ΛΙΓΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΥΒΑΡΟΥΣ...



Με βάση όσα είδα απ΄το παιχνίδι  Μπάγιερν - Άουγκσμπουργκ που τελείωσε πριν από λίγο, θα πω πέντε πράματα και πριν δούμε σε λίγο το ματς με τον Πλατανιά.

1.  Μιλάμε για μια πολύ δεμένη, γρήγορη, με εξαιρετική φυσική κατάσταση ομάδα και παίχτες φωτιά που μπορεί να σου κάνουν τη ζημιά στο πιτς φυτίλι. Είναι εγωϊστές και δικαίως, αλλά πανικοβάλλονται κιόλας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΙ.

2.  Ιδρώσανε να κερδίσουν 2 - 1 με πέναλτι στο 87΄, που αν το δίνανε εδώ σ΄εμάς, θα΄χαμε θέμα ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ίσως... Η λέξη ΣΦΑΓΗ της Άουγκσμπουργκ, ωχριά μπρος στην πραγματικότητα...

3.  Με απασχολούν δύο πράγματα για μεθαύριο. Το πρώτο είναι η άμυνά μας. Τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα της. Θα πρέπει να καθαρίζει το γρηγορότερο τις φάσεις, βοηθούμενη κι από ΟΛΗ την υπόλοιπη ομάδα, γιατί κάθε καθυστέρηση και πολύ περισσότερο κάθε λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά.  Η ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα πρέπει να μας εγκαταλείψει ούτε στιγμή. Παύση προσοχής στο 93΄ και 10΄΄, με λήξη αγώνα το 93΄και 8΄΄.

4.  Το δεύτερο που με απασχολεί, είναι η διαιτησία. Με απασχολεί... ΚΑΙ ΜΕΤΑ από όσα είδα σήμερα.

5.  Τελειώνω, με λίγα περί ΣΕΒΑΣΜΟΥ. Την...μισώ σχεδόν αυτή τη λέξη, όταν την ακούω ή την διαβάζω στα αθλητικά. Το΄χω ξαναπεί. Τετριμμένη, πολυφορεμένη, χωρίς καμιάν αξία. Ο ισχυρός λέει ΄΄σεβόμαστε τον αντίπαλό μας ΄΄και λοιπά μπλα-μπλα, αλλά στη ουσία δεν το πιστεύει αυτό. Στην πραγματικότητα, εκείνο που σκέπτεται και δεν το λέει είναι ΄΄ντάξει μωρέ, θα το πάρουμε το παιχνιδάκι, φτάνει να μην κάνουμε τίποτα μαλακίες΄΄ και τα ρέστα... Απ΄την άλλη, ο ασθενέστερος λέει κι αυτός ΄΄σεβόμαστε τον αντίπαλό μας΄΄, προσθέτει όμως πάντα και το απαραίτητο ΄΄αλλά δεν τον φοβόμαστε κι είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα, μπλα, μπλα...΄΄. ενώ  κατά βάθος θέλει περίπου να πει ΄΄ τον φοβόμαστε τον πούστη κι αυτό πολύ μας αγχώνει, γιαυτό και θα παίξουμε όλοι ταμπούρι με αντεπιθέσεις, κοιτάζοντας - με τρόπο πάντα - να φάμε τίποτα πόδια, καθυστερήσεις θα κάνουμε κι ό,τι βγει ναούμ....΄΄. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΥΒΑΡΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΩΣ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ΄ΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ. ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ΄ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗ, ΤΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ  Μ -Α- Σ,  ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

Θα τα ξαναπούμε όμως. Τώρα, Πλατανιάς...

Υ. Γ.  Αποδείχτηκε για πολλοστή φορά ΚΑΙ απ΄τον σημερινό αγώνα της Μπάγερν, το πόσο δύσκολο γενικά είναι να ΄΄τρυπήσεις΄΄ τις μαζικές άμυνες... Αυτές, μην ξεχνάμε, μας δώσανε Ευρωπαϊκό... Έτσι για να μη λένε και ξαναλένε οι διάφοροι ΑΡΔοΜεΜΕδες ότι ο Ολυμπιακός ( ειδικά...) έχει πρόβλημα με τις μαζικές άμυνες των αντιπάλων του στο Καραϊσκάκη και τα τοιαύτα... ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΧΟΥΝ. Και οι Μπαρτσελόνες, κι οι Ρεάλες και τούτοι απόψε στο Μόναχο, όλοι, όλοι...

Σχόλια

Εικόνα Pipis

Όλα μέσα είναι μάγκες.

Και σε άλλες πρεμιέρες είχαμε το φόβο για πανωλεθρία (ΠΣΖ, Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Γιουβέντους) αλλά τα παιχνίδια αλλιώς εξελίχθηκαν.
Για μένα σε αυτά παιχνίδια πλεονέκτημα έχει ο γηπεδούχος, πάντα! Το μειονέκτημά μας, η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Πάντως είμαι σίγουρος, παίχτες και προπονητική ομάδα, αντίθετα με αυτά που λένε, αυτό το παιχνίδι περιμένουν να τα δώσουν όλα.

