9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1987: ΝΤΟΥ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ



Την ιστορία γύρω από την πώληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Νταιφά στον Κοσκωτά το Νοέμβριο του 1987, την έχουμε δει. Αν δεν εμφανιζόταν ο Κοσκωτάς, ο Ολυμπιακός θα κινδύνευε με υποβιβασμό τη σεζόν 1987-88, έτσι όπως τον είχε καταντήσει ο ''πετυχημένος επενδυτής'' Νταιφάς. Επιστρέφουμε λοιπόν στο Σεπτέμβριο του 1987. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στις 6/9/1987, ο Θρύλος χάνει με κάτω τα χέρια στη Λάρισα, 3-1 από την τοπική ΑΕΛ. Λίγες μέρες μετά, ακολουθούν τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-9-1987
 

 

 

 

 

 

 
Η αρχή των ''πέτρινων χρόνων'' του Θρύλου, με αποκλειστική ευθύνη του Νταιφά...

Σχόλια

Εικόνα Pr0pheT7

ήμουνα 10 χρονών τότε και ήταν με το που άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει Ολυμπιακός

τα πέτρινα τα χρόνια τα πέρασα τότε, σε αυτή την ηλικία. όποιος δεν το έχει περάσει, δεν καταλαβαίνει και ας σταματήσει την αφ' υψηλού και κακοήθη κριτική

διαφωνώ με κάποιες από τις επιλογές του Σωκράτη αλλά και του Βαγγέλα. αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αντιλαμβάνομαι το τι έγινε και το τι γίνεται. πως η ομαδάρα μας είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως, μέσα και από την δουλειά αυτών των δύο προέδρων

με λίγα λόγια, γαμιούνται οι νεόγαυροι, ζήτω η Ολυμπιακάρα μας

Εικόνα Νίκος Γόδας

Νομίζω πως το επίμαχο ματς με τη Λάρισα ήρθε 4-1. Στο ντεμπούτο του Καζιμιέρσκι. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα Νίκος Γόδας

"Αν κάνω λάθος, διορθώστε με". Ευχαριστώ!

Εικόνα el trick

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να μορφωθούμε απαντες.
Πρέπει να μάθουμε όλοι την έννοια της λέξης ΟΠΑΔΟΣ και μάλιστα το τί σημαίνει ΟΠΑΔΟΣ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.
Για μένα όποιος λέει ότι είναι με τον Θρύλο στας ευρώπας ή όπου αλλού ή ότι είναι με τη Λάρισσα π.χ. και είναι και με τον Θρύλο αλλά στο μπάσκετ είναι αλλοιώς και αλλοιώς στο χαντμπολ τότε αυτός απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ αλλά πιθανόν να είναι και μεγάλος ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Σίγουρα η ιστορία της ομάδας παίζει ρόλο.
Περισσότερο όμως παίζει αυτό που νοιώθουμε μέσα μας.
Αν κυλάει κόκκινο αίμα στις φλέβες και τις αρτηρίες μας.

Εικόνα john

Αλλη μια απόδειξη της άθλιας φασης που περνούσε ο θρύλος εκείνα τα χρονια . Ετσι ειναι. Πρεπει κάποια στιγμή οι μαλακες και οι αιθεροβάμονες να συνειδητοποιήσουν οτι η φάση στην οποία βρίσκεται τωρα ο Ολύμπιακος δεν ειναι αυτονόητη,ούτε παντα είμασταν ετσι. Ο θρύλος δεν είχε παντα στο πλευρό του προέδρους που μάχονταν κι νοιάζονταν για αυτόν οπως ο Κόκκαλης και ο Μαρινακης. Ο θρύλος ειχε δίπλα του και απατεώνες προέδρους και ανθρώπους που με κακοδιαχείριση και καβούρια στις τσέπες τον απέτρεπαν απο το να φτάσει ψηλα. Θα περίμενε κανεις πως όσοι οπαδοί εχουν ζήσει και τις 2 περιόδους να εκτιμούσαν περισσότερο τον Μαρινάκη. Αλλα οχι.Εχουν ακουστεί αντίθετα μεγάλα υβρεολόγια προς τον πρόεδρο ακόμα και απο μεγάλους ανθρώπους. Πως εξηγειται αυτο?Προφανως εχουν πολύ κοντή μνήμη η ξεσπούν τα νεύρα τους πάνω στην ομάδα. Απο την αλλη έχουμε και τους πιτσιρικάδες γαύρους που δεν ενδιαφέρονται για την ιστορια της ομάδας ούτε θέλουν να την βοηθήσουν ουσιαστικά να γίνει καλύτερη. Ο Ολυμπιακος εγινε μόδα και μεσα σε αυτήν την εποχή εχουν γίνει γαύροι και άτομα που για μένα δεν θα επρεπε να ειναι οπαδοί του ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια σειρά μου στο στρατό που μου έλεγε "εγω φίλε ειμαι ολυμπιακος μονο στην Ευρώπη γιατι στην ελλαδα με το παρασκήνιο και τα παραρτήματα του ο Βαγγέλας μας κατάφερε να σιχαθούμε το ποδόσφαιρο". Έχουμε γεμίσει ντροπαισμενους Ολυμπιακούς και πρεπει να αραιωνουμε όπου να ναι.

