ΕΥΓΕΝΕΙA ΤΕΛΟΣ! ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΕΛΟΣ!



Όπως λογικά θα'χετε πληροφορηθεί όλοι, οι διαιτητές που "κληρώθηκαν" για το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον βάζελο είναι οι κύριοι ΓΚΟΝΤΑΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. Δηλαδή, για όποιον δεν κατάλαβε, τα δυο από τα τρία επίσημα ματς της ομάδος ως τώρα, ΤΑ ΔΥΟ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ  θα'χουν την ίδια διαιτητική τρίαδα ...σχεδόν. Απλώς στο παιχνίδι του πρωταθλήματος ο Παναγιώτου θα αντικαταστήσει τον Αναστόπουλο. Και κάπου εδώ ξεκινάει το ζουμί...

Αντιγράφουμε από το συνταχθέν στις 13 Οκτωβρίου του 2015 άρθρο του ιστολογίου Γκρίζοι Λύκοι...

"Νέο θέμα προέκυψε στην ΚΕΔ, με τους Σκινδήλια και Σταυρόπουλο να ζητούν την εξαίρεση δύο έμπειρων διαιτητών από τα ματς του Ολυμπιακού. "Δεν τους θέλουμε στα ματς..." ανέφεραν με ένα στόμα για τους έμπειρους ρέφερις. Χρήστο Παναγιώτου και Κώστα Μητσόπουλο. Κι αν για τον πρώτο είχε δημιουργηθεί κάτι σε τελικό, για το δεύτερο δεν θυμόμαστε να είχε συμβεί κάτι. "

Θα ξεκινήσω με κάτι που μου'ρχεται πρόχειρο μάγκες, με κάτι που είμαι είμαι σίγουρος ότι θυμάστε κι εσείς.

Όταν ο Παναθηναϊκός καθιστούσε σαφές ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει  τους Πηλοϊδη και Φούφη να σφυρίζουν αγώνες του - ειδικά κόντρα στον Ολυμπιακό - η ΚΕΔ ενέδωσε στα καπρίτσια της πράσινης ΚΑΕ. Δεν τους ξαναπαντήσαμε ούτε σε κληρωτίδα ούτε ακούσαμε τα ονόματά τους σε αγώνες  που είχαμε ορισμό. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από παρατράγουδα δυο διαιτητές που έχει απειληθεί η ασφάλειά τους.  Δυο διαιτητές που έχουν στο παρελθόν δεχθεί επιθέσεις από "θερμοκέφαλους"...γενικώς και αορίστως.

"Πρέπει δηλαδή και ο Παναγιώτου να αποτελέσει στόχο θερμοκέφαλων;; Πρέπει να δεχθεί απειλές η οικογένειά του και ο ίδιος τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ;; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει δεκτό το αίτημά μας;; Για ποιον λόγο όταν εμείς ζητάμε την εξαίρεση του Παναγιώτου ...αυτοί στο καπάκι μας τον εμφανίζουν στην κλήρωση και μας στον στέλνουν στο ΟΑΚΑ; Επειδή κινούμαστε καθαρά, νόμιμα και όχι σαν κοινοί τραμπούκοι; Εκεί θέλει να μας φθάσει ο κουμπάρος του Σωλήνα;;"

Κάπως έτσι θα'πρεπε να απαντήσουν οι κύριοι Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος στο αδερφάτο που μας εμπαίζει γιατί από ό,τι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.

Ήμουν ο πρώτος που είπα ότι ούτε για την περυσινή ούτε για την φετινή ήττα του Ολυμπιακού στο κύπελλο  ευθύνεται η διαιτητική τριάδα. Ήμουν ο πρώτος που είπα ότι είτε με κλήρωση είτε με ορισμό θα καλούμαστε έτσι κι αλλιώς να διαλέξουμε ανάμεσα στους ίδιους και τους ίδιους άρα μικρή σημασία έχει ο τρόπος. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ ότι θα'χαμε τόσο απροκάλυπτο (δι)ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για τα ντέρμπυ κόντρα στον βάζελο. Δεν φανταζόμουν ότι θα'κλεινε τόσο το ροτέισιον. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δυναμιτίσεις ένα ντέρμπυ με το "καλημέρα σας". Ο καλύτερος τρόπος για να πλήξεις την αξιοπιστία ενός πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει ο δευτεραθλητής Ευρώπης που τυγχάνει να'ναι και η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης για την τελευταία πενταετία.  Ο καλύτερος τρόπος για να δικαιώσεις και την ΟΔΚΕ που κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει εμείς οι ίδιοι πρώτα να δείξουμε πως αντιδρούμε και προστατεύουμε την ομάδα μας. Πως δεν αφήνουμε ΤΙΠΟΤΑ να πέφτει κάτω...

Υπάρχει  άραγε άλλο όνομα το οποίο να'χει συγκεντρώσει τα πυρά τόσο της διοίκησης όσο και των ...φιλάθλων του Παναθηναϊκού για τον τρόπο που σφύριξε σε ντέρμπυ;; Βεβαίως ...αυτό του βάζελου Σχινά με αφορμή το σπάσιμο της έδρας στους τελικούς του '14. Εύλογα, μιας και πρόκειται για έναν από τους εμπειρότερους διαιτητές, το όνομά Χρυσόστομου έπεσε στο τραπέζι απ'τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ας δούμε τι απάντηση πήραν... 

Αντιγράφουμε από άλλη χθεσινή ανάρτηση του ιστολογίου Γκρίζοι Λύκοι...

"Ο Γιώργος Σκινδήλιας πέρασε στην επίθεση και τα έριξε στην ΚΕΔ! Αρχικά αναζητούσε απεγνωσμένα να μάθει γιατί δεν συμμετείχε στην κλήρωση ένας διαιτητής. Ποιος; Μα ο...Χρυσόστομος Σχινάς, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν μπήκε.  "Γιατί απουσιάζει από το ντέρμπι;" αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος και ο Συμεωνίδης του απάντησε ότι είναι εκτός από τη δεύτερη αγωνιστική. "Για ποιον λόγο, μήπως  έχει λίπος και δεν παίζει;" είπε ο Σταυρόπουλος και ο προεδρεύων απάντησε ξανά: "Είναι για κάποιους λόγους διαιτητικούς που δεν χρειάζεται να γνωρίζετε..." Πετάχτηκε κάπου εκεί ο Μάνος Παπαδόπουλος και αναρωτήθηκε αν η ερώτηση έγινε λόγω των σχέσεων του Σχινά με τον Μπαλτάκο..."

"Μήπως κύριοι διορισμένοι της ΚΕΔ, δεν συμμετέχει στην κλήρωση ο Σχινάς για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν συμμετέχουν ούτε οι Πηλοϊδης και Φούφης;; Μήπως ξαναρωτάμε ο μόνος τρόπος για να κοπεί κάποιος από τις κληρώσεις είναι να απειληθεί η ασφάλειά του;; Κι εφόσον δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε οι κουμπάροι σας στην ΕΟΚ να εγγυηθούν την ασφάλεια των διαιτητών τότε μήπως να πάρετε τον πούλο όλοι παρέα;; Γιατί σας έχουμε εδώ κύριοι δIορισμένοι ...για να μην απαντάτε στις ερωτήσεις μας; Για να μην λογοδοτείτε πουθενά και να εμπαίζετε αυτούς που σας ταϊζουν; Η απαντάτε ή σας το κλείνουμε το μπουρδέλο. Κι εσύ Μάνο που αναρωτιέσαι, σε άλλο γήπεδο ήσουν την άνοιξη του '14 ..ή μήπως έπαθες αμνησία επιλεκτική;;"

Κάπως έτσι έπρεπε ν'απαντήσουν οι κύριοι Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος που εκπροσωπούν τον Πρωταθλητή Ελλάδος στα υπαλληλάκια που υπό το καθεστώς ασυλίας μας πουλάνε τρέλα! Ειδικά ένας άνθρωπος μάχιμος, που χρόνια διοικεί μαγαζιά όπως ο Σκινδήλιας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ" ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΛΟΥΛΗ ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑ.

Ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη του είρωνα Μάνου και όποιων άλλων μπορεί να μην θυμούνται. Οι εικόνες είναι από τον προπέρσινο τελικό στο ΟΑΚΑ οπότε και έγινε το break και μπορεί να τις εντοπίσει ο οποιοσδήποτε με ένα γκουγκλάρισμα. 






Αυτοί είναι μάλλον μερικοί από τους λόγους που το όνομα του Σχινά απουσίαζε από την κληρωτίδα. Πρέπει όντως να'χει καραμπινάτη αμνησία ο Μάνος Παπαδόπουλος μιας και σε πολλές απ'τις φωτογραφίες που το ...πλήθος επιτίθεται στον Σχινά, ο Μάνος διακρίνεται ολοκάθαρα. Πέραν του Μάνου όμως διακρίνεται και ο άλλοτε πρόεδρος της πράσινης ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος καθώς επίσης και ο θείος του Θανάσης. Πέραν αυτών όμως, διακρίνονται και κάτι ντούκια να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του Σχινά. Τα ίδια ντούκια έτυχε να'χουν φωτογραφηθεί σε άλλη φάση δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μάλλον θα πρόκειται για θαυμαστές του άλλοτε διοικητικού ηγέτη της πράσινης ΚΑΕ που απλά θέλησαν να βγάλουν μια αναμνηστική ποζα. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό ...δεν σημαίνει ότι γνωρίζονται κιόλας. 

Ας δούμε στο σημείο αυτό τι λέει και το δημοσιευθέν φύλλο εκείνου του αγώνα.  


«Στο Δ” δεκάλεπτο και κατά την εκτέλεση ελευθέρων βολών στο καλάθι του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της ομάδας πλησίασε την τελική γραμμή και πέταξε προς τον β” διαιτητή τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Ταυτόχρονα έβρισε τον α” διαιτητή «πουλημένο και αλήτη». Στο τέλος του αγώνα κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και εξύβρισαν τον α” διαιτητή με τις εκφράσεις «είσαι πουτάνα και θα σε γαμήσουμε παλιόπουστα». Συνεπικουρούμενοι από τον πρόεδρο της ομάδας». 

