NO OLESON, NO ...APOLAFSON!



Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Βαρκελώνη. Έτσι είναι η ζωή.  Άλλοτε νικάς, κάποτε χάνεις. Για να το γράψω "δημοσιογραφικά" και κοινότοπα, "χάθηκε μια μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος"!

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ

Ο Θρύλος ηττήθηκε για μια σειρά από απλούς λόγους και αιτίες. Έπαιξε με μια σχεδόν πλήρη ομάδα, με βαθύ πχιοτικό ρόστερ, ενόσω ο ίδιος ήταν, στην ουσία ελλιπής και ανέτοιμος ένεκα του πολυήμερου τραυματισμού βασικών παικτών του. Η αλήθεια είναι πως αυτή η ιστορία με τους τραυματισμούς ξεκινά από πέρυσι, όταν η ομάδα κλήθηκε, όπως και φέτος, να δώσει τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ευρωλίγκα, στερημένη από τα πιο αξιόλογα στελέχη της, ή έστω, με όσους κατάφεραν να δώσουν το παρών να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο βαθμό που θα τους επέτρεπε η ικανότητα και η ποιότητά τους. 

Ο Σφαιρόπουλος προσπάθησε να εφαρμόσει το κύριο σχέδιό του για το ματς, που συνίστατο σε χαμηλό σχήμα και συνεχείς αλλαγές στην άμυνα, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να οδηγήσει την Μπάρτσα σε χαμηλό τελικό σκορ και να συγκρατήσει τις επι μέρους διαφορές στα επίπεδα του μείον 9, μείον 12 για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Στο τέλος, ένας πανικός στο νου του Μάντζαρη και ένα -ακόμη-  πούλημα σε σπλιτ άουτ ανέτρεψε την ήδη εύθραυστη ψυχοσύνθεση της ομάδας και απέφερε την αύξηση της διαφοράς σε επίπεδα μείον 19, μείον 16, που ήταν και η τελική.

Το σχέδιο του κόουτς δεν πέτυχε επειδή η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, στους ψηλούς, ήταν καταφανής στο πρώτο ματς της σειράς. Τα ριμπάουντ, αυτή η πονεμένη και διαρκής ιστορία του Ολυμπιακού πέταξαν απο πολύ νωρίς και έδωσαν στην Μπάρτσα δεκάδες ανανεώσεις επιθέσεων. Η αδυναμία στα ριμπάουντ στέρησε τη δυνατότητα να τρέξουμε τις φάσεις στο φαστ μπρέικ. Αλλά ακόμη κι όταν καταφέρναμε να κλέψουμε καμιά μπάλα, πάλι αποτυγχάναμε να ολοκληρώσουμε τις αντεπιθέσεις είτε επειδή προλάβαιναν οι ταχύτατοι καταλανοί να μας σταματήσουν με φάουλ, στο κέντρο, είτε επειδή τα σουτ που επιχειρούσαμε, είτε έξω από τη γραμμή, είτε απο μέση απόσταση ήταν, κατά κανόνα, άστοχα. Αποτύχαμε, επίσης, πεντακάθαρα και στη δημιουργία φάσεων στη δική τους ρακέτα. Λείψανε τα πικ εντ ρολ του Σπανούλη ο οποίος ήταν ολοφάνερο πως δεν μπορούσε καν να στρίψει, εξαιτίας της σαρανταήμερης αποχής, με τον Σλούκα περισσότερο να πουλάει μπάλες στη ρακέτα, παρά να αξιοποιεί τα τεσσάρια και τα πεντάρια μας. Όσο για τους τελευταίους, η κατάσταση ήταν που ήταν δύσκολη, έως τα τώρα, λόγω της κάθετης πτώσης στην απόδοση του Ντάνστον, όσο και λόγω της μετριότητας του Χάντερ αλλά επιδεινώθηκε από τον πρόσφατο τραυματισμό του τελευταίου.

Επομένως, δίχως το εύκολο μέσο σουτ -για λέι απ, ούτε κουβέντα- και με το τρίποντο είδος προς εξαφάνιση, η ήττα ήρθε φυσιολογικά και με κερασάκι τους συμπτωματικούς τραυματισμούς- οποία έκπληξη- του Πρίντεζη και του Ντάνστον..        

Ιδού και τα επίσημα στατιστικά της αναμέτρησης:
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=236&seasoncode=...

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ    .

Η σειρά δεν είναι εύκολη για την...Μπαρτσελόνα! Όχι επειδή δεν είναι, θεωρητικά, το φαβορί για να περάσει στο φάιναλ φορ, ούτε επειδή δεν έχει την ομάδα για να πετύχει τις τρεις νίκες που χρειάζεται, αλλά επειδή έχει, απέναντί της μια ακατάβλητη, ψυχικά, ομάδα, δις πρωταθλήτρια ευρώπης την τελευταία τριετία. Προσωπικά δεν συνηθίζω να αναλώνομαι στα γνωστά του τύπου "κι άμα η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι", αλλά όταν παίζεις δίχως δυό -τρία από τα ισχυρότερα όπλα σου για εβδομάδες, επί εβδομάδων και τα ξαναμοντάρεις δίχως να τα έχεις λαδώσει όπως πρέπει, δεν γίνεται να περιμένεις ότι θα εκπυρσοκροτήσουν και θα βρουν το στόχο, όπως γινόταν πριν να ξεμονταριστούν. Αυτό που συμβαίνει με τον μπασκετικό Θρύλο μας είναι πράγματι, από τα αδιανόητα. Πολλαπλοί και χρονοβόροι τραυματισμοί παικτών δεν θυμάμαι να έχουν υποφέρει άλλες ομάδες από την ελίτ του αθλήματος στην ευρώπη. Να σας θυμίσω, μόνο, πως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν Μονάχου που υποχρεώθηκαν να αντιμετωπίσουν την Μπάρτσα και την Πόρτο, για το Τσάμπιονς Λιγκ, δίχως τέσσερις ποδοσφαιριστές-κλειδιά τους, εκάστη, ΤΟΝ ΗΠΙΑΝ κανονικά. Δεν γίνεται, όποια ομάδα κι αν είσαι, όταν αγωνίζεσαι με καίριες απουσίες, να διατηρήσεις την ισχύ και την ποιότητά σου σε αυτό το επίπεδο του ανταγωνισμού.  

