ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 4-0



Έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση, ο Ολυμπιακός κέρδισε με καθαρό σκορ 4-0 τη νεοφώτιστη ομάδα της γειτονιάς του Ποδονίφτη. Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού είναι εδώ και τα στατιστικά του εδώ, οπότε δεν έχει νόημα να αναλωθούμε σε κριτική τύπου ''στο τάδε λεπτό, είχαμε αυτήν την ευκαιρία για τον Θρύλο'', από την στιγμή που υπάρχει εικόνα.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ το Σαλίνο, αριστερό μπακ το Μαζουάκου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σιόβα-Μποτία, χαφ άξονα τους Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι-Τσόρι, εξτρέμ τους Σεμπά-Ντουρμάζ και στην κορυφή τον Ιντέγιε. Η ΑΕΚ κατέβηκε με αυτήν τη σύνθεση.
 

 
Ο Δέλλας λίγο-πολύ προσέγγισε το ματς όπως το περυσινό παιχνίδι Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Έκλεισε τα άκρα του, δίνοντας εντολή στους Πλατέλλα-Μπαρμπόσα να παρακολουθούν τις προωθήσεις των Σαλίνο-Μαζουάκου, έδωσε εντολή στους Γιόχανσον-Σιμόες να έχουν κοντινές αποστάσεις και να δίνουν βοήθειες στους αμυντικούς πρώτα και κύρια (ιδίως στα στόπερ), δίχως να παρατούν τις θέσεις τους, ενώ η οδηγία του προς τους Μάνταλο-Αραβίδη ήταν ''πίεση στην πρώτη μπάλα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού''. Ο Αραβίδης κυνηγούσε τα στόπερ μας και ο Μάνταλος το Μιλιβόγεβις ή τον Κασάμι, όποτε γύριζαν μέτωπο στο αντίπαλο τέρμα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού για να οργανώσουν παιχνίδι. Με δεδομένο το ότι οι Μάνταλος-Αραβίδης είναι πιο γρήγοροι από τους παίκτες του Ολυμπιακού, στο χώρο ευθύνης που κινούνταν αυτοί, σχεδόν όλες οι απομακρύνσεις της μπάλας από την άμυνα της ΑΕΚ κατέληγαν σε ''κιτρινόμαυρα'' πόδια. Αν εξαιρέσει κανείς λοιπόν το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, για 20 λεπτά η ΑΕΚ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, διεκδικώντας όλες τις δεύτερες μπαλιές και κερδίζοντας τις περισσότερες. Όλα αυτά, μέχρι να γίνει το 1-0 του Μποτία και να χάσει την ορμή της. Σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός έδειξε να βραχυκυκλώνει. Κατά κύριο λόγο, αυτό οφείλεται στη μέτρια εμφάνιση του Τσόρι, ο οποίος προερχόταν από απουσία κάποιων αγωνιστικών ημερών, συν τη διακοπή βεβαίως που αποσυντόνισε την ομάδα μας. Από την στιγμή που τα άκρα της ΑΕΚ ήταν κλειστά, υπήρχαν χώροι στον άξονα για τον Αργεντινό, τους οποίους όμως δεν εκμεταλλεύτηκε. Ακόμη κι έτσι βεβαίως, σε μια ''μέτρια'' πτήση του Θρύλου και μία πολύ καλή τακτικά εμφάνιση της ΑΕΚ, καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν είχε η ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον Θρύλο που έβγαλε ευκαιρίες και γκολ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 63', όταν και βγήκε ο Σιμόες για να μπει ο Μπουονανότε, ουσιαστικά υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο. Ο Γιόχανσον δεν προλάβαινε να κόβει πλέον αρκετές μπάλες, ενώ όταν προστέθηκαν και ''φρέσκα'' πόδια στο χορτάρι από πλευράς Ολυμπιακού, φαινόταν το ''έργο'' ότι πάμε για ''πολλά με λίγα''. Η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει μία καθαρή φάση για γκολ συνολικά στο παιχνίδι, μετά το 2-0, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που εδικαιούτο κι άλλα γκολ. Ο τρόπος που μετέφερε την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση ο Θρύλος, σε αυτό το χρονικό διάστημα, θύμισε μια τυπική καλούτσικη αγγλική ομάδα και επιβεβαίωσε τα όσα μας έλεγαν από το καλοκαίρι ακόμη οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, σχετικά με τη δουλειά που γίνεται σε αυτόν τον τομέα από το Μάρκο Σίλβα. Είδαμε πολύ ωραίες επιθέσεις να χτίζονται με γρήγορες κινήσεις παικτών ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ στο χώρο, είδαμε την μπάλα να κυκλοφορεί γρήγορα και σωστά από τα άκρα, όπου τραβιόντουσαν οι επιθετικογενείς παίκτες για να βγουν οι αμυντικοί της ΑΕΚ από την περιοχή του Μπαρόχα και είδαμε διάθεση από τους περισσότερους παίκτες μας να κάνουν το ουσιαστικό, τη σωστή πάσα την κατάλληλη στιγμή και όχι την περιττή ενέργεια. Κι όλα αυτά με ''νεκρά'' ταχύτητα, δίχως να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Θρύλος, αφού την Τρίτη δίνουμε ένα καθοριστικό ματς στο Ζάγκρεμπ με την Ντινάμο. Ας περάσουμε στην ατομική κριτική των παικτών.
 
ΡΟΜΠΕΡΤΟ Δεν χρειάστηκε να επέμβει έστω μία φορά στο παιχνίδι. Σε κάποιες γιόμες των παικτών της ΑΕΚ, ανταποκρίθηκε όπως πρέπει. Με τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο, ζορίστηκε πολύ περισσότερο φέτος...
 
ΣΑΛΙΝΟ Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Μπαρμπόσα στο ''1 με 1'', είχε καλά τρεξίματα στο ματς, πολύ σωστές διαγώνιες καλύψεις σε κάποιες ''κόντρα'' επιθέσεις της ΑΕΚ και ορισμένες καλές προωθήσεις, με αποκορύφωμα τη συστημένη σέντρα στον Τσόρι, που κατέληξε σε κεφαλιά στο δοκάρι. Πολύ καλή εμφάνιση από ένα πραγματικό ''μηχανάκι''.
 
ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ Όσες φορές δοκίμασε να του φύγει στην πλάτη ο Πλατέλλας, δεν τα κατάφερε. Ήταν αρκετά πιο προσεκτικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν είχε αφήσει στην άκρη κι αυτό το ''υπεροπτικό'' ύφος όποτε κουβαλάει την μπάλα, θα απέφευγε κάποια λάθη και κάποιες κακές πάσες. Συνολικά δεν ήταν καλός, αλλά ήταν αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με την αρχή της σεζόν.
 
