ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ...



ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ Κ.Λ.Π. και να΄χαμε να λέγαμε ( Μερος Β΄ )...

Πρωϊ Πέμπτης και μόλις έκανα τη γύρα μου στα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας. Κρίνω λοιπόν σκόπιμο, σαν χρήσιμο επιδόρπιο στα όσα έγραψα χτες για το θέμα, αλλά και σαν πρόγευμα των όσων αναμένω λογικά να πληροφορηθούμε σήμερα γύρω απ΄την υπόθεση, να...ενημερώσω για τις εντυπώσεις μου απ΄τον περίπατό μου στον κήπο του...συμβατικού τύπου. ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ 4 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ( βάζω και το...ΑΕΚ μαζί ). Όσοι πιστοί ευαρεστείστε επομένως, ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ.

1. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ:

Το δυνατότερο κατά την άποψή μου εξώφυλλο, το΄χει ο ΓΑΥΡΟΣ. Η έκταση που καταλαμβάνει το θέμα στην πρώτη του σελίδα, ο τίτλος ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ με τη φωτό του Ζακυνθινού και σε προβεβηκυία ηλικία Ντ΄Αρτανιάν και το χρώμα των γραμμάτων, εύστοχα και συμβατά τόσο με το μέγεθος του ζητήματος όσο και τις διαφαινόμενες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των ασχολούμενων εν γένει με τον αθλητισμό και όχι μόνο ερυθρόλευκης απόχρωσης, αν κρίνω απ΄τις υπόλοιπες... Το πρωτοσέλιδο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, δεν μ΄αρέσει. Χωρίζει την πρώτη σελίδα σε 3 παράλληλα και οριζόντια μέρη, ΄΄δίνει΄΄ το επάνω στην...Κοντονειάδα αλλά σαφώς ΄΄ριγμένο΄΄ ειδικά σε σχέση με τα...μεταγραφικά της ομάδας, που μάλλον κυριαρχούν ακόμα και του σημερινού μπασκετικού αγώνα ζωής και θανάτου του Θρύλου με την Μπαρτσελόνα. Κακή ταξινόμηση προβολής τουλάχιστον, των κύριων θεμάτων της επικαιρότητας. Το ποιοτικότερο πρωτοσέλιδο, κατά την ταπεινότητά μου, το΄χει το ΦΩΣ. Ταξινόμηση των θεμάτων στο χώρο, έκταση την οποίαν αυτά καταλαμβάνουν στη πρώτη σελίδα, φρασεολογία τίτλων και σχολίων, άριστα. Η συνέντευξη του Σάββα Θεοδωρίδη, απ΄τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ που έχει δώσει ποτέ ο συγκεκριμένος. Λέει τα πράματα, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ. Κυριαρχεί φυσικά στο κασέ, το τεράστιο θέμα του αθλητικού νομοσχεδίου. Και καλώς.

2.  ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ΄΄:

Η SD ΄΄φυλάγεται΄΄. Υποβαθμίζει σκόπιμα το μείζον θέμα, ρίχνοντάς το κάπου σ΄ένα ΄΄ρετιρέ΄΄ και το παίζει... Σπανούλης στο επίκεντρο ( αυτό τη μάρανε...). Είναι φανερό ότι καιροφυλακτεί, αναμένοντας και αξιολογώντας τις εξελίξεις της υπόθεσης του νομοσχεδίου, πριν φορέσει με σιγουριά το όποιο  ΄΄φόρεμα της επίσημης εξόδου΄΄ της... ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ και την κατανοώ... Η ΚΟΝΤΗ ξεμπροστιάζει τον υφυπουργό και αναρωτιέται για ποιόν χτυπάει η καμπάνα του GREXIT, με την φωτό του δίπλα σ΄αυτόν τον τίτλο. Σαφέστατος ο υπαινιγμός. Τον δαχτυλοδείχνει. Διαβάζοντας και τα γύρω-γύρω ΄΄πιάτα΄΄ της ενημέρωσης ( π.χ. περί εγκληματικής οργάνωσης, ενδεχόμενης πρόθεσης του Αλαφούζου να αποχωρήσει απ΄τον Βάζελο, αν βγούμε απ΄το διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα και τα ρέστα ), διακρίνω καθαρά την... ΦΙΛΟΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ απόχρωση του πρωτοσέλιδου. Αναμενόμενο... Αφήνω τη GOAL τελευταία, αλλά καθόλου έσχατη. Ο πιο καίριος και εύστοχος κεντρικός τίτλος παρακαλώ, ίσως απ΄όλες. Κατ΄ευθείαν στην καρδιά:  ΒΑΖΕΙ...ΟΠΙΣΘΕΝ ( για τον...χαμογελαστό εκ Ζακύνθου ). Με λίγο όμως, απαραίτητα, Μαρινάκη στο πάγια δυσφηστικό γιαυτόν στόχαστρό της. Φουτσίτσες...Σύνολο ΚΑΙ ΑΥΤΟ, πρασινωπής απόχρωσης...ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΙΣ.

