ΠΟΤΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ;;



Αρχικά, επειδή έχω κουραστεί να συζητώ και να διαβάζω αηδίες  όσον αφορά  την σύγκρισή μας με τον φετινό βάζελο,  θα πω σύντομα την άποψή μου. Χρησιμοποιώντας την όμως ως "γεφυρα" για να περάσω στα (μπόλικα)δικά μας. 

Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι. Ο βαθμός βελτίωσης του φετινού Παναθηναϊκού σε σχέση με τον περυσινό δεν θα μας προβλημάτιζε σε περίπτωση που πιάναμε το νήμα από'κει που το αφήσαμε πέρυσι ...και δεν είχαμε τα δικά μας θέματα. Τι θέματα; Τα συνηθισμένα. Τι είναι αυτό που κάθε ομάδα παλεύει να βρει το συντομότερο δυνατό σε κάθε καινούργια σεζόν;; ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ. Από την μια ο Τζόρτζεβιτς ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδος του παίκτες τους οποίους είτε ήξερε από πρώτο χέρι, παίκτες που γνωρίζονταν ή είχαν δουλέψει μεταξύ τους σε άλλο περιβάλλον, παίκτες που γνώριζαν από πρώτο χέρι την ομάδα στην οποία έρχονταν, κερδίζοντας σε ομοιογένεια. Την ίδια στιγμή ευτύχησε να'χει παίκτες του περυσινού του κορμού ξεκούραστους, ικανούς να προσφέρουν άμεσα.  Από την άλλη, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει άμεσα λύσεις από παίκτες που είτε δεν ξέρουν που'χουν έρθει(φυσιολογικό) είτε δεν είναι σε θέση να προσφέρουν άμεσα ...είτε και τα δυο.  ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.   
 
Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα συζητούσαμε αν ο Ολυμπιακός δεν έφερε το βάρος των δυο συνεχόμενων ηττών κόντρα στον βάζελο Οκτώβρη μήνα. Και εαν μας παρουσιαζόταν ένας προφανής και σοβαρός λόγος για τον οποίο σε μια ομάδα επιτυχημένη ξηλώνεται όλη η γραμμή των ξένων της. Την ώρα που οι μόνες αποχωρήσεις που δεν μπορούσαν να αποτραπούν ήταν μια ...άντε το πολύ δυο.  Κάπου εδώ μπαίνει το σκέλος της υπομονής και της πιστώσεως χρόνου μάγκες. Μπορεί η φετινή ομάδα να πάει στο φάιναλ φορ και να το διεκδικήσει στα ίσια ...αν όχι να το πάρει;; Μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα;; Αν αποδειχθεί πως και στις δυο ερωτήσεις η απάντηση είναι "ναι" τότε ο μάγκας θα'ναι ο Σφαιρόπουλος ...και οι μυρωδιάδες όσοι από εμάς ανησυχούν ή ακόμα χειρότερα αναθεματίζουν. Έχουμε λόγο να πιστέψουμε στον προπονητή κρίνοντας από τα ως τώρα αποτελέσματά του στην άκρη του πάγκου μας; Προς το παρόν αυτό που έχουμε δει από τον Σφαιρόπουλο είναι πως ένα σωστά δομημένο ρόστερ σαν το περυσινό - που όμως καμιά επιλογή δεν ήταν δική του πλην του Τσαϊρέλη - μπορεί να το διαχειριστεί υποδειγματικά. Μένει να μάθουμε τι μπορεί να κάνει με ένα ρόστερ που'χει κτίσει ο ίδιος, σχεδόν από το "1" ως το "12". 

Μέχρι στιγμής, αυτό που είδαμε (και) στην Βιτόρια είναι ένας Ολυμπιακός προβλέψιμος στην επίθεση. Με τον Σπανούλή να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και την ίδια στιγμή να "αναγκάζεται" σε αυτόν τον Ολυμπιακό να παίρνει περισσότερες μπάλες απ'ότι πέρυσι που'ταν στα καλά του. Σχετικά ακίνδυνος στην "σούμα", αφού πέρα από τα λάθη του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να'χει ανάγκη στην επίθεση παίκτες οι οποίοι αμυντικά, -σε συνδιασμό με την κακή εικόνα όλων- επιστρέφουν σχεδόν όσους πόντους βάζουν. Παίκτες όπως ο Λοτζέσκι, όπως ο Γιανγκ και σε αρκετές περιπτώσεις ο Πρίντεζης. Επιπλέον, στο επιθετικό σκέλος, όσο ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε κατάσταση να  εξυπηρετήσει ένα παιχνίδι γρήγορου τρανζίσιον τόσο περισσότερο θα φαίνεται η γύμνια του στο σετ παιχνίδι όχι μόνο παραγωγικά αλλά και δημιουργικά. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ούτε κόντρα στον - μέχρι χθες άνεργο -  Μπουρούση μπορεί να χτίσει καλές πικ-εν-ρολλ συνεργασίες ώστε να πάρουμε πόντους από εκεί. Έδειξε να στερείται ''ρεπερτορίου'' και να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει  ύστερα απ'το σκριν. Τουλάχιστον  όχι ακόμα. Πλην του Σπανούλη που αυτή την στιγμή έχει τα χάλια του ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει γκαρντ που θα μπορέσει να κινηθεί κάθετα τρυπώντας άμυνες, ακόμα και του επιπέδου της Κούτσα. Ξένος σουτέρ πλην Λοτζέσκι δεν φαίνεται να υπάρχει τώρα που μιλάμε. Ούτε φαίνεται να υπάρχει και άλλος σουτέρ ν'ακουμπήσεις πάνω του στην ομάδα γενικώς ...εξαιρουμένου ίσως του Παπαπέτρου. Ούτε έχει εμφανίσει τον πασέρ που στα ζόρια με μια δική του έμπνευση θα βοηθήσει ώστε να μπει η μπάλα μέσα. Θα παρατηρεί κανείς, ότι πολλά από αυτά που ζητάμε στην επίθεση τώρα, τα παίρναμε από τον περυσινό Ντάνστον, τα παίρναμε από τον Κιάμο, τα παίρναμε από τον Σλούκα, τα παίρναμε από τον Λαφαγιέτ". "Τώρα ποιος θα στα δώσει;;" θα ρωτήσει κάποιος. 

Bλέποντας στα ως τώρα παιχνίδια την ομάδα να στερείται τόσο φαντασίας όσο και ενέργειας στην επίθεση, βλέποντας τις φετινές προσθήκες αλλά και τις αποχωρήσεις αρκετοί από εμάς υποθέσαμε πως η φετινή ομάδα σχεδιάστηκε προκειμένου να ρίξει το βάρος και την ενέργειά της στην άμυνα. Σε αυτήν την υπόθεση συνέτεινε και το γεγονός ότι τα περισσότερα απ'τα παιχνίδια που δώσαμε ως τώρα τα διατηρήσαμε σε ένα σχετικά χαμηλό σκορ αλλά και το ότι στις πεντάδες που ως τώρα έχουμε δει στο παρκέ να παίρνουν χρόνο δεν υπήρχαν περισσότεροι του ενός παίκτες με παραγωγική έφεση. Κοινώς, δεν μπα να μας έβγαινε η γλώσσα και η πίστη μαζί στην επίθεση ...εμείς επιμέναμε να παίζουμεε με τέσσερα χαμάλια και έναν "σκόρερ", στοιχείο που παραπέμπει σε ..."μόδες Λιμόζ" προηγούμενων δεκαετιών.  Ανάλογο συμπέρασμα θα βγάλει κανείς αν δει και συνολικά το ρόστερ, μιας και όπως είπαμε και πρωτύτερα, αν εξαιρέσεις τον καλό Σπανούλη και τον Λοτζέσκι, στην ομάδα τον σκόρερ μέχρι στιγμής τον ψάχνεις με τον φακό. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ ΜΑΓΚΕΣ. Γιατί στην Βιτόρια ο Ολυμπιακός εκτέθηκε πολύ περισσότερο στην άμυνα παρά στην επίθεση. Στην άμυνα εμφανίσαμε τα πιο εξόφθαλμά μας κενά! Κυρίως από την άμυνα κάτσαμε στο παγωτό... 

Την ίδια στιγμή που κατάφερε και πήρε το μάξιμουμ δυνατό αποτέλεσμα στην επίθεση από παίκτες που δεν μας είχαν συνηθίσει, όπως ο Μάντζαρης ...ο Ολυμπιακός της Βιτόρια ήταν ο χειρότερος των τελευταίων έξι ετών στο κομμάτι του αμυντικού τρανζίσιον. Είναι αδικαιολόγητο να βλέπεις παίκτες που είτε ήλθαν για την άμυνά τους στον Ολυμπιακό είτε μας είχαν συστηθεί ως καλοί αμυντικοί να εκτίθενται στο ένας με έναν και τους χτυπάνε στα πόδια παίκτες αμφιβόλου αξίας. Και τις περισσότερες φορές που η άμυνα των κοντών προδιδόταν, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος είτε για ντράιβ είτε για πάσα υπό τις καλύτερες συνθήκες για τον αντίπαλο. Εκεί θα μου πείτε μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι ψηλοί αρκούντως αθλητικοί και εκρηκτικοί(Γιανγκ) δεν περνάνε άμεσα σε δυναμική έξοδο ώστε να φράξουν τον δρόμο ...μακάρι να'ταν όμως αυτό το μόνο πρόβλημα των ψηλών αμυντικά. Γιατί και σε hedge out να πήγαινες, ποιος μας λέει ότι θα κάλυπτες σωστά αμέσως μετά στην άμυνα, ότι θα γύριζες σωστά ώστε να μην προκύψουν μις-ματς ή αφύλακτοι. Δεν γίνεται όμως ο μέχρι χθες άνεργος Μπουρούσης να σου κάνει πάρτυ σε κάθε προσωπική μονομαχία στο χαμηλό ποστ, δεν γίνεται να σε παίζει περισσότερο σκληρά από ότι τον παίζεις εσύ. Δεν γίνεται για πάνω από σαράντα λεπτά να μην έχεις βρει αντίδοτο για τις σετ επιθέσεις στις οποίες ο Μπουρούσης έβγαινε ανενόχλητος εκτός ρακέτας και σε πλήγωνε από μέση και μακρινή απόσταση ΟΧΙ ΥΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.  Αυτά τα πράγματα είναι ανεκδιήγητα σε όποιο χρονικό σημείο της σεζόν κι αν τα βλέπουμε. 

Είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στο ματς τον Σφαιρόπουλο να ωρύεται για την άμυνά μας στην αδύνατη πλευρά. Για τον τρόπο που κατ'επανάληψιν χαλούσαν οι αμυντικές μας περιστροφές με αποτέλεσμα να προκύπτει πάντα Βάσκος έτοιμος να υποδεχθεί την μπάλα  ύστερα απ'τις αλλαγές που'φερναν τα σκριν και το δικό μας βραχυκύκλωμα. Είδαμε την ομάδα να αδυνατεί να κλείσει καλά μέσα να αδυνατεί παγιδεύσει ακόμα και τα βαρύτερα κορμιά των Βάσκων. Όταν όμως περιμένεις να σε τραβήξουν επιθετικά παίκτες με κάτω του μετρίου εικόνα στην άμυνα ...αυτά παθαίνεις.  Κι επαναλαμβάνω, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ'ΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΒΙΤΟΡΙΑ. Εδώ η ομάδα εκτέθηκε στο κομμάτι εκείνο της άμυνας που είναι κυρίως θέμα ατομικής διάθεσης. Δεν θα εξετίθετο σε πράγματα που δουλεύονται κι από τους πέντε μαζί μέσα στην προπόνηση, που απαιτούν χρόνο για να αφομοιωθούν και που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου;;

 "Δεδομένης της ως τώρα εικόνας μας τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εκτός από υπομονή;;" θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Το μαχαίρι και το καρπούζι τούτη την ώρα το'χει μόνο ο Σφαιρόπουλος μάγκες. Αυτός είναι που πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα του αν αυτή η ομάδα θα παράξει το μπάσκετ που θέλουμε και θα φέρει αποτελέσματα ...ή αν ο τρόπος που σχεδιάστηκε η φετινή ομάδα είναι "by default" λάθος, τουλάχιστον σε κάποια σημεία του. Και λέω "πρέπει να το ξεκαθαρίσει μέσα του" γιατί είναι γελοίο να περιμένουμε από τον προπονητή μιας ομάδος να μειώνει και να αδειάζει δημοσίως παίκτες του. Ο προπονητής στις συνεντεύξεις τύπου θα πει αυτά που πρέπει να πει. Το τι θα κάνει τελικώς είναι άλλου παπά Ευγαγγέλιο. Αν πρέπει να απαντήσω εγώ στο παραπάνω δίλημμα εγώ είμαι από αυτούς που θεωρώ ότι στον σχεδιασμό της φετινής ομάδος και στο μοίρασμα των ρόλων γίνανε λάθη και κακές εκτιμήσεις ...τίποτε όμως που να μην διορθώνεται. 

Αρχικά αυτό που δεν εκτιμήσαμε σωστά είναι την φθορά του Σπανούλη που διανύει το τριακοστό τέταρτο έτος της ηλικίας του και προέρχεται από Ευρωμπάσκετ. Εδώ σκάσανε νεώτεροι παίκτες από αυτόν. Οι Όλιβερ Λαφαγιέτ και Κώστας Σλούκας(με αυτήν την χρονική σειρά) μας κούνησαν μαντήλι ...με προπονητή και διοίκηση να εκδηλώνει σαφή πρόθεση να κρατήσει τον δεύτερο. Όταν όμως επιθυμείς να διατηρήσεις τον Σλούκα στο ρόστερ σου ...αυτομάτως αυτό δεν σημαίνει πως αν σου φύγει θα κυνηγήσεις έναν παίκτη με παρόμοια χαρκτηριστικά;; 

Βάσει ονόματος, το πιο βαρύ χαρτί απ'τους νεοεισελθόντες κοντούς ήταν ασυζητητί ο Χάκετ. Ο οποίος όμως όπως δήλωσε ήρθε για να πλαισιώσει τον Σπανούλη ...δουλειά που άλλωστε έχει ξανακάνει στις πρώην ομάδες του κουμπώνοντας με παίκτες όπως ο Μπόμπι Μπράουν και ο Λάνγκφορντ. Νωρίτερα στην ομάδα μας είχε έρθει ο Στρόμπερι, καταλαμβάνοντας σε μια πρώτη ανάγνωση την θέση του Λαφαγιέτ. Τριτοτέταρτος κοντός δηλαδή ...χαμάλης πολυτελείας! Παρά τα διψήφια περυσινα του νούμερα στην επίθεση, ουκ ολίγοι μπασκετικοί ρεπόρτερ μας ενημέρωσαν πως ο Ολυμπιακός δεν παίρνει έναν ακόμα σκόρερ και πως το ατού δεν ήταν τόσο οι πόντοι του με την Καρσιγιάκα πέρυσι όσο το γεγονός ότι στους τελικούς κλείδωσε αμυντικά τα βαριά επιθετικά χαρτιά της Φενέρ και της Εφές. Ισχύει δε σε μεγάλο βαθμό ότι ο περυσινός Στρόμπερι κλήθηκε να σηκώσει το αμυντικό βάρος στην περιφέρεια και να λειτουργήσει σχεδόν ως τσόντα του Μπόμπι Ντίξον στους κοντούς. Έπαιρνες λοιπόν στην ουσία έναν ακόμα παίκτη που ξεκινούσε με αφετηρία την καλή άμυνα, αλλο αν σε πάρα πολλά παιχνίδια του'βγαινε κι έκανε πολλά περισσότερα . Συμπέρασμα: Στην ίδια ακριβώς δουλειά δεν μας χρησίμευε και ο Μάντζαρης; Δεν υπήρχε ήδη ένας χαμάλης στους κοντούς;; Εμείς γιατί πήραμε άλλους δυο παίκτες με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο; Πόσο χρόνο συμμετοχής θα'παιρνε ο έρμος ο Σπανούλης την στιγμή που σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι κοντοί θα τον πλαισίωναν; 

"Μα πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι ο Στρόμπερι δεν μπορεί να σηκώσει το παραγωγικό βάρος στον φετινό Ολυμπιακό, ειδικά με τον Σπανούλη ντεφορμέ; Στην Καρσιγιάκα εικοσάρες και τριαντάρες δεν έβαζε;; Δεν είναι ο Στρόμπερι ό,τι πλησιέστερο έχουμε στον Σλούκα αυτή την στιγμή;;" Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που πέφτουν στο τραπέζι όποτε συζητούμε για τον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ξεκινούμε από το γεγονός ότι ο Στρόμπερι δεν είναι αξιόπιστος στο μακρινό σουτ, στοιχείο που ως τώρα μας έχει λείψει αρκετά. Δεδομένου του (στην καλύτερη περίπτωση) μέτριου σουτ του, ο Στρόμπερι καθίσταται αρκετά προβλέψιμος στην επίθεση, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ άλλος κοντός να τα στάζει ώστε να κουμπώσει μαζί του. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό μείον του σε σχέση με τον Σλούκα. Δεύτερον στον φετινό Ολυμπιακό δεν γίνεται να αναλογεί περισσότερος ή έστω ο ίδιος χρόνος με αυτόν που αναλογούσε στον Στρόμπερι στην Τουρκία. ΜΠΟΡΕΙ ο παίκτης αν πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αν πάρει περισσότερες μπάλες και καταφέρει και βρει ρυθμό να παρουσιάσει ένα καλύτερο επιθετικό πρόσωπο από αυτό που μας έχει ως τώρα δείξει. Μπορεί όμως μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να δώσει αυτήν την πίστωση χρόνου σε έναν τέτοιο παίκτη; Βγαίνουν τα νούμερα; ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ, που σε αντίθεση με τον Στρόμπερι κατάφερνε να αλλάζει παιχνίδια ακόμα και στις βραδιές που του αναλογούσε λίγος χρόνος συμμετοχής. Θα βρούμε αρκετούς "Αρκαδικούς" μπροστά μας; Ή ο Στρόμπερι θέλοντας και μη θα παίρνει σχεδόν ίδιο τον χρόνο με αυτόν που ως τώρα του αναλογεί, περιοριζόμενος σε έναν ρόλο σκαφτιά πολυτελείας;

Δεν χωράει αμφιβολία ότι προκειμένου να θεραπεύσει πολλές από τις αδυναμίες του στην επίθεση ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν ΜΑΧΙΜΟ ΣΚΟΡΕΡ στα γκαρντ, από έναν ισορροπημένο επιθετικά κοντό ΑΜΕΣΑ. (1)Ο παίκτης αυτός πρέπει να μπορεί να απειλήσει από κάθε απόσταση ...πρέπει να είναι δυνατός και στο σουτ και στο ντράιβ. (2)Πρέπει να μπορεί να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια και να κάνει την δουλειά που θέλουμε είτε περάσει μέσα για πέντε λεπτά είτε για δεκαπέντε είτε για εικοσιπέντε. Ως τώρα ο Στρόμπερι δεν μας έχει πείσει ότι έχει κάποιο απ'τα δυο αυτά χαρακτηριστικά οπότε μοιραία για εμένα πρέπει να'ναι αυτός που θα αλλαχθεί. Θα πρέπει λοιπόν ο Σφαιρόπουλος να μοιράσει τους ρόλους του στα γκαρντ πορευόμενος με δυο killers, με δυο παίκτες ικανούς να σηκώσουν το επιθετικό βάρος και δυο "δεύτερα βιολιά". To μειον σε αυτήν την εκδοχή είναι πως το μπάτζετ θα ξεφύγει αρκετά, δεδομένου ότι ο Χάκετ παίρνει εννέα κατοστάρικα και αν θες τώρα να φέρεις  παίκτη με τα χαρακτηριστικά που είπαμε στα γκαρντ θα πρέπει και πάλι να τον πληρώσεις. Το να δώσουμε όμως εννιακόσια χιλιάρικα σε έναν παίκτη που, κατά δήλωσή του, ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, την στιγμή που είχε ήδη φύγει ο Σλούκας διατηρώντας τον Στρόμπερι στο ρόστερ ...ήταν απόφαση που πάρθηκε αβίαστα το καλοκαίρι. Συνεπώς όποιος δεν έχει μυαλό το καλοκαίρι ...έχει φράγκα(πόδια) τον χειμώνα. 