Κάπως έτσι είχαν καλύψει ιστοσελίδες κάθε απόχρωσης, αθλητικές και μη, τα γεγονότα του προπέρσινου break στο ΟΑΚΑ. Αλήθεια κύριε Μάνο, εξακολουθείς να μην θυμάσαι ή σου'ρχεται κάτι έστω αμυδρά;; Να υποθέσουμε πως ούτε αυτό βίντεο σου θυμίζει τίποτα Μάνο μας;; 

Κάπου εδώ θα πρέπει να τελειώσει το παραμύθι. Κάπου εδώ θα πρέπει κι εμείς να πάψουμε να ανεχόμαστε να μας γαμάνε πριν καν αρχίσουν τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίσει να τηρεί την νομιμότητα το πράσινο παρακράτος των διορισμένων. Αυτό όμως δεν πρόκειται να μας το χαρίσει κανείς. Ο εμπαιγμός πρέπει να τελειώνει. Κάποια στιγμή, κύριοι της διοίκησής μας, θα πρέπει κι εμάς να μας βρούνε μπροστά τους όσοι δεν σέβονται εσάς που βάζετε τα εκατομμύριά σας στον Ολυμπιακό αλλά και τον κόσμο που στηρίζει το τμήμα από το υστέρημά του. Όταν με την έναρξη της σεζόν αναφέρεσαι σε πρόσωπα και πράγματα και απαιτείς ισονομία ...τότε είσαι υποχρεωμένος να τα γαμήσεις όλα στην επόμενη στραβή εφόσον βλέπεις ότι δεν σε σέβονται. Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι δεν παίζεις Καλή η ευγένεια ...αλλά έχει και όρια! 

Αντιγράφουμε πάλι από άρθρο του ιστολογίου Γκρίζοι Λύκοι με χθεσινή ημερομηνία...
 
"Οι Γιώργος Σκινδήλιας και ο Χρήστος Σταυρόπουλος παρέμειναν στη συνεδρίαση της ΚΕΔ και δεν το κούνησαν ρούπι. Ήθελαν να ...ξεμοναχιάσουν τα μέλη της ΚΕΔ για να τους πουν τα παράπονά τους. Τι είχε συμβεί; Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ΚΕΔ δεν άφησαν τους παράγοντες του Ολυμπιακού να μιλήσουν στην έναρξη της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει ένα μισάωρο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση. Γι' αυτό και παρέμειναν για να τονίσουν για τη διαιτησία στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ."

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι εκτός από τις προβλεπόμενες εξηγήσεις για τα ονόματα που μπήκαν στην κληρωτίδα οι διορισμένοι της ΚΕΔ αρνήθηκαν να δώσουν βήμα στους εκπροσώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός ώστε να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με την διαφάνεια των συνεδριάσεων. Δηλαδή κληρώνονται κατά τα δυο τρίτα οι ίδιοι διαιτητές με αυτούς που σφύριξαν στο ΣΕΦ σε δεύτερο κολλητό αγώνα και όταν πάμε να μιλήσουμε μας κόβουν; ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ;; Και εμείς αντιδρούμε ...ξεμοναχιάζοντάς τους για να τους πούμε ιδιαιτέρως τα παράπονά μας;;

Ξεμοναχιάζονται οι γκόμενες τις δύσκολες ημέρες του μήνα για να ζητήσουν ταμπόν ή σερβιέτες η μια από την άλλη. Ξεμοναχιάζονται τα ζευγαράκια όταν θέλουν να χαμουρευτούν μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΕΔ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ...ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΩΝ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.  Δεν γίνεται να ξεκινούν οι Αγγελόπουλοι την σεζόν ξεμπροστιάζοντας το μπουρδέλο πριν δούμε οτιδήποτε φέτος ...και όταν έχει ήδη συντελεστεί ένα έγκλημα εμείς να αρχίζουμε απλώς το "ψου ψου ψου" και τα παράπονα. Αυτά τα κάναμε κύριοι εκπρόσωποι της ΚΑΕ όταν συναντούσαμε έξω τυχαία τον κουμπάρο του Σωλήνα και αντικαταστάτη του Ζαβλανού στην ΚΕΔ ...και μας απαντούσε πως αν δεν γουστάρουμε θα πρέπει να φύγουμε. Τα ίδια θα κάνουμε και στις επίσημες συνεδριάσεις  της ΚΕΔ ενώ η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη;; Το τελευταίο πράγμα που θα'πρεπε να απασχολεί αυτόν που είναι μονίμως κερατάς και δαρμένος είναι οι καλοί τρόποι και η τήρηση χαμηλών τόνων. ΕΙΠΑΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΕΣ ΤΕΛΟΣ ... ΑΠΛΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Για την χθεσινή μάζωξη των συνεταίρων έπρεπε να διαβάσει όλος ο κόσμος -φίλαθλος και μη- είτε από επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ ...είτε το δικαστικό και το αστυνομικό ρεπορτάζ. Και για να μην πάει το μυαλό ορισμένων σε τίποτα περίεργο, εμείς αναφερόμαστε απλώς σε περιστατικά όπως αυτό ή και αυτό που ανάγκασαν τους συκοφάντες και τους εντεταλμένους τους να κρυφτούν στα καβούκια τους και να μην ξέρουν από που να φύγουν. ΜΑΓΚΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ. Δεν ζητάμε κάτι παράνομο ούτε κάτι. ανήθικο. Ζητάμε από την διοίκηση να συνεχίσει την σεζόν όπως την άρχισε και εμείς θα΄μαστε κοντά να βάζουμε πλάτη. Η ευγένεια μπρος σε αυθαιρεσίες και αδιαφανείς μεθόδους βαλτών και διορισμένων πρέπει να'χει όρια. Ας καταστήσει ΑΜΕΣΩΣ σαφή σε όλους αυτά τα όρια ο επίσημος Ολυμπιακός! Ας προστατεύσει την ομάδα απαιτώντας ισονομία στην πράξη και τήρηση της νομιμότητος ΧΘΕΣ. 

Όπως φροντίσανε να το κάνουν προ Κοντονή ...ας το κάνουν και τώρα. Τον ξέρουν τον τρόπο τα ξέρουν τα βήματα. 

(1) Δεν επιτρέπεις να τελειώσει ΠΟΤΕ αυτή η συνεδρίαση του κώλου και τα κάνεις πουτάνα όλα. (2) Εαν τηρούνται πρακτικά στέλνεις τα πρακτικά στον Κοντονή ζητώντας του να πάρει θέση για το (α)διαφανές της διαδικασίας και να διερευνήσει το θέμα εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος. Εαν δεν τηρούνται πρακτικά φροντίζεις να λάβει γνώση των όσων διαδραματίστηκαν  στην μάζωξη από εσένα με κάθε επισημότητα. (3) Εαν ο πολιτικός προϊστάμενος των ...φάρων τρομπάρει σκοπίμως ώστε να πέσει στα μαλακά η ΚΕΔ και τα μέλη της τότε φροντίζεις όλοι οι παραπάνω κύριοι να τεθούν προ των ευθυνών τους ...όχι στα κανάλια και στα σάιτ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. (4) Φροντίζεις το θέμα να αναδειχθεί σε μέσα και φορείς εκτός συνόρων, αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις σου ώστε να μάθουν και στο εξωτερικό τι βιόλα βαράνε κάποια παράσιτα στην Ελλάδα.  Δεν μπορεί να καταφέρνει να το κάνει π.χ ο Αλαφούζος για τα παραμύθια που διαδίδει και να μην μπορούμε εμείς. Δεν γίνεται να μην μπορούν ολόκληροι Αγγελόπουλοι, που'χουν βραβευθεί ως οι κορυφαίοι πάραγοντες ομάδος από την Euroleague και απολαμβάνουν σεβασμού και αναγνώρισης για την συνεισφορά τους στο άθλημα πανευρωπαϊκώς. 

Ας τους ξεφωνίσει λοιπόν η μπασκετική Ευρώπη και οι θεσμικοί φορείς της και ύστερα βλέπουμε πόσο μάγκες είναι...
 

DRAZA
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Αδερφέ Draza, αμφιταλαντεύτηκα για τον αν πρέπει να σχολιάσω ή όχι. Αρχικά, να πω ότι οι διαιτητές Γκόντας και Κορομηλάς δε μου κάθονται άσχημα στο στομάχι. Τον Γκόντα ο Ομπράντοβιτς τον είχε στοχοποιήσει ανοιχτά, όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Γενικώς, ο Γκόντας συμμετείχε σε πολλές άσχημες διαιτητικές τριάδες. Αλλά δε θυμάμαι ποτέ κάτι άσχημο από αυτόν προσωπικά. Ο Κορομηλάς, δε, ήταν κόκκινο πανί για την πράσινη ΚΑΕ ανέκαθεν. Άρα, λοιπόν, δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόκληση, αν το δούμε έτσι. Το ότι βγήκαν δύο διαιτητές ίδιοι σε σχέση με το ματς του ΣΕΦ δε μου λέει κάτι. Κλήρωση είναι. Μου λέει κάτι, όμως, το γεγονός ότι ο Σχινάς δεν ήταν στη διαδικασία της κλήρωσης. Είναι πασιφανές ότι δεν μπήκε μετά από πιέσεις του Γιαννακόπουλου. Κι εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο για τον Αναστόπουλο ας πούμε. Ή παλιότερα για τον Σχινά. Το ζητήσαμε, ειδικά για τον Σχινά, αλλά δεν το κατορθώσαμε. Ε, όταν σε ένα ίδιο ζήτημα, ο βάζελος το καταφέρνει κι εσύ όχι, τότε δε φταίει η ΚΕΔ. Φταις εσύ. Και εδώ πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αφού ξεκίνησα, θα το τελειώσω.