Λίγη τύχη να έχουμε και καλή διαιτησία και τα υπόλοιπα θα έρθουν...

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΜΗΝ, μπράδερ...

Εικόνα Son of Hoof

Τα συναισθήματα είναι τα εξής (τουλάχιστον για μένα):

1.Αγωνία και προσμονή για την πρεμιέρα του τσουλού.
2.Άγχος, διότι εκτός του οτι αντιμετωπίζουμε την μια από τις 2-3 καλύτερες ομαδες του κόσμου, δεν έχουμε ξαναέρθει ποτέ αντιμέτωποι και γνωρίζουμε καλά οτι στην μέρα της μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε ομάδα.
3.Ελπίδα, γιατί παίζουμε στην έδρα μας και γνωρίζουμε επίσης καλά οτι αν κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι, όλα είναι πιθανα.
4.Χαρά, γιατί κουνάμε σεντόνι για μια ακόμη φορά και έχουμε να δούμε ωραίο ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά ισχύουν μέχρι το σφύριγμα της έναρξης, απο εκεί και πέρα χρειαζόμαστε μόνο ένα πράγμα. 1000% συγκέντρωση. Τύχη πιστεύω θα έχουμε, αν έχουμε την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Άρα κατα την ταπεινή μου άποψη ο φόβος δεν έχει θέση. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Το παιχνίδι μετράει για 3 βαθμούς στους 18 διαθέσιμους. Είναι σίγουρο οτι οι θα στενοχωρηθούμε αν χάσουμε και ειδικά με βαρύ σκορ -εδώ στενοχωρηθήκαμε όταν χάσαμε από τους Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν πριν 20 χρόνια στο μπάσκετ-, αλλά δεν θα τα βάψουμε και μαύρα. Φέτος έχουμε υποχόμενη ομάδα και πρέπει να χαιρόμαστε που θα έχουμε τέτοιο τεστ μπροστά μας, αν ήταν δε άλλη ομάδα στη θέση μας θα ακούγαμε τα γραφικά "έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το ματς" κλπ...

Μόνο που δεν ταιριάζουν και πολύ για Ολυμπιακό τέτοιες κουβέντες ψευτοαποσυμφόρησης. Αυτά είναι για τις άλλες ομάδες. Επομένως...

ΘΡΥΛΕ ΓΕΡΑ,
ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ κατά βάση με όλα όσα σκέφτεσαι, αλλά μ΄αρέσει κι ο τρόπος που τα γράφεις. Θα δούμε, αδελφέ...

Εικόνα CVRED

Μακάρι να είναι όπως τα λες Αποστόλη. Δυστυχώς δεν τα βλέπω και τόσο αισιόδοξα τα πράγματα. Όχι μόνο με βάση την κατάσταση της ομάδας μας, αλλά και γιατί η Μπάγερν είναι ενα club, που όσα προβλήματα και να έχει (και έχει αρκετά στην παρούσα φάση), μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα αν της βγουν 2-3 στοιχεία στο παιχνίδι της.
Είμαι σίγουρος πάντως πως και οι παίκτες και εμείς, θα τα δώσουμε όλα.

Εικόνα apostolos gaganis

Κοντεύω να γίνω ΄΄φωνή βοώντος εν τη ερήμω΄΄... Εύχομαι να γίνει εκείνο που γράφεις στην τελευταία σου πρόταση ( απ΄τη μεριά των παιχτών βέβαια, αφού τ΄άλλο είναι υπερβέβαιο ). Γιατί χωρίς ΑΥΤΟΙ να τα δώσουν όλα, ένα είναι σίγουρο: η ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ διάψευσή μου! Και μετά...Θα ψάχνετε να με βρείτε... Χεχεχε, που κάνει και μια ψυχή! ΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΘΩΣ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΣΥΓΓΑΥΡΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣ.Λ... Πόσες φορές άλλωστε θα ξαναβρεθούμε με ομάδα σαν την Μπάγερν μπροστά μας; La vita e bella, αδελφέ!

Εικόνα vagio

Έχουμε μεγάλα θέματα αμυντικά, ομαδικά κι ατομικά. Τόσο μεγάλα που άμα φάμε δυο γκολ αξία στα γρήγορα, ούτε να ματώσουμε θα μπορούμε, ουτε να μας φοβηθούν θα προλάβουν. Μακάρι να κατέβει αλλιώς η ομάδα Απόστολε, γιατί προβλέπω να κάνω κανα μήνα να διαβάσω αθλητικά.