3.  ΠΡΑΣΙΝΟΚΙΤΡΙΝΕΣ ΕΞΑΛΛΕΣ:

ΠΡΑΣΙΝΗ, ΄΄δεν υπάρχει΄΄ σήμερα. Μόνο για μπάσκετ μιλάμε...Ανδρικό βασικά, μ΄ένα...τατς γυναικείο. Σκέφτομαι σχετικά: Αν είχε κάνει ο Μαρινάκης αυτά που έκανε και είπε στον Τούρκο διαιτητή στ΄αποδυτήρια ο Δημητράκης, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ρε πούστη μου; Όχι μόνο απ΄την ΠΡΑΣΙΝΗ, ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ Ή ΤΙΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠ΄ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΄΄ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ΄΄, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΣΑΪΤ και δεν συμμαζεύεται...  Τ-η-ς πουτάνας το κάγκελο.... Συζήτηση στη Βουλή θα΄χαμε, προ ημερησίας διατάξεως... Τώρα μούγκααα... Θάψιμο ή η αποθέωση της υποβάθμισης από παντού, ακόμα κι από μερικούς που δεν θα το περίμενες... Ας είναι καλά το RATM και μερικά άλλα στέκια... Η Ψ-ΩΡΑ, αντίθετα, ΄΄θριαμβεύει΄΄ σε...φιλοπατρία και... Κοντονισμό. Τον ξεπερνάει μάλιστα τον Ζακυνθινό. Του δίνει  και καταλαβαίνει... ΑΝΟΜΙΑ ( ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ ) Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, μας λέει ο κεντρικός της τίτλος. Αυτό είναι ρε! Πάρτε όλοι μαθήματα ηθικής και ακεραιότητας, απ΄τη μύγα που΄κανε αφεδρώνα και χέζει τους...πάντες της αντίπερα όχθης. Η μόνη ομάδα όμως που δηλώνει με την ευκαιρία του Κοντόνειου εξαμβλώματος, πιο ξεκάθαρα απ΄όλους τους άλλους, την ΑΛΗΘΕΙΑ! Κι εδώ σοβαρολογώ και την συγχαίρω για την ωμή ειλικρίνειά της: ΣΤ΄ΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΟΖΩΕΙ! ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΦΑΛΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΡΕ, ΔΕΝ ΠΑΝ΄ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΡΗΜΑΔΙΟ! ΑΥΤΟΣ Ο ΦΟΥΣΤΗΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ; Ααα...σ΄αυτό δεν έχω να αντιτάξω τίποτα... Δεν παίζει με τις λέξεις, δεν πετάει απλά σπόντες ή έμμεσες απειλές όπως κάτι άλλοι γνωστοί μας... ΄΄ΤΙΓΡΟΕΙΔΗΣ΄΄ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. Συγχαίρω λοιπόν, ως προς αυτό... Η ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΗ ΕΙΝΑΙ... ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΤΙΜΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΟΙΑ ΜΑΣΚΑ ΕΞΥΓΙΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ...

4.  Τελειώνω με τους...μόνιμα ριγμένους απ΄το επάρατο αθηναιοκεντρικό σύστημα. Το...βορινό έντυπο τρίο. Οι εντυπώσεις μου; Θ΄απαντήσω με το...βαρουφάκειο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ. Εσκεμμένη. Ο ΠΑΟΚ καιροφυλακτεί. Απ΄τη μια δεν θέλει να τα χαλάσει με το γκουβέρνο ( όχι τώρα, πάντα ) και ψιλογλείφει λόγω χρεών και Θέρμης, απ την άλλη όμως έτσι και ΄΄καθαρίσει΄΄ οικονομικά, ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΩΝ...ΡΕΤΙΡΕ, κι έτσι δεεεν γουστάρει τέτοιο νομοσχέδιο σαν το περιβόητο. Καθόλου. Γιαυτό και οι βορινές ή θάβουν εντελώς το θέμα ( ARENA ), ή το υποβαθμίζουν στην πιο ανήλιαγη υπόγα τους ( METRO ) με...αμφίσημο τιτλάκι, ή το προβάλλουν μεν κεντρικά, αλλά με ευδιάκριτο...ερμαφροδιτισμό ως προς το πού κλείνει τελικά ο τίτλος τους ( ΣΠΟΡ )...ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ... Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ Ο.Φ.Α., ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ΄ΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ Ή ΝΑ΄ΧΩ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ... ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ...ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΟΙΕΙΝ, ΚΑΚΕΙΝΟ ΜΗ ΑΦΙΕΝΑΙ...ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ...