Δεν μπορώ με τίποτα να δεχθώ ότι οι άνθρωποι, που εκπροσωπούν την ΚΑΕ Ολυμπιακός στα γραφεία της ΚΕΔ, γίνονται έρμαιο στις ορέξεις του κάθε Ζαβλανού και Κορομηλά (του μέλους της ΚΕΔ, όχι του διαιτητή). Δε γίνεται να σ' εμπαίζουν μέσα στα μούτρα σου κι εσύ να φεύγεις με σκυμμένο το κεφάλι. Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Σταυρόπουλο είναι τεράστιες. Αυτό για μένα είναι μη διαπραγματεύσιμο. Ο ρόλος του Σταυρόπουλου είναι νευραλγικός, καλώς ή κακώς, και σε καμία περίπτωση δεν έχει ανταποκριθεί. Αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια. Και είναι μεγάλες οι ευθύνες των Αγγελόπουλων που διατηρούν στη θέση αυτή τον Σταυρόπουλο. Τρεις εκδοχές υπάρχουν. Ή οι αφοί συμπλέουν σε νοοτροπία με τον Σταυρόπουλο, οπότε δεν πάμε καλά... ή ξέρουν ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει και δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κατάσταση, διαιωνίζοντας μία παθογένεια ή έχουν πλήρη άγνοια της κατάστασης και ψάχνουν αλλού να βρουν τι φταίει.

Χοντρά-χοντρά, θα πω ότι αν στη θέση του Σταυρόπουλου ήταν ένας άλλος (πείτε τον Σαλονίκη, πείτε τον όπως θέλετε), ο Ολυμπιακός θα είχε σίγουρα περισσότερες επιτυχίες. Και σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και σε εξωαγωνιστικό. Διότι, νίκη θα θεωρούνταν να πάει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση και να επιβάλει, όπως είναι το σωστό, ή να είναι και ο Σχινάς στην κλήρωση ή να μην είναι ο Παναγιώτου. Ή έχουμε ισονομία ή τα γαμάμε όλα. Εμένα αυτή η φλούφλικη πολιτική του Σταυρόπουλου δε με εκφράζει. Η απλή έκφραση διαμαρτυρίας και η κλαψομουνίαση δεν ωφελούν πουθενά. Κατάλαβες, κε Σταυρόπουλε; Τον πούλο τώρα. Άιντε γιατί πολύ υπομονή κάμαμε τόσα χρόνια. ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΣ και εκνευριστικός.

Και τελευταία παράκληση στους αφούς. Όσο διατηρείτε αυτόν τον ανεπαρκή στη θέση του, τόσο χάνετε το δίκιο σας και την πίστη του κόσμου. Κρίμα για εσάς, ρε πούστη, πρώτα απ' όλα που χάνετε τα λεφτά σας.

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω απ' όσα ο καθένας σας, αλλά ο Σκινδήλιας είναι διαφορετική περίπτωση. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση στους δύο.

Τέλος, πρέπει να πούμε ότι η διαιτησία έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ναι, ο Διαμαντίδης παίρνει περισσότερες βολές. Αλλά το επιδιώκει όσο τίποτα. Καραγκιοζιλεύει. Γίνεται Ρούντι. Τόσο που και βάζελοι γελάνε με τον τρόπο που αντιδράει όταν τον ακουμπάνε. Η διαιτησία, λοιπόν, δε μας φταίει. Και η διαιτησία θα συνεχίζει να μας απασχολεί, όσο θα παίζουμε μόνοι μας το ρόλο του κομπάρσου στο παρασκήνιο. Με έναν σοβαρό άνθρωπο θα αλλάξουν όλα.

Υ.Γ Οφείλουν να καταλάβουν οι αφοί ότι καλές οι media day, καλές οι ανακοινώσεις, αλλά με πορδές αυγά δε βάφονται. Καταγγελίες, όπως σωστά πράττουν, και πίεση με σωστές μεθόδους στα σωστά σημεία, ώστε να διασφαλιστεί το άκουσμα της φωνής μας και η ισονομία.

Υ.Γ.2 Λέμε συνεχώς "με νόμιμα μέσα". Είναι σχετικό αυτό. Δηλαδή, οι βάζελοι παρανόμησαν που ζήτησαν και κατάφεραν την εξαίρεση του Σχινά από τα παιχνίδια τους; Άμα το κάνουμε κι εμείς θα έχουμε παρανομήσει; Όχι γιατί κάποιοι "ολυμπιακάρες" θα το πουν κι αυτό.

Εικόνα DRAZA

Συμφωνώ με την ουσία όλων όσων αναφέρεις.

Να κάνω μια σημείωση όσον αφορά τους διαιτητές.

Αρχικά, με τον Γκόντα έχουν υπάρξει μεταξύ άλλων μεθοδεύσεις ώστε να τον βρούμε μπροστά μας σε συγκεκριμένα παιχνίδια (βλ. ΠΑΟΚ και θυμήσου τι έγινε τότε). Τον τελικό κυπέλλου του '13 τον θυμάσαι δεν μπορεί. Το θέμα δεν είναι εκεί όμως. Πρώτος είπα ότι η διαιτησία δεν διαμόρφωσε κανένα αποτέλεσμα στην περυσινή προημιτελική φάση. Το ξεκαθάρισα και τότε και τώρα ξανά. Έγραψα και μετά τον φετινό αγώνα ότι η διαιτησία δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα περισσότερες από μια φορές. Σε σχόλιο φίλου και εδώ απάντησα για το ζήτημα της διαιτησίας και είπα και εγώ ότι έχουμε καλύτερες διαιτησίες από ότι στο παρελθόν και πως πρωτίστως πρέπει να αξιολογούμε αυτό μιας και δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να πάμε στο 50-50. Συν ότι αν σε κάθε ντέρμπυ πηγαίνουμε με διάθεση να κλαφτούμε μετά ό,τι κι αν έχει γίνει τότε θα καταντήσουμε γραφικοί και δεν θα μας παίρνει σοβαρά κανείς όταν πραγματικά θα υπάρξει πρόβλημα.

Το θέμα της "κλήρωσης" είναι σοβαρό ρε φίλε πέρα από το ότι δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματά μας. ΓΚΟΝΤΑΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΤΕ ...ΓΚΟΝΤΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΡΑ. ΓΚΟΝΤΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ...ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ;; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟΤΕ;; ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΤΣΙ. ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ.

(ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Καλά, το προϊόν είναι απαξιωμένο χρόνια τώρα. Αλλά θα σου πω το εξής. Αν είναι να υπάρχει μία διαιτησία 50-50 ή 55-45 ή κάπου εκεί τέλος πάντων, τότε ας μπαίνουν 4-5 ίδιοι διαιτητές να σφυρίζουν τα ματς. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν κάποιοι είναι ανίκανοι, να μην σφυρίζουν. Η ουσία είναι αλλού. Ο βάζελος δε θέλει Φούφη, Πηλοΐδη (αν είναι δυνατόν!!!), Σχινά και καταφέρνει να μην τους έχει. Αποφεύγει στα κρυφά και τον Χριστοδούλου, ο οποίος είναι ο πιο αμερόληπτος, και αυτόν πάλι τον έχει σπάνια. Ε, έχει καταφέρει να του σφυρίζουν τα ματς όσοι γουστάρει ο Γιαννακόπουλος. Και ξαναλέω: Σταυρόπουλε, η ανοχή τέλος. Δεν αντέχεται άλλο αυτός ο τύπος στην ομάδα.

Κατάλαβα απόλυτα ότι δεν εστίασες στην κακή διαιτησία εξ αρχής. Απλώς, είπα να βγάλω τα σώψυχά μου και να εστιάσω απόλυτα εκεί που νομίζω ότι πάσχουμε.

Εικόνα DRAZA

"Όταν ο Παναθηναϊκός καθιστούσε σαφές ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει τους Πηλοϊδη και Φούφη να σφυρίζουν αγώνες του - ειδικά κόντρα στον Ολυμπιακό - η ΚΕΔ ενέδωσε στα καπρίτσια της πράσινης ΚΑΕ. Δεν τους ξαναπαντήσαμε ούτε σε κληρωτίδα ούτε ακούσαμε τα ονόματά τους σε αγώνες που είχαμε ορισμό. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από παρατράγουδα δυο διαιτητές που έχει απειληθεί η ασφάλειά τους. Δυο διαιτητές που έχουν στο παρελθόν δεχθεί επιθέτεις από "θερμοκέφαλους"...γενικώς και αορίστως."

"Υπάρχει άραγε άλλο όνομα το οποίο να'χει συγκεντρώσει τα πυρά τόσο της διοίκησης όσο και των ...φιλάθλων του Παναθηναϊκού για τον τρόπο που σφύριξε σε ντέρμπυ;; Βεβαίως ...αυτό του βάζελου Σχινά με αφορμή το σπάσιμο της έδρας στους τελικούς του '14. Εύλογα, μιας και πρόκειται για έναν από τους εμπειρότερους διαιτητές, το όνομά Χρυσόστομου έπεσε στο τραπέζι απ'τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ας δούμε τι απάντηση πήραν..."

"Πρέπει δηλαδή και ο Παναγιώτου να αποτελέσει στόχο θερμοκέφαλων;; Πρέπει να δεχθεί απειλές η οικογένειά του και ο ίδιος τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ;; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει δεκτό το αίτημά μας;; Για ποιον λόγο όταν εμείς ζητάμε την εξαίρεση του Παναγιώτου ...αυτοί στο καπάκι μας τον εμφανίζουν στην κλήρωση και μας στον στέλνουν στο ΟΑΚΑ; Επειδή κινούμαστε καθαρά, νόμιμα και όχι σαν κοινοί τραμπούκοι; Εκεί θέλει να μας φθάσει ο κουμπάρος του Σωλήνα;;"

Κάπως έτσι θα'πρεπε να απαντήσουν οι κύριοι Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος στο αδερφάτο που μας εμπαίζει γιατί από ό,τι φαίνεται δεν καταλαβαίνουν αλλιώς.

