Ο ΔΑΒΙΔ, Ο ΓΟΛΙΑΘ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ...



Σήμερα λέω να σοβαρολογήσουμε. Μεθαύριο παίζουμε ή καλύτερα ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια σ΄ένα ποδοσφαιρικό μεγαθήριο. Την Μπάγερν Μονάχου. Την ξέρουμε όλοι. Ας θυμηθούμε λοιπόν και μερικούς αριθμούς της, συγκρίνοντάς τους με δικούς μας.

Σημερινή εμπορική αξία των παιχτών της, σύμφωνα με το Τransfermarkt, κοντά στα 550 εκατομμύρια ευρώ. Η δική μας, 85 εκατ. Πάνω από 6,5 φορές, κοντά στις 7, μεγαλύτερη η δική τους. Οι μισοί απ΄τους παίχτες που διαθέτει ( οι 14 στους 28 ), έχουν αξία μεγαλύτερη από 20 εκατ. ο καθένας. Στην ομάδα μας, πιο ακριβοί είναι οι Ρομπέρτο και Πάρντο με 7 εκατ. περίπου ο καθένας. Μόνο ο Μίλερ κι ο Λεβαντόφσκι ( που παίζουν ) μας κάνουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια, δηλ. 25% παραπάνω απ΄την αξία ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της ομάδας μας. Τίτλοι; Αυτοί 25 πρωταθλήματα και 17 κύπελλα έναντι 42 και 27 δικών μας, αλλά στο πρωτάθλημα και κύπελλο...Γερμανίας. Βάλτε γιαυτούς και 5 τσάμπιονς λινγκ, 1 κύπελλο κυπελλούχων, 2 διηπειρωτικά, 1 κύπελλο ΟΥΕΦΑ κι ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Εμείς, 1 βαλκανικό. Μιλάμε επομένως ότι το βράδι της Τετάρτης θα΄χουμε μάχη Δαβίδ με Γολιάθ, στα...εδάφη του πρώτου όμως, που τα ξέρει καλά, σε αντίθεση με τους - πολύπειρους πάντως - Γερμανούς. Απ΄την άλλη, επειδή το λένε οι αριθμοί, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ο Νόϊερ π.χ. είναι 6 φορές καλύτερος απ΄τον Ρομπέρτο ή ο Λεβαντόφσκι...35 φορές καλύτερος απ΄τον Τσόρι... Είπαμε: λένε πολλά τα νούμερα, αλλά όχι κι...όλα.

Πάμε τώρα στην Αθλητική Ψυχολογία. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ επιστημονική ειδικότητα. Όχι μόνο για τους αθληταράδες αλλά πολύ ευρύτερα, ιδίως τον σχολικό και πιο γενικά τον παιδικό αθλητισμό. Περιδιάβηκα κάμποσο χτες και λίγο σήμερα την ηλεκτρονική βιβλιογραφία επί του θέματος και...μορφώθηκα όντως αρκετά, ιδίως απ΄την αρθρογραφία κάποιου κ. Γιάννη Ζαρώτη, αθλητικού ψυχολόγου πανεπιστημιακού επιπέδου ( τύποις και ουσία ), που πολύ με βοήθησε και τον ευχαριστώ από΄δω. Ενδεχομένως, να΄χει σχέση και με τις παιδικές μας ακαδημίες κι αν τούτο είναι ακριβές, πρόκειται για μια πολύ σωστή και αναγκαία κίνηση του συλλόγου την οποία επικροτώ απολύτως. Στη χώρα μας, η παραπάνω ειδικότητα δεν έχει πολυαναπτυχθεί ακόμα ( και να΄ναι το μόνο; ) ως - χρησιμότατο - επιβοηθητικό προπονητών και αθλητών εργαλείο, όπλο, αναπτύσσεται πάντως σταδιακά, επειδή όλο και περισσότεροι υπεύθυνοι αναγνωρίζουν την αξία της. Για το εξωτερικό, δεν το συζητώ. Παλαιόθεν δοκιμασμένη είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο.

Έτσι, στάθηκα και...ξεψείρισα κάπως στο διάβασμά μου το ζήτημα των ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Κι ο λόγος βέβαια, προφανής. Μεθαύριο αγωνίζονται για το καλύτερο δυο πρωταθλητές. Τον ένα τον λένε Δαβίδ. Κι είμαι μαζί του. Και τον άλλο, Γολιάθ. Και θέλω να τον χτυπήσω, αν μπορώ, κατάματα, με τη σφεντόνα μου. Ας δούμε λοιπόν παρέα, τί συνέλεξα στο ΄΄οδοιπορικό΄΄ μου. Τα καταγράφω:

1.  Μια δήλωση ενός καθηγητή του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ονόματι Ντέϊβ Κόλλινς, που μ΄άρεσε. ΄΄ Τα φυσικά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου ή μιας ομάδας ατόμων αποτελούν τη ΒΑΣΗ ( αναμφίβολα ), αλλά τα ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ είναι εκείνα που σε στηρίζουν, σε βοηθάνε ν΄αντιμετωπίσεις την ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και είναι ΑΥΤΑ που σε κάνουν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ΄΄. Προφανής η ΑΛΗΘΕΙΑ των λόγων του. ΓΕΝΙΚΑ κι όχι μόνο στον αθλητισμό...

2.  Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ είναι:

-  Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Έχει σχέση με την υψηλή, αλλά ρεαλιστική, αυτοεκτίμηση και ΄΄χτίζεται΄΄ προοδευτικά. Βάζω στόχους, τους φέρνω σε πέρας, βάζω καινούριους στόχους, τους πραγματοποιώ κι αυτούς κ.ο.κ.

-  Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον στόχο, στον αντίπαλο. Χωρίς να επηρεάζομαι από άλλους παράγοντες που μπορεί να με σπρώξουν είτε σε υπερβολές ενθουσιασμού και επιπολαιότητες ( που πληρώνονται ) ή αντίθετα σε ηττοπαθή στάση και συμπεριφορά.

-  Ο ΥΨΗΛΟΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Πάρα πολύ σημαντική παράμετρος. Συγγενεύει με το προηγούμενο και εκφράζεται με το ξεπέρασμα του φόβου ( φόβος = φυσιολογική αντίδραση, πανικός = παθολογική ), το κοντρολάρισμα του άγχους ( φυσιολογική αντίδραση που κινητοποιεί, το υπερβολικό όμως παραλύει ), τη διατήρηση της ψυχραιμίας και την αντοχή στις αναποδιές, στην πίεση ( κεφαλαιώδες να μη ΄΄σε πάρει από κάτω΄΄ ) . Υπάρχουν ειδικές τεχνικές γι΄αυτά όλα.

