Η διαφαινόμενη αποτυχία του βόλεϊ



Κατ' αρχήν, να πω ότι η σχέση μου με το βόλεί είναι στα επίπεδα του μέσου σύγγαυρου. Ό,τι πω είναι προϊόν της ερασιτεχνικής μου σκοπιάς. Η σειρά στους τελικούς βόλεϊ δεν τελείωσε, ωστόσο πάμε για μία διαφαινόμενη αποτυχία. Για μία διαφαινόμενη παταγωδία, για την ακρίβεια. Τις πταίει; Πολλά. Αστοχία στις επιλογές είναι η επικεφαλίδα όσον αφορά το τι φταίει. Και δε νομίζω ότι ξεκινάει από το καλοκαίρι που μας πέρασε...
 
Στις 11 Απριλίου 2012, 3 χρόνια πριν, ο Καλμαζίδης έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο τότε αποκλεισμός από τους τελικούς του πρωταθλήματος από τον Φοίνικα Σύρου έκατσε βαρύς. Και λογικό είναι, μετά από τόσες επιτυχίες που είχε γνωρίσει η ομάδα τα αμέσως προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, η σεζόν 2011-12 ήταν μία μεταβατική περίοδος για το τμήμα του βόλεϊ. Το καλοκαίρι του '11 ο Κουντούρης και η Θύρα 7 ανέλαβαν το τμήμα, εισερχόμενοι σε μία λογική λιτότητας. Λογική... λογική. Οδήγησε, εν τέλει, σε εξυγίανση. Ωστόσο, για να έρθει η εξυγίανση χρειάστηκε να θυσιαστούν κάποια πράγματα. Ένα από αυτά ήταν και το πρωτάθλημα βόλεϊ του 2012. Δεν το χαρίσαμε σε κανέναν, απλώς συμβιβαστήκαμε στα οικονομικά δεδομένα, σεβόμενοι το χρέος του συλλόγου. Ο Ηρακλής επέλεξε να πάρει ένα πρωτάθλημα και στη συνέχεια να διαλυθεί. Γράφοντας ακόμα μία βρώμικη σελίδα στην ιστορία του. Ο κόσμος, λοιπόν, του Ολυμπιακού ήταν συμβιβασμένος με μία ενδεχόμενη αποτυχία. Ο Φιλίποφ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός (για μένα τουλάχιστον). Η ομάδα χτυπήθηκε και από τους τραυματισμούς και έτσι ο αποκλεισμός από τους τελικούς ήρθε μοιραία. Και κάπως έτσι, ο Καλμαζίδης αποτέλεσε παρελθόν. 
 
Για την υπόθεση γνωρίζω ό,τι γράφτηκε στα τότε ρεπορτάζ. Μπορεί να υπάρχει κάποιο παρασκήνιο από πίσω, αλλά δεν μπορώ να γράψω μ' αυτή τη λογική. Θεωρώ ότι ο Καλμαζίδης κακώς απομακρύνθηκε από τον πάγκο. 3/3 πρωταθλήμα είχε ο Ολυμπιακός επί Καλμαζίδη. Και ήταν... όμορφα πρωταθλήματα. Εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής. Ποιος άλλος θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του; Ο Λεώνης; Τον είχε ρωτήσει μία φορά ένας δημοσιογράφος γιατί αποτυγχάνει πάντα σε τελικούς κι εκείνος απάντησε μουτρωμένος, με ένα παιδιάστικο στυλ "και τι, εγώ φταίω;". Ο Λάιος μήπως; Αυτός είναι ο Κώστας Πολίτης του βόλεϊ. Ο Πολίτης τότε που ήταν σχολιαστής στους ελληνικούς τελικούς του μπάσκετ. Ο Δρίκος; Πολύ λίγος. Ο Χαριτωνίδης; Εντάξει, για τον Χαριτωνίδη δεν μπορώ να πω κακή κουβέντα, γιατί με συμπαθεί πολύ προσωπικά και τον εκτιμώ κι εγώ. Αλλά ο Χαριτωνίδης δεν είναι πλέον προπονητής. Ποιος μένει; Οι αδερφοί Καζάζη. Αμφιλεγόμενο οπαδικό παρελθόν, ανύπαρκτοι παικτικά. Προπονητικά, θεωρώ ότι, είναι μέτριοι προπονητές. Ο Στέλιος είναι ένα επίπεδο κάτω από τον Δημήτρη. Προσωπικά, με άφησε πολύ "κρύο" η είδηση της απόκτησής του. 
 
Ο Καζάζης έκανε πολλές άστοχες επιλογές. Πήρε για διαγώνιο τον Κλαρκ, ο οποίος συνοδεύοταν από διθυράμβους. Ο Κλαρκ δεν "έπιασε" και είναι αναμφίβολα ευθύνη του Καζάζη. Είτε δεν ήταν του επιπέδου του Ολυμπιακού είτε δεν μπόρεσε ο Καζάζης να τον εντάξει στο σύνολο. Όπως και να 'χει, ο Καζάζης φέρει την ευθύνη του Κλαρκ. Και η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Ο Κλαρκ αποδεσμεύτηκε ένα μήνα πριν τους τελικούς. Ο Καζάζης αποφάσισε πως ο Αμερικάνος δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο την ομάδα και προτίμησε να πάει στους τελικούς με μόνο διαγώνιο τον Αινεία Τζελάτη. Λύση ανάγκης βαφτίστηκε ο Κόιστρα, ο οποίος δεν είναι διαγώνιος. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε, δυστυχώς. 
 
Ο Κουρνέτας, όπως φαίνεται, κακώς αποδεσμεύτηκε. Δε θα σταθώ στη σημασία του να έχει ο Ολυμπιακός ένα παίχτη με τα ηγετικά στοιχεία του Κουρνέτα στην ομάδα. Ενός ανθρώπου που ξέρει, αγαπάει και αγαπιέται από τον κόσμο και την ομάδα. Θα σταθώ στην αγωνιστική του αξία. Απέδειξε ότι είναι ακόμα ο καλύτερος Έλληνας πασαδόρος, ασχέτως ηλικίας. Και επειδή υπάρχουν κάποιοι που κατηγορούν τον Κουρνέτα αυτή τη στιγμή, επειδή είναι σε αντίπαλο στρατόπεδο, θα πω το εξής που το γνωρίζω πολύ καλά. Ο Κουρνέτας, μετά το το τέλος του τελικού κυπέλλου, όπου ο Π.Α.Ο.Κ. κέρδισε τον Ολυμπιακό, ξέσπασε σε λυγμούς. Όλοι πανηγύριζαν και αυτός έκλαιγε. Αυτόν τον παίχτη τον χρειαζόμασταν στην ομάδα. Και αναντίρρητα, δεν έπρεπε να τον έχουμε αντίπαλο.
 
Στη θέση του κεντρικού πήραμε τον... Σμαραγδή. Τον οποίο Σμαραγδή αποδεσμεύσαμε πριν από λίγο καιρό. Όπως και τον Πελεκούδα. Αντ' αυτών, πήραμε τον Κόιστρα. Μία συνεχής ανακατάταξη, προϊόν των κακών επιλογών και της σύγχυσης του Καζάζη. Όλα αυτά συνθέτουν το λόγο της κακής χρονιάς που διανύουμε. Ακόμα και στα του αγώνα, σήμερα, στο τάι μπρέικ, πήρε τάιμ άουτ στο 9-3... Ο Καζάζης δεν έχει μέλλον στον Ολυμπιακό. 
 
Από 'κει και πέρα, δεν μπορώ να ρίξω τις ευθύνες στη διοίκηση, πέραν αυτής του προπονητή. Η βασική επιδίωξη, αυτή της οικονομικής εξυγίανσης, επιτεύχθηκε. Τα κλειδιά δόθηκαν στον Καζάζη και αυτή είναι η ευθύνη της διοίκησης. Διότι, όπως είπα και παραπάνω, ο καλύτερος κατ' εμέ Έλληνας προπονητής έφυγε από την ομάδα με απόφαση και της διοίκησης, οπότε πάμε σε μία λύση που δε θα είναι η καλύτερη. Είτε θα ήταν ο Καζάζης είτε κάποιος άλλος. Η επιλογή θα ήταν από το μεσαίο ράφι. Εκτός αν πηγαίναμε σε ξένη επιλογή. Εκεί όμως ξεφεύγει το μπάτζετ, κάτι που ήταν απαγορευτικό για τα τότε δεδομένα μας. Πλέον, ίσως μπορέσουμε να φέρουμε κάποιον ξένο καλό προπονητή. Από 'κει και πέρα, η διοίκηση έκανε τα "γούστα" του προπονητή, όπως όφειλε. Έδωσε τα λεφτά που πρέπει και έκανε το καθήκον της. Έδωσε και την ψυχή της η διοίκηση, άρα δε φέρει ευθύνες για την αποτυχία.
 