"Μήπως κύριοι διορισμένοι της ΚΕΔ, δεν συμμετέχει στην κλήρωση ο Σχινάς για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν συμμετέχουν ούτε οι Πηλοϊδης και Φούφης;; Μήπως ξαναρωτάμε ο μόνος τρόπος για να κοπεί κάποιος από τις κληρώσεις είναι να απειληθεί η ασφάλειά του;; Κι εφόσον δεν μπορείτε ούτε εσείς ούτε οι κουμπάροι σας στην ΕΟΚ να εγγυηθούν την ασφάλεια των διαιτητών τότε μήπως να πάρετε τον πούλο όλοι παρέα;;"

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΘΩΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Εικόνα john

Θέλοντας να κανω μια συσχέτιση αγωνιστικών και εξω αγωνιστικών θα έλεγα πως πρεπει να αποφασίσουμε ποια θα ειναι η συμπεριφορά μας απέναντι στην ομάδα. Εξωαγωνιστικά δεν εχει αλλάξει τιποτα. Εχουν γίνει μερικές καλές διαιτησίες τα τελευταια χρονια (τον περυσινο Δεκέμβρη στο σεφ,στο κυπελλο φετος και πέρυσι) αλλα στα πραγματικά κρίσιμα ματς η διαιτησία μας περιμένει στην γωνία. Πέρυσι στα 2 παιχνίδια με τον βαζελο για το πρωτάθλημα,ειδικά στο παιχνιδι του Ιουνίου η διαιτησία ηταν ύπουλη και έψαχνε τροπο να ευνοήσει τον βαζελο. Αν ο βαζελος ειχε πέρυσι μια υποφερτή ομάδα και δεν ηταν το μπουρδελο που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του, θα είχαμε μεγάλο θέμα για το πρωτάθλημα και προφανώς δεν θα το παιρναμε με σκούπα. Και ολα αυτα με τον Ολυμπιακο φιναλίστ σε ευρωπαϊκό τελικό ετσι? εδώ κολλαει η σοφή κουβέντα που ειπε πέρυσι ο Θωμάς. "Αν είσαι 2 κλάσεις πάνω απο τον βαζελο στο ΟΑΚΑ θα νικήσεις με δυσκολία. Αν είσαι κια κλάση πάνω θα ηττηθείς. Αν είσαι ισάξιος θα ηττηθείς με διαφορά και αν είσαι χειρότερος θα συντριβεις... Ετσι ομως μάγκες μου δεν γίνεται δουλεια. Δεν γίνεται καθε χρόνο να έχουμε δράματα το καλοκαιρι. Το 2013 και το 2014 που πήρανε το πρωτάθλημα δεν είχαν καλύτερη ομάδα απο μας.Οι ομάδες ηταν ισάξιες. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑΞΙΕΣ Ο ΠΑΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΚΡΙ.

Φετος ο Βαζελος εχει καλη ομάδα. Πολύ καλύτερη απο πέρυσι. Οποιος ονειρεύεται σκούπες και αυτοκρατορίες ας αλλάξει πλευρό. Με την περυσινη διαιτησία στους τελικούς,μας εχουν άνετα. Ακομα και αν η διαφορά των δυο ομάδων αγωνιστικά ειναι μικρή.

Οποτε τι κανουμε? Είτε απαξιώνουμε πλήρως το ελληνικό πρωτάθλημα και επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μονο στην euroleague εκει όπου πραγματικά οι καλές ομάδες ξεχωρίζουν και δικαιώνονται και δεν υπάρχει μεροληπτική διαιτησία προς μια ομάδα (με εξαίρεση ισως την πουτανορεάλ) είτε συνεχίζουμε να κυνηγάμε ανεμόμυλους μέχρι να φύγει ο Βασιλακόπουλος απο την προεδρεία της Εοκ. Το να αλλάξει η κατάσταση με τις παρούσες συνθήκες μου φαίνεται απο δυσκολο έως απίθανο. Αρα μηπως ειναι καλύτερα να επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μονο στα ευρωπαϊκά ματς?

Εικόνα DRAZA

Όσον αφορά τα αγωνιστικά εγώ επιμένω να μην βγάζω συμπεράσμα για καμιά από τις δυο ομάδες ...ειδικά για την δική μας. Ο,τι κι αν γίνει την Δευτέρα εμένα αυτή θα είναι η γνώμη μου.

Οι Αγγελόπουλοι με το προηγούμενο καθεστώς του υπουργείου Αθλητισμού μόνο ανεμόμυλους δεν κυνηγούσαν ...τουναντίον!
Το γεγονός ότι από μια κυβέρνηση περνάμε σε μια άλλη δεν είναι θέμα Αγγελόπουλων προφανώς.
Για να στο πω πολύ απλά και δεν το λέω μόνο εγώ ...το λένε και συγκεκριμένοι άνθρωποι στα αρμόδια όργανα. Με τον Ανδριανό υφυπουργό πέρυσι ο βάζελος δεν θα διεκδικούσε το κύπελλο. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Εγώ λοιπόν τι λέω;; Και με τον Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ δικτυωμένο αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι Αγγελόπουλοι είναι να θέσουν την πολιτεία προ των ευθυνών της ...όπως έκαναν και με το προηγούμενο καθεστώς.
Πάμε τώρα στο κομμάτι της διαιτησίας. Η διαιτησία τα τελευταία χρόνια - συγκεκριμένα την περίοδο εκείνη που οι Αγγελόπουλοι πήραν το μαγαζί εξ'ολοκλήρου πάνω τους - ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ. Είναι σαφώς υποκειμενικό το ποια διαιτησία θεωρεί κάποιος καλή ή κακή. Όπως επίσης καταλαβαίνουμε πως δεν γίνεται η Ρώμη να κτισθεί σε μια ημέρα ...δεν γίνεται από τα όργια να πάμε κατ'ευθείαν στο 50-50. Αυτό που παρατήρησα εγώ λοιπόν είναι ότι στα δυο ματς της κανονικής περιόδου κόντρα στον βάζελο η διαιτησία δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Και μέχρι να φθάσουμε στους τελικούς ...οι διαιτησίες που μας έτυχαν ήταν πολύ πιο ήπιες από προηγούμενων ετών. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ και όχι άκριτα μετά από κάθε αγώνα να ερχόμαστε και να λέμε πόσο εκνευρισμένοι είμαστε από την διαιτησία. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ. Στους περυσινούς τελικούς λοιπόν ...ΓΙΝΑΝΕ ΟΡ-ΓΙ-Α και στους τρεις αγώνες γίνανε ΟΡ-ΓΙ-Α η διαιτησία ήταν πραγματικά απαράδεκτη.
Τι άλλαξε από την κανονική περίοδο ως τους τελικούς ...τα κόζια στο υπουργείο αλλάξανε ρε Γιάννη κι άρχισαν να αλωνίζουν πάλι όσοι κατεργάρηδες κατευθύνονταν ολοταχώς προς τους πάγκους τους. Είναι απλό!
Οι Αγγελόπουλοι πρέπει να θέσουν και την νεα κυβέρνηση προ των ευθυνών της ...πρέπει να τους στριμώξουν και αυτούς. ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ...ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ. Επίσης όσον αφορά την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ πρέπει να μην αφήνουν τίποτα να πέφτει κάτω. Ας τα κάνουν αυτά ...και βλέπουμε ύστερα αν αρκούν ή όχι. Οι χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται. Ας δώσουν την μάχη οι Αγγελόπουλοι κι εμείς θα'μαστε δίπλα.