-  Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

-  Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

-  Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Θα κλείσω με δυο λέξεις για την ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΜΗ, το psychological momentum. Έτσι ορίζουμε τη ΔΥΝΑΜΗ εκείνη της ψυχής μας που ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ Ή ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, βαραίνοντας τη ζυγαριά ενός αγώνα προς την μια ή την άλλη πλευρά. Έχουμε επομένως, όπως καταλάβατε, δυο ειδών ψυχολογικές ορμές. ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Η πρώτη, που αποκλειστικά σχεδόν μας ενδιαφέρει και επιθυμούμε για τον ΘΡΥΛΟ μεθαύριο, χαρακτηρίζεται από έκλυση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας, αποφασιστικότητα, υψηλή αυτοεκτίμηση, αίσθηση ότι ΄΄ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ΄΄, ΟΤΙ ΄΄ ΤΟ΄ΧΩ, ΤΟ΄ΧΩ΄΄, ΟΤΙ ΄΄ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ΄΄... Βάζει γκολ αυτή η κατάσταση, πιάνει πέναλτι, ανατρέπει σκορ, ιδιαίτερα αν έχεις έμπειρους παίχτες που΄χουν ζήσει ξανά τέτοιες ιστορίες, σε κάνει να τρέχεις γρηγορότερα, να τζαρτζάρεσαι δυνατότερα, να πηδάς ψηλότερα, να πασάρεις ακριβέστερα, να σουτάρεις ευστοχότερα, να...να... Δίνει πάντα νίκες αυτή η ΄΄ηφαιστειακή΄΄ έκρηξη; ΟΧΙ. Τίποτα δεν είναι ασφαλές. Παίζουν κι άλλα ρόλο στην έκβαση. Τύχη, κάτι τύποι με σφυρίχτρα, το επίπεδο της ικανότητας του αντιπάλου... Τα ξέρουμε ΟΛΟΙ ετούτα... Όπως ξέρουμε και την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ψυχολογική ορμή, ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες μας... Την βγάζω έξω όμως τη λεγάμενη για μεθαύριο. Την αποκλείω; Δυστυχώς ΟΧΙ και πάλι. Όλα μέσα είναι. Αισιόδοξος παραμένω, ΑΛΙΜΟΝΟ, αλλά φυσικά δεν νεφελοβατώ. ΔΕΝ ΣΚΥΒΩ ΟΜΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ , ΚΑΤΩ ΑΠ΄ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΜΟΥ.

Ευελπιστώντας ότι Τετάρτη βράδυ μπορεί και να ξαναζήσουμε τον μύθο του Δαβίδ με τον Γολιάθ...

Σας χαιρετώ με εκτίμηση

Α Π Ο Σ Τ Ο ΛΟ Σ

Σχόλια

Εικόνα Ερυθροφύλακας

Οι Γερμανοί ο Δαβίδ και εμείς ο Γολιάθ να φανταστώ!

Εικόνα apostolos gaganis

Ε, ΄΄χωριό που φαίνεται...΄΄.

Εικόνα REDNYC

EPETREPSE MOU APOSTOLH NA KANW MIA TOPOTHETHSH EKTOS TSOU LOU GIA TON VAGELARO KAI NA PW POSO XAROUMENOS EIMAI POU EINAI PROEDROS TOU THRYLOU - TO LEW AUTO GIATI OI EXELIXEIS TREXOUN KAI GINONTAI PRAGMATA STO PARASKHNIO POU DEN GRAFONTAI POLY...

MILAME OI APENANTI EXOUNE SKILIASEI, TIS METHODEUSEIS POU EXEI KANEI O LATHREMPORAS / PAIDERASTHS / FOROFYGAS TOUITHS ME TO PARADIKASTIKO SWMA DEN MPOREI NA TIS FANTASTEI ANTHRWPOS, OLOKLHRO KYKLWMA EKVIASMWN EIXE STHSEI ALLA OPWS FAINETAI DROMOLOGOUNTAI EXELIXEIS...

TO IDIO KAI O PSEUTOEPENDYTHS / LATHREMPORAS / GEROXEKOUTHS GATOULHS, O OPOIOS MESW THS AEXARAS EVGALE KAI ANAKOINWSH GIA THN DIAITHSIA SHMERA...VEVAIA, OTAN PERNEI 2 KOKKINES KAI ENA PENALTY EINAI OLA KALA... PAEI KAI AUTOS....

MPOREIS NA DIANOHTHEIS ME TETOIO POLEMO TI ZHMIA THA KANANE STON OLYMPIAKO XWRIS TON VAGELARO? AN MPOROUSAN NA MAS RIXOUN ERASITEXNIKO THA TO KANANE XALARA!

ALLA O VAGELAROS DEN MASAEI...APLA GAMAEI!

Εικόνα apostolos gaganis

Mε...προφυλακτικό πάντα. Ελλοχεύουν βλέπεις ένα κάρο STD με τέτοιους βρομιάρηδες...

Εικόνα KCS

Μετά από πολύ καλοκαιρινό καιρό χαιρετώ όλους τους σύνγαυρους της ιστοσελίδας. Πράγματι, η τωρινή Μπάγερν Μονάχου είναι η ισχυρότερη ομάδα που έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει. Η λογική λέει "μάχη για να μην ξεφτιλιστούμε". Το γαύρικο συναίσθημα όμως λέει πάμε να τους σκίσουμε! Οπως και να 'χει αυριο θα πρέπει να πολεμήσουν σκληρά η ομάδα και ο κόσμος.

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΘΡΥΛΕ !!!

Εικόνα apostolos gaganis

Καλώς όρισες στα πάτρια εδάφη, φίλε Κεϊσιε... Σωστά το θέτεις: αγώνας μέχρις εσχάτων κι ό,τι προκύψει...

Εικόνα REDNYC

KALA PHGANE KAI ORISANE ISPANIKO KORAKI? XREIAZETAI O PEPE VOITHEIA? ELEOS DHLADH!

PAME RE THRYLLARA MOU!

Εικόνα apostolos gaganis

Το θέμα ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, το΄χω σχολιάσει. Δεν μ΄αρέσουνε οι ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΕΣ γκρίνιες, κρίνω όμως με βάση το παρελθόν σ΄αυτό τον θεσμό και το γεγονός πως ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ κόντρα σε πανίσχυρο αντίπαλο. Κι εδώ, είναι η ΠΡΩΤΗ φορά που θα κάνω χρήση του ρήματος ΦΟΒΑΜΑΙ. Ε, λοιπόν: κυρίως ΦΟΒΑΜΑΙ τις κάρτες ( βλέπε αποβολές ) και τα πέναλτι. Εύκολα έως ύποπτα υπέρ αυτών, δύσκολα έως ΄΄κλειστά μάτια΄΄ υπέρ της ομάδας μας. Έχουμε καεί και ξέρουμε. Μακάρι να διαψευστώ. Θα δούμε...