Σε αντίθετη περίπτωση - εαν δηλαδή κρίνουμε πως πρέπει να μας κουνήσει ο Χάκετ μαντήλι - ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κινηθεί με μια λογική εν πολλοίς παρόμοια με της πρώην ομάδος του Στρόμπερι. Θα αναζητήσουμε δηλαδή τον δικό μας Ντίξον, ελπίζοντας το δίδυμο με τον Φράουλα να παράγει ανάλογα αποτελέσματα με της περυσινής Καρσιγιάκα όταν οι Μάντζαρης και Σπανούλης θα κάθονται πάγκο. Ελπίζοντας το μοίρασμα των κατοχών μεταξύ των δυο κοντών να μας βγει και ο Φράουλας να κουμπώσει όσο καλά κούμπωσε με τον Ντίξον καταφέρνοντας να γίνει χρήσιμος παρότι  λιγότερο χρόνο. Ελπίζοντας στ'ότι ο κοντός που θα μας έρθει δεν θα'ναι εντελώς μαύρη τρύπα στην άμυνα ...μιας και ο Στρόμπερι αμυντικά δεν είναι Χάκετ. Όση διάθεση κι αν δείχνει ο Φράουλας, υστερεί φανερά στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με τον Χάκετ και τακτικά και σε επίπεδο αντίληψης και σε επίπεδο δουλειάς. Δείτε πως βάζει το σώμα του ο Χάκετ και πως διαβάζει τον αντίπαλό του ακόμα και τώρα που'ναι βαρύς. Δείτε πως αναγκάζει τους αντιπάλους τους σε λάθη ακόμα και τώρα που'χει τα χάλια του. Πως έχει μάθει στην ως τώρα πορεία του να μην εκτίθεται από το πρώτο βήμα αντίπαλων κοντών ...πως έχει μάθει να μην μειονεκτεί στις περιστροφές, αποσοβώντας τα μις-ματς και πόσο δύσκολα τον ποστάρουν και τον βάζουν μέσα. Τι από όλα αυτά έχει δείξει ότι έχει ο Στρόμπερι στην άμυνα πέρα από φιλότιμο στο "ένας με έναν"; Μπορεί ο Φράουλας να αφομοιώσει την αμυντική τακτική το ίδιο καλά με τον -έστω κακό- Χάκετ; Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο θετικό πρόσημο με τον Χάκετ, περιοριζόμενος σε έναν φανερά δεύτερο ρόλο; Πλην της Καρσιγιάκα πού αλλού το'χει κάνει; 

H δεύτερη πηγή προβλημάτων του φετινού Ολυμπιακού είναι η front line ...και ίσως εκεί το πρόβλημα να'ναι πιο σύνθετο μιας και δεν είναι μόνο ο σχεδιασμός του καλοκαιριού που'χε πρόβλημα, αλλά εξίσου προβληματική φαντάζει και η "μέθοδος θεραπείας". Ο περυσινός Πρίντεζης ήταν ο καλύτερος και ο πληρέστερος της τελευταίας πενταετίας. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν να μην σχεδιάσεις να του αφαιρέσεις χρόνο συμμετοχής κάνοντας το κουμάντο της επόμενης χρονιάς. Είναι δεκτό, ακόμα κι αφού αποφάσισες να διώξεις τον Πέτγουεϊ, το να μην καεί ο κώλος να φέρεις παίκτη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την θέση τέσσερα. Την στιγμή που υπάρχουν ΤΡΕΙΣ ακόμα παίκτες που θεωρητικά μπορούν να μοιραστούν τα λεπτά που ο Πρίντεζης θα κάθεται πάγκο.  Είναι δεκτό ένας προπονητής να σκέπτεται πως αν δεν πάρουν τώρα τις ευκαιρίες τους παίκτες που προ διετίας τους έφεραν ως ταλέντα και προτίμησαν εμένα από τον Παναθηναϊκό, πιθανώς να τους χάσω. Πιθανώς οι επόμενοι πιτσιρικάδες να μην επιλέξουν τον Ολυμπιακό βλέποντας ότι άλλοι παίκτες -μέχρι πρότινος ταλέντα- δεν αξιοποιήθηκαν. Εκτός κι αν δεν ήταν η αξιοποίηση των Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη που έφερε τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό...

Αυτό που θέλω σε κάθε περίπτωση να παρατηρήσω είναι πως κανένας δεν πρόκειται να κρεμάσει τον Σφαιρόπουλο που έδιωξε τον Κιάμο σκεπτόμενος το ζήτημα υγείας του, όσο κι αν διαφωνεί μαζί του. Κανένας δεν θα τον πει παράλογο που επέλεξε να μην πάρει άλλο παίκτη εκεί, δίνοντας ευκαιρίες στους ήδη υπάρχοντες. Κανένας δεν θα τον κρεμάσει για το γεγονός ότι ο Αγραβάνης και ο Τσαϊρέλης δεν δείχνουν να τραβάνε. Υπάρχει όπως φαίνεται ένα κένο πίσω από τον Πρίντεζη στο "τέσσερα". Αυτό που εγώ θα χρέωνα στον Σφαιρόπουλο είναι το γεγονός ότι δεν εξαντλεί ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ προκειμένου να καλύψει το κενό. Αναφέρομαι ασφαλώς στον Παπαπέτρου μιας και ο παίκτης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο "τέσσερα" όπως ακριβώς και ο Παπανικολάου αξιοποιήθηκε την σεζόν 2011-12 σε πιο ευέλικτα σχήματα. Ο Παπαπέτρου  συγκεντρώνει πάρα πολλές από τις αρετές του Κιάμου πάνω από την στεφάνη και μάλιστα δείχνει να'ναι καλύτερος και στον χειρισμό της μπάλας, άρα ικανός να εκθέσει βαρύτερα από αυτόν τεσσάρια στην επίθεση με παραπάνω από έναν τρόπους. Αξιοποιώντας τον Παπαπέτρου και  στο τέσσερα θα'χεις την ευκαιρία να απολαμβάνεις του καλού του σουτ για περισσότερα λεπτά ...και ο φετινός Ολυμπιακός το χρειάζεται το σουτ. Θα'χεις την ευκαιρία να δώσεις στον παίκτη περισσότερα λεπτά στο παρκέ, να τον "ψήσεις" και του κρατήσεις την ψυχολογία ψηλά ειδικά σε βραδιές που ο Λοτζέσκι θα'ναι πολύ καλός για να κάτσει στον πάγκο. Αμυντικά ο Παπαπέτρου δείχνει να'ναι αρκετά δυνατός, αρκετά ταχύς και φαίνεται ικανός να μαρκάρει από γκαρντ μέχρι τεσσάρι. Μπορεί δηλαδή να μας κρατήσει ντούρους στις αμυντικές μας περιστροφές, χωρίς να φοβόμαστε τυχόν μις-ματς απ'τις αλλαγές . Στοιχείο που μας προσέφερε και ο Πέτγουεϊ που δικαίως λείπει σε κάποιους . Και για να το πω αλλιώς, πότε ήταν το τελευταίο σημαντικό ματς που ο Παπαπέτρου αξιοποιήθηκε  για ικανό διάστημα ως τεσσάρι;; Μήπως στην Μαδρίτη στον ημιτελικό κοντρά στην ΤΣΣΚΑ; Έδειξε ή όχι αξιόμαχος κόντρα στον Κιριλένκο παρότι τραυματίας; Καλλιέργησε ή όχι προσδοκίες για το μέλλον; Ε, ας τον δούμε λοιπόν και τώρα υγιή!

Εαν ούτε ο Παπαπέτρου κάνει εκεί, τότε μπορεί η ομάδα να εξετάσει την πιθανότητα προσθήκης ενός παίκτη ικανού να καλύψει την θεση "τέσσερα" ή ...και την θέση "τέσσερα". Και εδώ έρχεται η κουβέντα περί μη ενδεδειγμένου τρόπου θεραπείας που ανοίξαμε νωρίτερα. Αν κανένα από τα διαθέσιμα τεσσάρια μας δεν παρουσιαζόταν ικανό να δώσει τις απαιτούμενες ανάσες στον Πρίντεζη ...τότε ο Ολυμπιακός θα'πρεπε να μπορεί να κάνει εμβόλιμη προσθήκη ΜΕ ΜΟΝΟ "ΦΡΕΝΟ" ΟΤΙ Η ΣΕΖΟΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ. Δεν θα'πρεπε να σκέφτεται στην τουρτούρα του χειμώνα και το αν έχει θέση ξένου να διαθέσει. Με άλλα λόγια κακώς επιλέξαμε να κλείσουμε τις θέσεις των ξένων με τον Μιλουτίνοφ. Ο Τζόνι δεν αποκλείεται  στο μέλλον να γίνει καλός παίκτης. Είναι αδιανόητο όμως να να σπαταλάς ΣΗΜΕΡΑ θέση ξένου για έναν παίκτη που δεν του αναλογεί περισσότερος χρόνος από ένα πεντάλεπτο όσο είμαστε πλήρεις στο "πέντε". Έναν παίκτη που δεν δείχνει σε καμιά περίπτωση ικανός να προσφέρει άμεσα και δεν φαίνεται να καλύπτει την σημαντικότερη αδυναμία(άμυνα στο ζωγραφιστό) αυτών με τους οποίους μοιράζεται την θέση. Δεν έχει νόημα να λέμε πως το καλοκαίρι υπήρχαν στην πιάτσα παίκτες ικανοί να μας κλείσουν την τρύπα στην front line. Πως ακόμα κι αν θέλαμ έναν παίκτη μόνο για το πέντε θα'πρεπε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες απόκτησης Έλληνα. Aυτό που πρέπει να πούμε όμως είναι ότι αν  ο Ολυμπιακός μεσούσης της σεζόν συνεχίσει να παρουσιάζει κενό στους ψηλούς, το οποίο αδυνατεί να καλύψει εσωτερικά, θα πρεπει να'χει διαθέσιμη και θέση ξένου ώστε να το καλύψει. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ.

Σε αντίθεση περίπτωση ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να εξετάζει την προοπτική απόκτησης Ελλήνων παικτών ...και συγκεκριμένα του εξής ενός (ο τρόπος θεραπείας που λέγαμε). Για να μην κρυβόμαστε μάγκες, ο Παπανικολάου της παρατεταμένης αγωνιστικής απραξίας δεν θα'πρεπε να αποτελεί πρώτο στόχο του Ολυμπιακού. (1) Γιατί αν έρθει στον Ολυμπιακό, θα έρθει με προοπτική να μείνει για περίπου μισό χρόνο και να φύγει ...οπότε τι'χες Γιάννη τι είχα πάντα. (2) Στο διάστημα που θα αγωνίζεται θα κοιτάζει περισσότερο τα νούμερά του παρά οτιδήποτε άλλο, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι θέλει να τον δούνε προκειμένου να επιστρέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. (3) Αν τελικώς ούτε ο Παπαπέτρου  κάνει για το τέσσερα τότε θα χρειάζεσαι έναν παίκτη εκεί ικανό να προσφέρει και να τα δώσει όλα άμεσα.  Γίνεται να το κάνει αυτό  ένας παίκτης που έχει να ακουμπήσει μπάλα στα χέρια του ολόκληρο πεντάμηνο;; (4) Δεδομένης της διαμόρφωσης του ρόστερ και των αναγκών του παίκτη θα'ναι ικανοποιημένος με τον ρόλο της ρεζέρβας του Πρίντεζη και ...ο,τι άλλο μπορεί κάτσει στην πορεία  ο Κωστάκης; Συμβαδίζουν οι ανάγκες μας με τις ανάγκες του παίκτη; (5) Σε μια ομάδα με δεδομένα προβλήματα ομοιογένειας, με μεταγραφές που ακόμα δεν μπορούν να "μπουν" όπως εμείς θέλουμε στην ομάδα, με παίκτες που κουβαλούν το βάρος του Ευρωμπάσκετ ...ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ; ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ;; (6) Είναι δυνατόν στο εικοστό έκτο έτος της ηλικίας σου να ψάχνεις ομάδα Νοέμβριο μήνα, να κοντεύεις να κλείσεις μισό χρόνο άπραγος και την στιγμή που θα'πρεπε  να θες να επιστρέψεις ΧΘΕΣ στο υψηλό επίπεδο εσύ να βάζεις ως σοβαρότερο εμπόδιο το οικονομικό;;