Οι παίχτες έχουν ταβάνι. Από τη στιγμή που ο παιχταράς Γιορντάνοφ τραυματίστηκε, είχαμε να λύσουμε ένα δυνατό γρίφο. Και έμεινε άλυτος. Δυστυχώς. Τέτοιους παίχτες δε βρίσκεις κάθε μέρα. Έτσι, βλέπουμε το μοιραίο να έρχεται. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ανώτερος αγωνιστικά και το βλέπαμε πριν τους τελικούς. Μπορεί ο φίλος μου ο Βασίλης να έλεγε ότι η φανέλα θα το πάρει το πρωτάθλημα, αλλά ο ρομαντισμός κάπου τελειώνει και αρχίζει ο ωμός ρεαλισμός. Έτσι, βλέπουμε να ξεμένουμε από λύσεις. Ο Κόιστρα δεν τραβάει στην επίθεση και είναι κάτι λογικό. Από την άλλη, ο Γκόμεζ κάνει τα απαραίτητα και κάτι παραπάνω. Ο Χιμένεζ δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Π.Α.Ο.Κ., κάτι που σ' εμάς δεν υπάρχει. Ο Κουρνέτας, όπως είπα, είναι ο καλύτερος στη θέση του ακόμα. Αυτά τα στοιχεία είναι πολλά και ο Π.Α.Ο.Κ. βγαίνει νικητής στην πλάστιγγα. Η φανέλα είναι βαριά του Ολυμπιακού, αλλά φέτος δε φοριέται. Κυκλοφορεί σαν φάντασμα, κενή από σώμα. Έτσι, δεν υπάρχει τύχη. 
 
Υ.Γ  Πολλοί μιλάνε για τον Μουστακίδη. Σύμφωνοι, πρόκειται για ζωντανό θρύλο του βόλεϊ του Ολυμπιακού. Αλλά ποιες είναι οι παραστάσεις του; Φέτος δεν κατάφερε ούτε πέμπτο να βγάλει τον Εθνικό. Ας μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα. Εφ' όσον φύγει ο Καζάζης μετά τους τελικούς, το καλύτερο θα ήταν να έρθει ένας ξένος προπονητής, καταξιωμένος. Αφού μας το επιτρέπει και το μπάτζετ και μπορούμε να κάνουμε και μια μικρή οικονομική υπέρβαση, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος, Μιχάλης Κουντούρης, τότε πρέπει να πάμε σε τέτοια λύση. Αλλιώς, δε βρίσκω κάτι καλύτερο στην Ελλάδα, πέραν του Καλμαζίδη. Τον οποίο Καλμαζίδη δεν μπορούμε να τον πάρουμε, για πολλούς λόγους. 
 
Υ.Γ.2  Η σειρά δεν τέλειωσε. Είναι στο 0-2. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον επόμενο αγώνα και κάνει το 1-2, τότε θα έχει το πάνω χέρι. Το πιστεύω ακράδαντα. Αλλά είναι δύσκολο να γίνει το 1-2. Πολύ δύσκολο. 

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Αυτα που συμβαινουν στις γυναικες ειναι απιστευτα.Απο τον 2ο τελικο ξεχασαν να παιζουν.ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ ψυχολογικα τις επιασαν?25 λαθη πριν καν τελειωσει το 3ο σετ.Οι ανυπαρκτες του βαζελου που δεν περναγαν ουτε επιθεση εχουν μεταμορφωθει σε ολους τους τομεις.Οι δικες μας τραγικες σε υποδοχη και επιθεση.Βαζει-βγαζει ο Νικολακης και μονο προκοπη δεν βλεπουμε.Δεν γινονται αυτα.

Εικόνα Ψηλός

1) Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αν είμαστε σοβαροί και νικήσουμε μες στο άντρο των Μάου-Μάου και κάνουμε το 2-1, τότε ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
2) Αν τελικά χάσουμε το πρωτάθλημα, δεδομένου ότι έχουμε ήδη χάσει το κύπελλο (και πάλι από τους ανθρωποφάγους) και στην Ευρώπη δεν πήγαμε καλά, ενώ πήραμε μόνο το Ληγκ Καπ, η χρονιά θα θεωρείται αποτυχημένη. Το καλό όμως είναι ότι συνειδητοποιούμε τι συμβαίνει και πρέπει όλοι να ανασκουμπωθούνε και να πιάσουνε δουλειά για να επανακάμψουμε του χρόνου.
3) Ακόμα κι αν πάρουμε τελικά το πρωτάθλημα, βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι θετικό το ότι το επισημαίνουμε ΠΡΟΤΟΥ χαθούν όλα και όχι ύστερα, εν είδει καταρών και αφορισμών.
4) Το τμήμα βόλλεϋ είναι ένα ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ κομμάτι του Θρύλου μας. Είναι η μόνη ελληνική ομάδα στο άθλημα που έχει διεθνείς τίτλους. Εκτός αυτού, έχει περάσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις κι όμως, πάντα επανέκαμπτε, ακόμα κι αν οι παίχτες έμεναν απλήρωτοι, όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Και φυσικά, είναι το μόνο πετυχημένο παράδειγμα "λαϊκής συμμετοχής", με την κάρτα για τον Ερασιτέχνη και τους εράνους των οργανωμένων, πού 'χουνε σβήσει σχεδόν τα χρέη.
5) Ως προς τα επί μέρους της ομάδας και τα τεχνικά του αθλήματος, είμαι άσχετος και δε μπορώ να προτείνω λύσεις. Αυτό, όμως, που ξέρω και καταλαβαίνω είναι ότι απ' τη στιγμή που η ομάδα δεν κινδυνεύει λόγω χρεών, είναι αξιόμαχη και έχει βαρειά φανέλλα, αυτά που απομένουν για την επιστροφή στις επιτυχίες είναι η έμπρακτη στήριξη του κόσμου, η οικονομική ενίσχυση και η ισχυρή διοίκηση. Το πρώτο και το τρίτο είναι, καθώς φαίνεται, δεδομένα και υπαρκτά. Όσο για το οικονομικό, αυτοί που έχουν και μπορούν να δώσουν (π.χ. ο Μαρινάκης, αν του περισσεύουνε για τον Αστέρα Εξαρχείων, τότε οπωσδήποτε μπορεί να συνεισφέρει και στο βόλλεϋ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΚΙΑ), ας δώσουν και το βόλλεϋ του Θρύλου δεν πρόκειται να πάρει την κάτω βόλτα.
Όταν υπάρχουν χρήματα και έμπειρη διοίκηση που να πλαισιώνεται, όμως, από ικανούς και γνώστες του αντικειμένου συνεργάτες, τότε τίθενται οι βάσεις για την επανάκαμψη.
ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΡΥΛΟΣ!

Εικόνα apostolos gaganis

Πολύ ωραία φίλε μου αυτά που γράφεις.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ρε Θωμα καλο ειναι αν δεν ξερουμε μερικα πραγματα, να μην εκφερουμε αποψη.
1) Ειδικα στο θεμα του διαγωνιου, η ευθυνη ειναι της διοικησης. Οποιος γνωριζει μερικα πραγματα παραπανω, καταλαβαινει τι εννοω. Και ας αναρωτηθει γιατι εφυγε ο Κλαρκ και δεν εφυγε ο Καζαζης. Ξαναλεω οποιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ, καταλαβαινει τι εννοω...

2)Ο Κουρνετας κακως αποδεσμευθηκε? Γιατι? Περυσι ταλαιπωρηθηκε απο τραυματισμους. Δεν μπορουσε να ρισκαρει και να τον κρατησει. Μην ξεχναμε οτι Ο ΠΑΟΚ ειχε λιγοτερες αγωνιστικες υποχρεωσεις σε σχεση με τον Ολυμπιακο. Εγω κανω μια υποθετικη ερωτηση: αν ο Κουρνετας ηταν στον Ολυμπιακο και ο Προυσαλης στον ΠΑΟΚ (οι υπολοιποι παικτες μενουν ιδιοι) ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα? Η μεγαλη διαφορα ειναι στον διαγωνιο.

3)Ανυπαρκτος παικτικα ο Στελιος Καζαζης? Μιλαμε σοβαρα τωρα? Αυτος και ο Χριστοφιδελης (πανω απο Γκιουρδα και Σαμαρα) ειναι οι πληρεστεροι ακραιοι στην ιστορια του ελληνικου βολει. Σαν προπονητες και οι 2 εχουν παρουσιασει καλες ομαδες. Και ο Δημητρης Καζαζης ειναι απολυτως επιτυχημενος σαν προπονητης του Ολυμπιακου. Ο κυκλος του πιθανοτατα εκλεισε, τον ευχαριστουμε και παμε παρακατω.

Υ.Γ: Δεν κατηγορω την διοικηση του Ολυμπιακου. Η διοικηση του Μιχαλη ειναι η πιο επιτυχημενη στην ιστορια του ερασιτεχνικου αθλητισμου.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δεν ευαγγελίζομαι τον έξυπνο ούτε τον παντογνώστη. Είπα, άλλωστε, ότι δεν ξέρω πιο πολλά από όσα ένας μέσος σύγγαυρος. Και με βάση αυτά έγραψα το άρθρο.

1) Δεν ξέρω τι μπορεί να γνωρίζεις, αλλά δεν ωφελεί την κουβέντα αυτό που κάνεις. Εγώ, με βάση αυτά που ξέρω από τα ρεπορτάζ, λέω ότι κακώς έφυγε ο Κλαρκ επειδή δεν υπήρχε άλλος από πίσω, πλην του άπειρου Τζελάτη. Τώρα, αν εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω, καλό θα ήταν να μας το πεις. Αλλιώς δεν έχει νόημα να συζητάμε. Αλλά το να φύγει ο Καζάζης μέσα στη σεζόν, θα ήταν λάθος.