Εδώ ένα καινούργιο αυτοκίνητο αγόραζες -προσοχή στο χρόνο του ρήματος- και ο κατασκευαστής απαιτούσε να το τρέχεις με φειδώ για εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μη κακοπάθουν τα μέσα του, όχι να είσαι αθλητής-άνθρωπος και να μένεις μακρυά από τους αγώνες για τόσο καιρό... Κι όμως, παρά τα μεγάλα προβλήματα, αν δεν τελειώσει αυτή η σειρά δεν πρόκειται να ξεστομίσω, προσωπικά, τη λέξη "αποκλειστήκαμε", παρά θα περιμένω κάθε βράδυ που θα παίζουμε κόντρα στους βαρκελώνιους, να τους ξεπατώσουμε και να προκριθούμε.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ

Κάθεται ένας ήρεμος, πολιτισμένος, κατά βάση, άνθρωπος σαν του λόγου μου για να ακούσει, στο ράδιο μεταμεσονύχτιες αναλύσεις και σχόλια περί της αναμέτρησης και με κάνουν, πριν ο κόκορας να λαλήσει τρεις -ή τέσσερις φορές-, να θέλω να ζωστώ εκρηκτικά και να γίνω μάρτυρας για την πίστη μου!

Ρε σεις, έχουν αποπλεύσει κανονικά όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι με δουλειά -κάνω το διαχωρισμό επειδή υπάρχουν και οι τυχάρπαστοι χωρίς δουλειά! 

Οι ερτζιανοί infamous ήρωές μου, ο Τσάρλι, ο Στέφανος Τριανταφύλλου, ή "κόουτς", όπως τον προσφώνησαν οι τσανακογλύφτες του και ο Σωτήρης Γεωργίου ξεσάλωσαν! ΔΕΝ τους άρεσε ο Ολυμπιακός. ΚΑΘΟΛΟΥ! Όλα τους βρώμαγαν στον Ολυμπιακό.

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ" απεφάνθη ασμένως, ο κυρ Γεωργίου, ο οποίος βύθισε το αντικειμενικό μαχαίρι του ακόμη πιο βαθιά στο κορμί της αντικειμενικότητας: "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"

Μέσα σε περισσότερες από δυό ώρες εκπομπής, στο σπορτ24, οι αδέκαστοι -και ευελπιστώ συντόμως και ...αδέκαροι- απονεμητές αθλητικής δικαιοσύνης διαγωνίστηκαν σκληρά στο ποιός θα εκστομίσει την πιο βαριά παπαριά για να απαξιώσει τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ, αποσιωπώντας οτιδήποτε θα μπορούσε -απολύτως αιτιολογημένα- να αποτελέσει μια δικαιολογία τόση δα για το αρνητικό αποτέλεσμα στο παλάου μπλαουγκράνα. Η μανιοκατάθλιψή τους έφθασε σε σημείο ώστε να θίξουν και τα περσινά πεπραγμένα του Ολυμπιακού στην ίδια φάση της ευρωλίγκας, με τον Τριανταφύλλου να αμολάει το αμίμητο: "ΠΕΡΥΣΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ, ΣΤΟ ΣΕΦ, ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ"...
(Τάμαθες Πατέρα; -όχι βρε σεις τον μπαμπά μου, τον άλλο λέω, τον ακατονόμαστο!)

Συγκινημένος ο Τσάρλι, το θρυλικό πουλέν μου παίρνει το ραβδί του και αμολάει κι αυτός, με τη σειρά του, άλλο κορυφαίο και υποψήφιο για Όσκαρ: "Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ, ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"!
Πολύ πετυχεμένο, έτσι; Ήταν σαν να κοιτάζουν σε παραμορφωτικό καθρέφτη το είδωλο του ποα και του Μητσάρα, του σαλιάρη και υπό την επήρρεια madrax, να τους προκύπτει, τελικά ο Ολυμπιακός και ο Βασίλης!

Αλλά, η κορωνίδα της παπαριάς και το επιστέγασμα των αβυσσαλέων προσπαθειών τους για να απαξιώσουν τον Ολυμπιακό ήταν η μόνιμη ενασχόλησή τους με τον τραυματισμό του ...Όλεσον! Και πάρε τα: "ο Όλεσον είναι ο κορυφαίος παίκτης της Μπάρτσα εκτός έδρας", και δώστου τα: " Πόσο σοβαρός μπορεί να αποδειχτεί ο τραυματισμός του Όλεσον;", έως ότου βγήκε, τελικά η... Χοντρή και ειπώθηκε το αμίμητο: "ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ, ΘΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣΟΝ"!

Ύστερα από αυτή την αποστροφή -κυριολεξία- προτείνω σε όλους μας, τη βραδυά που ο Θρύλος θα νικήσει την Μπάρτσα, απόντος του ...Όλεσον, κανείς μας να μην πανηγυρίσει. Μόνο να αφήκουμε ένα καυτό δάκρυ να αργοκυλίσει από τα μάτια μας και με ένα λυγμό, στη φωνή, να μονολογήσουμε:

"No Oleson, No Apolafson!"

Red Apple

   

Σχόλια

Εικόνα KCS

Γράφω αυτό το κείμενο χωρίς να έχω δει σχόλιά σας ή άλλα σάιτ. Το γράφω όπως μου βγαίνει μόλις τελείωσε ο αγώνας στη Βαρκελώνη με τον ΘΡΥΛΟ θριαμβευτή να ισοφαρίζει σε 1-1. Είναι ένα κείμενο οπαδικό και σας ξαναλέω ότι περαν κανονισμών και ατομικής αξίας παιχτών , Μπάσκετ ΔΕΝ ξέρω.

Σήμερα, δεν νιώθω περήφανος για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ περισσότερο από πριν. Όχι αδέρφια μου. Περήφανο με κάναν αυτοί οι παίκτες (ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΗΓΕΤΗΣ, ΠΡΙΝΤΕΖΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΣ "ΜΕ ΑΦΙΣΑ ΤΣΙΑΝΤΑΚΗ" ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΣΛΟΥΚΑΣ, ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ) και όσοι ήταν τότε, στην ΠΟΛΗ το 2012. Τότε που έσβησε η κατάρα του Τελ-Αβιβ, ψόφησαν τα δαιμόνια μιας από τις μεγαλύτερες λύπες που έχω νιώσει στη ζωή μου. OXI ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ, ΓΕΝΙΚΑ. Την Αγια εκείνη μέρα, 13 Μαϊου 2012, σήκωσαν αυτοί οι παιχταράδες παρέα με άλλους γίγαντες που τώρα τρελαίνουν κόσμο στην Αμερική(α ρε Πέρο!γεια σου ρε Παπ), το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της Ευρωλίγκας και με τρόπο που δεν έχει ξανακάνει κανένας, ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Τίποτα δεν έχουν να μου αποδείξουν, προσωπικά θα τους αγαπούσα ακόμα και να μην ξανακέρδιζαν κάτι από τότε. Οχι που ξανακέρδισαν το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ,στο Λονδίνο, με όλες τις άλλες ομάδες να τους πολεμάνε όλη τη χρονιά σα λυσσασμένα σκυλιά μην πιστεύοντας την έκπληξη του 2012.