Κοντεύει να μεσημεριάσει. Το... μπρέκφαστ, έγινε πια ΄΄ουζάκι΄΄.

ΟΣΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ, ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ...

Σχόλια

Εικόνα REDNYC

TO ASTEIO APOSTOLE ME THN KOULA XEREIS POIO EINAI? OTI EPIKROTOYN TIS THESEIS TOU "KONTOU NOU" GIA EXODO THS ELLADAS APO TO EYRWPAIKO PODOSFAIRO, ALLA APO THN ALLH, ZHTANE APO THN KYVERNHSH NA TOUS DWSEI TO ALSOS GIA NA KANOUN GHPEDO ME EYRWPAIKES PRODIAGRAFES! TI TO THES MWRH KOULA TO EYRWPAIKO GHPEDO AFOU DEN THA PAIZEIS EURWPH???

ALLA EINAI TOSO KAMMENOI EKEI STHN KOLOFYLADA PSORA, POU PROTIMANE NA MHN PAIXEI O OLYMPIAKOS EURWPH APO TO NA PROASPISTOYN TA SYMFERONTA TOUS....EKTOS KAI AN TO EXOUN KATALAVEI PLEON OTI GHPEDO DEN PROKEITAI NA GINEI!

Εικόνα apostolos gaganis

Ωραίο σχόλιο. Τί ΑΕΚ και τρίχες; Χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μαζί του ο Κοντονής, δεν πάει πουθενα... Δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ουσιαστικά ελληνικό ποδόσφαιρο. Και να σου εξομολογηθώ την αμαρτία μου; Μακριά είσαι και δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να με...κοινωνήσεις. Τον Παναθηναϊκό τον θέλω, ειλικρινά, ισχυρό. Γιατί έτσι θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός των δυο μας, μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, απομάκρυνση απ΄τη μαλθακότητά μας, μεγαλύτερη συσπείρωση των γαύρων αλλά και των βάζελων, μεγαλύτερες επενδύσεις για κάτι καλύτερο, περισσότερες ελπίδες ευρωπαϊκών διακρίσεων. Και τις άλλες ομάδες φυσικά τις θέλω πιο αναβαθμισμένες, ώστε να πάρει πάνω του συνολικά το πρωτάθλημά μας. Τον Παναθηναϊκό όμως, ΑΥΤΟΝ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, γιατί - κακά τα ψέμματα - εμείς οι δυο ήμασταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές, το αλάτι της αθλητικής μας γης, και ΟΛΟΙ οι άλλοι ακολουθούν σε απόσταση μικρότερη ή μεγαλύτερη...

ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...( στον Κοντονή το λέω...)

Εικόνα Romain

Συμφωνώ απόλυτα για την ευθύτητα των θέσεων της Ψ Ώρας που ειναι θέσεις Μελισσανίδη και Αεκούλας.
Ούτε τυφλός να είναι κάποιος δεν θα είχε πρόβλημα να αναγνωρίσει τις πλέον ευθείς θέσεις της Κούλας που είναι οπως επισυμαίνει ο Απόστολος φως φανάρι.
Έλα ομως που η τεράστια Δημοσιογραφάρα που ακούει στο όνομα, Μιχάλης ΤΣΟΧΟΣ, και καταγράφει τις απόψεις ΟΛΩΝ των ομάδων σχετικά με το νομοσχέδιο ΚΟΝΤΟΝΗ δεν εχει καταλάβει ποια ειναι η θεση της "αεκάρας".
Δεν ξέρει ρε παιδί μου αν η "αεκάρας" στηρίζει ή είναι ενάντια στις θέσεις ΚΟΝΤΟΝΗ.
Δεν το γνωρίζει.

Εικόνα apostolos gaganis

Έχω αρχίσει λοιπόν να΄χω αμφιβολίες γιαυτό το παιδί...