ΣΙΟΒΑΣ-ΜΠΟΤΙΑ Πολύ σταθεροί ΚΑΙ σήμερα. Ο Αραβίδης τους δημιούργησε προβλήματα, αλλά όχι στο χώρο ευθύνης τους. Το ότι δεν έχουν την ταχύτητα να βγουν πρώτοι στην μπάλα, όποτε ανεβαίνει η γραμμή άμυνάς μας στη σέντρα, το γνωρίζουμε. Το ότι όμως στην περιοχή του Ολυμπιακού έχασαν μία φορά και μόνο τον Αραβίδη (στη μοναδική καθαρή φάση της ΑΕΚ, μετά το 2-0), δείχνει το ότι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στις τοποθετήσεις τους. Φυσικά αυτό το έδειξαν σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο, μέσα στο Emirates, αλλά όσο περνούν τα ματς αποκτούν χημεία, μαθαίνοντας ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Το πολύ θετικό του Μποτία, ήταν το ότι όποτε ένιωθε την παραμικρή απειλή από αντίπαλο, έστελνε την μπάλα εκτός γηπέδου. Ας δυσφορούσαν κάποιοι Ολυμπιακοί στην κερκίδα. Από το να ρισκάρει πούλημα μπάλας, καλύτερα να την διώχνει σίγουρα.
 
ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ Πολύ καλό ματς κατά διαστήματα, βραχυκύκλωμα και εύκολα πουλήματα μπάλας σε αρκετές φάσεις. Ο γνωστός Μιλιβόγεβιτς δηλαδή. Διάβασε και σήμερα πολύ καλά την αντίπαλη άμυνα, κράταγε μπάλα όταν έπρεπε και μοίραζε σωστά δεξιά κι αριστερά, ακόμη και με 30άρες μπαλιές, αλλά η συνήθειά του να πηγαίνει με ραθυμία στις φάσεις και να προσπαθεί να κάνει ντρίμπλες έξω από την περιοχή μας χάνοντας την μπάλα, του χαλάει την εικόνα. Είναι κρίμα, γιατί αυτά τα ''μείον'' του, διορθώνονται εύκολα. Τα ''συν'' του είναι δυσεύρετα.
 
ΚΑΣΑΜΙ Πούλησε κι αυτός αρκετές φορές την μπάλα, υποφέροντας από την πίεση των χαφ της ΑΕΚ, ειδικά όσο ήταν ο Σιμόες μέσα. Μοίρασε όμως ωραία το παιχνίδι, έδωσε αρκετές κερδισμένες μάχες στον αέρα και χαμηλά, βοηθώντας στο να μείνει ψηλά η ομάδα κι έδειξε ωριμότητα στο ''διάβασμα'' της άμυνας της ΑΕΚ, ειδικά σε περιπτώσεις που κλήθηκε να γράψει μέτρα κάθετα με την μπάλα στα πόδια κοντά στα καρέ του Μπαρόχα.
 
ΤΣΟΡΙ Δεν ήταν καλά σήμερα και φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Δεν είχε πολλές δυνάμεις για κούρσες και κάθετο κουβάλημα μπάλας στον άξονα, ενώ δεν τον ένιωσε αρκετές φορές η αντίπαλη άμυνα, ως στήριγμα του Ιντέγιε. Παρ'όλα αυτά, έστω κι έτσι, έδωσε μια ασίστ και είχε και δοκάρι, πριν αντικατασταθεί. Λογικά θα είναι πολύ καλύτερος στο Ζάγκρεμπ.
 
ΝΤΟΥΡΜΑΖ Ένα ακόμη καλό ματς για τον Τζίμι. Παρά το ότι τραυματίστηκε και δεν έκανε πολλές ολοκληρωμένες προπονήσεις με την ομάδα (πολλοί ένιωσαν έκπληξη χθες, όταν είδαν το όνομά του στην αποστολή), ήταν αρκετά φρέσκος και δημιούργησε ρήγματα είτε από αριστερά, είτε από δεξιά. Δικαίως χειροκροτήθηκε κατά την αντικατάστασή του. Το μόνο του ''μείον'' ήταν η κακή συμπεριφορά αμυντικά, όταν από ένα σημείο και μετά, αφότου γύρισε δεξί χαφ-εξτρέμ, φαινόταν να μην μπορεί να ακολουθήσει τον Ντιντάκ στις προωθήσεις του. Λογικά αυτό οφείλεται στο ότι προέρχεται από τραυματισμό.
 
ΣΕΜΠΑ Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αφού στο ''1 με 1'' δεν ''είχε'' ούτε τον Ντιντάκ, ούτε τον Γκάλο της ΑΕΚ. Παρ'όλα αυτά κράτησε τη θέση του στο πλάι και στους ανοιχτούς χώρους, μετά το 63', μάλλον βολευόταν περισσότερο. ''Φαντεζί'' εξτρέμ δεν είναι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κακός παίκτης. Περισσότερο μοιάζει ''εξτρέμ του προπονητή'' και με δεδομένη την επιθετική ικανότητα των ακραίων μπακ της ΑΕΚ, σωστά χρησιμοποιήθηκε.
 
ΙΝΤΕΓΙΕ Συνεχής κίνηση στο χώρο, τραβούσε στο πλάι τους Τζανετόπουλο-Λαμπρόπουλο της ΑΕΚ, έμοιαζε αρκετά πιο γρήγορος και από τους δύο, αλλά και από τα ακραία μπακ της ΑΕΚ, ενώ τελείωσε πολύ ωραία την καθαρή φάση για γκολ που του παρουσιάστηκε στο 2-0. Όσο περνάει ο καιρός και ''λύνεται'', μας προσφέρει την εικόνα ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου φορ. Αν αποκτήσει το καθαρό μυαλό σε κάποιες φάσεις να επιταχύνει εκεί που πρέπει, να ελέγξει το πώς ανοίγει την μπάλα και να σουτάρει όταν πρέπει, θα τελειώσει τη σεζόν με περισσότερα από 20 γκολ στη Superleague.
 
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Έπαιξε 17 λεπτά (με τις καθυστερήσεις), με το πόδι στο φρένο συνεχώς και παρ'όλα αυτά, έβαλε 2 γκολ. Έχει ρέντα αυτήν την περίοδο, πέρα από τη δεδομένη ποιότητά του και αυτό είναι καλό και για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα. Αν φυσικά δεν υπήρχε η διακοπή στο πρωτάθλημα, αμφιβάλλω αν θα έχανε κάποια κοντρόλ ή θα άνοιγε αρκετά την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες της ΑΕΚ να τον κόψουν, σε αρκετές περιπτώσεις.
 
