Ειδήσεις του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους.
 
Από σήμερα και κάθε Δευτέρα, μέσω αυτής της ενότητας, θα ανεβαίνει ενημερωτικό άρθρο για όλα τα εν ενεργεία τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Θα καταγράφονται τα σημαντικότερα νέα και εξελίξεις αλλά και οι κατακτήσεις τίτλων που τυχόν θα σημειώνονται από το εκάστοτε τμήμα. Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός συντηρεί αυτήν τη στιγμή 15 ερασιτεχνικά τμήματα (Μπάσκετ Γυναικών, Βόλεϊ Ανδρών, Βόλεϊ Γυναικών, Πόλο Ανδρών, Πόλο Γυναικών, Κολύμβηση, Στίβος, Ιστιοπλοϊα, Κωπηλασία, Κανόε Καγιάκ, Πινγκ Πονγκ, Ξιφασκία, Πυγμαχία, Κικ Μπόξινγκ και Ταε Κβο Ντο). Εκτός των προαναφερθέντων, ο Ολυμπιακός συντηρεί επίσης τμήματα Ποδοσφαίρου Νέων και Ποδοσφαίρου Γυναικών. Όσον αφορά το πρώτο, επειδή ο Ολυμπιακός συντηρεί δεκάδες τμήματα όλων των ηλικιών και πάνω από 60 ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αρκεστούμε μόνο στην καταγραφή των αποτελεσμάτων των επίσημων αγώνων και την κατάκτηση τροπαίων που θα σημειώνουν τα τμήματά μας και όσον αφορά το δεύτερο, επειδή το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών υφίσταται μόνο σε επίπεδο ακαδημιών και δεν έχει ιδιαίτερη θεματολογία, θα αναφερόμαστε σε αυτό μόνο όταν υπάρχει κάποια σημαντική είδηση.
 
Επειδή το παρόν κείμενο αποτελεί το πρώτο τη σειρά, θα αναφέρουμε τις σημαντικότερες ειδήσεις για το κάθε τμήμα από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι σήμερα, ενώ από την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε συνεχή ενημέρωση σε σταθερά εβδομαδιαία βάση. Πάμε λοιπόν.
 
Μπάσκετ Γυναικών: Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ οι νεοαποκτηθείσες Όλγα Χατζηνικολάου και Χέιλι Κριστόφερσον έχουν ενσωματωθεί κανονικά στην προετοιμασία. Η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες έδωσε τέσσερα φιλικά παιχνίδια, το πρώτο το Σάββατο 5/9 με το McGill College, Πανεπιστήμιο του Καναδά, του οποίου και επικράτησε με  65-49. Το δεύτερο και το τρίτο φιλικό πραγματοποιήθηκαν με αντίπαλο τον Αθηναϊκό στις 12/9 και 17/9, τον οποίο κέρδισε στο πρώτο ματς με σκορ 74-47 και στο δεύτερο με σκορ 93-70, ενώ το τέταρτο φιλικό πραγματοποιήθηκε στις 19/9 με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 88-47. Τόσο η προπονήτρια της ομάδας Ελένη Καπογιάννη, όσο και ο Β’Βοηθός της Γιώργος Παντελάκης αναφέρθηκαν στη διάθεση και το πάθος που έδειξαν οι παίκτριες, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει στις 11 Οκτωβρίου, ενώ οι ημερομηνίες των αγώνων Κυπέλλου δεν έχουν καθοριστεί ακόμα μιας και ο Ολυμπιακός συμμετέχει απευθείας στη Β’Φάση της  διοργάνωσης. Σε επίπεδο ακαδημιών, η Μαρία Κότσιφα που αποτέλεσε για δύο χρόνια προπονήτρια Κορασίδων και Παγκορασίδων και τις οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων Β’ΕΣΚΑΝΑ αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση της αποκτήθηκε η Γιάννα Καπουσούζη, που έχει σπουδαία θητεία  σαν αθλήτρια στην Εθνική Ελλάδος αλλά και σε μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (Καλαμαριά, Μέγα Αλέξανδρο, Άρη και ΜΕΝΤ) και στα 45 της ξεκινά μια νέα καριέρα σαν προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.
 