Εικόνα Spiros Legend

Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι οι κατά φαντασίαν αδικημένοι στο ποδόσφαιρο,αυτήν την αίσθηση της αδικίας που τους καλλιεργούν με πλύση εγκεφάλου και ασύλληπτη προπαγάνδα,την μετατρέπουν σε σκύλλιασμα όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό,συνήθως παρουσιάζονται αφιονισμένοι για να στηρίξουν και αγωνιστικά τα παραμύθια τους και κάποιες φορές τα έχουν καταφέρει κιόλας,παρά την χαώδη διαφορά στο μπάτζετ και στην αξία παιχτών.Εμείς,στο μπάσκετ,αντί να κατεβαίνουμε σαν Μουτζαχεντίν απέναντι στο μπουρδέλο,που έχουμε και όλα τα δίκια του κόσμου με το μέρος μας,να στηρίξουμε και αγωνιστικά το δίκιο μας,δεν γυαλίζει το μάτι μας όσο πρέπει,πλην εξαιρέσεων βέβαια.Δηλαδή,προχτές δεν χάσαμε από την διαιτησία,όπως και πέρυσι,αλλά πέρα από αγωνιστικά θέματα,το βλέπεις ρε παιδί μου στα μάτια τους ό,τι είναι κομπλαρισμένοι και βλέπεις τον αέρα των άλλων,φαίνεται καθαρά η δουλειά στον τομέα ψυχολογικό ντοπάρισμα(για το άλλο είναι πανεπιστήμονες,δεν τους πιάνει κανένας εκεί).Τι θέλω να πω;Ότι αυτά που περιγράφονται στην ανάρτηση ως συμπεριφορές της διοίκησης,έχουν άμεση αντανάκλαση στην ψυχολογία και την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας.Δεν ξέρω με ποιον τρόπο,αλλά από την στιγμή που θα μπαίνουν στο παρκέ,πρέπει όλα αυτά που συζητάμε εδώ,να μην υπάρχουν στο μυαλό των παικτών,παρά μόνο να γυαλίζουν τα μάτια τους για νίκη και εκδίκηση για τις πουστιές τους.Εφόσον οι Αγγελόπουλοι έχουν δηλώσει ό,τι θα τα παίρνουν με τον δικό τους τρόπο,που δεν τον αλλάζουν(αυτό χωράει συζήτηση για το αν αναφέρονται μόνο στους φαρμακοτρίφτες ή και κάπου αλλού,ο νοών νοείτο...),ας φροντίσουν τουλάχιστον στο αγωνιστικό κομμάτι να μην περνάει όλη αυτή η αδυναμία της διοίκησης να αντιμετωπίσει την μαφία,παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν τα τελευταία χρόνια,έστω και αργά.Είναι πολύ σωστό το πνεύμα της ανάρτησης,φίλε Draza,αν πάνε μια μπρος και 2 πίσω,δεν κάνουμε τίποτα.Ας βρούνε ανθρώπους που να ατσαλώνουν την ομάδα στα παιχνίδια,ειδικά τα do or die,με τους απατεώνες,έτσι θα τους αναγκάσεις να ξεφτιλίζονται και να καρφώνονται περισσότερο οι μαφιόζοι και όσο νάναι,θα κερδίσεις πιο εύκολα τον σεβασμό όλων.Αλλιώς θα ακούμε για την βαριά φανέλλα του 6στερου,τον Σπανούλη να είναι αγκαλίτσες και φιλάκια με τον 3D και τον Πρίντεζη να δίνει συγχαρητήρια για την δίκαιη νίκη στον βάζελο(ρε Γιώργη,που πας και δίνεις συγχαρητήρια,γαμώ την ανωτερότητά σας,στους κλέφτες των κόπων σου,επειδή μια φορά κερδίσανε μόνο με 40-60 και όχι με 10-90;)Ενδεικτικό του κλίματος της ομάδας είναι ότι πρόπερσυ αποκάλεσε <<πράγμα>> την φανέλα του βάζελου στον Κωστόπουλο και βγήκε μέσα στην νύχτα στα facebook και ζητούσε συγγνώμες από τους παρεξηγημένους βάζελους!ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ,ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ(δεν κυριολεκτώ,αλλά...)Μετά ακολούθησε η σκούπα 0-3 στον Πρωταθλητή Ευρώπης με πλεονέκτημα έδρας κιόλας δικό μας...Συμπέρασμα:ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ η διοίκηση,όπως τα λέτε όλοι εδώ,αλλά και αγωνιστική ατσάλωση(και όχι στα play-offs να ασχολούνται με τα συμβόλαιά τους,άμα είχαν τον φόβο ότι θα τους γαμήσει η διοίκηση δεν θα τα κάνανε αυτά...),για να μην χάνουμε το δίκιο μας και τις εντυπώσεις,ας παίζουμε εμείς αφιονισμένα και θα φτιάξουν και τα υπόλοιπα,όσο γίνεται,αλλά να μην τρέμουν χεράκια και ποδαράκια,γιατί τότε,χίλια δίκια να έχουμε,άντε να τα στηρίξεις μετά επικοινωνιακά.Το διοικητικό κομμάτι να βοηθάει το αγωνιστικό,αλλά και το αγωνιστικό το διοικητικό,ας το κοιτάξουν αυτό,είναι σημαντικό,κατά την γνώμη μου.

Εικόνα DRAZA

Τρεις παρατηρήσεις χοντρίκα για να είμαστε τίμιοι Σπύρο.

1. Αν μιλώντας για πέρυσι αναφέρεσαι στον αγώνα κυπέλλου που δώσαμε κόντρα στον βάζελο ούτε τότε χάσαμε απ'την διαιτησία. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ OI ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Θα έπρεπε να'χαμε αγώνα τότε;; ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ. Εξ ου και το "παρανόμησαν".

2. Στην φετινή ομάδα όσο την έχεις δει δεν μπορείς να χρεώσεις ούτε κόμπλα ούτε έλλειμμα ψυχολογίας και αέρα όσο την είδες ...άλλα μπορείς να χρεώσεις ίσως χειρότερα. Παρ'όλα αυτά είναι νωρίς για να μιλήσουμε. Πρέπει να δούμε κι άλλα για να σχηματίσουμε άποψη. Το λέω αυτό γιατί οι παίκτες που κλήθηκαν να σηκώσουν το κάρο στον αγώνα κυπέλλου που μας πέρασε ήταν αν όχι όλοι σχεδόν όλοι νέοι και ήλθαν σε μια ομάδα πρωταθλήτρια.

3. Δεν ξέρω αν μιλάμε για αδυναμία ή για συνειδητή επιλογή της διοίκησης. Θα έκανα κι εγώ λόγο για αδυναμία αν δεν έβλεπα πόσο καλά το πήγαν το θέμα από την άνοιξη του '14 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του '15. Λίγη σημασία έχει όμως αυτό. Εκεί που θέλω να εστιάσω εγώ είναι πως ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ εαν η διοίκηση γίνει πιο μαχητική ...γιατί έτσι στους παίκτες θα περαστεί το μήνυμα ότι προστατεύονται και ότι οι από πάνω τους σκυλιάζουν για πάρτη τους.

Εικόνα Spiros Legend

Η 3η σου παρατήρηση είναι πολύ ψαγμένη και <<ζουμερή>>.Και δεν έχει λίγη σημασία,εκεί παίζεται το παιχνίδι,αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη αυτό...Έτσι είναι,άμα σκυλιάζει η διοίκηση,θα σκυλιάσουν και οι παίχτες,απλά έφερα το παράδειγμα των αντιολυμπιακών,που μετατρέπουν την δήθεν αδικία σε σκύλιασμα και λέω ρε παιδί μου,οι δικοί μας,μέσα στο παρκέ,γενικά και διαχρονικά μιλάω,γιατί δεν βγάζουν λύσσα και δίψα για εκδίκηση για τις φουστιές που υφίστανται,από θέμα εγωισμού καθαρά...Και πρότεινα,ανεξάρτητα τι γίνεται στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ και στο ΑΣΕΑΔ,κάποιους ανθρώπους που να αναλαμβάνουν το ψυχολογικό ντοπάρισμα,ειδικά σε τέτοια ματς χωρίς αύριο.Δεν μιλάω συγκεκριμένα για την φετινή ομάδα,γι αυτό ανέφερα και περιστατικά προηγούμενων σεζόν.Πολύ σωστή και η πρώτη σου παρατήρηση και δένει με αυτά που λέω,τους νικάς αφού είσαι ανώτερος και δεν σε πείραξε η διαιτησία αγωνιστικά και μετά,ως διοίκηση κυνηγάς σαν τρελός την παρανομία που έγινε.Αλλά είμαστε ΑΠΟ ΠΑΝΩ,όχι ταπεινωμένοι αγωνιστικά!(Νομικώς δεν θα έπρεπε να έχει σημασία,αλλά...)Αυτό ήταν το πνεύμα αυτών που έγραψα,να είναι όπως πρέπει η ομάδα στο παρκέ,ατσαλωμένη,με τους κατάλληλους ανθρώπους στο team και από κει και πέρα ας κάνουν οι Αγγελόπουλοι διοικητικά ό,τι τους φωτίσει ο Θεός που πιστεύουν.Αν και η λογική λέει ότι αγωνιστικά η ομάδα ακολουθεί την διοικητική νοοτροπία και συμπεριφορά.Ψάχνω,βρε αδερφέ,τι μπορεί να γίνει με τα δεδομένα που έχουμε.Κακά τα ψέμματα,όσο και να έχουν προοδεύσει οι Αφοί,την λύσσα που τους μεταφέρει ο Τράκης,δεν μπορούν οι ίδιοι να την μεταφέρουν στην ομάδα,λόγω ποιότητας χαρακτήρα.Τώρα,αν καταφέρουν να γκρεμίσουν ολοκληρη την μπασκετική μασονία για να νιώσουν προστατευμένοι οι παίκτες και να μην κομπλάρουν,τι να σου πω...Σκέψεις κάνουμε,ταμείο στο τέλος κάθε χρονιάς ΠΑΝΤΑ.

Εικόνα DRAZA

Eγώ απλά θα θυμίσω ότι και πέρυσι ύστερα από ένα πιο δυνατό στραπάτσο αναρωτιόμασταν τι μπορεί να βγει από εκείνη την χρονιά ...και στο τέλος είδαμε τι βγήκε.

Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να θέτουμε ζητήματα προσώπων ούτε στην διοίκηση ούτε αλλού. Οι ήδη υπάρχοντες είναι που πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.

Εικόνα el trick

Ανεξάρτητα από το αν οι διαιτητές επιρρεάζουν ή όχι το αποτέλεσμα του αγώνα, πως λέγεται η "κλήρωση" των ΙΔΙΩΝ και ΙΔΙΩΝ προσώπων συν του οποιουδήποτε ΕΣΥ έχεις ζητήσει ΕΞΑΙΡΕΣΗ;;;;;
Εγώ πάντως το λέω ΗΤΤΑ.
ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΗΤΤΑ.

Εικόνα DRAZA

Mεγαλοπρεπής ή μικροπρεπής δεν έχει σημασία.

Είναι και ήττα και πρόκληση. Δεν μπορείς να το αμφισβητήσει κάποιος αυτό.

Εικόνα Κόκκινος Επιστήμονας

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ DRAZA..ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ..ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ..ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠ ΟΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΣΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ν ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ Σ ΚΑΤΘΕΣΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Μ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ..ΕΥΘΑΙΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΦΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ,ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ..ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ Σ ΑΥΤΟ..ΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ν ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΔ ΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ..Η ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΗΡΧΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ..ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΤΙ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ?