Εικόνα Pipis

Πολλά σχόλια για ΔΙΑΣΥΡΜΟ βλέπω. Γιατί όμως η λέξη ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ;;;

Να χάσει η Μπαρτσελόνα από την Μπάγερν με 6-0, ναι, είναι διασυρμός. Να χάσουμε εμείς, όχι, δεν το βλέπω έτσι.
Δηλαδή αν φάει η Καλλονή 6 γκολ από εμάς, την διασύραμε; Δε νομίζω, φυσιολογικό αποτέλεσμα μου φαίνεται. Αντίθετα διασυρμός είναι το ότι έφαγε 4 από το βάζελο. Ξεφεύγω.

Άρα, ποιός ο φόβος του ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ;;; Νομίζω μία είναι η εξήγηση. Είναι ο φόβος της εκμετάλλευσης ενός τέτοιου αποτελέσματος από όλους τους αντι-ολυμπιακούς και τα γνωστά "αντικειμενικά" μέσα. Είναι ο φόβος των χαρακτηρισμών "καρνάβαλος", "μασκαράς" και άλλων εμπνευσμένων επιθέτων που εφευρίσκουν οι αιώνιοι καρπαζοεισπράκτορες για να δώσουν λίγη χαρά στα μουτρωμένα προβατάκια τους.

Δεν υπάρχει μάγκες ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ. Υπάρχει ήττα από μια από τις μεγαλύτερες ομάδες αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Και εγώ προσωπικά, το ίδιο σκατά θα νοιώθω αν χάσουμε με 5 ή χάσουμε με 1-0. Γνώμη μου πάντα.

Εικόνα apostolos gaganis

Σύμφωνα με την οπτική σου Πίπη, μόνο ένας μεγάλος διασύρεται, αν φάει πολλά από κάποιον άλλο εξίσου ισχυρό ( ή χάσει καθαρά από έναν...μικροσκοπικό, προσθέτω εγώ ). Ένας μικρός, όσα και να φάει από έναν μεγάλο, δεν είναι διασυρμός. Είναι μέσα στα ΠΙΘΑΝΑ ενδεχόμενα. Λοιπόν: Έχει ΣΤΟΙΧΕΙΑ αλήθειας αυτή η τοποθέτηση, με τη διαφορά ότι ο Ολυμπακός έχει αποδείξει στο παρελθόν επανειλημμένα πως ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ...μεγαλώνει ΑΡΚΕΤΑ. Σ΄ΑΥΤΟ ευελπιστώ για αύριο. ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ: Έχει μέσα της ΕΥΧΗ και ελπίδα για κάτι καλό ετούτη η λέξη...

Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος της ανάρτησης επέλεξα να βάλω το...πούμα Ρομπέρτο και όχι έναν επιθετικό, ας πούμε. Ήθελα - με εικόνα - να δείξω δυο πράγματα. Πρώτον, πόσο υπολογίζω την Μπάγερν, και δεύτερον, για τον προηγούμενο λόγο, πόσο...ευελπιστώ σε ΜΕΓΑΛΗ απόδοση ΑΥΤΟΎ του τερματοφύλακα αύριο.

Εικόνα CVRED

Θεωρώ πως είναι ο δυσκολότερος αγώνας που έχουμε δώσει στο Champions League μέχρι σήμερα. Για πάρα πολλούς λόγους που αφορούν και τον Θρύλο μας αλλά και την μπάγερν.
Το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα, για μένα, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Φυσικά μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου όλα γίνονται. Εδώ μια ανύπαρκτη εθνική Ελλάδας, γεμάτη κριάρια, κατάφερε και πήρε Euro.
Αλλά καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές για να μην φάμε καμιά μεγάλη απογοήτευση. Γιατί, όπως ίσως να διάβασες, Απόστολε, με το εξαιρετικό και πάλι, άρθρο σου, η ψυχολογία των οπαδών μεταφέρεται στους παίκτες. Ακόμα και εκτός γηπέδου μια και ζούμε στην εποχή του peak των social media.
Οπότε όλοι εκεί, με ασταμάτητο τραγούδι και στήριξη, όπως κι αν εξελιχθεί το παιχνίδι.

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εικόνα apostolos gaganis

ΑΚΡΙΒΩΣ. Όπως το λες. Η ψυχολογία των οπαδών μεταφέρεται, περνάει στους παίχτες. Αυτή λοιπόν η ψυχολογία ΟΦΕΙΛΕΙ, για το καλό της ομάδας, να έχει πρόσημο ΘΕΤΙΚΟ κι αλίμονο αν τους διαπεράσει εκεί στο Ρέντη ( οπαδικός ) πεσιμισμός. Μην βαφτίζουμε τον πεσιμισμό, ρεαλισμό, για να ΄΄μπορούμε΄΄ μετά να λέμε απ΄την μια ( σε αρνητική έκβαση του αγώνα ) ΄΄εμ!...τα λέγαμ΄εμείς΄΄ κι απ΄την άλλη ( σε θετικό αποτέλεσμα, ΄΄μπράβο ομαδάρα μου, μας κατέπληξες, δεν το περιμέναμε αυτό το πράμα΄΄ κ.λ.π. Ή ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ, ΗΧΗΡΟ, ΧΑΣΤΟΥΚΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ... ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ... Τί διαφορετικό δηλ. από όσα ανέβασα, είπε χτες δημόσια ο Σίλβα, ο προπονητής της ομάδας μας, προς τους παίχτες για τον αυριανό αγώνα; Με μια πρόταση: ΄΄ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ΄΄! Έτσιιι! Όχι κλάσιμο, έγραψα. Όχι ηττοπάθεια. Όχι παραλυτικό άγχος. Όχι φόβος και πολύ περισσότερο, πανικός. Μέσα μας, κι ο Σίλβα, κι εγώ, κι οι παίχτες, κι οι οπαδοί κι οι πάντες, το τί κανουμε και το τί μπορεί να λέει ο καθένας με τον εαυτό του, είναι άλλη δουλειά. ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙ - ΚΑΙ ΕΧΕΙ - Ο ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Ο,ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ΄ΓΡΑΨΑ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ!

Εγώ, αδελφέ, δεν βλέπω άλλο δρόμο... Κι η τελευταία σου πρόταση, για τη στήριξη, όπως και άλλων πολλών παιδιών εδώ μέσα, δείχνει πόσο μεγάλος Ολυμπιακός είσαι...

Εικόνα ven7

Αδέρφια καλησπέρα, πράγματι παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!

Στο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ παίζουμε..

Με έναν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ κατά τη γνώμη μου ικανό να τραντάξει και να ταρακουνήσει όλη την Ευρώπη.

Συμφωνώ πως έχουν...παικταράδες...έχουν λεφτά..έχουν σύνολο...έχουν...και...τι δεν έχουν!!

Αλλά ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ!!

Αφιερωμένο..

https://www.youtube.com/watch?v=FMpjD9p8748

Εικόνα apostolos gaganis

Έτσι ΠΡΕΠΕΙ να΄μαστε, Τετάρτη βράδυ φίλε. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές, που ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρξουν. Δεν θέλω εκκωφαντικές...σιωπές ή μουρμούρες, αν στραβώσει το πράμα. Θέλω συνεχές χειροκρότημα. Ξελαρύγγιασμα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ; Γιατί παίζουμε ΚΙ ΕΜΕΙΣ αύριο...