Βόλεϊ Ανδρών: Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε κανονικά και χωρίς προβλήματα για τον Ολυμπιακό, με τον προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο Πιάτσα να δουλεύει πολύ τις πρώτες μέρες στη φυσική κατάσταση και στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού που επιθυμεί να βλέπει στην ομάδα. Την Πέμπτη 17/9 πραγματοποιήθηκε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την  Παναχαϊκή, σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες του ρόστερ, εκτός του Μάρκου Γαλιώτου. Ο Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε ευχαριστημένος για τη νίκη σε πρώτη φάση, ωστόσο τόνισε ότι θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, κάτι που θα γίνει με τον καιρό και μέσω σκληρής δουλειάς. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά, ενώ θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Λιγκ Καπ στις 3 Οκτωβρίου, για το Πρωτάθλημα στις 24 Οκτωβρίου, στις και για το CEV Cup στις 3 Νοεμβρίου (όπου θα αντιμετωπίσομε στη φάση των «32» την Παρνού από την Εσθονία σε διπλό ματς). Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας. Σε επίπεδο ακαδημιών, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της Ακαδημίας όπου έδωσαν το παρόν και τα 18 τμήματα που την απαρτίζουν (αγοριών και κοριτσιών). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας ενώ τέθηκαν και οι στόχοι ενόψει της σεζόν 2015-2016.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία για την ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής προσπαθεί, μέσω των προπονήσεων και των οικογενειακών «διπλών» να περάσει στην ομάδα τη φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται. Κάποια από τα δείγματα γραφής του φάνηκαν και στο πρόσφατο τουρνουά που διοργάνωσε η Ελασσόνα και το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 3-0 σετ του Φιλαθλητικού Λαρίσης ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και τον Άρη στον τελικό και κατέκτησε την 1η θέση. Θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ξεκινούν για το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου, για το CEV Cup στις 27 Οκτωβρίου (όπου θα αντιμετωπίσουμε στη φάση των «32» τη Λιναμάρ Μπεκεσάμπαϊ από την Ουγγαρία σε διπλό ματς ) και για το Κύπελλο στις 3 Φεβρουαρίου 2016. Σε επίπεδο ακαδημιών, αξίζει να τονίσουμε τη μεταγραφή δύο ταλαντούχων ακραίων, της Όλγα; Ζαμπάτη και της Έλενα Μιλεντίγιεβιτς, οι οποίες μάλιστα συμμετείχαν και στην πρώτη φάση της προετοιμασίας των γυναικών.
 

 
Πόλο Ανδρών: Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από τις 7 Σεπτεμβρίου για το τμήμα του πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, με τον προπονητή της ομάδας Θοδωρή Βλάχο να έχει πλέον στη διάθεσή του και τους τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες (Κωνσταντίνο Γενηδουνιά, Γιόσιπ Πάβιτς και Τζέσε Σμιθ). Οι προπονήσεις είναι καθημερινές και διπλές (το πρωί στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας και το απόγευμα στον Αγ. Κοσμά) ωστόσο οι παίκτες δείχνουν από πολύ νωρίς διάθεση και πάθος προκειμένου να είναι έτοιμοι όταν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το Πρωτάθλημα Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου, ενώ οι υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν επίσης μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Θυμίζουμε, ότι ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με την Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την διοργανώτρια Έγκερ (Ουγγαρία)  η οποία θα προκριθεί στο Final6 ανεξάρτητα της θέσης που θα καταλάβει, τη Σπαντάου (Γερμανία) και τις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον πρώτο και τον τέταρτο όμιλο του τρίτου προκριματικού γύρου που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 17 Οκτωβρίου. Η κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Σε επίπεδο ακαδημιών, ξεχωρίζει η ανάθεση καθηκόντων προπονητή της ομάδας παίδων στον τεράστιο Νίκο Δεληγιάννη, που μόλις λίγο καιρό πιο πριν ανακοίνωσε ότι τερματίζει την επαγγελματική του καριέρα ως παίκτης.
 