ΠΑΡΝΤΟ Μπήκε, έκανε καλές κούρσες, συνεργάστηκε ωραία με το Σαλίνο από δεξιά κι έχασε και μια καλή ευκαιρία να σκοράρει. Σε ανοιχτό γήπεδο ο Πάρντο είναι ''μανούλα''. Σε κλειστούς χώρους ζορίζεται. Και πάλι όποτε κλήθηκε είτε να ντριμπλάρει, είτε να περάσει στο σπριντ τον Ντιντάκ, δεν τα κατάφερε. Παρ'όλα αυτά, κινείται καλύτερα από όλους τους εξτρέμ μας χωρίς την μπάλα όταν κάνουμε επίθεση και χειρότερα μόνο από το Σεμπά όταν αμυνόμαστε. Κι αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού δεν είναι αμελητέο.
 
ΕΡΝΑΝΙ Με την μπάλα στα πόδια, είναι ο καλύτερος εξτρέμ μας στο ''1 με 1''. Ο Γκάλο της ΑΕΚ ''πήρε γραμμή'' αμέσως το τι συμβαίνει και δεν πλησίαζε, αφού φοβόταν μην εκτεθεί. Μία φορά το τόλμησε κι έκανε πέναλτι. Δίχως την μπάλα στα πόδια, όχι απλώς δεν υπάρχει στο γήπεδο, αλλά προκαλεί κιόλας. Αν δεν αλλάξει συμπεριφορά, θα χαραμίσει το τεράστιο ταλέντο του.
 
ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ Πολύ σωστό στήσιμο της ομάδος, καλές αλλαγές με ποδοσφαιρική λογική, γενικότερη εικόνα ομάδος αρκετά καλή, με φρεσκάδα ικανοποιητική για την εποχή. Το βραχυκύκλωμα στο εικοσάλεπτο 10'-30' δεν θα λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη, αφού είμαστε καινούρια ομάδα. Για να ρολάρεις και να έχεις ρυθμό που πνίγει τον αντίπαλο για 50'-60' λεπτά ανά ματς, απαιτείται επίμονη και συνεχής δουλειά στα ίδια πράγματα από τους ίδιους παίκτες-προπονητή για χρόνια. Πράγματα που διαβάζουμε ότι δουλεύονται στην προπόνηση, όπως η γρήγορη μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, αρχίζουμε και τα βλέπουμε σιγά σιγά στο χορτάρι. Βλέπουμε δουλειά στις στημένες φάσεις και σωστό διάβασμα του αντιπάλου, με διάθεση να μπλοκάρουμε τα ατού του. Ως τώρα ο Σίλβα παίρνει πολύ υψηλό βαθμό. Μένει να κριθεί στο κομμάτι της διαχείρισης ενός αγώνα που ''στραβώνει'' κι εξελίσσεται διαφορετικά από αυτό που σχεδίασε ο ίδιος πριν το ματς, όπως και στον έλεγχο των αποδυτηρίων, στους ''κόκκινους'' μήνες που συνήθως αρχίζει το ''παρταλίκι'', Ιανουάριο-Φεβρουάριο, αλλά και με τις φωνές αυτών που δεν θα πολυπαίζουν από εδώ και πέρα. Αν τα καταφέρει κι εκεί όπως στο κομμάτι της τακτικής, θα μιλάμε για προπονηταρά.
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Προχθές διαβάζαμε ιστορίες για το ξενοδοχείο που θα μείνει ο Κύζας. Χθες μάθαμε ότι ''άγνωστοι'' την έπεσαν στο σπίτι του Σωμαρακάκη της ΚΕΔ, στο Μπραχάμι, πετώντας φέιγ-βολάν που έγραφαν ''ξέρουμε πού μένεις, υπάλληλε του Φαταούλ''. Ο Κύζας λοιπόν κάθε άλλο παρά βοήθησε τον Ολυμπιακό, όπως σωστά γράφει το πολύ καλό blog sfyrigmata. Θα μπορούσε να δώσει κι ένα πέναλτι υπέρ του Θρύλου στο 50', αν είχε μπει στο γήπεδο ''ταλιμπάν να σπρώξει γαύρο'' (δεν υπάρχει πέναλτι κατά την άποψή μου, την πρόθεση του Κύζα εξετάζω), ενώ στο τέλος του ματς, σε ένα χέρι του Αραβίδη που είχε κίτρινη κάρτα από το 31', θα μπορούσε να τον στείλει στα αποδυτήρια. Το ότι τελείωσε δίχως κίτρινη κάρτα το παιχνίδι ο Πλατέλλας είναι θαύμα, με τόσες βουτιές που έριξε. Οι βοηθοί του Κύζα όντως έχασαν 3 φάσεις. Η πρώτη στο 21' του ματς, με το σκορ 0-0, όπως βλέπουμε και στο βίντεο, με τον Αραβίδη να καλύπτεται, αλλά να είναι σε πλάγια θέση και να έχει μπροστά του τον Μποτία. Η δεύτερη στο 31' του ματς, με το σκορ 1-0, όταν ναι μεν ο Αραβίδης παίρνει την μπάλα έπειτα από λάθος του Μποτία, αλλά ο Μάνταλος φαίνεται να τραβάει τον Μποτία, υποχρεώνοντάς τον να διώξει προς την ανάποδη (από αυτήν που ήθελε) κατεύθυνση την μπάλα. Επίσης, σε αυτήν τη φάση, ο Μάνταλος που υποδέχτηκε την μπαλιά του Αραβίδη, δεν σκόραρε. Η τρίτη φάση είναι στο 68', με το σκορ 1-0, όταν υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Αραβίδης και ο Μάνταλος ξεχυνόταν στον κενό χώρο. Πάλι η μπάλα έβγαινε στο πλάι, ενώ το σπριντ του Μάνταλου παρακολουθούσε ο πολύ πιο γρήγορός του Σαλίνο. Μιλάμε δηλαδή για 3 οφσάιντ που ΚΑΝΕΝΑ δεν ήταν τετ α τετ, την ώρα μάλιστα που ο βοηθός άφησε (σωστά) τον Αραβίδη να γυρίσει την μπάλα μετά το 2-0 στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με την ΑΕΚ και πάλι να μην σκοράρει. Με δεδομένο το ότι ο Μάνταλος αστόχησε στη φάση του 31' και το ότι ο Σαλίνο στην καλύτερη περίπτωση για το Μάνταλο θα ήταν δίπλα του στο σπριντ που έκανε ο μέσος της ΑΕΚ στο πλάι, να δεχτούμε ότι κόπηκε μία υποσχόμενη επίθεση της ΑΕΚ στο 21'; Ας το δεχτούμε. Πώς γίνεται τώρα και γκρινιάζει ο Δέλλας για τη διαιτησία, αυτό είναι κάτι που μόνο ένα αεκάκι, ποτισμένο στη μιζέρια και στην κλάψα για δεκαετίες, μπορεί να καταλάβει. Εγώ αδυνατώ να καταλάβω το πώς έχεις το ΘΡΑΣΟΣ και μιλάς για διαιτησία, όταν έφαγες 4 (την ώρα που μας έλεγες πριν το ματς ''πάμε για νίκη στο Καραϊσκάκη''), επειδή σου κόψανε 3 οφσάιντ με την μπάλα στο πλάι και όχι φάσεις τετ α τετ. Πού να σου ακυρώνανε κανονικό γκολ ή να μην σου δίνανε πέναλτι δηλαδή. Κι αν είναι έτσι, στην Τούμπα που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Σιμόες, στο 77' του ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, με το σκορ 1-1 τότε, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες μετά το τέλος του παιχνιδιού για τη διαιτησία ρε Δέλλα; Μήπως επειδή μπήκες στην γραμμή Μελισσανίδη, ''φωνάζουμε ΜΟΝΟ εναντίον του Μαρινάκη και του γαύρου''; Αξιοπρέπεια μηδέν, αλλά ούτως ή άλλως για ΑΕΚ μιλάμε, ποια αξιοπρέπεια να ψάξει κανείς...
 
