ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΚΑΖΩΝΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ...



Όταν ήμασταν νέοι και για πολλά πολλά ακόμα χρόνια, ο μεγάλος μου αδελφός κι εγώ είτε μέσα στο γήπεδο είτε απ΄το ραδιάκι, θυμάμαι, με το που κατέβαινε πολύ επικίνδυνα κάποιος  αντίπαλος του Θρύλου κι έμπαινε στην περιοχή μας με το γκολάκι πολύ πιθανό, λέγαμε λαχανιαστά, κομπιαστά, κοιτάζοντας ή ακούγοντας με αγωνία τη φάση: ΄΄Ο Θεός του Ολυμπιακού... Ο Θεός του Ολυμπιακού...΄΄. Και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ έμπαινε το...υπό εκκόλαψη τεμάχιο. Καμιά φορά, το΄λεγα και με τα παιδιά μου δίπλα μου...Το΄χαμε πάρει, τ΄αδέλφια, ως έκφραση, από κάποιον σπίκερ στο ραδιόφωνο μου φαίνεται και το΄χαμε ΄΄κολλήσει΄΄ από τότε...

Σε τέσσερις ώρες περίπου, δίνουμε στο Καραϊσκάκη έναν μεγάλο αγώνα με μια απ΄τις 2-3 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου... Τεράστιος αντίπαλος. Την Μπάγιερν Μονάχου, πρώτο παιχνίδι στη φάση των ομίλων για το Τσάμπιονς Λινγκ 2015-16. Γολιάθ πραγματικός στη Γερμανία, αλλά και στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η ομάδα μας, πολύ μικρότερο μέγεθος μπρος στους Βαυαρούς, μοιάζει με  Δαβίδ στη σύγκριση μαζί τους. Το λογικό αποτέλεσμα είναι να χάσουμε. Η ισοπαλία, έχει πολύ λίγες πιθανότητες. Όσο για ενδεχόμενη δική μας νίκη, εκεί, αυτές γίνονται ελάχιστες έως περίπου μηδαμινές. Υπάρχει ενθουσιασμός οπωσδήποτε στους γαύρους, υπάρχει όμως και σκεπτικισμός και σε κάμποσους και φόβος. Φόβος ήττας ή και...συντριβής. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ. Ένα όμως θέλω να θεωρώ βέβαιο. Ότι ΟΛΟΙ, αιθεροβάμονες ή αισιόδοξοι, συγκρατημένα αισιόδοξοι, απαισιόδοξοι κάπως ή κάργα ( λεγόμενοι και ρεαλιστές ή...υπερ-ρεαλιστές ), θα΄μαστε ΔΙΠΛΑ στην ομάδα, στηρίζοντάς την με όλη μας την ψυχή σε τούτο τον τιτάνιο αποψινό της αγώνα... Και τί περιμένουμε απ΄αυτήν; Τα΄χουμε πει σε προηγούμενη ανάρτηση εκτενέστατα. Με μια πρόταση που τα λέει όλα, να παίξει σαν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Απ΄ότι έχουμε πληροφορηθεί ( και με αλλαγή, ίσως, κάπου, κάποια στιγμή πριν απ΄τον αγώνα ) οι ομάδες θα κατέβουν με τις ακόλουθες συνθέσεις. Μπάγερν: Νόϊερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Αλκάνταρα, Γκέτσε, Μίλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι. Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μασουακού, Καμπιάσο, Σαλίνο, Κασάμι, Τσόρι, Ιντέγε, Πάρντο. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν Φορτούνης, Φίνμπο. Ώρα έναρξης ( καλά...όλοι το ξέρουμε ) 9.45 μ.μ.