Εικόνα matrasimca

Μου κανει εντυπωση πως ενω η χωρα διατεινεται πως ειναι δημοκρατικη ανθρωποι δικαζονται και καταδικαζονται απο δημοσιογραφικες φημες και φουμαρα χωρις να περιμενει κανεις τελεσιδικεια.
Ο ελαχιστος σεβασμος στην ανεξαρτητη δικαιοσυνη απαιτει να την περιμενει να αποφασισει και αν πραγματι ισχυουν αυτα για τα οποια κατηγορουνται οι διαφοροι τοτε ναι θα πρεπει να τιμωρηθουν και αυτοι και η εταιρια τους. Το να τιμωρεις ομως καποιν που μπορει να αποδειχτει αθωος ειναι ονειδος.
Ενας σοφος ειπε καποτε καλυτερα να αθωωθουν χιλιοι ενοχοι παρα να καταδικαστει ενας αθωωος.
Η καταδικη ανευ δικης ειναι απλως κομπλεξισμος.
Δηλαδη για παραδειγμα σκοτωστε τον γιατι ειναι πλουσιος οπως για παραδειγμα ο Ολυμποακος και ο Προεδρος του, αλλαωστε γιατι να κρυβωμαστε, ολο αυτο το τρελλο σκηνικο στοχευει στην πραγματικοτητα σε εναν ανθρωπο και μια εταιρια, δηλαδη στον κ. Μαρινακη και στον Ολυμπιακο μας.
Θελουν να μας σβησουν απο το χαρτη χωρις δικη και αφου φυσικα απαλαχτουμε τι πειραζει? Αυτοι την δουλεια τους θα την εχουν κανει.
Μαυρο φιδι που σας εφαγε, εχουνε γνωση οι φιλακες

Εικόνα REDNYC

SWSTOS, SYMFWNW APOLYTA!

Εικόνα apostolos gaganis

H Δικαιοσύνη θα μιλήσει. Και ανάλογα με το τί θα πει ΟΡΙΣΤΙΚΑ, θα πάρουμε θέση ΟΛΟΙ. Στέκομαι πάντως σ΄αυτό το ρήμα που χρησιμοποιείς στην αρχή του κειμένου σου: ...ενώ η χώρα ΔΙΑΤΕΙΝΕΤΑΙ πως είναι δημοκρατική.

Εικόνα KYTHNOS 7

Ο υπουργισκος της πλάκας έτρεξε να συναντηθεί με το γ@μω-Γιαννη του γ@μω-σκάει και τον εντεταλμένο πρόεδρο του γατούλη των frieskies...
Δείχνει με κάθε τρόπο από ποιους παίρνει εντολές κι ας το παίζουν όλοι τους τρελιτσες... Ούτε τα προσχηματα δεν κρατάει ο αντιΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπουργισκος.

Εικόνα KYTHNOS 7

Αποστόλη συνέχισε να δίνεις ρεσιτάλ...

Εικόνα apostolos gaganis

Ο ΄΄φίλος΄΄ μας ο Γιάννης του ΣΚΑΙ συναντήθηκε σήμερα με τον Ιούλιο Κοντονή. Αρχίζω να ελπίζω ότι τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν...Ο Ιούλιος απ΄την άλλη, το΄παιξε σκληρός σήμερα μπροστά στο φακό, προσκαλώντας ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την επικείμενη συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου και με την ευκαιρία, μαθαίνω ότι μ΄αυτόν του το ρόλο θα διεκδικήσει του χρόνου στα σοβαρά υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα... ΣΚΥΛΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ...λέει ο λαός, κι ελπίζω να΄χει δίκιο.

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Για να μην παρεξηγηθω δεν μιλησα για τις δικες μας,τις κοκκινες.
Για τις υπολοιπες σκατοφυλλαδες μιλησα,που κοπτονται παντα για την καθαρση.
Και επειδη οπως ειπες ειναι θεμα Ανατομιας,πιστευω οτι η θεραπεια ειναι ενα παχυ,πειραιωτικο οκταιντσο που θα διακορευσει μια απο τις μεγαλυτερες φυσιολογικες οπες στο κουνιστο σωματακι των εκδοτων τους.
ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ,χαιρομαι να σε διαβαζω.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Καλημερα ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΕ.
Μια διευκρινιση μονο.
Αυτα τα ροζ,ζουζουνιαρικα εντυπα που διαβαζεις δεν ειναι πρωτοσελιδα.
ΠΡΩΚΤΟΣΕΛΙΔΑ ειναι...
Καλημερα σε ολους αδερφια.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

Εικόνα apostolos gaganis

Εξαρτάται πώς το βλέπεις, λεβέντη Σακαφλιά. Άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο, άλλοι μισοάδειο. Μάλλον είναι θέμα Ανατομίας... ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!