Ας πούμε όμως δυο λόγια και για την ΑΕΚ, με την οποία αρχίσαμε. Πράγματι, έχει κάποιους καλούς παίκτες. Τα ακραία της μπακ, τα χαφ άξονα και ο Μπαρμπόσα, στέκονται άνετα στη Superleague, ακόμη και σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (όχι όλοι οι παραπάνω με πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό). Από εκεί και πέρα όμως, στις υπόλοιπες θέσεις έχει παίκτες είτε ανεπαρκείς, είτε πολύ κακούς. Παίκτες όπως ο Αραβίδης, ο Πλατέλλας, ο Λαμπρόπουλος, ακόμη και ο Μπαρόχα, είναι για ομάδες όπως ο Πανθρακικός και η Καλλονή. Κι ενώ ξέρουν καλά οι άνθρωποι που την διοικούν ότι ΔΕΝ πάνε για πρωτάθλημα (ποτέ κάποιος επίσημος παράγοντας της ΑΕΚ δεν είπε κάτι τέτοιο), ενώ βλέπουμε/ακούμε τους οπαδούς της ΑΕΚ να κρατάνε χαμηλά την μπάλα (στη μεγάλη τους πλειοψηφία) και να κράζουν ακόμη ακόμη τη διοίκηση της ομάδος τους, διαβάζουμε/ακούμε από την άλλη μεριά τους δημοσιογράφους της ΑΕΚ (με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις) να σηκώνουν ψηλά τον αμανέ. Δεν λέμε να πεις πριν από ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ''πάμε να χάσουμε''. Το να κάνεις όμως ολόκληρο θέμα το ''πού θα μείνει ο Κύζας'', να πετάς ψεύτικα στατιστικά για να πείσεις για την ''ανωτερότητα'' της ΑΕΚ στα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό, αλλά και να κάνεις προβλέψεις για ''διπλό αν φύγει από την ισοπαλία το ματς'', όταν ξαναλέω, ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΝ/ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ, δεν σε καθιστά απλώς γραφικό. Σε καθιστά στημένο και φερέφωνο του Μελισσανίδη. Κριτική για την στελέχωση του ρόστερ της ΑΕΚ δεν ακούμε, αλλά για ''το ξενοδοχείο Theoxenia στον Πειραιά που έμεινε ο Κύζας'' διαβάσαμε άρθρα και περισπούδαστες αναλύσεις. Το παραμύθι ''δεν έχουμε λεφτά στα ταμεία και δεν θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, να ανοιγόμαστε και να ξοδεύουμε πολλά παραπάνω χρήματα από τα έσοδα της ΠΑΕ'', είναι για μωρά παιδιά. Αν δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, τώρα που επέστρεψε η ΑΕΚ στη Superleague, ας βάλει το χέρι στην τσέπη ο ''μεγιστάνας της ναυτιλίας'' Μελισσανίδης, ας κάνει μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5-10-15 εκ. ευρώ κι ας φέρει 1-2-3 μεταγραφές, που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα. Όχι 11 μεταγραφές. 2 μεταγραφές επιπέδου, 1 στόπερ κι 1 φορ κλάσης. Ούτε το καλοκαίρι του 2004, πριν μπει στο άρθρο 44, είχε λεφτά στα ταμεία της η ΑΕΚ, είχε όμως επιθετικό το Λυμπερόπουλο. Όταν κατεβαίνεις με τον Κρισάντους στο Καραϊσκάκη και μιλάς για ''διπλό'', είσαι για λύπηση. Όταν όμως τρως την τεσσάρα ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ''ΝΕΚΡΑ'' ΤΑΧΥΤΗΤΑ, έχεις κάνει μόλις μία φάση για γκολ στο παιχνίδι και τα ρίχνεις και στη διαιτησία, γίνεται εμφανές πως σκοπίμως παραποιείς την πραγματικότητα, αφού ΔΕΝ σε νοιάζει το καλό της ομάδος σου. Σε νοιάζει μόνο το να πετάς λάσπη στον αντίπαλό σου. Ο Πανιώνιος κι ο Πλατανιάς φέτος πιο πολύ μας ζόρισαν στο Καραϊσκάκη. Δηλαδή πόσα γκολ έπρεπε να φας για να το βουλώσεις και να μην μιλάς για διαιτησία; 8; 10; Αν ο Ολυμπιακός ανέβαζε στροφές μετά το 70', και σήμερα για τόσα ήσουν. Πόσα γκολ πρέπει να αρπάξει η ΑΕΚ από κάποιον αντίπαλό της (έστω θεωρητικά ''αντίπαλο'', αφού όπως λένε οι ίδιοι ''η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και οφείλει να πηγαίνει για πρωτάθλημα'') ώστε να πιέσουν οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι το Μελισσανίδη να βάλει το χέρι στην τσέπη για να την ενισχύσει μεταγραφικά; Ως τώρα, δεν έχει βάλει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, δικά του λεφτά, στην ΑΕΚ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Όποιος διαφωνεί, ας μας δείξει με στοιχεία το τι έβαλε. Είναι εύκολο να μιλάς για τον Κύζα και το Theoxenia. Το δύσκολο είναι να αντικαταστήσεις τον Κρισάντους με φορ κλάσης. Είναι εύκολο να μιλάς για τα οφσάιντ στο πλάι. Το δύσκολο είναι να μας εξηγήσεις το πώς σε 90 λεπτά αγώνα, με έναν αντίπαλο που δεν ''σκίστηκε'' σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, έκανες μόλις μία ευκαιρία για γκολ κι αυτή στο 2-0.
 