Φτιαχτήκανε ένας σωρός φωτογραφικά κολάζ για τον αγώνα, από πολλά ΜΜΕ κι απ΄την ΠΑΕ. Το RATM, δεν μπορούσε να λείπει.... Ξέρω βέβαια ότι ο Θεός είναι πολυάσχολος. Είναι και οι...εκλογές μεθαύριο. Έχει εξάλλου την...Παναγία για τα ποδοσφαιρικά. Τον έβαλα πάντως σήμερα να κοιτάει προς την Θύρα 7. Τον οπαδικό πολιορκητικό μας κριο και ξέρουμε ΟΛΟΙ καλά ότι ετούτα τα παιδιά θα τα δώσουν ΟΛΑ σήμερα το βράδυ. Ελπίζω να το μεταφέρουν και στους παίχτες μας αυτό.

ΑΜΗΝ...

Σχόλια

Εικόνα RED HELL

Σιγουρα με ποναει το να βλεπω τον Ολυμπιακο να παιζει ταμπουρι οπως θα επαιζε μια μικρη ομαδα του ελληνικου πρωταθληματος εναντιον μας.Δεν γινεται ομως αλλιως.Λιγο ανοιχτηκαμε στο τελος και φαγαμε 2 γκολ.Καλα εξω νομιζω θα ειναι πολυ ασχημη βραδια.Αυτη η ομαδα δεν παιζεται τι να κανουμε.Μενει η πικρα και απο το αλλο αποτελεσμα βεβαια.Ειναι εμφανες οτι η ομαδα θελει χρονο αλλα να δω ποτε θα σταματησει η μαλακισμενη νοοτροπια "ραβε-ξηλωνε".Παμε για οτι καλυτερο.
Οσοι περιμεναν το σημερινο για να χαρουν:ΚΑΛΟ ΨΟΦΟ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ

Εικόνα john

Μην ασχολείσαι με τους άλλους. Οι άλλοι πανηγύρισαν τα γκολ της Μπάγερν περισσότερο απο τα γκολ της ομάδας τους. Τα λόγια τους δε τα ακούω. Σαν κλανιες τα αισθάνομαι στα αυτιά μου, Απο εκει και πέρα η έκταση του σκορ αδικεί την ομάδα αλλα τι να κανουμε.. Ετσι ειναι τα πράγματα οταν παίζεις στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Έρχονται και μεγάλα βράδυα έρχονται και δύσκολες στιγμές. Εμείς το μονο που έχουμε να κανουμε ειναι να στηρίξουμε. Η προσπάθεια που κανει φετος η ομάδα αξίζει τη στήριξη μας. Το ματς με την ξανθη μεσοβδόμαδα ειναι πολύ δυσκολο. Ας επικεντρωθούμε εκει..

Εικόνα RED HELL

Δεν νομιζω οτι μας αδικει το σκορ συνονοματε.Ναι μεν το πρωτο γκολ ειναι απιστευτα κωλοφαρδο αλλα πολλες φορες τη γλυτωσαμε στο τσακ σημερα.Οποτε ηθελαν εβγαζαν φαση.Αλλα δεν αδικω τους δικους μας.Απλα οι αλλοι δεν παιζονται.

Εικόνα apostolos gaganis

Yπάρχει, εν τάξει, μεγάλη διαφορά κλάσης, αλλά το 0 -3 είναι βαρύ για τον Ολυμπιακό. Το πρώτο γκολ τυχερό. Για σέντρα πήγαινε ο Μίλερ και του βγήκε γκολ. Χάνει Ο Σαλίνο την ευκαιρία να κάνει το 1 - 1 και τρώμε το δεύτερο. Το πέναλτι, αν το δίνανε εδώ στον Ολυμπιακό, θα΄χαμε θέμα για όλη τη σεζόν... Κερδήθηκε έξυπνα. Δεν ήταν. Ο Ισπανός ρέφερι, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ. Ο τρόπος που μας αντιμετώπιζε, ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ. Λες κι ήμασταν ομάδα της...υποΣαχάριας Αφρικής. Σούμα σουμάρουμ 0 - 3. Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΤΟΙΜΗ. ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΄΄ΔΕΣΕΙ΄΄ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠ΄ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΚΑΜΙΑ ΠΙΚΡΑ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Εικόνα Pipis

ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙ-ΑΚΕ !!!
ΔΙΠΛΟ ΜΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΟΛΥΜΠΙ-ΑΚΕ !!!