Σήμερα για μία και μόνη φορά είμαι περήφανος για πάρτη μου και μόνον. Να γιατί. Το απόγευμα πήγα στο σύνδεσμό μας στο Παγκράτι και πήρα εισιτήριο για την Τρίτη το βράδυ στο ΣΕΦ. Μίλησα λίγο με τα παιδιά, δεν είχανε κίνηση τα εισιτήρια λέει, κάνει σα να μην το πιστεύει ο κόσμος. Κι εγώ τους λέω το βλέπω δύσκολο. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην είμαστε εκεί την Τρίτη, ότι και να κάνουμε σήμερα. Η ομάδα αξίζει την συμπαράστασή μας ότι κι αν γίνει απόψε.

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ.

Τώρα, θέλω να γράψω δυο κουβέντες για όσους πάνε ΣΕΦ στα ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα αλλά και πιο πολύ για όσους πάνε ή σκέφτονται να πάνε στα ματς με το βάζελο στους τελικούς του Πρωταθλήματος. ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΕΙ.

Ονειρεύομαι το ΣΕΦ να είναι όπως ήταν στο ματς του βάζελου το Βελιγράδι. Θα είμαι σκληρός. Ατμόσφαιρα κόντρα στο βάζελο όπως έκαναν τα αδέρφια μας του Ερυθρού Αστέρα, δεν έχουμε κάνει Π-Ο-Τ-Ε, τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια!

Ηταν σίγουρα τα αδέρφια μας ότι θα νικούσαν; Μήπως έχουν καλύτερη ομάδα από το βάζελο; Μήπως το μπάσκετ τους έχει δώσει τίποτα μεγαλες διακρίσεις (μια χρονιά πήραν το πρωτάθλημα από τον μπάοκ Βελιγραδίου τα τελευταία 10 χρόνια).

Η'μήπως δεν έχαναν λίγο πριν το τέλος;

TIΠΟΤΑ AΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Απλά , ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.

Την ώρα της μάχης, μέσα στο γήπεδο, η κριτική ,η μεμψιμοιρία , η μουρμούρα, η δυσπιστία ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ._

Οσα αδέρφια μου Ολυμπιακοί, είστε στεναχωρεμένοι με το μπάσκετ "γιατί μας κερδίζει ο βάζελος", "γιατί ο Σπανούλης πέρνει πολλά λέφτα", "γιατί ο Πρίντεζης είναι όλο τατουάζ" και γιατί η γάτα μου γέννησε πάλι...

ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕΦ , ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ. Να έρθουν μόνον όσοι είναι διατεθειμένοι να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ για να ΨΩΦΗΣΕΙ επιτέλους το φετινό πράσινο τσίρκο του τρύπιου πρεζάκια. Οσοι είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν κάθε άκαιρη κριτική και κακή διάθεση για του χρόνου στις 35 του μηνός!

Αν όλα πάνε καλά, σε μια βδομάδα θα ετοιμαζόμαστε για ακόμα ένα φάιναλ φορ, ακόμα ένα Ευρωπαϊκό. Αλλά αυτή η ομάδα αξίζει τη συμπαράστασή μας ότι κι αν γίνει γιατί έχει κάνει γνωστό το Σύνδεσμο στα πέρατα της οικουμένης. ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο

Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ !

Εικόνα Pr0pheT7

μεγάλη βραδιά και σήμερα, 100 έγραψε... όλοι βλέπουν πεντακάθαρα ότι η βαζέλα πρέπει να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα γιατί το αξίζει.

είμαστε παλιοχαρακτήρες που διαβάλλουμε κατ' εξακολούθηση την ομάδα με το λάπατο για σήμα.

Εικόνα red apple

Και επειδή μόλις το θυμήθηκα γράψτε μέσας κι αυτό:

Θυμάστε την Μπάρτσα που της έλειπαν Λάμπε, Όλεσον και Ναβάρο πριν απο λίγους μήνες; Θυμάστε οτι τον έπινε από κάτι Άλμπες και έφαγε και μια 25άρα από την Ρεάλ; Θυμάστε;

Πώς βγαίνει εδώ, ο φίλος μας ο Τζόνις και μας λέει ο,τι νάναι;

Απουσίες τέτοιων κορυφαίων παικτών = ανισορροπία και αδυναμία να πάρεις αποτέλεσμα

Εικόνα Fanatik

Φτανει με τη μαλακια. Οπως το γραφω. Φτανει με τη μαλακια και τους μαλακες. Υπάρχει σχεδιο να εμφανιστεί ο ΟΣΦΠ στα ιδια χαλια με τ Παναθηναικάκι φέτος στο μπάσκετ εν' όψει αλητείας στους τελικούς. Οποιος δεν το πιανει κολληριο. Ο ΠΑΟ των 12-12 νικων-ηττων -η μία σε στημένο ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗ-ΜΕ-ΝΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΡΕΑΛ- με το θρυλο των ουσιαστικα 2 μόνο ηττων. (Φενερ-Τσσκα). Καμια σχεση μαγκες. Ο θρυλος φετος περναει απο εδρες, ειναι ατυχος και σκασμενος βεβαια οσον αφορα τους τραυματισμους, αλλα ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ. Δεν ειμαστε ομαδουλα μικρου μπατζετ, ειμαστε ο βιαστης τους. Το ματς πηγε εκει που το θελαμε, οσο παραλογο και να ακουστει. Στους 130 ποντους, έχουμε πλεονέκτημα ακούστε με... Το ρίσκο που θα πάρεις εξαρτά όλη σου την πορεία, και το μπάσκετ προπονητικά είναι θέμα ρισκου. Θα κάνεις αλλαγές στα σκρην? ΟΚ. Κερδίζεις σε χρόνο και χώρο εκτέλεσης της αντιπαλης ομάδας, -δεν βρίσκει πατηματα και ρυθμο ο αντιπαλος, βασικό για το παιχνιδι μας- χάνεις σε μεγεθος στη ρακετα, κίνδυνος να ασφαλίσεις το ριμπάουντ δηλ. Τα 12 επιθετικά στο ημιχρονο αλάνια μου σημαίνει 12 κατοχές παραπάνω ο αντίπαλος... Και ακριβώς επειδή είσαι ομαδάρα κρατησες στου 9 τη διαφορά. Στο δεύτερο έπαιξες under αντί για αλλαγές, άφησες τους ριμπάουντερ μέσα και έχασες 1-2 ριμπάουντ. Στοίχησε βέβαια και στα 5/5 κάποιων Σατοράνσκι-Νάχμπαρ που έχουν φετος 25-30% τρίποντο. Αλλά είχε πια κριθεί το πράμα...
Ξερουν με ποιον έχουν να κάνουν. Πίστη σ' αυτήν την ομάδα των θαυμάτων. Και μιά υπέρβαση από το Γιώργαρο τον Πρίντεζη. Είναι κομβικό αυτό που σας λέω. Την Εφες την πήραμε με 12 αμυντικά του Γιώργαρου, και 2 τρίποντά του. Έχει τα αρχίδια και θα το κάνει αύριο. Γαμηστε τον Λάμπε, ο Τόμιτς ακόμα κλαίει μην ακούτε τους ΑΡΔ. Δεν είμαστε Λούντζηδες και λοιπά ξανθά αγοράκια με λεπτά συναισθήματα. Είμαστε πολεμική μηχανή. Κλειδώστε τους, δε θα χάσουμε από τον Σατοράνσκι και τον Τόμιτς, ΠΟΝΤΑΡΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Σ' ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.