2) Εδώ συμφωνούμε. Αγωνιστικά συμφωνούμε. Ούτως ή άλλως κι εγώ αυτό τον διαγώνιο έθιξα σαν πρώτο ζήτημα. Αλλά και ο Κουρνέτας είναι ένα σημαντικό επιμέρους ζήτημα. Και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Παίχτης που είναι συνυφασμένος με τη σύγχρονη ιστορία του Θρύλου. Άλλο πράγμα να έχεις στα αποδυτήρια τον Κουρνέτα και άλλο τον Προύσαλη...

3) Μη μένεις κι εσύ σε κάτι που δεν έχει πολύ ουσία. Στ' αρχίδια μου πόσο καλός παίχτης ήταν ο Καζάζης. Και για να τελειώνουμε, εγώ τον Καζάζη (τον Δημήτρη) δεν τον πρόλαβα, αλλά ο Βασίλης, ο Στέλιος και ο Γιάννης που τον πρόλαβαν, δε λένε και τα καλύτερα. Ένας μέτριος παίχτης λένε ότι ήταν. Μη ρωτάς ποιοι είναι ο Βασίλης, ο Στέλιος και ο Γιάννης.

Υ.Γ Τη διοίκηση ούτε εγώ την κατηγορώ. Και είμαι πεπεισμένος ότι του χρόνου θα πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί τα όποια λάθη θα διορθωθούν.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Θωμα θα σχολιασω και μερικα αλλα πραγματακια που διαβασα πιο κατω. Ο Σμαραγδης δεν αποκτηθηκε φετος, ο Σμαραγδης ηταν 3 χρονια στον Ολυμπιακο. Τραυματιστηκε σοβαρα και αποφασισαμε να τον κρατησουμε. Κακως για εμενα (και αυτο το συνδεω και με την περιπτωση του διαγωνιου-οπως καταλαβες, πιο κατω αφησα να εννοηθει οτι περιμεναμε υπερβολικα πολυ τον Γιορντανοφ). Δεν λεω οτι επρεπε να τους πεταξουμε επειδη τραυματιστηκαν. Αλλα αλλο αυτο και αλλο το να κανεις τον σχεδιασμο σου με αυτους. Συμφωνω στο οτι καλως εφυγε ο Σμαραγδης. Οι ανακαταταξεις ομως που λες, δεν ηταν πολλες. 2 ηταν (γιατι ουσιαστικα ο Πελεκουδας και ο Σμαραγδης δεν επαιζαν). Και ξαναλεω δεν ειναι μονο υπευθυνος ο Καζαζης. Και επειδη ξεχναμε ευκολα, σχεδον ολοι οι παικτες που εφερε στον Ολυμπιακο (και ηταν καθαρα δικες του επιλογες) του εχουν βγει. Με πρωτο και καλυτερο τον Γιουρισιτς. Εγραψες κατι για Λεμονδιη και Μιτσελ. Συμφωνω απολυτα μαζι σου? Αλλα το καλο ειναι οτι ο κυριος Λεμονιδης εκανε το ιδιο και με τον Καζαζη. Στην πρωτη στραβη ζηταει το κεφαλι του προπονητη. ΠΑΝΤΑ και σε ολα τα τμηματα. Ημουν λιγο αποτομος (και ζηταω συγγνωμη για αυτο) αλλα δεν αντεχεται ρε συ αυτη η νοοτροπια. Η προπονητοφαγια δεν αντεχεται. Ειδικα απο την στιγμη που η ομαδα εχει ακομα υποχρρεωσεις. Τες πα, το κλεινω εδω. Θεωρω οτι ο Καζαζης εκανε τον κυκλο του στην ομαδα και βοηθησε τα μεγιστα στο να εδραιωθει η ομαδα στην κορυφη.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

1) Γιατι δεν ωφελει την κουβεντα? Και βεβαια κακως εφυγε ο Κλαρκ. Εγω αναφερομαι στο πως και στο ποτε ηρθε ο Κλαρκ. Απλα σκεψου να εχεις τεραστια αναγκη σε μια θεση (στην προκειμενη περιπτωση ισως την πιο σημαντικη) και να παιρνεις παικτη στις αρχες Σεπτεμβρη. Οταν ολοι οι καλοι διαγωνιοι εχουν ηδη βρει ομαδα. Γιατι ομως ψαχναμε διαγωνιο μεχρι τοτε? Αυτο εννοω. Στον Σαββα εξηγησα μεσω φβ. Ο καθενας εχει την αποψη του (αλλο αποψη και αλο δεδομενα). Αυτο ειναι λαθος της διοικησης και οχι του Καζαζη. Εγω αυτο ξερω. Και ξαναλεω οτι ειναι αδυνατον μια διοικηση να μην κανει λαθη (και αυτη η διοικηση εχει κανει ελαχιστα). Απλα το σχολιασα γιατι ειναι "φαουλ" να ριχνουμε ολη την ευθυνη στον Καζαζη.

2)Αυτο για τα αποδυτηρια ειναι συζητισιμο. Απο οσα ξερω, ποτε ο Κουρνετας δεν ειχε ηγετικο ρολο κλπ. Για αυτο τον ρολο αλλωστε υπαρχει και ο Χριστοφιδελης.

3) Μενω σε κατι που εγραψες εσυ. Εφοσον δεν εχει ουσια, να μην το εγραφες. Εγω σχολιασα για τον Στελιο Καζαζη και οχι τον Δημητρη. Ποιον Στελιο? Τον πληρεστερο ισως ακραιο στην ιστορια του ελληνικου βολει. Εφοσον ειναι ανουσιο, αναρωτιεμαι γιατι το σχολιασες... Οπως και γιατι σχολιασες το τι παικτες ηταν, εφοσον το θεμα ειναι ο "προπονητης" Δημητρης Καζαζης.

Τες πα, οτι θελεις γραφεις. Απλα και εγω σχολιαζω αυτα που διαβαζω. Δεν υπαρχει προβλημα πιστευω.

Και εγω συμφωνω, του χρονου το τμημα θα σαρωσει και μαλιστα θα εχουμε εκπληξεις στις μεταγραφες...

Εικόνα Νίκος Γόδας

1) Ευχαρίστως να μου εξηγήσεις κι εμένα, λοιπόν. Το fb πάρτο από την επικοινωνία. Λέω ότι θα ήταν άσκοπο να κουβεντιάζουμε όταν ο ένας από τους δύο, εν προκειμένω εσύ, λέει ότι ξέρει κάτι που δεν ξέρει ο άλλος, δηλαδή εγώ, αλλά δεν μπορεί να το πει. Ο Κλαρκ ήρθε τότε γιατί περιμέναμε να δούμε την έκβαση με την υγεία του Γιορντάνοφ. Όταν επιβεβαιώθηκε ότι έχει πρόβλημα μεγάλο, τότε πάρθηκε ο Κλαρκ. Δεν ξέρω αν άξιζε να πάρουμε το ρίσκο να περιμένουμε τον Βούλγαρο, αλλά αυτό έγινε και εν τέλει το πληρώνουμε.

Η διοίκηση θα κάνει και λάθη. Όπως και ο προπονητής. Συνολικά κρίνοντα όλοι. Αυτό προσπαθώ κι εγώ να κάνω. Νομίζω ότι ο Καζάζης είναι μέτριος προπονητής, όπως όλοι οι Έλληνες, άρα θα πρέπει να πάμε σε ξένο καλό κόουτς. Εφόσον η λύση Καλμαζίδη είναι ουτοπική και ανεπιθύμητη, όπως είπατε κι εσείς στα σχόλια.

2) Κανείς δεν είναι μέσα στα αποδυτήρια για να ξέρει τι γίνεται, αλλά σίγουρα ο Κουρνέτας έχει ένα ειδικό βάρος. Και αν είναι και ο Χριστοφιδέλης ακόμα καλύτερα.

3) Είπα και στην Κατερίνα ότι κακώς το έγραψα. Θα το πω κι εσένα ακόμα μία φορά. Έχω αυτήν την εικόνα για τον παίχτη Δημήτρη Καζάζη και την έγραψα. Αλλά η ουσία είναι πόσο καλός προπονητής είναι.

Για τον Σμαραγδή δεν είπα ότι αποκτήθηκε φέτος. Είπα ότι κακώς αποκτήθηκε γενικά. Δε μου άρεσε ποτέ ως παίχτης και η συμπεριφορά του ως αντίπαλος. Και δε βρίσκω και το λόγο να μείνει το καλοκαίρι του 2014 στην ομάδα.

Τέλος, ο Καζάζης δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος. Έριξα και στην ευθύνη τις όποιες τις ευθύνες.