Εικόνα ven7

ΖΗΤΩ!!

Εικόνα Son of Hoof

Φυσικά και στηρίζουμε, μια πίκρα υπάρχει γιατί μπορούσαμε να μην χάσουμε με αυτό το σκορ. Όταν παίξουμε στην Γερμανία δηλαδή που μάλλον θα έχουν Ρόμπεν - Ριμπερί, διαιτησία τουλάχιστον ίδια και τον κόσμο κλπ τι θα γίνει? Ούτε θέλω να το σκέφτομαι. Όχι πως με νοιάζει και πολυ, εγώ τα βαζελοχανουμοβουλγάρια θέλω να ξεφτιλίσω φέτος και κάθε αντιολυμπιακό πουτανογέννημα. Άνετα νταμπλ και φέτος. Μακάρι να δέσουμε γρήγορα γιατί έχουμε παίκτες καλούς.

Εικόνα john

Το πρωτο γκολ της Μπάγερν ειναι φυσικά τυχερό,αλλα ας μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κατέβαιναν στην επίθεση με πολλους παίκτες οτι ωρα γούσταραν. Οταν ο αντίπαλος ειναι μονίμως στην περιοχή σου τοτε θα βάλει γκολ με κάποιον τροπο. Ακόμα και με τον πιο απίθανο. Άλλωστε με τέτοια γκολ δεν νικήσαμε την Λιβαδειαα? Ο σάλινο χάνει την ευκαιρία για το 1-1 γιατι ειναι ανίκανος επιθετικά. Ειναι ίδιος με τον Τάσο Παντο.Σου δίνει την αίσθηση οτι οποτε φτάνει στην περιοχή θα κανει μαλακια. Τα τελειώματα του ειναι επιπέδου δημοτικού. Παρ ολα αυτα ο Σάλινο εκανε πολύ καλο παιχνιδι ανασταλτικά και δικαίωσε τον Σιλβα για την επιλογή του. Επιθετικά ειναι ανύπαρκτος και αυτο το ξέρουμε.Ας μη του ζήταμε πράγματα που δεν ξερει να κανει. Όσο αναφορά την διαιτησία την περίμενα ακριβώς ετσι. 50-50 μεν αλλα τα σπόρια σε οποιαδήποτε στιγμή υπέρ της Μπάγερν. Υπέρ του ισχυρού δηλαδή. Δε καταλαβαίνω γιατι σε ξάφνιασε. Οπως εμείς ως ανώτεροι στο ελληνικό πρωτάθλημα παίρνουμε κάποια σφυρίγματα,ακριβώς με τον ιδιο τρόπο τα παίρνει και η Μπάγερν στο champions league. Η διαιτησία παντα ακολουθεί τον ισχυρό. Εγω πλέον ειμαι συμφιλιωμένος με αυτήν την ιδέα και το μονο που απαιτώ ειναι να μην με σφάζουν παίζοντας έναντιον μου 100-0. Απο εκει και πέρα διαιτησίες σαν την σημερινή τις περιμένω χωρις καμία έκπληξη.

Το μεγάλο πρόβλημα ειναι η νικη της Ντυναμονη η οποία απο τωρα ειναι σε θεση ισχύος απέναντι μας και για να την φτάσουμε πρεπει να κανουμε και εμείς μια μεγαλη νικη με την Αρσεναλ.. Αν ειναι δυνατόν γαμωτο μου ΠΟΤΕ δεν μας εχουν ευνοήσει τα αλλα αποτελέσματα των ομίλων. ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ . Απο τις πουστιες της Λα Κορούνια μέχρι τις πουστιες της Ντορτμουντ. Αυτο με εξοργίζει εμένα. Μια ζωη μόνη της αυτη η ομάδα να παλεύει κόντρα σε όλους στην Ευρώπη..