Τα λεω αυτα για να ξανατονισω μεσα απο αυτήν την ανάρτηση πως μια μεγαλη μερίδα του κόσμου μας δεν στέκεται στο ύψος της. Και δεν ξερω πως μπορει να αλλάξει αυτο. Πρεπει οι οπαδοί μας να δειχνουν μεγαλύτερη αγάπη στον σύλλογο. Αυτο θα γίνει με δυο τρόπους.Ειτε με τον καλο είτε με τον άσχημο. Ο καλος ειναι να φροντίσει η ΠΑΕ για αυτο με την δημιουργία ολυμπιακών μέσων (TV,ράδιο, η ιντερνετ που υπάρχει μονο το Ratm)που θα μαθαίνουν την ιστορια του Ολυμπιακού σε όλους μας και θα μας μάθουν να αγαπάμε περισσότερο τομ σύλλογο . Ο άσχημος ειναι να περασει ο σύλλογος μια μεγαλη κρίση. Να χάσουμε ορισμένους τίτλους, να κανουμε άσχημες ευρωπαϊκές πορείες πράγμα που θα συσπειρώσει σιγουρα τον κόσμο γύρω απο την ομάδα. Αυτο το λεω έχοντας στο μυαλο μου 2 πρόσφατα παραδείγματα με την ζήτηση των εισιτηρίων στο Καραϊσκάκη τις σεζον 2004-2005 και 2010-2011 όπου η δίψα των οπαδών για πρωτάθλημα εγινε πολύ μεγαλύτερη απο τη στιγμή που το χάσαμε την προηγούμενη χρονια.Οι συνεχόμενες επιτυχίες σε πλαδαρευουν. Οταν χάνεις κατι αντιλαμβάνεσαι την μεγαλη αξία που είχε οταν το κέρδισες.Καλο ειναι βέβαια να μη χρειαστεί ποτε να φτάσουμε μέχρι εκει. Ο Θρύλος ειναι καταδικασμένος παντα να πρωταγωνιστεί. Απλα τονίζω ενδεχόμενες θετικές συνέπειες που θα εχει μια άσχημη και αποτυχημένη χρονια.

Εικόνα thita

Άνθρωπο άνω των 40 που δηλώνει Ολυμπιακός,δεν του συγχωρώ με τίποτα να λέει τέτοια και τον κράζω

Τους αρκετά νεότερους,όταν έχω χρόνο και κέφι, τους λέω ιστορίες από τα χρόνια της ..... υγείας (καπετάνιος)

Κι όταν δεν έχω,απλά τους παραπέμπω στο RATM

Ναι,με τον ´´κακό´´ τροπο έρχεται η μεγάλη συσπειρωση και αφύπνιση

Αλλά μακάρι να μην το ζήσουμε (πάλι)

Εικόνα savvas gridlock

Δυο δρομοι υπαρχουν για να αλλαξει αυτο το σκηνικο. Ο ενας ειναι με διαλογο, επιχειρηματα, βασισμενος σε δυο πυλωνες. Γνωση της ιστοριας μας, οσο το δυνατον πιο αντικειμενικα και με αναφορα σε πηγες (οχι με δικες μας αφηγησεις, που ευκολα καποιος θα μπορουσε να αμφισβητησει), ωστε να μαθουμε το τι εκπροσωπουμε ως Ολυμπιακος, αλλα και απαντηση στην προπαγανδα των αλλων, διχως να αφηνουμε κατι να πεσει κατω. Ο δευτερος δρομος ειναι με κεντηματα και σοπια. Φυσικα εμεις απεχθανομαστε τη βια (ειναι πασιγνωστο αυτο) και προκρινουμε την πρωτη λυση.