Εικόνα red apple

Αυτό γράφω κι εγώ Φανάτικ μου! Αυτό ακριβώς. Σε ματς χαμένο λόγω περισσότερων κατοχών τους βγάλαμε τα σκώτια με τις διαφορές να κυμαίνονται από τομείον7- μείον 12 σε όλη τη διάρκεια, με εξαίρεση τα τελευταία 6-7 λεπτά

Εικόνα john

Κατ αρχην να πω οτι εχω αρχισει και εκνευριζομαι ασχημα με τη συμπεριφορα της πλειοψηφιας του κόσμου μας οσο αναφορα το μπασκετικο τμήμα.Εξηγουμαι.Παρατηρω (και σε μερικα σχολια ακομα και σε αυτο το αρθρο)οτι δεν ειμαστε καθολου αυστηροι με την ομάδα και εχουμε την ταση να δικαιολογουμε συνεχως τα ασχημα αποτελεσματα.Για εμενα εαν η ομαδα αποκλειστει και παλι απο το f4(κατι τέτοιο εχει να συμβει απο το 2008) θα ειναι ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ και κανενας πουστης τραυματσμος δε θα μπορει να την δικαιολογήσει. Οσο αναφορα τη συμπεριφορα του κοσμου μας εκνευριστηκα κυριως στον εκτος εδρας αγωνα με την τσσκα οπου αντι να στενοχωρηθουνε και να εκενυριστουνε με το αποτελσμα οι περισσοτεροι οπαδοι μας,πανηγυριζαν και ενιωθαν περηφανεια για το οτι η ομαδα χτυπησε το ματς μεχρι τελους και εχασε μονο με 4 ποντους.Εμενα αυτο μου βγαζει ενα συναισθημα μιρλας,μιζεριας και κακομοιριας και δεν το γουσταρω καθολου.Ειμαστε μεσα στις 4 κορυφαιες ομαδες της ευρωπης την τελευταια πενταετια και αντι να εχουμε ΥΨΗΛΟΤΑΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ απο την ομαδα σφυριζουμε αδιαφορα οταν χανει και δικαιολογουμε με απιστευτες ηλιθιοτητες καθε αποτυχια. Το οτι πηραμε 2 συνεχομενα ευρωπαικα για εμενα δεν πρεπει να σημαινει οτι καθε φορα που θα αποτυγχανουμε στους στοχους μας θα τα χρησιμοποιούμε για να δικαιολογουμε τις ηττες μας.Το οτι πηραμε 2 συνεχομενους τιτλους θα επρεπε να γιγαντωσει το ονομα μας,τα θελω μας και τις απαιτησεις μας και αντι να γινει αυτο βλεπω πολλους να βολευονται με τη μετριοτητα λεγοντας ΄΄ελα ρε φιλε 2 ευρωπαικα πηραμε τι αλλο θες εισαι αχαριστος΄΄.Ε οχι δεν ειμαι εγω αχαριστος μαλλον εσεις ειστε ατομα με χαμηλες προσδοκίες. Βλεπω συνεχως ενα κλιμα που πηγαζει απο τους δημοσιογραφους συμφωνα με το οποιο σε καθε δυσκολο ευρωπαικο ντερμπι μας αντιμετωπιζουνε (ακομα και οι ιδιοι οι δημοσιογραφοι μας)σαν αουσαιντερ.Ακουσα προχθες οτι Ο ολυμπιακος πεταει χωρις αγχος για την Βαρκελωνη και οτι ΄΄δεν εχει να χασει τιποτα σε αυτα τα 2 ματς΄΄.Χτες χασαμε χωρις αντισταση, καναμε ασχημο παιχνιδι που φανηκε απο την αρχη πως θα το χασουμε 100% και ΠΑΛΙ οι περισσοτεροι δικαιολογουν τα αδικαιολογητα και τα ριχνουν στους τραυματισμούς!!! Οταν (θες) να εισαι μια απο τις κορυφαιες ομαδες στην Ευρωπη αφηφεις τους τραυματισμους,ανεβαζεις λιγο το μπατζετ και φερνεις πολλους καλους παικτες για να βοηθησουν στο rotation.Oταν θες να εισαι μια απο τις κορυφαιες ομαδες στην ευρωπη λογοδοτεις απεναντι στον κοσμο που εχει φαει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ απο τα ιατρικα δελτια ειδικα στην περιπτωση του Σπανουλη.Στην τελικη αν δεν μπορουμε να εχουμε ενα ιατρικο team που τουλαχιστον θα εκτιμα σωστα την περιοδο αποθεραπειας ενος παικτη ε να το αφησουμε να παει να γαμηθει το μπουρδελο.Ας αλλαξουν ολο το ιατρικο team η ας χαμηλωσουν την ενταση στην προπονηση εαν ειναι να σακατευονται με το παραμικρό.

Το παραπανω παραληρημα το ειχα καιρο στο μυαλο μου και ολο εβλεπα οτι η αρρωστη κατασταση με τις χαμηλες απαιτησεις του κοσμου μας και τις συνεχομενες δικαιολογιες στις ηττες χειροτερευε,και σημερα ξεσπασα.Για εμενα θα ειναι αδιανοητη αποτυχια εαν αποκλειστουμε και παλι απο το f4.