Συνεχίζουμε με το καθοριστικό ματς κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την Τρίτη και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που αμφιβάλλω αν έχει συνολικά ποιοτικότερο ρόστερ από τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Πολύ σωστά τα είπε ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ σήμερα.
 
Μπράβο σε αυτόν, στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, στο Μάρκο Σίλβα και στους παίκτες, για την ομάδα που έχουν δημιουργήσει και η οποία στη μέτρια μέρα της, μοιράζει τεσσάρες στην Ελλάδα.
 
 
Κλείνουμε με την καταμέτρηση των νικών μας στα παιχνίδια με την ΑΕΚ, μέσα από blog της ΑΕΚ μάλιστα.
 

 
82 εμείς, 55 η ΑΕΚ. Και το βάζουμε επειδή διαβάσαμε σήμερα την παρακάτω παπάτζα από το ΧΕΣΕ-τζόγλου.
 
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Μέχρι το 1999 και τον Δημητρόπουλο που πήγε το δωσμένο παιχνίδι πολλά βήματα μπροστά ο Ολυμπιακός ήταν πίσω σε νίκες στα μεταξύ μας παιχνίδια. Πριν ξεφτιλίσουν το πρωτάθλημα για να μπορέσουν να το πάρουν τους κάναμε πλάκα. Ο Ολυμπιακός χωρίς παράγκα και εγκληματική οργανωση δεν ήταν φόβητρο ποτέ. Και έτσι θα ξαναγίνει σύντομα. Οταν οι νίκες θα είναι πάλι νίκες και όχι αποδοχή προιόντων εγκλήματος….
 
Φυσικά, ο προπαγανδιστής ΑΡΔ αναφέρεται σε ματς της Α' Εθνικής μόνο, από το 1959 και μετά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-1-1999
 

 
Πράγματι, η ΑΕΚ κέρδισε το ντέρμπι της 31ης Ιανουαρίου 1999 στα Φιλαδέλφεια με 2-0. Στις 30 Μαϊου 1999, στη φιέστα τίτλου στο Καραϊσκάκη, Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 και φτάσαμε στο ''ντέρμπι του Δημητρόπουλου'', στις 15 Νοεμβρίου 1999 στα Φιλαδέλφεια, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έχουν από 27 νίκες στα μεταξύ τους ματς και 26 παιχνίδια να έχουν τελειώσει με ισοπαλία. Προσοχή όμως, μιλάμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ Α' ΕΘΝΙΚΗ. Αν βάλουμε μέσα και τα επίσημα ματς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είχε 13 νίκες παραπάνω από την ΑΕΚ και το 1999, που μας λέει ο ΧΕΣΕ-τζόγλου. Περιττό φυσικά να αναρωτηθεί κανείς το ''γιατί αρχίζεις να μετράς ρε ΧΕΣΕ-τζόγλου από το 1999 κι όχι από το 1996, όταν και άρχισε η υποτιθέμενη κυριαρχία της γαυρο-παράγκας;'' ή το ''γιατί ακυρώνεις 35 χρόνια ποδοσφαιρικής ιστορίας της ΑΕΚ, με μεγάλους παίκτες σε αυτά όπως τον Κλεάνθη Μαρόπουλο;'', λες και η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1959. Είπαμε, στην προπαγάνδα μάστορες οι ΑΡΔ της ΑΕΚ. Όχι όλοι, αλλά σαν τους προπαγανδιστές ΑΡΔ της ΑΕΚ, δεν υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι στο χώρο. Μετά, αν θέλουμε ανώτερο επίπεδο προπαγάνδας, περνάμε σε βάζελους οπαδούς. Όλοι αυτοί πάσχουν από αυτούς τους 2, που βρέθηκαν και σήμερα μαζί (όπως τους θέλουμε όλοι οι γαύροι ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ), στη σουίτα του προέδρου στο Καραϊσκάκη.
 

 
Αυτοί σας έχουν βιάσει τα όνειρα ρε αντιολυμπιακοί. Να δούμε εσείς οι αεκτζήδες το πότε θα ξυπνήσετε να πάρετε στο κυνήγι το Μελισσανίδη, που ούτε γήπεδο θα σας φτιάξει, ούτε λεφτά για μεταγραφές βάζει. Κάποιοι, ελάχιστοι, αντιδράσατε σήμερα. Να δούμε από εδώ και πέρα τι θα κάνετε...

Σχόλια

Εικόνα vagio

Για το Σιλβα να πούμε πως μέχρι στιγμής ξεπερνά τις προσδοκίες μου. Περιμένω μόνο να τον..τεστάρω σε ματς που θα στραβώσει.
Η ομάδα σίγουρα θα πάει καλύτερα ακόμα. Περιμένω κατιτις παραπάνω απο τους πλαϊνούς μας στο επιθετικό κομμάτι. Πρωτοβουλία, δημιουργία. Για Ερνάνι ας ελπίσουμε να εχει τα μυαλά να παίξει ποδόσφαιρο. Το κοβεις πιθανό Σάββα?

Τέλος για Ιντεγε θα παραθέσω μια πρόταση απο το σχόλιο του Παντελή:
Αυτό το θωρηκτό, αυτόν τον απίστευτο παικταρά που αποκτήθηκε για να δείξει σε κάτι επιθετικούς στην Ελλάδα που κάνουν κωλοτούμπες στο χόρτο και κλαίγονται, πως παίζεται η θέση.