Θέλω κλείνοντας για ακόμα μια φορά να πω, ότι άσχετα με το πόσο μπορεί να ενοχλούν κάποιες ήττες μας(οι εξής δυο κόντρα στον εξής έναν) δεν έχουμε κανέναν λόγο να αναθεματίζουμε και ασφαλώς δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμη. Ο κόσμος πρέπει αυτονόητα να βάλει πλάτη και σε αυτήν την προσπάθεια, αφού δεν θα'ναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που αυτή η ομάδα μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα με την σούμα που θα κάνει στο τέλος. Έχουμε κάθε λόγο να στηρίζουμε και αυτή την προσπάθεια  και να πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα θα βρει τα πατήματά της και θα κάνει τις λίγες διορθωτικές κινήσεις που πρέπει ώστε να είναι έτοιμη όταν πρέπει χωρίς να'χει χάσει πολύτιμο έδαφος. Καλώς ή κακώς τούτη την ώρα οι τελικές αποφάσεις ανήκουν ΜΟΝΟ στον προπονητή. Αυτός είναι που θα εισπράξει  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ είτε τα μπράβο είτε τις επικρίσεις για κάθε απόφαση, για κάθε ρίσκο που πήρε μες στην σεζόν ...είτε μας βρίσκει σύμφωνους εμάς είτε όχι. Έχει υπάρξει πολύ χειρότερα ο Ολυμπιακός τέτοιά εποχή σε προηγούμενες χρονιές. Καλύτερη συγκυρία απ'την σεζόν που διανύουμε για να μας δείξει ο Σφαιρό τι άντερα έχει και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να φέρει αποτελέσματα δεν θα υπάρξει.

Φέτος θα μάθουμε πότε  ο Γιάννης μπορεί ...και πότε δεν μπορεί! 

DRAZA
υγ: Σε μια περιόδο που η ομάδα ψάχνει να βρει την χημεία της και τα πατήματά της και γενικώς ψάχνεται, αυτό που κάνει τον κόσμο να στέκεται δίπλα στην ομάδα και να την στηρίζει στα όποια ζόρια είναι να βλέπει τους παίκτες να κάνουν το παν προκειμένου να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Να τους βλέπει να τα δίνουν όλα προκειμένου να αναστρέψουν το όποιο αρνητικό κλίμα ...την όποια παγωμάρα. Το να βλέπεις παίκτες να μην προσέχουν την διατροφή τους, τα ωράριά τους και τον ύπνο τους και να δίνουν δημοσίως λαβές με την συμπεριφορά τους, δεν βοηθάει κανέναν τέτοιες ώρες.

Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα...

Σχόλια

Εικόνα john

Δεσμεύτηκα πως θα σχολιασω και εννοείται πως θα το κάνω.
1) Θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Ολυμπιακός απο τους ΑΡΔ ειδικά αν το φερω σε αντιπαραβολή με την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο ΠΑΟ απο τους τσανακογλείφτες του. Ειναι αισχρο να εχεις κανει μια πολύ σημαντική νίκη στην Πυλαία και να βλεπεις εναν Γεωργιου να ανεβαζει αρθρο στο contra ''Ειναι σαν να έχασε''.Ειδικά οταν την ιδια στιγμη ο Παο ζοριζεται να νικησει μικρομεσαιες ομάδες της Α1 και χάνει απο χωριά στην Ευρωλίγκα. Δεν ξερω γιατι και πως το κανουν δεν ξερω αν το κανουν απο σεβασμο στα περασμενα τους μεγαλεια(δεν το λεω ειρωνικά για μενα ο μπασκετικος Παο ειδικα την περιοδο 2006-2010 ηταν μια απο τις μεγαλυτερες δυναμεις στην Ευρώπη),ειτε το κάνουν απο φόβο μηπως πάθουν οτι έπαθε και παλαιότερα ο Βετάκης.Η ουσία ειναι πως ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζεται καλα απο τους ΑΡΔ και με την παραμικρό προβλημα γραφονται αρθρα που θελουν να φερουν αναταράξεις στους φιλάθλους μας.Ευτυχως που οι περισσότεροι απο εμάς δεν τσιμπάνε καθως αναγνωρίζουν και σέβονται το μεγαλείο του Θρύλου
2)Απο την ήττα στην Βιτόρια εχει μεσολαβησει μια πολυ σημαντικη νίκη κοντρα στην Αρμάνι και μια νίκη που μπορει να αποτελεσει χρυσαφι στο μελλον για το πλεονέκτημα της έδρας.Κυρίως η νικη με την Αρμάνι δινει περιθωριο στην ομαδα να δουλεψει καλυτερα.Τις τελευταιες εβδομαδες συμβαινει αυτο που εχουν προβλεψει οσοι παρεμειναν ψυχραιμοι στην διαρκεια της μικρης μας κρισης στα ματς με τον ΠΑΟ.Οι παικτες λυνονται,αποδιδουν καλύτερα και καταλαβαίνει καλύτερα ο ενας το παιχνίδι του άλλου.Τρανο παραδειγμα ο Γιανγκ που εχει μεγαλη διαφορα με τον παικτη που βλέπαμε στις αρχες Οκτωβριου οπου (δικαιολογημένα) δεν ήξερε καθόλου πως να κινηθεί στο παρκέ.Τωρα εχει βελτιωθει πολυ και εχει προσφερει ισως και περισσοτερα σε συγκριση με αυτα που προσέφερε ο Χαινς η ο Ντάνστον στο αντοιστοιχο διαστημα προσαρμογής που είχαν οι 2 προηγούμενοι.Ο Γιανγκ εχει μεγαλα περιθωρια βελτιωσης.Απο κοντά και ο χακετ που δειχνει να καταλαβαίνει καλυτερα τον ρολο του και να ανταποκρίνεται καλυτερα στο επιθετικό του παιχνίδι.
3) Το μεγαλο προβλημα ειναι ο Μιλουτινοφ.Τεραστιο σφάλμα να δινεις ευκαρια σε τριτο σεντερ που πιανει θεση ξενου και να αφηνεις μεγάλο κενο στη θεση 4.Αυτη η κινηση ηταν μεγαλο λαθος και αυτο το καταλαβαίνει ακομα και ο πιο αδαης με τα τεχνικα θεματα του μπασκετ.Ο σερβος δυσκολευτεαι ακόμα και στα καθαρισμενα και αδιάφορα παιχνίδια της Α1 οπου δεν βοηθαει ΚΑΘΟΛΟΥ.Δεν πρεπει να περιμενουμε και πολυ με την παρτη του.Αν δεν παρουσιασει καποια θεματική βελτίωση μεχρι τις γιορτες και τις αρχες του top 16,τοτε δρομο.Με διαθεσιμη θεση ξενου μπορει να φερουμε τεσσάρι που να υποστηριζει πολυ καλά τον Πριντεζη και η frontline να γίνει πανίσχυρη

Ξαναλέω πως το πιο σημαντικό ειναι να προχωράμε με νίκες διοτι ετσι μπορει η ομάδα να εξελίσεται και να δουλευει χωρις γκρίνιες.Περιμενουμε και το αυριανό ματς που θα ειναι μια πραγματική πρόκληση.

Γραφεις ΄΄ Το να βλέπεις παίκτες να μην προσέχουν την διατροφή τους, τα ωράριά τους και τον ύπνο τους και να δίνουν δημοσίως λαβές με την συμπεριφορά τους, δεν βοηθάει κανέναν τέτοιες ώρες΄΄

Δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι.Εχουμε φετος τετοια κρουσματα στην ομάδα?Το μονο πραγμα που ξερω ειναι οτι περυσι ο Ντάνστον οταν δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του στην αρχη της σεζόν δεν είχε τελκά θεμα με τον μεταβολισμό του οπως διέδιδε η ΚΑΕ. Θεμα με τα σουβλάκια και τα κεμπαπ ειχε τελικα οπως φαινεται.Τον εδωσε κανονικά ο Διαμαντόπουλος οταν την έκανε για Τουρκία στη στήλη του στο ΦΩΣ. Τωρα για αυτο που λες Υπαρχει θέμα αν συμβαινει κατι τέτοιο.Ειναι αρχη της χρονιας βέβαια ακόμα αλλα απο κατι τετοια μικροπράγματα εξαρτάται το καλό κλίμα των αποδυτηρίων και η ηρεμία της ομάδας.

Θα ηθελα και την γνώμη σου για οσα ακούγονται σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας Ευρωλιγκας.Πιστευω πως ενα πρωταθλημα 30 αγωνων οπου ολοι παιζουν με όλους θα εχει πολυ περισσότερο ενδιαφερον για τους θεατες και τους οπαδούς,ενω σχεδον ο καθε αγωνας θα εχει βαθμολογική σημασία.Το μόνο προβλημα ειναι κατα ποσο θα μπορεσουν να αντεξουν οι αθλητες σε τετοια καταπονηση.Γνωμη μου πως αν τελικα πραγματοποιηθει αυτο το σεναριο και αλλάξει χαρακτήρα η διοργάνωση πρεπει να μεγαλωσουμε κατα 3-4 παικτες το rotation για να μην εχουν προβληματα καταπονησης οι παίκτες μας.Με ενα ροστερ 14-15 ενεργων παικτων νομιζω θα είμαστε εντάξει

Εικόνα DRAZA

Λοιπόν για τα περισσότερα από όσα γράφεις Γιάνναρε έχω τοποθετηθεί στο παρελθόν οπότε θα εστιάσω σε αυτά για τα οποία δεν έχω μιλήσει και μου ζητάς την άποψή μου.

Η σπόντα που έχω αμολήσει για τα ωράρια την διατροφή και τον ύπνο ορισμένων αφορά φρέσκα κουλούρια και όχι περυσινά. Και ξεκαθαρίζω ...δεν θέλω ούτε να στοχοποιήσω παίκτες ούτε να μετατοπίσω το βάρος της προσοχής. Για αυτό δεν λέω και ονόματα. Τι λέω όμως;; Ότι ΕΙΔΙΚΑ σε μια περίοδο που η ομάδα περνά ένα μεταβατικό στάδιο και έστω κι έτσι μας προβληματίζει Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ. Αυτός είναι ο λόγος που το έγραψα ...για να καταλάβουν αυτοί που πρέπει ότι ο κόσμος τους βλέπει καλώς ή κακώς.