Υ.Γ Μπορείς να λες ό,τι θέλεις, όπως κι εγώ γράφω ό,τι θέλω. Κανένα πρόβλημα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Αυτο ακριβως λεω Θωμα, οτι δεν αξιζε να παρουμε το ρισκο. Ειδικα απο την στιγμη που ο Μπομπι δεν ειναι και κατι σουπερ για Ευρωπη(γτ βαλαμε στοχο να γινει κατι παραπανω εκει). Μιλησε το συναισθημα περισσοτερο. Αυτο πιστευω οτι ηταν το λαθος της διοικησης. Αλλος μπορει να πιστευει οτι δεν ηταν λαθος. Παντως ρε Θωμα δεν ξερω με τι κριτηρια βγαζεις ολους τους προπονητες μετριους. Με βαση τις συνθηκες πιυ επικρατουν τα τελευται χρονια στο ελληνικο βολει, εχει γινει πολυ καλη δουλεια αοο πολλους προπονητες. Αρσενιαδης εχει κανει θαυματα στην Κηφισια. Ο Μουστακιδης πολυ καλη δουλεια επισης. Ο Ανδρεοπουλος πολυ καλη δουλεια στην Λαμια. Ο Ζαλμας στο Βραχατι. Μιλαμε για πολυ μικρα μπατζετ στις περισσοτερς περιπτωσεις. Ο Καζαζης μονο μετριος δεν εδειξε. Η πορεια μας περυσι στην Ευρωπη ηταν αξιοθαυμαστη. Χρονια ειχαμε να δουμε τετοια πορεια. Σαρωσε ολους τους τιτλους (εξαιρεση η φετινη χρονια) και περυσι ειχε καθιριστικη συμβοκη στο ορωταθλημα (το πηραμε γιατι εκανε καταπληκτικο κοουτσαρισμα και διαχειριση στα πλει οφ ενω ειχαμε πολλα προβληματα). Τες πα δεν θα γραψω αλλα γιατι δεν γινεται να σου αλλαξω αποψη. Ο Σμαραγδης κακως αποκτηθηκε; Ο ανθρωπος εχει παρει τα παντα με 3 διαφιρετικες ομαδες. Εχει παιξει φαιναλ φορ και τελικους σε Τσαμπιονς Λιγκ. Και παντα επαιζε μεγαλο ρολο. Απο τους βασικους λογους που ο Ολυμπιακος επεστρεψε στους τιτλους. Δεν ειναι οοως ηταν παλια αλλα αλλο η αντιπαθεια και αλλο η αγωνισικη αξια. Και μιλαμε οτο οποιος προπονηταρας ξενος ηρθε στην Ελλαδα παντα τον ηθελε στην ομαδα του. Αυτα τα ολιγα

Εικόνα Νίκος Γόδας

Βλέπω ότι ξέρεις πολύ από βόλεϊ. Σίγουρα πιο πολύ από μένα. Εγώ μπορεί να κάνω λάθος σε πολλά που λέω, ειδικός δεν είμαι. Έγραψα το άρθρο με βάση τη φίλαθλή μου ιδιότητα και απ ό,τι γνώση μπορεί να έχω από το βόλεϊ. Και το έκανα για να διατυπώσω τις ανησυχίες μου και να αναπτυχθεί μια κουβέντα, από την οποία κάποια πράγματα θα φανούν.

Το κριτήριο που βγάζω τους Έλληνες προπονητές μέτριους έχει να κάνει με τη σύγκριση με προπονητές άλλων χωρών. Ειδικά η παλαιότερη φουρνιά που ανέφερα, δε νομίζω ότι μπορεί να σταθεί σε κανένα διεθνές επίπεδο. Τους ελπιδοφόρους προπονητές δεν τους ξέρω καλά. Στη διοίκηση θα τους ξέρουν όμως. Αν θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό, τότε ας τον πάρει. Αλλά επισημαίνω ότι άλλο το επίπεδο του Βραχατίου και άλλο του Ολυμπιακού. Γι αυτό είμαι σίγουρος. Και αναμφίβολα θα είναι κι αυτό ένα ρίσκο. Εγώ, επιμένω, θα ήθελα ξένο καταξιωμένο προπονητή.

Γενικά το έχω αυτό, παρασύρομαι από το συναίσθημα. Εδώ έβγαλα άχρηστο τον Χάινς... Από τη στιγμή που ο Σμαραγδής μου ήταν αντιπαθής, δεν υπήρχε περίπτωση να τον συμπαθήσω εξαιτίας του αγωνιστικού του προσώπου. Έπρεπε να κάνει πράματα και θάματα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σιγουρα δεν υπαρχει συγκριση με πολλους προπονητες ξενων χωρων. Συμφωνω με αυτα που εγραψες για την παλαιοτερη γενια προπονητων. Φυσικα και αλλο το επιπεδο του Ολυμπιακου. Απλα ρε συ Θωμα ολοι απο καπου ξεκινουν. Πρεπει να παρουν την ευκαιρια τους για κανουν αλμα. Αν ειναι να φερουμε ξενο προπονητη, πρεπει να το κανουμε σωστα. Αν αυτο γινει σωστα, τοτε κανενα προβλημα. Χαρηκα που τα ειπαμε.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση. Από ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και έχουν έστω και τη στοιχειώδη τεχνογνωσία, δε φοβάμαι τίποτα. Και η διοίκηση δεν έχει απλώς τη στοιχειώδη τεχνογνωσία. Έχει αποδείξει ότι ξέρει να κουμαντάρει την ομάδα. Τις ομάδες, δηλαδή. Γιατί είναι απολύτως πετυχημένοι σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Ας πάρει και ταλαντούχο νέο Έλληνα προπονητή, αν κρίνει ότι αυτός θα είναι ο αρμόδιος. Εγώ πίστωση θα δώσω, ούτως ή άλλως.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Συγγνωμη για τα λαθη, εγραψα απο ταμπλετ.

Εικόνα savvas gridlock

1) Δεν υπάρχει ευθύνη της διοίκησης. Η αλλαγή προπονητή στη μέση της χρονιάς, όταν δεν υπήρχε διαθέσιμος άμεσα κάποιος άλλος, δεν εξυπηρετούσε σε τίποτε. Το βιογραφικό του Κλαρκ ήταν και παραμένει πολύ καλό. Το γιατί δεν έπιασε, είναι άλλο θέμα. Ο παίκτης κρίνεται στο παρκέ, όχι με το βιογραφικό του, με το στόμα δηλαδή.

3) Συμφωνώ για τον Στέλιο Καζάζη. Ο αδερφός του ο Δημήτρης ήταν ένας καλούτσικος παίκτης κι ένας προπονητής που ήρε πρωταθλήματα μαζί μας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει διοίκηση που θα κρίνει το αν πρέπει να παραμείνει ή όχι στον πάγκο μας. Διοίκηση που την εμπιστευόμαστε όλοι. Δεν έχω πολύ καλή άποψη για τον προπονητή Δημήτρη Καζάζη, αλλά δεν ξέρω και πολλά πράγματα για το άθλημα, οπότε δεν εξυπηρετεί σε κάτι να σηκώνω θόρυβο.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Υπαρχει ευθυνη της διοικησης. Ξεκαθαρα. Δεν θελω να γραψω κατι παραπανω. Δεν εξυπηρετουσε σε τιποτε το να φυγει και ο Κλαρκ απο την στιγμη που ηξερες οτι δεν εχεις διαγωνιο. Αλλα εφυγε.

Υπαρχουν και καλυτεροι προπονητες απο τον Καζαζη αλλα σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν αυτα που διαβαζουμε δεξια και αριστερα. Το οτι ειναι ο μοναδικος υπευθυνος για την εικονα της ομαδας, το οτι δεν ειναι καλος προπονητης κλπ. Εχουμε κοντη μνημη και ξεχναμε ευκολα.

Υ.Γ: Το οτι γραφουμε για τα ελαχιστα λαθη της διοικησης δεν σημαινει κατι κακο. Οπως ειπα και πιο πανω ειναι μακραν η πιο επιτυχημενη διοικηση στην ιστορια του ερασιτεχνικου αθλητισμου. Αλλωστε ειναι αδυνατον να μην κανει λαθη. Και η συγκεκριμενη διοικηση εχει κανει ελαχιστα απο την στιγμη που ανελαβε.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Και να συμπληρωσω κατι για Μουστακιδη. Ο Μουστακιδης εκανε φοβερη δουλεια στον Εθνικο εδω και μερικα χρονια. Εβγαλε παικτες, ο Εθνικος επαιξε σε τελικους πρωταθληματος κλπ. Φετος ηταν πολυ ανταγωνιστικος σε 4 διοργανωσεις και εφτασε μακρια και στην Ευρωπη. Για οποιον δεν ξερει, οι παικτες επαιζαν απληρωτοι απο ενα σημειο και μετα. Οι παραστασεις του Καλμαζιδη ποιες ηταν πριν γινει βοηθος του Κριστιανσον? Ολοι απο καπου αρχιζουν. Μια χαρα ειναι ο ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ για τον Ολυμπιακο.

Και κατι αλλο επειδη βλεπω πολυ αγαπη απο πολλους ξαφνικα για τον Καλμαζιδη. Τι αποψη εχει για τον Ολυμπιακο???