Εικόνα MIKE.A

Ρε παιδια τι λεφτα δεν υπαρχουν στην Κουλα; Για σκεφτειτε μερικα πραγματα!
Πηγε στην Γ Εθνικη και καθαρισε οικονομικα βαζωντας καπελο σε δημοσιο και σε τοσο κοσμο! Εχωντας τοτε περιπου 500 χιλιαδες μπατζετ (δεν νομιζω παραπανω οταν τωρα που ειναι στην ΣΛ παιχτες της παιρνουνε 15 χιλ. τον χρονο) ειχε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ εσοδα για ομαδα Γ Εθνικης απο ΟΠΑΠ, απο τηλεοπτικα, απο εισιτηρια, απο χορηγους! Μιλαμε οσα οι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ αν αφαιρεσωμε βεβαια τα λεφτα απο Ευρωπη! Και πολυ περισσοτερα απο Αστερα - Ατρομητο! Ο ΟΣΦΠ μαλιστα δεν επαιρνε απο ΟΠΑΠ, και μαλιστα πληρωνε και για την Γιουνισεφ! Επισις δεν ειχε ουτε προετοιμασια σε εξωτερικο ουτε ταξιδια στην επαρχια η ομαδα της εκτος απο δυο αγωνες στην Κρητη!
Στην Β Εθνικη παλι ακριβως τα ιδια (εσοδα) με το μπατζετ βεβαια λιγο ανεβασμενο που δεν νομιζω να ξεπερνουσε το 1.5 αντε 2 εκ. το πολυ! Μην ξεχναμε και τον αγωνα κυπελου με ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ που βαλανε στην τσεπη κοντα στο 1 εκ. Δηλαδη εδω μιλαμε για δυο χρονιες εξοδα σε μπατζετ και λοιπα εξοδα για ομαδα Γ και Β εθνικης αντε το πολυ 5-6 εκ. Δυο χρονιες ομως εσοδα απο ΟΠΑΠ, αλλους χορηγους, εισιτηρια, τηλεοπτικα δεν μας κανουν χοντρικα γυρω στα 15 εκ. ισως και παραπανω! Να βαλωμε και το 1.5 εκ. που το μαζεψαν (εδω γελαμε) για το γηπεδο;
Η Κουλα πανω κατω πρεπει να μπηκε φετος στην ΣΛ με καμια δεκαρια εκ. στην παντα, και εχει μπατζετ γυρω στα 5 εκ.! Ενοειτε οτι τα εξοδα της σαν ομαδα τωρα της ΣΛ τρεχουν! Ενοειτε ομως οτι εχει και φετος τα εσοδα της απο τηλεοπτικα, εισιτηρια, χορηγους! Μην μου πειτε λοιπον οτι δεν μπορουσαν η δεν υπηρχαν λεφτα για να δωθουν 2-3-4 εκ. ακομα να παρει 3-4 καλυτερους παιχτες εκει που ποναει;
Αυτο ξερω εγω παρ' ολο που δεν ειμαι οικονομολογος!

Εικόνα xristoforas

ΚΩΣΤΑ ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ,ΠΙΚΡΑΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΥΣ ΣΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ (0-4) ΚΑΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ (4-0)
ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ,ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΤΟ ΑΕΚΑΚΙ
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ....ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΕΙ ΡΙΞΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΟΣΦΠ

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ,ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 66 ΝΙΚΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,39 Η ΑΕΚ
ΚΥΠΕΛΛΟ 16 ΝΙΚΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,15 Η ΑΕΚ
ΣΟΥΠΕΡΚΑΠ 1 ΝΙΚΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,ΚΑΜΙΑ Η ΑΕΚ
ΛΙΓΚ ΚΑΠ 1 ΝΙΚΗ Η ΑΕΚ,ΚΑΜΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 83 ΝΙΚΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,55 ΝΙΚΕΣ Η ΑΕΚ

ΟΙ 83 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
1931 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1
1931 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
1932 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4
1932 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-0
1933 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
1933 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-3
1933 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-2
1934 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-0
1934 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-3
1935 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4
1935 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
1939 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 5-1
1940 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-2
1947 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
1954 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 5-0
1954 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4
1958 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
1959 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2
Α' ΕΘΝΙΚΗ
1960 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1
1964 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
1966 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-0
1969 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-1
1971 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
1973 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
1974 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-0
1975 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
1976 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
1977 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
1981 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 6-0
1983 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
1987 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
1990 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
1991 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1
1991 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-2
1993 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
1994 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
1997 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
2000 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
2000 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-1
2002 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-3
2006 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
2006 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
2007 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
2008 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
2010 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-1
2011 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 6-0
2012 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-0
2013 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
2015 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 4-0
1963 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
1965 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
1969 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
1972 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-5
1979 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
1986 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
1989 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2
1991 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2 (ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΕΚ)
1993 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2
1999 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
2001 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2
2002 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 2-3
2003 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
2005 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-3
2009 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
2009 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-2
2012 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-4
ΚΥΠΕΛΛΟ
1952 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2
1953 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-2
1957 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
1958 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-1
1959 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1
1965 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1
1968 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-1
1976 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 2-3
1988 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-3
1993 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1-0
2001 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-2 (ΔΙΕΚΟΠΗ ΕΝΩ ΗΤΑΝ 1-1)
2001 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 6-1
2005 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
2005 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 2-1 (ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ)
2006 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0
2015 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 0-1
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
1992 ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-1

Εικόνα REDNYC

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΩ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΣΙΛΒΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 16-18 ΙΣΑΞΙΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ! ΤΙ ΗΔΟΝΗ ΘΕΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΠΑΡΝΤΟ ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΑΣΟ!!!!!!!!! ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΙΝ ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!!!! ΕΥΛΟΓΙΑ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!!!!

Εικόνα KYTHNOS 7

Εγώ πάντως αδέρφια θα σχολιάσω λίγο διαφορετικά... Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον Σάββα...
Θα προσθέσω ότι εντάξει ήταν μία νίκη επί μίας νεοφώτιστης ομάδας που μόλις ανέβηκε από τη βου-γου εθνική και τίποτα παραπάνω... Η απίστευτη ηδονή είναι ότι αυτή η τεσσάρα ήρθε απέναντι σε έναν εκ της τρόικας, ο οποίος είναι ο πιο βρόμικος, αμόρφωτος και ουγκανος που έχει περάσει από το ποδόσφαιρο....

Όμως... Λέω... ΟΜΩΣ δεν πρέπει με τίποτα αυτή η εμφατικη νίκη απέναντι στους απανταχού κουλιδες να επισκιάσει τον προχθεσινο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ στο μέλος της ΚΕΔ και φυσικά το πρόστιμο που έφαγε ο αυτουργός από τη ΔΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Ούτε φυσικά πρέπει να ξεχάσουμε τη βρόμικη κίνηση που ετοιμάζεται να κάνει ο φοροφυγάς με την κυπριακη κυβέρνηση...

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε...

Εξάλλου οι δηλώσεις του προέδρου εχθές απλά τους θύμισε ότι και τους ΓΑΜΑΕΙ (Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ) και τους ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΥΤΣΟ όποτε γουστάρει!!!

Εικόνα john

Ειναι μερικές φορες που δεν εχεις τι να γράψεις και τι να σχολιάσεις. Οταν ολα πάνε καλα ,οταν χαιρεσαι να βλέπεις την ομάδα ,οταν νικάει μονίμως με πειστικές εμφανίσεις εδώ και ενάμιση μήνα τα λόγια χάνονται. Ειμαστε ευλογημένοι που παρακολουθούμε τον Ολυμπιακο στην ακμή της ποδοσφαιρικής του ιστορίας. Χίλια μπράβο σε όσους δουλεύουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα με πρωτο και καλυτερο τον Βαγγελαρο. Οπως του πιστώνουμε τις (λίγες) αποτυχίες ετσι ακριβώς πρεπει να του πιστώνουμε και τις επιτυχίες. Το μονο πρόβλημα ειναι τα κιλά του οπως εύστοχα έλεγε πέρυσι ο Απόστολος.Παλι χθες στις δηλωσεις μίλαγε λαχανιασμένος. Ο πρόεδρος πρεπει άμεσα να χάσει πολλά κιλά. Εχει υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στον Ολυμπιακο να το πράξει.