Εικόνα apostolos gaganis

Για ένα πράμα δεν αμφιβάλω καθόλου: Αν έχουμε ΤΟΝ ΦΟΒΟ μεσ΄την ψυχή μας, έχουμε χάσει σίγουρα και με ευρύ σκορ, ΠΡΙΝ καν σφυρίξει ο διαιτητής την ΕΝΑΡΞΗ του αγώνα... Τα μεταξωτά βρακιά αδελφέ, το ξέρεις, θέλουνε και βασιλικούς κώλους... Αλλιώς, ας μείνουμε στους Πλατανιάδες... Στην τελική, για τίποτα καλές εμφανίσεις με ανάλογα αποτελέσματα απέναντι στις πολύ μεγάλες ομάδες, δεν αξίζει να παρακολουθούμε το μπαλί; ΔΥΣΚΟΛΟ; ΠΟΛΥ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο! Πήξαμε πια στις Αλαφουζειάδες και στις Μελισσανειάδες! Νισάφι! Κι αν δεν την κάνει ο Θρύλος στη χώρα μας τούτη ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ποιός άλλος μπορεί να την κάνει; Είμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, παρεμφερείς με δαύτη ομάδες θα βρίσκαμε μπροστά μας... Το ξέραμε... ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ! ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ! ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΓΚΕΛΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΕΛΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ! ΕΙΔΙΚΗ ΚΙ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ! ΜΑΖΙ ΜΕ Τ΄ΑΛΛΑ... ΜΠΟΡΟΥΝΕ; ΘΑ ΔΟΥΜΕ! ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ, ΝΑΙ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ! Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Η ΚΟΛΑΣΗ!

Υ.Γ. Ρε σαν να΄μαι στ΄αποδυτήρια κι ακούω τον εαυτό μου να μιλάει στους παίχτες... Λες να την ψώνισα ή είμαι άρρωστος με την ασπροκόκκινη;...

Γεια σου Βάγιο!

Εικόνα RED HELL

Απο τις λιγες φορες που διαφωνουμε Αποστολε.Φοβαμαι μην βρεξει την Τεταρτη στο Φαληρο.Αν οι αλλοι μπουν δυνατα την γαμησαμε.Μακαρι να μπουν πιο χαλαροι και να τους ταρακουνησει ο κοσμος μπας και κερδισουμε κατι με κλεφτοπολεμο.Μπορει να εχουν λυγισει ομαδαρες στο Ναο αλλα εχουμε καιρο να δουμε τετοιο μεγαθηριο.Μπορει η Γιουβε περυσι να πηγε τελικο αλλα παρα το οτι ειχε ομαδαρα δεν φημιζοταν για το οτι μπορει να σε διασυρει(μιλαω για περυσι).Αντε και ο Θεος βοηθος.
ΥΓ.Ειναι μερικα πραγματα που εχω σιχαθει να τα βλεπω 2 χρονιες οπως:
1)Τον Σιοβα βασικο
2)Τον Ελαμπντελαουι να τρεχει μπροστα και μολις βλεπει αντιπαλο να χανει το μπουσουλα
3)Τον Μαζουακου που ειναι εμφανες οτι μιλαει στη μπαλα να κανει 100 τσαλιμακια πριν δωσει μια γαμημενη πασα
4)Τα πανηλιθια λαθη του Μιλιβογιεβιτς που το καλοκαιρι μας τον παρουσιαζαν σαν Μακελε.Πιστευω οτι ειναι περισσοτερο 8αρι και οτι καλυτερα να εμενε ο Νντινγκα.Μακαρι να με διαψευσει.
ΥΓ1.Ιντεγε και Ερνανι αφηνουν πολλες υποσχεσεις.Περιμενω σε λιγο καιρο η ομαδα να αρχισει να αποδιδει καλο ποδοσφαιρο γιατι μεχρι στιγμης ειμαστε λιγο slow-motion.

Εικόνα apostolos gaganis

Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του φίλε μου, εκτός απ΄τους θρησκευτικούς, που΄ναι απόλυτοι ( βλέπε δόγμα ). Εστιάζεις πάντως ΚΙ ΕΣΥ την μουρμούρα σου σε αμυντικούς. Όπως κι εγώ στην ανάρτηση, τον σκεπτικισμό μου. Τα είδαμε και χτες με τον Πλατανιά. Ευελπιστώ πάντως σε τελείως διαφορετικό αμυντικό πρόσωπο με την Μπάγερν. Κατεβαίνω ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ και θα τα δώσω ΟΛΑ. Είμαι ΑΝΤΡΑΣ. Είμαι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Έτσι πρέπει να ΄΄δουλέψει το ρολόϊ΄΄ μεθαύριο. Μπορεί να πέσω κι έξω σε όσα λέω. Είναι η οπαδική ΦΥΣΗ μου όμως, ΕΤΣΙ. Δεκαετίες τώρα. Απαράλλαχτη, ό,τι και να συμβαίνει: ΘΑ ΜΑΤΩΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Π Ρ Ε Π Ε Ι...

Εικόνα savvas gridlock

Tι να σου πω Αποστολε, μακαρι να εχεις δικιο και να μας φοβηθουνε οι Γερμανοι, αλλα εγω φοβαμαι παρα πολυ το ματς την Τεταρτη. Οχι απλως για ηττα...

Εικόνα apostolos gaganis

Στην άμυνά μας και στη διαιτησία. Εκεί εστιάζω εγώ τον σκεπτικισμό μου. Θα δούμε. Κρος άουρ φίνγκερς. Είμαι αισιόδοξος. ΨΥΧΗ - ΤΥΧΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Δεν είναι Θεοί...