Εικόνα red apple

Βρε Τζόνι αγόρι μου, δεν γίνονται αυτά που λες. Σεβαστά, αλλά ΔΕΝ γίνονται. Για την οικονομία της συζήτησης συμφωνώ 100% με την απάντηση του σύγγαυρου σε σένα.

Εικόνα john

Ποια ακριβως δεν γινονται?Για να μην παρεξηγηθω δεν εχω προφανως σαν απαιτηση να παιρνουμε καθε χρονο την ευρωλιγκα εχω ομως σαν απαιτηση να χτυπαμε καθε αντιπαλο και ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ οταν χανουμε με μικρη διαφορα σημαντικους αγωνες(αυτο παει για το ματς με την ΤΣΣΚΑ).Θελω να αντιμετωπιζουμε την ομαδα με αυστηροτητα γιατι ειναι μια απο τις καλυτερες στην Ευρωπη.Δεν θελω να την αντιμετωπιζουμε μοιρολατρικα και να δικαιολογουμε ολες τις αποτυχιες με καθε απιθανο και πιθανο τρόπο

Εικόνα red apple

Δηλαδή, για να σε καταλάβω, η απλή παράθεση λογικών επιχειρημάτων προκειμένου κάποιος να εξηγήσει ορισμένα συμβάντα είναι για σένα μοιρολατρεία και απονομή δικαιολογιών;

Εικόνα Red Dragon

Το μπατζετ της ομαδας ειναι το πεμπτο μεγαλυτερο στην Ευρωπη και τα εσοδα ειναι ανυπαρκτα και παιζουμε σε ματς στην Α1 με 200-300 οπαδους και στο 500ο ματς της ομαδας στην Ευρωπη ειχε 6000 κοσμο και με την Εφες ειχε καμια χιλιαρα παραπανω.Πηραμε btb και πουλησαμε 2 χιλιαρικα διαρκειας αντι να ειναι το γηπεδο sold out τουλαχιστον σε καθε Ευρωπαικο ματς.

Μην ξεχναμε οτι η φορολογηση ειναι στο 45% και δεν ισχυει οτι ισχυει σε Ρωσια,Τουρκια κλπ στο κομματι αυτο.
Αδιανοητη επιτυχια απο εκει και περα ψυχρα αντικειμενικα δεν ειναι σε καμια περιπτωση.

Προσωπικα θεωρω οτι ακομα και με χαμηλοτερο μπατζετ ακομα και στα επιπεδα του βαζελου μπορεις να κανεις πολλα αρκει να διαχειριστεις σωστα το χρημα και να γνωριζεις την αγορα.

Η Τσσκα εχει μπατζετ 42 εκ ευρω και εχει να παρει τιτλο 8 χρονια,οι 2 Ισπανικες ομαδες μετρανε μαζι 2 Ευρωπαικα και αυτα της Μπαρτσελονα με γεματα γηπεδα στην ACB και με γερα πακετακια απο το ποδοσφαιρικο τμημα.Η Ρεαλ εχει να παρει Ευρωπαικο 2 δεκαετιες και φτασαμε στο σημειο να γινεται το φαιναλ φορ στην Μαδριτη μηπως καταφερει και κανει κατι.
Ο Ολυμπιακος τα τελευταια 10 χρονια μετραει 10 σερι προκρισεις στην 8δα,μετραει 3 τελικους τα τελευταια 5 χρονια,ενα btb που εκαναν μονο Μακαμπι και Γιουκοπλαστικα και οπως και να το κανουμε οταν περσι ο Μπερτομεου δεν εβαλε ΞΑΝΑ τα ματς την τελευταια αγωνιστικη τα ματς την ιδια μερα και ωρα αντι να παιξουμε με την Τσσκα πεσαμε με την Ρεαλ και χωρις Λο,Πριντεζη,Περπερογλου και με τον Σπανουλη με τενοντιτιδα χασαμε στο τελευταιο ματς.Δεν νομιζω να χαρηκε καποιος αλλα δεν γινεται να μην αναφερεις οτι εδω και 2 χρονια η ομαδα παιζει με μιση ομαδα,οτι εχουμε τεσσερα 4ρια και ζητημα ειναι αν τα 2 απο αυτα εχουν καταφερει να βρεθουν για καποια παιχνιδια στην αποστολη και σε ενα τετοιο ομιλο παιξαμε πολυ ωραιο μπασκετ,καναμε 10 νικες που ειναι ρεκορ για τοπ 16 και ομως χασαμε το πλεονεκτημα.

Το θεμα ειναι η διαρκεια.Αυτη χαρακτηριζει τις πολυ μεγαλες ομαδες και ο Ολυμπιακος ειναι η ομαδα με την μεγαλυτερη διαρκεια στην Ευρωπη τα τελευταια τουλαχιστον 10 χρονια.

Οταν κερδισαμε την Τσσκα χωρις τον Γουιμς βγηκαν κατι παπαγαλακια και ειπαν ..¨Μα η Τσσκα δεν ειχε τον Γουιμς σε καλη μερα και ηταν ανετοιμος και μπλα μπλα μπλα¨.Για τα ιδια ατομα το γεγονος οτι παιξαμε πχ στην Μοσχα χωρις Σπανουλη,με ενα τεσσαρι και κερδισαμε την Εφες με 2 διαθεσιμα γκαρντ και ενα 4ρι ενω η Ρεαλ πληρης χτες της πηγε να την κερδισει λεει πολλα.

Δυστυχως ή ευτυχως στο ΣΗΜΕΙΟ αυτο δεν θεωρουνται οι τραυματισμοι ως δικαιολογιες.Κανεις προπονητης δεν θα μπορουσε να διαχειριστει αυτο το πραγμα.

Ο Σφαιροπουλος ανελαβε μια ομαδα που δεν ηταν δικη του και εδω και τοσους μηνες δεν εχει καταφερει να βρει την ομαδα πληρη να δουλεψει καποια πραγματα σε καθε κομματι.Η ομαδα πηρε 3 τριαρια και εχασε απο το ξεκινημα τον Νταρντεν μετα τον Παπι και μετα τον Ματ.Εχει 5 γκαρντ και τελευταια παιζανε οι 2.Εχει 4 τεσσαρια και επαιζε αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα στο 4 ο Νταρντεν!!

Προσωπικα δεν θεωρω σε καμια περιπτωση τον Ολυμπιακο αουτσαιαντερ.Εξακολουθω να πιστευω οτι ο ΠΛΗΡΗΣ Ολυμπιακος ειναι η πιο σοβαρη ομαδα στην Ευρωπη και εχει ροστερ φαιναλ φορ και δεν συμμεριζομαι οποιον κλαμομ@υνιαζει και ειναι στην μιρλα αλλα δεν μπορω να μην αναφερω οτι τα παραπανω δεν εχουν συμβει σε καμια ομαδα.

