, κανείς μας δεν πρέπει να τους κατηγορεί. Είναι τα δικά μας παιδιά και ακόμη κι αν μας στενοχωρούν εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε το κίνητρο για να μας αποζημιώσουν.     

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ό,τι και να σας πω, προσωπικά, δεν μετράει. Να ακούτε, πάντα το τί λέει ο Τσάρλι στο sport24 radio! Η επιτομή της μισαλλοδοξίας με επικάλλυμμα αντικειμενικότητα!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (56’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66’ Μπενίτες), Ντοσεβί, Αφελάι (56’ Φορτούνης), Χάρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (65’ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80’ Νίκο Φερνάντεζ), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86’ Σκούρτης).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Τελικές προσπάθειες: 19-9
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής: 8-2
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής: 6-3
Κεφαλιές: 5-4
Αποκρούσεις: 3-7
Επεμβάσεις: 12-25
Κλεψίματα: 11-21
Φάουλ: 10-15
Οφσάιντ: 2-10
Κόρνερ: 7-4
Λάθη: 45-46
Γεμίσματα: 12/27- 11/18


Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: 

http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/olympiakos-asteras-tripolhs-2-0.3366282.html

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 43ο! 

Red Apple

 

Σχόλια

Εικόνα red7neck

Δεν παίξαμε πάλι καλά, σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα! Μόνο νίκες για να κλείσει η χρόνια με το νταμπλ!

Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στο sdna.gr για την συνεχόμενη στήριξη του στον Ολυμπιακό!

Εικόνα RED HELL

Ωραια μπαλα χθες κατα διαστηματα απο τον Θρυλο.Μου αρεσαν Σαλινο-Μποτια(εκανε 2-3 καιριες επεμβασεις σε καθετες που εβγαζαν τον επιθετικο τετ α τετ)-Εντινγκα(αρχοντας στο κεντρο που πρεπει να χρησιμοποιηθει περισσοτερο)-Τσορι-Φορτουνης.Απο κει και περα με εκνευρισε και χθες ο μονιμως εκτος τοπου και χρονου Μαζουακου ενω αρνητικος ηταν και ο ορισμος του ασταθους παιχτη Κασαμι.Ο Μπενιτεζ πρεπει να παιζει περισσοτερο αλλα και να ειναι ομαδικος οπως και ο Χαρα που παρεπιμπτοντως δεν καταλαβαινω γιατι αποδοκιμαστηκε σε ενα σημειο που δεν του βγηκε μια ωραια ενεργεια.Δε λεω οτι ειναι κατι ιδιαιτερο σαν παιχτης αλλα το προσπαθει με συνεχες τρεξιμο ενω βοηθα και στην αμυνα.Θεωρω οτι αν παιξει μαζι με το Μητρογλου η το Μπενιτεζ θα ειναι πιο αποδοτικος.Σιγουρα χρειαζεται χρονο αλλα ο κοσμος προφανως θα βγαλει ολα τα σπασμενα πανω του.Ο Αφελαι ξερει πολλη μπαλα αλλα δεν παιζει αυτο που μπορει και για μενα ο Ντοσεβι ειναι τελειως ασχετος.Δεν γινεται ενω ξεπεταγεται ωραια να μην μπορει να κανει σεντρα η σουτ.
Ο Προεδρος πρεπει να κανει 4-5 δυνατες μεταγραφες.Η ομαδα φετος τις περισσοτερες φορες δε θυμιζει σε τιποτα Ολυμπιακο ενω και η χαμηλη προσελευση του κοσμου γενικοτερα σιγουρα κατι θελει να πει.Τελος παντων τωρα προεχει το νταμπλ που απο οτι φαινεται θα ερθει στο λιμανι.Οσο για τις αλλοθρησκες γαμιολες ευχομαστε καλη επιτυχια στη Ρεαλ το βραδυ.
ΥΓ.Ειναι λιγο ακυρο με την αναρτηση αλλα θελω να το πω.Αυτο το πραγμα με τους τραυματισμους στο μπασκετ δεν εχει προηγουμενο.Αλλα και ετσι μπορουμε να νικησουμε την Λαμποραλ.ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ.

Εικόνα lets79

Ώστε για αυτό αδειάζουν τα ρδελαμπού τους ε;;;;Επειδή γεμίζει κούπες ο Πειραιάς;;;;ε,περαστικά τους τότε....και βασικά τους γράφω εις τους δίδυμους γεννετικούς μου αδένες....800 χρόνια,άτιτλοι θα μείνουν....αυτό τους αξίζει και αυτό θα τους δίνω....ακόμα και με κουτσή ομάδα....ακόμα και με μποτίες και χάρες....θα τρώνε την φάπα τους και θα λένε και ευχαριστώ....ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ....ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΟΥΛΑ....ΕΤΣΙ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΔΕ;;;;ΩΡΑΙΑ,ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ....ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ....ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΛΑΚΑΜΙΑ ΣΟΥ....ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.....ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα REDNYC

SYMFWNW!