Εικόνα ven7

Διαισθάνομαι φίλε Απόστολε πως το ΓΗΠΕΔΟ θα είναι στον ΑΕΡΑ...Αρκεί βεβαίως να αφεθεί στον ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ τον ΠΑΛΜΟ και την ΤΡΕΛΛΑ του ΚΟΣΜΟΥ. 40 χιλιάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ....σε κατάσταση ΑΜΟΚ....ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ περιμένω να ΠΗΓΑΙΝΕΙ...

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα ven7

Τώρα γιατί μου το κανες αυτό;;; Μαύρη νύχτα...

Εικόνα savvas gridlock

Καποτε ημασταν ετσι, φιλε. Τωρα ο ενας κοιταζει τον αλλο με μισο ματι στο πεταλο, μηπως ειναι ''υπαλληλος'' ή ''φασιστας'' ή ''βρομανε τα χνωτα του''. Γινονται καποιες προσπαθειες να αλλαξει αυτο, για να δουμε.

Εικόνα ven7

Εύχομαι και πιστεύω φίλε Σαββα πως φέτος με ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απέναντι στη συμμαχία των πούστηδων (πολιτικάντηδων, ΑΡΔ και αντιΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ) αυτές οι νοοτροπίες θα πάνε σπίτια τους..και το ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ θα ξαναβάλει ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ......ΑΜΗΝ!!

Εικόνα apostolos gaganis

ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΗΔΗ ΔΥΟ ΄΄ΣΧΟΛΕΣ΄΄ ΟΠΑΔΩΝ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ... ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΄΄ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ΄΄, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΒΑΣΙΜΑ - ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ MASTURBATION INDEX ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΑΡΚΑΖΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ Ή ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ Ή ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ Κ.Λ.Π. ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ΄ ΧΕΙ, ΑΡΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΥΡΘΟΥΜΕ...

ΕΛΠΙΖΩ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΄΄ΤΑ΄ΛΕΓΑ ΕΓΩ΄΄ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ... ΕΙΤΕ ΑΠ΄ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ... ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΝΕΟΓΑΥΡΟΥΣ. ΔΕΝ Μ΄ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ...

Εικόνα RED HELL

Αποστολε την ηττοπαθεια τη σιχαινομαι.Υπαρχουν ομως καποια γεγονοτα.Περυσι η Σαχταρ στην εδρα της εφερε 0-0 με τη Μπαγερν ριχνοντας πολυ ξυλο.Τα πηραν οι αλλοι και στο Μοναχο τους πηρε ο διαολος τους Ουκρανους.Η Πορτο νικαει στους 8 3-1 τους Βαυαρους και ακουγονται διθυραμβοι.Τα παιρνουν οι αλλοι και της τραβανε 6 στο κεφαλι.Και μιλαμε για Πορτο-Σαχταρ που ο Ολυμπιακος σε νοκ-αουτ δεν τις βγαζει κατα τη γνωμη μου.Εγω παντως προτιμω να τους παρω με το μαλακο και ας χασω με ενα αξιοπρεπες σκορ παρα να μπω μεσα με "τσαμπουκαδες"και οι αλλοι να τα παρουν.Αυτη την τακτικη θα επελεγα προσωπικα απεναντι μονο σε Μπαρτσα-Μπαγερν-Ρεαλ.Ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον.Ακουγονται καπως αυτα που λεω αλλα ειναι 3-4 ομαδες που μπορουν να σε κανουν οτι θελουν και ας παιξεις οσο ψυχωμενα μπορεις.
Μακαρι ολα να πανε καλα και εννοειται ολοι ενωμενοι για το καλο της ομαδας.

Εικόνα apostolos gaganis

Όταν μιλάω για αισιοδοξία, είναι σαφές πως εννοώ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ. Θες να το πω ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ; Έτσι πρέπει. Αλλιώς, αν ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ κατεβούν να παίξουν με οποιαδήποτε ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ΠΕΣΙΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ Μ - Υ - Α - Λ - Ο τους, άσ' το καλύτερα... Το αποκλείω αυτό; ΟΧΙ. Σε ορισμένους, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Εγραψα καθαρά στην ανάρτηση για το μέγεθος της Μπάγερν. Κατέληξα με το ΜΑΚΑΡΙ να ζήσουμε τον ΜΥΘΟ του Δαβίδ με τον Γολιάθ. ΕΚΑΝΑ ΕΥΧΗ. Πού υπάρχει λοιπόν υπερβολή, ερυθροδιαβολάκο; Να βάλω από σήμερα το πρωϊ μαύρες πλερέζες; ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ! ΔΕΝ ΤΟ΄ΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ! ΚΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ... ΣΤΟ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΙ: ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ! ΘΑ ΠΕΣΩ; ΘΑ ΠΕΣΩ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ΄ΧΕΙΣ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΠΡΙΝ... ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ! ΤΩΡΑ ΠΙΑ; Αυτό εννοούσα κάποτε γράφοντας ότι ΄΄ ο Ολυμπιακος είμαι Ε - Γ - Ω ! ΄΄.. Είπα ότι θα΄ναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ αν κερδίσουμε. Οτι η ισοπαλία θα ήταν ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αποτέλεσμα. Ας τους έβαζα κι εγώ 3, που λέει ο λόγος, κι ας έτρωγα 6 εκεί πάνω. Το δεύτερο, είναι πιθανό στο Μόναχο. Αλλά στο Καραϊσκάκη, ΕΓΩ, περιμένω άλλα. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ( τύχη, διαιτησία, να μείνουμ΄όλοι με ΄΄ανοιχτό το στόμα΄΄, θετικά γιαυτούς ή/και αρνητικά για΄μας κ.α. ), δεν θα πεθάνουμε κιόλας! ΕΙΜΑΙ, ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ... Είναι τόσο μεγάλη ομάδα ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ... Στο άρθρο μου για το προφίλ του πρωταθλητή, στην Μπάγερν βασικά αναφερόμουνα για να παραδειγματίσω τη δική μας ομάδα, ΄΄λέγοντας΄΄ της, νααα... έτσι είναι οι μεγάλοι πρωταθλητές, ομαδικά ή ατομικά. Στην Ελλάδα, αυτό ΕΜΕΙΣ το΄χουμε. Στην Ελλάδα ... ΓΡΑΦΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ Π - Ρ - Ε - Π - Ε - Ι ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ Θ - Α ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ Δ - Ε - Ν ΤΟ ΞΕΡΩ. ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΠΕΣΩ ΄΄ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ΄΄ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΗ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ! ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΠΙΣΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ. ΤΕΛΟΣ.