Εικόνα katerina

Έχεις μεγάλο δίκιο Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ. Ο κύριος Μουστακίδης στον Εθνικό έχει δείξει πολύ καλά δείγματα σαν προπονητής. Επίσης έχει φέρει ταλαντούχους νεαρούς ξένους με λίγα χρήματα. Επιπροσθέτως γνωρίζει εξ ιδίων τι θα πει να είσαι μέλος του Ολυμπιακού. Το μόνο του ίσως μειονέκτημα είναι η οξυθυμία και ότι είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο της βόρειας Ελλάδας(από άποψη υποχρεώσεων).
Όσον αφορά τον κύριο Καλμαζίδη, κάνεις δεν αμφισβητεί την προπονητική του αξία και μπράβο του. Άλλα με τη στάση που έχει επιδείξει από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι επ' ουδενί δε μπορεί να ξαναγίνει μέλος του Ολυμπιακού μας.
Η χθεσινή του αντίδραση με το που ακούστηκε το σύνθημα λαλαλα στο σχολείο δε σας μάθαν να μιλάτε ελληνικά, έδειξε το πόσο κομπλεξικός είναι. Επίσης χαρακτηριστική της μαλακίας που τον δέρνει είναι η αντίδραση σου σε ένα video referee που δεν τον δικαιώνει.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Συμφωνω Κατερινα.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Καλμαζίδης είναι καλός προπονητής, αλλά φέρθηκε άσχημα στον Ολυμπιακό και λερώνει και το στοματάκι του για εμάς, όπως μαθαίνουμε από το Βορρά. Οπότε γαμιέται και γαμιέται άσχημα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ναι Σαββα, για αυτο το εγραψα και εγω.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

"Το καλοκαίρι του 2012 επήλθε το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό επειδή δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και μάλιστα η συμφωνία χάλασε για ασήμαντο ποσό". Για Καλμαζιδη...

Εικόνα RED HELL

Μεχρι που χθες πηγε αντικανονικα να δει το video replay.Με τον Καζαζη πηραμε τιτλους.Ας μην το ξεχναμε.Ξαφνικα στην πρωτη στραβη θυμομαστε τον Καλμαζιδη που εφυγε πριν 3 χρονια.Καλως/κακως ο κυκλος του σε εμας εκλεισε και παμε για αλλα.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Ετσι ειναι φιλε, συμφωνω.

Εικόνα RED HELL

Συμβολαιο με τις νικες και τους τιτλους δεν εχει κανεις.Αλλα αυτα που εγιναν φετος δεν εχουν καμια λογικη.Εφοσον ο Καζαζης βλεπει το προβλημα του Σμαραγδη γιατι δεν προσπαθει να κρατησει τον πολλα υποσχομενο Πελεκουδα?Γιατι ειναι διαφορετικο να εισαι ο 3ος κεντρικος και διαφορετικο ο 4ος(για την ψυχολογια του παιχτη).Αντ αυτου διωχνουμε 2 κεντρικους για να παρουμε αλλον(!)και δεν ενισχυομαστε με διαγωνιο η 2ο ακραιο.Πως να τους παρουμε ολοκληρη σειρα τελικων χωρις βασικο διαγωνιο και με τον καλυτερο σου παιχτη επιθετικα(Ντιατσκοφ)εδω και 2-3 μηνες να ειναι ασταθης και στην υποδοχη ανεκδιηγητος?Ας μην πουμε για το ανυπαρκτο μπλοκ στον Γκομεζ που ναι μεν ειναι πολυ καλος αλλα σε καθε μεταξυ μας ματς φαινεται Μιλκοβιτς.Αμυνα επισης ανυπαρκτη(ο Στεφανου πολυ ντεφορμε).Ολα ομως ξεκιναμε απο το σερβις και την υποδοχη.Εκτος απο 2-3 παιχτες που κανουν δυνατο σερβις(βεβαια τα περισσοτερα πανε στο βροντο αλλα τεσπα)ολοι οι υπολοιποι κανουν γυναικεια.Εν τω μεταξυ στα σερβις των αλλων η υποδοχη μας ειναι τραγικη.Ουτε ο Προυσαλης μου γεμιζει το ματι.Οσον αφορα τον Κοοιστρα ακομη και οταν τελειωνε ματς με 25 ποντους αυτο οφειλοταν στα πολλα μπλοκ και στα σερι στο σερβις και οχι σε καποιο τρελο ποσοστο στην επιθεση.
Για να τα λεμε ολα δεν δικαιουμαστε να γκρινιαζουμε και πολυ οταν σε καθε ματς στο Ρεντη πανε 50 ατομα σε αντρες-γυναικες.Και οταν αυτα τα τμηματα πανε καλα εχουμε 2-3 σχολια στα σαιτ.Οταν ερχεται η στραβη εχουμε 50(ρεντπλανετ πχ).Αυτοι οι καραγκιοζηδες καλυτερα να το βουλωσουν.Η ομαδα δεν χρειαζεται αφορισμους αλλα ηρεμια και ανασυνταξη.Ηταν μια ασχημη χρονια και τιποτα παραπανω.Πιστευω πως με ενα διαγωνιο(δεν ξερω αν ο Μπομπι θα μπορει να ανταποκριθει στα ιδια στανταρ-αν ναι ας ειναι αυτος)εναν ακραιο και εναν πασαδορο θα παμε πολυ καλα.Βεβαια δεν ξερω και ποιοι θα αποχωρησουν.Ειμαι της αποψης οτι ο Καζαζης πρεπει να αποχωρησει χωρις να τον θεωρω κακο.Ο Ολυμπιακος ομως χρειαζεται καποιον κορυφαιο.
ΥΓ.Παοκτσηδες χαρειτε γιατι εχετε οντως δυνατη ομαδα.Αλλα μην βγαζετε μεγαλη γλωσσα.Γιατι του χρονου δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε.
ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Εικόνα Spiros Legend

Καλημέρα και από την αφεντιά μου.Καλά έκανε και άνοιξε αυτό το θέμα ο φίλος Θωμάς,γιατί κοντεύουμε να σκάσουμε με αυτά που βλέπουμε και καλό είναι να πούμε τη άποψη μας και τις σκέψεις μας και ας μην είμαστε ειδικοί αλλά απλοί οπαδοί,που την πονάμε όμως την ομάδα,όπως όλα τα τμήματα του Θρύλου μας.Δεν ξέρω αν είναι νούμερο ένα υπεύθυνος ο Καζάζης φέτος ή απλά μαζεύτηκαν πολλες αρνητικές ή απρόβλεπτες συγκυρίες μαζί.Για παράδειγμα δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρια τραβάνε οι Ντιάτσκωφ(εδώ και κάποιο καιρό)που ήταν ο κορυφαίος παίχτης μας φέτος στα 2/3 του πρωταθλήματος και Κόιστρα,που παρέλυσε ψυχολογικά,και δεν μπορεί να κάνει ούτε πλασέ,όχι να καρφώσει.Γιατί δεν είναι ο Κόιστρα που έβαζε 25-30 πόντους ως διαγώνιος με την Σύρο?Εδώ μπήκε ο Τζελάτης χθές και ο Κοκκινάκης(συν τον Μαρούλη)και πήραμε για πλάκα 2 σετ,απλά παίζοντας με ψυχή και Ολυμπιακό τσαμπουκά...Και τι άλλαξε και καταρρεύσαμε στα 2 τελευταία σετ,ειδικά στο ται-μπρέικ,αυτό το πράγμα,το ψυχολογικό ερείπιο,που μας ντρόπιασε,ήταν ανεξήγητο...Μια χαρά ομάδα είναι ο Πάοκ,αλλά έχει τρωτά και φάνηκαν και στα ματς με τον Πάο,οπου κέρδισε τον Καλματζίδη 3 φορές(τις 2 στην Πυλαία)μέσα σε μια εβδομάδα!!!Ο Πάοκ φάνηκε,ότι όταν βρίσκει σθεναρή αντίσταση,αρχίζει και εκνευρίζεται,αρχίζουν τις κακές υποδοχές,τα χαμένα σέρβις,τα καρφιά στο γάμο του καραγκιόζη,αυτό το είδαμε αρκετές φορές,αλλά είπαμε,όταν βρίσκει ομάδα με πάθος και όχι ψυχολογικά ερείπια,γιατί τότε σε βάζει κάτω και σε πατάει,βγάζουν φτερά οι Γκόμεζ και Χιμένεθ.Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές αναλύσεις,γιατί θα γράψω βλακείες,πάντως δε θεωρώ τον Καζάζη άχρηστο,πιθανόν να παρασύρθηκε φέτος και αυτός από τους...απροσάρμοστους που έφερε ή έτσι βγήκαν στην πορεία,γιατί ατομικά ο κάθε παίχτης,Κλάρκ,Ντιάτσκοφ,Προύσαλης,Κόιστρα,Τακουρίδης δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είχαν δείξει πολύ καλά στοιχεία,όπου έπαιζαν.Το γλυκό όμως δεν έδεσε,το ποιος φταίει θα το αφήσω στην διοίκηση και σε πιο ειδικούς.Για τον Κουρνέτα,πάντως,θα διαφωνήσω με την πλειοψηφία των γαύρων,πέρυσι είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών,και ειδικά στους τελικούς έπαιξε αρκετά και ο Μαρούλης,λογική ήταν η αντικατάσταση του,ο ίδιος σε συνέντευξή του μετα το Κυπελλο στη Σύρο είπε οτι είχε αποφασίσει να σταματήσει το βόλλευ,μέχρι που του ήρθε η πρόταση από τον Πάοκ,το σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...Δε νομίζω οτι ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα βγάλει μια χρονιά σχεδόν χωρίς τραυματισμους,δεν είχε και Τσάμπιονς Ληγκ με Πάοκ,να το βάλουμε και αυτό στη ζυγαριά,διότι εκεί καταπονείσαι πολύ,και με τους αγώνες και με τα ταξίδια.Και είδαμε φέτος τον Χριστοφιδέλλη,τι χάλια χρονιά έκανε,σαν να γέρασε 5 χρόνια από πέρυσι...Ο Πελεκούδας ζήτησε ο ίδιος να φύγει,διότι ήθελε να πάει κάπου να παίζει και ευχαρίστησε και δημόσια τη διοίκηση για την αποδέσμευση και ευχήθηκε μάλιστα στο επανιδείν με τον Ολυμπιακό στο μέλλον!Ο Σμαραγδής δεν κατάφερε να συνέλθει απο τον τραυματισμό του,γι αυτό αποδεσμεύτηκε.Αυτό που είχα δει και εγώ και άλλοι φίλοι εδώ μέσα και το είχαμε πει εγκαίρως(πριν τα Χριστούγεννα νομίζω)ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί ο Κλαρκ άμεσα,δεν ξέρω τι συμβόλαιο είχε και αν αυτό ήταν εμπόδιο,πάντως ο χρόνος που έφυγε ήταν άκαιρος και παντελώς άστοχος και ξέρετε ότι τα προβλήματα γίνονται αλυσίδα,το ένα φέρνει το άλλο...Το τι θα γίνει του χρόνου,ας το βρούνε στη διοίκηση,πάντως Ολυμπιακός να χάνει με κάτω τα χέρια στο Ρέντη τάι-μπρέικ 6-15 δεν πρέπει να ξαναπαρουσιαστεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ....Όπως και το φαινόμενο του άδειου Ρέντη όλη τη χρονιά,όμως για να βγουν ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΝ(και όχι να κριτικάρουν)ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7 ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ(αυτά έγραφαν την επομένη του χαμένου τελικού Κυπέλλου σε δικά μας οπαδικά sites)πετάνε την σκούφια τους αρκετοί νεόγαυροι που δεν έχουν ιδέα απο βόλλευ και αμφιβάλλω αν το βλέπουν και απο την τηλεόραση καν...Α,μην ξεχάσω και το 10ευρω <<που τρώνε οι Υπάλληλοι>>.Όποιος το ξαναπεί,τον ενημερώνω ότι για ένα 10ευρω,πηγαίνει η αδερφή του με όλον τον Πειραιά,ξεκάθαρα πράγματα...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σπυράκλα, πολύ σωστή προσέγγιση και ανάλυση.