Εικόνα red apple

Lets...talk...

Σε κάθε, μα κάθε, παιγχνίδι που δίνουν υπάρχει ένας οχετός παραπόνων, κλάψας και μουρμούρας, στοχοποίησης ανθρώπων και και και. Τη σκυτάλη παίρνουν οι "αργυρώνητοι" συνάδελφοί μου οι οποίοι υπερθεματίζουν.
Πώς αντιπαλεύεται κάτι τέτοιο;

ΜΕ ΤΟ OLYMPIAKOS TV-radio

Εικόνα mikele7

OLYMPIAKOS TV-RADIO. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ.
με τοσο κοσμο που εχουμε θα ειναι σιγουρα
κερδοφορα και υγιης επιχειριση που θα συμβαλει
να συρθουν και τα αλλα καναλια στην αναγεννηση
και εξυγιανσης τους.
red apple,πολυ καλη η αναλυση του ματς.

Εικόνα red apple

Gracias Mikele. Την άλλη φορά ακόμη καλύτερο -

Εικόνα lets79

από τις 10 Μαρτίου 1925.....όλο παράπονα κάνουν.....

Εικόνα kostas sf

http://www.contra.gr/Columns/Comment/kostas-kefalogiannis/prwtathlhtismo...
Διαβαστε αυτο εδω το αρθρο οσοι θελετε.Μπορει να σας βοηθησει σε καποιο αρθρο σας.

Εικόνα REDNYC

KALA, O KEFALOGIANNHS THA TIS FAEI ASXHMA KAPOIA MERA! APISTEUTA POULHMENO ARDAKI!

Εικόνα el trick

Πράγματι είμαι και εγώ της ίδιας γνώμης.
Χρειάζεται ανάλυση σε ειδικό άρθρο.
Κυρίως για το πως ο μανιοκαταθλιπτικός αντιολυμπιακός ΑΡΔ και ο χώρος που τους φιλοξενεί αντιμετωπίζει τον ΘΡΥΛΟ.
Π.Χ. Λέει ο "αντικειμενικός" ΑΝ ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ τα σφυρίγματα (του διαιτητή) που αναλύονται ίσως και ο ΘΡΥΛΟΣ να βρεθεί αδικημένος (φυσικά το γνωρίζει ότι ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΙΣΧΥΕΙ αφού οι αντίπαλοι του ΘΡΥΛΟΥ πέρνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και ποιοτικώς καλύτερα σφυρίγματα) γράφει όμως ότι σε πλήρη ματσ τα σφυρίγματα που παίρνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι περισσότερα και απογοητεύουν τους αντιπάλους του ειδικά στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.
Φυσικά δεν τρέχει κάστανο για τον ΑΡΔ αν ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ καν τον ΘΡΥΛΟ να παίξει αυτό το μέτριο κατά τον ΑΡΔ ποδόσφαιρο που μπορεί σε κάποιες έδρες όπως η τουμπα ή η λεωφόρος.
Και φυσικά πάντα κατά τον ΑΛΗΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟ φταίει ο ΘΡΥΛΟΣ για τους "αντεξουσιαστές" με τα πράσινα ή τα μάυρα ή τα κίτρινα κασκολ.

Εικόνα el trick

Λεωφόρος = Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αθηναίων στη θέση "Περιβόλα"

Εικόνα red apple

ετσ'

Εικόνα red apple

"Το είδος του πρωταθλητισμού, επίσης, που γεμίζει τροπαιοθήκες και αδειάζει τα γήπεδα..."

δεν έχω διαβάσει πιο ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εικόνα kostas sf

Τα πιστεύουν αυτά που λένε;;;;

Εικόνα red apple

Και βέβαια τα πιστεύουν. Χτες έχω δουλειά στο λαπ τοπ και ακούω, όπως κάνω τελευταίως, μεταμεσονύχτιο σπορτ24. Σωτήρης Γεωργίου σπίκινγκ, ο οποίος αποκαλύπτει οτι "μικρός ήμουν ΑΕΚ" - γιατί, τώρα τί είσαι ρε πουθενά;
Το 90% των ακροατών που τηλεφωνούν= βαζελοκούλες.
Ρωτά κάποιος, μεταξύ άλλων: "Ποιά είναι, κατά τη γνώμη σου, η πιο αντικειμενική αθλητική εφημερίδα;"
Απάντηση; "η Goal News"

Χρειάζεται να γράψω τίποτε άλλο;