Εικόνα Son of Hoof

" Όσο αναφορά την διαιτησία την περίμενα ακριβώς ετσι. 50-50 μεν αλλα τα σπόρια σε οποιαδήποτε στιγμή υπέρ της Μπάγερν. Υπέρ του ισχυρού δηλαδή. Δε καταλαβαίνω γιατι σε ξάφνιασε. Οπως εμείς ως ανώτεροι στο ελληνικό πρωτάθλημα παίρνουμε κάποια σφυρίγματα,ακριβώς με τον ιδιο τρόπο τα παίρνει και η Μπάγερν στο champions league. "

Αυτό είναι μεγάλη αρλούμπα που έγραψες φίλε. Έλεος.

Εικόνα john

Μην με παρεξηγείς και μη με περνάς για κανέναν μαλακα που πιστεύει οτι παίρνουμε τα ματς και τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία .Καμια σχέση. Το οτι ομως η διαιτησία βοηθάει σε κάποιες στιγμές τον ισχυρό οταν εχει ανάγκη το βλεπω σε όλες τις μεγάλες ομάδες και σε ολα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Και δεν το κρίνω σαν κακό. Φυσιολογικό ειναι

Εικόνα apostolos gaganis

Έγραψα για τη διαιτησία στην προηγούμενη ανάρτησή μου με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ, ότι - προκαταβολικά - την ΦΟΒΑΜΑΙ, κάνοντας για μια και μόνη φορά χρήση αυτού του ρήματος και επικεντρώνοντας στην πιθανή ΕΥΚΟΛΙΑ χρήσης καρτών εκ μέρους της και σφυρίγματος πέναλτι σε βάρος μας. Επαληθεύτηκαν και τα δύο. Μέχρι το 25΄ τρεις κίτρινες και πέναλτι...ευρωπαϊκό. Άρα δεν εξεπλάγην. Το περίμενα. Δεν έκριναν βέβαια το παιχνίδι. Διαμόρφωσαν όμως το μέγεθος της ήττας, ΚΙ ΑΥΤΟ μας αδικεί. Ομάδες με πολύ χειρότερη απόδοση από ΄μας απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους, έχουν πάρει άνετα Χ και σπανιότερα έχουν νικήσει κιόλας, λογω φάρδους. Τέλος πάντων, τελείωσε το παιχνίδι. Η ομάδα μας έχει ποιότητα, που θα βγει με τον χρόνο. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

Εικόνα Son of Hoof

Δεν σχολιάζω πολύ τακτικά, αλλά διαβάζω. Τα σχόλια σου γενικώς τα διαβάζω, τις περισσότερες συμφωνώ και φυσικά δεν σε θεωρώ τίποτε από αυτά που λες. Γιάυτο και μου έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο απόσπασμα. Προσωπικά δεν μου φάνηκαν μόνο σπόρια αυτά που πήρε η Μπάγερν. Ούτε η Μάντσεστερ, ούτε η Αρσεναλ, ούτε η Λίβερπουλ, ούτε η Γιουβέντους, ούτε η Ατλέτικο, ούτε η Ντόρτμουντ, ούτε καν η Ρεάλ δεν έχουν πάρει τόοοοοσα σπόρια στην έδρα μας ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και δη στο Καραισκάκη. Αλλά ντάξει μην το κουράζουμε για την διαιτησία. Άλλοι ασχολούνται με δαύτη όποτε χάνουν. Εμάς νομίζω όλους σαν Ολυμπιακός δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πάει τέλειωσε με την Μπαγερν πέσαμε φέτος, αυτά θα λουστούμε. Όπως είπα και πριν, τα αντιολυμπιακά σιχάματα με ενδιαφέρει να σκίσω φέτος. Μάκαρι να έχω τέτοιες διαιτησίες υπέρ μου κιόλας, 5άρες θα φάνε...