Πόλο Γυναικών: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία για την ομάδα του Χάρη Παυλίδη. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στις προπονήσεις, και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό φυσικά αφού η ομάδα έρχεται από την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος αλλά και του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλες οι αθλήτριες έχουν συνειδητοποιήσει ότι και φέτος οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση και όρεξη στις πρώτες προπονήσεις της χρονιάς. Ο Χάρης Παυλίδης πλέον έχει όλες του τις παίκτριες στη διάθεσή του, αφού πριν λίγες μέρες ενσωματώθηκε και η Ρομπέρτα Μπιανκόνι. Θυμίζουμε ότι οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν για το Πρωτάθλημα Ελλάδας στις 24 Οκτωβρίου, ενώ ο αγώνας για το ΣούπερΚαπ Ευρώπης (με αντίπαλο την Μεντιτερανέα Ιμπέρια) θα πραγματοποιηθεί επίσης κατά τα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Σε επίπεδο ακαδημιών, οι πρώτες προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ είναι ακόμα ανοιχτό και το τμήμα εγγραφών. Τέλος, να πούμε ότι ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος μίνι-κορασίδων, όπου φυσικά συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου.

 
Κολύμβηση: Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση του τμήματος κολύμβησης για τη νέα σεζόν, με το παρόν να δίνουν τόσο ο Team Manager Σπύρος Μπιτσάκης όσο και ολόκληρο το προπονητικό επιτελείο της αγωνιστικής και της προαγωνιστικής ομάδας. Όπως ανακοινώθηκε, η έναρξή των προπονήσεων έχει οριστεί για σήμερα (21/9) στο «Π. Καπαγέρωφ» και στις 28/9 στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου όλοι οι αθλητές και αθλήτριες της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας (περισσότερα  από 100 άτομα) θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι για τη νέα σεζόν που έρχεται. Το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό.
Στίβος: Λίγα πράγματα έχουμε να πούμε όσον αφορά το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο. Πέρυσι, η αγωνιστική ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και τη δεύτερη σε αυτό του ανοιχτού, ενώ φέτος οι στόχοι παραμένουν ίδιοι όπως κάθε χρόνο, δηλαδή κατάκτηση όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ο έφορος-σύμβολο του Ολυμπιακού, ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΤΙΚΟΣ, μαζί με τους συνεργάτες-προπονητές του Νικολαϊδου Στέλλα και Ψαρομιχάλη Νίκο, έχουν τον τρόπο να οδηγήσουν και πάλι τον Ολυμπιακό στην κορυφή και αυτό σκοπεύουν να κάνουν όταν έρθει η στιγμή, μέσω των προπονήσεων και της προετοιμασίας της ομάδας.
 
Ιστιοπλοϊα: Αν και αρχές Σεπτεμβρίου, είχαμε δράση όσον αφορά το τμήμα ιστιοπλοϊας του Ολυμπιακού, καθώς η ομάδα συμμετείχε με πολλούς αθλητές και αθλήτριες στο διασυλλογικό αγώνα «Καστελόριζο 2015», το οποίο διεξήχθη από τις 7 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, όπου μάλιστα σημειώθηκαν σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία lazer, ο ιστιοπλόος μας Δαμιανός Μπαρουξής κατέκτησε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα στους 62 συμμετέχοντες, ενώ στα κορίτσια, στην ίδια κατηγορία, η Νεφέλη Κυριακού κατέκτησε την 4η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 25 αθλήτριες απ’ όλη τη χώρα. Σημαντικές εμπειρίες από τη διοργάνωση αποκόμισαν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού που συμμετείχαν, έστω κι αν δεν κατάφεραν να διακριθούν όπως οι Μπαρουξής και Κυριακού.
 
Κωπηλασία: Όσον αφορά το τμήμα της κωπηλασίας, μέσα στο Σεπτέμβριο είχαμε μια σημαντική ατομική διάκριση. Ο λόγος για τον αθλητή μας, Βασίλειο Αγγελόπουλο, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από αρκετό καιρό απουσίας ελέω τραυματισμού και συμμετείχε στον πρόσφατο αγώνα 5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, στον οποίο μάλιστα κατετάγη πρώτος. Σίγουρα καλύτερη....επανεκκίνηση στην καριέρα του δε θα μπορούσε να έχει ο κάνει Αγγελόπουλος, ο οποίος μετά την επιτυχία του δήλωσε πως έχει στόχο να φτάσει μέχρι την Εθνική ομάδα και να συμμετάσχει στο ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Σε επίπεδο ακαδημιών, το τμήμα εγγραφών παραμένει ανοικτό, με τις ακαδημίες μας να στεγάζουν μέχρι στιγμής περισσότερους από 20 αθλητές και αθλήτριες.
 