Εικόνα DRAZA

Η λύση είναι να κινητοποιηθούν οι ήδη υπάρχοντες. Ο Σκινδήλιας δεν είναι τυχαίος ...διοικεί κολοσσούς. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν ξέρει πως να βάλει τον κάθε τυχάρπαστο στην θέση του. Το ζήτημα για εμένα δεν είναι τόσο ζήτημα ανικανότητος ...αλλά ζήτημα μιας λογικής ότι "εμείς δεν πέφτουμε στο επίπεδό τους εμείς δεν κυλιόμαστε στα σκατά". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ. Αν δεν ξεκολλήσουν από αυτήν την λογική ακόμα κι αν αναθέσουν σε άλλον αυτά τα καθήκοντα ...αυτομάτως θα εμπιστευθούν κάποιον παρόμοιων αντιλήψεων και εντάσεων. ΑΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤA ΕΙΠΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ;; Ο ΣΚΙΝΔΗΛΙΑΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΒΛΑΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΡΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΟ;; Μια χαρά μπορούν να το κάνουν αρκεί να το αποφασίσουν. Αρκεί να το πάνε όπως το πήγανε από τους τελικούς του '14 και έπειτα μέχρι και την αλλαγή της κυβέρνησης.

Εικόνα Fanatik

Τώρα τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η ΜΟΝΗ αξιοπρεπής λύση είναι αυτή που διάλεξε ένας αρχιδάτος σύλλογος, με σεβασμό στους θεσμούς και στον εαυτό του, ξεφτιλίζοντας ανεπανόρθωτα την απύθμενη αλητεία του "μέγα" κόουτς της ντόπας και των νον-κολ, η Γαλατάσαραι, ΑΠΟΧΟΡΩΝΤΑΣ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ από τους τελικούς του πρωταθλήματός της. Η ουσιαστική προστασία της ομάδας αυτό επιβάλλει και όχι κλάματα και διαμαρτυρίες. Ολόκληροι Θοδωρής Παπαλουκάς, Μίλος Τεόντοσιτς, Λίνας Κλέιζα, Νίκολα Βούισιτς, Ράσο Νεστέροβιτς, Τζος Τσίλντρες κ.α. στιγματίστηκαν ως ηττοπαθείς επειδή έπρεπε να διεκδικούν στον πόντο ματς που άξιζαν να νικούν 10+ πόντους και φάγαμε στη μάπα την "παναθηναϊκή ψυχή" των αρχιανύπαρκτων Τζέιμς Γκιστ, Κωνσταντίνας Τσαρτσαρή, Ματσιούλη, Ιαν Βουγιούκα και τόσων άλλων που ποτέ δεν ανήκαν στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας αλλά με μαγικά έκαναν διπλά στο ΣΕΦ και γύριζαν ματς 15 πόντων χωρίς να παίξουν μπάσκετ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ για σεβασμό. Δίκαιη ανταλλαγή.

Εικόνα DRAZA

Μια παρατήρηση φίλε ...ή μάλλον δυο.

Η Γαλατά μπήκε σε κίνδυνο με αυτή της την απόφαση και το έκανε όντας στο παρά ένα της χρεοκοπίας ...κάτι που μακράν απέχει από την κατάσταση που βρισκόμαστε εμείς τώρα. Δεν ρισκάρουμε τα ίδια εμείς κι αυτοί σε περίπτωση που προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια. Το συμβόλαιο που υπογράφεις με την Ευρωλίγκα έχει ρήτρες ...και δεν είναι ίδιες για όλους.

Ως προς την κατάσταση που επικρατούσε τόσα χρόνια αναφορικά με τους γκρι δεν μπορώ να μην συμφωνήσω. Οφείλω να παρατηρήσω όμως ότι τουλάχιστον τότε και ο βάζελος ήταν πολύ δυνατότερος σε σχέση με σήμερα, πως είχε καλή ομάδα και διένυε ίσως τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του. Τα τελευταία χρόνια αγωνιστικά οι ρόλοι έχουν αναστραφεί και παρόλα αυτά οι γκρι το βιολί τους.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως ...ως τώρα οι γκρι δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα σε κανένα φετινό ματς. Το αν θα το κάνουν την Δευτέρα μένει να το διαπιστώσουμε.

Εικόνα Spree8

Εξαιρετικο αρθρο αδερφε αλλα με τη συγκεκριμενη περιπτωση σωτηρια δεν υπαρχει.
Δυστυχως το ρημαδι το μπασκετακι δεν το αντιλαμβανεσαι αν δεν εισαι μυημενος.
Μπορει αρκετος κοσμος να το παρακολουθει,αλλα τα χειρουργεια δε μπορει να τα αντιληφθει.
Με ποιον τροπο περιμενετε λοιπον να ξεβρωμισει το αθλημα?Περιμενοντας να τσαμπουκαλευτει ο Σκινδηλιας?
Δεν εχει που δεν εχει τη δημοτικοτητα που εχει το ποδοσφαιρο,δεν υπαρχει που δεν υπαρχει ανταγωνισμος απο παοκ,αεκ,αρη,δεν υπαρχουν που δεν υπαρχουν φραγκα απο ευρωπη..Για ποιο λογο λοιπον να γινει ποτε τιποτα?
Οταν φωναζει μονο ενας και για τους υπολοιπους 10-15 δε τους καιγεται καρφακι,μη περιμενετε να δειτε προκοπή.Οταν δε υπαρχουν φραγκα στο τραπεζι προς διεκδικηση,κανεις δε θα νοιαστει.Οταν παιζεις σ'ενα πρωταθλημα 2 ταχυτητων και ολοι οι υπολοιποι ειναι 10 επιπεδα πιο κατω,τι περιμενουμε?
Οταν ο κοσμος δε διαμαρτυρεται για σφαγες διαιτητικες,ποιος περιμενετε να νοιαστει για τα μαγειρεματα στην ΚΕΔ?Ποιος να ενδιαφερθει για τα συμβολαια των παικτων του παο?Ο Ολυμπιακος απο μονος του δεν μπορει ν'αλλαξει την κατασταση!
Οταν στη πυλαια σφαξανε τον παοκ εν ψυχρω για χαρη του βαζελου,δεν ανοιξε ρουθουνι.
Η μονη ελπιδα που υπαρχει ετσι οπως το βλεπω αδερφια,ειναι να παρακαλαμε να δυναμωσουν αεκ,παοκ,αρης μπας και αποκτησουν και εκεινοι αμεσο συμφερον και ενεργοποιηθουν.
Και εχεις μετα τον καθε βαζελο να σου λεει(και να το πιστευει),''ειστε η μονη ομαδα που διαμαρτυρεστε στο μπασκετ.Μια χαρα καθαρο ειναι.''
Κλεινοντας θα πω το εξης.Για να διεκδικησεις με αξιωσεις πρωταθλημα απ'το Γιαννακοπουλο θα πρεπει να εισαι αγωνιστηκα,1-2 κλασεις πανω απ'αυτους.Φετος λοιπον που δεν υπαρχει η συγκεκριμενη διαφορα,ας μη τρεφουμε αυταπατες αδερφια.Αντε να κερδισεις στο ΣΕΦ στη κανονικη περιοδο και να παρεις 1 ματς στους τελικους με τα χιλια ζορια.

Εικόνα DRAZA

Θα ξεκινήσω από το τέλος φίλε.

Η πορεία τα τελευταία χρόνια -από όταν αρχίσαμε να'μαστε και πάλι ανταγωνιστικοί και έπειτα- έχει αποδείξει αυτό που λες. Ότι μεταξύ ισοδύναμων ομάδων ή ομάδων που η μια είναι οριακά καλύτερη της άλλης χαϊρι αποκλείεται να δεις. Και δεν θα το δεις γιατί έτσι θέλουν οι γκρι. Αν δεν είσαι λοιπόν τρεις κλάσεις ανώτερος οι ελπίδες σου εκμηδενίζονται. Συμφωνώ σε αυτό, έτσι έχει δείξει η ιστορία ...δεν μπορεί αυτο να αμφισβητηθεί. Θα σου έλεγα ωστόσο να περιμένεις να δεις την ομάδα σε βάθος χρόνου ώστε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το ποια είναι η διαφορά δυναμικότητός μας ...αλλά και για το ποιες είναι οι προθέσεις των γκρί φέτος. Για το τελεύταιο έχεις κάθε λόγο να μην τρέφεις ελπίδες ωστόσο πρέπει πρωτού μιλήσουμε να έχουμε δει.

Πάμε στα άλλα που αναφέρεις και θα προσπαθήσω να'μαι συγκρατημένος. Αν εκεί μέσα πήγαινες και τα'κανες λαμπόγιαλο όπως τα΄χουν κάνει άλλοι σε άλλα αθλήματα ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ Η ΚΛΗΡΩΣΗ-ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΤΕ τότε δεν θα είχαμε τα ονόματα που ακούσαμε και μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεύτερο μεγάλη μερίδα του κόσμου θα αντιλαμβανόταν πως ο επίσημος Ολυμπιακός μοιράζεται το συναίσθημά του ...αυτό ίσως είναι και το λιγότερο σημαντικό. Τρίτο και σημαντικότερο ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΡΚΕΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ. Περισσότερα μάτια θα έπεφταν πάνω στα συνεταιράκια.

Όλα όσα αναφέρεις σε σχέση με την υποβάθμιση του προϊόντος είναι πολύ σωστά. Ωστόσο το νόμισμα έχει δυο όψεις και η ιστορία δυο(τουλάχιστον αναγνώσεις). Υπάρχει ένα μπουλούκι από ομάδες δεύτερης διαλογής στο πρωτάθλημα που παρακολουθεί σιωπηρά ...ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;; Γιατί βλέπει ότι δεν υπάρχει κανένα αντίπαλο δέος στις πράσινες αυθαιρεσίες. Όποτε κινητοποιηθήκαμε και κουνήσαμε τον κώλο μας όμως παρασύραμε και άλλους. Κοίτα τι έγινε όταν αναδείξαμε το ζήτημα της ασφάλισης των διεθνών. Κοίτα τι έγινε με την υποψηφιότητα Χαλβατζάκη που ο Γιαννακόπουλος δεν τον ήθελε. ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ;; ΟΧΙ! Αλλά είναι μια απόδειξη ότι όταν κουνάς τον κώλο σου και δουλεύεις με σχέδιο θα δεις αποτελέσματα ακόμα και στο πιο εχθρικό περιβάλλον.