Εικόνα nissios

Ο Αλ Καπόνες είχε πει: "Μ' ένα μπιστόλι και μ' ένα γκαλό λόγο καταφέρνεις περισσότερα απ' ό,τι μόνο μ' ένα γκαλό λόγο". Κι από τούτο που είπε βγαίνει το συμπέραζμα ότι ακόμη και για τον Αλ Καπόνε ο καλός λόγος ήταν αναγκαίος.

Παπαρολογούμε, γιατί θα προβληθεί σε λίγο το ντιμπέι, να 'ναι προπονημένος ο κόζμος στη μπαπάρα.

Εικόνα thita

Χαχαχα

Εικόνα nissios

Μη γελάς, φίλε Thita, είναι σοβαρά τα πράματα. Κάτι πολύ μεγάλο γίνεται εδώ πέρα και δεν το' χει ψυλλιαστεί κανείς ρε και κάθεστε όλοι να πούμε και κοροϊδέυουτε τους πολιτικοί μας ταγοί. Ρε σεις αυτοί σκοτώσανε την αντιπροσωπεφτικιά δημοκρατία και ξαναφέρανε την άμεση ρε. Σαν τους αρχαίοι που μαζευόντανε στη Μπνύκα και λέανε τόνα τάλλο τα πάντα όλα. Έτσι κι εμείς σε κάθε ζόρι εκλογές. Αμέ. Η άμεση δημοκρατία επέστρεψε στο λίκνο της ρε. Τι να μας πούνε τα γατάκια οι κουτόφραγκοι...

Εικόνα thita

Για τον αλ καπονε τα γέλια αδερφέ

Δεν κοροϊδεύω κανέναν πολιτικό,τους θεωρώ όλους όχι βλάκες αλλά παμπονηρους,για καποιους έχω και ιδια άποψη

θεωρώ ψιλό-σχεδιασμένο τουλάχιστον μια δεκαετία ο,τι έγινε στην ελλαδιτσα από εποχές ευρώ κλπ.

Οικονομικό-κοινωνικό πείραμα επιστροφής σε φεουδαρχισμο,με τραπεζίτες αντί γαιοκτήμονες

Και πολλές παρατάξεις-νέα αστέρια και κινήματα τα θεωρώ ανακουφιστικές βαλβίδες,ενώ πολλές από τις υπόλοιπες,εντός κόλπου και δη για ψίχουλα

Σε όλη την Ευρώπη αυτό,που οδεύει ολοταχώς στον φεντεραλισμό (την παγκοσμιοποίηση την φάγαμε και την χωνέψαμε ήδη)

Καταργούνται τα έθνη και οι ρίζες και προκρίνονται συμμετοχές σε οικονομικά μόνο μοντέλα και ατομικισμός

Μια μελέτη social dynamics το 2009-2010 είχε πει πως το όριο του έλληνα είναι η κατοικία

Εκεί ακροβατούμε

Αλλιώς,χαπατα. Κάνει ο καθένας από ένα ποστ στο Facebook και νομίζουμε αντισταθήκαμε και κοιμόμαστε ήσυχοι μετά

Τι να ψηφίσω δεν ξέρω,δεν ανήκω παραδοσιακά κάπου,από το αποψινό θέατρο αποκλείεται να αποφασίσω πάντως

Αυτό που σερβίρουν πρετεντερηδες κλπ.,δεν το τρώω,παρά το ξερνάω

Κι οποίος διαφωνεί με το γενικό συστήματάκι,βαφτιζεται γραφικός και τελειώνει

Δεν θέλω να τα συζητάω πολύ γιατί έχω πικρία και οργή και γενικά μελαγχολώ πολύ όταν το σκέφτομαι,πες είμαι λίγο σε άρνηση