Χτες ο Ολυμπίακος εχασε και πολλοι ανεφεραν τι δεν πηγε καλα αλλα οταν παιζεις με τον Σπανουλη να παιζει 10 λεπτα,τον Χαντερ να μην εχει κανει προπονηση,τον Ντανστον να βγαινει οφ και τον Πριντεζη το ιδιο ε δεν γινεται να μην το αναφερεις.Απλα δεν γινεται.

Αν η Μπαρτσελονα ερχοταν χωρις Ναβαρο,Τομις και εχανε Λαμπε και Ντοελμαν κατα την διαρκεια του αγωνα θα εφευγε με διασυρμο και θα λεγανε πολλοι Ολυμπιακαρες που θεωρουν τους τραυματισμους δικαιολογιες ¨ελα μωρε με τα δευτερα της Μπαρτσελονα παιζαμε¨.Κακα τα ψεματα ειναι δυσκολο ενας προπονητης να δουλεψει σε τετοιου ειδους ματς ειδικα τωρα που οι αντιπαλοι εχουν αγωνιστικο ρυθμο με μια ομαδα που οι 3.4 παιχτες της δεν εχουν παιξει επισημο ματς εδω και ενα μηνα περιπου.

Για τα του ιατρικου επιτελειου δεν μπορω να εκφερω προσωπικα αποψη απο τον υπολογιστη μου και δεν θα πεσω στην λουμπα αυτη.Παντως πολλοι τραυματισμοι φετος ειχαν να κανουν με καταγματα.

Εμπρακτη στηριξη θελει η ομαδα και χρειαζεται την παρουσια ολων μας στο γηπεδο.

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ σωστό σχόλιο φίλε, μπράβο.

Εικόνα RED HELL

Δεν παει ετσι φιλε.Και εξηγουμαι.Με ποια λογικη ειναι αποτυχια το να μην πας φ4?Δες το μπατζετ μας και δες φενερ τσσκα ρεαλ πχ.Αυτοι δηλαδη μαλακες ειναι να δινουν τοσα μυρια καθε χρονο και να μην πηγαινουν φ4?Δεν γινεται καθε χρονο να κανεις αυτα που εκανες στην Πολη η στο Λονδινο.Δεν γινεται καθε φορα να γαμας ολα τα φαβορι.Νομοτελειακα θα σε νικησουν και θα σε αποκλεισουν και αυτα.Δεν εχουμε τοσους παιχταραδες ωστε να θεωρουμε αποτυχια το να αποκλειστουμε.Και δεν τους εχουμε οχι γιατι οι αφοι δεν βαζουν λεφτα(τοτε θα τους εκραζα)αλλα γιατι τα εσοδα απο την ευρωλιγκα ειναι μηδαμινα(αν και ακουσα οτι κατι θα αλλαξει).Για να μην παρεξηγηθω για μενα η ομαδα σε μονα ματς η ομαδα μπορει να γαμησει τον οποιοδηποτε.Αλλα σε σειρα με μειονεκτημα κιολας αλλαζει το πραμα.Η Μπαρτσα εχει πολυ καλες μοναδες οι οποιες παραλληλα φτιαχνουν καλο συνολο.Η ομαδα οταν δεν ρολαρει ο Σπαν εχει τρομερο θεμα(για αυτο λεω για την ελλειψη πολλων καλων παιχτων).Εγω βλεπω οτι οι παιχτες μας θελουν να παιζει καλα ο ηγετης ετσι ωστε να παρουν μπρος.Αλλιως πεφτει πολυ η ψυχολογια τους.Και δεν τους αδικω γιατι δεν μπορει ολοι να εχουν την ψυχη του ηγετη.
Για τους τραυματισμους κουραστηκα να βριζω πια.Οτι και να λεμε λιγο ειναι.Καποιος μας δουλευει.Με τοσα προβληματα φαντασου να ερχοταν η Μπαρτσα χωρις Ναβαρο/Τομιτς.Δεν θα επαιρνε τα αρχιδια μας?Απο την αρχη την φοβομουν την πουτανα γιατι μπορει να χτυπησει ολες τις αδυναμιες μας και δεν μπορουμε να ματσαρουμε τα ατου της.Δεν ξερω στο Σεφ τι θα γινει αλλα το βλεπω πολυ δυσκολο να παρουμε και τα 2 ματς.
ΥΓ.Σε καθε παιχνιδι κρισιμο λεμε θα κριθει στις βολες και τα ριμπαουντ.Και στα περισσοτερα εκτος εδρας στους 2 αυτους τομεις μαλακιζομαστε.
ΥΓ1.Και εγω νευριασα πολυ χθες αλλα σκεφτομενος μετα πιο ηρεμος τα προβληματα της ομαδας τους δικαιολογω καπως.
ΥΓ2.Στα ματς οπου χανουμε σχεδον παντα υπαρχει το ιδιο πραγμα.Ουτε που ακουμπαμε στη ρακετα και τραβαμε τουβλα.Μου θυμισε κατι βραδιες οακα.
ΥΓ3.ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΤΕ.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΣΑΙ.

Εικόνα john

Με ποια λογικη ειναι αποτυχια το να μην πας φ4?

Με την λογικη του οτι εχουμε παρει 2 ευρωπαικα πρωταθληματα και παμε καθε δευτερο χρονο f4 απο το 2008 και μετα, και με τη λογικη οτι εισαι μια απο τις καλυτερες ομαδες της Ευρωπης.Εκτος και αμα ακομα και εμεις οι ιδιοι βλεπουμε τα 2 ευρωπαικα σαν πυροτεχνημα δινοντας δικιο στους βαζελους που μας μειωνουν.Αν θελουμε πραγματικα να χτισουμε πανω σε αυτες τις επιτυχιες πρεπει για τουλαχιστον μια πενταετια ακομα να πρωταγωνιστουμε σε ευρωπαικο επίπεδο.Προφανως και θα ερθουν και ηττες απο μεγαθηρια.Δεν παιζουμε μονοι μας.Εμενα ομως μου αναβουνε τα γλομπακια οταν χανουμε απο μεγαθηρια και κανουμε σαν να μη συνεβη τιποτα(φετος με φενερ-τσσκα περυσι με μπαρτσελονα-ρεαλ).Μου αναβουνε τα γλομπακια οταν η μοναδικη εκτος εδρας νικη κοντρα σε μεγαλη ομαδα εδω και 2 χρονια ειναι η φετινη νικη με τη φενερ.Το οτι δεν εχουμε τοσους παικταραδες ειναι ευθυνη δικη μας γιατι η ομαδα εχει ολα οσα επιζητα ενας παικτης για να αγωνστει σε εμας.Διαολε 2 σερι ευρωπαικα εχουμε.Μπορουμε να εχουμε οποιοδηποτε ευρωπαιο παικτη θελουμε(εαν δεν ειναι τυχοδιωκτακι της σειρας και ματαιοδοξο σκουπιδι οπως ο ντιλέινι)

Για τους τραυματισμους κουραστηκα να βριζω πια.Οτι και να λεμε λιγο ειναι.Καποιος μας δουλευει.