Εικόνα Spiros Legend

Να σαι καλά Θωμά,σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά πράγματα που ξέρουν μέσα στην ομάδα,οπότε απλές παρατηρήσεις κάνουμε,τώρα σωστές-λάθος,όλα σχετικά είναι,το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε παίχτες-προπονητή με vertigo που να χάνουν με κάτω τα χέρια...Αυτό δεν υπάρχει στο θρυλικό Dna.

Εικόνα katerina

Και τα περίχωρα θα προσθέσω εγώ γαμάνε με το 10εύρω αυτό.
Όσοι λένε τέτοια πράγματα για τα παιδιά της Θύρας 7 που τρέχουν τον Ερασιτέχνη είναι παντελώς βλάκες. Όσοι μπόρεσαν και ήταν Παρασκευή-Σάββατο στο Παπαστράτειο νομίζω κατάλαβαν πολύ καλά τι θα πει οργάνωση. Τρομερή δουλειά από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Η κυρία Τσιλιγκίρη είναι ζήτημα αν έκατσε 5 λεπτά. Πραγματικά πολλά συγχαρητήρια στον Ερασιτέχνη για την εμπειρία που μας πρόσφερε.

Εικόνα Spiros Legend

Τυχερούλα,Κατερίνα,μέσα ήσουνα?Σήκωσες Κούπα Τσου-Λου,δηλαδή,μπράβο,πάντα τέτοια και πάντα γουρλού να είσαι,δεν πας και το απόγευμα στου Ρέντη μη πιάσουν τίποτα ψυχολογικά και τις κοπέλες του βόλλευ,σαν αυτό το πράγμα που βλέπαμε και δεν πιστεύαμε την Παρασκευή?Πάνω που βλέπαμε σε βίντεο για χιλιοστή φορά το καλάθι του Πρίντεζη,αντί να αποτελειώσουν τα πεθαμένα βαζέλια,κάνανε τις προκλητικές και ξεφτιλισμένες Τσίμες και Χρήστου και λοιπές ανύπαρκτες να μοιάζουν θηλυκοί Μίλκοβιτς...Ελπίζω να το διορθώσουν σήμερα και να πανε να το σηκωσουν μεσα στα μούτρα των μπάσταρδων,μόνο έτσι θα εξιλεωθούν...Αρκετούς πεθαμένους έχουμε αναστήσει φέτος γενικώς...Πάντως,για Παπαστράτειο που λες,αυτό που βγήκε στην ΤV ήταν υποδειγματικό,όλα όπως έπρεπε να είναι,και οργανωτικά και αγωνιστικά και κυρίως τα παιδια της Θύρας 7 παραδώσανε μαθήματα κερκίδας,χωρίς καραγκιοζιλίκια,χωρίς να φτύνουνε και να βρίζουνε κοπέλες,όπως κάνουν οι πράσινες αδερφάρες στο βόλλευ και καμαρώνουν κιόλας για τον υπέροχο κόσμο τους...Προτιμώ μισοάδειο Ρέντη απο τέτοια ξεφτιλίκια,όπου μαζεύονται όλα τα καθυ-στερημένα για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους σε κοπέλες,από όσα τους κάνει ο βιαστής τους Ολυμπιακός παντού...

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτή η Τσίμα μου τη δίνει κι εμένα ρε Σπύρο... Σπαστικιά πολύ την κόβω... Την άλλη, θα την βάλω προσεχώς στο στόχαστρό μου... Δεν σου ξεφεύγει πάντως τίποτα ρε μπαγάσα... ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΗ ΜΟΥ ΕΣΥ!

Εικόνα Spiros Legend

Αυτή η Τσίμα είναι η προσωποποίηση της βαζελοσιχαμάρας.Η δήθεν βαζελοανωτερότητα έναντι των λιμανίσιων και <<πράσσειν άλογα>>.Ειναι συνάμα και η σύζυγος του προπονητή τους,δηλαδη κυρία Προπονητού,την βάφτισαν και αρχηγό της ομάδας,πολύ θέλει να την ψωνίσει ο άνθρωπος?Στον προηγούμενο αγώνα,στην Κυψέλη,στην αρχή του παιχνιδιού,και ενώ είχαμε ξεκινήσει καλά τράβηξε ένα καρφί στο πρόσωπο της Νέσοβιτς με όλη της την δύναμη,εννοείται οτι δεν ζήτησε συγγνώμη,όπως επιτάσσει το fair play(τουλάχιστον εμφανώς,να πάει κοντά,δεν είδα κάτι τέτοιο,να πανηγυρίζει τον πόντο είδα...),αλλά το θέμα είναι αλλού:μετά τον τελικό Κυπέλου που κερδίσαμε χαλαρά 3-0,η Νέσοβιτς είχε κάνει δηλώσεις(σε συνέντευξη)και την είχε κατονομάσει ως προκλητική σε όλο τον αγώνα,ε δεν μου το βγάζεις από το μυαλό,Απόστολε,από όλα τα συμφραζόμενα που γράφω,ότι την σημάδεψε επί τούτου!Διότι η Νέσοβιτς είναι και 1.91 ύψος,καλό σημάδι έχει η σιχαμένη,έτσι κατάλαβα πάντως από όλο το σκηνικό.Την άλλη κοπέλλα,για να μην είμαι άδικος,ενδεικτικά την ανέφερα,διότι την κάναμε ηρωίδα,μπήκε από το βάθος του πάγκου και με την ομαδική παράλυση που έπιασε τις δικές μας,έγινε ηρωίδα και έδινε συνεντεύξεις τρισευτυχισμένη...Σίγουρα εκνευρίστηκαν όλες οι δικές μας,με την μπάλα στα μούτρα που έφαγε η Νέσοβιτς,ζαλίστηκε κιόλας και μετά κάρφωνε στο γάμο του καραγκιόζη από τον εκνευρισμό της και δεν θέλει πολύ η γυναικεία ψυχολογία να έρθει τα πάνω-κάτω σε λίγα λεπτά,όπως και έγινε...Και χτες,έχοντας υπόψην αυτά που σου γράφω τώρα και το γενικότερο κλίμα που εισέπραξα-η αλήθεια είναι ότι μάλλον πιστέψανε ότι θα κάνουν περίπατο κιόλας οι δικές μας,επαναπαύθηκαν στις δόξες τους-ήμουνα σίγουρος ότι χτες θα είχαμε ιστορίες,στο τσακ την γλυτώσαμε...Αντε,Απόστολε,Εspresso το κάναμε το R.A.T.M.,θα μας κράξουνε οι σύγγαυροι(εμένα βασικά!).Αλλά για να μπεις στην ψυχολογία του αθλητή και των αγώνων πρέπει να λαβαίνεις υπόψην αυτά τα γύρω-γύρω,συνήθως σε τέτοιες λεπτομέρειες κρύβονται κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες μας...