Εικόνα savvas gridlock

Πιστευεις σοβαρα ρε φιλε οτι Ελληνες πολιτικοι σχεδιασαν ή συμμετειχαν σε σχεδιασμο ενος τοσο μακροπροθεσμου, δεκαετους πλανου αλλαγης οικονομικου συστηματος στη χωρα και στην ηπειρο μας; Ακουγοντας δηλαδη το μεσο Ελληνα πολιτικο, π.χ. σημερα στο ντιμπειτ, πειθεσαι πως ειναι συγκροτημενος, μεθοδικος και εκφραζεται/δουλευει με σχεδιο και δομη συγκεκριμενη, ή ειναι αρπακολλατζης τενεκες ξεγανωτος; Ακους ας πουμε την Αλεξαρα μας να λεει ''δωσαμε μαχη και σωσαμε το ΕΚΑΣ'', ενω ξερεις ότι με το μνημονιο που εφερε μέχρι 1/1/2018 θα χαθει το ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιουχους. Ειναι δυνατον καποιος που σχεδιαζει σε ευρωπαικο επιπεδο αλλαγη οικονομικου μοντελου να προσεγγισει αυτο το πανηλιθιο γελοιο υποκειμενο για να προχωρησει το πλανο του; Παραδειγμα ο τενεκες Τσιπρας, οχι οτι τα αλλα ζωα διαφερουν.

Εικόνα thita

Όχι βέβαια,ασφαλώς δεν πιστεύω ότι σχεδιάστηκε από Έλληνες πολιτικούς η ανατροπή του δυτικού τρόπου ζωής όπως τον ξέραμε,με ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που χάνουμε.Πιστεύω όμως πως σχεδιάστηκε από κάποιους που χαράζουν παγκόσμιες στρατηγικές και ξεκινάει από εδώ όσον αφορά την Ευρώπη. Οι Έλληνες πολιτικοί απλά δηλώνουν υποταγή στη νέα αυτή εξουσία όπως συνήθως κάνουν,στην πλειοψηφία τους,εδώ και εκατοντάδες χρόνια,ζώντας μόνο για το σήμερα.

Εικόνα nissios

Αστειεύομαι, βρε. Μια άρνηση κι εγώ την έχω αλλά πιέζω την εαυτό μου να πηγαίνει στην κάλπη μόνο και μόνο από σεβασμό στη διαδικασία. Ξέρεις, σκέφτομαι πως το δικαίωμα του εκλέγειν δεν μας χαρίστηκε και η αδιαφορία για τις εκλογές μού φαίνεται κάπως ασεβής προς εκείνους που το κατέκτησαν και μας το κληροδότησαν. Είναι κι εκείνο του θουκυδίδειο "τὸν μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα ἀλλ' ἀχρεῖον νομίζομεν" που με σπρώχνει στην κάλπη, όση κι αν είναι η απογοήτευσή μου. Τέλος πάντων, καλά μυαλά και καλά κρασ(ι)ά και στους εκλέκτορες και στους υποψηφίους.

Εικόνα thita

Συμφωνω,δεν τους χαρίζω αδιαφορία. Κι οι Ρωμαίοι έλεγαν ο πολίτης πρέπει να επιμελείται των υποθέσεων του (των υποθέσεων που τον αφορούν).

Οι παλαιοι αριστεροί πάλι λένε πως αν δεν εμπλακείς στην πάλη και στον αγώνα,δεν μπορείς και δεν πρέπει να έχεις μερίδιο στα δικαιώματα.

Εικόνα savvas gridlock

Εγω Νικο αμα δεν δω το ντιμπειτ, δεν αποφασιζω το τι θα ριξω, αν ριξω κατι. Νομιζω οτι σημερα το βραδυ ολη η Ελλαδα θα ειναι κρεμασμενη σαν τσαμπια απο σταφυλια μπροστα απο τους τηλεοπτικους δεκτες, να ακουσει πολιτικο διαλογο κι επιχειρηματα.

Εικόνα jimakos

Άμα το δείτε ενημερώστε με και μένα γιατί είμαι κι εγώ αναποφάσιστος. Δεν θέλω να κρίνω , με την ψήφο μου, το αποτέλεσμα των εκλογών χωρίς να μάθω ποιος θα μας σώσει πιο γρήγορα.

Εικόνα savvas gridlock

Tζιμακο, εγω ειδα το ντιμπειτ και μπερδευτηκα. Ειμαστε τυχερη χωρα φιλε. Ολοι εχουν συγκεκριμενο, ρεαλιστικο σχεδιο και καιγονται να μας σωσουν. Για εμας νοιαζονται.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Εγώ θα ψοφήσω Μεϊμαράκη. Έχει κλέγειν. Από τη μύτη δηλαδή.