Εικόνα Spree8

Συμφωνω απολυτα στο οτι πηγαινουμε τις περισσοτερες φορες με το σταυρό στο χερι και πως πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξουμε τακτικη.Αυτο δε το λεω επειδη αλλαζοντας τακτικη θεωρω πως θα καταφερουμε κατι ουσιαστικο,αλλα επειδη πανω απ'ολα ειμαστε Ολυμπιακος και πρεπει να δειξουμε οτι κανενας δε παιζει μαζι μας.Περισσοτερο ειναι θεμα αξιοπρεπιας θεωρω.Οπως το ειπες αδερφε.Να μπαινεις και να τα κανεις λαμπογιαλο!
Απο'κει και περα,δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ακομη και να μπορουσαμε να παρασυρουμε ομαδες οπως Ο Κολοσσος,η Καβαλα και ο Κοροιβος,θα συνεβαινε κατι σοβαρο.Περυσι δε μπορω ακομη να χωνεψω οτι οι Αμερικανοι του Κολοσσου δε κατεβηκαν στο τριτο και καθοριστικο ματς με τον παο στο ΟΑΚΑ επειδη τους ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.Επειτα και η συνεχεια γνωστη,με τον προπονητη του Κολοσσου να προστιθεται στο τεχνικο team του Τρακη,αμεσως μετα τον αποκλεισμο της ομαδας του.Φανταζεσαι κατι τετοιο να γινοταν με τον ποδοσφαιρικο Ολυμπιακο???Δεν ανοιξε ρουθουνι ομως...
Θεωρω λοιπον πως ο μονος τροπος για να υπαρξουν οι προυποθεσεις ωστε να γινει η μεγιστη προσπαθεια να ξεβρωμισει το αθλημα,ειναι να δυναμωσουν αεκ,παοκ,αρης ουτως ωστε να εχουν και εκεινοι αμεσο συμφερον στο να επιτευχθει κατι τετοιο.
Οσο αυτο δε γινεται αδερφε,τζαμπα θα φωναζουμε και τζαμπα θα χαλιομαστε.
Σκεψου μονο αν αντιστοιχα στο ποδοσφαιρο ο Ολυμπιακος και παο ηταν 15 επιπεδα πανω απο παοκ και αεκ και δεν υπηρχαν τα λεφτα του CL στη μεση,θεωρεις οτι θα εβγαιναν site σαν το sdna και πως θα γινοντουσαν τηλεοπτικες δικες?Σιγουρα στην περιπτωση αυτη θα συνεβαινε κατι περισσοτερο απ'οτι συμβαινει στο μπασκετ,για τον απλουστατο λογο οτι το ποδοσφαιρο ειναι ποδοσφαιρο και ασχολειται μαζι του και η κουτση Μαρια.Αλλα μεχρι εκει.
Οποτε δυστυχως,κατα τη γνωμη μου η μονη λυση ειναι να ασχοληθουν αεκ,παοκ και αρης με το συγκεκριμενο ζητημα.Κατι το οποιο θα συμβει μονο αν δυναμωσουν αγωνιστικα και αρχιζουν να διεκδικουνε κατι περισσοτερο απο τριτες θεσεις.

Εικόνα DRAZA

H λύση είναι να ασχοληθούμε πρώτα εμείς όπως πρέπει και να προασπισθούμε των συμφερόντων μας. Πρώτα πρώτα για λόγους αξιοπρέπειας όπως λες και για στείλουμε μήνυμα ότι δεν πέφτει κάτω τίποτε. ΑΣ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ. ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Όσον αφορά τις μικρές ομάδες ισχύει ό,τι είπαμε πριν. Αν καταλάβουν πως δεν υπάρχει μόνο το άρμα του ΠΑΟ και ότι κάποιος ανθίσταται ακόμα και με το μέρος μας να μην έρθουν θα το σκέφτονται δέκα φορές πριν συμμετάσχουν σε αυθαιρεσίες και όργια. Γιατί;; Γιατί θα ξέρουν ότι θα ξεφωνίζονται και θα'χουν μάτια πάνω τους. Αυτό εννοώ.

Εικόνα Antreas7

Απορώ γιατί οι Αγγελόπουλοι στέλνουν το Σκινδήλια και το Σταυρόπουλο στις κληρώσεις. Δεν υπάρχει ένας Σαλονίκης; Ή ακόμα καλύτερα ας δώσουν πόστο στον Ιωαννίδη να πηγαίνει αυτός εκεί να ...θυμηθεί τα παλιά ο Συμεωβαζελίδης.

Εικόνα DRAZA

Τον Ιωαννίδη άστον απέξω. Πρώτα πρώτα ο ίδιος δεν θέλει ...αλλά άστον απέξω. Μην λερώσουμε το στόμα μας μεσημεριάτικα. Προσέφερε πάρα πολλά στον σύλλογο, το τμήμα μας του οφείλει πολλά ...είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής ομαδικού αθλήματος με διαφορά και ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος ...ας τον θυμόμαστε έτσι.

Ο Σκινδήλιας στο παρελθόν τους έχει τεντώσει καλά ...όπως θυμάμαι και τον Σταυρόπουλο σε μια κλήρωση του κώλου να τους κράζει αποκαλώντας τους Μάστερ Σεφ. Το θέμα δεν είναι ποιος θα πάει ...το θέμα είναι τι θα πει εκεί που θα πάει. Εαν οι Αγγελόπουλοι στείλουν το μήνυμα "συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε" τότε όποιος και να πάει θα την κάνει την δουλειά του. Εαν λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα πλαδαρεύουμε γάμησέ το.

Εικόνα thita

μπεος καλύτερα

Εικόνα DRAZA

Αγαπούλας καλύτερος. Να μας κανονίσει και ένα προξενιό με τον son-in-law του!

Εικόνα thita

χαχαχα, γιατί ρε φίλε, τον ήθελες?? καλός παίκτης αλλά......

Εικόνα DRAZA

Σκατά παίκτης και δεν μιλώ με εμπάθεια μιλώ καθαρά αγωνιστικά...

Τον ήθελα όσο ήθελα και τον Μπέο, όσο ήθελα και τον πεθερό του τον αγαπούλα! Μακριά.

Εικόνα thita

Επειδή τα έχουμε πει πολλές φορές (μέχρι του σημείου να θεωρούμαστε όσοι γκρινιάζουμε και λίγο γραφικοί) για τον ρόλο που παίζει και μπορεί να παίξει η διαιτησία σε έναν αγώνα μπάσκετ γενικά

αλλά και ειδικά στους αγώνες Θρύλου-παο

ο ρόλος της οποίας είναι εν προκειμένω όσο επιστημονικός χρειάζεται για να μην αποτυπώνεται εύκολα πουθενά (π.χ. διαφορά φιλοσοφίας και κριτηρίων στα σφυρίγματα και δη συνέχεια φάουλ/βολές σε αγκωνίδη, τίποτα σε σπανούλη, που και περισσότερο χρόνο παίζει και είναι και πιο διεισδυτικός, και αυτοί που μεταδίδουν τον αγώνα στη νόβα βέβαια κοκοκο όχι μόνο έτσι κι αλλιώς, επειδή τους λένε συρίγους, αλλά και διότι ο κακός ολυμπιακός πήγε στον OTE TV)

και άμα λάχει (αν χρειαστεί δηλαδή, διότι με χειρουργική ακρίβεια δεν παίρνει η πανάθα το ματς) γίνεται και χασάπικος (τι να πρωτοθυμηθούμε? τον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ? το non-call? τις βολές 18-2 σε μία περίοδο?)

οι λιγοστές εξαιρέσεις νίκης του Θρύλου (όταν είναι μόλις 300% καλύτερος) απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα

ας περιοριστώ λοιπόν σε περαιτέρω προτάσεις, επί μίας πιο επιθετικής από την σημερινή στάσης και συμπεριφοράς που όλοι εμείς εδώ, ως οπαδοί του Θρύλου, προσβλέπουμε να διαμορφώσει η διοίκηση της ομάδας μας

στις φωνές λοιπόν στη διαδικασία ορισμού/κλήρωσης των διαιτητών που προτείνονται στο άρθρο, ας προστεθεί:

α) μαγνητοφώνηση της διαδικασίας και των συνομιλιών (για να έχουμε άμεση/αυθεντική πληροφόρηση κάθε «μαγκιάς»), με βάση το ατιμώρητο «προηγούμενο» σαγόνια, κλπ., που παίζει συνέχεια σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας όχι μόνο ηχογραφήσεις παρανόμως εξαχθέντες από δικογραφία κακουργηματικής έρευνας σε εξέλιξη παρά ακόμη και προϊόντα ευθέως παράνομης υποκλοπής (ζωγράφος) χωρίς κανένας (εισαγγελέας, κλπ.) να επεμβαίνει

β) εάν γνωρίζουμε/υποψιαζόμαστε συναλλαγές μεταξύ οποιουδήποτε στην ομοσπονδία (παραγόντων και διαιτητών) και των ανθρώπων της πανάθας, ανώνυμη ή επώνυμη επιστολή σε κάθε αρμόδιο και πάντως στον εισαγγελέα, για να ανοίξουν τα τηλέφωνα, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ή ακόμη καλύτερα άνοιγμα/έλεγχος των προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών ή/και των λογαριασμών των στενών συγγενικών τους προσώπων, για να διαπιστωθεί εάν τα πραγματικά περιουσιακά τους δεδομένα αντιστοιχούν στα δηλωμένα εισοδήματά τους όλα τα χρόνια της ενασχόλησής τους με το μπάσκετ