Εικόνα apostolos gaganis

Τιιι λες τώρα... ΄΄Εν τω βυθώ η αλήθεια΄΄ άλλωστε... Μπράβο ρε Σπύρακλα και για τις πληροφορίες και για τις σκέψεις σου... Η Τσίμα όμως είναι ΚΑΙ άσχημη, εκτός από κακιά... ΄΄Έξω από άδικο κι από ΚΑΚΙΑ γυναίκα΄΄ δεν λέει ο λαός; Σκέψου: βαζέλα και κακιά... Ο Ισούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά΄΄...

Εικόνα kostas alsoupoli

Καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους.
Χωρις να θελω να γινω αιρετικος και χωρις καμια διαθεση αντιπαραθεσης με κανεναν, θεωρω και πιστευω οτι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων κανεις απο εμας δεν δικαιουται να κανει κριτικη και μαλιστα αυστηρη στο αντρικο τμημα βολευ.
Ενα τμημα που τα τελευταια 2 χρονια εκανε 2 συνεχομενα νταμπλ και προσφερε και ομορφο γενικα θεαμα..
Ενα τμημα ομως που ειδικα φετος ηταν απελπιστικα μονο του με μηδενικη στηριξη απο εμας και βαζω πρωτο και καλυτερο τον εαυτο μου μεσα...
Ειναι ξεφτιλα να μην μπορουμε να γεμισουμε σε αγωνα τελικου το ρεντη κατι το οποιο δεν καταφεραμε να κανουμε σε κανενα παιχνιδι φετος.
Οι παλιοτεροι σε ηλικια θα θυμονται φυσικα πως καποτε γεμιζε και το ΣΕΦ στα φαιναλ φορ με την Ραβενα το 1992 , την Βουπερταλ στον τελικο το 1996 και στο σχετικα προσφατο παρελθον το 2005 στο τοπ τεαμς καπ με την ολλανδικη ομαδα που τωρα μου διαφευγει το ονομα της.
Και το παραδοξο ειναι οτι ο ερασιτεχνης ανηκει ουσιαστικα σε εμας, τον κοσμο του, με προεδρο και παιδια που ασχολουνται και τρεχουν τα τμηματα, οπαδους σαν και ολους μας,που απλα βγηκαν μπροστα στην δυσκολη στιγμη και καταφεραν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα απο την λαιλαπα που ονομαζονταν Συγγελιδης και να ξανακανουν τα ερασιτεχνικα τμηματα υγιη και ανταγωνιστικα.
Ειναι λοιπον υποκρισια να επιρριπτουμε ευθυνες κατοπιν εορτης και να ψαξουμε να βρουμε αποδιοπομπαιους τραγους...
Και το υπογραμμιζω οτι δεν στοχοποιω κανεναν φιλε απο το σαιτ,και κανενα απο τα παιδια που εγραψαν την γνωμη τους στο αρθρο του Θωμα.

Εικόνα katerina

Καλημέρα παιδιά. Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με το άρθρο. Αρχικά ο Δημήτρης Καζάζης δεν ήταν ανύπαρκτος παικτικά, αντίθετα αποτελούσε μέλος της ομαδάρας που γαμούσε και έδερνε (87-94). Δεύτερον δεν είναι ανύπαρκτος προπονητικά. Πραγματικά αυτό που γίνεται από πέρυσι με τον Καζάζη στο γήπεδο με έχει κουράσει. Γκρίνια και μίρλα συνέχεια. Όντως οι φετινές επιλογές αποδείχθηκαν λανθασμένες. Ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε τον Ιορντάνοφ σαν βασικό διαγώνιο. Το πρόβλημα στον ώμο όμως μας οδήγησε να ψάχνουμε το Σεπτέμβρη διαγώνιο. Ο Κλάρκ που τόσοι έχουν κράξεί είναι δεύτερος διαγώνιος στην Εθνική των Ηνωμένων πολιτειών. Ένας παίχτης που υστερεί μεν στην επίθεση σε σχέση με τον Ιορντάνοφ αλλά έχει μακράν καλύτερες επιδόσεις σε μπλοκ και άμυνα. Ο λόγος που επιλέχτηκε πιστεύω ήταν η προσπάθεια για ευρωπαϊκή διάκριση. Δυστυχώς όμως, ο Ολυμπιακός απαρτίζεται από παίχτες που δεν παίζουν καλή άμυνα με αποτέλεσμα και ο Κλαρκ να μη μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα και να διακριθεί. Για την αλλαγή του Σμαραγδή δε νομίζω ότι ήταν λανθασμένη επιλογή καθώς ο Κόιστρα σαν κεντρικός είναι πολύ καλύτερος. Σαν διαγώνιος φυσικά το παιδί δε μπορεί να αποδόσει. Θα συμφωνήσω για την απομάκρυνση του παιχταρά Κουρνέτα. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται λανθασμένη, με τον Προύσαλη να αδυνατεί να παίξει γρήγορες μπάλες αποτέλεσμα όμως και της μέτριας υποδοχής της ομάδος.
Για τον Καλμαζίδη θα συμφώνησω ότι πρόκειται για τον καλύτερο Έλληνα τεχνικό. Κανείς Ολυμπιακός δε μπορεί να ξεχάσει το πρωτάθλημα του 2011 με την μυθικών διαστάσεων πούτσα στη ζέλα και την ανατροπή στον δεύτερο ημιτελικό (στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι ο Ιορντάνοφ στο παιχνίδι εκείνο δεν μπόρεσε να τελείωσει τις κόντρες μπάλες και να πάρεί το παιχνίδι για τη ζέλα). Ωστόσο αν θυμάμαι καλά από την αρθογραφία του κύριου Λεμονίδη στο ΦΩΣ, ο Καλμαζίδης ήταν από τους ελάχιστους που δημιούργησαν πρόβλημα στην οικονομική εξυγίανση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μη αποδεχόμενος το πλάνο αποπληρωμής της διοίκησης (θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα του άρθρο σχετικά με το νέο προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ μετά την αιφνίδια παραίτηση του κύριου Σωτήρχου). Επίσης ο κύριος Καλμαζίδης είναι μικροπρεπής καθώς σπανιότατα αποδέχεται τις οφθαλμοφανείς αλλά οριακές φάσεις που είναι κατά της ομάδας του.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε την ανατροπή φέτος και πιθανότατα να πρέπει να απομακρυνθεί ο κύριος Καζάζης μετά από μία αποτυχημένη σεζόν αλλά μην τα φορτώνουμε όλα στους προπονήτες. Γίνεται κατ'επανάληψη σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού και είναι εκνευριστικό. Και κάτι τελευταίο για αυτούς που έρχονται γήπεδο, ειλικρινά δε μπρορώ να καταλάβω τι κερδίζουν βρίζοντας τους παίχτες του Ολυμπιακού μας.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Δε νομίζω ότι διαφωνούμε τόσο, όσο προβάλλεις. Το θέμα του άρθρου δεν είναι το αν ήταν καλός παίχτης ή όχι ο Καζάζης. Απλώς αναφέρθηκε από μένα. Κακώς, γιατί αποσυντονίζεται η κουβέντα από την ουσία της.

Δεν είπα, επίσης, ότι είναι ανύπαρκτος προπονητικά ο Καζάζης. Είπα ότι είναι μέτριος, όπως είναι οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές. Γι' αυτό και πρότεινα ξένη λύση. Γι' αυτό και προτιμώ να μείνει ο Καζάζης παρά να φύγει και να έρθει κάποιος Έλληνας. Και αυτό που γράφω τώρα το είπα και στο άρθρο. Μόνον ο Καλμαζίδης είναι καλύτερη λύση από τον Καζάζη, αλλά όπως είπατε κι εσείς, Έχει ιδιαιτερότητες η περίπτωσή του που δύσκολα ξεπερνιούνται.

Ο Κλαρκ, όντως, είναι ένας παίχτης που διεθνώς θεωρείται πολύ καλός. Στον Ολυμπιακό δεν απέδωσε. Μοιραία, ο Καζάζης απορροφάει τις ευθύνες. Πρώτον, γιατί δεν μπόρεσε να τον εντάξει στο κλίμα. Βεβαίως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον κάθε προπονητή. Όμως, το να διώξεις τον μοναδικό σου διαγώνιο ένα μήνα πριν τους τελικούς, χωρίς να αντικατασταθεί, αυτό είναι ένα τεράστιο ρίσκο. Ε, αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη του Καζάζη. Και το ότι ο Ολυμπιακός απαρτίζεται από παίχτες που δεν μπορούν να παίξουν άμυνα, και αυτό ευθύνη του προπονητή είναι, πώς να το κάνουμε;

Ο Σμαραγδής ΚΑΚΩΣ αποκτήθηκε. Καλώς έφυγε. Αλλά έφυγε και ο Πελεκούδας. Καλή ήταν η αντικατάστασή του από τον Κόιστρα, αλλά δεν παύει να είναι μία αλλαγή μεσούσης της σεζόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και δεν ήταν η μόνη ανακατάταξη για να δώσεις άφεση. Ήταν μία από τις πολλές. Αν δεν ευθύνεται ο προπονητής γι' αυτό, ποιος ευθύνεται;

Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι για τον Λεμονίδη. Τον θεωρούσα τον καλύτερο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Σε σημείο που ξεκινούσα το ΦΩΣ από αυτόν... Αλλά φέτος κράτησε μία στάση ανεκδιήγητη, ειδικά με τον Μίτσελ. Πλέον, είμαι επιφυλακτικός για κάθε τι που λέει.