Εικόνα el trick

Η Μπάγερν είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ (για μας) από τα μεγαθήρια που μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο μας.
Μια ματιά στις συναντήσεις μας στο παρελθόν αρκεί.
Επειδή είδα και τη συμπεριφορά της ομάδας σε όλους τους αγώνες (φιλικά και επίσημα) τείνω να ευθυγραμιστώ με την άποψη του Σαββα.
Ας ελπίσουμε να πιάσουμε εμείς εξαιρετικό παιχνίδι και αυτοί να έρουν απόλυτα χαλαροί. Ίσως τότε να έχουμε κάποια τύχη.
.... Αλλά τύχη και ΘΡΥΛΟΣ σπάνια κάνουν χωριό.

Εικόνα savvas gridlock

Αποστολε, αυτοπεποιθηση ειχαν κι αυτοι περυσι, με τα μυαλα πανω απο το κεφαλι τους ως συνηθως εκει στη Ρωμη, που νομιζουν οτι η Ρομα ειναι κανα μεγαθηριο του παγκοσμιου ποδοσφαιρου κι οτι ολος ο πλανητης ασχολειται με αυτους.

http://www.dailymotion.com/video/x28drss_roma-1-7-bayern-munchen-highlig...

Και αντικειμενικα να το δις, η Ρομα απο εμας ειναι μεγαλυτερο μεγεθος...

Εικόνα john

Και 20-0 να χάσουμε δεν αλλάζει τιποτα για μένα.Παιζουμε απέναντι στη κορυφαία ομάδα της Ευρώπης η οποία δεν σταματάει να επιτίθεται ανεξάρτητα απο το αν ο αγωνας ειναι τελειωμένος η οχι. Ο αντικειμενικός σκοπός ειναι να μην διασυρθούμε αλλα ακόμα και αν ξεφτιλιστούμε δε θα γαμησουμε την χρονια απο την αρχη της. Μονο μην ακούσω σε περίπτωση διασυρμού "δυσαρεστημένη η διοίκηση με τις επιλογές Σιλβα", και αντιδράσεις του τύπου "Βαγγελα ξαναδιελυσες την ομάδα ποτε θα βάλεις το χερι στην τσέπη να πάρουμε παικταράδες άντε απο εκει πέρα με τα σαπακια που μας κουβάλησες" γιατι θα τα πάρω χοντρά..

Εικόνα apostolos gaganis

Μου κάνει εντύπωση ότι χρησιμοποιείται και ξαναχρησιμοποιείται η λέξη ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ. Δεν την άκουσα καθόλου όταν κληρωθήκαμε και για καιρό μετά... Την ακούω τώρα, δημόσια, εδώ και ελάχιστες μέρες και ομολογουμένως με εκπλήσσει... ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: Αν κατέβουμε να παίξουμε μεθαύριο με σκοπό, όπως γράφεις, απλώς ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΥΡΘΟΥΜΕ, γάμησέ τα... Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. Καταλαβαίνεις... Έτσι δεν τον θέλω τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κατάντια. Δεν είναι Ολυμπιακός, αυτό το πράγμα, αν είναι ν΄αγωνιστεί με τέτοια νοοτροπία. Την βρίσκω εγκληματική και εντελώς έξω απ΄την εικόνα που έχω εγώ για την ομάδα μου. Το πώς θέλω να παίξει, το΄χω γράψει επανειλημμένα. Κι ας γίνει ό,τι γίνει. Θα τα δούμε αυτά. ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ...ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΄΄ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ΄΄, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΦΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΚΟΛ, ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 11 ΠΙΣΩ, ΜΗ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΤΟ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, Κ.Ο.Κ; ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΨΗΛΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΑΛΛΙΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ. ΚΑΜΙΑ...

Υ.Γ. Το τί θα πούνε οι νεόγαυροι Γιάννη για τον Μαρινάκη, το΄χω ΄΄γραμμένο΄΄. Αυτούς όλους, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩ. ΗΔΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕΡΙΚΕΣ, ΛΙΓΕΣ, ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ.

Εικόνα john

Πολύ ωραίο σχόλιο στο οποίο επιβάλλεται να απαντήσω.Εχουμε και λέμε λοιπόν.
Ο Ολυμπιακος θεωρητικα οφείλει να κατεβαίνει στο γήπεδο για τη νικη οποιος και να ειναι ο αντίπαλος. Εδώ ομως μιλάμε για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Πρεπει να προσαρμοζόμαστε στα εκάστοτε δεδομένα. Προφανώς και δε πρεπει να κατέβουμε με κακομοιριά και με στυλ "άντε να λήξει να φάμε 2-3 μπαλάκια και μετα να ελπίζουμε να σταματήσουν να παίζουν οι αντίπαλοι ". Πρεπει να ειμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτο ομως δεν εξαρταται μονο απο εμάς.Εξαρταται απο τον αντίπαλο.Για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα έστω και ισοπαλία πρεπει όλες οι συνθήκες να ειναι ευνοϊκές για εμάς και να μην παει τιποτα στραβά στην Μπάγερν.Και οταν λεω συνθήκες αναφέρομαι σε διαιτησία,τύχη,μικρές λεπτομέρειες μεσα στο παιχνίδι κλπ. Επιπλέον πρεπει να ειμαστε απόλυτα αποτελεσματικοί στην επίθεση και αυτο ειναι σχεδόν ακατόρθωτο γιατι οι απέναντι εχουν τον καλυτερο τερματοφύλακα της Ευρώπης και έναν απο τους καλύτερους Τερματζίδες που εχουν εμφανιστεί ποτε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Άντε να του βάλεις γκολ....Καταλαβαίνεις λοιπόν οτι μιλάμε για αμέτρητες συγκυρίες που πρεπει να μας ευνοήσουν και ταυτόχρονα να ζημιώσουν την Μπάγερν για να κανουμε ανταγωνιστικό παιχνιδι. Ο αντικειμενικός σκοπός ειναι να μην διασυρθούμε ομως αυτο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι παίκτες μας πρεπει να μπουν με μεμψιμοιρία και με φόβο στο παιχνιδι.Οι παίκτες πρεπει να κάνουν οτι μπορούν. Ξερω ομως οτι ακόμα και στο 110% να παίξουν ολοι ,αμα οι αντίπαλοι κάνουν ενα κανονικό για τα μέτρα τους παιχνιδι,θα φάμε πολλά. Γι αυτο φοβάμαι πολύ την ήττα με πολλά γκολ.Οπως και αν ζυγίσω τα δεδομένα του ματς εκει καταλήγω.Εγω τονιζω οτι σε περίπτωση βαριάς ήττας δεν πρεπει να δημιουργηθεί αναταραχή στην ομάδα.Σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς θα πρεπει να μας απασχολεί το τι λένε οι γκρινιάρηδες νεογαυροι. Απο την μουρμούρα και την μιζέρια μπορει να γαμηθει ολοκληρωτικά μια ποδοσφαιρική χρονια απο το πουθενα οπως πήγε να γίνει το 2012-2013 με τις ανεκδιήγητες αποδοκιμασίες προς την ομάδα και τον προπονητή στη νικη με 1-0 επι του Αστέρα Τρίπολης τον Οκτώβριο του 2012.Η χρονια εχει ξεκινήσει καλα,το ρόστερ φαίνεται ποιοτικό ,ο προπονητής εχει όρεξη να δουλέψει οποτε θα ειναι μεγαλη καταστροφή αν ενδεχόμενη βαριά ήττα πλήξει την ομάδα. Αυτο φοβάμαι εγω. Δεν φοβάμαι την συντριβή αλλα τις συνέπειες της...