γ) εάν γνωρίζουμε/υποψιαζόμαστε στενές φιλικές/κοινωνικές σχέσεις (ας το πούμε έτσι κομψά) μεταξύ οποιουδήποτε στην ομοσπονδία (παραγόντων και διαιτητών) και των ανθρώπων της πανάθας, ανώνυμη ή επώνυμη επιστολή σε κάθε αρμόδιο και πάντως στον κοντονή και στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και στον εισαγγελέα (για έλεγχο του κατά πόσο μπορεί να παρέχονται εγγυήσεις αμεροληψίας παρά την ύπαρξη τέτοιων στενών/φιλικών/κοινωνικών σχέσεων) και ακόμη περισσότερο παρακολούθηση και καταγραφή τέτοιων περιπτώσεων, επισκέψεων σε σπίτια ο ένας του άλλου, «συμπτωματικά» παραμονές αγώνων, κλπ., ή μεσημεριανά και βραδινά τραπεζώματα, ιδίως σε «τυχαίες» συναντήσεις στο εξωτερικό ή στην επαρχία (ιδανικά, ανάδειξη έστω και με μάρτυρες αν δεν μπορούν με φωτογραφίες, του χρόνου που περνούν «παρέα» στα γραφεία του ΟΑΚΑ, που είναι δίπλα δίπλα, πάντα συμπτωματικά φυσικά)

δ) αναφορές και καταγγελίες όχι (μόνο) σε δημοσιογράφους, αλλά ΣΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ (υπουργό, επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και υπουργείο οικονομικών και ελεγκτικό συνέδριο, δεδομένου ότι η ομοσπονδία λαμβάνει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και βεβαίως και εισαγγελέα) για κάθε υποψία κακοδιαχείρισης (π.χ., ακόμη περιμένουμε να μάθουμε που βρέθηκαν τα 800.000€ για την wild card της εθνικής ομάδας, ενώ κάποιοι λένε πως έξοδα για ταξίδια, ψώνια, κλπ., συγγενών στις διάφορές διοργανώσεις καλύπτονται από την ομοσπονδία, και βεβαίως υπάλληλοι και συνεργάτες/εργολάβοι/προμηθευτές της ομοσπονδίας είναι συμπτωματικά φίλοι και συγγενείς του προέδρου και της παρέας του, μέχρι του σημείο μάλιστα αντικείμενα χορηγίας όπως π.χ. αυτοκίνητα Volvo να διατίθενται σε αυτούς και να χρησιμοποιούνται ως προσωπικά Ι.Χ., αντί για τις ανάγκες της ομοσπονδίας

ε) ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: αναφορές και καταγγελίες (π.χ. για παράβαση καθήκοντος, κλπ.) και βεβαίως δημοσιογραφική ανάδειξη για ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ στον οποίο είχαν γίνει οι κατά τα ανωτέρω καταγγελίες, κλπ. (υπουργός, κλπ.), σε περίπτωση αδράνειάς του να πράξει τα νόμιμα και να επιληφθεί

όλα αυτά ΠΑΝΤΑ με συνοδεία εκτενούς δημοσιογραφικής ανάδειξης οιωνδήποτε ενδείξεων και βεβαίως ευρημάτων, σε διάφορα μέσα, στην ελλάδα και στο εξωτερικό όπου έχουν ήδη γνώμη για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με όσα γενικά έχει κάνει κατά καιρούς ο ίδιος και η οικογένειά του (πέταγμα χαρτονομισμάτων σε διαιτητές, κλπ.) αλλά και ΕΙΔΙΚΑ με όσα έκανε ο ίδιος πέρισυ (απειλή σε διαιτητές ευρωλίγκας, κλπ.) αλλά ΚΑΙ πολιτική ανάδειξη τους μέσω βουλευτών και πολιτευτών του πειραιά, επί σκοπώ νομοθετικής και κανονιστικής αντιμετώπισης παθογενειών

διότι για όσους το ξεχνάνε, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΕΕΕΕ…..

φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι για να γίνουν αυτά η ομάδα μας χρειάζεται μεταγραφάρες πέντε δικηγόρων και 15 ερευνητών (και καμία δεκαριά κυπατζήδων που ιδιωτεύουν, όπως έκανε ο μελισσανίδης) σε μόνιμη βάση

αλλά η οργή του κόσμου είναι τέτοια που ενέχεται εκτιμώ κίνδυνος αυτοδικίας και σκόπιμο είναι να προληφθούν τέτοιες έστω και θεωρητικές καταστάσεις, ιδίως με βάση ευρείες δυνατότητες και αρμοδιότητες που παρέχονται στον υπουργό (με τον πρόσφατο αθλητικό νόμο) αλλά και σε διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς (λόγω μνημονίων)

trick me once, shame on you
trick me twice, shame on me

(λένε οι αμερικάνοι)

Εικόνα DRAZA

Να σημειώσω απλά ένα πράγμα.

Πολλά από αυτά που παρατηρείς και θεωρείς ότι πρέπει να εξετάσουμε ιδίως στο κομμάτι των συναλλαγών και της διαφθοράς πλέον είναι αυταπόδεικτο ότι συμβαίνουν. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτε. Θα πρέπει απλά να αποταθούμε στο αρμόδιο κομμάτι της πολιτείας και να τους ρωτήσουμε τι σκοπεύουν να κάνουν.

Εικόνα vagio

Απορω πραγματικα, τι ειναι αυτο που σας εντυπωσιαζει απο την ολη ιστορια.

Εικόνα DRAZA

Ότι κάναμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πισωγύρισμα. Δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιάστηκα πάντως.

Με την προηγούμενη κυβέρνηση οι Αγγελόπουλοι το δούλεψαν ...απλά έγινε στην πορεία ό,τι έγινε.

Πρέπει να τεθούν ο Κοντονής και οι από κάτω του προ των ευθυνών τους όπως συνέβη αυτό με τον Ανδριανό.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ

Εικόνα jimakos

Δεν είναι σωστό να βρίζουμε τα Θεία αλλά καμιά φορά μερικές Χριστοπαναγίες , όταν συνοδεύονται και από αναποδογύρισμα καμίας καρέκλας, έχουν αποτέλεσμα

Εικόνα DRAZA

ΤΖΙΜΑΚΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΟΠΑΝΑΓΙΕΣ. ΩΣ ΚΙ Η ΒΟΪΔΟΠΟΥΤΣΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ.

ΝΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΟΛΑ. ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;; ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΩΓΗ ΟΙ ...ΗΔΗ ΛΕΡΩΜΕΝΟΙ;;

Εικόνα CVRED

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο δεν αντιδρά η ΚΑΕ.
Μήπως να στήσουμε και κανένα κώλο να μας πάρουν ένα γύρο όλους μαζί;
Και η υπομονή έχει τα όριά της. Και αυτή την υπομονή δεν την εξαντλούν μόνο οι αντίπαλοι.

Εικόνα DRAZA

Όσο η διοίκηση κάνει τα προβλεπόμενα ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ εμείς θα'μαστε δίπλα αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τις κινήσεις τους και θα βάζουμε πλάτη.

Όταν όμως κωλυσιεργούν - όπως εχθές λόγου χάριν - τότε θα τους γίνεται κριτική πάντα καλοπροαίρετα και πάντα με στόχο το καλό της ομάδας.

Εικόνα CVRED

Ακριβώς. Δεν περιμένουμε να διαλύσουν το παρακράτος που υπάρχει στο Ελληνικό μπάσκετ ή την εγκληματική οργάνωση που ισχυρίζεται πως υπάρχει η ΟΔΚΕ.
Αλλά να υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια ρε αδερφέ. Μια αντίδραση. Δεν γίνεται να θεωρούμε δεδομένο τον βιασμό απο τα "θεσμικά" όργανα, απλά επειδή γίνεται χρόνια τώρα.

Εικόνα DRAZA

Στην παρουσίαση της ομάδος τα είπαν μια χαρά. Ήταν μια ιδανική έναρξη προκειμένου να αισθανθούν αυτοί που πρέπει την ανάσα μας και να τσούξουν μερικοί κώλοι.

ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΤΣΑΡΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΘΟΣ ΕΣΥ ΠΛΑΔΑΡΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΛΟΚΑΘΕΣΑΙ ...Ε ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ'ΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ.

Εικόνα Pipis

Πες τα ρε μάγκα, πες τα.

Όταν βλέπεις ότι σε πολεμούν με άνισους όρους, πλέον αλλάζεις τακτική. Η παρακάτω ατάκα από την ταινιάρα "Οι Αδιάφθοροι" τα λέει όλα...

"They pull a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue."

Εικόνα DRAZA

Eγώ να ξεκαθαρίσω για ακόμα μια φορά. Δεν ζητάω από τους Αγγελόπουλους να μετέλθουν κανενός μέσου εκτός πλαισίων ισότητας ή εκτός νομιμότητας. Εγώ δεν λέω επειδή είναι παράνομοι οι απέναντι να γίνουν παράνομοι και οι Αγγελόπουλοι.

Στο κομμάτι που σήκωσα με αφορμή την media day - τσέκαρέ το αναφέρει αναλυτικότερα αρκετά από τα ζητήματα που ξεπέταξα τσακ μπαμ εδώ - εξήγησα με λεπτομέρειες πως κάνοντας χρήση ΜΟΝΟ νόμιμων μέσων οι Αγγελόπουλοι στρίμωξαν τον Ανδριανό και τον ώθησαν να συντάξει ένα νομοσχέδιο που κινούταν στην σωστή κατεύθυνση όσον αφορά το μπάσκετ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Δεν αμφισβητώ την πρόθεσή τους να κάνουν το ίδιο ...απλά χτυπώ καμπανάκι επισημαίνοντας πως θα'πρεπε να'χουν ξεκινήσει ΧΘΕΣ. Καθαρά και στο προσκήνιο.

Έχω κάνει μια προσθήκη στο άρθρο με αφορμή την απάντησή μου σε εσένα που ξεκαθαρίζω τι εννοώ.