Εικόνα Son of Hoof

Δεν μου άρεσαν:

1. Η διαιτησία που με το καλημέρα μας κιτρίνισε τα 2 χαφ, 2ο γκολ μάλλον οφσάιντ, πέναλτυ γάματα αυστηρο.
2. Τα γελάκια του βλάκα Ρομπέρτο όταν κρέμασε όλη την ομάδα με τη μαλακία που έφαγε.
3. Οι αλλαγές του Σίλβα που δεν ακούμπησαν (εκτός Φορτούνη). Δεν είναι κακοί παίχτες, εν προκειμένω ήταν ανούσια η χρησιμοποίηση τους.
4. Οι κοιμισμένοι "διαρκείας" μετά το 0-1.

Μου άρεσαν:

O Iντεγιέ και ίσως ο Σαλίνο, αυτά.

Μπορούσαμε να χάσουμε χωρίς βαρύ σκορ άνετα. Ας πηγαίναμε γι'αυτό, δεν θα μας άφηνε τόσο απαίσια γεύση η μαλακία που είδαμε. Δε λέω οτι δεν είναι φυσιολογικό που χάσαμε από την Μπάγερν, αλλά το 0-3 υπερβολικό με βάση την εικόνα.

Εικόνα thita

Απόστολε πολύ ωραίο το μοντάζ

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ κι ο,τι γίνει

Εικόνα john

Ανεξάρτητα απο τις γκρίνιες και τις φοβίες μας για το σημερινό ματς,ειναι γεγονός πως για κατι τέτοια παιχνίδια ζούμε. Αγωνιζόμαστε κόντρα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης σε ενα ματς γιορτή για τον κόσμο και την ομάδα μας. Ας το απολαύσουμε. Όλο το χρόνο μοχθούμε για το πρωτάθλημα με την προσμονή τέτοιων μεγάλων ευρωπαϊκών παιχνιδιών.. Εύχομαι οτι καλυτερο στον Θρύλο.

Εικόνα Spiros Legend

Πειράζει να ξεκινήσω από το κολάζ ;Πραγματικά... Θεϊκό!Φοβερή έμπνευση ο Κόκκινος Θεός του Ολυμπιακού και η Θύρα 7 να μεγαλουργεί.Ας ελπίσουμε να επαναλάβει και η ομάδα τον περυσινό Άθλο-Θρίαμβο,θυμάμαι ό,τι και τότε λέγαμε ό,τι η ομάδα είναι τελείως ανέτοιμη και την ανησυχία για το μεγαθήριο Ατλέτικο,την καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης εκείνη την εποχή...Πάνω-κάτω τα ίδια νιώθουμε και φέτος,με τη διαφορά ό,τι ο προπονητής είναι νέος,ενώ ο Μίτσελ...είχε παλιώσει.(Δεν πιστεύω να πήρε το Άστρο του φεύγοντας ο Ισπανός!)Δεν ξέρω πραγματικά τι να περιμένουμε απόψε,θα είναι το πρώτο σοβαρό δείγμα γραφής και μάλιστα κατευθείαν στα πολύ βαθειά...Καλή μας επιτυχία,η αγωνία αρχίζει να χτυπάει Κόκκινο,οπότε δεν είναι ώρα για πολλές αναλύσεις...Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-Ο-Σ!

Εικόνα XGEORGE

Πάντα...όταν δίνεις τέτοια ματς δύο σκέψεις έχεις στο μυαλό σου για τα πιθανά αποτελέσματα.....να ηττηθείς αξιοπρεπώς (άλλωστε Μπάγερν είναι αυτή) η να κάνεις (με τη βοήθεια του Θεού αλλά κ των παικτών), ένα μικρό θαύμα ακόμη......Καλή επιτυχία!