Εγω δε θα τα ριξω στην κακοτυχια.Οκ προφανως μερικοι τραυματισμοι ειναι θεμα ατυχιας.Αλλα δεν γινεται ΟΛΟΙ να ειναι μονο λογω γκαντεμιας.Μαλλον καποιοι γιατροι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους.Μαλλον οι παικτες παιζουν υπερβολικα σκληρα στις προπονησεις.Και στη τελικη για εμενα μαλλον το οτι εχουμε τοσους τραυματισμους ειναι θεμα κακης διαχειρησης των τραυματισμων και των χτυπηματων απο το ιατρικο team.Θυμασαι π.χ περυσι που ο πριντεζης ηταν εξω για μεγαλο χρονικο διαστημα και κανενας δεν ειχε καταλάβει τι προβλημα ειχε?

Εικόνα RED HELL

Για τους τραυματισμους συμφωνω πληρως.Οσον αφορα την αντιμετωπιση των ηττων ουτε εμενα μου αρεσει αυτο που οτι και να γινει δικαιολογειται.Εδω μετα την ηττα στο κυπελλο και αφου ειχαν περασει καποιες μερες ειχαν βγει κατι χουπηδες και μας ελεγαν να μεινει ο Μπαρτζω και οτι ειμαστε αχαριστοι.Χθες το ματς το παρατησα στο 1ο ημιχρονο γιατι φαινοταν απο την αρχη τι θα γινει.Ουτε που τους απειλησαμε.Ηταν μια κατω του μετριου εμφανιση που δεν δικαιολογειται σε τετοιο ματς αν εξαιρεσεις τους τραυματισμους.
Και τα 2 ευρωπαικα ηταν αρχιδατα και Ολυμπιακα.Οι βαζελοι να πανε να ζητησουν να γινει και 3ο φ4 στην Ελλαδα η να μην μετρανε τα καθαρα καλαθια.Ομως αυτα που εγιναν σε Πολη και Λονδινο δεν τα περιμενε κανεις.Ειδικα στην Πολη ακομη προσπαθω να καταλαβω πως το καναμε χωρις να κανουν μεγαλο ματς τα βαρια χαρτια μας.Αν θεωρουμε αποτυχια το να μην πηγαινουμε φ4 με τετοιο μπατζετ τι να πουνε και οι αλλοι?Και διαφωνω οτι μπορουμε να χουμε οποιον θελουμε.Οι αφοι μπαινουν μεσα καθε χρονο αφου δεν υπαρχουν εσοδα.Στοχος πρεπει καθε χρονο να ειναι το νταμπλ και οτι καλυτερο μπορουμε στην Ευρωπη απλως γιατι ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος και δεν κρινεται μονο απο μας.Αλλα για να γινει αυτο μαλλον πρεπει να ψοφησει το σμιγκολ.
Αν την Παρασκευη δουμε την ιδια εμφανιση τοτε πρεπει να ειμαστε πραγματι πιο αυστηροι.

Εικόνα john

Την τελευταια φραση ηθελα να ακουσω.Μακαρι να αισθάνονταν και αλλοι έτσι

Εικόνα Fanatik

Ντομπρα ειλικρινά και πειραιώτικα, όποιος δεν έχει πίστη σ' αυτό το τμήμα, σ' αυτό το σωματείο είναι ή αναίσθητος, ή σε payroll. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΤΣΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Τους αξίζει πέραν της στήριξης με ένα ΣΕΦ που να μην ακούει ο Χουέρτας αν το play λέγεται head ή dead, και ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. Το τμήμα μας έχει πληγώσει ρε αλάνια το νιώθω, το έχω ζήσει. Υπήρξε σνομπαρισμένο, παρατημένο, υποδεέστερο για χρόνια, αποκουμπι για την ντροπή των οπαδών και του ανθρώπινου είδους. ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΗΔΟΝΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟ. Και η συγκεκριμένη ομάδα πέραν των προβλημάτων δείχνει αφοσίωση, καπατσοσύνη και μαχητικότητα. Η εμφάνιση για όποιον έχει σκάσει την βρωμιάρα δεν ήταν κακή, κάθε άλλο. Όποιος έχει δει το θρύλο μας φέτος ξέρει πού ποντάρουμε και πού ρισκάρουμε. ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΕΩΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Το ρόστερ τον Αυγουστο του 2012 πχ ήταν θαύμα. Πλην Πέτγουει ίσως που αποδεδειγμένα πια αποτελεί αρνητικό στοιχείο ακόμα και στο γαμημένο αμυντικό ριμπάουντ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΙ. και αυτό αρκεί. Μην καταπίνουμε τη γλώσσα μας ακόμα και εμείς οι ίδιοι... Αυτό το τμήμα έχει παίξει 6 τελικούς Ευρωλίγκας και συνεχίζει... ΠΙΣΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΦ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

Εικόνα Red Dragon

Eγω ενα θα πω αδερφε.Το ροστερ αυτο αν επαιζε σε Ρωσια ή Τουρκια θα ειχε αξια στο μπασκετικο χρηματιστηριο μινιμουμ 35-40 εκ ευρω.

Εικόνα Kaine

Η ομάδα έφτασε ως εδώ με ένα τριάρι και ένα πεντάρι. Αν πάμε Φ4 εγώ το θεωρώ κάτι παραπάνω από υπέρβαση και κάτι λιγότερο από θαύμα. Είμαστε αουτσάιντερ και ήμασταν και όταν πήραμε τις κούπες. Δεν γίνεται κάθε χρόνο με τέτοιο μπάτζετ να κάνουμε πράγματα που με βάση τις πιθανότητες είναι απίθανα.