Πάμε στην καινούργια Ευρωλίγκα ...που ακόμα δεν ξέρουμε πως θα είναι φίλε. Για να δεις τι μνήμη έχω, θα σε παραπέμψω στο άρθρο μου με τίτλο "μεταξύ βαρεμάρας και ύπνου" που το είχα γράψει την σεζον 2012-2013 πριν μπω φαντάρος. Εκεί μεταξύ άλλων λέω πως ναι μεν αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η Ευρωλίγκα τώρα με τις δυο φάσεις ομίλων ΑΛΛΑ θα'χουμε ομάδες/αλεξιπτωτίστριες που παίζει από το πουθενά να στοιχίσουν βαθμούς σε ομάδες με βάρος φανέλας. Αυτό μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να βλάψει αυτό που θα δούμε. Όσον αφορά την καταπόνηση ...για εμένα δεν είναι θέμα ποσότητος τόσο όσο θέμα προετοιμασίας. Ωστόσο έχεις έναν δίκιο από την άποψη ότι θα πρέπει παίκτες φερέλπιδες παίκτες που δεν θα'ναι πρώτα βιολιά θα πρέπει στα μικρά ματς της Ελλάδας να τραβάνε κουπί για να βγαίνει η δουλειά.

Το σημαντικότερο για εμένα όμως φίλε είναι άλλο και δεν το έχει πει κανείς.ΠΟΙΕΣ ΘΑ'ΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Η κουβέντα στην Σερβία ξέρεις ποια είναι τώρα;; Ποια θα είναι η σύνδεση της Αδριατικής Λίγκας με την Νέα Ευρωλίγκα;; Ε δεν γαμιόμαστε να ασπρίσουμε λέω εγώ. Τόσα χρόνια στην Ευρωλίγκα έχω δει ομάδες Αγγλικές, Γερμανικές του κώλου εκτός των γνωστών, Βελγικές, Πολωνικές, Ισραηλινές πλην Μακάμπι, Ουκρανικές ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. Ε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και πρέπει να θεραπευθούν. Το 2010 η Παρτιζαν μετά από φάιναλ φορ δεν πήρε LISENCE A και πήρε η Πρόκομ ρε φίλε. Αυτά δεν εξυπηρετούν το μπάσκετ. Για εμένα θα πρέπει ομάδες ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ και Σερβικές και Κροατικές και Σλοβενικές να παίρνουν εισιτήρια ...ακόμα κι αν τώρα έχουν χάσει σε αίγλη. Γιατί αν γεμίσουν τα στάδια αυτές οι ομάδες, αν αυτές οι ομάδες γίνουν ομάδες Ευρωλίγκας και χορηγούς θα προσελκύσουν και παίκτες καλύτερους, τότε θα ανέβει αναπόφευκτα και το επίπεδό τους. Και θα΄χεις κόσμο στα καθίσματα με ένα παρελθόν μπασκετικό και με μια κουλτούρα ...δεν θα φωνάζουν ούτε "γκολ" ούτε "οφ-σάιντ".

Εικόνα john

Draza παίκτη ακους? Ειναι πολύ αργα να σχολιάσω το κείμενο?

Εικόνα DRAZA

ΑΚΟΥΩ ΓΙΑΝΝΑΡΕ.

ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΑΜΟΛΑ ΤΑ. ΠΕΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Εικόνα john

Απλα ειναι παρά πολύ ψαγμένο κείμενο με υπεύθυνη ανάλυση. Πρεπει να έφαγες πολλή ωρα για να το γράψεις. Θεωρώ πως δέν πρεπει να παει χαμένο. Θα το σχολιάσω αναλυτικά απόγευμα προς βράδυ

Εικόνα john

Το χαβά μου εγω. Συνεχίζω

Εικόνα DRAZA

Ελπίζω να'χουν ολοκληθρωθεί οι ενέργειες για τον εξυπηρετητή μέχρι να σηκώσω το κομμάτι ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στο Μιλάνο.

Γιατί τα άλλα τα καλύψαμε.

Εικόνα john

Μπα.Παπαρια

Εικόνα DRAZA

Παπάρια τελικά. Δίκιο έχεις. Τουλάχιστον το κείμενο ανεβαίνει κομπλέ.

Εικόνα DRAZA

Εγώ τώρα σήκωσα κείμενο πιο άνετα από τις άλλες φορές.

Θα καταλάβω αν έχουμε πρόοδο από το πόσο σύντομα θα γίνει ορατό το σχόλιό μου.

Εικόνα john

Για να δουμε αν φτιάχτηκε ..

Εικόνα john

Σαν να φτιάχτηκε προς στιγμής αλλα δεν...Τρέφω φλούδες ελπίδες . Τεσπα αναμένουμε με καρτερία και στωικοτητα

Εικόνα DRAZA

Ενώ μου δίνει την δυνατότητα να απαντήσω στο σχόλιο ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ μου εμφανίζει την απάντηση ετεροχρονισμένα.

Εικόνα john

Το θέμα draza ειναι να φτιαχτεί το πρόβλημα. Μην πάθουμε καμία πλάκα και δεν μπορούμε να ξανασχολιασουμε.. Αυτο μας έλειπε τωρα. Λες και ο πρεζάκιας μαζι με τον καράφλα καταραστηκαν το site με βουντού

Εικόνα DRAZA

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που λες. Θα προσπαθήσω να καταλάβω όμως.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΡΕ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΟΗ ΤΟΥΣ.

Το πρόβλημα θα φτιαχτεί σύντομα. Απλά μέχρι τότε παίζει να σπάνε οι όρχεις μας. Θα το διαχειριστούμε στο λίγο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την οριστική λύση.

ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΤΟΥ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ.

Εικόνα john

Testing testing ...

Εικόνα DRAZA

Χαχαχαχαχαχα ...εσύ και ο συνονόματός σου στην ακρη του παγκου μας!

Εικόνα john

ΩΠΑ!

Εικόνα DRAZA

Αν εξεπλάγης ευχάριστα έχω να σου πω το εξής ...φάνηκε ότι κάποια στιγμή επανήλθε το θέμα ...αλλά αρχίδια!

Εικόνα john

John καλεί Ratm over ...

Εικόνα DRAZA

Λαμβάνω, αλλά τέτοια ώρα που υπάρχει δυνατότητα απάντησης να το χέσω...

Θα φροντίσω να σηκώσω κάτι για το παιχνίδι που δώσαμε αλλά και για κάποια ...παραλειπόμενα! Θα τα φωτίσουμε τα γεγονότα.

Απλά επειδή έχει γαμηθεί ο Δίας γενικώς και δεν μπορώ να κάνω log-in ούτε στην πλατφόρμα των άρθρων ώρες-ώρες ούτε να κάνω modifications δεν ξέρω ακριβώς πότε θα αναρτήσω.

Το συντομότερο πάντως.

Εικόνα DRAZA

@ΟΛΟΥΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ...

Δείξτε υπομονή εσείς που σχολιάζετε, να δείχνουμε κι εμείς που προσπαθούμε να απαντάμε εως ότου λυθεί το ζήτημα με τον εξυπηρετητή.

Πω πω ρε πούστη. Τόσες φορές "ΥΠΟΜΟΝΗ" ούτε ο Γιαννάκης να΄μουν.

Εικόνα red apple

Ntraza, παιχταρά μου, έγραψες. Πολλοί ρολίστες και λίγες προσωπικότητες έως στιγμής. Επίσης, η φωτό με τον Σφαιρό να ωρύεται δεν προοιωνίζεται καλά...Είχαμε τον κόουτς Μπαρτζ να ωρύεται...Πού είναι ο Σφαιρό ο περσινός που τους έπαιρνε, νηφάλιος, τα εσώρουχα;

Εικόνα DRAZA

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Αδάμ. Το θέμα δεν είναι ότι έχουμε πολλούς ρολίστες. Το θέμα είναι ότι οι ρόλοι έχουν μοιραστεί λάθος. Και το σκοράρισμα ρόλος είναι. Ας υπήρχε ένας κοντός που να μπορούσε να παράξει σκορ ειδικά τώρα που ο Σπανούλης δεν είναι καλά ...κι ας μην ήταν η μεγίστη μπασκετική προσωπικότητα.

Εικόνα tsalouxidis

Γιανγκ έναντι Ντάνστον είναι υποβάθμιση. Ο Ντάνστον και στις κακές βραδιές του είχε ένα δεδομένο μπασκετικό εκτόπισμα. Υποβάθμιση τεράστια είναι και ο Χάκετ. Μου δίνει την εντύπωση γυρολόγου/δημοσίου υπαλλήλου κι αυτό δεν ξέρω αν λύνεται.
Συνολικά η ομάδα εφόσον διατηρήσει τη νοοτροπία των τελευταίων ετών μπορεί να βρει άλλο δρόμο προς την επιτυχία όπως έχει ξανακάνει. Άλλωστε οι χρονιές μας κρίνονται σε 1-2 ματς, ενίοτε και σε 1-2 σουτ.
Σκόρερ απ'την περιφέρεια δεν θα πάρουμε. Περιφέρεια μόνο "βοηθητικοί".
Ο προπονητής ήταν άνετος ως τώρα. Γι'αυτό ήταν και άπλας συναισθηματικά και ψυχολογικά, που μας έλειψε με τον Μπαρτζώκα. Αλλά κι ο Μπαρτζώκας τα παλαβά και τις προστριβές τις άρχισε μετά τις ήττες.

Εικόνα DRAZA

Κρίνοντας από ότι έχουμε δει ως τώρα ...αναβάθμιση δεν το λες σε καμιά περίπτωση κυρίως αξιολογώντας το κομμάτι της άμυνας και της αντίληψης. Ο Χάκετ είναι βαρύς ...αλλά τουλάχιστον τον έχουμε δει σε ομάδες στο παρελθόν να κάνει την δουλειά για την οποία τον φέραμε.

Συμφωνώ με την ανησυχία σου όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογικής διαχείρισης των ηττών και το πώς θα καταφέρει να κουλαντρίσει τόσο την ομάδα όσο και τον εαυτό του ο Σφαιρόπουλος μετά τις όποιες γκέλες/ήττες/κακές εμφανίσεις.

Όσον αφορά τον τρόπου που μοιράστηκαν οι ρόλοι στην περιφέρεια έχεις δίκιο ...ξαναλέω όμως ποτέ δεν είναι αργά. Χριστούγεννα έρχονται κλπ.

Πρέπει όντως η ομάδα τώρα που ζυμώνεται να σταθεί στην ουσία και όχι στις ήττες και τα αποτελέσματα ...τα σημεία στα οποία κρίνεται μια χρονιά απέχουν χρονικά πολύ και έχουμε έδαφος να καλύψουμε.