Εικόνα apostolos gaganis

Είναι ένα σενάριο, αυτό το κάτω-κάτω που γράφεις... Έχει πιθανότητες πραγματοποίησης; Πολύ μικρές, κατά τη γνώμη μου και θα αποσβεσθεί τάχιστα. Γιατί; Λόγω ΙΣΧΥΟΣ της Μπάγερν, για την οποίαν άλλωστε ο σεβασμός μου είναι έκδηλος σε κάθε μου γραμμή... Θα αποτρέψει ο,τιδήποτε ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ με την αρνητική του έννοια, αν δεν έρθουν καλά τα πράματα (= διασυρμός). Είναι πιθανό ετούτο το τελευταίο, ο διασυρμός δηλαδή; Απάντηση: ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ. Είναι σίγουρο; Απάντηση: ΟΧΙ.

Και με την ευκαιρία, να σου εξομολογηθώ και σένα κάτι. Μεταξύ μας... Την μόνη ομάδα που υποστηρίζω απ΄το εξωτερικό, την ΜΟΝΗ, είναι την Μπάγερν Μονάχου... Άπαντα τα μέλη της οικογενείας μου για παράδειγμα, δύνανται να καταθέσουν...ενόρκως το πόσο την υποστηρίζω όταν παίζει με άλλες ξένες και ειδικά Αγγλικές, ενώ π.χ. με τους Ισπανούς, είμαι πιο...επιεικής. ΧΕΧΕ! Το εργασιακό παρελθόν μου, βλέπεις, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ΚΑΙ στις προτιμήσεις μου. Δεκαετίες ήταν αυτές...

Υ.Γ. Τα...νούμερα που έκανε ο ΄΄φίλος μου΄΄ ο Περέϊρας με το μπλουζάκι κατά του ΡΚΚ στην γείτονα, τα είδες φαντάζομαι...Σαν να΄βαζε, ξέρω΄γω, μέσα στο Καραϊσκάκη μπλούζα κατά των επεκτατικών διαθέσεων της Τουρκίας ή κατά των Σκοπίων και τα συναφή... Μετά φταίω ΄γω που τον έκραζα, στα γρήγορα-γρήγορα... Α ρε σκούπα που την γουστάριζ΄ο κώλος του... Πόσο γλείφτης του ισχυρού Θε μου... Πόσο γλείφτης και σιχαμένος...

Εικόνα savvas gridlock

Αυτα θα ακουσεις. Ισως και συνθηματα στο γηπεδο.

Εικόνα john

Εξαρταται το πως θα χάσουμε. Αν κανουμε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση οπως κάναμε με την Παρί πριν 2 χρονια όπου χάσαμε με πανομοιότυπα γκολ απο στημένες φάσεις,έχοντας κανει ομως απίστευτο πρωτο μερος με δυο δοκάρια και τρελό ρυθμό παιχνιδιού στα μέτρα μας,δεν νομιζω να πει κανεις τιποτα.Αν χάσουμε με κάτω τα χέρια ελπίζω να διαψευσθείς και να μην ακούσουμε μαλακιες απο εξέδρα και διοίκηση.

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, αλλα άλλο Παρι, άλλο Μπαγερν. Τα σεναρια πανε καπως ετσι, στο δικο μου μυαλο.

''Σουπερ παιχνιδι εμεις, τραγικη η Μπαγερν'' ισον ήττα με 1-2 γκολ διαφορα.

''Σουπερ παιχνιδι εμεις, μετρια η Μπαγερν'' ισον ήττα με 3-4 γκολ διαφορα.

''Σουπερ παιχνιδι εμεις, σουπερ η Μπαγερν'' ισον ήττα με 4-5 γκολ διαφορα.

Με μετριους ή τραγικούς εμάς, δεν βαζω τα σεναρια, αφου σιγουρα θα ζησουμε κατι σαν κι αυτο.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2003/12/11/32_h.jpg

Σε ποιο απο τα παραπανω σεναρια λοιπον δεν υπαρχει γιουχα απο τους γαυρους πιστευεις;

Εικόνα CVRED

Συμφωνώ και πάλι 100%.

Και φυσικά, απο Χ και κάτω (πράγμα που θεωρώ δεδομένο), δυστυχώς, θα υπάρξει γκρίνια και γιούχα απο μεγάλη μερίδα οπαδών.
Εδώ πρωτάθλημα παίρνουμε και καραμουζιάζουν.

Εικόνα john

Στο πρωτο και υπό προϋποθέσεις στο δεύτερο. Αλλα δυσκολεύομαι να πιστέψω πως υπάρχουν τοσο αφελείς οπαδοί που πιστεύουν οτι αμα χάσουμε με μεγάλο σκορ απο μια υπερδύναμη θα αποδοκιμάσουν. Πιστεύω πως δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος για κατι τέτοιο καθώς ο κόσμος δεν ειναι ήδη δυσαρεστημένος απο τον Ολυμπιακο φετος. Στο πρωτάθλημα έχουμε μονο νίκες και πέρα απο αυτο ο πρόεδρος με μια πολύ καλη ρελάνς έκλεισε με εντυπωσιακό τροπο τις μεταγραφές δίνοντας το δικαίωμα στην πλειοψηφία των γαυρων να τον συγχαρεί. Δεν θεωρώ πως ο κόσμος τα εχει ήδη μαζεμένα απέναντι στην ομάδα και ψάχνει αφορμή για να ξεσπάσει οπως εκανε το 2012 μετα την πώληση και την μη αντικατάσταση του Μιραλας.

Ενδεχόμενη συντριβή δε θα εχει καμία σχέση με την ξεφτίλα του Ντελε Αλπι το 2003. Απο τη μια μεριά έχουμε τον ολυμπιακο των συνεχόμενων διακρίσεων και μεγάλων νικών στην Ευρώπη απέναντι σε μια απο τις κορυφαίες ομάδες που εμφανίστηκαν ποτε στα γήπεδα,και απο την άλλη έχουμε τον ολυμπιακο που τερματίζει στην τεταρτη θέση των ομίλων για 3 συνεχόμενα χρονια με 4 βαθμούς συνολική συγκομιδη να ξεφτλιζεται απο τους αναπληρωματικούς της γιουβεντους.Απο τον Κιμεντι,τον κοντοστουπη τον Μικολι,και τον αργοκίνητο μαρεσκα που μας εκανε το κέντρο πουτανα το 2010 μη χεσω μεσα,Τα θυμήθηκα και συγχύστηκα...