Κανόε Καγιάκ: Πάμε τώρα στο τμήμα κανόε-καγιάκ, όπου όμως δεν έχουμε επίσημη αγωνιστική δράση, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για την εποχή. Το τμήμα εγγραφών είναι ανοικτό από τις 7 Σεπτεμβρίου τόσο για τα τμήματα κανόε-καγιάκ, όσο και για αυτό του παρακανόε (Είδος κανόε-καγιάκ για ΑΜΕΑ). Θυμίζουμε, ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που δημιούργησε οργανωμένη ομάδα παρακανόε, και βασικός υποστηρικτής-χορηγός του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος παρακανόε που διοργανώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
 
Πινγκ Πονγκ: Πολύ καλά σημάδια δείχνει και για τη φετινή χρονιά το τμήμα πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς και συγκεκριμένα από τις 17 Αυγούστου, υπό τις οδηγίες του αρχιπροπονητή του τμήματος, Γιώργο Χριστοφοράκη. Επίσημες υποχρεώσεις φυσικά δεν υπάρχουν ακόμα, ωστόσο το τμήμα συμμετείχε στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών που διοργάνωσε ο Α.Σ. Πέρα με τον συνολικό απολογισμό μεταλλίων να είναι πραγματικά εξαιρετικός. Συγκεκριμένα, κατακτήθηκαν 8 μετάλλια εκ των οποίων 4 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα! Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, ο Σωκράτης Βησσαρίων Γιαννούτσος στους Παμπαίδες, η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις Παγκορασίδες και η Ιωάννα Γερασιμάτου στις Κορασίδες. Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους και ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παίδες ενώ τα χάλκινα, ο Ξανθός Παναγόπουλος στους νέους και ο Βαγγέλης Μαλλιαρός στους Παμπαίδες. Σπουδαία εκπροσώπηση του τμήματος είχαμε και στο πρόσφατο Κροατικό OPEN, όπου οι δύο αθλητές μας που συμμετείχαν, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος (βλέπε φωτογραφία παρακάτω) έφτασαν μέχρι τους «16» των αντίστοιχων κατηγοριών στις οποίες συμμετείχαν, με τους δύο αθλητές πάντως να έχουν σημειώσει προηγουμένως μεγάλες νίκες απένταντι σε καλύτερους (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή κατάταξη) αθλητές της ηλικίας τους. Οι δύο νεαροί αθλητές του Ολυμπιακού (ο Σγουρόπουλος αποκτήθηκε φέτος με μεταγραφή) έδειξαν από πολύ νωρίς τις δυνατότητές τους και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρεθούν μέχρι και την πρώτη ομάδα. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και το τμήμα εγγραφών παραμένει  ανοικτό.

 
Ξιφασκία: Όσον αφορά το τμήμα της ξιφασκίας, δεν έχουμε αγωνιστική δράση, ωστόσο πρέπει να αναφέρουμε τη σημαντική επιτυχία της αθλήτριάς μας, Βάσω Βουγιούκα, η οποία συμμετείχε το καλοκαίρι στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην κατηγορία Σπάθης Γυναικών που διεξήχθησαν στο Μπακού, σημείωσε έξι νίκες σε επτά παιχνίδια και κατέκτησε την 8η θέση η οποία σημαίνει αυτόματα και τη συμμετοχή της στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Ρίο της Βραζιλίας. Θυμίζουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για το νεοεπανιδρυθέν τμήμα της ξιφασκίας όπου οι αθλητές μας Βάσω Βουγιούκα και Γιώργος Τσουρούτας κατέκτησαν δύο νταμπλ στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας Σπάθης. Επιτυχία την οποία θέλουν φυσικά να επαναλάβουν και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν έχουμε ακόμα όσον αφορά το τμήμα της πυγμαχίας, ωστόσο οι προπονήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 31 Αυγούστου με το τμήμα εγγραφών να παραμένει ανοικτό. Θυμίζουμε, ότι πέραν της αγωνιστικής ομάδας, το τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού, διατηρεί ακαδημίες παίδων και νέων, όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί προκειμένου να μάθει τα μυστικά του αθλήματος και να μπει στη νοοτροπία του νικητή που προσφέρει το μέγεθος της ομάδας.
 