Εικόνα fasteddie

Ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω γιατι τοση ''δυσκοιλιοτητα'' στη δικη μας ομαδα οσον αφορα προσθαφαιρεσεις στο ροστερ...Δλδ δεν καταλαβα,γιατι να βαζουμε παντα την ''ψυχολογια'' και την υπομονη κτλ μπροστα απο την βελτιωση της εικονας της ομαδας??Δεν εννοω φυσικα να διωχνουμε τους παιχτες μετα απο 2-3 ματς αλλα αν βλεπουμε πραγματικα οτι σε καποια θεση χρειαζεται προσθηκη η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δε μπορω να καταλαβω τους λογους που πρεπει να γινουν αυτες οι κινησεις ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ (και αφου εχει χαθει η προηγουμενη...).Η μηπως θα βαλουμε τους ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ πανω απο την ομαδα????Εκανες λαθη στο σχεδιασμο,οκ ανθρωποι ειμαστε δεν θα σε κρεμασουμε αλλα ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΑ μην εισαι κολλημενος!!Ο τρισμεγιστος Ντουντα δλδ που εφερε Χριστουγεννα Χαινς και Λο (και εδιωξε τους ανεκδιηγητους Λουκας και Χαουαρντ) με συνοπτικες διαδικασιες εκανε καλα η οχι??Που στην τελικη ειχε και το ειδικο βαρος για να πει ''παω μαυτους που εχω''.Ρητορικη η ερωτηση...Και ομολογω οτι ενω για το Χακετ ειχα τρομερες προσδοκιες εχω απογοητευτει οικτρα.Για το Στρομπερι ειλικρινα δεν περιμενα πολλα,ενας ρολιστας ηταν που βρηκε χημεια στην Τουρκια,τιποτε παραπανω.Και στα 5αρια επιμενω οτι με την επανοδο Χαντερ θα ειμαστε μια χαρα.Αλλα για τον Χακετ (και για τα 900 χιλιαρικα που παιρνει) ειναι μεχρι στιγμης ΤΡΑΓΙΚΗ η εικονα.Που ειναι ο παιχταρας της Αρμανι που κοντεψε να μας κερδισει ΜΟΝΟΣ του πριν 3-4 χρονια??Απο την αλλη η εικονα του Σπανουλη ειναι τοσο κακη που γινεται ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ...Και αλλες χρονιες στην αρχη δεν επαιζε καλα ο αρχηγος αλλα ΠΟΤΕ δεν ειχε τετοια χαλια...
Τεσπα τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.Τα εχουμε χιλιοπει,η ομαδα χρειαζεται αμεσα (χθες) εναν αμερικανο σκορερ-δημιουργο και (επιμενω) ενα 3-4αρι αν οχι εφαμιλλο τουλαχιστον κοντα στο επιπεδο του Πριντ.Δυστυχως Παπαπετρου-Αγραβανης (ειδικα ο δευτερος) δειχνουν οτι ουτε φετος μπορουν να κανουν το βημα παραπανω.Σλουκας,Παπανικολαου και Μαντζαρης στην ηλικια τους κερδιζαν ηδη το πρωτο ευρωπαικο τους...

υ.γ. Για τον Παπαπετρου θα ηθελα να κανω ακομα λιγη υπομονη γιατι τα προσοντα του ειναι τεραστια και θεωρω οτι απλα αδικει τον εαυτο του...

Εικόνα DRAZA

1. Ο Σπανούλης καλώς η κακώς δεν είναι πλέον ούτε 25 ούτε 30 ετών. Προέρχεται από πολλές χρονιές μαζεμένες φουλ. Πέρυσι το καλοκαίρι στο παγκόσμιο δεν πήγε ...ας δούμε όμως τι επακολούθησε μετά. Είναι λογικό ένα απαιτητικό καλοκαίρι να στοιχίζει περισσότερο στον τωρινό Σπανούλη από ότι στον νεώτερο. Άνθρωπος είναι. Ο παίκτης όμως και υγιής είναι και γυμνάζεται σωστά και έχει γυμναστεί σωστά διαχρονικά ...και προσέχει την ζωή που κάνει. Οπότε είναι ζήτημα χρόνου να επιστρέψει και θα επιστρέψει. Σαφώς όμως έπρεπε να'χουμε προβλέψει αυτή του την επιβάρυνση.

2. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο Σφαιρόπουλος είναι ξεροκέφαλος και εμμένει σε λάθος επιλογές του καλοκαιριού. Ούτε μήνα δεν έχουν βρεθεί αυτοί οι παίκτες μεταξύ τους. Μην κοιτάς τις δηλώσεις που γίνονται ...το τι έχει κάποιος στον νου του και το τι ψάχνει είναι εντελώς άλλο θέμα.

3. Τα Χριστούγεννα της σεζόν 11-12 ο Ίβκοβιτς δεν έφερε τον Χάινς αλλά τον Ντόρσεϊ. Και ο Ντόρσεϊ και ο Λο κατέληξαν στον Ολυμπιακό ύστερα από πολλές καραμπόλες και κανείς δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή του τότε προπονητή σου. Οι διαδικασίες αν το δεις ψύχραιμα θα καταλάβεις ότι δεν ήταν και τόσο συνοπτικές ...αφού πρώτα φθάσαμε στο τοπ16 με αυτούς που δεν έκαναν, πρώτα είπαμε "Καλά Χριστούγεννα" και μετά κάναμε τις αλλαγές.

4. Μιας και πιάσαμε την σεζόν της Πόλης. Οι παίκτες που αναφέρεις την σεζόν εκείνη κέρδισαν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό και ευτύχησαν να μπουν απευθείας στα βαθιά όντας είτε ΠΡΩΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ είτε ΑΜΕΣΑ ΜΠΑΚ-ΑΠ στις θέσεις που αγωνίζονταν. Εφόσον ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου δεν έχουν απολαύσει αυτής της εμπιστοσύνης ως τώρα δεν είναι φρόνιμο να τους κρίνουμε με τα ίδια σταθμά. Επίσης δεν έχει νόημα το να συζητήσουμε αν και γιατί ο προπονητής δεν έχει εμπιστοσύνη στους νέους. Οι νέοι παίκτες που πήραν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό το '12 αποδεδειγμένα δεν έχαιραν της εμπιστοσύνης του Ίβκοβιτς αλλά του φορέθηκαν καπέλο. Μην τα συζητάμε πάλι αυτά περασμένα - ξεχασμένα. Τις ευκαιρίες και την πίστωση που ευτύχησε να πάρει εκείνη η φουρνιά στο τοπ επίπεδο μάλλον δεν θα την πάρει κανείς νέος ποτέ και πουθενά. Προσωπικά από τον Αγραβάνη έχω τεράστια παράπονα ...ο Παπαπέτρου όμως δεν έχει δείξει ως τώρα τίποτα που να μας καθιστά δύσπιστους για το βήμα παραπάνω. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ.

5. Ο Χάκετ ως τώρα ούτε κατά διάνοια δικαιολογεί τις προσδοκίες όσων των ήθελαν και όσων των έφεραν. Πριν όμως κρίνουμε το πόσα παίρνει και το αν τα δικαιολογεί με την ως τώρα εικόνα του ...να αξιολογήσουμε ότι αυτό για το οποίο τον φέραμε το έχει κάνει στο παρελθόν με επιτυχία στο τοπ επίπεδο. Μόνο απίθανο λοιπόν δεν είναι το να επιστρέψει στο καλό πρόσωπο με το οποίο όλοι τον θυμόμαστε.

Εικόνα john

Testing 1,2,3 over
Testing 1,2,3 ....

Εικόνα DRAZA

ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΔΙΑΣ.

Εικόνα LaM

καμία ταλαιπωρια.
Να προσθέσω και 2 πραγματακια ακομα:
1) οπως λεει και ο φιλος thita παραπάνω, ναι, να κοιταξουμε και την περιπτωση του Θαναση Αντετοκουμπο. Παιχταρας, νταμάρι, και χωρια που απ οτι εχω ακουσει κ τα 2 αδερφα ειναι γαυροι. Ο Μαμρα δεν τους αφησε να πανε στον θρυλο, πριν φυγει ο Γιανναρος για ΝΒΑ.
2) Παπανικολαου. Λέω ναι. Αρκει να αποφασισει αν θέλει να γινει ο νεος αρχηγος υπαρχηγος-αρχηγος του Ολυμπιακου. Τον θέλω για χρονια δηλαδη και οχι για να τον βοηθησουμε στις προπονησεις του...

Εικόνα DRAZA

1. Έχω ενστάσεις/προβληματισμούς καθαρά αγωνιστικής φύσεως για την περίπτωση του Θανάση Αντετοκούνμπο. Θα τις δεις αναλυτικότερα κάτω από το σχόλιο του ΤΗΙΤΑ. Πέραν των αγωνιστικών όμως το ζήτημα είναι ότι ούτε κι αυτός έχει πρόθεση να μείνει σε Ευρωπαϊκή ομάδα για σεβαστό χρονικό διάστημα. Το καλοκαίρι μάνι-μάνι θα ψάχνεται για ομάδα στο ΝΒΑ και θα ζητά ρήτρες αποδέσμευσης. Αν ήθελε να μείνει ίσως κάναμε άλλη κουβέντα...

2. Ο Παπανικολάου θέλει τουλάχιστον 80-90 ημέρες για να γίνει άνθρωπος ύστερα απ'την παρατεταμένη αγωνιστική του απραξία. Για το αν έχει πρόθεση να μείνει για χρόνια ή όχι ...έχει ήδη μιλήσει ο παίκτης επισήμως. Γιατί να μιλάμε υποθετικά;;

Εικόνα thita

Το άρθρο είναι για μία ακόμη φορά εξαιρετικό, σοβαρό και μετρημένο. Προσωπικές απόψεις, μια και άνοιξε διάλογος:

1) Σλούκας: ο Τόμιτς μου είπε προσωπικά το καλοκαίρι, όταν του έλεγα πως φαίνεται ο Σλούκας είχε ήδη συμφωνήσει με τον μελιτζάνα πριν το ραντεβού με τους προέδρους, ότι ο Σλούκας είχε ήδη συμφωνήσει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, οπότε τι να πούμε για τους προέδρους, έφτασαν να του προσφέρουν παραπάνω συνολικά χρήματα και αυτός επέλεξε τουρκία, επειδή είναι η συμπάθειά μου (σαν παίκτης) ελπίζω να τα ξαναπούμε.

2) Σπανούλης-Πρίντεζης: τους βάζω μαζί διότι και ο Γιώργαρος φαίνεται δύο ματς τώρα να είναι ντεφορμέ. Όσο άσχημα και αν πάμε, δεν θα πάψω στιγμή να τους εμπιστεύομαι. Όσο και αν δεν μου αρέσει να κάνουν υπερβάσεις για την εθνική του σωλήνα (μαμρα τον είπε ένα φίλος εδώ σε σχόλιο επί άλλου άρθρου και είναι ό,τι πιο πετυχημένο έχω ακούσει), είμαι αναγκασμένος να το αποδεχτώ, αφού έτσι νιώθουν, και ελπίζω ειλικρινά να ήταν η τελευταία φορά (για Σπανούλη τουλάχιστον). Από Δεκέμβρη και μετά πιστεύω θα τους αποθεώνουμε πάλι.

3) Ψηλοί: εκ του αποτελέσματος ΣΗΜΕΡΑ, φαίνεται λάθος που έφυγε ο Κιάμος και που πήραμε τον μιλουτίνοφ. Όμως ο μεν αγραβάνης (που αποφασίστηκε να στηριχθεί) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ 5, ΑΛΛΑ ΣΤΟ 4, ο δε μιλουτίνοφ είναι ένα μεγάλο στοίχημα (επελέγη από πόποβιτς που δεν κάνει λάθος σχεδόν ποτέ), έχει ψηλό ταβάνι (άσχετα ότι δεν είναι ακόμη ούτε καν κοντά στο έτοιμος) και μας κολάκεψε και λίγο το ότι ήθελε να έλθει σε εμάς (και όχι στη βαζέλα), ενώ η ομάδα είχε αποφασίσει να πάρει έναν ψηλό πάνω από 2.10. Πιστεύω μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε όλοι, αλλά στο μεταξύ, όπως λέει ο draza, ΑΠΑΙΤΩ μεγάλη προσπάθεια και ένταση στην άμυνα, απαράδεκτο ο μεν αγραβάνης να παίζει με το ένστικτο αντί με το μυαλό και να πηγαίνει μόνο για κλέψιμο, ενώ ο μιλουτίνοφ να τρώει φάσεις όχι μόνο από μπουρούση, αλλά ακόμη και από ξυλοκόπους (μην πω πως και στην επίθεση φοβάται να τελειώσει τη φάση ακόμη και στο μισό μέτρο από το καλάθο και προτιμάει να βγάλει τη μπάλα έξω και δεν είδαμε ακόμη ούτε υποψία από το καλό υποτίθεται σουτ του στα 4 μέτρα, κλπ.), ακόμη και τον γιανγκ τον περίμενα πολύ πιο επιβλητικό στην άμυνα, έλεγα δεν θα τολμάει κανείς να πλησιάζει τη ρακέτα μας.

4) Κοντοί: προφανέστατα αντι-σλούκας βάσει εμπειρίας και χαρακτηριστικών είναι ο χάκετ, ο οποίος είναι σε απροσδόκητα κακή κατάσταση (βαρύς, κλπ.), αλλά τουλάχιστον προσπαθεί (στην άμυνα). Ο στρόμπερι είναι ψαρωμένος πολύ, άσχετά με το εάν ήταν η καταλληλη επιλογή. ΘΥΜΙΖΩ πως ο κόουτς προσπάθησε να φέρει τον μακόλουμ, έναν κοντό μεν πλην τεράστιο σκόρερ. Το πως, όταν δεν τα κατάφερε να τον πάρει, πήγε στο άλλο άκρο (σε αθλητικά/τεχνικά χαρακτηριστικά εννοώ) με στρόμπερι δεν μπορώ να το καταλάβω, ίσως όταν δεν μας έκατσε αυτό που θέλαμε, να πήγαμε σε ό,τι (θεωρητικά) καλύτερο μπορούσαμε να πάρουμε ΓΕΝΙΚΩΣ, τι να πω.....

5) Δεν θέλω αλλαγές ξένων, κλπ., τουλάχιστον για κανένα δίμηνο. Θέλω ένταση και σκίσιμο (σε προπόνηση και αγώνες) για να δω τι ψάρια πιάνουμε. ΣΥΜΦΩΝΩ πως ο παπανικολάου θα είναι πιθανότατα μια λάθος επιλογή αυτή τη στιγμή (δεν εννοώ οικονομικά, αλλά διότι προφανέστατα θα παίζει για πάρτη του και όχι για την ομάδα), από την άλλη εάν θελήσουμε να "συμπληρώσουμε" το ρόστερ στο 4, εγώ θα υπέγραφα με αντετοκούμπο (θανάση), ψηλό παιδί, γρήγορο και καλός αμυντικός, με απίστευτη διάθεση και ενέργεια, και ηλικία τέτοια που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα πουθενά. Ο Παπαπέτρου ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ 4 (άλλο βέβαια περισταστασιακά, σε ειδικές καταστάσεις, κλπ.).

Υπομονή και πίστη στην ομάδα, εδώ δεν κωλώσαμε στον κορυδαλλό, με σκλάβο κι αγαδάκο ρε......

Υ.Γ. με χάλασε προχθές με την ταου ότι είχαμε την τελευταία επίθεση και δεν καταφέραμε να κάνουμε μια προσπάθεια με έστω θεωρητικά ή στοιχειωδώς καλές προϋποθέσεις να ευστοχήσουμε

Εικόνα DRAZA

1. Ισχύει. Όπως ισχύει το γεγονός ότι ο Σλούκας ήταν πολυ νωρίτερα συμφιλιωμένος(στην χειρότερη περίπτωση) με την ιδέα να φύγει.

2. Παίκτες όπως ο Σπανούλης αλλά και ο Πρίντεζης είναι απαράδεκτο να απαξιώνονται. Ο Σπανούλης άλλαξε την τύχη και το ειδικό βάρος ενός ολόκληρου σωματείου. Θα πρέπει να σταματήσουν οι γελοιότητες. Ο Σπανούλης ξεκαθάρισε πως το Ευρωμπάσκετ είναι και η τελευταία διοργάνωση που τον βλέπουμε με το εθνόσημο.

3. Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις για την κατάσταση των ψηλών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΓΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. Ο Αγραβάνης πρέπει να κάνει focus στο πού τον θέλουμε εμείς ...όχι στο τι θέλει αυτός.

5. Ό,τι ισχύει με τον Αγραβάνη και το που θέλει να παίζει ισχύει και για τον Παπαπέτρου. Μην συζητάμε τώρα το πως θα πρέπει να σκέφτεται ένας παίκτης σε αυτή την ηλικία που θα πρέπει να κυνηγάει κάθε ευκαιρία. Όσον αφορά τον Αντετοκούνμπο ...πολύ πιθανόν ο παίκτης τώρα να'ναι καλύτερος από τον Αγραβάνη. Ωστόσο θα πρέπει ΕΠΙΜΕΝΩ να εξαντλήσουμε το χαρτί "Παπαπέτρου". Αν δεν μας κάτσει τότε ναι, θα'ταν ενδιαφέρον πρόσπεκτ ο Θανάσης δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του και του ότι είναι Έλληνας. Για να έχει νόημα όμως αυτό θα πρέπει ο παίκτης ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ως τώρα ο παίκτης δεν έχει εκδηλώσει τέτοιες προθέσεις. Να το πούμε αυτό έτσι;; Επιπλέον δεδομένου του επιπέδου στο οποίο έχει αγωνιστεί ως τώρα ο παίκτης αλλά και των αναγκών της ομάδος ...έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε το αν θα'ναι σε θέση να μπει και να προσφέρει άμεσα. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε σε τυχόν προσθήκες είναι επιπλέον "παικτες που θελουν χρόνο για να τους δουμε". Δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια ...ήδη περιμένουμε να δούμε αυτούς που έχουμε ρε φίλε. Τέλος αν θεωρούμε ότι ένας παίκτης στο στυλ του Κιάμου είναι αυτό που θέλουμε ως αλλαγή του Πρίντεζη τότε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αντετοκούνμπο δεν είναι τέτοιος παίκτης. Στερείται αντίληψης στην άμυνα κι αυτός παρά την διάθεση που δείχνει στα αμυντικά του καθήκοντα. Με την μπάλα στα χέρια είναι χειρότερος από ότι ο Κιάμος και είναι χειρότερος εμφανώς πάνω από την στεφάνη, επίσης έχει κακό σουτ.

4. Αντί-Σλούκας ή αντι-Σπανούλης αν θες στην ομάδα τούτη την ώρα δεν υπάρχει. Και δεν θα υπάρξει λόγω των χαρακτηριστικών των παικτών που εντάξαμε στο ρόστερ μας άσχετα με την κατάστασή στην οποία είναι τώρα.

υγ: Όλους τους χάλασε.

υγ+: Ο Αγαδάκος δεν έπαιξε στον Κορυδαλλό, μόνο ο Σκλάβος.

Εικόνα vagio

Στις παραμετρους που βαζεις στη ζυγαρια για να βγαλεις προσημο, δεν βαζεις το συμβολαιο. ΑΥΤΟΣ ο Χακετ που αμυντικα ειναι πολυ καλυτερος απο τον Φραουλα, παιρνει 900 χιλιαρικα. 900 χιλιαρικα για να διατυμπανιζει πως ηρθε να πλαισιωσει το σπανουλη, να μην μπορει να παρει τριποντο, να μη σουταρει απο μεση αποσταση και να μην επιχειρει ενα ντραιβ, να μην παιζει πλατη.. Αν δε βελτιωθει, αν αυτα μπορει να δωσει μονο, τοτε το προσημο του ειναι πολυ αρνητικο. Ειναι για 200 χιλιαρικα, ουτε φραγκο παραπανω. Κατ΄εμε, αυτος πρεπει να φυγει και να ερθει ενας σκορερ.

Για τον Παπαπετρου συμφωνω πως μπορει στο 4. Αλλα υπαρχει ο κινδυνος να γινει ενας καλος λιγαπολας. Δεδομενου πως ειναι ουσιαστικα η πρωτη του χρονια σε φουλ δραση, καλο ειναι να μαθει τη θεση 3 καλα, να γινει ενας σουπερ παικτης στη θεση ΤΟΥ.
Ο Σφαιρο καλα εκανε κι εδειξε εμπιστοχυνη στον Αγραβανη, αλλα το παιδι ειναι μαλακας. Δε χρειαζεται να πουμε περισσοτερα. Τον Τσαιρελη το παιδι δεν ειναι γι αυτοι το επιπεδο. Επειγοντως 4αρι.

Το θεμα Παπανικολαου, δεν το κατανοω. Δηλαδη θελουμε 2αρι και 4αρι, και θα παμε να παρουμε 3αρι που εχει να παιξει μπασκετ μισο χρονο? Δε βγαζω ακρη ρε φιλε, δε μου μοιαζει σοβαρος σχεδιασμος.

Η ομαδα θα γινει καλυτερη σιγουρα. Αν σε καποιους αρκει αυτο, να μην ανησυχουν.

Εικόνα DRAZA

Αφού το σύστημα μας γάμησε με αποτέλεσμα να βγει δυο φορές το σχόλιο ...θα το αξιοποιήσω δημιουργικά για να απαντήσω σε δυο σκέλη.

Μου λες "τις παραμετρους που βαζεις στη ζυγαρια για να βγαλεις προσημο, δεν βαζεις το συμβολαιο. ". ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ. ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ'ΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥ.

ΓΡΑΦΩ: To μειον σε αυτήν την εκδοχή είναι πως το μπάτζετ θα ξεφύγει αρκετά, δεδομένου ότι ο Χάκετ παίρνει εννέα κατοστάρικα και αν θες τώρα να φέρεις παίκτη με τα χαρακτηριστικά που είπαμε στα γκαρντ θα πρέπει και πάλι να τον πληρώσεις. Το να δώσουμε όμως εννιακόσια χιλιάρικα σε έναν παίκτη που, κατά δήλωσή του, ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, την στιγμή που είχε ήδη φύγει ο Σλούκας διατηρώντας τον Στρόμπερι στο ρόστερ ...ήταν απόφαση που πάρθηκε αβίαστα το καλοκαίρι. Συνεπώς όποιος δεν έχει μυαλό το καλοκαίρι ...έχει φράγκα(πόδια) τον χειμώνα.

Και στην συνέχεια παραθέτω και το τι πρέπει να κάνουμε και τι διαφορετικό θα πρέπει να ψάξουμε εφόσον επιλέξουμε να διατηρήσουμε τον Στρόμπερι:
Σε αντίθετη περίπτωση - εαν δηλαδή κρίνουμε πως πρέπει να μας κουνήσει ο Χάκετ μαντήλι - ο Ολυμπιακός θα κληθεί να κινηθεί με μια λογική εν πολλοίς παρόμοια με της πρώην ομάδος του Στρόμπερι. Θα αναζητήσουμε δηλαδή τον δικό μας Ντίξον, ελπίζοντας το δίδυμο με τον Φράουλα να παράγει ανάλογα αποτελέσματα με της περυσινής Καρσιγιάκα όταν οι Μάντζαρης και Σπανούλης θα κάθονται πάγκο. Ελπίζοντας το μοίρασμα των κατοχών μεταξύ των δυο κοντών να μας βγει και ο Φράουλας να κουμπώσει όσο καλά κούμπωσε με τον Ντίξον καταφέρνοντας να γίνει χρήσιμος παρότι λιγότερο χρόνο. Ελπίζοντας στ'ότι ο κοντός που θα μας έρθει δεν θα'ναι εντελώς μαύρη τρύπα στην άμυνα ...μιας και ο Στρόμπερι αμυντικά δεν είναι Χάκετ. Όση διάθεση κι αν δείχνει ο Φράουλας, υστερεί φανερά στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με τον Χάκετ και τακτικά και σε επίπεδο αντίληψης και σε επίπεδο δουλειάς.

Λοιπά αγωνιστικά θα τα αναφέρω στην "πρώτη εμφάνιση" του σχολίου σου.

Εικόνα vagio

Στις παραμετρους που βαζεις στη ζυγαρια για να βγαλεις προσημο, δεν βαζεις το συμβολαιο. ΑΥΤΟΣ ο Χακετ που αμυντικα ειναι πολυ καλυτερος απο τον Φραουλα, παιρνει 900 χιλιαρικα. 900 χιλιαρικα για να διατυμπανιζει πως ηρθε να πλαισιωσει το σπανουλη, να μην μπορει να παρει τριποντο, να μη σουταρει απο μεση αποσταση και να μην επιχειρει ενα ντραιβ, να μην παιζει πλατη.. Αν δε βελτιωθει, αν αυτα μπορει να δωσει μονο, τοτε το προσημο του ειναι πολυ αρνητικο. Ειναι για 200 χιλιαρικα, ουτε φραγκο παραπανω. Κατ΄εμε, αυτος πρεπει να φυγει και να ερθει ενας σκορερ.

Για τον Παπαπετρου συμφωνω πως μπορει στο 4. Αλλα υπαρχει ο κινδυνος να γινει ενας καλος λιγαπολας. Δεδομενου πως ειναι ουσιαστικα η πρωτη του χρονια σε φουλ δραση, καλο ειναι να μαθει τη θεση 3 καλα, να γινει ενας σουπερ παικτης στη θεση ΤΟΥ.
Ο Σφαιρο καλα εκανε κι εδειξε εμπιστοχυνη στον Αγραβανη, αλλα το παιδι ειναι μαλακας. Δε χρειαζεται να πουμε περισσοτερα. Τον Τσαιρελη το παιδι δεν ειναι γι αυτοι το επιπεδο. Επειγοντως 4αρι.

Το θεμα Παπανικολαου, δεν το κατανοω. Δηλαδη θελουμε 2αρι και 4αρι, και θα παμε να παρουμε 3αρι που εχει να παιξει μπασκετ μισο χρονο? Δε βγαζω ακρη ρε φιλε, δε μου μοιαζει σοβαρος σχεδιασμος.

Η ομαδα θα γινει καλυτερη σιγουρα. Αν σε καποιους αρκει αυτο, να μην ανησυχουν.

Εικόνα DRAZA

Για να μάθεις το τι μπορεί να δώσει ο νέος στην ομάδα και επιβαρυμένος από το Ευρωμπάσκετ Χάκετ ένας τρόπος υπάρχει ...το να περιμένεις. Θα μου πεις "γιατί δείχνεις μεγαλύτερη υπομονή στην περίπτωση του Χάκετ σε σχέση με του Στρόμπερι;". Γιατί ο Χάκετ στο πολύ κοντινό παρελθόν έχει κριθεί ικανός να παράξει αυτό για το οποίο τον φέραμε. Γιατί έχουμε δει επανειλημμένως τι μπορεί να κάνει ο καλός Χάκετ στο τοπ επίπεδο και πως μπορεί να κουμπώσει πλάι σε αντίστοιχους "Σπανούληδες". Η καριέρα του Χάκετ δεν συγκρίνεται με αυτήν του Στρόμπερι.

ΞΑΝΑΛΕΩ. ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ ...ΑΠΛΑ ΕΚΕΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.

Να μην κολλάμε σε χαρακτηρισμούς "δυάρι" "τριάρι" "τεσσάρι". Το σύγχρονο μπάσκετ τα αποβάλει όλα αυτά. Πάει να τελειώσει οριστικά η λογική ότι " σε αυτή την θέση για να παίξεις πρέπει να'χεις αυτό" ...πλέον όλα εξαρτώνται από το πως μοιράζονται οι ρόλοι σε κάθε ομάδα, απ'το τι ζητάει ο προπονητής και από το πως δένουν τα χαρακτηριστικά των πέντε που παίζουν. Ο Ολυμπιακός θέλει κοντό που να μπορεί να κουμπώσει είτε με τον Χάκετ είτε με τον Στρόμπερι ανάλογα με το ποιος θα μείνει.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση Παπαπέτρου. Ο παίκτης Παπαπέτρου με τα χαρακτηριστικά που'χει έχει φανεί ως τώρα χρήσιμος σε περισσότερες από μια "θέσεις". Ο κάθε παίκτης έχει συγκεκριμένα στοιχεία ...φροντίζει να τα βελτιώνει και να προσθέτει και καινούργια στο παιχνίδι του. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την φύση(πόσο τον βοηθάει το σώμα του πχ) μέσα σε έναν αγώνα μπορεί να φανούν χρήσιμα ...σε περισσότερες από μια θέσεις όπως με τον Παπαπέτρου. Το "λιγαπόλας" στο σύγχρονο μπάσκετ δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα που στις μέρες μας αυτοί οι παίκτες πληρώνονται και είναι περιζήτητοι παγκοσμίως.

Ο καλός Παπανικολάου μια χαρά μπορεί να παίξει τεσσάρι ...ειδικά ύστερα από το πέρασμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μπορεί κάλλιστα να λογίζεται τόσο "τρια" όσο και "τέσσερα". Άλλοι είναι οι λόγοι που δεν θα'πρεπε να αποτελεί προτεραιότητά μας αυτός ο παίκτης.

Εικόνα LaM

Εξαιρετική η δουλειά του Draza.

Ο παίχτης που θα φέρει το Instant score από τον πάγκο, και θα ανοίγει την άμυνα έλειψε μετά από την φυγή του Σλουκα κυρίως, αλλά όχι μόνο. Και ο Κιάμος έδινε πόντους με σουτ και δυναμικά μπασίματα, και ο Λαφαγιέτ. Ειδικά για τον τελευταίο, δεν κατάλαβα το όφελος να φύγει, από την στιγμή που δεν είχαμε εξασφαλίσει να ότι θα έμενε ο Σλουκας.

Μικρή παρένθεση εδώ όμως για να βάζουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους: Αρκετά με το αυτομαστίγωμα στην ομάδα και τους Αδελφούς Αγγελόπουλους με τον Σλουκα. Αν όντως ήθελε ο Σλουκι χρόνο συμμετοχής, θα προσμετρούσε ότι η ομάδα του άνοιξε το ρόστερ για να χτυπάει 20-25+λεπτα. Ούτε Λαφαγιετ κράτησε, πήρε Στρομπερυ, ο Σπανουλης μεγαλώνει συν ένα ευρωμπασκετ στην πλάτη του… Τελικά διάλεξε τα λεφτά και τον Ομπραντοβιτς… (τα οποία τα έδωσε και ο Ολυμπιακός, έστω κ καθυστερημένα). Κλείνω εδώ αυτό το θέμα, Σλουκα στο καλό.

Η ομάδα είναι φτιαγμένη γύρω από ένα μεγάλο παίχτη, αλλά πρέπει και ο ίδιος ο Σπανουλης να πιέσει για βοήθεια δίπλα του. Το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών, αλλά είναι κυρίως άθλημα χημείας, χωρίς κοντούς να φέρουν σκορ και χώρους που τους αναλογούν, δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας.

Εικόνα DRAZA

Έχω σχολιάσει αδερφέ κάτω από προηγούμενη ανάρτηση πάνω κάτω όσα λες και εσύ τώρα καταλήγοντας στο ότι (και) για αυτούς τους λόγους ο κύριος υπεύθυνος του διαζυγίου είναι ΣΑΦΩΣ ο Σλούκας και όχι οι Αγγελόπουλοι.

Εγώ δεν νομίζω ότι ο ίδιος ο Σπανούλης δεν θέλει βοήθεια. Θέλει.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία στα σχόλια.

Εικόνα john

Να δουμε πως θα σχολιάσουμε αυτο το εξαίσιο κείμενο με το αλαλούμ που επικρατεί στα σχόλια ....

Εικόνα DRAZA

Νομίζω ότι έχω βρει τρόπο Γιάνναρε ώστε να μην "καεί" το κείμενο και να μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο και μετά το βράδυ της Παρασκευής. Και μετά την διόρθωση του προβλήματος.

Ήδη εγώ κατάφερα και σου απαντάω. Αύριο τα πράγματα μπορεί να'ναι ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια φίλε. Είναι το κείμενο που είχα τάξει για τις ανάγκες της ομάδος σε συνδυασμό με την αποτίμηση του αγώνα στην Βιτόρια. Δυο σε ένα ...λόγω εκτάκτου ανάγκης!