Θα σταθώ λιγο στον ερνανι. Αέρινος,μπαλαδόρος,ντριπλαδορος αλλα απείθαρχος,ατομιστής,παρτακιας,δεν βάζει τον εαυτό του κάτω απο την ομάδα.Κριμα που δεν εχει τα μυαλά μεσα στο κεφάλι του.θα μπορούσε να αφήσει εποχή στον Θρύλο. Σας θυμιζει λιγο τον Καστίγιο???

Εικόνα savvas gridlock

Σε θεμα πειθαρχιας μεσα στο γηπεδο, ναι, θυμιζει Καστιγιο. Εκτος γηπεδου ευτυχως οχι, δεν τον θυμιζει. Ο Καστιγιο ομως εβαζε και γκολ, εστω προσπαθωντας να περασει ολη την αντιπαλη αμυνα, οποτε επαιρνε την μπαλα στα ποδια του. Ο Ερνανι γκολ ως τωρα δεν βαζει. Θυμαμαι μια φορα που ο Στολτιδης σε μια προπονηση ειχε τρελαθει, επειδη επρεπε σε μια ασκηση να δινει γρηγορα ο ενας παικτης την μπαλα στον αλλον και ο Πουστιγιο εκανε τσαλιμακια, με αποτελεσμα να αρχισει να τον κυνηγαει ο Στολτιδης.

Εικόνα Αλέξανδρος

Με την διαφορά ότι ο Καστίγιο εφαγε τις σφαλιάρες του και συνήλθε. Μάλλον ο κυρ-Σάββας πρέπει να του τραβήξει για αρχή το πεταχτο αφτί του και αν δεν ιδρώσει να του δώσει καμία στον σβέρκο

Εικόνα koropi48

Και να πεις ρε πούστη ότι είναι δύσκολο να τα χάσει! Εγώ, 15 χρόνια μεγαλύτερος, έχασα για πλάκα 15 κιλά, χωρίς να πεινάω, κόβοντας και αντικαθιστώντας τους κακούς υδατάνθρακες, τα αναψυκτικά και τη ζάχαρη. Χωρίς να πεινάσω δηλαδή και με 20 λεπτά διάδρομο τη μέρα. Σιγά τ αυγά.

Εικόνα CVRED

Ρε τιγράκο, σου βιάσε τη ζωή χθες ο Βαγγέλαρος;
Είναι εκπληκτική η προσήλωση και η αντιμετώπιση των αγώνων απο των Σίλβα. Άριστος σ'αυτον τον τομέα. Και είμαι σίγουρος οτι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα απο αυτή την ομαδάρα που φτιάχνει.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ερχομαστε... Ηρθαμε... Τα ρουφηξαμε... Φευγουμε... με την ουρα στα σκελια.REDS against ALL.

Εικόνα Αλέξανδρος

Εεετττσσσσιιιιι!!!! Κασκόλ της Ντιναμό τώρα ξέρουν αυτοί ...

Φίλε παρεμπιπτόντως δεν ξέρω αν είναι δικη σου η φωτογραφία στο αβαταρ άλλα αν είναι μοιάζεις με τον Bruce Kulick που έπαιζε κιθάρα στους KISS

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Ναι φιλε μου συγγαυρε, εγω ειμαι στη φωτογραφια, αλλα πιο νεος, δεν ειχα αλλη, παροτι ακουγαμε και KISS και ZEPELLIN κ.τ.λ. ΘΡΥΛΟΣ για παντα φιλε Αλεξανδρε.

Εικόνα pantzo

Πολύ ωραία ανάρτηση.Ο πίνακας που παραθέτεις αντικατοπτρίζει πλήρως με την γλώσσα των αριθμών, την έως σήμερα εικόνα των μεταξύ μας αναμετρήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, με την είσοδο των Μελισσανίδη και Αλαφούζο, γινόμαστε θεατές μιας παράλογης καθημερινότητας. Δικής τους καθημερινότητας όμως.Παρακολουθούμε έναν αγώνα εντυπώσεων από τους 2 "μεγαλοεπενδυτές"-σωτήρες των ιστορικών αυτών σωματείων, να πείσουν για τα αδικαιολόγητα και να αποπροσανατολίσουν τους φιλάθλους-πρόβατα, για τα όσα κακά τους έχουν βρει.

Το πιο απογοητευτικό βέβαια είναι ότι τα πρόβατα-φίλαθλοι των ομάδων αυτών, παίζουν άθελά τους (ή ηθελημένα σε πολλές περιπτώσεις) το βρώμικο παιχνίδι των διοικήσεων τους, που μοναδικό σκοπό έχουν να κρύψουν την ανυπαρξία τους, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή εξυπηρετούν τα προσωπικά, επαγγελματικά συμφέροντά τους με τον βέλτιστο τρόπο!

Κάτι σαν τα ελληνικά κόμματα και τον άμοιρο λαό μας δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια...

Για ταξιδέψτε νοητά 25 χρόνια πίσω στο χρόνο, για να θυμηθείτε και μια άλλου είδους αντίδραση, μιας ιδιαίτερης και ιδιόρρυθμης ράτσας, στην κοροϊδία και υποτίμηση των ιδανικών της...

"ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΑΕΚΑΡΑ, ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ 4ΑΡΑ"...

ΟΥΤΕ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ...

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα στην παρέα.
ΕΠιτέλους μετά από 3 χρόνια αναμονής, τα αγαπημένα μας πουτανάκια γύρισαν....
Με την όπισθεν, τουρλωμένοι και στα τέσσερα.
Καλώς ορίσατε παιδιά στη σκληρή πραγματικότητα της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ανωτερότητας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Για όσο καιρό σας διοικεί ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ λαθρέμπορας & σας προπονεί αυτό το "πράμα" που το μόνο που έκανε χτες ήταν να κουνάει την κεφάλα του πάνω κάτω και να γελάει ειρωνικά σε ΚΑΘΕ σφύριγμα, θα υπάρχουν πολλά τέτοια μαθήματα σαν το χθεσινοβραδυνό....

Χίλια μπράβο στην ομάδα, τον κόσμο και την ΔΙΟΙΚΗΣΗ που σαν απάντηση στους τόνους λάσπης που χύθηκαν φέτος το καλοκαίρι, ρίχνουν τις φάπες στο ένα πουτανάκι μετά το άλλο. ΕΝΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ....
ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ. (4 τον αριθμό)

ΥΓ1 Φίλε Απόστολε, ο πρώτος πέλεκυς έπεσε.... To be continued....
ΥΓ2 Φίλε Σάββα συμφωνώ 100% για τα αγωνιστικά, και νομίζω ότι φέτος είναι η ΧΡΥΣΗ μας ευκαρία για ΑΗΤΤΗΤΟ πρωτάθλημα.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Εικόνα red7neck

Κεφτετζόγλου η χθεσινή πούτσα αφιερωμένη στην κωλάρα σου χοντρέ!!!!