Εικόνα Red Dragon

Οι ¨αντικειμενικαρες¨ τυπου Τσαρλι που εχουν αποψη για τα παντα με πτυχια μανατζερ σε ποδοσφαιρο,μπασκετ(θα αποκτησει και στο χαντμπολ αν ποτε φτιαξει ομαδα και εκει ο δυναστης του),με πτυχιο οικονομολογου,ιατρικης κλπ.
Οταν εκφερει αποψη για το αθλημα γελανε απαντες.Βεβαια δεν μας ειπε πως ο Ολυμπιακος κοντραρε την Τσσκα στην Μοσχα χωρις τον Σπανουλη,τον Πετγουει και πως κερδισε την Εφες με 2 διαθεσιμα γκαρντ καθως απουσιαζαν Σπανουλης και Σλουκας και χωρις Πετγουει στο 4 και μιλαω για την Εφες που χτες εχασε στην Μαδριτη δυσκολα.Για να μην αναφερω οτι ο Ολυμπιακος που θα μπορουσε να εχει το πλεονεκτημα εδρας αν κερδιζε την Λαμποραλ στην Βασκονια σε μια εδρα οπου παλι με τοσες απουσιες χασαμε απο τις ελευθερες βολες και που εκει η πληρης Μπαρτσελονα εφαγε 103 ποντους στο κεφαλι.
Ο Τριανταφυλλος τωρα ας κοιταξει να κανει τον προπονητη στο σαιτ που γραφει και ας αφησει τα υπολοιπα.
Οσον αφορα το χτεσινο ματς παιξαμε με τον Σπανουλη να μην εχει παιξει επισημο ματς εδω και ενα μηνα,ο Πετγουει εχει παιξει συνολικα 20 λεπτα τον τελευταιο μηνα και,ο Χαντερ δεν ειχε κανει καν προπονηση,ο Πριντεζης βγηκε οφ κατα την διαρκεια του ματς και το ιδιο και ο Ντανστον.Απιστευτα πραγματα.
Ας μας πουν οι αντικειμενικαρες αν η Μπαρτσελονα κατεβαινε χωρις Ναβαρο,Τομιτς και κατα την διαρκεια του ματς εχανε τον Λαμπε και τον Πλαις θα φευγαν με λιγοτερους απο 20 ποντους στο Σεφ?Αντε σοβαρευτειτε μην πω τιποτα αλλο.
Κατα τ αλλα κατα την αποψη μου χτες χασαμε λογω των ριμπαουντ(καθως ειδα τον Ναβαρο να πηγαινει πρωτος στην διεκδικηση αυτου κατι που δειχνει οτι ειναι κυριως θεμα συγκεντρωσης) ενω οι ψηλοι τους απο το ζωγραφιστο ειχαν μικροτερα ποσοστα ευστοχιας απο τους δικους μας ψηλους στο ζωγραφιστο.Πρεπει να χτυπησουμε περισσοτερο εκει με πικ εν ρολ καθως εχουν αργα κορμια.
Επισης πολυ σημαντικο ρολο επαιξαν και τα σουτ.Αυτα που τους δωσαμε τα βαλανε με ποσοστα γυρω στο 47% και εμεις με την σειρα μας ημασταν αστοχοι με 27% περιπου.

Προσωπικα θεωρω οτι ακομα και αν χασουμε την Παρασκευη,μακρια απο εμας βεβαια.αν παρουμε το τριτο ματς τοτε το τεταρτο ματς θα το παρουμε με την βοηθεια του κοσμου οπως περσι με την Ρεαλ.Αν παμε σε πεμπτο ματς οι τραυματιες μας θα εχουν μεγαλυτερο βαθμο ετοιμοτητας και αγωνιστικο ρυθμο.
Στηριζουμε ακομα περισσοτερο τωρα που το εχει αναγκη η ομαδα.

Εικόνα red apple

Ναι ω ρε συ Δράκε...αυτό ακριβώς. Νύξη δεν έκαναν οι κλμρδς για όλα αυτά τα απολύτως λογικά κι εκεί έγκειται η πουστιά τους

Εικόνα RED HELL

Εξαρχης πιστευα οτι απο τη Μπαρτσα θα χασουμε 3-1.Δεν μας παει η πουτανα γιατι δεν βγαινουν τα μαρκαρισματα.Εχουμε προβλημα στους ψηλους και αυτη εχει ολοκληρη οροσειρα.Το καλαθι δεν το πλησιαζαμε και αφου δεν εμπαιναν τα 3ποντα αυτοι ολο και εκλειναν στη ρακετα.Αλλα με τοσους τραυματισμους τι να κανεις...Αυτα που γινονται ειναι πρωτογνωρα.Τι να πω απο δω και περα ας παιξουμε αυτο που μπορουμε και οτι γινει.
Για αυτους τους γελοιους που αναφερεις οτιδηποτε πουμε ειναι λιγο.Περυσι που αποκλειστηκαμε στο 5ο ματς στο σπορτ24 ο βουβαλος ο 30φυλλου(αν και ξερει μπασκετ)εγραφε με κεφαλαια "ο βασιλιας πεθανε".Οταν ο βαζελος τρωει 30αρες ομως δεν τρεχει κατι.Η υπομονη εχει εξαντληθει εδω και πολυ καιρο.

Εικόνα red apple

Κόλαση και άβυσσος η σκέψη τους. Μπράβο που θυμήθηκες τα περί θανάτου του βασιλιά...Τον Γεωργίου νάκουγες μόνο χτες να σου σηκωνόταν η τρίχα. Κατηγορηματικός: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ... 'Ώπα ρε συ Γεωργίου, στρατηλάτη που δεν δίνεις μισό δράμι δικιολογία... Και νάταν μόνο αυτά που ελέχθησαν...

Εικόνα Chief Bromden

Τελικά είναι σοβαρός ο τραυματισμός του νέου Λάρυ Μπέρντ;

Με κάτι τέτοιους ΑΡΔ το επάγγελμα της δημοσιογραφίας θα πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών. Δεν είναι και λίγο να κολυμπάς καθημερινά στα σκατά για ένα κομμάτι ψωμί, και μάλιστα σε κοινή θέα...

Εικόνα red apple

Άσε Τσιφ... Νιώθω πολύ κουρασμένος από το βάρος της ευτύνης μου ως δημοσιογράφος... Να κάθεσαι, μέσα στην στενοχώρια σου να ακούσεις μια φράση της προκοπής και να ακούς όλα αυτά...

Εικόνα apostolos gaganis

Εγώ το άλλο θέλω. Το άλλο...

Εικόνα KYTHNOS 7

Αμάν πια με τους παπαγάλους!!!Εχουν επενδύσει όλο τους το είναι (το ποιοοοοοοο????) στην προπαγάνδα....

ΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ ανεργία που τους περιμένει....