Εικόνα savvas gridlock

''Ωστόσο αν θυμάμαι καλά από την αρθογραφία του κύριου Λεμονίδη στο ΦΩΣ, ο Καλμαζίδης ήταν από τους ελάχιστους που δημιούργησαν πρόβλημα στην οικονομική εξυγίανση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, μη αποδεχόμενος το πλάνο αποπληρωμής της διοίκησης (θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα του άρθρο σχετικά με το νέο προπονητή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ μετά την αιφνίδια παραίτηση του κύριου Σωτήρχου). Επίσης ο κύριος Καλμαζίδης είναι μικροπρεπής καθώς σπανιότατα αποδέχεται τις οφθαλμοφανείς αλλά οριακές φάσεις που είναι κατά της ομάδας του.''

Έτσι ακριβώς.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

επειδη κατα το παρελθον εχω βρισει παιχτες του ΘΡΥΛΟΥ, η μονη εξιλεωση ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ 40 μέρες. Είναι τεραστιο λαθος να βριζεις παιχτες. πρεπει να το καταλαβουεμ ολοι.
παμε παρακατω. Νομιζω ότι ουτε ο κλαρκ θα ηταν λανθασμενη επιλογη (ασχετα αν πιστευω οτι μπορουσε να προσφερει παραπανω αλλα δεν κολλησε με την ομαδα) ΑΝ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Δυστυχως ο Χριστοφιδελης δεν ειναι ο παλιος χριστοφιδελης, ο Ντιασκοφ υστερει αμυντικα αλλα ειναι εξαιρετικος επιθετικα και απομενε μονο ο κοκκινακης με καλη υποδοχη. ετσι χαθηκε ΚΑΙ ο προυσαλης ΚΑΙ ο κλαρκ. Αυτα ομως ειναι θεμα του προπονητη και δυστυχως φετος οι επιλογες του ηταν μετριες. Εχουν και οι προπονητες δικαιωμα στα λαθη. Το θεμα ειναιοτι ο ΘΡΥΛΟΣ χρειαζεται (και εχει τις δυνατότητες) να φερει καλυτερο προπονητη, αφου κι εγω θεωρω οτι ο καλματζιδης δεν γινεται να επιστρεψει και για τους λογους που ανεφερες παραπανω.

Εικόνα katerina

Συμφωνώ Δία ότι μπορεί να φέρει καλύτερο προπονητή και νομίζω ότι γενικά του χρόνου η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη. Εξάλλου και ο Πρόεδρος είπε ότι έρχονται καλύτερα χρόνια μετά το πέρας της συγκεκριμένης σεζόν που συμπίπτει και με την πλήρη αποπληρωμή των χρεών της πούστικης διοίκησης Συγγελίδη.

Εικόνα lets79

Ναι ίσως το παικτικά ανύπαρτκος να μην στέκει σύνγαυρη Κατερίνα,αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ή ότι θα γινόταν και προπονητής αξιώσεων έτσι;Αλλίως θα γινόταν μεγάλοι προπονητές και ο Αμαριανάκης(αλήθεια,που έχει χαθεί αυτός;),ο Τριανταφυλλίδης(η αλλιώς....ρουφιάνα) και όλοι οι υπόλοιποι....

Εικόνα savvas gridlock

Ο Τριανταφυλλίδης το 1998 δήλωσε δημοσίως πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ. Στη μετάδοση της NOVA του τρίτου ημιτελικού βόλεϊ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στην Κυψέλη φέτος είπε πως είναι φιλοπαοκτζής. Πειραιώτης από την Δραπετσώνα, από το 1980 έπαιζε βόλεϊ στον Ολυμπιακό, στα παιδικά του τμήματα. Μιλάμε για προδότη και νούμερο ταυτόχρονα.

Εικόνα katerina

Συμφωνώ lets79, απλά επειδή θίχτηκε το θέμα στο άρθρο. Εννοείται ότι ένας καλός παίχτης δε συνεπάγεται ότι θα γίνει και καλός προπονητής. Ούτε βέβαια υποστηρίζω ότι ο κύριος Καζάζης είναι καλός προπονητής (απλά δεν πιστεύω ότι είναι κακός). Όσο για τον παλιόπουστα που αναφέρεις, όσοι είδαν το τρίτο παιχνίδι της σειράς ποα-ζμπαογκ θα παρατήρησαν ότι η φωνή του έχει υποστεί σημαντική αλλοίωση από τα ασταμάτητα τσιμπούκια που προσφέρει στα παιδιά του Πειραιά.

Εικόνα lets79

Νομίζω πως κάπου εδώ πρέπει να μας πεί αντίο ο Καζάζης....επιεικώς απαράδεκτοι όλοι στην ομάδα....4 σερί ήττες από τον οποιονδήποτε Μπαοκ(που σημειωτέον δεν με είχε κερδίσει ΠΟΤΕ στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ),είναι πολύ δύσκολο να χωνευτούν....θα κάνουν το πρώτο ντάμλ της ιστορίας τους απέναντι σε μένα ρε γαμώτο....πολλά τα λάθη με κυριότερο τον διαγώνιο....και κάτι ακόμα....όλοι ξέρουμε τι πέρασε ο ερασιτέχνης με τα χρέη....αλλά ο Ολυμπιακός του Βόλεϊ δεν είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση....μήπως να μπεί λίγο ακόμα πιο ψηλά ο πήχης;;;;μήπως να μας ξαναθυμηθεί η Ευρώπη;;;;;

Εικόνα john_7

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ IORDANOF!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ & ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ & ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ . . . KLARC!!!! ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΑΝ ΨΑΧΝΑΜΕ!!!ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ!!!

ΥΓ. ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.

Εικόνα apostolos gaganis

Γράφεις ωραία Θωμά. ΄΄Βγάζεις΄΄ μια ευθύτητα κι έναν Ολυμπιακό τσαμπουκά μαζί με μεγάλη αγάπη για την ομάδα. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ, στα πλήκτρα. Ανόθευτος, πηγαίος, αφκιασίδωτος.

H καρδιά μου έχει κρυώσει με το φετινό βόλεϊ του Ολυμπιακού. Θα τον ...μισοδώ τον τρίτο αγώνα. Θα παίξω ΄΄κρυφτό΄΄ μαζί του. Δεν συμβιβάζομαι βλέπεις με το ΄΄εντάξει ρε παιδιά, ηττηθήκαμε απ΄τον καλύτερο΄΄... Σε κανένα θέμα. Γιατί είμαι πολύ εγωϊστής και δεν μ΄αφήνει να κοιμηθώ το τρόπαιο του άλλου, ιδιαίτερα αντιπάλου μου σ΄ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Σκυλιάζω και κάνω το παν να βελτιωθώ για να πάρω τη ρεβανς, κινητοποιώντας όλες μου τις εφεδρείες σε πείσμα, οργάνωση, κόπο δουλειάς και θέληση εν τέλει για τη ΝΙΚΗ. Και βιωματικά σου λεω, ότι αν προσπαθήσεις πολύ, ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ. Σχεδόν πάντα. Φτάνει να έχεις διαγνώσει βέβαια πριν σωστά, το μέχρι πού φτάνει το χέρι σου... ΟΧΙ ΧΕΙΜΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ...

Τέρμα όμως το...φιλοσοφείν. Οι ΄΄γόρδειοι΄΄ δεν λύνονται. Κόβονται. Ο Θρύλος, ΟΦΕΙΛΕΙ να πρωτεύει. Έτσι ΕΙΝΑΙ αυτό το σωματείο. Οι ήττες, μεσ΄το πρόγραμμα, αδύνατον κάποτε ν΄αποφευχθούν, ΑΛΛΆ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ν΄ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΘΕΣΗΣ.

Το τμήμα χρειάζεται για να ξανανέβει στ΄άλογο ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, που θα μεταφράζεται σε νέο και καταξιωμένο προπονητή και ανανέωση του υλικού των παιχτών με αξιόμαχες μονάδες. Μονάδες οι οποίες να γείρουν την πλάστιγγα ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Όλοι το ξέρουμε και το θέλουμε αυτό. Το ζήτημα όμως είναι ότι το βόλεϊ, ως άθλημα, ΄΄υποφέρει΄΄, φυτοζωεί στη χώρα μας. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Άδεια γήπεδα, με εξαίρεση τα ντέρμπι. ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ; Τις μπουγάτσες από φέτος στο τιμόνι ( μ΄ενοχλεί πολύ ο άμετρος ενθουσιασμός του λιμασμένου για τίτλους, του νεόπλουτου σε δόξα...) ή την γρήγορη επανάκαμψή μας στο θρόνο; ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Ένα δεν μπορώ με τίποτα. Την AUREA MEDIOCRITAS. Τη ΄΄χρυσή μετριότητα΄΄. Με τίποτα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΑΡΑ, ΓΙΑΑΑ...ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Να 'σαι καλά, ρε Απόστολε.