ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ



Έχουμε δει το περιβάλλον γύρω από το οποίο ψηφίστηκε η πρώτη ρύθμιση χρεών (ουσιαστικά ήταν η δεύτερη, μετά από το πάγωμα των κατασχέσεων του Δεκεμβρίου 1990) του Ολυμπιακού. Αφού θυμηθούμε το άρθρο και πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση της ίδιας της ρύθμισης, θα παραθέσουμε ένα δημοσίευμα του ''Τύπου της Κυριακής'' εκείνης της περιόδου, της κυριακάτικης έκδοσης του ''Ελεύθερου Τύπου''. Υπογράφεται από το δημοσιογράφο Πάνο Σαμαρά και προκύπτει από στοιχεία του ελέγχου των αρμοδίων στα οικονομικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16-2-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Πέρα από το ΟΡΓΙΟ κατασπατάλησης των εσόδων της ΠΑΕ Ολυμπιακός (προσοχή, χρημάτων που έφταναν στην ΠΑΕ, όχι χρημάτων της προσωπικής περιουσίας του Κοσκωτά, όπως πιστεύουν κάποιοι ''γνώστες''), υπάρχει ένα θέμα-κλειδί.
 

 

 
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ''ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ'' ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1987-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1988, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ, ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
 
Επίσημα στοιχεία, μέσα από έλεγχο αρμοδίων, δημοσιευμένα σε ''αντικειμενική'' πολιτική εφημερίδα και όχι ''σε κάποια γαυροφυλλάδα'', που θα έλεγαν οι αντιολυμπιακοί. Γι'αυτές τις ''μεταγραφές'' αξίωνε ΦΠΑ από την ΠΑΕ Ολυμπιακός η Πολιτεία. Αυτός ο ΦΠΑ ''χαρίστηκε'' με τη ρύθμιση του 1993 και αυτό βαφτίζουν ''σκάνδαλο'' οι αντιολυμπιακές πουτάνες, οπαδοί και δημοσιογράφοι. Και υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να δούμε στην υπόθεση, τα οποία ελάχιστοι γνωρίζουν και μνημονεύουν, όπως για παράδειγμα το ότι μετά την καταδίκη του Κοσκωτά, η προσωπική του περιουσία δεσμεύτηκε και την πήρε ολόκληρη η Τράπεζα Κρήτης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εκποίηση της περιουσίας της (το παραπάνω όργιο κατασπατάλησης και τις πωλήσεις παικτών που δεν της απέφεραν ούτε δεκάρα), δεν πήρε τίποτε απολύτως από τον Κοσκωτά. Σιγά σιγά όμως. Βήμα βήμα θα τα δούμε όλα. Υπομονή να έχετε να διαβάζετε, γιατί τα αντιολυμπιακά παραμύθια μπορεί να είναι σύντομα, ''χαρίσανε χρέη στο γαύρο'', αλλά η προσπάθεια κατάρριψής τους θέλει χρόνο...