Κικ Μπόξινγκ: Ο αρχιπροπονητής του τμήματος Κικ Μπόξινγκ του Ολυμπιακού, Ισίδωρος Μπινίκος, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, επέστρεψε γερός και δυνατός και πλέον ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου η σωματική του υγεία να επιστρέψει το συντομότερο στην επιθυμητή κατάσταση. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασε. Το τμήμα εγγραφών του Κικ Μπόξινγκ του Ολυμπιακού παραμένει κανονικά ανοικτό.
 
Ταε Κβο Ντο: Η προετοιμασία του τμήματος του Ταε Κβο Ντο έχει ήδη ξεκινήσει, με τους προπονητές Μιχάλη Μουρούτσο και Νίκο Κυρίτση να εστιάζουν σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις στην τελειοποίηση της τεχνικής όλων των αθλητών του τμήματος, ανεξαρτήτως ηλικιών. Θυμίζουμε, ότι εκτός της αγωνιστικής ομάδας, το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στεγάζει επίσης τμήματα ακαδημιών στις κατηγορίες ενηλίκων, προαγωνιστικού, μίνι και τζούνιορ. Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά.

 
*Ποδόσφαιρο Νέων: Η προετοιμασία των ομάδων ποδοσφαίρου νέων του Ολυμπιακού όλων των κατηγοριών συνεχίζεται κανονικά, με τις ομάδες να δίνουν αρκετά φιλικά παιχνίδια προκειμένου να βρεθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας στην καλύτερη δυνατή φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Το Πρωτάθλημα Νεων Κ20 έχει ήδη ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό να έχει σημειώσει 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και να φιγουράρει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας μόνος πρώτος. Σε άλλα νέα, ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Youth League (Champions League Νέων) νικώντας τη Μπάγερν Μονάχου με 1-0 με  γκολ του Σάλιακα, ενώ τον χορό της κατάκτησης τροπαίων άνοιξε η σχολή μας στο Σικάγο όπου η ομάδα Κ14 κατέκτησε το τουρνουά Naperville Soccer Association (NSA).
 
 
*Ποδόσφαιρο Γυναικών: Εκτός του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών που υπάρχει στην κεντρική προπονητική σχολή του Ολυμπιακού στο Ρέντη, πλέον και άλλες ακαδημίες του ερυθρόλευκου δικτύου έχουν δημιουργήσει αντίστοιχα τμήματα για κορίτσια, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι σχολές του Ηρακλείου, της Βάρης και της Καρδίτσας. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά, ενώ οι εγγραφές ολόενα και πληθαίνουν.
 
Αυτά μέχρι τώρα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα.
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα thita

μπράβο στον ερασιτέχνη, την καρδιά του Θρύλου

αλλά

ΜΠΡΑΒΟ και στον αρθρογράφο, εξαιρετική δουλειά, περιεκτική/ευκολοανάγνωστη πλην πληρέστατη παρουσίαση και ενημέρωση, συνέχισε έτσι και πάντα αλήθειες, ευχάριστες ή δυσάρεστες

Εικόνα ΔΙΑΣ

Με αφορμή το σημερινό κείμενο του συγαυρου MakTheBet, θέλω να τον ευχαριστήσω για την Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΗ και Ε-ΠΙ-ΠΟ-ΝΗ δουλειά του και να τον ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΩ στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας. Καλύπτει ένα μεγάλο κενό των RATM αλλά και γενικότερα των ερυθρολευκων sites και blogs. Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ για μας ειναι η ΚΑΡΔΙΑ του ΘΡΥΛΟΥ μας.