Τελωςπαντων δεν χρειάζεται να προεξοφλούμε συντριβες και διασυρμούς βλέποντας τα παντα με αρνητικό τρόπο σαν κατι μίζερους γκρινιάρηδες πουστογερους. Παιζουμε εκει που ανήκουμε. Στην ελίτ της Ευρώπης. Στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση.Αυτα τα ματς περιμένουμε καθε χρόνο. Ας το χαρούμε και οτι θελει ας γίνει.

Εικόνα RED HELL

Την Μπαγερν τη θεωρω 2η-3η καλυτερη ομαδα ισως και παγκοσμιως.Αλλα 1η δεν γινεται να ειναι οσο υπαρχει η υπερηχητικη Μπαρτσα οπως και να το κανουμε.

Εικόνα john

Απο το 2011 και μετα για μένα Μπαρτσα και Μπάγερν ειναι στο ίδιο επίπεδο. Οπως Η μπαρτσελονα ξεφτίλισε πέρυσι την Μπάγερν ετσι και η Μπάγερν ξεφτίλισε την μπαρτσελονα πριν 3 χρονια.Και αν θες τη γνώμη μου μιλάμε για υπερηχητικές ομάδες που πάνε το ποδόσφαιρο σε αλλη διάσταση.Πολυ καλύτερες απο αλλες κορυφαίες ομάδες που εχουν εμφανιστεί κατα καιρούς οπως η Μάντσεστερ του 1999, η η Μπαρστελονα του 2005. Δεν κοντράρονται τέτοιες υπερδυνάμεις. Και οποίος τις τσαντίζει λιγο και ανοίγει πρώτος το σκορ συνήθως την πληρώνει με πολλά γκολ.Ευχομαι να μην γίνει το ιδιο και αυριο

Εικόνα savvas gridlock

Και 4η-5η να ειναι, δεν αλλαζει κατι. Απο εμας ειναι ετη φωτος μπροστα, απλησιαστο μεγεθος.

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ δεν έχει αξία. Έτσι λένε οι ειδικοί, η ζωή η ίδια και τα προσωπικά μου βιώματα. Τώρα για την ΄΄αυτοπεποίθηση τύπου Ρόμα΄΄, τί να σου πω; Λανθασμένη προφανώς ή κακή συγκυρία, γιατί νομίζω ότι αν ξαναπαίξουν, δεν θα φάει πάλι εφτά. Κι εμείς φάγαμε εφτάρα κάποτε απ΄τη γηραιά κυρία, αλλά την τελευταία φορά ιδρώσανε να μας πάρουν εκεί μέσα... Εξάλλου, δεν είναι και παρασάγγας καλύτερη η Μπάγερν απ΄την Ατλέτικο Μ., την Γιουνάϊτεντ ή την Γιουβέντους. Αυτούς, πώς τους πήραμε; Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, κάτι δείχνει... Αλλιώς, το ποδόσφαιρο δεν θα ήταν το...γνωστό ποδόσφαιρο. Δεν θα κέρδιζε ΠΟΤΕ κανείς κατώτερος έναν ανώτερο. Θες να σου πω ότι ενδεχόμενη νίκη μας θα είναι έκπληξη; Στο λέω. Τεράστια έκπληξη; Κι αυτό στο λέω. Τί νομίζεις, δεν το ξέρω; Στο...τρελοκομείο θα πάμε όλοι οι γαύροι, αν ΄΄σκάσει΄΄ εκείνο που ΟΛΟΙ ονειρευόμαστε. Πώς να κατέβω όμως να παίξω μαζί τους; Με απαισιοδοξία, ηττοπάθεια, παραλυτικό άγχος, την καρδιά να τρέχει 180 σφυγμούς στο λεπτό και τρέμοντας; Ε, τότε να μην κατέβουμε καθόλου την Τετάρτη... Με έλλογη επίγνωση της πραγματικότητας ασφαλώς, αλλά ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ότι μπορείς - αν τα δώσεις όλα, έχεις τύχη και σωστή διαιτησία - να πετύχεις κάτι καλό, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Διαφορετικά, να κάτσω την Τετάρτη βράδυ ν΄ακούσω...Κέλτικη μουσική και την Ένια, που με ηρεμούνε, και ν΄ανοίξω να μάθω στις 12 παρά τέταρτο πόσα-πόσα... Αν μ΄ΑΥΤΗ μου την νοοτροπία θεωρούμαι ότι πετάω στα σύννεφα, Ο.Κ., είμαι...αιθεροβάμων.

ΘΡΥΛΕ ΟΛΕΕΕ...ΘΡΥΛΕ ΟΛΕΕΕ...ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ, ΟΛΕ, ΟΛΕΕΕΕΕ....

Εικόνα savvas gridlock

''Εξάλλου, δεν είναι και παρασάγγας καλύτερη η Μπάγερν απ΄την Ατλέτικο Μ., την Γιουνάϊτεντ ή την Γιουβέντους.''

Για'μενα ειναι.

''Διαφορετικά, να κάτσω την Τετάρτη βράδυ ν΄ακούσω...Κέλτικη μουσική και την Ένια, που με ηρεμούνε, και ν΄ανοίξω να μάθω στις 12 παρά τέταρτο πόσα-πόσα...''

Γαμησε τα Αποστολε, αν σου πω οτι καπως ετσι την βλεπω, τι διαγνωση θα βγαλεις;

Εικόνα apostolos gaganis

Ήδη φτιάχνω ένα CD με...relaxing music, σκέφτομαι μάλιστα να συμπεριλάβω και μερικά από Lullaby baby bed time music για...μεγαλύτερη χαλάρωση. Ως προς εκείνο που με ρωτάς, διάγνωση θα βάλω μόλις έρθουν στα χέρια μου και οι...εργαστηριακές εξετάσεις που΄χω ζητήσει για τους δυο...αρρώστους.

Εικόνα Αλέξανδρος

Εξαιρετική ανάλυση. Έχουμε υπέρ μας την Τετάρτη ότι ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί δεν παίζουν και αυτο σημαίνει ότι η Μπάγερν θα είναι μια ταχύτητα κάτω. Ενδέχεται να μην παίξει και ο Γκέτσε. Εγώ αντίθετα με εσάς δεν ευελπιστώ αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να νικήσουμε αυτή την τοπ ομάδα. Σε συνδυασμό με την έδρα θα πάρουμε αυτο που θέλουμε. Θέλουμε και τύχη βέβαια με το μέρος μας. Οποτε αν το πάμε στο έτσι αν κοιμηθεί ο Θεός νικάμε. Αν κοιμηθεί και ο Διάολος θα χάσει και η Άρσεναλ στην Κροατία. Γενικά τον Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι όταν παίζει με μεγαθήρια. Πάμε γερά

Εικόνα apostolos gaganis

- Α-μήηην...

- Και τω πνεύευ-ματιιι σουουου...

Εικόνα thita

ωραίο κείμενο απόστολε, as usual

από επαγγελματία του χώρου, που γνώρισα πριν πολλά πολλά χρόνια (δεκαετία 90): σε ατομικό επίπεδο, η αυτοπεποίθηση έρχεται από συνεχή βελτίωση, που είναι αποτέλεσμα κυρίως καλής προπόνησης και αθλητικής ζωής

θέλει, μου έλεγε, "νίκες" σε καθημερινή βάση, π.χ. καλύτερη προπόνηση, βελτίωση επιδόσεων, καλύτερη αντοχή, κλπ., έτσι ανεβαίνει ο αθλητής

από μπασκετικό χώρο τα πιο πάνω, αλλά το ίδιο πιστεύω είναι σε όλα τα σπορ

Υ.Γ. λίγο η ψυχή, λίγο ο κόσμος, λίγο η συγκέντρωση, λίγο η τύχη, πιστεύω δικαιούμαστε να πιστεύουμε στην ομάδα για ένα καλό αποτέλεσμα

εγώ ζω πάντως για να διαβάσω την Πέμπτη τίτλο όχι τόσο στην πράσινη και στην ώρα για σπορ, όσο στην αθλητική ημέρα και στην livesport, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ νίκησε (αμήν παναγία μου) την Μπάγερν ...... κερατσινίου, και στο άρθρο από κάτω να λέει ο επαϊων φούφουτος "αγνώριστοι οι γερμανοί, δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα του παρελθόντος, μυρωδιάς ο γκουαρντιόλα που έπαιξε με μοναδικό αμυντικό χαφ τον τσάμπι αλόνσο", κλπ.

Εικόνα Chief Bromden

Σε περίπτωση νίκης του Θρύλου την Τετάρτη βλέπω την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ να κυκλοφορεί με τον παρακάτω τίτλο στο πρωτοσέλιδο:

΄΄ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΡΟΥΜΕΝΙΓΚΕ – ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ΄΄

Εικόνα savvas gridlock

Και για να το συμπληρωσω με αφορμη το σημερινο της πρωτοσελιδο, ''τα κανονισε ο Πλατινι κι εκανε σκοντο η Μπαγερν στο γαυρο του Θοδωρα Θεοδωριδη''.

Εικόνα apostolos gaganis

Στο μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, το γκολφ και στα ατομικά είναι πιο καλά μελετημένη η αθλητική ψυχολογία. Το φινάλε σου, καλά... Από΄κείνα που σε κάνουν βγαίνοντας απ΄το σινεμά μετά το τέλος της ταινίας, να λες στο ταίρι σου: ΄΄Ωραίο, ε;΄΄...

Εικόνα vagio

σκεφτομαι θετικά πλάθοντας σκηνικά θριάμβου μετά το ματς, αλλά ξεφυτρώνουν απορίες μετά.
Ποιος θα παίξει μπροστά από την αμυνα; Ποιος από τους διαθέσιμους μπορεί; Τι πλάνα εχει γενικά ο Σιλβα για τα ευρωπαϊκά ματς; Θα σφίξει την ομάδα όπως όλοι περιμένουμε; Δεν έχω εικόνα από τη α του ως προπονητή. Πολλά ερωτηματικά..

Εικόνα apostolos gaganis

Αυτά που κάνεις με τον νου σου είναι, ασυναίσθητα, τεχνικές διαπάλης και τελικά αντιμετώπισης του άγχους σου. Μηηην πολυνοιάζεσαι... Κι εμείς ΟΛΟΙ, τα ίδια πάνω-κάτω κάνουμε...

Εικόνα nichio 1971

Καλησπέρα Απόστολε,
Μπράβο για την επιστημονική προσέγγιση του μεθαυριανού ΜΕΓΑΛΟΥ αγώνα.
Από το παιχνίδι αυτό, εγώ περιμένω κυρίως να επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμη τα τελευταία 10 χρόνια η άνοδος της ομάδας μας στα 20 κορυφαία club της Ευρώπης.
Πως θα γίνει αυτό?
Αποδίδοντας στον αγώνα ανάλογα με την αξία της, και διεκδικώντας ότι της αναλογεί και ότι της επιτραπεί απο την καθολική υπεροχή των αντιπάλων.
Η ισοπαλία στο συγκεκριμένο αγώνα συνιστά ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία, έστω και αν οι πιθανότητες είναι λίγες...
Στα θετικά σίγουρα οι τουλάχιστον 3 σοβαρές απουσίες των Γερμανών.
Στα αρνητικά, η κακή τους εμφάνιση προχτές.
Μεγαλύτερη σημασία για μένα ΠΑΝΤΑ στο ποδόσφαιρο έχει ο τρόπος με τον οποίο έρχεται ένα αποτέλεσμα γιατί έτσι φαίνεται και το που πας στο μέλλον...
Ίσως ακουστεί λίγο παράξενο και πρόωρο αλλά για μένα το κρίσιμο παιχίδι είναι το επόμενο στο Emirates κόντρα σε μια Arsenal που μόνο μεγαθήριο δεν είναι φέτος...
Και μια ισοπαλία εκεί, αλλάζει τη μοίρα μας στον όμιλο..

Περιμένοντας με αισιοδοξία,
Καλή συνέχεια σε όλους

ΥΓ Δυστυχώς όπως φάνηκε και προχτές, ο Σιόβας δυστυχώς πάει από το κακό στο χειρότερο... Έχουμε θέμα εκεί..

Εικόνα apostolos gaganis

Συμφωνώ. Και για την ισοπαλία επίσης. Πολύ καλό αποτέλεσμα... Αν πράγματι δώσουνε ό,τι μπορούσανε και δεν έλθει αυτό που όλοι ονειρευόμαστε, εεεε...και τότε εν τάξει θα΄μαστε. Μπάγερν είν΄αυτή... Έλα όμως που κι εκείνη η φωτίτσα μέσα μας, δε λέει να χαμηλώσει η άτιμη... ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΑΑΜ, μιλάω! Μικρή, αλλά καίει η ρουφιανίτσα... Τ΄όνομά της; Γιατί ΕΧΕΙ όνομα. ΄΄ΕΛΠΙΔΑ΄΄...

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Γεια σας αδελφια μου γαυροι, σιγουρα οι ''γερμαναραδες'' ειναι καλυτεροι απο εμας, αλλα πιστευω οτι σε τετοια ματς τον μεγαλυτερο ρολο παιζει η ψυχολογια και η τυχη. Αν μπουνε μεσα καυλωμενοι και ψυχωμενοι, μαζι με λιγη τυχη, ισοφαριζεις τη παλαντζα και μπορει να γυρει προς το μερος σου.Στο κατω κατω, ολοι οι νεοι παικτες που ηρθαν πρωταρχικο ρολο της μεταγραφης η του δανεισμου τους ειναι η λιγκα των πρωταθλητων και τα μπικικινια φυσικα.Ας παιξουνε σαν γαυροι τσαμπουκαλεμενοι, και ας γινει οτι γουσταρει, μπορει να πικραθουμε αλλα αυτοι μπορουν να λενε οτι ματωσανε για τον ΘΡΥΛΟ μας. ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ.