Βόλεϊ Γυναικών 2015 – 2016. Ενίσχυση για τη διατήρηση των σκήπτρων



Μετά την ανάλυση του πώς διαμορφώθηκε το υπάρχον ρόστερ στο τμήμα βόλει ανδρών του Ολυμπιακού (βλέπε σχετικό άρθρο ΕΔΩ), ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με αυτό των γυναικών.
 
Σίγουρα, δεν είχαμε τόσο μεγάλες αλλαγές όπως το αντρικό τμήμα, ωστόσο επειδή έγιναν προσθαφαιρέσεις τόσο στο έμψυχο δυναμικό, όσο και στο πόστο του προπονητή, καλό είναι να δούμε τί κινήσεις έγιναν συνολικά φέτος ώστε να δημιουργηθεί το σημερινό σύνολο το οποίο φυσικά καλείται να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή.
 
Όταν έρχεσαι από τρία συνεχόμενα εγχώρια νταμπλ (2013, 2014, 2015), είναι προφανές ότι η....μηχανή λειτουργεί καλά και δεν είναι ανάγκη να αντικαταστήσεις τα υπάρχοντα...γρανάζια. Ωστόσο, ακόμα και η πιο καλοδουλεμένη μηχανή χρειάζεται σωστή συντήρηση και πού και πού κανένα...φρεσκαρισματάκι.
 
Κάπως έτσι κινήθηκε και ο φετινός Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού που μας πέρασε, καθώς διατήρησε το δυνατό περσινό κορμό του και αντικατέστησε τις αποχωρήσασες παίκτριες, με άλλες ισάξιες –για να μην πω καλύτερες- αθλήτριες. Πάμε λοιπόν αναλυτικά.
 
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ:
Ακραίες – Σοφία Κοσμά, Ιβάνα Μπαρμπόροβα και Γιοβάνα Βέσοβιτς
Διαγώνια – Ιβάνα Νέσοβιτς
Κεντρική – Αλίκη Κωνσταντινίδου
ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ:
Ακραίες – Μανωλίνα Κωνσταντινίδου και Κωνσταντίνα Βλαχάκη
Κεντρικές – Τζίνα Λαμπρούση και Κατερίνα Γιώτα
Λίμπερο – Ειρήνη Κοκκινάκη και Αρέτα Κονόμη
Πασαδόροι – Στέλλα Χριστοδούλου και Αρετή Τέζα
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ:
Ακραίες – Άννα Λαζάρεβιτς και Ναντζέγια Μαλασάι
Διαγώνια – Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα
Κεντρική – Μελίνα Εμμανουηλίδου
 
Ας παραθέσουμε όμως εν συντομία τα βιογραφικά των νεοαποκτηθέντων αθλητριών για να κατανοήσουμε το βαθμό της φετινής ενίσχυσης.
 
Άννα Λαζάρεβιτς: Σέρβα ακραία, εν ενεργεία διεθνής με 30 επίσημες συμμετοχές στο ενεργητικό της. Έχει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις ενώ γνωρίζει και από κατάκτηση τίτλων καθώς έχει κατακτήσει αρκετούς τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ναντζέγια Μαλασάι: Λευκορώσα ακραία, εν ενεργεία διεθνής με δεκάδες επίσημες συμμετοχές. Όπως και η Λαζάρεβιτς, έτσι και η Μαλασάι έχει παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις ενώ γνωρίζει και από κατάκτηση τίτλων καθώς έχει κατακτήσει αρκετά πρωταθλήματα στη χώρα της.
Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα: Βουλγάρα διαγώνια, εν ενεργεία διεθνής με πολλές συμμετοχές στο ενεργητκό της. Γνωρίζει από κατάκτηση τίτλων μιας και έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα στη χώρα της, ενώ παράλληλα γνωρίζει και την ελληνική πραγματικότητα καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στον Πανναξιακό.
Μελίνα Εμμανουηλίδου: Ελληνίδα κεντρική, εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και από τις καλύτερες παίκτριες του Πανναξιακού τα τελευταία τρία χρόνια με τη φανέλα του οποίου πέτυχε πολλές ατομικές διακρίσεις. Ήταν συμπαίκτρια πέρυσι με την Τσβετάνοβα, επομένως δε θα δυσκολευτούν να...δέσουν μεταξύ τους.
 
Διαβάζοντας τα παραπάνω, βγάζουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά κάνοντας ουσιαστικές προσθήκες που έχουν τα φόντα να καλύψουν επάξια τις αποχωρήσασες παίκτριες (χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε την Κοσμά η οποία δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω τραυματισμού). Και οι τέσσερις παίκτριες που αποκτήθηκαν είναι εν ενεργεία διεθνείς, με πολλές παραστάσεις και διακρίσεις στην καριέρα τους (ομαδικές και ατομικές) που αν δέσουν με τον υπάρχοντα κορμό της ομάδας, άλλη μια χρονιά θα βαφτεί κατακόκκινη.
 
Αλλαγή ωστόσο είχαμε και όσον αφορά το πόστο του προπονητή. Ο –πρώην πλέον προπονητής της ομάδας- Γιάννης Νικολάκης, ο οποίος στα δύο χρόνια παρουσίας του στον ερυθρόλευκο πάγκο κατέκτησε τα πάντα εντός συνόρων, αποτέλεσε παρελθόν έπειτα από δική του επιθυμία, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του ένα μεγάλο κενό. Παρ’ όλα αυτά, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έψαξε και βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.
 
Ο Σέρβος προπονητής αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όνομα στο χώρο του Ευρωπαϊκού βόλει, με σημαντικές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, καθώς από το 2009 και μέχρι σήμερα είναι β’προπονητής στην Εθνική Σερβίας. Ως πρώτος προπονητής έχει εργαστεί σε συλλόγους της Σερβίας και της Ρουμανίας, ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα. Στο πλευρό του, με ρόλο β’ προπονητή θα παραμείνει ο Σπύρος Σαραντίτης.
 
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
 
Η ομάδα φέτος κράτησε το βασικό κορμό της τον οποίο και ενίσχυσε με σημαντικές και αξιόλογες αθλήτριες, οι οποίες φυσικά πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητές τους και μέσα στο γήπεδο. Οι οιωνοί πάντως, μόνο ως ενθαρρυντικοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
 
Οι επίσημες υποχρεώσεις φυσικά αργούν ακόμα, ωστόσο από τον Αύγουστο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του ώστε να είναι πανέτοιμος να διατηρήσει και τη νέα χρονιά τα σκύπτρα του στην Ελλάδα και να  πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στο CEV Cup της επόμενης χρονιάς.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Κρίμα που ο Παναθηναϊκός δεν πέρασε τον ΑΟ Θήρας για να πάρουμε το πρωτάθλημα απέναντί τους...

Εικόνα MakTheBet

Ρε λες να το έκαναν επίτηδες??

Εικόνα MakTheBet

Η ομάδα μας έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ έφτασε μια ανάσα από τους "4" του Challenge Cup... Όλα φαίνεται πως δούλεψαν καλά μέχρι στιγμής... Πάμε τώρα και για το πρωτάθλημα...