Και μιας λοιπόν και πιάσαμε τα στατιστικά, επειδή κρατώ αρχείο στατιστικών του Ολυμπιακού εδώ και 10 χρόνια, χθες με τα ντόρτια φτάσαμε τα 100 γκολ από καταβολής Α' Εθνικής και την 30η νίκη.

Έτσι λοιπόν το στατιστικό διαμορφώνεται ως εξής

30Ν- 11ΙΣ- 14Η και τέρματα 100-45 (+55)

Τα 100 τέρματα έχουν διαμορφωθεί με τους εξής τρόπους

Σουτ 71
Πέναλτι 14
Κεφαλιά 13
Φάουλ 1
Αυτογκόλ-Κεφαλιά 1

Καλώς ήρθατε πουτάνες!!! Μας είχατε λείψει!!

Εικόνα redismagik

πρέπει να τον πάρει τηλέφωνο κάποιος στο radio που κάνει εκπομπή και να τον ξεβρακώσει επιτόπου ! όσο το άρθρο ανάλυση αυτό μένει στο δικό μας site μην περιμένετε να γίνει ευρέος γνωστό . πολύ καλή δουλειά πάλι RATM!

Εικόνα DARKO

Πολυ καλη η αναλυση για μια ακομη φορα.Νομιζω οτι αδικησες λιγο Μιλιβογεβιτς .Δεν πουλησε πολλες φορες μπαλα σημερα και ηταν πολυτιμος ειδικα στο πρωτο μερος οταν ο κασαμι ειχε προβληματα.Ο φετινος Ολυμπιακος ειναι απιστευτα σκληροτραχηλος και βγαζει τσαμπουκα και δυναμη στο παιχνιδι που ειχαμε χρονια να δουμε.Η ιδια σχεδον ενδεκαδα με περισυ η ιδια αμυνα με τα γνωστα προβληματα ταχυτητας στο κεντρο της δεχεται δυσκολα γκολ γιατι μαρκαρουν ολοι.Παιχτες που ηταν για διωξιμο και απαξιωμενοι(σαλινο-ντουρμαζ) κανουν τρελα πραγματα και αυτο οφειλεται προφανως στον προπονητη.Ισως ειναι νωρις ακομα αλλα η ομαδα απο τα φιλικα ακομα εδειχνε οτι ειχε καποιο στησιμο στο γηπεδο ,επαιζε καθετα και εκοψε αυτο το ανυποφορο παραλληλο ποδοσφαιρο επι Μιτσελ.( Η σημερινη εικονα της ομαδας δικαιωνει τον Βαγγελη για την απολυση του ).το σαιτ ειναι σουπερ με αρθρογραφια και επιχειρηματα επιπεδου.Συνεχιστε την καλη δουλεια.

Εικόνα john

Όσο για το σχόλιο περί Μίτσελ διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως αλλα δεν ειναι της παρούσης να το συζητήσουμε.Παντως οταν ο επόμενος προπονητής παει καλύτερα απο τον προηγούμενο δεν σημαίνει οτι ο προηγούμενος δεν ειναι καλος.Ακριβως ετσι εγινε και με Ζαρντιμ-Μίτσελ

Εικόνα john

Επειδή παρακολουθώ στενά τον Ντουρμαζ θεωρώ πως δεν πρεπει να μας εκπλήσσει η φετινή του ανοδος.Απο πέρυσι φαινόταν πως ειναι πολύ καλος παίκτης. Πέρυσι οι συγκυρίες δεν τον ευνόησαν καθόλου. Ηρθε στο τελος των μεταγραφών χωρις να εχει κανει προετοιμασία και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά. Δεν του έπιαναν οι προσπάθειες,ηταν απροπονητος και έπαιζε σε λάθος θέση. Μόλις κόντευε να βρει ρυθμό τραυματιζόταν.

Ετσι περασε μια χρονια μεταξύ πάγκου και εξέδρας όπου οι "γνωστες" τον έβγαλαν παλτό και άχρηστο. Φετος η βασική διαφορά ειναι η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ακολούθησε απο την αρχή την ομάδα στο ζεεφελντ βρήκε ρυθμό, προπονήθηκε και γυμνάστηκε σωστά και απέκτησε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Το οτι βγάζει μάτια φετος δεν εκπλήσσει όσους παρακολουθούν φανατικά τον ολυμπιακο απο το καλοκαιρι σε ολα τά φιλικά. Και αυτός και ο φορτουνης φαινόταν απο το καλοκαιρι οτι θα ξεχωρίσουν στα επίσημα.Οταν ο Σάββας έλεγε πέρυσι πως ο Ντουρμαζ μπορει να αποδειχτεί καλυτερος απο τον Κάμπελ δεν ειχε και τοσο άδικο τελικά ετσι ?

Εικόνα REDNYC

ΧΑΛΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΝΤΟΡΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΡΔΕΛΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ 4ΕΞΑΡΑ!

Ο ΙΝΤΕΓΙΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΕΡΑ - Η ΠΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ΔΥΝΑΤΟΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ, ΤΕΧΝΙΤΗΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΕΙ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ - ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΙΝΜΠΟ ΕΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΡΚΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΜΠΑ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΑΒΒΑ - ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ.

Ο ΕΡΝΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ - ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟΣ...

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΝΑ ΧΑΛΑΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΙΤΡΙΝΟ ΘΙΑΣΟ ΟΝΟΜΑΤΙ 4ΕΞΑΡΑ, Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΚΟΥΛΑ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ... ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...

ΥΓ 1 ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΝΔΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.... ΑΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ... ΜΕΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΣΟΥ ΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ... ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΔΗΛΑΔΗ!!! Α ΡΕ ΒΑΝΔΑΚΟ, ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΥΓ 2 Η ΚΟΥΛΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.60 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ;;; Η ΦΑΣΗ ΣΙΟΒΑ ΜΕ ΠΛΑΤΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΞΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ-18;;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

ΥΓ 3 ΜΩΡΗ ΚΟΥΛΑΡΑ 15-0 ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ! 15-0! ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗ!!!! ΒΑΛΕ ΓΚΟΛ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ...

ΥΓ4 ΡΕ ΑΡΔΑΚΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΧΕ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΞΕΚΩΛΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΗΠΕΔΟ!

ΥΓ 5 ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΣ!!! ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ!

Εικόνα savvas gridlock

Ως προς τι καλυτερος ο Σεμπα, Γιαννη; Σε ντριμπλα-ταχυτητα;

Εικόνα REDNYC

ΝΑΙ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ - ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ.